Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
Valakinek van olyan jó ingatlanos ügyvéd ismerőse, aki vállalna generálkivitelezővel kötendő szerződés véleményezését/javítási javaslatok adását? Nyilván nem ingyen (de nem is százrekért...)
Random "neten keresek valakit" megoldást én is tudok, szóval tényleg csak valóban ajánlott emberkét keresek
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz acsati #18380 üzenetére
Én kezdeném itt, ez egy elég jó alapot fog neked adni: Kiszámoló Akadémia youtube
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz SG3rg0 #18279 üzenetére
Jól, de ennek megvan a maga topikja: Lakásfelújítás támogatási program (2021)
-
Ezekiell
veterán
válasz Ryder1 #18204 üzenetére
nyilván ha még nincs ilyen hitelterméke egy banknak, akkor nem tudnak bírálni se De jó közelítés lehet egy ingatlan fedezetű szabad felhasználású hitel mondjuk (hisz ha jól tudom, akkor a felújítási hitel is ilyen lesz - de itt érdemes tovább kérdezősködniöd), én biztos erre kérnék előzetes hitelbírálatot. Ha ezen átmegy az ember, akkor nem látom okát, hogy a felújítós hitelen megbukjon.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Ryder1 #18202 üzenetére
Ez így nekem elsőre simának tűnik - de max menjetek be a bankba, és kérjetek egy előzetes hitelbírálatot. Ingyen van, és legalább "hivatalosan" is tudni fogjátok, kap-e hitelt (de sztem simán kap).
-
Ezekiell
veterán
válasz Csabroncka #18194 üzenetére
Így is jól jártam, félre ne értsd, sokszázezernyire jól De nem mind1 hogy - vagy + adós leszek a végén Sebaj, moratóriumból ki, és kész.
Ezért mondtam, hogy ezt jó lenne mondjuk a bankoknak kiküldeni ügyféltájékoztatóban, mert ez elég fontos infó.
-
Ezekiell
veterán
válasz Csabroncka #18192 üzenetére
Hát, azért élethelyzet függő ez. Nézzünk meg engem: benn maradtam a moratóriumban, mert idén év végén úgyis végtörlesztek, akkor meg addig nagyon megéri nem fizetni, mert rohadtsok kamatot megspórolok.
Nade ha ezzel KHR listára kerülök, azzal meg telibeverik az építési hitelem felvételét vszeg, szóval egyből nem éri meg. (jó, nyilván le lehet kerülni, ott van a cikkben, vszeg az utolsó pont egyből vonatkozna is rám, de azért ez nem olyan egyszerű)
Tehát nekem tök racionális döntés volt igénybe venni a moratóriumot, amíg csak lehet - viszont ez nagyon más fénybe helyezei a történetet, így egyből nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Csabroncka #18188 üzenetére
Azért ez rohadt fontos infó - egyrészt köszi h megosztottad, másrészt ezt azért lehetne kommunikálni úgy teli szájjal, mert nagyon durva meglepetések érhetik az embert így.
-
-
Ezekiell
veterán
válasz mate317 #17348 üzenetére
Talán itt: Adatszolgáltatás a személyi adat- és lakcímnyilvántartásból
Csoportos adatszolgáltatást kérnék, és megindokolni, miért.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
Ja hogy ennyire közeli a lakáshitel Akkor mindenképpen érdemes előre gondolkozni, igazad van. Szerintem menj be a kinézett bankokba, és csináltass egy előzetes hitelbírálatot olyan paraméterekkel, amik illenek a házra amit venni szeretnétek (ár, méret, lokáció, stb). Ezeket össze tudod hasonlítani + hozzáveszed a bankszámlák költségeit ezeknél a bankoknál, és tudni is fogod, hol érdemes felvenned a babavárót.
-
Ezekiell
veterán
Vagy ne gondoljam túl, vegyem fel OTP-nél a babavárót, a lakossági hitelt meg ráérek akkor kiválasztani mikor aktuális lesz
Mikor lesz aktuális? Ha relatív sokára (évek távlata), akkor szerintem felesleges ezzel foglalkoznod (hisz nem tudod előre úgysem, melyik bank milyen hitelt fog adni), ha most meg vagy elégedve a számláddal, és nincs jobb számlacsomag a te jövedelmeddel más banknál.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz attiati #17269 üzenetére
A szerződési jog egyik alapelve az, hogy a szerződéses kötelezettségeket teljesíteni kell, a kockázatvállalás a szerződések velejárója. A banki hitel felvétele a vevő kockázata, így viselnie kell.
