Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3007) Manitou válasza amargo (#3004) üzenetére


Manitou
addikt

Igen a vasbeton nagyon rossz kopogóhang szempontjából, viszont léghangra anyira nem rossz, mert van tömege, De a lakáselválasztófalak csak 15cm-es vasbeton falpanelokból vannak, ha ez tégla lenne ugyanilyen vastagságban az se lenne nagyon más, ugyanúgy hallatszana kb a szomszédból a hang. Nem véletlen, hogy ahol léghanggátlás szempont ott általában úgy néznek ki falszerkezetek , hogy két fal és közte légréssel, de létezik hanggátló tégla is. Mondjuk itt szempont az is hogy egy kalapáccsal ne tudj átütni a szomszéd falán :DDD A két 10-es válaszfal és közte légrés az inkább saját lakáson/ingatlanon belüli elválasztás esetén járatos, ahol követelmény a hangszigetelés , de nem követelmény a betörésgátlás.

Értem, szóval fa tartószerkezetű könnyűszerkezetes házra gondolsz. Én továbbra is azt mondom, hogy nem ajánlom.
Aki meg azt mondja, hogy a fa természetes, meg így szép úgy szép, (ami igaz is), annak csak megemlíteném, hogy a fa szerkezetek mindenféle vegyszerrel vannak kezelve, ( gomba és farontó bogarak elleni védelem, miatt) amik az évek folyamán párolognak a fából, így aztán marha "egészségesek". Szemben egy meszelt fal teljesen természetes, annál szerintem nincsen jobb, de ez csak az én meglátásom. :)
Továbbá, hogy miért nem ajánlom, lásd fentebb leírtam. Jó hőszigetelő ugyan, de kevésbé jó hőtároló, és nem jó a hangszigeteése sem, mindemelett semmivel sem olcsóbb egy hagyományos szerkezetnél. Előnye talán, hogy minimális nedves technológiával felépíthető, hamar fel lehet húzni.
Szerintem bővítés szempontjából is jobban jársz hagyományos szerkezettel.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.