Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
Because
őstag
-törölhető-
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz szabonagyur #17098 üzenetére
Meg most sem valaszolsz az utolso kérdésemre illetve senki nem gondolatolvaso.
Konstruktivitas: vegyed fel a hitelt jovore.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz sakal83 #17095 üzenetére
Ok, nem érted látom a lényeget. Majd szólj ha kidobsz az ablakon 60e Ft-t, kiállok elviszem.
Igen hitelt veszek fel a maradék ~20%-ra mivel nem éri meg KP-ban kifizetnem (tavaly már kifizettem a maradék 80%-t 5% ÁFA-val)
Ha nincs konstruktív hozzászólásod szerintem ignorálj nyugodtan.
-
Brave_86
aktív tag
válasz Brave_86 #17096 üzenetére
Feltételezés:
10MFt, 20 évig MÁP+ esetében:
5. év: 12 734 987
10. év: 16 217 989
15. év: 20 653 588
20. év: 26 302 317
-7M visszafizetendő kamatmentesen (6.év után 2 gyerek esetében) (a tartozás 30 százalékát el is törlik)CSOK 10M hitel
10 000 000 Ft -> 13 310 342 Ft visszafizetendő
20 év esetén havi: 13 793 Ft kamat -
Brave_86
aktív tag
Felmerült egy újabb kérdés.
Ház vásárlása előtt állunk. A vételárhoz kb még 10M szükséges.
A Babaváró hitelt tervezünk felvenni. (2 tervezett gyerek, 1 úton) DE
A CSOK(10M hitel) helyett vagy mellett érdemesebb e felvenni? pl a CSOK hitelt veszem fel a vásárláshoz (vagy a CSOK hitelt felejtsük el?), a Babavárót meg befektetem pl állampapírba? Van ezzel kapcsolatban valami cikk, vagy ehhez kapcsolódó kalkulátor? Vagy valakinek van személyes tapasztalata, aki már utána járt?
Pl 10M MÁP+ esetén tényleges hozam: 2 734 987 Ft (27.35 %) Az 5. év (60. hónap) után
[Kalkulátor állampapír] ezt ismerem. -
sakal83
addikt
válasz szabonagyur #17094 üzenetére
Huh. Bocs de ezen nem tudok atugrani. Tehat "az oledbe" pottyan 20% es a szerodesmodositason rugozol. De nekem8. Komolyan mindent is de azonnal...
Szerk:
Bocs de ez allat. Tehat hitelt veszel fel lakasra mert jo esellyel nincs ra pénzed. Kapsz ra 20% kedvezményt a semmiből es Te 60e fton szenvedsz hogy mind a kettőt mefkapd? De megforditom: mit segitene rajtad ha megjelent volna a kozlony hogy 5% az afa januar 1tol?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
sakal83
addikt
válasz szabonagyur #17092 üzenetére
Biztos drágább a szerződésmódosítás, mint akár a 0%-os ÁFA, de maximum az 5%...
Hagyjad a fenébe az egészet csak le akarnak húzni a kötsög bankok a szerződésmódosítással
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Ezekiell
veterán
válasz szabonagyur #17090 üzenetére
Január 1től lesz elvileg, még csak ígéret van rá.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
félisten
Csak én nem látom még a magyar közlönyben az 5% ÁFA visszavezetéséről semmit?
-
lotuska
tag
válasz lotuska #16938 üzenetére
Sziasztok. Csak annyit szeretnek mondani, hogy sikerult kiadjam 200-ert. Ma adtam at a kulcsokat. Jott egy komolynak tuno fiatal par. Sajnos csak 4,5 honapos szerzodest irtunk ala(februar vegeig), mert a lany egyetemen tanul egy masik varosban es lehet marciustol beindul a nappali oktatas es akkor visszakoltozne a masik varosba. Jelenleg tavoktatasban tanul. Itt nalunk marciusba kezdodne a masodik felev, de teljesen bizonytalan minden... Ugy beszeltuk meg, ha addig marad a jelenlegi szitu akkor majd hosszabbitanank szeptember vegeig.
-
De4d
őstag
Aki lakást, házakat nézeget hol szokta leginkább? Ahogy észre vettem elég sok a vacak oldal több mint éves hírdetésekkel, vagy kamu hírdetés, vagy már eladott ingatlan, főleg olyan érdekelne ahol nem közvetítők átal van hírdetve, ahol persze a díjat is a vevő fizené meg. Inkább magánhírdetések érdekelnének, ahol a tulajjal lehet beszélni nem az ingatlanossal.
Minden jó, ha a vége jó!
-
addikt
válasz Ezekiell #17085 üzenetére
Még várjuk ki, hogy a Brexitnek mi lesz az eredménye pár éven belül. Azóta nagyon divatos lett emlegetni az EU kilépést, de nem biztos, hogy az angolok olyan jól fognak ezzel járni.
Magyarország szempontjából elég vicces lenne. Önti az EU a milliárdokat az országba, és így is elég gyenge a Forint. Egy Huxittal elszállna az Euró mondjuk 500 Forintig. Az kinek lenne jó?
Ez csak hiszti. -
Ezekiell
veterán
válasz axioma #17084 üzenetére
Nálam az EU elhagyásának a komoly felvetése a red flag, akkor azonnal ülünk repülőre gyerekkel/macskával, és soha vissza.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
axioma
Topikgazda
válasz Csabroncka #17078 üzenetére
En nagyon komolyan kerestem kulfoldi allast a menekulthullam elotti honapokban, pedig pont nem az erre alkalmas csaladi helyzetben voltam, de "ha ezek me'g egyszer 2/3-ot adnak nekik, akkor en kilepek". Sajnos nem jott ossze elso korben, kesobb meg mar a mi helyzetunkben elszallt a lehetoseg, lekestem. De letezo reteg aki ezert megy.
