Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZimmerZoom

csendes tag

Üdv mindenkinek! Allinbox fél éves szemezgetése után végre elkészítettem első projimat, igaz ezt még csak zsebTV-ből, egy viszonylag nagyobb diavetítő optikával, az egész egy 15x15x30-as dobozban. 255.000 candelás ledeket használtam 10mm-est (100ma) összesen 12 db-ot. Hogy kiküszöböljem a sötét réseket a LED-ek között egy tejszerű fóliát tettem az lcd-re, amely valamelyest homogenizálja a kapott fényt, mivel a ledek 30 fokos szögben világítanak és csúnya lenne a kapott kép. Kb tudtam mire számítsak, csakhogy full sötétségben használható a cucc, ráadásul a kis felbontás miatt teljes élességnél fellép a pixelháború tünete. Így elgondolkoztam azon, hogy mi lenne ha egy kisméretű kondenzor lencsét tennék be a ledek elé és kivenném az áttetsző fehéres fóliát, akkor a KisTV paneljén feljebb tudnám tekerni a kontrasztot, ezáltal a színek is erősödnének, valamint nem lenne olyan zavaró a pixelháló. Mit gondoltok? Vagy dobjam ki belőle a ledeket és tegyek bele 150w-os fémhalogént? Nem voltam biztos a dolgomban, ezért átengedtem Polszkinak Vaterán a kondenzorokat tükörrel :D (Mellesleg sok sikert hozzájuk) Mihamarabb szeretném fixálni a projim, hogy belevághassak a 15 colos témába, de neten mindenhol a buta 310x310-es fresneleket lehet csak kapni a buta levágott sarkaikkal... :S Tippeket előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák