Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#7401) BBéci válasza Sztu (#7400) üzenetére


BBéci
titán

Ne offoljunk itt, gyere át a plazmás topikba!

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7402) Barthezz2


Barthezz2
MODERÁTOR

Sziasztok!

Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki 1-2 hete segítségemre volt a nekem megfelelő TV kiválasztásában. :R
Pár napja már itt terpeszkedik az asztalomon egy Philips 32PFL5605H. Már teljesen megbarátkoztunk. Korábban itt a topicban volt linkelve egy külföldi teszt, ahol kalibrált beállítások is meg voltak adva ehhez a típushoz, azt beállítottam magamnak, egy picit igényeimhez alakítottam még, és most teljesen elégedett vagyok vele, mint TV, mint monitor szempontból. Számomra tökéletes képe van :)

Azonban a PC-s HD lejátszást valahogy nem sikerül összehoznom vele, ebben kérnék egy kis segítséget.
HDMI1 bemenetre kötöttem a TV-t(konfig az adatlapomon), és így a képbeállítások között van egy választható PC mód. Ha ezt bekapcsolom, akkor monitornak ideális, teljesen jól látható, és olvasható minden. Viszont ekkor tiltva van a HD Natural Motion, és a 100 Hz Clear LCD mód. Namost, ha filmet nézek, akkor kikapcsolom a PC módot, és ezzel párhuzamosan aktivizálódik az előbb említett két funkció(kikapcsolható lenne, de pont nem akarom), és itt jönnek a bajok..
Ha fogok egy filmet, ráteszem pendrive-ra, és közvetlen a TV-n játszom le, és aktív e két funkció, élethű, gyors mozgásoknál is folyamatos, szép képet kapok. Nekem tökéletes. De! Ha ugyan ezt akkor teszem meg, ha PC-ről játszom ugyan azt a filmet, akkor akadozik, ugrál a kép. Sajnos eléggé észrevehetően, és zavaróan..

PC-n a MPC-HC-t használom, ffdShow és AC3 filter(mindegyik x64, akárcsak a win) közreműködésével. Természetesen HDMI kábellel összekötve gépet a TV-vel(10.10-es CCC).
Próbáltam a frissítési frekvenciákkal játszani, 24, 25, 29, 30, 50, 60Hz-en is, ugyan így MPC-ben is próbálgattam a fullscreen lejátszásnál állítani ezeket, illetve próbáltam, hogy az EVR Sync Settings alatt bepipáltam a Sync video to display opciót, de azon kívül, hogy hol kevésbé, hol jobban akadozott, tökéletes soha nem volt :(

Végső soron jó volna nekem a TV beépített lejátszója is, de mivel sok feliratos filmet szoktam nézni, ez sajnos nem mindig megoldás(nem támogatja ezeket), illetve a hangrendszer is a gépre van kötve(sajna nincs rajta digitális bemenet, így TV-re nem tudom).

Van valami megoldás arra, hogy PC-ről lejátszva is megfelelő minőséget kapjak? Én néznék be valamit, vagy mi a gond?

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#7403) soldi3r


soldi3r
veterán

hi!
szemezgetek 2 TV-vel:
[Philips 40PFL7605]
[Samsung LE40C650]
tud valaki segíteni a választásban? illetve pro és kontra érdekelne :)
ami nekem szemet szúrt, az a fogyasztása
más típustól sem zárkózom el

E30 (oo=[][]=oo)

(#7404) c41r0^ válasza Barthezz2 (#7402) üzenetére


c41r0^
őstag

23Hz-et kell választani a VGA képfrissítési frekijénél 24.976 fps-es (24p) film esetén, MPC-HC-baj a ctrl+j megnyomása esetén látni fogod az fps/képfrissítési freki gráfon, hogy párhuzamos a piros (fps) és zöld (Hz) csík, akkor van szinkronban a videoval a képfrissítés, ha nem párhuzamos, akkor nem megfelelő a kadencia, ami képakadozáshoz (judder) vezet

a 24p lejátszási módot a 4850 támogatja, tehát ez nem lesz gond, a fórumon kívül a cikkem 3. és 4. oldalát olvasd el ha tudod

az MPC-HC azt is jelzi a felső sorokban ekkor, hogy a VGA hány Hzen megy és a video fps-e mennyi, itt látsz két példát:

1., 23.976 fps és 24 Hz -> rossz kadencia (tüske a grafikonon, azaz egy akadás tapasztalható ekkor 1/0.024, azaz 41.67mp-ként)

2., jó kadencia, 23.976 fps és Hz

amúgy minden mást jól csinálsz, ahogy leszűrtem, de ez a menete:
- 23Hzre állítod a VGA-t

