Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#6801) Tsebacsi


Tsebacsi
nagyúr

Elmentünk nézelődni, és lesújtó volt a helyzet képminőség szinten a tv adás terén. DVD-Blurayről menő képek gyönyörűek voltak, de amikor tv-adást néztünk és majdnem sírtam. Ritka szar a képük, ez a nagy felbontáskülönbség miatt van? És olyat is észrevettem, hogy bizonyos filmeknél vagy műsoroknál olyan a kép, mintha folyna, megmagyarázni nemtudom, de eléggé zavaró volt. Van ennek a jelenségnek valami neve vagy velem van a baj???

Ja a játékos végülis ez lenne: Samsung UE37C6000R

Vélemény róla??

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#6802) dh66e válasza Tsebacsi (#6801) üzenetére


dh66e
veterán

A boltban gondolom 50 cm max 1m nézted a tévéket amiken az adás tuti ezer fele osztott analóg adás volt.Otthoni körülmények között azért javulni fog a helyzet nem is kicsit főleg ha van digit előfizetésed valamelyik ktv szolgáltatónál esetleg földi digitálisat nézel.
A "folyós képmozgás" minden tv-n kikapcsolható ezt láttad,valaki szappanopera effektnek hívja valakinek bejön valakinek nem.Ne aggódj nekem sem.Ha már mindenféleképpen samu akkor inkább a C650 nézd meg itt ez a "sláger" ,bár ez nem ledes de ez pont nem hátrány.Esetleg ha sok analóg adást néztek rajta akkor vegyél Philipset vagy Pana plazmát.Az utóbbiból csak nagyobbat kapsz ezért az árért.

(#6803) Tsebacsi válasza dh66e (#6802) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Köszi a válaszokat! :R
Eléggé vegyes üzemben lenne használva, tv, dvd-bluray és pc is. Sima lcd-t nem akarok, ha már van led, és valóban jobb is nála. Plazma sajna nem jöhet szóba, mert a max méret a 37", ami még befér :(
Remélem ez a folyós izé kikapcsolható, mert én rosszul tudok lenni tőle, bár szerencsére csak tv adásnál láttam előjönni, lemezről nem... A MM-be voltunk, ott elvben veszik a digitális főldi sugárzást, hát pár csatorna képe botrányos volt ennek ellenére, csak a duna meg az m2 produkált vállalható képet, és kb. 2 méterről néztük, ahonnan majd itthonról is fogom.
Sebaj majd kiderül, remélem nem követünk el egy 250 ezres tévedést :S

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#6804) Tv válasza Tsebacsi (#6803) üzenetére


Tv
senior tag

Analóg kábeltévé közelről nézve minden lcd-n fosul nél ki, ezzel sajna nem nagyon lehet mit tenni. Ha sokat néztek sima tv adást, akkor jól gondoljátok át a dolgot, mert egy pl. egy 72cm-es normális crt-hez képest elég rossz képe lesz.

(#6805) dh66e válasza Tsebacsi (#6803) üzenetére


dh66e
veterán

Esetleg kevesebbet fogyaszt, de egy biztos hogy az a c6000 semmivel sem jobb mint egy hasonló kat.sima lcd. Szvsz ledesből csak a top számozásúakat szabad megvenni,de csak ha el van eresztve az ember.
Igen az a földi digitális olyan amilyen nem éppen minőségi sávszélt vásároltak a ker. tv-k talán egyszer rájönnek hogy a minőség két pólusú.(Tartalom/Megjelenítés) Ráadásul az MM-ben is sorba kötik a tévéket tök mindegy hogy digit vagy analóg.Meg nyugtatlak nem profi szerelő köti sorba a tv-ket ráadásul dinamikus kontraszttal kiverik a szemedet na az meg még jobban kihozza az egyébként "elfogadható" hibákat.Otthon azért jobb lesz hidd el. :)

(#6806) Tsebacsi válasza dh66e (#6805) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Rendben, még nemtudom mi lesz, tuti elnézünk 3-4 helyre még, Panákra is kíváncsi vagyok, itt kicsit kevesebb volt, a Sony az siralmas, ráadásul nincs is 94cm-ese, az LG meg szemcsés volt, pedig most az van és nagyon szeretem. :F
Viszont tudom, hogy ha blurayt meg hd-dvd-t kötök rá, kiesik a szemem, annyira szép lesz, ez kicsit boldogít...

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#6807) sb


sb
veterán

LG-kre (konkrétan 37LH4000 és 42LD450) van firmware frissítés? Eddig nem találtam sehol...

(#6808) kissdani válasza sb (#6807) üzenetére


kissdani
senior tag

A 42ld650-re biztos van uj firmware, amióta nállam van 2szer is frissitette magát!
Dugsz rá netet és automatikusan megcsinálja magától!

85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_

(#6809) sb válasza kissdani (#6808) üzenetére


sb
veterán

Én a weboldalon nézelődtem, kézi fw frissítés ügyében.
A 450-esen nincs ethernet port.

(#6810) LLKobe


LLKobe
veterán

Üdv!

Egy gyors kérdésem lenne: vettem egy LCD TV-t, amit a monitorral egyetemben rákötöttem a gépre. Minden frankón megy, egyetlen apróság nem stimmel:

Valamiért a win7 a TV-t ismeri fel 1-es számú kijelzőnek, a monitort pedig a kettesnek.
A monitor van belőve main display-nek, de a számozás nem stimmel. Így amikor azt szeretném hogy csak a monitoron legyen kép, akkor a win gomb+p lenyomásakor azt kell válasszam hogy "csak kivetítő". Ha azt választom hogy "csak számítógép" akkor csak a TV-n van kép, tehát fordítva működik.

Ez attól függetlenül így van hogy melyik kijelzőt melyik kimenetre dugom. Esetleg valaki találkozott már ezzel?

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#6811) abugarci61


abugarci61
csendes tag

Van egy Samsung LCD tv-m, képes különböző médiafile-ok lejátszására,csatlakoztattam a házimozira de csak a tv adások hangja megy, médiaplayer-t amikor használok nincs hang csak a tv hangszóróin keresztűl. Tudna segíteni valaki? Előre is köszönöm! :R

(#6812) BBéci válasza abugarci61 (#6811) üzenetére


BBéci
titán

Optikai kábellel csatlakoztattad?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6813) Boha


Boha
aktív tag

mi a különbség hdmi és hdmi kábel között,
az 1ik 2méter és 3000ft
a másik 2 méter és 8000ft ?
ár/minőség kategóriában milyet éri meg venni ?

OBORZIL

(#6814) Turbobacsi válasza LLKobe (#6810) üzenetére


Turbobacsi
senior tag

találkoztam: énis mexivtam, elsőre, DVI port: monitor, HDMI: pana plazma, ati catalyst: addig huzigáltam, kattintgattam, amig jó nem lett :-) (mikor mindkettő aktív volt, akkor az egérrel át lehetett rendezni, meg jobbgomb-elsődleges kijelző kattintással is kellett buzerálni)

"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"

(#6815) dudi6


dudi6
senior tag

Sziasztok! Ti melyiket vennétek? C530 vagy PK550. Filmnézésre lenne külső vinyóról+laptopról játék, kb 4m-ről.

[ Szerkesztve ]

(#6816) gyuszla


gyuszla
csendes tag

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy most vettem egy LG42LD450-es tv-t! Adott egy mkv fájl! Bedugom az USB-E a pendrivomat a tv-nek a hangszóróján tökéletesen szól a hang! De ha összekötöm a házimozival, akkor egy deka hang nem jön ki a hangfalakból! Egyébként a házimozim egy Panasonic SC-HT845 típusú rendszer! Mi lehet szerintetek a baj??? Válaszotokat előre is, köszi!

(#6817) Barthezz2


Barthezz2
MODERÁTOR

Sziasztok!

Bedobom ide is, mert a samsung topic nem nagyon pörög..

TV vásárláson gondolkodom, és most van ilyen akciója a T-nek, hogy a SatTV mellé lehet TV-t venni tőlük. Namost ott 4 féle van, abból egyet kilőnék, mert csak HD Ready, a maradék 3-ból kettő közt vacilálok.
Az egyik egy 32"-es Led-es, a Samsung UE32C5000QWXXH, a másik meg sima LCD, de 37"-os, a Samsung LE37C530F1WXXH személyében. Nem túl sok köztük az árkülönbség, szóval szerintetek melyik érné meg jobban?

Jelenleg egy 23"-as monitorom van, és ez a TV-m is egyben, most ezt fordítanám, és a TV lenne a monitorom is. Magyarul szinte mindenre lenne használva a leendő TV. Médialejátszó funkciói annyira nem lényegesek, lévén a gép mindent visz, de azért nem árt, ha jó benne. Ezen kívül ugye netezésre, msn ilyesmik.., játékra, néha munkára(nem ezzel keresem a pénzem, szóval nem fő szempont) lenne használva.

A méret annyira nem lényeg, elég lenne a 32"-es is, de ha jobb a másik, akkor azért elférne :D Meg nagyon nem is drágább..

Fogyasztásra mennyivel jobb a LED-es? Monitornak használva ugye ez se mindegy, mert többet fog így menni..

Előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást :R

Everybody lies.

(#6818) Laci.M válasza dudi6 (#6815) üzenetére


Laci.M
senior tag

Rossz helyen keresgélsz, ezek Plazmák, itt viszont LCD-kről van szó. Keresd meg a plazmás topicot, ott biztos segítenek dönteni! :)

Aláírás

(#6819) Tv


Tv
senior tag

Látom pörög a topik, kérdezek is egyet. Sima analóg tv adáshoz milyen splittert vegyek (egy crt és egy lcd tévére szeretném szétosztani)? Úgyértem, van-e egy általánosan bevált típus vagy teljesen mindegy milyen.

(#6820) BBéci válasza Boha (#6813) üzenetére


BBéci
titán

Csak, hogy tudd, létezik 500000 forintos is.
Szerintem neked megfelel a háromezres.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#6821) jampektoma válasza gyuszla (#6816) üzenetére


jampektoma
csendes tag

Helló!

Nekem is ugyanez a problémám, csak nekem LG 32LE3300-as tv-m...
gyuszla te hogy kötötted össze a házimozival a tv-d?

(#6822) LLKobe válasza Turbobacsi (#6814) üzenetére


LLKobe
veterán

Köszönöm! A windows megjelenítő beállításainál már mókoltam vele, de nem sikerült. Ha hazaértem belemászok a CCC-be, akkor ezek szerint nem lehetetlen a dolog.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#6823) LLKobe válasza abugarci61 (#6811) üzenetére


LLKobe
veterán

Na és olyankor mi van mikor a CCC meg a windows mást mutat azonosításkor? :F

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#6824) Tv válasza LLKobe (#6823) üzenetére


Tv
senior tag

Szervusz. Elvileg a tv menüjében is van egy opció ahol beállíthatod a tv mint megjelenítő számát, bár nemtudom, hogy ez konkrétan erre van-e, mert nekem egyből működött mikor összekötöttem.

szerk.: bár ez lehet hülyeség a tv menüjében. a párom gépén úgy van hogy a "megjelenítők kezelése" vagy valami ilyen fülön jobbegérgomb valamelyik megjelenítőn és akkor választhatod ki elsődlegesnek, de ez valami réges-régi ati driverben van. Tuti, hogy váltogattuk, mert pl. filmnézéskor csak az elsődlegesre adta ki a filmet, ezért mindig át kellett állítani, h addig a tv legyen az elsődleges.

[ Szerkesztve ]

(#6825) vlevi válasza LLKobe (#6823) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nálam is így néz ki :( Jobb egérrel lehet valami "swap panels"-t nyomni, de csak a Catalystban tudod megcserélni a két megjelenítő számát, ez sajnos a Windows felé nem megy át. Sőt, még a catalyston belül sem egyértelmű, mert ahogy nálad is, úgy nálam is a 2-es számút teszi előre a catalyst, és utána az 1-es :DDD

Windows szinten ez azért néz ki bénán, mert most, hogy csak a monitor van bekapcsolva, így is "kivetítő"-nek mondja ezt a Windows

(#6826) jada


jada
csendes tag

Sziasztok

Segítségeteket kérném abban hogy a számítógépet hogy tudom összehozni crt-tvvel, a számítógépen van két DVI és egy 9-pines S-videó(átalakítóval s-videóra). TV van scart rca s-videó.
Én s-videó kábellel próbáltam de fekete-fehér a kép. Ha van ötletetek, vagy hogy hol nézzek körül evvel kapcsolatban, azt nagyon szivesen veszem.
üdv mindenkinek.

