Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#7402) Barthezz2


Barthezz2
MODERÁTOR

Sziasztok!

Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki 1-2 hete segítségemre volt a nekem megfelelő TV kiválasztásában. :R
Pár napja már itt terpeszkedik az asztalomon egy Philips 32PFL5605H. Már teljesen megbarátkoztunk. Korábban itt a topicban volt linkelve egy külföldi teszt, ahol kalibrált beállítások is meg voltak adva ehhez a típushoz, azt beállítottam magamnak, egy picit igényeimhez alakítottam még, és most teljesen elégedett vagyok vele, mint TV, mint monitor szempontból. Számomra tökéletes képe van :)

Azonban a PC-s HD lejátszást valahogy nem sikerül összehoznom vele, ebben kérnék egy kis segítséget.
HDMI1 bemenetre kötöttem a TV-t(konfig az adatlapomon), és így a képbeállítások között van egy választható PC mód. Ha ezt bekapcsolom, akkor monitornak ideális, teljesen jól látható, és olvasható minden. Viszont ekkor tiltva van a HD Natural Motion, és a 100 Hz Clear LCD mód. Namost, ha filmet nézek, akkor kikapcsolom a PC módot, és ezzel párhuzamosan aktivizálódik az előbb említett két funkció(kikapcsolható lenne, de pont nem akarom), és itt jönnek a bajok..
Ha fogok egy filmet, ráteszem pendrive-ra, és közvetlen a TV-n játszom le, és aktív e két funkció, élethű, gyors mozgásoknál is folyamatos, szép képet kapok. Nekem tökéletes. De! Ha ugyan ezt akkor teszem meg, ha PC-ről játszom ugyan azt a filmet, akkor akadozik, ugrál a kép. Sajnos eléggé észrevehetően, és zavaróan..

PC-n a MPC-HC-t használom, ffdShow és AC3 filter(mindegyik x64, akárcsak a win) közreműködésével. Természetesen HDMI kábellel összekötve gépet a TV-vel(10.10-es CCC).
Próbáltam a frissítési frekvenciákkal játszani, 24, 25, 29, 30, 50, 60Hz-en is, ugyan így MPC-ben is próbálgattam a fullscreen lejátszásnál állítani ezeket, illetve próbáltam, hogy az EVR Sync Settings alatt bepipáltam a Sync video to display opciót, de azon kívül, hogy hol kevésbé, hol jobban akadozott, tökéletes soha nem volt :(

Végső soron jó volna nekem a TV beépített lejátszója is, de mivel sok feliratos filmet szoktam nézni, ez sajnos nem mindig megoldás(nem támogatja ezeket), illetve a hangrendszer is a gépre van kötve(sajna nincs rajta digitális bemenet, így TV-re nem tudom).

Van valami megoldás arra, hogy PC-ről lejátszva is megfelelő minőséget kapjak? Én néznék be valamit, vagy mi a gond?

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.