- scalinget kihúzod 0%-ra (ezt meg fogja jegyezni a VGA driver, nem szükséges mindig megcsinálni)

-TV-n a neked megfelelő képprofilt kiválasztod, amiben beállítod az 1:1 pixel mappinget is, ami a "nem méretezett"* képmód

- a HDNM-et bekapcsolhatod, de csak "minimum" állásban javasolt, "közepes" és "magas" esetén képhibék lesznek, mert nem túl jól megvalósított a Philipsek de-judder képjavító algoritmusa, azaz a virtuális képkockák, amiket beszúr az eredetiek közé nincsenek a helyzet magaslatán... egyébként 24p video esetén egyik teszter sem ajánlja a 100Hz feature bekapcsolását, de az érem másik oldala, hogy akkor meg ugye ugrott a jobb mozgóképfelbontás (300 sor helyett kb. 800), valamint kis túlzással akkor vehetett volna az ember 50Hzes TV-t is...- MPC-HC és film indít -> ctrl+j-vel ellenőrzöd, hogy OK-e, (a ctrl+j 4. szeri megnyomásával eltűnik az OSD info)

- enjoy :)

* ennek megnevezése eltérhet, mert gyártófüggő

ha netezel, játszol, stb., akkor meg 1920x1080@60Hz-re a VGA-t, TV-n PC mód be (ekkor minden képjavító, köztük a HDNM is kikapcsol, kiszürkül a menüben, ez normális), képarányt 16:9-re, CCC-ben scaling 0%

kérdés: még a 32PFL8404 esetében engem az zavart, hogy egy bemenethez csak 1 custom képprofilt mentett el a TV, ez így van az 5605 esetén is? azaz a gyári képprofil presetek (Mozi/Film, Játék, t@kömtudja még milyen elnevezésűek) nem írhatóak felül

ha valamit elállítottam, az rögtön a TV custom képprofilba mentődött...persze jó, ha netezéshez, játékhoz és filmezéshez elég neked 1 (a bekalibrált) képprofil, nekem nem volt az, mivel pl. böngészéshez túl sok volt a panel háttérvilágítása a bekalibrált képprofil esetében, és csak filmezéshez használtam volna a bekalibráltat... a Samsungom meg szépen megjegyzi az összes felbontás/képfrissítés kombóhoz a beállított értékeket, sőt, a gyári presetek is elállíthatók, majd defaultra visszaállíthatók

[ Szerkesztve ]

(#7405) daniel2121 válasza BBéci (#7397) üzenetére


daniel2121
senior tag

Bbéci mint leírtam nekem 32"-osra van szükségem különböző okok miatt, 2.tv-nek. Ma rászántam az időt és elment az MM-be és a Fukarba megnéztem őket. A Samu C650-nek szép volt a képe, de valahogy mesterkélt volt, túl élénk, valószínűtlenül éles. A SonyEX500 és a Philips 5405-nek közel hasonló volt az élmény, a kép realisztikussab volt. Az már bizos, hogy a 3 közül lesz valamelyik.
Te melyiket választanád?
Egyébként upc analóg lenne rajta egyelőre, később biztos majd digitális is, meg majd vagy egy külső merevlemezről vagy médiacenterről filmek is mennének.

(#7406) Barthezz2 válasza c41r0^ (#7404) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Hú, köszi a részletes segítséget. Mindjárt neki is esek, hogy megnézzem. Egy valamit viszont kapásból tudok, hogy driverben nem enged 23Hz-et beállítani :( 24 a legkisebb..

Everybody lies.

(#7407) c41r0^ válasza daniel2121 (#7405) üzenetére


c41r0^
őstag

A boltokban nem fogsz tudni a képminőséget tekintve igazán jó összehasonlítást csinálni, mert

1., "Bemutató mód"-ban vannak a TV-k, ha elállítják a képi paramétereket, egy default értékre áll vissza automatikusan egy idő után (3-5 perc), ez pedig (bár gyártófüggő, mit állítanak be, de a Samsungnál és LG-nél) általában direkt a legdinamikusabb, túlszaturált színekkel operáló színprofil, mesterkélt színekkel, képinterpolálás maxra húzva, mert sokakat ez a plasztikus kinézet és túlontúli folyamatosság vonz, ez csupán marketingkérdés. Még ha neki is állsz bekalibrálni (és persze ha minden menüpont elérhető 1általán a bemutató mód miatt) , akkor sem lesz jó, mert ->

2., az áruházi fényviszonyok miatt a panelek fő gyengeségeit nem tudod szemrevételezni (sötét szoba, otthoni fényviszonyok hiánya).

