Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gabohun

csendes tag

válasz csapos2 #1671 üzenetére

A barna folt az annyi (képekeken jól látszik), a fresnel sarkításnál nincs lefedve és ott
    a falon egy idő múlva barnás sarkított fény keletkezik miközben a fresnelt kivettem nem láttam égést vagy barnuló foltot.
    Igen igen ez egy jó kérdés az,hogy a lámpa és a fresnel fókuszban van-e,azt kimérem holnap, bár a láda elkészítésénél pontosak voltak a mérések ,de lehet hiba gondolom egy- két centi is.Az biztos ,hogy jól állnak a fresnelek kipróbáltam már fordított állásban csak kör alakot vetitett nekem a falra.
    Foncsor nélkül se próbáltam még ,bár igazad van szerintem, mert a foncsor közepén fut át az izzó úgye ,a foncsor alsó és felső kilógó része félköríves csikot hagy a papirlapon mivel az izzón keresztül nem veri vissza a fényt annyira. Kiprószálom holnap nélküle .
    Fénylik igen mert még nem találtam megoldást a ventik takarására,ott látszik igazán a két shrek képnél,az egyiknél nem volt takarva ,a második képnél meg csak részben tudtam lefedni .Ekkora izzónál nem gondoltam volna ,hogy ennyit számit.
    A fény fókuszálásával is lehet még gond .Ödönnek amikor itt volt nálam volt egy jó ötlete,az izzót bele kell ültetni állmennyezeti neonos megvilágításnál használt u- alakú borításba vagy mint a közvilágításnál használt fényvisszaverő u-alakú fémbe aminek a belseje krómozott vagy csiszolt aluminium,hisz ilyenkor csak előre fele szórja a fényt.
    Mit szólsz a szörmedvényemhez :Y :Y
    Köszi az ötleteket!

Új hozzászólás Aktív témák