Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
Szevasztok! Mi a véleményetek használt, 15 éves könnyűszerkezetes házakról? Fa technológiával építve, nagyon szép állapotban van, 2 éve újították fel, itt egy kép a műszaki dokumentációból. Kb 35%-al olcsóbb, mint egy hasonló helyen lévő, hasonló méretű ház. Mennyire kell "félni" a könnyűszerkezettől, van tapasztalatotok?
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz axioma #13603 üzenetére
A hangok nekem is kérdésesek, azt majd a második megnézésnél teszteljük. Fűtés költségek rendben vannak, számlákkal igazolta a tulaj: 180k/év-re jön ki a gázfogyasztás (melegvíz+fűtés+főzés), ami nem kevés, de nem is brutális. Jövő héten próbálok szerezni majd egy statikust/állapotfelmérőt, és vele megnézetni, ezen fog kb múlni minden.
Egyedül a durva értékvesztés aggaszt igazából (érthetően).
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz Stanlee #13608 üzenetére
Igen, végül én is így döntöttem, hogy elengedem. Nem kell azonnal költözni, kb 1.5-2 év még mire kinőjjük a kölkök miatt a mostani kertes lakásunkat, szóval van idő keresgélni.
Köszi a véleményeket mindenkinek!
-
Ezekiell
veterán
Nekem a Raiffeisenes lakáshitelszerződésemben benne van (nem MFH hitel még), hogy vissza kell ezeket a kedvezményeket fizetnem 3 éven belüli végtörlesztés esetén. Múlt héten kérdeztem meg, és bólogatott is a bankárom, hogy bizony, várjam meg a 3 évet, szóval nem változott az esetemben.
-
Ezekiell
veterán
-
Ezekiell
veterán
válasz flegga92 #14945 üzenetére
Egy jó személyi kölcsön nem lenne jó? Ingatlanfedezetuek kozel lakashitelszinten voltak utoljára, amikor néztem.
-
Ezekiell
veterán
-
Ezekiell
veterán
válasz Ranger^41 #14954 üzenetére
Elsőnek megkeresnem a közös képviselőt, és dokumentalnam a dolgot. Közösen menni a kivitelezohoz, megnézni mit mondanak. Vszeg kell statikai vélemény is majd, hogy tényleg szerkezeti gond, és nem csak normál mozgás. Más lakóknak is van ilyen baja amúgy?
-
Ezekiell
veterán
válasz Mauzes #14996 üzenetére
Milyen tulaji körnek felel meg, hogy így adják el az ingatlanát?
Aki el akarja adni. Érted, meghirdetem X millióért, és megveszik, akkor pont leszarom, hogy ki és hogy veszi meg. Olyan nincs, hogy majd egymásra licitálnak a vevőkAki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz axioma #14999 üzenetére
22 éve lehet, hogy volt ilyen, azóta felnőtt egy generáció csak hogy ne érzed magad öregnek (meg én se)
1-1 eset ma is lehet ilyen, nem mondom hogy nem: de az esetek 99%a nem ilyen
-
Ezekiell
veterán
válasz axioma #15001 üzenetére
A mostani bumm inkább hajlik mostani válságba mostmár... Nem hiszem, hogy jelen környezetben bárki, aki tényleg el akarja adni a lakását/házát, az első elfogadható ajánlatra azt mondja, hogy "hadd kérjek 2 hét gondolkozást" vagy "hát várjunk még másik ajánlatot"
Én legalábbis nem fogom, az biztos, amint meghirdetem a házat (amint találok újat, amit megvennék - mondjuk már 9 hónapja keresem...).
-
Ezekiell
veterán
válasz HoTDoG #15003 üzenetére
A jelenről beszélek nyilvánvalóan. 1-2 éve még bőven lehetett felfelé licit (mondjuk a fővárosi piacot nem ismerem, te gondolm arról beszélsz), csak megyeszékhelyiről tudok nyilatkozni, ahol 3 év alatt vettem 2 lakást (1 nekem, 1 anyámnak), frekventált helyen, sok érdeklődővel, patika állapotban, relatív jó áron és megnéztem több tucatot. 1 helyen próbáltak felfelé alkut indítani, közöltem, hogy akkor viszlát, egyből jó volt az eredeti ajánlatom is (aztán végül nem vettem meg más okból).