Minden mai TV bekalibrálható igen jó színhelyességre, a C650 is, tehát nem az a mérvadó a képi és színvilágot tekintve, amit a boltban láttál.

Különben mind3 TV jó választás, az EX500 és a C650 kb. fej-fej mellett, az EX500 mellett lehet döntő tényező a panellutri hiánya (vagy nagyon új és jó Sharp panel megy bele, vagy S-PVA panel, míg a Samsungba mehet AUO MVA is, ez speciel játékra jobb, de filmekhez már nem). Viszont a Philipsekben meg egy kicsit jobb analóg tuner van, azonban IPS panel, amin átüt sötétben a háttérfény, ezáltal gyengébb a feketéje. Szóval valamely téren kompromisszumot kell kötni.

Barthezz2 - a linkelt fórumban az uccsó előtti HSZ-ben pont ezt írom le, valamint a cikkem 3. oldalán is ott a megoldás, olvasd végig pls., de az tény, hogy nem egy "plug&play" dolog PC-ről 24p filmet jól nézni :)

[ Szerkesztve ]

(#7408) daniel2121 válasza c41r0^ (#7407) üzenetére


daniel2121
senior tag

Köszi az iformációkat, én is gondoltam ezekre a tényezőkre. Mindenhol azt olvastam itt a fórumon is hogy a 3 tv kb. egy kategória persze kompromiszumokkal.

(#7409) c41r0^ válasza daniel2121 (#7408) üzenetére


c41r0^
őstag

ha engem kérdezel, akkor EX500 vagy C650, a pro/kontrát pedig te tudod mérlegelni egyik javára

(#7410) Barthezz2 válasza c41r0^ (#7407) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Igen, közben meglett :B Viszont még így sem tudom desktop-on driverből 23hz-re kapcsolni, mert ráállítom, megnyomom, hogy alkalmaz, és visszadobja 24Hz-re.
Viszont megcsináltam azt, hogy MPC-ben beállítottam a cikkedben részletezett dolgokhoz:

Ha így indítok egy 24p-s filmet, és kiteszem fullscreen-be, akkor látni, hogy "átáll"(alapon 60Hz-re tettem driverben), és utána megy is a film, nem akad. Viszont nem tudom, hogy valóban 23Hz-en frissít-e, mert nálam nincs meg az a sor(refresh rate) az infóban, mint az általad linkelt képeken:

Lehet azért, mert külső codec-et használok(ffdshow), és nincs dxva?

Minden esetre próbáltam egy 1080p24, és egy 720p25-ös filmet a fent linkelt MPC beállításokkal, és most nem tűnt akadózónak.

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#7411) dvd_R+


dvd_R+
őstag

sziasztok van egy UE32C500 Samsung Led tv-m és vettem mellé ma egy Logitech Z-506 5.1 hangfalat de nem tudok rá jönni hogy tudnam rá dugni ...

a tvnek a hang menüjébe van egy olyan opcio hogy hangszorók és azt lehet váltani tv hangszóró ra vagy külsö hangszóróra értelem szerüen gondolom én ha a 5.1es hangfalamat szeretnem hogy szoljon a tv-n akkor a külsöre teszem a tv hangszóróról át teszem a menübe tehát külsőre utana a tv-n az összes dugoba ahova lehet dugdosni végig dugdosom de nem szolal meg

kell valami átalakító ? vagy hogy müködik ez? ha valaki tudna segíteni azt kérem segítsen :R

Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#7412) c41r0^ válasza Barthezz2 (#7410) üzenetére


c41r0^
őstag

ne az MPC-HC-ban állítsd be az fps-hez igazított automata frekiváltást, ahogy látszik a beszúrt képen, mert az MPC-HC sajnos bugos (legújabb beta is) és akadozva fogja lejátszani a videót (egészen addig, míg meg nem nyitod az MPC-HC beállításai panelt pl., de ez csak egy workaround az ismert bugra), hanem a Win-ben állítsd át, video nézése előtt, nálam ez a tuti megoldás MPC-HC mellett

asszem pl. XBMC-nél nincs ilyen bug, de mint tudjuk, PC-ről videózásnál DXVA mellett az MPC-HC ajánlott, még akkor is, ha ilyen bugos szegénykém

az normális, hogy visszaugrik 24Hz-re a 23Hzről , ez meg CCC bug :), kicsit megtévesztő, tudom, de ez van :N

a beszúrt képen viszont a video pont, hogy 24fps-es ha jól látom, nem 23.976, tehát ennél meg pont a 24Hz-et kell beállítanod :DDD

ja és igen, csak EVR Rendererrel írja ki az infót asszem az MPC-HC, tehát ffdshow külső kodeket deaktiváld