(#6827) Sergoo


Sergoo
csendes tag

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy melyik 32"tv lenne most a best buy max 100-110 000ft-ig el
ami lejátsza usb-n keresztül a filmeket "mediaplayeres"?

Elöre is köszi....

(#6828) horvathd válasza Sergoo (#6827) üzenetére


horvathd
aktív tag

Egy lehetőség a Samsung LE32C530. A többi márkához képest jó médiaplayerrel, bár csak 50 Hz-es képfrissítéssel.

"The Kid just rages for a while."

(#6829) Sergoo válasza horvathd (#6828) üzenetére


Sergoo
csendes tag

Szia!

köszi a hozzászólást csak valami olyasmit hallottam, hogy a 32" samsung mostani modellekkel valami gond van legalábbis a C650 -kel sokan cserélik mert zajos vagy valami ilyesmi.
az 5 -ös szériával is vannak ilyen gondok? vagy nincs?

köszi....

(#6830) gulyasa válasza jada (#6826) üzenetére


gulyasa
őstag

Az a baj az ilyen videókártyákkal (még nekem is ilyen van, egy GF8800GT), hogy az a 9 tűs "S-video" kimenet valójában egy HD szabványú kimenet. Amit adnak hozzá kábelt (már amelyikhez adnak), ha jobban megnézed, az egy komponens kábel (Y/Pb/Pr).

Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, Tribit MoveBuds H1, Lenovo Tab M10 2nd Gen

(#6831) Sergoo


Sergoo
csendes tag

[link]

Erre esetleg valaki valami okosat?
megéri e? lehet erre valami garancia?

(#6832) horvathd válasza Sergoo (#6829) üzenetére


horvathd
aktív tag

A 37"-os TV-k invertere zúgott.

"The Kid just rages for a while."

(#6833) vlevi válasza Sergoo (#6831) üzenetére


vlevi
nagyúr

Szerintem nem érdemes. 130 körüli áron ezt a tévét itthon is megkapod.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#6834) csonti07 válasza vlevi (#6833) üzenetére


csonti07
tag

Sziasztok.
van egy panasonic tx-37lx85p tévém.
bekapcsolásnál zúg vagyis furcsa hangot ad ki a tévé zúgás ciripelés ilyenek.
majd a távirányítón 1-2-szer ki be kell kapcsolni és akkor kicsit halkul de soha nem múlik el uncsitesómnak a régebbi típusa van az nem csinál ilyet.
elvittem szervízbe szerelő aztmondta h ő nem hall semmit. én pedig igen. néha elmúlik vagy lehalkul szinte teljesen de nagyon zavaró legalábbis számomra.
ahogy én meg tudtam ítélni ha szembe állok a tévével akkor a jobb felső részén lehet.

(optimális képbeállítást tud vki ezekre a típusokra?)

[ Szerkesztve ]

(#6835) Sergoo válasza vlevi (#6833) üzenetére


Sergoo
csendes tag

uh! köszi szépen.

akkor melyik legyen szerintetek c550 vagy c630
esetleg valami másik tipus? mediaplayer a lényeg persze a 100hz is kecsegtet
köszi

(#6836) tobias40 válasza Sergoo (#6835) üzenetére


tobias40
veterán

Nézd meg az LGXXLD650-et,100hz,utp bemenet,stb...
Minden ami kell sztem jó vétel..

Üdv!

(#6837) MajaG


MajaG
senior tag

Sziasztok!

Vásároltam 1 lg 42ld420-as tv-t.

Annyi kérdésem lenne, hogy fully 8-as távirányitót hol érdemes venni a hackhez, illetve más is jó-e ?

A dupla ok-os megoldás nem megy az usb-s feloldásra.

Illetve ha rgb-n (vga) rakom rá a laptopot (más kimenete nincs a laptopnak)
Akkor a képet eltolja jobbra kb 1.5 centivel. Így hiányzik a desktopból jobb oldalt 1.5 centi.
Ha a laptopban szoftveresen balra tolom, akkor a kép megy és nem a tv. Tehát a tv-be kéne valami olyat nyomni, mint a monitorokon. Auto méretezést. Van erre valami megoldás?

[ Szerkesztve ]

(#6838) Fifi válasza Fifi (#6799) üzenetére


Fifi
őstag

Válaszolok magamnak, hátha másnak is segít.

Ezen oldal #3. hozzászólása alapján meg tudtam határozni, hogy milyen panelt rejt a megvásárolt Samsung LE32C650-es TV-m. Igaz "csak" MVA paneles, de én tökéletesen elégedett vagyok vele.

Egyetlen gondom, de szerintem ez nem csak a Samsung jellemzője, hogy a digitális és az analóg csatornákat vegyített listában nem lehet tetszőleges sorrendbe tenni, előre sorolja a digitálisakat és utána teszi be az analóg csatornákat.

Bye, Fifi

(#6839) Barthezz2 válasza Barthezz2 (#6817) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Valaki valami? :U

Everybody lies.

(#6840) sb válasza Barthezz2 (#6817) üzenetére


sb
veterán

Szerintem nem sokkal jobb a ledes. Ill. ez a típus edge led-es, szóval képminőségre sem biztos, hogy jobb, mint a sima. Gyanítom árban sem kifizetődő a T-től venni...

(#6841) vikcsi válasza Barthezz2 (#6817) üzenetére


vikcsi
aktív tag

32-es később bődült nagy lesz moncsinak, bevilágítja az egész szobát, több, mint dupláját fogyasztja és fárasztóbb lesz szerintem a szemnek s nyaknak is :U
Egyik haverom is így járt...

ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!

(#6842) Laci.M válasza vikcsi (#6841) üzenetére


Laci.M
senior tag

Értelemszerűen hátrébb kell ülni hozzá, és egyből optimális lesz. Én ismerek olyat aki 42 colost használ monitornak, de az már tényleg óriási. A 32 még jó méret, a 37-es már kérdéses. De ez persze szubjektív vélemény, pont mint a haverodé. Ebből a topicból is használják sokan monitorként a 32-eseket, és ajánlják is másoknak.

A 32-es monitorok fogyasztása 45-55W ami nem sok a számítógépéhez, és a mérethez képest. forrás: teszt

Aláírás

(#6843) sb válasza Laci.M (#6842) üzenetére


sb
veterán

Jah, a monitor is erősen panelfüggő...
A prémium paneles monitorok azért nem fogyasztanak a legjobban. Nekem az 22"-os IPS LG-m is bekajál 45-50W-ot. Ehhez képest most mértem szülőknél az új LG 42LD450-et (persze hozzájuk ez nem monitornak lett véve). Értelmes fényerőre visszavéve (de nagyon messze a minimumtól) olyan 70-85W között ingadozik a fogyasztása.

Amúgy én is használtam monitorként 40"-os TV-t egy ideig. A méretre, átlátásra, nyakforgatásra valóban a távolság a megoldás. Kicsit viszont fárasztóbb ezt nézni, mint egy kisebb monitort. De ez inkább a fényerőhöz köthető. Mégiscsak egy 2x akkora felület világít az ember arcába, még ha vissza is van véve.

[ Szerkesztve ]

(#6844) Barthezz2 válasza vikcsi (#6841) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Na oké, de mindenképp gépről lesz hajtva, mert nem fogok most külön médialejátszót, meg minden hülyeséget megvenni, mikor már itt van minden a géphez. Azt meg feleslegesnek tartom, hogy most egy 32-37"-es TV mellé, itt hagyjam a 23"-as monitort is, mert fogyasztást sem fogja visszavenni, meg ketten együtt tényleg nappalt varázsolnának az éjszakában :D TV-n meg vissza lehet venni a fényerőt.

(#6840) sb: Igen, nem a leggazdaságosabb, de a SatTV előfizetésünk úgy is megvan, és meg is marad, mellé meg elfér a havi részlet. Egyben 130-150k-m meg nem mostanában lesz TV-re..
Aztán még nem döntöttem el, mi legyen, de gondoltam, ha infókat gyűjtök róluk, az ártani nem fog:)

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#6845) vikcsi válasza Laci.M (#6842) üzenetére


vikcsi
aktív tag

Lg tényleg meglepően keveset fogyaszt, nekem a monitorom is majdnem 40w-ot eszik.
Gondoltam nem ül olyan közel hozzá, mint egy monitorhoz, de ha van hely és kényelmes lesz neki... a játékok majd hogy mennek rajta? Nem lesz utánhúzás, vagy hasonló? - ezt nem tudom, azért kérdezem :B
Igazából lehet takarékosabb is lesz, ha belegondolunk, hiszen nem megy majd egyszerre a tv tévé módban, illetve a szgép játék módban :))

ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!

(#6846) Barthezz2 válasza vikcsi (#6845) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Igazából lehet takarékosabb is lesz, ha belegondolunk, hiszen nem megy majd egyszerre a tv tévé módban, illetve a szgép játék módban :))

Pontosan :)
Meg sokszor van úgy, hogy nézek valamit, közben meg hopp, valami kell gépen. Most ha lenne külön monitor, akkor ilyenkor vagy össze visza ki-be kapcsolgatom ami épp kell, hogy ne menjen mindegyik, vagy ugye mindkettő menne.

Everybody lies.

(#6847) Lokids


Lokids
addikt

32" tényleg nagy tud lenni monitornak. Én úgy jártam, hogy nagy lett. Messzebb nem tudom tolni a TV-tígy most kb 50-150 centi közt váltakozik, hogy nézem a TV-t. Ha hátradőlök a székben pont jó. De úgy nem lehet játszani normálisan, a gépelés is nehezebb. Viszont filmet nézni úgy isteni. Arra a véleményre jutottam, hogy 27-28" körül lett volna a jó méret.

If you chase two rabbits you will lose them both.

(#6848) Tv válasza Barthezz2 (#6846) üzenetére


Tv
senior tag

Én monitornak biztosan nem használnék 32-est. Persze ha jóformán csak film megy meg játék valakinek a gépen, arra jó lehet ( ott nem igazán kell gúvasztai a szemet, mint pl. ha olvasol rajta). De már általános felhasználásra is túl nagy szerintem, munkára meg abszolut. Persze neked meg lehet, hogy nagyonis be fog válni, személyfüggő is a dolog. De egy ekkora képernyőtől folyamatos használatkor szerintem legalább másfél méterre kell ülni, de inkább még több.

[ Szerkesztve ]

(#6849) oxay


oxay
csendes tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tv vásárlás ügyben, a két esélyes:
1. Samsung LE40C650
2. LG 42LD650

Elsődlegesen USB keresztüli filmnézésre lenne használva (mkv HD filmek), másodsorban DVB-T -n keresztüli TV nézésre, illetve alkalmanként Xbox.

A Samsung mellett szólhat az aktiválható PVR funkció (ha jól tudom) továbbá, hogy általánosságban is jókat olvastam róla a fórumokban. Az LG mellett szól a kb. 5cm-vel nagyobb képátló ugyanazon (vagy inkább némileg kevesebb) áron.

Érdekelmének a különbségek internet (widget) használhatóságban, ellátottságban, illetve a audio, video codec támogatottságban, és persze képminőségben.

Előre is köszi mindenki segítségét.

Üdv,

oXaY

(#6850) sb válasza Tv (#6848) üzenetére


sb
veterán

Szerintem 1.5m-ről semmit nem tudsz elolvasni egy 32" TV-n 1980-ban. Túl kicsik lesznek a pixelek.

oxay: Az LG-kben is van vmi PVR funkció, nem? mintha láttam volna valahol a 450-es leírásában vagy menüjében is... Bár nem tudom hogy működik... igazából a Samsungnál sem. Csak rá simán kell kötni az USB-re az adattárolót és használja?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.