Persze mint vevő tapasztalatok ezek, ingatlanosoknak nagyobb mintájuk van, lehet hogy az ő oldalukon a valóság más, de arról nem tudok beszámolni
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz axioma #15006 üzenetére
Hogy ontopic is legyen: mekkora a reális alku a jelen helyzetben? Holnap megyek megnézni egy házat, ami nagyon tetszik, kb tökéletes lenne (sőt még nagy is egy kicsit), de olyan 10%-ot akarok lealkudni belőle. Nagy megyeszékhely, kertvárosi rész, 2007-es építésű, modern, nagy ház (napkollektor, falfűtés-hűtés, stb), piac tetején van a ház hirdetve (méretben/árban/mindenben).
Az eladóknak nem sürgős az eladás, sőt jó is, ha még maradhatnak benne (telket vettek, most kezdenék az építkezést, középkorú házaspár).Szerintetek a 10% alku mennyire lehet reális?
-
Ezekiell
veterán
válasz Stanlee #15009 üzenetére
Én se fogok, mert teljes áron nem tudom megvenni, ha beledöglök se (így is necces - utálom eladósítani magam, ennyire meg még sose)
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz hurenzon #15011 üzenetére
A reális ár az nagyon relatív, a helyi átlagár 1.8szorosa (jó nyilván abban a lepukkant szutykok is benne vannak). Majd írok holnap, h mit mondtak.
-
Ezekiell
veterán
válasz hurenzon #15013 üzenetére
Bocs, nem szeretném, több okból se. Ha véletlen ezt vesszük meg, akkor ne lássa már mindenki, másrészt az esélyét is el akarom venni, hogy valaki meglátva "húdejó" érzéssel rámajánljon, másrészt - tényleg no offense - de senkinek semmi köze hozzá
-
Ezekiell
veterán
válasz Stanlee #15015 üzenetére
Mert a gyerekek kirepültek, és túl nagy nekik a ház. Most érted, egy 150+nmes ház 2 felnőtt+1gyereknek talán fölösleges (ha nem terveznek még gyereket, ők pedig nem)
-
Ezekiell
veterán
válasz Mauzes #15020 üzenetére
Ez a ház alulról karcolja a 100-at. Jó helyen (ekkora telek a környéken 20-25 milla), jó telek, duplagarázs, 4 hálószoba, szerkezettemperálás, Miele gépek ,stb. Szóval igen remek kis ház, de brutálisan drága. Nem is kerestem ebben az ársávban, csak küldte az egyik ingatlanos, hogy szerinte pont ezt keresem. És igaza is van, csak nem ennyiért
Ma elgurultam arra, és szép, de reped a kerítés fala végig, fa gerendák nagyon-nagyon érettek a festésre - szóval kívülről az első benyomás vegyes. Sztem túlárazott, azt is sejtem miért, de holnap kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz OPiiPO #15025 üzenetére
majd ma délután jön a saga 2. része - és ha nem veszem meg, ígérem, belinkelem ide, és jól meg lehet köpködni
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Mercutio_ #15034 üzenetére
Úúúú ne is mondd, egyik barátomnak most épült a háza, a srác öregedett 20 évet alatta. A villanyszerelője régi haver, mondta is neki, hogy ennyi szakbarbárt életében nem látott még, mint az elmúlt pár évben építkezéseken.
-
Ezekiell
veterán
Na, voltam megnézni a házat (másik hirdetés, több adattal/fotóval). Köpködjétek már meg ti is Nyilván ennyiért nem veszem meg, így megtekintés után még a 10% alku is karcsúnak tűnik.
Falakon függőleges repedések 3-4 helyen (1 vastagabb, többi hajszálszerű). Verébléc/külső faelemek nagyon festésre szorulnak. Konyha és emelet burkolata parafa, az cserés. Konyabútor 1 az 1ben csere (az a főzőlap kb 80 centi magasságban van, nem is értem...), elég kopott már, a beépített gépek öregek (13 évesek). 1 helyen van beázás, könnyen javítható. Minden redőny elektoromos, de 13 évesek - ezeknek mennyi az átlagos élettartama?
Éves gázköltség olyan 220k, áram olyan 120k (4 fős családnál).