A szerződés egy "kötelező jellegű szándéknyilatkozat", hogy a vevő meg akarja venni az ingatlant, és fizet érte X forintot. Hogy azt az X forintot honnan szedi össze, az senkit se érdekel. Ha nem sikerül banki hitelből, még mindig kérhet másik banktól/családtól/maffiától.
Szóval egyértelmű a helyzet akár bíróságon is: ha a vevő nem fizet bármilyen okból is (vis major kivéve, és a hitelbírálat elutasítása nem ilyen), akkor a foglaló nem jár vissza.
Megtámadott szerződés és per esetén kinél maradna a foglaló?
Egészen addig, amíg a bíróság mást nem dönt, a szerződés a mérvadó, tehát az eladónál (aki megkapta ugye). A bíróság döntése meg a fentiek alapján egyértelmű, normális ügyvéd nem is vállalja a vevő oldaláról az ügyet ilyen esetben.Természetesen egy adott adásvételi szerződésben lehet mást kikötni, azaz lehet beleírni olyat, hogy ha nem kap a vevő bankhitelt, akkor a szerződés void, azaz minden visszaáll alapállapotba, és visszajár a foglaló - csak ilyet elég nehéz aláíratni bármilyen eladóval, akinek van némi esze
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz attiati #17266 üzenetére
Általában az van, hogy az a vevő oldalán jelentkező probléma, amit a vevőnek kell megoldania - így ha nem tudja megoldani, akkor nem jár vissza a foglaló, hisz a vevő hibájából hiúsult meg a szerződés.
Ezért érdemes vevőként előzetes hitelbírálatot kérni NAGYON pontos adatokkal.
-
Ezekiell
veterán
Ha banki hitelbírálati probléma miatt hiúsul meg a szerződés, az a vevő oldalán probléma, azaz anyud megtarthatja azt a 3.2M-et.
-
Ezekiell
veterán
-
Ezekiell
veterán
Tudtok jó hitelközvetítőt, akivel most online is "le lehet ülni" átbeszélni az ember helyzetét? Ház építésére vennék fel hitelt, de több szempontból is bonyolult a történet. Köszi!
-
Ezekiell
veterán
Nem feltétlen azért jelentik be ezeket, mert annyira sokan veszik igénybe, hanem politikai céllal - akkor meg ugye tökmind1 a valós igény
-
Ezekiell
veterán
-
Ezekiell
veterán
válasz Brandynew #17138 üzenetére
150bol ketten megeltek Budapesten alberlettel? Azigen, kellemesen aszketa élet lehet. (gyanítom itt valami nem kerek...)
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Nehaiu #17102 üzenetére
Benne van a hitelszerződésben, igen, kötelező. Ott kell megnézni - de általánosságban 1% + felvételkori kedvezmények.
-
Ezekiell
veterán
válasz szabonagyur #17090 üzenetére
Január 1től lesz elvileg, még csak ígéret van rá.
-
Ezekiell
veterán
válasz axioma #17084 üzenetére
Nálam az EU elhagyásának a komoly felvetése a red flag, akkor azonnal ülünk repülőre gyerekkel/macskával, és soha vissza.
-
Ezekiell
veterán
válasz instantwater #17015 üzenetére
Tanároknak pedig luxus. 2.5 hónap fizetett szabadság.
Innen látszik, hogy fogalmad nincs a témáról - legalább rövidre zártuk, és nem pazaroljuk egymás idejét, köszi(#17014) hurenzon
igaz mindnek jó a család anyagi helyzete
Hát, ja. Úgy kevésbé nehéz... Nem könnyű - cska kevésbé nehéz.Szerintem is fontos, hogy jól érezd magad a munakhelyeden és szeress ott dolgozni. Közben, azért normális fizetés is fontos.
Teljesen egyetértek. Ettől még nem mondhatod a közszférában dolgózk mindegyikének, hogy "mondjál fel", mert ha megteszik, akkor katasztrófa lesz.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz Oppenheimer #17011 üzenetére
És tegye ezt minden pedagógus akkor? Reális és kívánatos ez szerinted?
Én ilyenkor azt szoktam kívánni, hogy csak a te városodban és környékén tegye ezt minden pedagógus (ovi/suli/gimi), és meglátjuk, mennyire bátran mondod ezt továbbra is
Pedagógus tetszés szerint behelyettesíthető ápolóra/rendőrre/stb.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz dave118 #16999 üzenetére
Rohadt portfólió... A legalja lett, komolyan, gazdasági blikk kb... (persze h én is bedőltem neki elsőre, köszi a figyelmeztetést )
-
Ezekiell
veterán
válasz Csabroncka #16967 üzenetére
Kivéve, aki EURban tartja a pénzét/kapja a fizetését - és mibe fogadunk, hogy "ott fenn" pontosan ez a helyzet.
(#16968) Because óóó, pedig fogják. Családtámogatási politika van, család nélküliek látjuk mennyit érnek ennek a kormánynak (na ne mintha a családosok olyan hihetetlen nagyon sokat érnének nekik...)
Btw, családi ház elsőnek teljesen elszállt gondolat. Panel -> (téglalakás) -> családi ház az "ütemterv", opcionális téglalakás résszel. De kapásból kertes házat venni, hát az nem egy két lábon álló igény szvsz.[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Csabroncka #16964 üzenetére
Ha 5% lesz az ÁFA (és a csökkentés max felét nyúlják le a cégek), és vissza is igényelhetem 2 gyerekkel, akkor az már engem is igen erősen az építkezés irányába lökne (pedig az összes idegszálam tiltakozik ellene...).
Marha kíváncsi vagyok, mit jelentenek még be ebben a nagy családtámogatási csomagban.
-
Ezekiell
veterán
válasz Csabroncka #16961 üzenetére
Biztos nekem ártott meg az ebéd, de ezt hogy kell értelmezni? Csokkal visszaigenyelheto az 5% afa: OK, de melyik, hány gyerekes csokkal? Szóval van most egy, vállalok meg egyet, két gyerekre felveszem a 2 milla körüli csokot, és akkor már igenyelhetem vissza? Vagy csak a három gyereknél?
-
Ezekiell
veterán
válasz Brave_86 #16912 üzenetére
Két dolgot tudsz tenni:
- vagy meggyőzöd őket egy végleges átadási dátumról, és azt írjátok az előszerződésbe
- vagy úgy írjátok meg az előszerződést, hogy mondjuk június1-el megveszed a házat, de ők maradhatnak mint bérlők bérleti díj fejében (egy fix ideig, mondjuk fél évig - ha 2021 végéig nem találnak házat, akkor nem is akarnak találni...)Nagyon más opciót nem látok.
-
Ezekiell
veterán
válasz szabonagyur #16893 üzenetére
Ez így jónak tűnik nekem - de nem vagyok ügyvéd.
-
Ezekiell
veterán
válasz szabonagyur #16890 üzenetére
Úgy írjátok alá, hogy nettó ár + ÁFA, és akkor az ÁFA az a teljesítés pillanatában érvényes ÁFA-t jelenti (és a teljesítés legyen így jan 1 után). Legalábbis elvileg így van, ügyvédet kérdezz azért
-
Ezekiell
veterán
válasz sakal83 #16867 üzenetére
A részletek lesznek ott az érdekesek... Házra is e, nm2 kötöttség lesz e, generál kivitelezovel is e, stb.
-
Ezekiell
veterán
válasz Szevam #16838 üzenetére
arminimum.hu
ingatlanbazar.hu
ingatlantajolo.hu
koltozz.beÉn ezeket nézem rendszeresen az ingatlan.comon és jófogáson kívül
-
Ezekiell
veterán
válasz Brave_86 #16833 üzenetére
Nem *kell* ügyvéd, de hasznos az előszerződéshez. De nélküle is lehet, ugyanolyan kötelező érvényű okirat lesz az eredmény.
-
Ezekiell
veterán
válasz Brave_86 #16831 üzenetére
Adásvételi előszerződést tudtok írni.
-
Ezekiell
veterán
válasz Mauzes #16826 üzenetére
Itt egy kalkulátor hozzá: Lakáskiadás mint befektetés
-
-
Ezekiell
veterán
válasz Oppenheimer #16353 üzenetére
Azért ez nem így működik. Mindenkinek a saját helyzetében kell számolnia, és teljes futamiődre nézve.
-
Ezekiell
veterán
válasz Baltazár123 #16350 üzenetére
Igen, ez is fontos, hogy nyugodtan tudj aludni. Nekem 5 éves most a lakáshitelem, de végtörlesztem is hamarosan (bőven az 5 éven belül). A következő vszeg 10 éves lesz.
-
Ezekiell
veterán
válasz Baltazár123 #16347 üzenetére
Úgy értette (szerintem, de max tévedek), hogy az 5-10-20 éves kamatperiódusban nem tudsz előre látni. Fogalmunk nincs, hogy mi lesz 5 év múlva, milyen lesz a piaci környezet.
Ha tervezed előtörleszteni, akkor válaszd azt a periódust, amin belül végtörleszted.[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz AxBattler #16260 üzenetére
Hú, ez nekem is nagy triggerem a családi házaknál. Annyira egymás nyakába építik az új családi házakat néhol lakóparkokban, hogy kb társasházak lesznek belőlük. Katasztrófa...
-
Ezekiell
veterán
válasz WaterWawe #16249 üzenetére
"Favázas házaink szerkezetét a norvég éghajlati követelmények és építési szabályok figyelembevételével fejlesztettük ki."
Nem a norvég éghajlaton élünk, itt már bukta a dolog De amúgy előny, hogy gyors és olcsó, minden másban meg hátrány van csak, legalábbis más előnyről nem nagyon tudok. Hőtartása szar, hangszigetelése szar, falba nem nagyon furkálsz (konyhabútor/polc/stb felrakása szívás tud lenni), értéktartása borzasztó a magyar piacon, a honlapon az árak csak szerkezetkész árak amúgy is, szóval még dobjál rá jócskán. Ja és nincs benne az alapozás/földmunkák/területrendezés se, szóval a megjelölt ár töredéke a teljes árnak.
-
Ezekiell
veterán
válasz favagoJoska #16225 üzenetére
Azért benne van ám, hogy az egyetemisták se rohannak lakást kivenni egyelőre, a Covid miatt nagy a bizonytalanság.
-
Ezekiell
veterán
válasz akela91 #16192 üzenetére
Deszeken gondolom az új osztásban van a telek - ott az alapozás rémálom, mert iszonyat szar a talaj. Kolléga épített ott házat, az alap volt a legnagyobb szopás.
Ja és egyvalami nem jött még szóba a könyűszerkezetes házaknál: a brutális értékvesztés. Arra számíts, hogy a magyar piaci viszonyok miatt a könnyűszerkeztes házak mindig sokat vesztenek az árukból, szóval eladásnál ez szívás lesz. Meg nehezebb is eladni, mert nem akarnak a népek ilyen házat venni.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz axioma #16087 üzenetére
Nálunk is GYESen van a feleségem, de ez nem hiszem h segítség lenne, sőt Ő nagyon szeretne építkezni, kinn lenne végig és dirigálna - csak sztem gyorsan befalaznák a házba (mondjuk akkor legalább stabil volna ugyebár)
A telek meg... Pont ezaz: vagy kiköltözöl a bánatba, vagy veszel hülye formájú szutyok telket aranyáron, vagy dózerolod a házat - de ez utóbbi se játszik már, mert az ilyen házakat is aranyáron*2 adják, mert "kicsit kipofozod jóleszaz". -_-
-
Ezekiell
veterán
válasz axioma #16082 üzenetére
Idom és energiám nincs rá. Kisgyerek, meló, beteg szülők, stb.. Ismerem magam, mindent meg akarnék tanulni, ott lennék sokat felugyelni, problémát megoldani, mellette az előbb felsoroltak mindegyiket becsülettel csinálnám, és kimerulesben meghalnek es/vagy elvalnank :)
Szóval csak akkor építettek, ha végképp nem lesz más lehetőség.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz #41635072 #16076 üzenetére
Én is már jó 15 millióval nézek feljebb arsavban, mint egy éve, de semmi. Sebaj, nem hajt a tatár,arra meg egyáltalán nem számítok, hogy jelentős csökkenés lesz. Amiket irreálisan tularaztak, azokbol engednek max 10%ot,de ennyi.
-
Ezekiell
veterán
válasz #41635072 #16074 üzenetére
Aaa, ne is mondd, meg vidéken is.. De legalább olyan sincs, amit megvennek. :( Építeni meg nagyon nem akarok...
-
Ezekiell
veterán
válasz #41635072 #16072 üzenetére
Ha találok végre olyat, ami megfelel, akkor nem fogok sírni, ha túlárazva veszem kicsit Cirka 20 évre tervezek venni házat, akkor pont leszarom a 2-3 éves árcsökkenést.
-
Ezekiell
veterán
Nem ide, bocs, törölhető
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz hurenzon #15854 üzenetére
Igen, az a premium banking, amire ő gondolt - ott is van privát/dedikált bankár.
Private banking != premium banking, de mindkettőnél van privát/dedikált bankár (legalábbis azoknál a bankoknál, ahol én jártam eddig).
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Oppenheimer #15847 üzenetére
Ó... Na akkor lehet keresek egyet magamnak, amint meglesz a kinézett ház. Kösz!
Érdekes lesz összehasonlítani, hogy private banking ügyfélként milyen ajánlatot kapok a bankomtól, és mit tud ő mutatni. Amint ide jutunk, leírom itt is.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Oppenheimer #15844 üzenetére
És mindezt amúgy mennyiért?
-
Ezekiell
veterán
válasz axioma #15827 üzenetére
Pontosan. És azt is mind tudjuk, hogy a legdrágább az mindig a legolcsóbb - veszel egy szar matracot, cseréled 3-4-5 évente, szarul alszol vs veszel egy normálisat 3-4szer annyiért, jól alszol, és nem cseréled 10+ évig (és ez csak 1 példa, ezer másik van). Ezt én nem sorolom a lifestyle creephez egyátalán, de van aki igen.
-
Ezekiell
veterán
válasz flegga92 #15824 üzenetére
A lifestyle creep nagyon is valós dolog - amint több pénze van az embernek, többet is költ. Erre oda kell figyelni, de azért engedni is kell egy kicsit... Mi értelme többet keresni/kidolgozni a beled, ha nem élsz a mindennapokban jobban?
-
Ezekiell
veterán
válasz sz.gery #15768 üzenetére
Ez így nagyon képlékeny, minden banknál más és más. De a törvényileg felvehető maximum a te bejelentett jövedelmeddel az kb 17millió Ft.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Drizzt #15764 üzenetére
Lesz is, persze, de nem az lesz az átlag szerintem. Nem tudok elképzelni most hirtelen 10+%-os áresést (és az "olcsó" eléréséhez ennél jóval több kellene). Persze attól függ, hogy hogy jövünk ki a válságból, lesz-e 2. köre a járványnak, stb...
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz DamianB #15762 üzenetére
Pesten fognak csökkenni talán, de nem nagyon, szóval senki ne várjon olcsó lakásokat. Az ország többi részében meg semmi jelentősége az AirBnBnek.
-
Ezekiell
veterán
válasz Oppenheimer #15752 üzenetére
Már elmentek...
-
Ezekiell
veterán
-
Ezekiell
veterán
válasz dave118 #15734 üzenetére
Én 3 éve vettem kertes lakást (gyakorlatilag szélső sorház - 90nm, 140nm kert) 29.5ért Szegeden, jó környéken. Most 45ért 2 héten belül el tudnám adni, kb 1 milla ment felújításra (ebből 600k teljes új kert). Brutális, és nem normális ez az emelkedés.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Vett már vki házat cég nevére? Ha igen, akkor keressen már meg pls privátban, lenne pár kérdésem.
-
Ezekiell
veterán
válasz mokus1 #15402 üzenetére
Én írtam progit rá, naponta 2szer küldi az aznap felrakott új hirdetéseket ingatlanbazárról, jófogásról, ingatlantájolóról (a megadott keresési paramétereknek megfelelőket ofc) - és jön a költözzbe és az ingatlan.com napi levele is. Ha valaki tud olyan oldalt még, amit érdemes nézni, ne habozzon szólni :)
Facebookon meg kiválogatni a sok szemét közül azt, ami egyátalán érdekes lehet nekem - az halál...
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz #49738752 #15340 üzenetére
Igazad van, de eddig legalább volt egyszerű opció arra, hogy ne keressenek - és ha mégis kerestek, akkor kéjes gyönyörrel tudtad lebaszni őket Én legalábbis biztos
-
Ezekiell
veterán
válasz Brave_86 #15335 üzenetére
Mind a kettő fejlesztés az ingatlanirodaknak jó csak, de legalább a sima hirdetőknek /felhasználóknak szar. User friendly nagyon... Barmok.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz tepenzed #15322 üzenetére
Hát én biztos vinnék oda egy épületgépészeti szakembert, akivel átnézetném a víz/gáz/villanyhálózatot + 1 jó ablakost mondjuk. 10-20ezerért csinálnak ilyen felmérést, de milliókat spórolhatsz rajta. Ők értenek is hozzá, joban fogják tudni, mi a baj, mint mi 2 képről.
-
Ezekiell
veterán
Ahhoz képest, mennyire magabiztos vagy, nagyon nem vagy képben. Inkább adod el 60%os áron, mint hogy a bank árverezze el 40%on, nem gondolod?
úgyse találsz rá épeszű ügyvédet aki ebben részt venne
Na és miért nem?Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz favagoJoska #15305 üzenetére
Pontosan arról van szó. Ez a "fear of missing out" angolul, és rengeteg nagy oldal használja (én már csak tudom, pár nagyonnagynak konkrétan én írtam ezt a funkcionalitását )
Bizonyítani viszont elég nehéz, szóval egyszerűen nem kell vele foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Mauzes #15303 üzenetére
Ezért kell minden rezsire tételesen rákérdezni, számlamásolatokat kérni, társasháznál előző évi záróegyenleget/költségvetést kérni, netszolgáltatókat megnézni, stb... Macerás, és a francnak sincs hozzá kedve általában, de ott fog lakni az ember 5-10-40 évet, megéri
-
Ezekiell
veterán
Mérget vehetsz rá, hogy van közös költség, és nem is alacsony (biliárdszoba +edzőterem +medence, az nem lesz olcsó).
Infra fűtés jó cucc, nagyon jó hőérzetet ad (legalábbis a padlóba épített verzió, de itt képeken nem látok a falakon paneleket, szóval tippre padlóban van), de elég drága a rezsije. Inverteres fűtő klímával kiegészítve már talán nem rossz. Arról a 15k-s villanyszámláról azért kérnék tőlük számlamásolatot, különösen a téli hónapokról.
-
Ezekiell
veterán
válasz Sempronius89 #15188 üzenetére
A kulcsszó az elvan. El lehet lenni persze, de nem ez a cél. Autó fenntartása + rezsi már szépen beleharap a 200k-ba, kaja+ruha+egészség el is viszi a maradék nagyonnagy részét (ha nem az egészet), és akkor nincsenek váratlan kiadások, házfelújítás, stb.. Mi is megéltünk feleségemmel 200k körüli pénzből 10 éve, de rohadtul nem azon a szinten, ahol ma élünk a jóval többől, és nem akarnék ma 200k-ból élni az egészen biztos.
Szóval el lehet lenni persze, de nem a "nem kell nézni az árcímkét" szinten. Ahhoz jóval több kell. De egyénenként változik, mi az az életminőség, amivel elégedett.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Csabroncka #15186 üzenetére
Kényelmes, árakat nem néző életről volt szó a kérdésben. Meg lehet élni 200k-ból is persze, de az nem lesz kényelmes.
-
Ezekiell
veterán
válasz venom8888 #15145 üzenetére
Raiffeisennél adnak, ezt tudom biztosra. Nem látom akadályát, hogy miért ne kapnál máshol is - de csak Rafi tapasztalatom van.
-
Ezekiell
veterán
válasz csoki46 #15125 üzenetére
Én költöznék, HA találsz olyat ami tökéletesen megfelel. Olyanba nem ugranék bele, ami nem teljesen jó. Saját lakásban élni nagyon jó dolog, de nem mindenáron
-
-
Ezekiell
veterán
válasz attiati #15113 üzenetére
Senki nem tud semmit se, se vevők, se eladók, se ingatlanosok. De ez természetes a jelenlegi helyzetben.
-
Ezekiell
veterán
válasz Mauzes #15075 üzenetére
Én nézném mindkettőt őszintén szólva, és a legjobbat választanám, nem új/használt lenne a fő döntési tényezőm.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Mauzes #15072 üzenetére
Függ az ártól, helytől, stb.. Csak ez alapján nem lehet dönteni. Ha új építésű, de nem te építtetted, akkor ráadásul az új építés prémiumát is kifizeted egy olyan házra, amit nem is te terveztél meg, szóval nem 100%ban az igényeidnek épült.
Én újat vennék (ha minden ugyanolyan, és az ár nem számít - ilyen ugye nincs), de ha újat veszek, akkor én terveztetem és építtetem is.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Az a kerti tároló csak tervrajzon az, az valójában egy dolgozószoba
20m2-s közlekedők lenn-fenn, konyha-étkező-nappali közt a "rejtett" közlekedők
Na ez igaz, az valóban felesleges tér. Ez mondjuk nem is rossz érv alku alatt, köszi!Az indokolatlanul, random pontokra beszórt edzőgépek, komódok, székek, kanapék nekem mind arra utalnak, hogy ezek ilyen panggó, értelmesen nem kihasználható terek, ahova idővel mindig oda keveredik valami.
Nekem meg arra, hogy hülyék a lakók Kicsit "hoarder"nek tűnnek nekem. Nem kell minden helyet kihasználni, az üres tér is nagyon jó tud ám lenni - pláne ha van pár gyerek fogócskázni. Én egyébként is a tágas terek kedvelője vagyok, a szellős lakásokat szeretem.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz attiati #15056 üzenetére
Mind a kettő igazából. A szart is megpróbálták eladni aranyáron a népek, mert hát felfutott a piac. 3 éve vettük a mostani kertes lakásunkat (mondjuk szépítettük is azóta), de 30%al többért el tudom adni 1-2 héten belül, mint amennyiért vettem. Ekkora árnövekedésnél mindenkinek emgfordul a fejében, h "csak el kéne adni a házat mama"
A kevés kínálat pedig relatív: nagyon sok 120nm+ méretű, jó állapot/felújított/új házat raktak fel még tavaly, de két dolog a probléma: vagy szar helyen számunkra, vagy ikerház. Ikerházat nem veszek és kész.
A most épülő házak 99%-a meg ikerház, mert maximalizálni akarják a profitot a befektetők. Magánházat nem építenek akkora telekre, amekkorára ikerházat is lehet. Így lesznek tök jó 120-130nm-es házak, 150 nm kerttel.Valamint a mi igényeink is speciálisak azért, azt hozzá kell tenni: 4 szoba, nagy (45nm+) nappali-konyha-étkező, 300nm+ kert, lehetőleg földszintes, de ha nem akkor teljes értékű emelet stb. Szóval igények azok vannak, ezeket kielégítő ház nincs sok.
Anyumnak 1 hónapja mvettünk itt Szegeden lakást, na aból viszont túlkínálat van bőven. nyilván drága egy 60nm-es panelért 21 milla a híd lábánál (és most a pestiek felhördültek, hogy miről beszélek... bocs skacok ), de ennyi az ára.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz boorit #15054 üzenetére
Így szól a törvény:
(1a) Nem minősül a lakáscéltól eltérő hasznosítás tilalma megsértésének az, ha az igénylő a családi otthonteremtési kedvezménnyel érintett lakást a legalább többségi tulajdonában álló gazdasági társaság – ide nem értve a részvénytársaságot -, vagy egyéni vállalkozói tevékenységet folytató igénylő esetében az egyéni vállalkozás székhelyeként bejelenti.A lényeg - szerintem - ez: a legalább többségi tulajdonában. Szóval csak saját vállalkozást lehet bejelenteni CSOKos házba ez alapján.
Székhelyszolgáltatók vannak pár ezer forint/hó költséggel is már Pesten, inkább azokat nézze (bár azok más szempontból problémásak)[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Igen, a 4-5 milla felújítást beleszámoltam. A jelenlegi berendezés az szar, túlzsúfolták az egészet, idióták, kérdés nélkül. A fürdőszoba a nonszensz méret egyedül egyébként szerintem, de az tény, hogy nagyon nagy.
Építkezni meg kb esélytelen. Egyrészt nincs brigád és kivitelező, másrészt az önerő jó része le van kötve a jelenlegi lakásba. Meg kell venni a telket (aminek az ára ezen a környéken teljes vicc, 15 millánál indul a 750nmes telek), azzal elment a rendelkezsére álló KP jelentős része, utána terveztetni, és csak utána jöhet csak a bankhitel, ami fokozatos kifizetésű - szóval albérletbe kellene menni az építkezés idejére, mert el kell adni a mostani lakást. Azt családdal nem vagyok hajlandó bevállalni - arról nem is beszélve, hogy nincs annyi időm és energiám, hogy egy építkezést levezényeljek. De ha rosszul gondolkozom, szóljatok.
