- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
16400 - 16301
37007 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
DamianB
őstag
-
Winne
nagyúr
Ezt keresgéltem én is, ami hitelt fel tudok venni egy telekre, az valszeg jóval rosszabb, mint amit mondjuk a csok hitelre kapnék. Ott tartják még mindig a 35 milliós határt?
Az építtetőnk egy ritka korrekt és tőkeerős vállalkozó, ettől függetlenül értem amit írsz, lutri van ebben is, a minőség az a biztos, hogy abból nem enged, évtizedes névépítés van mögötte itt nálunk és Ausztriában is épít.
Az idővel az a baj, hogy egy ideje már várunk és ha ebbe belevágunk , akkor is várni fogunk még a jövő év végéig, mondta, hogy Ő nem hiteget senkit, azelőtt ne is számítsunk semmire, akkor keressünk mást. A gyerek meg csak nő, a sok cucc a lakásban meg csak eláraszt bennünk, nincs élettér, a gyerek meg szétunja magát itthon.
-
attiati
veterán
who knows?
Egyszerre érkezett a gazdasági ciklus lezárása és egy új, jövőformáló tényező.
A cikluszárás is előbbre tolódott pár évvel, mint azt várni lehetett.Csak egy dolgot veszek most biztosra: elindult a szegmensek szétválása.
Jó és rossz minőség, családi ház és lakás... lokációk.... stb.De itt is keveredik a gazdasági ciklus és a vírushatás.
Gazdasági hatás: szerintem a rossz minőség, rossz lokáció, stb... sokáig szenvedni fog (ezek voltak az ingatlanőrület nagy nyertesei, jobban felértékelődtek, mint indokolt lett volna).
De a jó minőség, jó helyen nem tudom szenved e.Vírushatást még nem látom, hogy milyen tartós folyamatokat indít el. Lásd homeofficet is mennyire eltérően kezelik az egyes cégek. Illetve hónapról hónapra változik. Egyáltalán való e az általános magyar mentalitású munkavállalónak (és a magyar munkaerő piacnak) a H/O.
Abból sok következtetést szerintem nem lehet levonni, hogy a piacon levő (egyébként is) túl sok ingatlanos hogyan viselkedik egy szűkülő piacon.
Akkor még ott van a forintgyengülés, infláció, szabályozói környezet teljes megváltozása... ezek is ellentétesen hatnak.
-
axioma
Topikgazda
Brutto novekedest a jovedelem topikban kiveseztuk, a kis keresetuek kiestek munkanelkulibe plusz inkorrektul benne van az egeszsegugyi dolgozok kieg. bere (br.500e) par honapra osztva.
En me'g egyertelmu csokkenest varok, de a kibicek nyugalmaval, most biztos nem koltoznek, pontosabban annyira valoszinutlen amit megvennek hogy a piacon legyen hogy nem is nezegetem,. Bar egy szempontunkbol a mi malmunkra hajtja a vizet a virus, egyre kevesebben szamolnak (akiknek az agglo szoba johet) tomegkozlekedessel, inkabb autoznak ugyis, nem baj hogy 1.5km seta a hev. -
Kobe
veterán
A legikozlekedesre 2023-at mondjak, mire so so helyreall, airbnb szerintem addig max docogni, kulfoldi kereslet eltunik (minek ha nincs aki airbnbzzen benne)
Moratorium ahogy irod
Iskolak mar annak orulnek ha kihuzzak az oszi szunetig komolyabb gond nelkul
KSH szerint brutto atlagkereset nott, de lovesunk sincs hanyan vannak kurzarbeitben, vagy a kurzarbeit kivezetese milyen hatassal jar
(turisztika / vendeglatas / szolgaltatoiparbol eddig csak olyat lattam ahol "berujratargyalas" lesz a kurzarbeit megszunesevel, vagyis dolgozz ugyanannyiert mint az allami kisegites nelkul vagy mehetsz isten hirevel....
A belso keresletre hagyatkozva persze lehet emelni az arakst, csak kb 1-1.5M nmar mellett az atlagmagyarnak pontt annyira megfizethrto, mintha 100-150M /nm et irnak a cimkereEgyre tobben W t varnak, es az ingatlanpiacnak meg az elso lejtmenetet sem volt ideje lereagalni.
Kulfoldrol nezve a legnagyobb riziko egy US tozsdei krach lehet.... Nem azert mert akkora szar hitelallomamy van mogotte (talan csak idehaza?), hanem mert dumbfuckistanban a legtobb ember az ingyen lovet ahelyett h a sajat egzisztenciajat vedte volna belole, eltozsdezte. Aztan ha jon egy sokak altal meg egyaltalan nemlatott korrekcio, akkor multiplikator hatasa is lesz boven, se munka, se ingyenpenz, se megtakaritas...
Szoval szerintem van boven lefele mutato kockazat is most a piacon -
axioma
Topikgazda
Felreertesz, a kivaras most nem ingatlan-spekulaciokent, hanem igenyszintkent jelentkezik (azaz, ide kell-e koltoznie egyaltalan).
Masreszt en azert fe'lek hogy mi lesz itt a moratorium vegen. Sikerkent konyveltek el hogy "majdnem fele" nem e'lt vele. Ez azt jelenti, hogy a lakashitelesek masik fele kerte, pontosabban nem tett ellene. Ami rossz, hogy ebbol hanyan lehetnek akik tenyleg nem is birna'k fizetni, illetve tartok tole hogy aki kerte a moratoriumot nem is probal a hiteltorlesztovel szamolt jovedelmebe beleferni... hosszu a 9.5 honap is plane ha 1 ev feletti lesz belole, beleszokik hogy elkoltheti. Ahhoz, hogy ez ne rangasson egy nagyot a piacon, az kell, hogy kesobb legyen vege a moratoriumnak, minthogy mindenki ujra a regi szinten tud jovedelmet termelni. Ami azert valoszinutlen, sot hatekonytalan (megvarni az airbnb visszatertet?).