De a kert szép, ház nagy, jó elrendezésű, tágas, garázs dupla, viszonylag modern is.Szóval köpködjétek már meg, nekem nagyon ambivalens érzéseim vannak PH játék: ki mennyit adna érte?
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz axioma #15043 üzenetére
4 főnek 3 háló kell, +1 nekem egy iroda (itthonról dolgozom). Szóval 1 szobával nagyobb, mint kellene - aztán ha meg jön egy 3. gyerek "véletlen", akkor máris nem az. Az emeletes házak meg már csak ilyenek, hogy ott van lépcső Most is ilyenben lakunk (fennt vannak a hálószobák), persze h jobb volna a földszintes, de az itt a telekméretek miatt kb esélytelen - csak a város más részein max, nekünk meg több okból is fontos ez a környék.
De kinek mi nyilván, kösz a feedbacket! (két gen. nem játszik, nem is fog soha)Persze h oda lehet, egyetemista koromban gyalogoltam is épp eleget éjszaka mattrészegen, de abból már kinőttem (nem a részegségből, még mielőtt valaki...)
(#15044) concret_hp: az csak azért érdekes itt, mert elég sok az elektromos infrastruktúra. Egyébként nem lenne.
A 10edekkora meg 10edennyit amortizálódik, sőt lakjunk mind a híd alatt! De értem persze, mit mondasz.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz Stanlee #15047 üzenetére
Én se ennyiért venném, ahogy írtam is, a terv a 15% alku. Ha ez nekik nem felel meg, nem én leszek a vevő, nincs ezzel semmi baj. 60% önerővel vennénk (az alkudott árhoz képest ugye) - és pontosan tudom, hogy mi vagyunk a kivételek, hogy olyan anyagi helyzetben vagyunk, hogy aggodalom nélkül merjek ilyet nézni egyátalán úgy, hogy én konzervatív vagyok anyagiakban (szóval a hiteltörlesztő is felelősségel menne).
Ja és mielőtt: nem vagyok bűnöző, és nem örököltem 1 vasat se, és NER fiúcska se vagyokAki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz flegga92 #15049 üzenetére
Anyumnál mi beleírtuk a szerződésbe, hogy a NAVot úgy kérjük az illeték megállapítására, hogy 1 éven belül el fogja adni a lakást - fel is függesztették addig az illetéket. Ugyanígy írható bele, hogy a különbözetre kérek csak az illetékmegállapítást. Az ügyvéd amúgy tudja ezt.
Részletfizetést nem adásvételiben kérsz, hanem külön a NAVnál - az ügyvéd szokta azt intézni.
(#15048) fesii én ebbe tuti nem mennék bele, nem érezném biztonságban magam
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Igen, a 4-5 milla felújítást beleszámoltam. A jelenlegi berendezés az szar, túlzsúfolták az egészet, idióták, kérdés nélkül. A fürdőszoba a nonszensz méret egyedül egyébként szerintem, de az tény, hogy nagyon nagy.
Építkezni meg kb esélytelen. Egyrészt nincs brigád és kivitelező, másrészt az önerő jó része le van kötve a jelenlegi lakásba. Meg kell venni a telket (aminek az ára ezen a környéken teljes vicc, 15 millánál indul a 750nmes telek), azzal elment a rendelkezsére álló KP jelentős része, utána terveztetni, és csak utána jöhet csak a bankhitel, ami fokozatos kifizetésű - szóval albérletbe kellene menni az építkezés idejére, mert el kell adni a mostani lakást. Azt családdal nem vagyok hajlandó bevállalni - arról nem is beszélve, hogy nincs annyi időm és energiám, hogy egy építkezést levezényeljek. De ha rosszul gondolkozom, szóljatok.
Szegeden meg nem tudok olyan generálkivitelezőről, aki megelőlegezi a kivitelezést, és utólag kell fizetni - de ha van, azonnal szóljatok, mert az érdekelne.Marad a használt ház. Mi is egy 150 nm körüliben gondolkozunk alapból, ez a 200 ez sztem is sok - de inkább sok legyen, mint kevés. 1 éve keresünk, vszeg lesz ez még több is, mert ezt nem adják oda annyiért, amennyit adok érte, ez egy ilyen buli
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz boorit #15054 üzenetére
Így szól a törvény:
(1a) Nem minősül a lakáscéltól eltérő hasznosítás tilalma megsértésének az, ha az igénylő a családi otthonteremtési kedvezménnyel érintett lakást a legalább többségi tulajdonában álló gazdasági társaság – ide nem értve a részvénytársaságot -, vagy egyéni vállalkozói tevékenységet folytató igénylő esetében az egyéni vállalkozás székhelyeként bejelenti.A lényeg - szerintem - ez: a legalább többségi tulajdonában. Szóval csak saját vállalkozást lehet bejelenteni CSOKos házba ez alapján.
Székhelyszolgáltatók vannak pár ezer forint/hó költséggel is már Pesten, inkább azokat nézze (bár azok más szempontból problémásak)[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz attiati #15056 üzenetére
Mind a kettő igazából. A szart is megpróbálták eladni aranyáron a népek, mert hát felfutott a piac. 3 éve vettük a mostani kertes lakásunkat (mondjuk szépítettük is azóta), de 30%al többért el tudom adni 1-2 héten belül, mint amennyiért vettem. Ekkora árnövekedésnél mindenkinek emgfordul a fejében, h "csak el kéne adni a házat mama"
A kevés kínálat pedig relatív: nagyon sok 120nm+ méretű, jó állapot/felújított/új házat raktak fel még tavaly, de két dolog a probléma: vagy szar helyen számunkra, vagy ikerház. Ikerházat nem veszek és kész.
A most épülő házak 99%-a meg ikerház, mert maximalizálni akarják a profitot a befektetők. Magánházat nem építenek akkora telekre, amekkorára ikerházat is lehet. Így lesznek tök jó 120-130nm-es házak, 150 nm kerttel.Valamint a mi igényeink is speciálisak azért, azt hozzá kell tenni: 4 szoba, nagy (45nm+) nappali-konyha-étkező, 300nm+ kert, lehetőleg földszintes, de ha nem akkor teljes értékű emelet stb. Szóval igények azok vannak, ezeket kielégítő ház nincs sok.
Anyumnak 1 hónapja mvettünk itt Szegeden lakást, na aból viszont túlkínálat van bőven. nyilván drága egy 60nm-es panelért 21 milla a híd lábánál (és most a pestiek felhördültek, hogy miről beszélek... bocs skacok ), de ennyi az ára.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Az a kerti tároló csak tervrajzon az, az valójában egy dolgozószoba
20m2-s közlekedők lenn-fenn, konyha-étkező-nappali közt a "rejtett" közlekedők
Na ez igaz, az valóban felesleges tér. Ez mondjuk nem is rossz érv alku alatt, köszi!Az indokolatlanul, random pontokra beszórt edzőgépek, komódok, székek, kanapék nekem mind arra utalnak, hogy ezek ilyen panggó, értelmesen nem kihasználható terek, ahova idővel mindig oda keveredik valami.
Nekem meg arra, hogy hülyék a lakók Kicsit "hoarder"nek tűnnek nekem. Nem kell minden helyet kihasználni, az üres tér is nagyon jó tud ám lenni - pláne ha van pár gyerek fogócskázni. Én egyébként is a tágas terek kedvelője vagyok, a szellős lakásokat szeretem.Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz Mauzes #15072 üzenetére
Függ az ártól, helytől, stb.. Csak ez alapján nem lehet dönteni. Ha új építésű, de nem te építtetted, akkor ráadásul az új építés prémiumát is kifizeted egy olyan házra, amit nem is te terveztél meg, szóval nem 100%ban az igényeidnek épült.
Én újat vennék (ha minden ugyanolyan, és az ár nem számít - ilyen ugye nincs), de ha újat veszek, akkor én terveztetem és építtetem is.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Mauzes #15075 üzenetére
Én nézném mindkettőt őszintén szólva, és a legjobbat választanám, nem új/használt lenne a fő döntési tényezőm.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz attiati #15113 üzenetére
Senki nem tud semmit se, se vevők, se eladók, se ingatlanosok. De ez természetes a jelenlegi helyzetben.
-
-
Ezekiell
veterán
válasz csoki46 #15125 üzenetére
Én költöznék, HA találsz olyat ami tökéletesen megfelel. Olyanba nem ugranék bele, ami nem teljesen jó. Saját lakásban élni nagyon jó dolog, de nem mindenáron
-
Ezekiell
veterán
válasz venom8888 #15145 üzenetére
Raiffeisennél adnak, ezt tudom biztosra. Nem látom akadályát, hogy miért ne kapnál máshol is - de csak Rafi tapasztalatom van.
-
Ezekiell
veterán
válasz Csabroncka #15186 üzenetére
Kényelmes, árakat nem néző életről volt szó a kérdésben. Meg lehet élni 200k-ból is persze, de az nem lesz kényelmes.
-
Ezekiell
veterán
válasz Sempronius89 #15188 üzenetére
A kulcsszó az elvan. El lehet lenni persze, de nem ez a cél. Autó fenntartása + rezsi már szépen beleharap a 200k-ba, kaja+ruha+egészség el is viszi a maradék nagyonnagy részét (ha nem az egészet), és akkor nincsenek váratlan kiadások, házfelújítás, stb.. Mi is megéltünk feleségemmel 200k körüli pénzből 10 éve, de rohadtul nem azon a szinten, ahol ma élünk a jóval többől, és nem akarnék ma 200k-ból élni az egészen biztos.
Szóval el lehet lenni persze, de nem a "nem kell nézni az árcímkét" szinten. Ahhoz jóval több kell. De egyénenként változik, mi az az életminőség, amivel elégedett.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Mérget vehetsz rá, hogy van közös költség, és nem is alacsony (biliárdszoba +edzőterem +medence, az nem lesz olcsó).
Infra fűtés jó cucc, nagyon jó hőérzetet ad (legalábbis a padlóba épített verzió, de itt képeken nem látok a falakon paneleket, szóval tippre padlóban van), de elég drága a rezsije. Inverteres fűtő klímával kiegészítve már talán nem rossz. Arról a 15k-s villanyszámláról azért kérnék tőlük számlamásolatot, különösen a téli hónapokról.
-
Ezekiell
veterán
válasz Mauzes #15303 üzenetére
Ezért kell minden rezsire tételesen rákérdezni, számlamásolatokat kérni, társasháznál előző évi záróegyenleget/költségvetést kérni, netszolgáltatókat megnézni, stb... Macerás, és a francnak sincs hozzá kedve általában, de ott fog lakni az ember 5-10-40 évet, megéri
-
Ezekiell
veterán
válasz favagoJoska #15305 üzenetére
Pontosan arról van szó. Ez a "fear of missing out" angolul, és rengeteg nagy oldal használja (én már csak tudom, pár nagyonnagynak konkrétan én írtam ezt a funkcionalitását )
Bizonyítani viszont elég nehéz, szóval egyszerűen nem kell vele foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
Ahhoz képest, mennyire magabiztos vagy, nagyon nem vagy képben. Inkább adod el 60%os áron, mint hogy a bank árverezze el 40%on, nem gondolod?
úgyse találsz rá épeszű ügyvédet aki ebben részt venne
Na és miért nem?Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz tepenzed #15322 üzenetére
Hát én biztos vinnék oda egy épületgépészeti szakembert, akivel átnézetném a víz/gáz/villanyhálózatot + 1 jó ablakost mondjuk. 10-20ezerért csinálnak ilyen felmérést, de milliókat spórolhatsz rajta. Ők értenek is hozzá, joban fogják tudni, mi a baj, mint mi 2 képről.
-
Ezekiell
veterán
válasz Brave_86 #15335 üzenetére
Mind a kettő fejlesztés az ingatlanirodaknak jó csak, de legalább a sima hirdetőknek /felhasználóknak szar. User friendly nagyon... Barmok.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz #49738752 #15340 üzenetére
Igazad van, de eddig legalább volt egyszerű opció arra, hogy ne keressenek - és ha mégis kerestek, akkor kéjes gyönyörrel tudtad lebaszni őket Én legalábbis biztos
-
Ezekiell
veterán
válasz mokus1 #15402 üzenetére
Én írtam progit rá, naponta 2szer küldi az aznap felrakott új hirdetéseket ingatlanbazárról, jófogásról, ingatlantájolóról (a megadott keresési paramétereknek megfelelőket ofc) - és jön a költözzbe és az ingatlan.com napi levele is. Ha valaki tud olyan oldalt még, amit érdemes nézni, ne habozzon szólni :)
Facebookon meg kiválogatni a sok szemét közül azt, ami egyátalán érdekes lehet nekem - az halál...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest