Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10012) Cifu


Cifu
nagyúr

szacsee:

Összetett kérdés, és nem lesz rá egy mindent vivő válasz. ^^

Először is ugyan valóban megéri követi a témát, ha vásárláson gondolkozol, de igazán akkor éri meg konkrét tippeket kérni, ha már a vásárlásnál tartasz. Az árak elég sokmindent befolyásolnak, azok meg folyamatosan változnak, ráadásul folyamatosan jönnek újabb és újabb modellek.

Per pillanat 150e Ft-s árhatárig számítógép mellé csak HD Ready TV-t tudsz vásárolni, én egy Samu LE-32R80-as szériájú TV-t ajánlanék a figyelmedbe.

2-3 méterről való játéknál 32" képátlónál a FullHD már szerintem felesleges, és 2 méternél messzebbről a HD Ready is elegendő lesz. 40"/42" képátlónál már azt mondom, hogy megéri elgondolkodni a FullHD-n ilyen távolságnál, de az alatt nem. Viszont HD Ready 40/42 colos képátlónál meg úgy másfél-két méternél közelebb nem érdemes menni hozzá, mert nagyon kezdenek látszani a pixelek. Ha böngészni, átlalános felhasználás (szövegszerkesztés, stb.) is játszik, akkor ismét ezek az alapszabályok, mert én például két méterről már csak hunyorítva tudom elolvasni az alap betűméretett egy 40" FullHD-n - ám ismét, ez az ember szemétől is függ. Ha tényleg messzebbről nézed, és nem is szándékozol közel ülni hozzá, akkor elég a HD Ready.

Milyen modelleket ajánlanék? Hát szerintem felesleges a legextrábbakat választani, azon egyszerű oknál, hogy azokat az extrákat, amiket ezek a TV-k adnak, úgyse tudod kihasználni ha számítógépre kötöd rá (mondom én, aki egy Samu A656-ost vett, pedig számítógépnél sem a 100Hz, sem a többi kép- és mozgásjavító cucc nem kapcsolható be :DDD ). Ha HD Ready 37 / 40 colost nézel, akkor Samu R80-as, vagy az új A450-es széria, ha FullHD-t, akkor Samu LE-40M86/87 (a 37"-ost nem annyira), A550-es széria (37 v. 40 colosban), Sony KDL-40D3500, KDL-40V3000. Az új Sony szériáról még nem merek nyilatkozni, de ha az áraik tényleg ilyen jók lesznek, akkor a belépő szintű FullHD modellekre érdemes lesz odafigyelni. Ha a DVI-HDMI összekötés nem probléma, akkor esetleg még szóba jöhet a Philips 42PFL5603-as.

Ez így sok persze, de iránynak jó. Én 32" HD Ready esetén meggondolnám az olcsóbb R80-as szériát (a plusz pénzt költheted másra, pl. egy jobb hangrendszerre ^^), 37 és 40 képátlónál az újabb A450-es szériát ajánlanám inkább (hacsak nincs extrém olcsón R80-as széria, de itt azért 20-30e Ft esetén már inkább megéri az A450-es). FullHD esetén nehéz helyzetben vagyok, mert még mindig nem láttam A550-est. 37" esetén talán mégis ez lenne a választott, 40" esetén egy Samu paneles M86/87-est kellene inkább kifogni. Ez persze a mostani ismereteimre és árakra vonatkozik, két hét múlva lehet már másokat javasolnék. ^^

marchellow:

Végigfutottam a témán a google-val, és azt találtam, hogy jópár ember küzd a problémával. Az Apple inkább tehetne simán HDMI kimenetet a cuccaira, ahelyett, hogy a mini DVI-t erölteti. ^^
A legtöbben miniDVI -> DVI átalakító, majd DVI-D -> HDMI kábelel oldották meg a problémát, bár pár esetben akadtak problémák a helyes belövéssel. Azt viszont nem tudni, hogy ezek a kevésbé sikeres próbálkozások a kábelek, a TV, esetleg a beállítások terén csúsztak el. Mindenesetre az, hogy a többségnek működik a fenti módszer azt jelenti, hogy erre lenne célszerű elindulni.

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.