-
Brave_86
aktív tag
-
törölt tag
-
Brave_86
aktív tag
-
törölt tag
-
Brave_86
aktív tag
Visszajelzésül:
Végül is 1 hete írtuk alá az adásvételi szerződést (Bp. - újlipótvárosi lakás) az ügyvéd előtt. A foglalót (10%) átutalta a vevő. 1-2 hetes huzavona volt a műemlékvédelmi és az elővásárlási jogosultság kiderítése miatt az ügyvédnek a különböző hivatalokban és az aug 20-i hét sem kedvezett ebben. Mindezekkel együtt kb 8 hét alatt ment el a lakás a nyári szabadságok alatt (volt olyan időszak amikor mi sem tudtuk mutogatni). Az eredeti/meghirdetett árhoz képest 5%-os alkuval. -
törölt tag
Aki most kivárásra játszik az biztos hogy meg fog lepődni amikor 1-2 hónap alatt elmúlik a bizonytalanság és egyszerre tódul mindenki a piacra. Addig is a tranzakciószámok alacsonyabbak, de az árak nem változnak érdemben. Szerintem nem érdemes várni, jövő ilyenkorra napfényes lesz az égbolt mindenki ad-vesz majd bevakcinálva, flash crash utáni regenerálódó gazdaságban.
-
Kobe
veterán
Nekem igazwbol az a resze nem vilagos hogy valwki hogy jut arra a kovetkeztetesre eladokent, hogy a valsag elotti 5-700e nm arbol valsag kozepen jo otlet 1.2M es nm arat csinalni, mert annyiert majd biztos elmegy, ha feleert semfoleg hogy a szomszed utcaban 850K nmaron szorjak ki a megmaradt lakasokat ujeptiesuben...
Nem tomeges jelenseg, de az eladok par szazaleka bepanikolhatott rendesen.... -
axioma
Topikgazda
Szerintem mindenki meg van zavarodva, jogosan. De me'g keves a panikelado, sot elhuzta'k a mezesmadzagot hogy aka'r ki is tolhatjak a moratoriumot... Biztak a felkoltozo diakokban, akik meg - jogosan - nem beruhaznak elore (mind1 hogy vetel vagy kaucio alberletre) amig ilyen hirek jonnek hogy az elte ttk mar nem is akar offline kezdeni. En is biztos hogy rovidtavu megoldassal kivarnek, amig lehet. Illetve persze pasztazva a lehetosegeket, a zajbol kiszedve azt aminek van ertelme, hatha alapon (nem lakast de autot igy vettunk, fel-fel ev nezegetes es megjeleneskor elsokent jelentkezve, kis kockazatot belevallalva).
Nem hiszem hogy jo dolog most ingatlanosnak lenni. Kulon nehezites, ami ontopik is
, hogy van hogy hiaba van megegyezes, mert akinek normal esetben sima lenne a hitele, most az se biztos. -
Kobe
veterán
Lehet csak en vagyok vele igy, de utobbi idoben eleg sok valtozast latok a lakashirdetesi piacon. Az okat nem tudom, csak sejtem de erdekelne ki hogy latja
1, a facebook os relative zart es ingatlanosokkalac lulreprezentalt csoportokban elszabadult a pokol, es az ingatlanosok gusztustalan arcbanyomulos felulete lett ez is. Megbizott ingatlanos nem igazan leres, nem tud mit ajanlani, eltunt mint szurke szamar a suru kodben
Tippem, h mert mar a sz*rt is eladnak maguk alol 2 forint jutalekert, valoszinu erosen csokkent a kereslet, es fogyott is a tolteny a tarbol2, a lakastulaj eladok, vagyis nem ingatlanos altal hirdetett lakadoknal teljesen megzavarodtak az eladok. Felujitando hasznalt lakas vagy panel 1. 5M nm aron, raadasul nem top helyen, atlag random lakotelepi reszen.
Ugyanazeken a siteokon mellerakva a leakciozott /re-sale alatt levo lalasok 790-850e nm arat egy nagyon eros kontraszt alakult ki
Tippem, hogy eladokent sokan penzugyi zavarba kerultek es probalnak amin lehet, extrat huzni (az, hogy nem fog sikerulni, mas kerdes)3, a szokasos siteokon arszintet megadva egyre tobb hirdetes jon fel, de a minoseg nemig3n valtozik
Ti hogy latjatok, mik az ujabb tapasztalatok?
-
axioma
Topikgazda
Kerdes, mi lenne a fedezet, es mi lenne a hitelcel hivatalos neve. A telekre (de nem vagyok a szakmaban, ugy nezd) szerintem csak szab.fel hitelt kapsz, es mindenkepp valami masik fedezettel, me'g annak is kis eselyet latom hogy a telek erdemben szamitson.
Raadasul ulnel most egy rakat token es egy hitelen egyszerre, aminek meg fizeted a kamatait.
Harmadreszt, jelen helyzetben en nem tudom ki es mikorra vallalna be neked egy hazepitest, pont szinten a virus miatt. Vagy ha bevallalja, mennyire gondolja komolyan hogy tartani tudja, es ha komolyan gondolja is, mennyire lesz varatlan tortenes ami miatt megsem sikerul. Raadasul ha o van diktalos pozicioban, akkor a minoseget is nehez lesz szamonkerni... en most nem mernek belevagni, de persze a te dontesed. -
kicsi83
tag
Csabroncka, Nerd

-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Újra itt, nagyon röviden a történet. Sok varia után arra jutottunk, hogy veszünk telket és építkezünk. A menet az lenne, hogy telkünk legyen, terveztetünk, nekiállnak, majd a végén ami hiányzik pénz, arra veszünk fel hitelt. (ugye a hitel a vége, amikor már nincs önerő)
A vírushelyzetre való tekintettel az jutott ma eszembe, hogy nem lenne-e jobb a telket megvenni hitelből, ha egyébként kb annyi hitelre lenne szükségünk egészében és arra építkezni önerőből, mert most még nem vagyunk rosszak a fizummal és a párom gyedjével, de jövőre mikor a kivitelezés arra a szintre jutna, mikor kell virítani a hitelt, teljesen lutri, hogy kapnánk-e, plusz a hitelünk ebben az egy évben is már törlesztve lenne legalább. Egyelőre ennyi, mit gondoltok erről?
-
Nerd
aktív tag
-
Csabroncka
addikt
-
kicsi83
tag
Sziasztok, egy gyors kérdésem lenne. Illeték 12 hónapos részletfizetésnél ha megvolt az utolsó részlet küld a NAV valami igazolást, hogy ki van fizetve? Előre is köszönöm!
-
axioma
Topikgazda
Nyilvan mase se a bubort de teged a szektorialis hatas attol fuggetlenul er, hogy melyik hitelt veszed fel. Ne is mondd, parom meg oktatasban van, nekik nyiltan szinten tartani se akarjak, cel hogy ne legyen sok okoskodo diplomas... de talan egyszer mar bukik ez a hozzaallas az orszagvezetesben.
-
DamianB
őstag
-
axioma
Topikgazda
Nem akarlak meggyozni, gondolj amit akarsz, de igen, azt gondolom hogy a forintban megadott nominalis rogzites plusz x Ft-ert vagy %-ert az eg egy vilagon semmivel se jobb, mint a nem rogzites. Ennel sokkal nagyobb rugalmassagot pont a hosszu futamido, okos elotorlesztes kombi ad.
Irtam, hogy mennyi volt a mi hitelunk mozdulasa. A devizahitelen meg NEM kamatkockazat volt, hanem kamatkulonbseg-kockazat es devizakockazat, ami itt nincs. -
lastmanrel
csendes tag
Mi az hogy ÉS? Előző etapra is azt mondod hogy na és?
Szerinted ha nő a BUBOR akkor nő a fizetés is átlagban? WTF?
Ne bagatelizáljuk már el úgy, mintha nem emelné meg nagyon durván a törlesztőket 4%-nyi BUBOR emelkedés. Itt már nem 30 ezres hitelekről van szó többynire..
Nem tudom, én inkább fizetek picit tobb kamatot, minthogy a bubort figyelgessem éjjel nappal... Mert majd biztos megemeli kannyival a fizetésem.
Hogyne...
Másrészt minek fizessek sokkal több kamatot a hosszu futamidő miatt, mikor fizethetek kevesebbet is, és már az elején nagyobb arányban törleszthetem a tőkémet? Tudom tudom jelenérték...... -
axioma
Topikgazda
Egyreszt en 20 eves hitel elso 10 evere gondoltam (bar tudom, ma mar mindenkit paraztatnak a 20 eves hiteltol: en pont 14 eve fizetem a mienket), masreszt meg irtam hogy jelenertekesitve me'g inkabb. Azt most igy fejbol nem tudom megtippelni hogy 5 ev mulva a 3.5%-kal fizetett alacsonyabb torleszto vagy a 4%-kal fizetett magasabb torleszto csokkenti jobban a toket, nem biztos hogy elobbi, de nem varok nagy elterest a ketto kozott. Mondjuk eleve osszegeket jeloltem betuvel, nem a kamatokat.
Amugy a masik amiert nem ertem a baromi hosszu idore fixalast plusz penzert (ha a fixalas olcsosit, akkor nyilvan nem szoltam, de az igen ritka), hogy ma azert a hitelkivaltas mar korrekt annyiban hogy tenyleg csak szolgaltatot valtasz, a jogallas (lakascelu) marad. Tehat altalaban veve egy alacsonyabb kondicioval valo hitel ha irrealisra emelkedne, azaz nem eleg jo a piacon, lehet valtani. Akar adott esetben hosszabb kam.per.-ra is. -
concret_hp
addikt
-
axioma
Topikgazda
Egyreszt odairtam, hogy maganvelemeny.
Masreszt en meg azt nem szeretem, aki riogat azzal, hogy ha a bubor +4% lesz. ES? Az a gazdasag allapota, az inflacio, vagyis a varhato jovedelem-novekedes is. A szamok onmagukban nem fajnak, csak mindig viszonyitva! Ezert - mindamellett, hogy tiszteletben tartom hogy ez a velemenyed - en nem akarlak meggyozni, de a 3rd party olvasok miatt szeretnem leirni a sajat nezetemet (sot: magyarazatomat).
Kettes oszto: atlagszamitas. 5 evig x meg 5 evig y az a 10 evig z-vel igy hasonlithato.
Amugy egyreszt en 2005-ben vettem fel hitelt es lattam azt a "hatalmas" elszallast amit a kieg. kamattam hitellel tenni tudott 2008-ban (a fogy.barat hasonlo konstrukcio), 86e helyett lett 94 azt hiszem, ha nem pampogtam volna hogy rossz a rendszeruk (1 ev helyett 1 ho kampert akartak alkalmazni barkire, szerzodestol fuggetlenul) akkor lett volna 96.5 talan.
En csak netto matematikus vagyok, a hitelekrol akkor olvasgattam hozza (index forum) par evnyit amikor vettuk fel a mieinket, na jo volt egy funda kitero ott meseltek ne'mi penzuyget, de szerintem az egeszben a lenyeg hogy mindket veglet karos. Pont a devizasok megmentesen latszik, hogy a rendszer osszedoleseben senki se erdekelt (figyelem, ez csak kimondottan a lakascelu hitelre nagyon max. a fedezetes szabfelre vonatkozik, a hitelkartya stb. termekekre nem, tok mas piac), tehat a bank annyi penzt fog elkerni 5 ev mulva is, amennyi az 5 ev mulva penzromlas kovetkezo 5 evre varhato erteke, se tobbet se kevesebbet. A fogy.barat miatt nem lehet olyanfajta szivatas mint volt az mkb kgfb-nel, hogy kivonulnanak a piacrol es 10x-ezik a dijat csak hogy magadtol valts ne ok mondjanak fel, kb. erre jo. -
lastmanrel
csendes tag
Áh értem, szóval hiszel valamiben, ami persze lehet teljesen máshogy lesz.

Nem értem a fogy.barát miért védene ellene. BUBOR 5 év mulva ugyan ugy mehet felfele mert mondjuk elszall az inflacio. De ez csak egy dolog. Meg mondjuk azt a kettes osztot sem értem teljesen na mindegy. Csak szerintem nem érdemes egyéni jósgömb alapján iylesmire buzditani masokat, mert ok fognak fizetni ha mondjuk 4 szazalekkal ugrik a kamatlab...
-
axioma
Topikgazda
Attol fugg, mit ertesz "megszivas" alatt.
Az en tippem (kicsit megtamogatva prudens mukodes stb.-vel, bar a limiteket nem a bank szabja de hat gondolom azok is valahogy osszefuggnek):
5 ev kamper x Ft indulo, majd varhatoan y>x.
10 ev kamper z Ft indulo mind a 10 evre ervenyes
Azt mondom, hogy nagy valoszinuseggel (x+y)/2<z. Jelenertekesitessel me'g inkabb igaz. Ami lehet hogy 10%-ban akar ugy is kijohet, hogy y lesz z*1.1 de azt ketlem hogy z*1.5 vagy ilyesmi merteku lehetne. Ez nem deviza-fogadas, ami fuggetlen volt a piactol, ez csak kamatot tartalmaz, amit a piac araz valahogy 10 evre is. Tehat ez minimalis kockazat, raadasul ha a havi torleszto helyett a fizeteshez hasonlitod, plane kicsit jelent eletszinvonal-kockazatban. Ez az en szigoruan maganvelemenyem.
Aztan persze akinek a fixseg tudata kell, azt hajra. En csak azt irtam hogy a fix-segeret semmit nem vallalnek be penzugyi szempontbol (fogy.baraton belul). -
lastmanrel
csendes tag
Hogy a micsodaa?
Szóval azt mondod, hogy aki most rovid kamatperiodusra kot az nem szivhatja meg ha emelkednek a kamatok? Miert is nem eri meg befixalni?
Vezesd mar le kerlek.Ui:
En szivesebben fizetek kicsit tobbett, hogy nyugodtabban aludhassak. Gondolom arra gondolsz hogy biztosan nem emelkednek a kamatok hosszutavon, de ez csak lotto.... -
axioma
Topikgazda
Pomazon lakom, amig be kellett jarni az Arpad-hid kornyekere jartam (Vaci ut irodahaz) attol fugg mikor szeretnel kozlekedni, ill mennyire laksz a hev-tol. Budakalasz ilyen szempontbol jo, mert 3 megallo van, viszont azert ha egesz Urom fele a hegyben nezelodsz, na az azert nem fog tomegkozivel menni, bringaval is inkabb csak lefele, eleg meredek felfele. Ha mar a hev-en vagy, akkor a menetidot jol szamolja a bkk app, azt erdemes nezni. Ahogy huzodik kifele a parkolasi dij, ugy nehezebb auto+bkk menni, a 106-os most me'g a Zsofia utcanal parkolva jo, de ki tudja meddig, utana tovabbi atszallassal lehet csak atjutni. Ha a parkolas megoldott (cegnel v en pl. ezert jarok zold rendszamossal), akkor igazabol tenyeg napszakfuggo, es Bkalaszon a Lenfono hev-atjaro a nagyon szuk keresztmetszet. Ha ugy tudsz menni hogy nem at a hev-en, vagy tudsz nem "fomusoridoben" kozlekedni, akkor hasznalhatobb, kerdes mennyire vagy turelmes (a Megyeri - Urom forgalom lefogja rendesen a hev-et nem keresztezo eszak-del forgalmat is). Nekem ha semmi extra, akkor 40 perc volt Pomazig, Bkalasz talan minusz 5-10 perc, de volt hogy kozelitette az egy orat, ha valami tortent az utvonalon.
Bolcsi: hat a mieink mar regen voltak, de azert leirom a tapasztalatot: a gyerekek 99%-anak nem is kene bolcsi vagy csak felnapos, viszik haza legkesobb alvas utan, van nagymama vagy eleve nem dolgozik csak papiron otthonrol. En ha 4-re nem ertem oda, volt hogy az igazgato vitte a gyereket az irodaban beultette a sarokba egy szekre, mert mas nincs, neki meg dolga van... mondjuk ma mar vannak maganbolcsik de nekem ez akkor sok(k) volt, me'g igy is necces volt en koranra jartam apjuk meg keson vitte oket ovi/bolcsi aztan igy is mi logtunk ki a sorbol, ket fix azonos beosztasu szulovel nem tudom hogy lett volna megoldhato. Meg bezartak ugyelet nelkul, mondvan nem kerte "senki", hogy dec. 15 utan is legyen bolcsi, neki meg "ki kell adni a szabadsagokat". Ez Pomaz, lehet hogy Bkalasz jobb, nincs ismerosom. Ami nalunk inkabb elojott, hogy 8 oszt. gimi a Veres es mas semmi, kiveve ha a Ref. gimi jo, es a Veres meg annyira nagy teruleten egyeduli, hogy hat ok diktalnak. -
axioma
Topikgazda
Bocs, kicsit leserultem es csak most jarok erre.
_szerintem_ teljesen mindeyg, hogy mekkora a kamatperiodus, ha fogyasztobarat a hitel, mert az valamilyen szinten hozza van kotve a gazdasagi allapothoz. Tehat ha fogy.barat akkor tolem lehetne 1 honapos is, mert a mesterseges limit fog ervenyesulni (majdnem ilyen a mi kieg. kamattam hitelunk, es amugy mindig plafonig toljak persze a kamatot, az konkretan 1 eves kamper, de a fogy.barat feltetele a minimum 5 evig nem valtozik, tehat ennyire nem is kerdes, csak hogy 5 vagy 20 ami a jelenbol nezve elegge mindegy).
Szoval en azert nem fizetnek tobbet egy fogy.barat termekre, mert nem "csak" 5 hanem 10-15-20 evre fixalt. Pont az lesz amit most latsz: a jovo bizonytalanabb, ezt a piac is (amihez a limit van kotve) meg igy a bank is belearazza. -
Fandango
veterán
Hinnye baxxa meg, ezt hogy néztem ennyire be?
Eskü azt hittem másik topikban vagyok, mondjuk szokásom, hogy több tabon van megnyitva a fórum, mert ha valahol lemaradok a hozzászólásokkal, azt külön olvasom.
Na hát van ez így.
-
Ezekiell
veterán
-
Gabesz87
veterán
Üdv. Nem tudom melyik topicban érdeklődhetnek, a kérdésem nem igazán pénzügyi jellegű, de lakasvasarlassal kapcsolatos. Kertes családi házba koltoznenk Bp belvárosból, valószínűleg az északi régióba, Dunakeszi, Fót, esetleg Budakalász. Itt lakóktól szeretném kérdezni, hogy ezeken a településeken hol érdemes nézelődni, melyek jó, csendes környékek kisgyerekkel, ahol van közelben bölcsi, ovi, gyógyszertár, valami bolt illetve tömegközlekedés Pestre. Párom az Árpád hídnál dolgozik Pesten, én meg a Gyömrőin. Esetleg ilyen jellegű info is jó lenne, hogy mennyi reggel/du.a bejárás (akar kocsi, akar BKV). De ha van alkalmasabb topic akkor megköszönöm ha tovább iranyitotok.
-
törölt tag
-
Winne
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem jártunk olyan rosszul, a hitelek nagyon olcsók és van mibe megtakarítani is.
-
Csabroncka
addikt
-
Ezekiell
veterán
-
törölt tag
Mai hitelkamatok mellett nem ajánlom az előtörlesztést senkinek. Enyém 2.5% lett 5 évre fixálva, de amivel előtörleszteném azt betolom MÁP+ba. Ebből bármikor lehet előtörleszteni ha azt akarom, de a pénzem többet kamatozik állampapírban és lesz likvid tőkém ha bármire kéne.
-
Csabroncka
addikt
Ugyan ezt a dumát darálták már 2015-ben is amikor felvettük a 3 éves kamatperiódusút. Szerintem felesleges ezen rágnia magát az embernek, 5 -10 évre érdemes befixálni, és előtörleszteni, úgy mint a kis angyal.
Kevesen foglalkoznak vele, de sokkal fontosabb a megfelelő hitel kiválasztása! Mindig jobb inkább észszerű törlesztőt vállalva a futamidőt kitolva előtörleszteni, mint kisajtolni magadból a magas törlesztőt a végtelenségig, aztán ha gond van úszik minden...
-
Ezekiell
veterán
Igen, ez is fontos, hogy nyugodtan tudj aludni. Nekem 5 éves most a lakáshitelem, de végtörlesztem is hamarosan (bőven az 5 éven belül). A következő vszeg 10 éves lesz.
-
Baltazár123
őstag
Igen én is úgy gondolom, hogy inkább bevállalok egy kicsit magasabb kamatot azért, hogy kiszámítható legyen a törlesztésem. Nem akarok azon aggódni, hogy mi lesz 5 év múlva, bár ismerősök szerint ennél magasabb kamatok nem várhatóak. Bankos ismerősömnek sima változó kamatozású hitele van és nem váltja ki hosszabb kamatperiódusra, mert szerinte az a jobb. Annyit látok, hogy én ebbe nem akarok belebonyolódni. Rögzítem 10 évre és akkor nyugodtan alszom.
-
Ezekiell
veterán
Úgy értette (szerintem, de max tévedek), hogy az 5-10-20 éves kamatperiódusban nem tudsz előre látni. Fogalmunk nincs, hogy mi lesz 5 év múlva, milyen lesz a piaci környezet.
Ha tervezed előtörleszteni, akkor válaszd azt a periódust, amin belül végtörleszted. -
Winne
nagyúr
-
Baltazár123
őstag
"A kamatperiodus kerdeset engedd el. Legyen fogyasztobarat, az mesterseges szinten tartott, aztan annyi, tok mind1 hogy 10 vagy 35 evig fix "
Ezt kifejtenéd, hogyan érted? A fogyasztóbarát hiteleket nem ismerem ennyire részletesen. Azt látom csak, hogy a CIB-nél például úgy reklámozzák, hogy fogyasztóbarát 5 éves kamatperiódussal, annak alacsonyabb a kamata is. Aztán van fogyasztóbarát 10 éves kamatperiódussal, annak már kicsit magasabb a kamata.
Amit te írsz, hogy nem számít a kamatperiódus, csak hogy fogyasztóbarát legyen, de például a CIBnél nem is látok olyan fogyasztóbarát hitelt, aminek ne lenne kamatperiódusa és a kamat is különböző, attól függően, hogy mennyi a kamatperiódus. -
kerxy
őstag
-
Winne
nagyúr
Az építtetőhöz a jövő héten megyünk, egyelőre csak felmérni a terepet. Telefonban kérdeztem, hogy a fizetés hogyan lenne, mert a lakásom ára is kell az egészbe, de ha csak jövő év végére lenne kész, ami kb reális, akkor nyilván nem tudom eladni most, mert nem megyek emiatt albérletbe, plusz pindúr gyerekkel vagyunk, nem akarjuk összevissza rángatni. Annyit mondott a telefonban, hogy saját telekkel megyek oda, kifizetem az alapot és a tervezést, a következő pénzt akkor kéri, amikor már tető alatt van a ház.
Ez nyilván nem érdekli a bankot, nekik is van saját metódusuk, amihez alkalmazkodnunk kell. Telken kívül úgy jó vagyok a 30-40%-ra kb, hogy van egy babaváró 10 millió a zsebemben, efelett kell majd vmilyen hitel.
Nehéz így, hogy számokat nem tudok.
-
axioma
Topikgazda
-
Jojo5
őstag
-
dave118
senior tag
-
Jojo5
őstag
-
dave118
senior tag
Nem kell puffogni, az is ott van amire te vagy kíváncsi.
[link] Itt ingatlanként nevezi meg és el is magyarázza miért. Értelmeztem rendesen a kérdésed és továbbra sem volt 2 percnél több megtalálni. De tényleg, én kérek elnézést hogy megpróbáltam segíteni.
(#16338) Jojo5 : szerintem érdemes "független" hitel ügyintézővel egyeztetni. Olyan programokat használnak amik adott feltételeknél bizonyos bankokat csuklóból kizárnak, így célzottan lehet a hitelkérelmet beadni. Pénzbe nem kerül, nekik a hitelintézet fizet járulékot ügyfél után. Nekem az előminősítést is ő intézi stb.
-
dugynok
senior tag
-
Jojo5
őstag
az igen....
Én 10 milliót szerettem volna felvenni 25 éves ciklusra 5 éves periódussal, a kalkulátor szerint jó vagyok, de így már vannak kétségeim...
-
dave118
senior tag
Az építkezésnél azt is mérlegeld, hogy sokkal nagyobb tőke kell induláskor, mint ha kivitelezőtől vásárolsz (akár terv alapján, vagy már félkész)új ingatlant, vagy bárkitől használtat. Először is a telket meg kell finanszíroznod, valamint az önerő rész is inkább min. 30-40% mint 20-30%.
(#16325) Winne nettó. Feleségem most valami 300 körül kapja a Csed-et, ez novemberben változik gyed-re, ami ~200 lesz. A 140-el is kijön a matek rendesen, de a hiteligénylés beadásával megvárjuk a novembert, biztos ami tuti alapon.
(#16332) dugynok: gugli "csok alapterület", 1/4 annyi idő volt mint ide írni a kérdést
de egyébként 60nm. ez hasznos (netto, 1,9m belmagasság feletti) területre vonatkozik, tetőteres lakásnál fontos lehet -
Csabroncka
addikt
Ez ok, de nem mindegy mekkora Nettóra? Mondom a példát ami miatt nem értem.
-Kerestél eddig netto 400k-t pl, visszaesett 320-ra, na nehogy már ne adjon erre 6 milla hitelt, mer nyöszörög, hogy hogyan fizeted az 50 ezres törlesztőt (ez most csak egy hasraütés volt)....
-keresel netto 200k-t és esik a fizud 40 ezerrel 160-ra itt már valóban kérdéses
-
Ace Ventura
addikt
-
Jojo5
őstag
Ha kitoltad volna a visszafizetési időt vagy más konstrukció sem működött ?
-
Winne
nagyúr
Egy függetlent ismerek közvetve, megpróbálom megtudni tőle.

Az 1% sok, de a klasszikus első években nem éri meg beletörleszteni téma sem tetszik, a lehető legrövidebb idő alatt le akarom tudni, hogy a lehető legkevesebb kamatot fizessek meg.
-
dugynok
senior tag
CSOK-kal kapcsolatban képben van valaki? Hasznàlt hàznàl mekkora nm a minimàlis 3 gyereknél? Lakàst ìrnak mindenhol 60nm-t, de a hàzra is ez érvényes?
-
axioma
Topikgazda
Hat en eddig azt tapasztaltam, hogy elotorlesztesi ingyenesseget ha alapbol nem ad a bank (en mostanaban csak szemelyi hitelt neztem de ott nincs), akkor elofordulhat me'g hogy hitelkozvetito be tudja ugy vinni (nem barhova). De amiota ez a fogy.barat van, nem tudom arra is megy-e vagy ott milyen korlat van. De a bankfiokokon kivul talan erdemes lehet fuggetlen kozvetitot megkerdezni.
Minimum/atlag: mondom, nem tudom, de nem is feltetlen fog neked kiderulni. Sajna a bank is ertheto, ugy nezi hogy mennyi amit biztosan megkapsz (a betetesek erdekeit _kotelezo_ kepviselnie). -
OPiiPO
veterán
-
Winne
nagyúr
Köszi, ezek nagyon hasznos infók, most megyünk megkérdezni egy építkezést is, hogy azzal mi a helyzet a mi esetünkben, aztán valamelyik irányban elindulunk. Az építkezésnél a csok azért dobna a helyzeten, az a hitel is elég jónak tűnik.
Fizuban ha a legkisebbet nézik az nekem gáz, átlag jobb lenne, nincs benne bónusz,c sak simán nagy benne a szórás, nyilván a covid sem segített ebben, hiszen teljesítménybér.
Olyan lakáshitel nem tudom van-e, hogy amikor van lóvém, szerződésmódosítás vagy plusz költség nélkül bele tudjam fizetni a tőkébe, hogy egészében nézve kevesebb legyen a kamat, egy ilyen opciónak nagyon örülnék.
-
dani0904
tag
Sziasztok!
Mi a helyzet mostansag a hatarozott ideju munkahelyekkel lakashitellel kapcsolatban? A jelenlegi munkahelyemen meg pont egy evig tart a szerzodesem, ilyen feltetelekkel van olyan bank aminel lehetne hitelt felvenni? A munkahelyem 2x1,5 ev utan ad csak hatarozatlan ideju szerzodest, de addig nem varnek az aremelkedesek miatt.
-
axioma
Topikgazda
jovedelem oldalrol: a hitelt nem csak tudni kell fizetni, hanem olyannak is kell latszani aki tudja fizetni, ha jol ertem nalad ez a ketto elvalik egymastol, ezert olyan konstrukcio kell ami hitelbiralatnal alacsony havi tehernek latszik. Egyreszt maximalis futamidot kell kerni, ami nem azt jelenti hogy addig fogod fizetni, de arra szamolnak hitelkepesseget (regen otp-nel ha kertel tokehalasztast, akkor arra szamoltak, hiaba kesobb megugrik...). Masreszt meg igy nem javasolnam a funda lakaskolcson felvetelet, mert azt most kene nagyobb osszeggel fizetni.
A kamatperiodus kerdeset engedd el. Legyen fogyasztobarat, az mesterseges szinten tartott, aztan annyi, tok mind1 hogy 10 vagy 35 evig fix (foleg ha elobb elfogy, de ha nem, akkor sem latsz elore annyit plane nem jobban, mint a bankok, hogy jobbat talalj ki - szvsz).
Ha utolso 6 honapot kernek be akkor se hiszem hogy annak az atlagat nezik, szerintem ha nincs benne olyan tetel ami fix de nem havi (pl. eves bonusz ha volt annak a 12-et hozzaadhatjak), akkor a minimumot fogjak nezni. Foleg a mostani idokben.
Fontos: en programozo vagyok, nem bankos, ezek amolyan tobb evtized alatt leszurt tapasztalatok, meg fundas voltam valaha nagyon regen masodallasban. Tajekozodj mastol is, en a fundat tudom mondani hogy nem neked valo. -
Ursache
senior tag
-
Winne
nagyúr
-
dave118
senior tag
-
dave118
senior tag
-
Winne
nagyúr
-
axioma
Topikgazda
Egy ilyen szerzodesbol ugy vehetsz fel 3.22M-t (amibol 1.85 hitel), ha havi kb. 30e torlesztoreszletet vallalsz. Igaz, csak kb. 5 evig, fejbol nem tudom pontosan, szoval hamar elfogy. De ebbol sehogy nem lesz 20 eves fix kolcson, az tuti hogy valami teljesen mas szerzodest akart radsozni.
(Amugy az teny, hogy koveto szerzodesnel is elvileg lehetnek konnyitesek biralatnal, de ha gazdasagilag a legjobbat keresed akkor az nem valoszinu hogy itt van. Foleg hogy sejtesem szerint amit radgyogyitana azt is megtakaritassal kombinalt termekkent, nyitasi dijjal stb. amit "veletlenul" nem szamit bele.)
A lakaskolcson amugy 3.9+1% es ingatlanugyletenkent 1.5M-ig fedezet se kell(ett, anno), ingyen elotorlesztheto es futamido rovidulos, de ha jovedelmi oldalrol kell ugyeskedni akkor nem neked valo. -
Winne
nagyúr
-
ody42
senior tag
Sziasztok!
Szeretnénk a 2.6 millió ft CSOK-ot igénybe venni a már meglévő 2 gyerekünkre, és egy olyan kérdésem van, hogy szerintetek az lehet-e probléma, hogy a páromnak és nekem más az állandó lakcímünk?
Ellentmondásos infókat olvastam ezzel kapcsolatban, van ahol azt írják, hogy ez gond lehet.(Nyilván egy háztartásban élünk, de a lakcímkártya nem ezt mutatja, mert nekem csak tartózkodási címnek volt a jelenlegi címünk bejelentve, és az 5 év után lejár. A közös háztartásban élésről viszont úgy tudom, hogy nyilatkozni is kell, szóval kérdés, hogy az elég-e.)
-
axioma
Topikgazda
De az biztos, hogy ha 20 evig fix barmirol beszelt a fundamentas, az NEM a lejaro fundakhoz tartozik, hanem egy uj (es meglehetosen silany) termeket akart radsozni helyette.
Ha jovedelem-hataros, akkor a lejaro szerzodesek kolcsone neked nem jo, mert ugyan rovid ideig de nagyobb terhet jelent, mint egy 20 evesnel. -
Winne
nagyúr
-
axioma
Topikgazda
Nincs 20 ev _lakaskolcson_ szakaszu funda, most ujra megneztem, 120 honap a max (valami 97-es atvettnel 11 ev). Tehat nem a lejaro szerzodesedhez "jaro", jobb feltetelu kolcsonrol beszelt, az biztos. Egyreszt mondd meg hogy ne nezzen madarnak, masreszt ha eleg a lejaro szerzodeses osszeg akkor vedd fel ugy, de masba ne engedd belerangatni magad.
-
Winne
nagyúr
A kamatra mondta, hogy fixen ennyi lesz a végéig, tehát nem változik. Most jártak le május-júniusban.
A módozatot nem tudom most spec, az oldal meg "Az oldal betöltése folyamatban..." eddig jut éppen.
@(#16313) Ace Ventura: az adóstárssal legalább van B tervem akkor. Ha Ő is benne van a hitelben, akkor Ő is tulajdonos lesz, vagy aszerint lesz ahogy az adásvételit írjuk?
-
axioma
Topikgazda
???????? 20 evig fix az milyen funda konstrukcio? Jol ertem hogy akkor azonnali athidalot gyogyitana rad uj szerzodessel (ami mar nem alltam-os)? Nem ismerek olyat ami 20 evre jo es most lejarhatna.
Ha nem egy lejaro szerzodes normal lakaskolcsone, akkor felejtsd el az egeszet. Akkor lehet hogy nincs +1% kez.ktg de maga a termekotlet egy ketsegbeesett probalkozas, nem eletkepes a mai piacon de csak ehhez van jogosultsaguk... es ha nincs lejaro akkor a hitelvizsgalat se jobb.
Vagy irdd mar le pontosan, mid van, es mit ajanlanak. -
Ace Ventura
addikt
Attól függ melyik bank. Én Unicredites vagyok, ők az elmúlt 6 havit nézték, viszont sehol máshol nem találtam olyat, akik ennyire sokat néztek. 3 havit kérnek max.
A szívás az, hogy én elbuktam egy értékbecslői díjat 36500 Ft-ot, illetve az ügyvéddel módosítattni kellett az adás-vételit, mert minden bank más fajtát kér. Ez mind pénz+idő.....Más banknál is lehet 20 évre fixálni a törlesztőt. Semennyire nem befolyásolja, ha fixet kérsz.