-
Revolit
senior tag
-
Oppenheimer
nagyúr
Nem megy at ezen mindnenki, en magam sem. Nem ugy indultam neki, hogy a hitel rossz. Eszkozar buborek idejen minel hamarabb eszkozhoz kell jutni, a hitel kivalo eszkoz erre es elni kell vele. Sot jelen helyzetben annak is ki kell maxolnia egy hitelt akinek amugy lenne eleg cash egyedul venni. Persze fontos, hogy nyilvan nem videki kadarkockaval kell tokeattetellel jatszani.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
őstag
Hogy tisztázzam a dolgokat és utána vissza vonulók és csak olvasom a fórumot . Egyértelmű hogy elszálltak a lakás árak és vannak hibák és elbaltázott dolgok a támogatásokban én is szívok miatta .
De néha átcsap a fórum a másik oldalra és az egyensúlyt kerestem . Jó volt a vita . Remélem sikerül Dre4d lakást vásárolni .[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
őstag
válasz sakal83 #17076 üzenetére
Megint olyan helyzetet írsz ami nem általános egyedülálló embernek volt lehetősége . ( Én csak erről beszélek mert én ebben vagyok és ahogy látom nem csak én vagyok így ezzel )
Apukád kapott volna állami bérlakást ha egyedül él és se kutyája se macskája ?
Nem .
Egyik kollégám nem volt önereje felvette a BV a második gyerek megszületése előtt és vettek egy számukra megfelelő lakást igaz hitelre . Amit együtt a párjával tudnak kényelmesen fizetni .
Nekem a két történet elég hasonló annyi eltéréssel azt elismerem hogy hitelt kellett felvenniük ."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
őstag
Én vidéki gyerek vagyok láttam egy jó beszállót és beszálltam ( meg mikor kimentem megnézni a lakást hát nagyon megfogott ). De amúgy igazad van rengeteg emberrel akár kollégáimmal beszélgetek nem tudnak félre rakni egy önerőt sem . Csodálkoznak is hogy én hogy raktam félre ennyit miközben látják hogy megveszem ami kell csak nincs autóm meg tervszerűen osztom be a pénzt és ez sokat számít .
[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Csabroncka
addikt
Az államnak az az érdeke, hogy a jövőben minél több adófizető állampolgára legyen - jelenleg ez egy kiemelt célt.
Az emberek vagy fiatalok "elvándorlása" itthonról OG1 vagy GYF miatt egy baromság, ugyan úgy az a sületlen szöveg, hogy itthon nem lehet megélni és boldogulni - vagy hogy külföldön mennyivel könnyebb.
Politikai oldaltól függetlenül ez a véleményem!
gerii: a jelenlegi perverz helyzet meg fog változni, csak lefele lassabban megy...
"in medias res"
-
gerii
addikt
válasz sakal83 #17076 üzenetére
Önerőt nem tudják összeszedni munkával, mert gyorsabban drágul a lakások ára mint a megtakarításuk mértéke. Ez a várost működtető/ellátó "munkásosztály" egészére igaz (eladók, vendéglátók, stb), és még sok diplomás munkakörű emberre is.
Én úgy látom, hogy ők rabszolga életmódban tudnak már csak a városban létezni, soha nem lesz saját tulajdonuk, amíg nem örökölnek 50 éves korukban. Egy vidéki család gyereke mostmár nem tudja megvetni magát, ha nincs nagyon jól fizető állása. Gyakorlatilag Budapest elérte ilyen szinten Londont, stb várost. -
sakal83
addikt
Nem tudom hogy kivaltsage megvenni egy kulvarosi panelt jelenleg. Szerintem nem mert a törlesztő kb az albi ara. Es eddig is laknia kelett valahol. Egyedul nehez de ketten azertvnem lehetetlen megugrani egy panelt. Inkabb onnan tovabb. Na az mission impossible. Az elmult 5 evben bagyon megnehezedett a lakashoz jutas az alacsony kamatkornyezet es a qe miatt mint mar irtam.
Nem tudom hogy a Te szuleidnel mi volt a helyzet. Nalunk akkor kaptak berlakast szuleim amikor megjott a 2. gyerek. Addig szuloknel voltak. Ezt vehettek meg 2000ben a piaci ar tizedeert... kamatmentes hitelre ugy hogy elotte allami penzen renovaltak az epuletet..
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz sakal83 #17069 üzenetére
Magyarul ugyanúgy nem tud megvenni egy 30 éves, átlagos fizetéssel rendelkező egyedülálló fiatal egy Bécs belvárosi 40m2-es, vagy egy elővárosi 70m2-es lakást, mint egy magyar. Ugyanúgy a "kiváltságosak" lehetősége a saját lakás, mint ahogy nálunk is áll jelenleg a helyzet. Szüleink idejében ez még nem így volt.
Just a simple Lineman...
-
De4d
őstag
válasz DamianB #17067 üzenetére
Mert a fizum nem enged meg többet mint havi 50 ezer törlesztő, még ha 20 évre is veszem fel, az kb 6 millió forint lenne(sacc per), és még így se értem el a 20 milliót se. Nincs olyan nagy elvárásom, de nyilván a C-k közé nem költözöm, nem játszadozom az életemmel, de nem is a római partra kívánok költözni vagy a rózsadombra, csupán olyan helyre ahol van rendes tömegközlekedés, boltok némi zöld ölvezet.
Minden jó, ha a vége jó!
-
őstag
válasz sakal83 #17069 üzenetére
Kispest 47 nm 21 M. Gondolom Bécsnek is van drága elővárosa . Dunakeszi tudod te is milyen hely jártam ott eleget jártam ott új építésűben is. Meg edzésre is oda jártam . Környéken éltem pár évet . Mogyoród szerinted ott mennyi lenne ?
-
sakal83
addikt
Te se gyere ezzel hogy nyugaton privilegium a sajat lakas. Pont annyira mint itthon.