1. lépés -> video framerate (fps) ellenőrzés, pl. MPC-HCban - film megnyit, fájl->tulajdonságok, majd a filmet leállítod, MPC-HC-t becsukod

2. lépés winben freki beállítása
23.976 fps>23Hz
24 fps>24Hz
25 fps>50Hz
29.98fps>NTSC 59/60 Hz (59.99 valós lesz)
30fps>60Hz

3. lépés film indítása (és ctrl+j-vel ellenőrzöd, hogy a framerate és a refresh ugyanaz-e, de a grafikonon is fog látszani)

a TV megjelenítő panelje az összes módot támogatja, csak a VGA-t kell rávenni, hogy ilyen képfrissítéssel küldje a videojelet

sajna ez ilyen macerás...

[ Szerkesztve ]

(#7413) dvd_R+ válasza c41r0^ (#7412) üzenetére


dvd_R+
őstag

szia esetleg te nem tudod a kérdésemre a választ? :F

Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#7414) c41r0^ válasza c41r0^ (#7412) üzenetére


c41r0^
őstag

ja, ez az "fps-hez igazított automata frekiváltás akadozás bug" csak DXVA esetén jön elő, tehát nálad vszínűleg nem, mivel video encode-hoz nem az MPC-HC beépített EVR-t, hanem ffdshow renderert használsz

gondolom Win7 alatt vagy, tehát először is frissítsd a directX-et, töltsd le a legújabb MPC-HC bétát, a külső szűrők közül vedd ki az ffdshow-t, állítsd be a kimenetnél az EVR Egyedit, RealMedia és QuickTime DirectX9-re állítsd, felület: 3D surfaces, átméretező: Bicubic 0.60 (élesebb és szebb átméretezés, mint Bilinear esetében), EVR pufferek: 5

ezek a paraméterek fontosak

az alternatív vsync és d3d teljes képernyő nálam mindegy, min van, az eredmény ugyanaz, de ezeket is megnézheted on/off

ha így belövöd az MPC-HC-t, lesz DXVA-d is, ahol lehetséges, bár ez a téma inkább már ide tartozik

(#7415) Pityke78


Pityke78
őstag

Srácok, a Philips PFL5605 az edge led-es, vagy local dimmingos?

Köszi

(#7416) c41r0^ válasza dvd_R+ (#7413) üzenetére


c41r0^
őstag

szerintem a TV-ről közvetlenül csak a fejhallgató kimenetén (kis jack) tudod lenyerni a hangot, azt is csak stereoban, ezt átalakítóval át lehet tolni az 5.1-re, és ha az 5.1 képes felskálázni a stereo jelet kamu 5.1-é, akkor fog mind a 6 hangszóró szólni, ha nem, akkor csak a frontok és a sub. Minden más hanggal kapcsolatos csatlakozó a TV-n csak bemenetre szolgál (2 RCA audio és optikai bemenet). Barkács módszerrel a SCART-ról pl. le lehet nyerni valahogy a hangot, de asszem csak akkor, ha abból asz eszközből jön az audio hang, amit a TV SCARTjára kötsz, de ehhez már nem értek.

Ha a TV-t mással hajtod meg, azaz nem sima TV adást nézel, hanem pl. DVD lejátszóról, médialejátszóról, set-top-boxról stb. kapja a TV a jelet, akkor annak az egységnek az analóg hangkimenetére kell dugni az 5.1-et (gondolom az 5.1-nek nincs digitális, SPDIF bemenete koax vagy optikai formában).

Igazából nekem hiányzik az infó, hogy mikor akarod az 5.1-et használni, kiváltva a TV csipogóját, és milyen eszközeid vannak, aztán lehet, hogy más érti...

(#7417) c41r0^ válasza Pityke78 (#7415) üzenetére


c41r0^
őstag

egyik sem :) backlit LED-es, azaz LED háttérvilágítású, de a local dimminget (egyes LED csoportok vagy fejlettebb dimming esetén maguk a LED-ek egyenként lekapcsolhatóak) nem támogatja

(#7418) dvd_R+ válasza c41r0^ (#7416) üzenetére


dvd_R+
őstag

na nekezem ez igy picit bonyolult :DDDD

hát várj hogy fogalmazam meg igazából azt szeretnem hogy ha rá tudjam kötni a tv re az 5.1est de nem sikerül csak azzal a modszerrel amit te is írtál a fejhalgató kimenetbe dugtam be egy rca kábelel kötötem össze öket és ugy ad hangot de elvileg igy stereo fejhalgatóként kezeli nem ?

