Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)

Hozzászólások

(#7416) c41r0^ válasza dvd_R+ (#7413) üzenetére


c41r0^
őstag

szerintem a TV-ről közvetlenül csak a fejhallgató kimenetén (kis jack) tudod lenyerni a hangot, azt is csak stereoban, ezt átalakítóval át lehet tolni az 5.1-re, és ha az 5.1 képes felskálázni a stereo jelet kamu 5.1-é, akkor fog mind a 6 hangszóró szólni, ha nem, akkor csak a frontok és a sub. Minden más hanggal kapcsolatos csatlakozó a TV-n csak bemenetre szolgál (2 RCA audio és optikai bemenet). Barkács módszerrel a SCART-ról pl. le lehet nyerni valahogy a hangot, de asszem csak akkor, ha abból asz eszközből jön az audio hang, amit a TV SCARTjára kötsz, de ehhez már nem értek.

Ha a TV-t mással hajtod meg, azaz nem sima TV adást nézel, hanem pl. DVD lejátszóról, médialejátszóról, set-top-boxról stb. kapja a TV a jelet, akkor annak az egységnek az analóg hangkimenetére kell dugni az 5.1-et (gondolom az 5.1-nek nincs digitális, SPDIF bemenete koax vagy optikai formában).

Igazából nekem hiányzik az infó, hogy mikor akarod az 5.1-et használni, kiváltva a TV csipogóját, és milyen eszközeid vannak, aztán lehet, hogy más érti...

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  LCD TV topic (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.