Szegeden meg nem tudok olyan generálkivitelezőről, aki megelőlegezi a kivitelezést, és utólag kell fizetni - de ha van, azonnal szóljatok, mert az érdekelne.Marad a használt ház. Mi is egy 150 nm körüliben gondolkozunk alapból, ez a 200 ez sztem is sok - de inkább sok legyen, mint kevés. 1 éve keresünk, vszeg lesz ez még több is, mert ezt nem adják oda annyiért, amennyit adok érte, ez egy ilyen buli
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz flegga92 #15049 üzenetére
Anyumnál mi beleírtuk a szerződésbe, hogy a NAVot úgy kérjük az illeték megállapítására, hogy 1 éven belül el fogja adni a lakást - fel is függesztették addig az illetéket. Ugyanígy írható bele, hogy a különbözetre kérek csak az illetékmegállapítást. Az ügyvéd amúgy tudja ezt.
Részletfizetést nem adásvételiben kérsz, hanem külön a NAVnál - az ügyvéd szokta azt intézni.
(#15048) fesii én ebbe tuti nem mennék bele, nem érezném biztonságban magam
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Stanlee #15047 üzenetére
Én se ennyiért venném, ahogy írtam is, a terv a 15% alku. Ha ez nekik nem felel meg, nem én leszek a vevő, nincs ezzel semmi baj. 60% önerővel vennénk (az alkudott árhoz képest ugye) - és pontosan tudom, hogy mi vagyunk a kivételek, hogy olyan anyagi helyzetben vagyunk, hogy aggodalom nélkül merjek ilyet nézni egyátalán úgy, hogy én konzervatív vagyok anyagiakban (szóval a hiteltörlesztő is felelősségel menne).
Ja és mielőtt: nem vagyok bűnöző, és nem örököltem 1 vasat se, és NER fiúcska se vagyokAki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz axioma #15043 üzenetére
4 főnek 3 háló kell, +1 nekem egy iroda (itthonról dolgozom). Szóval 1 szobával nagyobb, mint kellene - aztán ha meg jön egy 3. gyerek "véletlen", akkor máris nem az. Az emeletes házak meg már csak ilyenek, hogy ott van lépcső Most is ilyenben lakunk (fennt vannak a hálószobák), persze h jobb volna a földszintes, de az itt a telekméretek miatt kb esélytelen - csak a város más részein max, nekünk meg több okból is fontos ez a környék.
De kinek mi nyilván, kösz a feedbacket! (két gen. nem játszik, nem is fog soha)Persze h oda lehet, egyetemista koromban gyalogoltam is épp eleget éjszaka mattrészegen, de abból már kinőttem (nem a részegségből, még mielőtt valaki...)
(#15044) concret_hp: az csak azért érdekes itt, mert elég sok az elektromos infrastruktúra. Egyébként nem lenne.
A 10edekkora meg 10edennyit amortizálódik, sőt lakjunk mind a híd alatt! De értem persze, mit mondasz.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
Na, voltam megnézni a házat (másik hirdetés, több adattal/fotóval). Köpködjétek már meg ti is Nyilván ennyiért nem veszem meg, így megtekintés után még a 10% alku is karcsúnak tűnik.
Falakon függőleges repedések 3-4 helyen (1 vastagabb, többi hajszálszerű). Verébléc/külső faelemek nagyon festésre szorulnak. Konyha és emelet burkolata parafa, az cserés. Konyabútor 1 az 1ben csere (az a főzőlap kb 80 centi magasságban van, nem is értem...), elég kopott már, a beépített gépek öregek (13 évesek). 1 helyen van beázás, könnyen javítható. Minden redőny elektoromos, de 13 évesek - ezeknek mennyi az átlagos élettartama?
Éves gázköltség olyan 220k, áram olyan 120k (4 fős családnál).
De a kert szép, ház nagy, jó elrendezésű, tágas, garázs dupla, viszonylag modern is.Szóval köpködjétek már meg, nekem nagyon ambivalens érzéseim vannak PH játék: ki mennyit adna érte?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Androidos tablet topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Micro Four Thirds
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest