Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#7407) c41r0^ válasza daniel2121 (#7405) üzenetére


c41r0^
őstag

A boltokban nem fogsz tudni a képminőséget tekintve igazán jó összehasonlítást csinálni, mert

1., "Bemutató mód"-ban vannak a TV-k, ha elállítják a képi paramétereket, egy default értékre áll vissza automatikusan egy idő után (3-5 perc), ez pedig (bár gyártófüggő, mit állítanak be, de a Samsungnál és LG-nél) általában direkt a legdinamikusabb, túlszaturált színekkel operáló színprofil, mesterkélt színekkel, képinterpolálás maxra húzva, mert sokakat ez a plasztikus kinézet és túlontúli folyamatosság vonz, ez csupán marketingkérdés. Még ha neki is állsz bekalibrálni (és persze ha minden menüpont elérhető 1általán a bemutató mód miatt) , akkor sem lesz jó, mert ->

2., az áruházi fényviszonyok miatt a panelek fő gyengeségeit nem tudod szemrevételezni (sötét szoba, otthoni fényviszonyok hiánya).

Minden mai TV bekalibrálható igen jó színhelyességre, a C650 is, tehát nem az a mérvadó a képi és színvilágot tekintve, amit a boltban láttál.

Különben mind3 TV jó választás, az EX500 és a C650 kb. fej-fej mellett, az EX500 mellett lehet döntő tényező a panellutri hiánya (vagy nagyon új és jó Sharp panel megy bele, vagy S-PVA panel, míg a Samsungba mehet AUO MVA is, ez speciel játékra jobb, de filmekhez már nem). Viszont a Philipsekben meg egy kicsit jobb analóg tuner van, azonban IPS panel, amin átüt sötétben a háttérfény, ezáltal gyengébb a feketéje. Szóval valamely téren kompromisszumot kell kötni.

Barthezz2 - a linkelt fórumban az uccsó előtti HSZ-ben pont ezt írom le, valamint a cikkem 3. oldalán is ott a megoldás, olvasd végig pls., de az tény, hogy nem egy "plug&play" dolog PC-ről 24p filmet jól nézni :)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.