amit észre vettem hogy megy a tv vagy zene pl usb ről akkor a zene vagy a tv adás nem 1x re szól minden hangfalba hanem pl a beszéd az egyikröl a háttér hangok a másikrol a kocsi hang a 3. ról stb stb szóval elvileg virtualis 5.1 be szét osztja

és a kérdés az hopgy meg lehet e csinalni hogy normalisan ra kötni vagy ez a normalis ra kötés ?

a tv-t tv-zésre ritkan a pc ről film nézésre mert össze van kötve a pc vel és media play ben filmeket szoktam inditani róla vagy xbox360 ra hasznalnam a hangfalat pedig azt szeretnem hogy normalisan szoljón rajta

Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#7419) Pityke78 válasza c41r0^ (#7417) üzenetére


Pityke78
őstag

akkor ez azt jelenti, hogy a ledek hátulról világítják, mint mondjuk a local dimmingnél, de nem tudják külön szabályozni az erősségüket, csak egyben az egész képernyőjét?

(#7420) satya5039


satya5039
csendes tag

Sziasztok

Lenne egy olyan kérdésem van egy lg 42 ld450 típusú tv a szoftverben engedélyeztem a dvixet tökéletesen mükxik az az egy zavar ha feliratos filmet nézek a felirat színe szürkés nem fehér ezt át lehet esetleg valahol álltani mert néha ha olyan jelenet van akkor nem sokk minden látszik belőle ha eben valaki tudna segíteni meg köszönném .

(#7421) Barthezz2 válasza c41r0^ (#7412) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Köszi, akkor már értem az egészet :)

(#7414) c41r0^: És ha kiveszem az ffdshow-t, akkor hogyan tudok dual audiós filmnél sávot választani? Mert próbáltam ffdshow nélkül, de úgy meg szólt mindkettő, jobklikk-re meg nem volt aktív a hangsáv választó MPC-n belül.. :U

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#7422) c41r0^ válasza Pityke78 (#7419) üzenetére


c41r0^
őstag

igen

Barthezz2 - ezt már nem tudom, nekem a Haali media splitter is fenn van, talán azzal el lehet szeparálni a hangsávokat, próbáld ki, de én olyan BDripeket nézek, ahol 1 hangsáv van és csókolom

[ Szerkesztve ]

(#7423) 360xbox360 válasza c41r0^ (#7422) üzenetére


360xbox360
tag

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Milyen tv/monitort ajánlanátok? Valakinek van valami tapasztalata?
Ami lényeg hogy szép legyen a képe :)

Üdv.: István

(#7424) dvd_R+ válasza dvd_R+ (#7418) üzenetére


dvd_R+
őstag

c41r0 tudsz valaszolni igy ? vagy még most is értelmetlenül fogalmaztam ?:D

Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#7425) c41r0^ válasza dvd_R+ (#7418) üzenetére


c41r0^
őstag

szerintem ez az egy mód van a rákötésre, ha tényleg magára a TV-re (a TV közvetlen hangkimenetére) akarod rákötni, de majd hátha lesz valakinek más ötlete...

ha viszont mikor PC-ről nézed a filmet, akkor illene a hangkártyára kötni az 5.1-et, és akkor az AC3/DTS sokcsatornás hangsáv valóban 5.1-ben is jönne ki a hangcuccra, míg viszont ha az 5.1 rendszered a stereo jelet kapja, csak virtuálisan tudja felkeverni a hangot 5.1-re a stereo forrásból, bár lehet, hogy a "media play" azt jelenti nálad, hogy csak hálózatos, DLNA-s streamelős módszerrel küldöd a PC-ről a TV-re a jelet, szóval akkor megintcsak nem megy jel a PC hangkártyájára a film lejátszásakor

ha az xbox360 hangját az 5.1 rendszeren akarod hallgatni, akkor a hangcuccot az xboxra kösd, a hangkimenetére (ha 1általán annak van analóg 5.1 kimenete), vagy ekkor is marad az, hogy az xbox a tv-re küldi a hangot, onnan meg lenyered a stereo hangsávot a fejhallgató kimenetből

remélem érthető és látod, hogy univerzális megoldás nincs, ahhoz házimozi erősítőt kellett volna venned hangfalakkal

[ Szerkesztve ]

(#7426) dvd_R+ válasza c41r0^ (#7425) üzenetére


dvd_R+
őstag

értem igy már értem éd a háozatos dlna stream modszerel nézem a tv-n a pc-ről futtatot filmeket

Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#7427) Barthezz2 válasza c41r0^ (#7422) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Na, most megcsináltam mindent, amit javasoltál, és aminél ffdshow kiiktatás után dualba szólt a hang, most így ott is csak a magyar volt. És igen, a Haali választja most szét, mert nálam is fentvan.
Csak azt nem tudom akkor, hogy korábban mit sikerült eltolnom, hogy nem így működött :D

De mindegy is, a lényeg, hogy akkor minden megvan. :) Mégegyszer is köszi a helpet :R

Ja és a kérdésedre válaszolva a TV profilokkal kapcsolatban:

2 egyéni profil van, és lehet módosítani a gyáriakat is, és visszaállítani eredetire is, ha úgy akarom. Szóval ez így elég barátságos :)

Everybody lies.