Pelda. Becs elovaros 73nm panelszeru
56m ft. Kb a ber a 2-2,5xse mint itthon
Kb mint dunakeszi ahol kb 28m egy ilyen panel.Sot ott meg annyival jobb is ahelyzet hogy alacsonyabb a kamat. Tehat akkor privilegium vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz sakal83 #17066 üzenetére
Lendületből írtam le az egészet 1990es évek elejéről olvastam mi volt akkoriban . Meg nagyon szeretem Dezső András cikkeit írásait . Minimális fogalmam van róla .
A 2000 évek közepén volt a családban olyan aki önerő nélkül vett lakást ezt nem tagadom voltak ilyen helyzetek ahogy az elmúlt 5 évben te is találtál jó üzleteket ha ezzel foglalkozól . Én az olyan átlag emberekről beszélek mint én .
[ Szerkesztve ]
-
őstag
35-40 nm számodra megfelelő lakás 20-25 M forintért elfogadható . Ha eddig ilyen sok pénzt félre raktál ( gratulálok) hogy hogy nem lennél hitelképes ?
Igen Azéé nem volt kellemes rá döbbeni erre . Nem sajnálkozni akarok egyszerűen elfogadtam.
[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
Nem írtam sehol ilyet hogy hitel mentesen akarok, és nem is vágyok palotára, de hogy 35- 40nm-es lakás 20+ millió az nagyon sok. 10 millió hitelt meg nem tudok egyedül bevállalni.
Az meg hogy akkoriban a fizetése nem ennyi volt nem releváns mert. mert míg kb az átlag kereset a duplájra elemlkedett addig az ingatlan a 3-4x-ra az élelmiszerekről nem is beszélve.
Albérlet is ma már egy fél fizetés, horribilis.[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
A Zéé
addikt
válasz DamianB #17060 üzenetére
ezen átmegy mindenki sztem, aztán majd belátja, hogy ha saját lakást akar, úgysem marad más, mint a hitel, ami amúgy nem a világ vége, csak tudni kell kezelni.
Mi vagyunk az a generáció, ahol ez ennyire élesen kezd előjönni, az, ami tőlünk nyugatabbra már jelen van pár évtizede, mégpedig hogy tényleg privilégium a saját lakás, ház, nem alapvető szükséglet. Csak sajnos a mi hátrányunk a hasonszőrű nyugatabbra lakó kortársainkkal szemben, hogy nálunk nincs meg még a rendes infrastruktúrája és kultúrája az ilyen mértékű bérlakások intézményének.Just a simple Lineman...
-
őstag
whYz +1
Én terveim szerint 22 M veszek fel 20 vagy 30 évre nem érzem azt hogy öngyilkos lennék és nem volt sokkal többem 10 milliónál . Pont erről írtam pár napja el vagytok kényeztetve hogy elvárjátok hogy egyedül 30 évesen egy európai fővárosban vegyétek egy jobb lakást .
Miért a 2000 , 1990 ben lehetett Budapesten venni lakást átlag 30 éves egyedül álló férfinak csak abból amit addig keresett ?
Utálom a hitelt soha nem vettem semmi hitelt igénybe de látom hogy másképp nem megy ha itt akarok ingatlant vidéki házba nem akartam lekötözni egymagam max majd ha családom lesz .Denko nem ez az élet célja átlag lakás hitelt 7 (Kiszamolo) év alatt végtörlesztik . Mostani árak mellett biztos nem így lesz ebben biztos vagyok de bízok benne hogy 20 év alatt nagyja kipörög .
De4d ilyen kapcsolati hálód van Pesten és a mostani helyzetben nem találsz Pesten egy jó lakást ami ki indulónak jó lenne ? Ne viccelj már .
Csabroncka igaz IKEA meg kis konyha de 1 M kihoztam egy full konyhát belépő szint máshol van bár mássak is az igények .
-
denko
senior tag
válasz axioma #17057 üzenetére
talán inkább az lenne a megoldás hogy olyan döntéseket hoznának amiért a fiatalok maguktól elgondolkodnának azon hogy igenis érdemes maradni.De nem akarok politikába belemenni, nem erről szól a topic, ez a saját véleményem, nem vitatkozni jöttem hanem véleményt kinyilvántartani, olcsóbb mint pszichológus
@whYz, miért, szerinted az normális állapot hogy majd 50 évesen fizeted ki a hitelt 35+ M panelre ami addigra 70 éves lesz, gondolod ez az a fiatalok életcélja? Kétlem.[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
10B vs. magyar munkakepes koru lakossag nem ugyanaz... marpedig te csak veluk vagy (amig ki nem vandorolsz) azonos gazdasagi erdekkozossegben.
Persze johet a B terv is tolem, a 10 eve meg nem szuletett gyerekek helyett 15 ev mulva 1M kikepzett indiai diplomast behozni jo aron, csak hat ez me'g annyira se lenne nepszeru lepes... -
De4d
őstag
De jó hogy végre valaki leírta amit érzek. Még viszonylag fiatal vagyok, most lehetne vagy már kellene nagyon előrelépnem, "rengeteg" spórolt pénzem van, és mégse. Szarra se elég, ha csak nem valami istenhátamögötti helyre. De engem minden a fővároshoz köt, rokonok, barátok munka! Ha elköltöznék aprajaflvára onnan mégis hogyan lehetne bejárni dolgozni? Még autót se vettem soha, hogy annak az ára is megmaradjon, és úgyis csak elértéktelenedik. Egy motort vettem még 18 évesen, amit évekkel ezelőtt eladtam, nem használtam, és amíg lehetett benne pénzt látni, addig inkább eladtam. De most ott vagyok 10+ millióval és nem tudok mit kezdeni. Kb még ennyi kéne hogy vehessek egy normális lakást amiben el lehet indítani normálisan az életet. Egyedül vagyok, de ha nem egyedül lennék (komolyabb kapcsolat) akkor is egyedül indítanék, én nem akarok másra úgy támaszkodni, ha 1 év múlva nem működik a dolog akkor mi van? Mint ketten mehetünk albérletbe félélni a pénzt? 40 éves koromra lenne annyi pénzem simán hogy vegyek egy jó nagy lakást, de spórolni még x évet? Mikor indítjam el a magam útját akkor? 10 milliós hitelt se veszek fel egyedül az öngyilkosság. 10 15 éve abból a pénzből amim van amiért megdolgoztam 3 kis lakást is lehetett volna venni, mikor még 150-200ezer volt nm-e a lakásoknak. Most a lakhatatlan putrik is majd 400ezer nm-e
Minden jó, ha a vége jó!
-
Because
őstag
válasz Csabroncka #17053 üzenetére
remélhetőleg alá kell majd támasztani az elvégzett munkát, mert leleményes nép létünkre a fiktív számlák kiállítása nem fog nehezünkre esni bizonyos arányban osztozva a juttatás összegéből
-
Csabroncka
addikt
válasz sakal83 #17049 üzenetére
Az anyagárak az Eur árfolyam miatt már az egekben vannak, pl 2 milla egy konyhára gépekkel a belépő szint!
Egyébként inkább ilyen támogatás, mintsem közvetlen pénzöntés a 0-ra. ez legalább növeli az áfabevételeket és becsatornáz egy csomó szürke pénzt az építőiparból!
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
denko
senior tag
omg, annyira ellehetetlenítik a fiatalok lakhatáshoz jutását ilyen idiota döntésekkel hogy, csoda ha marad értelmes ember, fiatal az országban, csak nagycsaládosok maradnak, idiocracy jut erről eszembe.
Fun fact: 2050-re kb 10 Billióan leszünk a világon, aki kicsit is nem saját magát veszi előre hanem globálisan gondolódik nem akar majd 3 gyerek, arról nem beszélve hogy hány % CSOK-osoknek nem gondol bele hogy 3 gyereket meg is kell szülni és el is kell tartani és nem csak $ jelet látnak.
Ezekkel a döntésekkel csak olajat öntenek tűzre. Az a legszebb benne hogy a jól keresők is akik több adót fizetnek mint egy család, és nem terveznek 3 gyereket, olyan messzire kerülnek lakásvásárláshoz mint mint M.o politikusak az értelmes döntésekhez.
-
válasz Qtya123 #17048 üzenetére
A mennyit lehet nyerészkedni kérdésre meg is született kiszámoló cikke (spolier: sokat)
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
axioma
Topikgazda
válasz sakal83 #17036 üzenetére
1. En csak ezt irtam, nem tobbseget: "meg nagy tomegek altal megszokott lakhatasi mod a jobban allo nyugaton is". Szalmabab-ervelesnek hivjak ezt az ervelesi hibat. [Megjegyzem tovabbi kulonbseg hogy EU vs. USA mennyire szamit bele neked a nyugatba.]
A magyarok ugy jottek oda hogy a magyar elegtelen tamogatasbol kiindult beszelgetesbe toltad bele azt a statisztikat, ami szerint tul nagy a sajat lakashoz jutas itthon. Ha te annak a statisztikanak hiszel, akkor ezt hasznald ervnek, ne azt hogy hanyan hogyan berelnek.
2. A multban megkotott csok-ok miatt kb. mindenki aki mar tehette felvette ha meglevo gyereke volt, tehat pont most mar nem erv hogy csak meglevore veszik "majd" fel ha fenntartjak.
Amugy nem vagyok nepessegkutato de kiabrandito az orszag jelen allapota azt alairom.
Masreszt csunya dolog hogy pont en ennyit off-olok, ugyhogy az erre vonatkozo kovetkezo valaszodra mar csak emiatt nem fogok reagalni. -
Qtya123
őstag
válasz instantwater #17047 üzenetére
Nekem is az volt az első gondolatom, hogy a szakik rögtön rá fognak dobni a munkadíjra. Akinek meg nincs gyereke, az benyeli ismét az emelkedést. Ja, ha jól látom, akkor ez a már meglévő 1 gyerekre is igényelhető, tehát elég sokan élhetnek ezzel a lehetőséggel, ha akarnak.
A másik kérdés, hogy ez vajon mennyiben fogja majd befolyásolni a felújítandó lakások iránti keresletet, illetve áraikat.
A következő kérdés, hogy mondjuk ezzel mennyire lehet nyerészkedni. Példa: ismerős szakival megbeszélve, hogy anyag+munkadíjjal mondjuk 800e Ft lesz a meló, ennyiért megcsinálja. De nem 400e jön belőle vissza, mert magasabb összegről állít ki számlát a szaki, visszaigényli a felújító a nagyobb összeg felét, ad a szaki havernak is belőle, meg megtart magának is belőle.
-
addikt
Akkor most kitömik a Mekk Mestereket is pénzzel.
Miért nem tudnak mondjuk adókedvezményt adni bizonyos csoportoknak mondjuk a gyerekeseknek, ahelyett közvetlenül tömik a zsebét hol az építőiparnak, hol pedig az arra épülő felújító iparágnak, vagy az áfakedvezményt benyelő kereskedőknek?
Tényleg a felújítók kitömése fogja serkenteni a szaporulatot és segíteni azokat akik mondjuk a vírus miatt elvesztették a munkájukat? Azok most mindenen spórolni fognak. Egy felújítás ráér addig amig újra lesz munkája az illetőnek. Ami viszont ki tudja mikor lesz.
Hányinger, hányinger, hányinger.
Mennyi pénz van még az államkasszában a gazdaság mesterséges manipulálására? Ja, végtelen. Száguldó inflációval és deviza árfolyamokkal...
Most lehet, hogy felrobban a topik, de külföldön élek, és néha elgondolkozom, hogy milyen lenne hazaköltözni, és kicsit közelebb lenni a családhoz. De amikor meglátom, hogy még a nyugati béremből is sz.rabbul élnék otthon mint itt, akkor alábbhagy a lelkesedés, és maradok turista a saját hazámban.
-
válasz Brave_86 #17038 üzenetére
Hát ha a munkadíj felét az állam állja, akkor gondolom duplájára
Cserébe gondolom mindenkiből IS hirtelen felújító kisiparos lesz "a megszokott" minőségben, mégse lehet majd lasszóval se összefogdosni senkit azonnali kis javításokra, de valószínűleg a közepes felújításokra sem...
Viszont őszintén: ez egy sokkal értelmesebb lépés mint a lakásáfával való szórakozás.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
sakal83
addikt
válasz Mauzes #17043 üzenetére
Nem tudok mit kezdeni azzal ha mar a statisztikaban is ketelkedunk. Az sem megy hogy beirom hogy csak a csóró es a nem nyugaton letelepedni vagy ismeroseim nem vettek lakast külföldön. Es akik megtehettek volna azok is elég zabosak most az áremelkedés mellett.
Ez a baj a mai koznyelvvel amit a politika hasznal leginkabb. Konteokra tudatos felremagyarazasra es tagadasra épül.
Osszefoglalva: nekem 8. Aki azt hiszi hogy a Nyugaton:) mindenki bérel az ringassa magát álomba meg a hitébe. (nem is értem miert van lakashitel akkor? :) Az is aki azt hiszi hogy vagy itt vagy Nyugaton konnyebb vagy epp nehezebb a lakashoz jutás. Szinte az egesz EUban magas lett a lakashozjutas költsége a fizeteshez kepest a QEk es a kamatpolitika mellett amik egysegesek. Aranyaiban egykutya ha levesszuk a szélsőséges értékeket a lakasar es ber aránya. Es ez a szam mindenhol nott 2014 ota
-
félisten
válasz instantwater #17037 üzenetére
Ja, nem fogynak el, csak majd a magyartanár viszi a számtech- és technikaórát is... tesiórára meg marad a lépcsőzés, pókmászás, asztalitenisz a placcon.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mauzes
addikt
válasz SlaveDealer #17039 üzenetére
Én úgy tudom, hogy babavárót csak együtt lehet felvenni, ezért mindkét jövedelmet beszámítják, és emellett legalább az egyik félnek meg kell lennie a 3 év jogviszonynak (meg még vannak egyéb feltételek).
sakal83: az 1-es ponthoz értelmezés: az általad mutatott statisztika Magyarországra nagyobb saját ingatlan arányt mutat, mint a valóság. Tehát nagyon valószínű, hogy az összes többi országra is magasabb arányt mutat, mint a valóság. Emiatt nem biztos, hogy használható annak az alátámasztására, amit mondasz (miszerint ez a statisztika a bizonyíték arra, hogy a közvélekedéssel szemben nyugaton is magas a saját ingatlan arány).
-
hurenzon
senior tag
válasz SlaveDealer #17039 üzenetére
Mindketten adósok lesztek.
Jó ha neked van tb és neki jövedelem, fordítva is jó. Mindegy,hogy ki mit igazol -
SlaveDealer
tag
Babavárónál a házaspár azon tagja veheti fel a hitelt aki megfelel a 3 év TB jogviszonynak vagy lehet mixelni?
Pl. Nekem megvan a 3év Jogviszonyom, de próbaidőn vagyok, feleségemnek nincs meg a jogviszony viszont fix magas bejelentése van, ő is fel tudja venni? -
Brave_86
aktív tag
[otthonfelújítási támogatást indít a kormány]
Mennyivel fognak megugrani a "szakemberek" (ha még vannak normálisak) munkadíjai? -
addikt
-
sakal83
addikt
válasz axioma #17034 üzenetére
1. Az alapfelvetes az volt hogy nyugaton a tobbseg berel. Ez egy urbanleged. Ez latszik a starisztikan is. Nem tudom hogy jon ide Mo es az hogy milyen itt a lakashozjutas. Nem errol irtam es irok. Megismetlem: Nyugaton nem berel a tobbseg.
2. CSOK: nem vagyok többen nem is ertem mirol irsz esetleg hova sorolsz... A 3 gyerekes CSOK polirikai termek es építőipari tamogatas. Eleve 2rol 3ra valo növekedés pusztan erzelmi ertsd politikai kérdés. Mert pontosan anny nemzet szinten a novekmeny mint 0rol 1re 1rol 2re 10rol 11re. Eleve sokkal tobben hasznalhattak fel a 3 gyerekes CSOKot akiknek mar adott volt mint akik vállaltak. Tehat borzalmas hatekonysagu tamogatas ha a nepessegnovekedes a cel. A babavaro az mas teszta. Hitel es a jövőbeni gyerekekre jar a kedvezmeny kizarolag. Latszik is a hazassagok es a szuletesek szaman.Ahogy irod Te magad a sajat szemszogedbol kozelited meg a témát NEM népesség szempontbol nemzet szinten. Ezert hipokrita az ervelesed:) ne vegyed szemelyeskedesnek de a szamok cafolnak. Mind az MNB mind a kormany is tobb forumon elismerte hogy a CSOK vnt nem volt az igazi nepessegnovekedesi szempontbol. Azert is szkippeltek mar tavaly is es iden is. Egyszeruen politikai termek volt amivel feltuzeltek az epitoipart.
-
axioma
Topikgazda
válasz sakal83 #17031 üzenetére
Szerinted kulfoldon direkt mashogy csal az a statisztika, amit te magad rangattal elo? En se hiszem el, de ha te arra tamaszkodva ervelsz, akkor belemegyek a gondolatkiserletbe. Pont mert nem tudsz konzisztensen ervelni. Vagy az egyik lesz tul sok ha ide szamolod a "mashogy" kiadottakat, vagy tul sok a masik. Metodikatol fugg, de nem fogod tudni azt kihozni, hogy itthon kevesebben jutnak sajat lakashoz.