Adóstárs esetén összjövedelmet néznek. -
Winne
nagyúr
Huh akkor ennek jól utána kell néznem. A covidos fizumat kikorrigálták szerencsére, így azzal nincs gond, de nekem teljesítmény alapú a bérem, így nagyon ugrál, nem tudom ez mennyire számít, vagy csak x hónap átlagát nézik-e.
Ezen segíthet, ha viszek be adóstársat?
A Fundás bankárom mindig mondja (nyilván hazabeszélés is van benne), hogy a nagy előnye ennek az, hogy 20 évre veszed fel, 20 évig fixen ez lesz, ellenben a többivel, ha mondjuk 5 éves kamatperiódus van. Ha a pénzünk javul, vagy romlik, akkor ez milyen módon befolyásolja egy megkapott hitel feltételeit? Nyilván csak röviden érdekel, összefoglalva egy hozzá nem értőnek.

-
axioma
Topikgazda
Egyreszt fundan van me'g [regi konstrukcio] 1% kez.ktg is, szoval lenyegeben 4.9%
Masreszt erosen terheli a fizudat, mert rovid a futamido, ez manapsag rosszabb mint altalaban.
Harmadreszt viszont mellette szol, h elvileg konnyebb hitelbiralat kene legyen, hiszen evekig megtakaritokent is fizettel. De ez csak az alapfelallas, a covid miatt lehet h mar itt se szamit :(
Kerj elozetes hitelbiralatot ahol lehet. -
Ace Ventura
addikt
-
DamianB
őstag
-
törölt tag
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Aki már előrébb van a témában, mint én az reflexből tud majd válaszolni és elindulunk ezen a vonalon.
Lejárt Fundamentáim vannak, fix 3.9-es kamattal, ami a bizonytalanságot nézve nem rossz ajánlat.
Van most a piacon olyan hitel, ami jobb, mint ez?
-
basaharc502
aktív tag
Dehogy veszem magamra
, ugyanis első perctől kezdve egyértelmű volt nekem is, hogy az egész történet egy hatalmas piros lámpa, pusztán kíváncsiságból próbáltam elérni, hogy ugyan mit mond vagy kamuzik be az illető, ha egyáltalán ténylegesen van mögötte valaki.
Mindössze pár utcányira lakok az egyik megadott lakás utcájától így fogtam magam és jobban szétnéztem, de a megadott paraméterekkel rendelkező épület nincs is az egész utcában, ezért is vagyok biztos abban, hogy svindlis dolog van a háttérben.
Amit el tudok képzelni az a megtekintési díjas...aki pár ezerrel leránt és köddé válik vagy esetleg egy olyan társaság lehet mögötte, ami megszórja a város/kerület piacát "áron aluli" kamu hirdetésekkel arra ösztönözve a többieket, hogy kicsivel adják olcsóbban a sajátjukat. /azt nem tudom, hogy ehhez van e köze, de pl. amióta a város lakáshirdetéseiben megjelentek ezek az áron aluli kamu hirdetések 3 valódi lakás ára is lentebb ment/ -
KilgoreTrout
senior tag
Szokásos ingatlanos trükk #1: "Ó, a kinézett házat pont elvitték, de hadd ajánljak helyette egy másikat!" - majd ajánl helyette egy háromszor annyiba kerülőt teljesen más tulajdonságokkal két kerülettel/településsel arrébb.
Szokásos ingatlanos trükk #2: "Mi csak közvetítünk, x ezer forintért megtudja pontosan hol van a kinézett ingatlan és mit kell tennie a megvásárlásához." - kapsz tőlük egy listát, amin random címek és esetleg telefonszámok szerepelnek. Ha egyáltalán vannak valós elemek a listán, egyből kiderül, hogy az adott ingatlanok árverezésre kerülnek majd fél év múlva és a világ leghosszabb életű nénije a haszonélvező.Persze bukik az egész azzal, hogy nem lehet elérni...
Esetleg - ne vedd magadra - hiszékeny, kispénzű ingatlanvásárláson gondolkodó emberek telefonszámai kellenek neki valami későbbi svindlihez.
(Azért hiszékeny, mert minden hirdetés "túl szép hogy igaz legyen" kategória, ami egy hatalmas red flag.)
-
kerxy
őstag
Az ilyet el kell engedni, valószínűleg ingatlanos csak az rosszul próbálkozik.
-
basaharc502
aktív tag
Sziasztok!
Böngészve a hirdetéseket belebotlottam a következőbe:
https://www.jofogas.hu/magyarorszag?account_list_id=a32ffc1df4c44a2a6f8eddc66de33334
Valakinek volt már valami kézzelfogható története az "illetővel"?Mindenféle üzletrontás nélkül, de azért sok sebből vérzik a történet:
- telefont nem veszik fel illetve hangpostára irányít
- jelenleg 187 lakást kínál szerte az országban úgy, hogy egyikről sincs sem kívül sem belül saját képe az ingatlanokról
-Az egyik ingatlan csupán kíváncsiságból is érdekelt volna, fogtam magam és elmentem az adott utcába, de a leírásnak megfelelő épület nincs is az egész utcában sehol.Valaki fel tud világosítani, hogy itt hol a ráció?
-
sakal83
addikt
-
popciland
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
16400 - 16301
37007 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 17901 17900 - 17801 17800 - 17701 17700 - 17601 17600 - 17501 17500 - 17401 17400 - 17301 17300 - 17201 17200 - 17101 17100 - 17001 17000 - 16901 16900 - 16801 16800 - 16701 16700 - 16601 16600 - 16501 16500 - 16401 16400 - 16301 16300 - 16201 16200 - 16101 16100 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- BestBuy topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- Honor Magic7 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i5 13400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4060Ti 8GB Sharkoon RGB Slider FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, hogy van hogy hiaba van megegyezes, mert akinek normal esetben sima lenne a hitele, most az se biztos.

Hogyne...

Egyébként én is hasonló előtörténettel megyek bele és a saját bankom adta eddig a legjobb ajánlatot.