(#7428) dvd_R+ válasza dvd_R+ (#7426) üzenetére


dvd_R+
őstag

akkor szerintem marad igy virtualis 5.1 be az xboxon nem találtam 5.1 kimenetet

Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#7429) c41r0^ válasza 360xbox360 (#7423) üzenetére


c41r0^
őstag

mennyi a keret? mit fogsz rajta nézni, mire fogod használni, %-os arányban? milyen távolról fogod nézni? ezek kulcskérdések, ekkor tudunk csak ajánlani

ha a tv/monitor= monitorként használatos LCD TV, akkor a Philips 5605/5625 7404/8404-nél nem igazán van jobb alternatíva, feltéve ha kell a 100Hz

(#7430) c41r0^ válasza Barthezz2 (#7427) üzenetére


c41r0^
őstag

örülök, hogy sikerült!

na, akkor javították ezt a színprofil marhaságot, így tényleg bestbuy monitorként :K egyedül a HDNM-on lenne mit csiszolniuk...

már csak az kéne bele, hogy a de-judder és de-blur fokozatokban, és külön-külön állítható legyen, na talán a 2011-es Philips szériában lesz ilyen blacklit LED TV, aminek kicsi az input lagja, minimum 2 custom színprofil van, 37"-os legújabb IPS Sharp panel van benne, és középkategóriás az árazása, mert akkor vevő vagyok 1re :D

magyarul 37"-os új Sharp IPS panelos 5605, javított HDNM-el kéne 140K körül, jahogy ébredjek fel? :)

[ Szerkesztve ]

(#7431) Barthezz2 válasza c41r0^ (#7430) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Egy dolog szar még..
Gondoltam megcsinálom, hogy 2 profil tök ugyan az, csak a PC mód egyiken ki, a másikon be van kapcsolva, és akkor egyszerű profilbeállítással elintézem, csakhogy az minden profilra állítódik :O

Amúgy azt hol tudom megnézni, hogy milyen panel van benne?

magyarul 37"-os új Sharp IPS panelos 5605, javított HDNM-el kéne 140K körül, jahogy ébredjek fel? :)

Sosem lehet tudni :N

Everybody lies.

(#7432) fatallerror válasza c41r0^ (#7430) üzenetére


fatallerror
addikt

ez egy tv input lag testjénél volt, ez alapján kb 30ms-ig "tökéletes" egy tv. gyakorlati tapasztalatom nincs csak amiket a fórumokon olvasok és a vélemények alapján szerintem hiteles az alábbi útmutató

Average lag: 0-8ms
0.0-0.5 frame delay.
Average FD: 0.3 Frame (~a third of a frame)
59.7 cycles per second (of 60)
Zero/Undetectable lag to humans.
(approved for pro level gaming)

VGA mode / any PC resolution accepted by the 650. 480P and 720P will not work in VGA.

Average lag: 0-8ms
0.0-0.5 frame delay.
Average FD: 0.3 Frame (~a third of a frame)
59.7 cycles per second (of 60)
Zero/Undetectable lag to humans.
(approved for pro level gaming)

HDMI2 PC mode / 1080p.

Average lag: 6-15ms
0.3-1 frame delay.
Average FD: 0.6 Frame (~half a frame)
59.5 cycles per second (of 60)
Zero/Undetectable lag to humans.
(approved for pro level gaming)

HDMI GAME mode / 1080p.

Average lag: 15-25ms
1-2 Frame delay.
Average FD: 1.5 Frame
58.5 cycles per second (of 60)
Detectable lag only for remarkably sensitive people.
(approved for pro level gaming)

HDMI Movie Mode / 1080p / No image enhancers activated.

Average lag: 50-60ms
3-4 frame delay
Average FD: 3.5 Frame
56.5 cycles per second (of 60)
Detectable lag for most serious game players especially in the fighting/first person game types.
(NOT approved for pro level gaming)

HDMI Standard Mode / 1080p / No image enhancers activated.

Average Lag: 50-60ms
3-4 frame delay
Average FD: 3.5 Frame
56.5 cycles per second (of 60)
Detectable lag for most serious game players especially in the fighting/first person game types.
(NOT approved for pro level gaming)

Component Standard Mode / 1080p / No image enhancers activated.

Average Lag: 80-100ms
5-6 frame delay
Average FD: 5.5 Frame
54.5 cycles per second (of 60)
Detectable lag for most game players especially in the fighting/first person game types.
(NOT approved for pro level gaming)

Component GAME mode / 480p.

Average lag: 15-25ms
1-2 Frame delay.
Average FD: 1.5 Frame
58.5 cycles per second (of 60)
Detectable lag only for remarkably sensitive people.
(approved for pro level gaming)

[ Szerkesztve ]

don't tell me what i can't do!

(#7433) c41r0^ válasza fatallerror (#7432) üzenetére


c41r0^
őstag

az én 37B679-emet még nem mértem le PC vagy Game módban, mert nincs CRT monitor a közelemben, de CS 1.6 alatt (10 évnyi CS tapasztalattal a hátam mögött) azért megérezni az inputlagot és állítólag 45ms környékén van ennél a típusnál

bár az is lehet, hogy csak a panel válaszideje és utánhúzása miatt van ez az érzésem (CMO MVA egyébként az enyém), de tény, hogy nincs rögtön ott a célkereszt egy nagyobb rántásnál, ahol kéne neki, érezni a "delayt"

Barthezz2 - szervizmenüből kiolvasható a szériaszáma, az alapján meg be lehetett lőni (még itt linkeltem valami ukrán/orosz fórumot ebben a topicban kb. fél éve, keress rá a keresővel, igaz az asszem 2009-es Philips tévékről adott infót, de lehet, hogy azóta frissítették már a listát)

[ Szerkesztve ]

(#7434) c41r0^ válasza c41r0^ (#7433) üzenetére


c41r0^
őstag

(#7435) fatallerror válasza c41r0^ (#7433) üzenetére


fatallerror
addikt

a 15-25 de azt mondják h a 31-2 is ugyan észrevehető de csak ha figyeled, nem hat ki a játékélményre illetve a hatékonyságra fps-kor, míg látod az 50 (inkább 40) felett már nem ajánlott mert ahogy írod is érzed h a százalékos hatékonyság rovására megy
tehát összegezve nyugodtan ellehet menni 30 ms-ig amiből viszont van választék bőven, felsőbb kategóriás tv-k is, kicsit túl van lihegve a dolog, azért ha csak az említett philipsek meg még 2-3 tv lenne alkalmas játékra is abból elég nagy balhé lenne :]
de gyakorlatban derül ki, kikell próbálni. ha nem tetszik akkor meg visszaviszed :]
egérrel a duplakattintás 150 ms körül van és a reakcióidő is kb ennyi egy játékban, továbbá számolni kell azzal is h a net is lagol, a beviteli eszközök is (gamepad,egér,bill)

Average lag: 15-25ms
1-2 Frame delay.
Average FD: 1.5 Frame
58.5 cycles per second (of 60)
Detectable lag only for remarkably sensitive people.
(approved for pro level gaming)

HDMI Movie Mode / 1080p / No image enhancers activated.

Average lag: 50-60ms
3-4 frame delay
Average FD: 3.5 Frame
56.5 cycles per second (of 60)
Detectable lag for most serious game players especially in the fighting/first person game types.
(NOT approved for pro level gaming)

don't tell me what i can't do!

(#7436) fatallerror válasza c41r0^ (#7434) üzenetére


fatallerror
addikt

ez mi? :DDD

don't tell me what i can't do!

(#7437) c41r0^ válasza fatallerror (#7436) üzenetére


c41r0^
őstag

Barthezz2-nek a Philips LCD TV-kben használatos panelek listája

(#7438) marciart11


marciart11
aktív tag

Én a passziv 3D TV ét prefelálom, az aktiv felejtős drága a szemüve, villog és kifolyik az ember szeme. http://prohardver.hu/hir/passziv_3d_epulo_teve_robbant_vizio.html

(#7439) BBéci válasza marciart11 (#7438) üzenetére


BBéci
titán

Tavaly május óta 4 különböző 3D tévé volt nálam, mindegyik aktív szemüveges és semmi olyat nem tapasztaltam, amikről írsz. Leesett állal nézte mindenki, 4 és 72 éves kor között, aki ezidő alatt nálam járt,

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7440) BBéci válasza marciart11 (#7438) üzenetére


BBéci
titán

Dupla volt.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7441) BBéci válasza dvd_R+ (#7424) üzenetére


BBéci
titán

A mai lapostévéken az optikai kimenet szolgál erősítővel, hangremdszerrel való összekötésre.
Dolby Digital és dts 5.1 hang is kinyerhető ezen a módon.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#7442) pepi76


pepi76
csendes tag

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni a döntésben? (bár biztos sokan kérdezték már)
2 tv-közt örlődöm.
Samsung ue 40 c6000 vs Philips 40 pfl 5625
Samsung előnyök:
-ahogy néztem mindent lejátszik usb-ről
-magas kontrasztarány 5millió:1(nem tudom ez számít-e, feltűnne-e ha kevesebb lenne)
Samsung hátrányai:
-tükröződő képernyő (pont az ablakkal szemben lenne)
-6 ms válaszidő
Philips előnyök:
-nem tükröződik
-2 ms válaszidő
Philips hátrányok:
-alacsony kontrasz 500 ezer:1 (még mindig nem tudom ez kevés-e:-))
-Lejátszik-e minden jót a philips usb-ről?
Olvastam valakinél, hogy a képméret beállítás nem túl frankó. Ez engem meghülyítene mert én az a kapcsolgatós fajta vagyok. Ezzel kapcs mi a tapasztalat egyik és másik esetén?
Előre is köszi!

(#7443) hattorihanzo


hattorihanzo
aktív tag

Ezek jó árak?

és van észak koreában is lg gyár?

(#7444) gulyasa válasza hattorihanzo (#7443) üzenetére


gulyasa
őstag

Eléggé fake-gyanúsak ezek az árak...

Az LG dél-koreai.

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1, Lenovo Tab M10

(#7445) Dzsano válasza Pityke78 (#7419) üzenetére


Dzsano
tag

Igen. Jobb, mint az Edge LED-es, de nem olyan fejlett, mint a local dimminges. De jó, megbízható és olcsó TV.

(#7446) Dzsano válasza pepi76 (#7442) üzenetére


Dzsano
tag

Samsung:

-magas kontrasztarány 5millió:1 Gondolom ezt nem hiszed el. "Dinamikus", magyarul marketing. :)
-6 ms válaszidő Khm...

Philips:
-2 ms válaszidő :K
Nem játszik le mindent.

Én tulajdonképpen nem értem, hogy miért akar mindenki a TV-vel médiát lejátszatni, biztos maradi vagyok, de a fényképezőgépemmel sem szoktam fogat fúrni. :D
Szerintem a TV elsődleges feladata a különféle műsorok, jelforrások tökéletes minőségben történő megjelenítése, a tuner az kell, de a többi felesleges flanc. TV-t nem pár évre veszel, jó esetben, hanem 5-10évre. A médiaformátumokban addig már kitalálnak még 100+ félét.

Most nézegettem egy ilyet:
[link]
Na ez mindent lejátszik. Osz't kész. :)

(#7447) Barthezz2 válasza c41r0^ (#7434) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Köszi :R
Bár az enyémet pont nem találom. a 40"-os változatában Sharp van, de a 32"-est én nem látom sehol.
Végül is mindegy, jó képe van és ennyi a lényeg :)

(#7446) Dzsano: De ha már lehet, akkor miért ne játsszon le minden mai formátumot? :)

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#7448) zsoltika29


zsoltika29
tag

Hali! Szerintetek egy edge-lit tv-től egy ccfl tv-nek jobb a kép minősége?

Lásd C650 vs C6000.

(#7449) zsoltika29 válasza BBéci (#7439) üzenetére


zsoltika29
tag

Jó, mert biztos jó az aktiv szemüveges cucc is, de azért 4 db aktív szemüveg egy családnak az kb egy 100-as.

(#7450) vlevi válasza Dzsano (#7446) üzenetére


vlevi
nagyúr

"hogy miért akar mindenki a TV-vel médiát lejátszatni,"
Hát, mert nincs olyan minőségű adás, amivel ki is tudnád használni a sokszázezer forintért megvett tévédet. Csak akkor, ha filmlejátszásra használod.
De az már sajnos igaz, hogy egy 5 év múlva megjelenő filmformátumot nem fog ismerni egy mai tévé. De egy médialejátszó sem :(
Mint ahogy itt is írják : Sajnos vannak hiányosságok is, a készülék a hangsávok közül a DTS-sel nem tud megbirkózni, az 5.1-es profilú H.264 filmek pedig elindulnak, de egy-egy összetettebb jelenetnél beszaggatnak.... ...Nem hibátlan lejátszó a ScreenPlay Director HD, viszont tudásához képest olcsó, így akinek nem szükséges a külső feliratfájlok támogatása, és a DTS hangsáv lejátszása, annak jó vétel lehet,
Külső feliratot nem kezeli? :F Meg a DTS hangot sem? A Samu tv (mármint a C650) mindkettővel elboldogul.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.