70 +evvel ezelotti dolgoknak semmi jelentosege (kozeli ismerosnek is vittek a hazat, szoval ismerem), teljesen mas a mai arstruktura mint akkor volt, az hogy akkor megerte kiadasra hazat fenntartani az nem jelenti azt, hogy ma is megerne, vagy kiepulne magatol.
A csok-nal is dontsetek mar el hogy mire erveltek. Vagy arra hogy a 3 gyerek bevallalasa irrealis, vagy hogy nem is a semmire vettek fel oket mert megvannak a gyerekek mar (amugy a meglevo gyerekeseket buntettek is akkor amikor mi vettuk fel szocpol+kieg kamattam, az adokedvezmeny nekunk 5 evig jart a hitelre, aki elolegezetten vette fel annak a gyerek 18 eves koraig igertek...).
A 3 gyerekes csok meg a 3. gyerek adokedvezmeny-novelese nem a 0-rol hanem szandekosan a 2-rol tovabb 3-ra novelest akarja elerni, mivel a standard a 2 gyerek. De ott sokkal kevesebb jar. En szamolgattam, es az adokedvezmeny hatarhaszna az en fizumon bizony tobb lett volna, mint a plusz gyerek kozvetlen koltsege... nyilvan nem ebbol all egy gyerekvallalasi dontes, de ilyenek is szamithatnak, hiszen a masik kettonek is tobbet tudsz igy nyujtani.[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz AxBattler #17029 üzenetére
Biztosan nem. Sőt ugye itt jönnek az új családtámogatások is, arra is kell pénz. Álljuk a felújítás felét stb...
Ha már említette valaki fentebb, hogy nyomozó akart lenni. Van a rokonságban pénzügyi nyomozó a NAV-nál. Nagy valószínűséggel most fog leszerelni 20 év után. Gyakorlatilag ezek az orvosi béremelések és lakhatási támogatások csak átcsoportosítások. Az egyik áldozata a pénzügyőrök. Január 1-től olyan átszervezés lesz, hogy évekre befagynak a bérek. Nyelvvizsga pénzt elveszik, bértáblát átalakítják úgy, hogy a fizetési fokozatban 8 évente lehet csak előrébb lépni. Gyakorlatilag ki is mondták, hogy semmi béremelési cél nincs, csak annyit tesznek meg, hogy nem csökkenhet a bér. Nem csökken, de évekig be is fagy náluk. Persze ezeket nem nyomják a hírekben főcímen.
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Tudom még új, meg alig van konkrétum róla, de hátha valaki jobban átlátja ezt az 5%-os áfa dolgot. Olyan kérdésem lenne, hogy ezt igénybe lehetne venni kisebb pl (32 nm-es) új építésű lakásra is? Ha már épül a lakás, de csak 2021. elején adják át arra vonatkozna? Vagy 2021-ben elkezdett építkezésekre vonatkozik csak.
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
válasz axioma #17025 üzenetére
Huh. Erdekes megcsavarasa a statisztikanak reszedrol. Illetve nem errol volt szo. Arrol volt szo hogy nyugaton a tobbseg bérel es nincs sajat lakása. Ezt cafolja a statisztika. Te pedig a magyar helyzetről irsz... Persze Te is es en is tudom hogy Mon nincsenek bejelentve a bérlők ezert nem latszottak soha a statisztikaban.
Valamint ovatosan kerulod a temat miszerint a magyar berlakasokat kiprivatizaltak bagoert.
Illetve a CSOK es a nepessegnovekedes temajat elkerulted:) Holott mindenki tudja hogy a 3 gyerekes csokot a meglevo 3 gyerekes hasznaltak fel igy leginkabb politikai es építőipari tamogatasnak tekinthető. Valamint arszintnovelo volt. A 3 gyerekes CSOKtol erdemi plusz szuletes nem volt. 0rol 3ra pedig marginalis szam vallalta be.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Qtya123 #17027 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy robban-e majd valamikor ez a bomba, vagy szépen átáll arra az egész, ami fentebb van, hogy hobbipedagógusok dolgoznak és elketyeg valahogy a rendszer még hosszú évekig.
Az eü dolgozók juttatásainak megugrásával szerintem nem marad annyi az államkasszában, hogy ezt is megfinanszírozzák.
.. hogy rohadjanak meg. Lady Mrd, b+.(#17028) Oppenheimer
Tehát csak a jól szituált családi háttérrel rendelkezők tanítsanak?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Qtya123
őstag
válasz hurenzon #17014 üzenetére
Van egy mondás, hogy minden pedagógus mögött áll egy jól kereső férj/feleség, aki finanszírozza ezt a költséges hobbit.
Mióta a feleségem budapesti iskolában tanít, ez hatványozottan látszik. Pécsen még sok pedagógus kollégájának volt a férje is pedagógus, vagy egy olyan munkahelyen dolgozó ember, ahol 200 nettó körül keresett. Itt Budapesten a tanári kar nagy részének a férje vállalkozó, mérnök, ügyvéd, vagy van olyan is, hogy mindketten pedagógusok, de azok mellett meg (45 évesek) ott van az egyik fél részéről a szülői háttér, akik orvosok voltak és ezerrel támogatják a 45 éves gyereküket és a férjét... Egy kollégájuk van, aki nem hobbipedagógus és egyedülálló. Ő bérel egy szobát és a havi 167e nettóból a 3. héten már nagyon matekolni kellett, hogy milyen kaját vegyen a boltban. Másodállásban hétvégente árufeltöltő a Tescoban, hogy ezt kiküszöbölje.
Kíváncsi vagyok, hogy robban-e majd valamikor ez a bomba, vagy szépen átáll arra az egész, ami fentebb van, hogy hobbipedagógusok dolgoznak és elketyeg valahogy a rendszer még hosszú évekig.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz #41635072 #17022 üzenetére
Ketto gyereket szultem, erettsegi kozeleben vannak, tehat felneveltuk oket. A ferjem elozo hazassagaban is volt 3 szoval atlagban a 2.1 is megvan. Ja es a ferjem tanit az egyetemen, a fizum toredekeert, szoval azt a szopoagat is beleszamolhatod.
Tovabbi belemrugasi indokot is probalsz keresni, vagy befejezhetjuk?[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
válasz sakal83 #17005 üzenetére
Ha elhiszed a statisztikat, akkor Mo-on 97% sajat tulajdonu lakasban lakik. Tenyleg ezt erzed? Ebbol kene tovabb emelni a sajat tulajdonu lakashoz jutast?
Sikerult ongolt lonod... a te statisztikad szerint itt a legkonnyebb lakashoz jutni, hiszen mindenki abban lakik szinte mar most. -
félisten
válasz instantwater #17019 üzenetére
"A tanárok nem tudnak ilyen könnyen külföldre váltani, de ahogy előttem írták a versenyszférában van hely."
És a gyerekeiddel mi lesz?
Majd Te fogod magántanulóként bejelenteni, és képez(tet)ni őket? Munka mellett?(#17023) hurenzon
Ezek szerint a jól szituált, módos családi háttérrel rendelkező emberek menjenek pedagógusnak?
És mi lesz ha a többségük ügyvéd/vállalkozó/ékszertervező/vállalkozó akar lenni?[ Szerkesztve ]
-
hurenzon
senior tag
válasz #41635072 #17022 üzenetére
Aki nem teheti meg, hogy közalkalmazotti bérért dolgozzon, mert különben kb soha nem lesz saját ingatlan, akkor változtatni kell. Pl. Magán iskolában tanítani, különóra stb...
Pont, azért írtam, hogy a barátaimnak nincs anyagi problémái, mert nem minden embernek ugyan az az élethekyzete, ezért mindig lesz olyan, aki jóval kevesebbért dolgozik és nem fog váltani.
De szerintem ezt engedjük el, mert látom titeket ez komolyan érint és nem hallgatok meg mást.
Egyébként Én is gondolkoztam tanári, illetve nyomozói pályán, de pont az anyagiak miatt mentem más területre. Nekem nem volt választási lehetőségem. Így tudtam mindent megteremteni otthon. -
törölt tag
válasz hurenzon #17014 üzenetére
Ah ok. Szóval legyen mindenkinek gazdag családi háttere, értem. Na de hogy tudok én ezért tenni? Megint ez a bicskanyitogató ostobaság...
axioma: Ok, akkor légyszi te is szülj még páraz, támogasd a zsebedből azokat akik szülni akarnak, csak ne mas pocsevel verd a ....
-
Kobe
veterán
Sracok, nekem kaprazik a szemem, vagy az utobbi 2 hetben tenyleg minden eladonak elment az esze a remdesivirtol? :)
Jol latom, hogy facebook ingatlanos nagycsoportokban / flatfyon stb 1M/nm lett a hasznalt pecok uj atlag ara?
Vajon ok tudjak hogy tobb ujepitesu projektben ettol olcsobban dobaljak a teljesen uj lakasokat? -
addikt
válasz Ezekiell #17016 üzenetére
Valóban nincs rálátásom a közalkalmazottakra, de mégis hogyan akarnak nyomást gyakorolni a munkáltatójukra?
Én, ha több pénzt akarok, akkor felmondok és elmegyek máshova több pénzért. Igen, versenyszféra.
Ezt siránkozással nem lehet elérni.
Az orvosok fizetését miért fogják most nagy mértékben emelni? Mert az összes Dubaiban és Nyugat-Európában van. A tanárok nem tudnak ilyen könnyen külföldre váltani, de ahogy előttem írták a versenyszférában van hely.
-
sakal83
addikt
válasz hurenzon #17007 üzenetére
Juj. Ez egy meggondolt es jol strukturalt valasz volt:) sok sikert a tarsadalmi egyutteleshez. Halkan jegyzem meg hogy nem lehet a programozo tudassal elkapni egy gyilkost sot meg a vervetel is nehezkes. De meg a szemetesed sem urul ki es ket het mulva meghalsz vmi fertozesben:) De hagyjuk is mert felesleges errol barmilyen billentyu leutese. Ez annyira alapnak kellene lennie. A sok szajhos meg sirdogal 2 honap zaras utan hogy a neveletlen kolykuk otthon volt... persze alatta a gyerek kb semmit nem tanult. Pedig mindig mindent jobban tudnak a szulok mint a tanarok:) ja. Itt volt a bizonyitek.
-
Ezekiell
veterán
válasz instantwater #17015 üzenetére
Tanároknak pedig luxus. 2.5 hónap fizetett szabadság.
Innen látszik, hogy fogalmad nincs a témáról - legalább rövidre zártuk, és nem pazaroljuk egymás idejét, köszi(#17014) hurenzon
igaz mindnek jó a család anyagi helyzete
Hát, ja. Úgy kevésbé nehéz... Nem könnyű - cska kevésbé nehéz.Szerintem is fontos, hogy jól érezd magad a munakhelyeden és szeress ott dolgozni. Közben, azért normális fizetés is fontos.
Teljesen egyetértek. Ettől még nem mondhatod a közszférában dolgózk mindegyikének, hogy "mondjál fel", mert ha megteszik, akkor katasztrófa lesz.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
addikt
-
hurenzon
senior tag
válasz Ezekiell #17013 üzenetére
Nekem van több tanár barátom.
Nem Panaszkodnak a fizetés miatt, igaz mindnek jó a család anyagi helyzete.
Imádják a tanítást és semmi pénzért nem akarják feladni.Szerintem is fontos, hogy jól érezd magad a munakhelyeden és szeress ott dolgozni. Közben, azért normális fizetés is fontos. Ezt a kettőt kell megtalálni.
-
Ezekiell
veterán
válasz Oppenheimer #17011 üzenetére
És tegye ezt minden pedagógus akkor? Reális és kívánatos ez szerinted?
Én ilyenkor azt szoktam kívánni, hogy csak a te városodban és környékén tegye ezt minden pedagógus (ovi/suli/gimi), és meglátjuk, mennyire bátran mondod ezt továbbra is
Pedagógus tetszés szerint behelyettesíthető ápolóra/rendőrre/stb.
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz Oppenheimer #17010 üzenetére
"ember embernek farkasa"
kérlek ugorjátok át a továbbiakban azt a hozzászólásom amiben "sírni" mertem
-
-
Because
őstag
válasz hurenzon #17007 üzenetére
elnézést nem vitát szeretnék kezdni
szeretem a munkám, a feladatköröm és nem is adom fel egy jobb fizetésért a lelki nyugalmat.a PH felhasználói köre nem reprezentálja a valós életet. itt képzett, tanult, főként IT-ban tevékenykedő, jó egzisztenciával rendelkező emberek találhatóak zömével.
-
sakal83
addikt
válasz axioma #17003 üzenetére
Ugye ezt nem mondod komolyan... a CSOK pont nem a gyerekvállalásról szólt. Egyedül a BV-t lehet annak mondani.
Ezt a nyugaton a bérlés überallest meg szerintem már el lehetne felejteni, mert bullshit. Csak a bevándorlók terjesztik ezt a lózungot, mert niemandok leginkább ott. Az, hogy egyes nyugat EU-s nagyvárosban van bérlakáspiac az nem azt jelenti, hogy a teljes Nyugat EU-ban az van. Ott is csak a "csóringereknek" nincs lakásuk. Ott is szeretnének az emberek, és vesznek is. Tényleg nem tudom, hogy honnan veszik ezt az emberek, hogy a NAGY NYUGATON mindenki bérel.
Itt van statisztika
És azt is érdemes beleszámolni, hogy a "privát bérlemények", tehát nem a szociális bérlakások is magánszemélyeké, akik auslandereknek adják ki.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
Topikgazda
Nem ertelek. Az nem negativ diszkriminacio, ha nem fersz bele a pozitiv diszkriminacioba.
Az teljesen valos dolog, hogy orult erokkel novelni kell a gyerekletszamot, mar igy is 10+ eves lemaradasbol indulunk, eleg durva korfa-problemak vannak ill. lesznek. Igy azokat tamogatjak, akik ezt (a 2.1 szukseges - szokasos gyereknel tobbet vallalva) elosegitik.
Ne felejtsd el, hogy nem elvarhato es nem is cel, hogy mindenkinek sajat tulajdonu, kozponti fekvesu lakasa legyen. Az alberlet meg lehet hogy derogalnak hangzik, de ma mar a normal berlemenyt is igy szoktak nevezni, es az meg nagy tomegek altal megszokott lakhatasi mod a jobban allo nyugaton is - csak ott nem maganszemelytol hanem cegtol berlik, kicsit konformizaltabb maga a folyamat, de nem annyira mas.[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
válasz Brave_86 #16998 üzenetére
Ezek sorra jönnek, de kapják már be, az egyedülállókkal mi lesz? Vagy aki még nem házasodott meg az dögöljön meg? Azt várja a vezér és társulata valakivel összejön az ember azt instant 3 gyerek? És ha nem működik a kapcsolat? Vagy nem akar 3 gyereket csak 1et vagy 2-t? Azok albérletbe éljék le az életüket? Azoknak még az illetéket se engedik ha, csak nem felelnek meg a "szabályzatnak" 35 alatti sose volt semmilyen tulajdonhányada semilyen ingatlanban, és akkor is csak a 15 feletti érték már ugyanúgy 4% Ügyvédi költségek és miegymás, egyedül kb lehetetlen, és még segítségset lehet remélni, de a tenyész terv az "virágzik"....
Minden jó, ha a vége jó!
-
axioma
Topikgazda
válasz Mauzes #16997 üzenetére
Zalogkotelezettkent 100% be kell vonni, de a jovedelmevel nem felel (es nem lehet szamolni). Nemigen forgalomkepes fel lakas... tehat ha a hitel bukik akkor az o reszet is viszik (igy viszont fedezetkent is az egesz szamit).
Azt nem tudom megmondani, hogy lehet-e a hitelosszeg tobb, mint a lakas fele ebben az esetben, pro es kontra is tudnek erveket mondani, azt tippelnem inkabb nem.
Masreszt meg a menyasszony gondolom nem lesz a teljes futamido alatt ebben a statuszban, es valoszinuleg jobb elsore is bevonni, hacsak nem valami specialis eset all fent jogi oldalrol (amikor a feleseg is mentesseget elvez az adostars, azaz reszletek megfizeteseert felelossege miatt).
Az elettars megint egy jo kerdes, azt most teljesen passzolom hogy ahhoz ha elettarskent vannak bejelentve (ami gondolom kozos kasszat jelent, ez lehet a valtopont) vajon mit lepnek a bankok, felteszem az is egybol kotelezo adostarsat fog jelenteni.
Szerintem jobb lenne egy fuggetlen hitelugyintezot kifaggatni, aki latott mar ilyet es remelhetoleg vegigzongorazta, hogy melyik bank mit reagal erre... vagy egyszeruen megkerdezni a bankokat, bar talan frissebb, de hosszabb folyamat, plusz a "mezei" ugyintezo ilyen esetekben jobb szeret hatarozott lenni mint megkerdezni igy kiderulhet hogy a gyakorlatban megsem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Lian Li Galahad II Trinity Performance 360, Fekete
- Gamer PC - i5 10600 KF/ 16 GB RAM / 1 TB M.2 SSD / Radeon RX 6600 XT
- Apple watch Series 9 45mm cellular megkímélt akku 98% 12 hónap szavatosság
- Rock Band 4 gitár + dob + játék
- ASUS GeForce RTX 4090 24GB ROG Strix OC Edition Aqua.hu garancia 2026.12.19 - ig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest