Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
válasz
bajnokpityu #28649 üzenetére
Tipikus brutális harci kutyák cikk ami maga a fajtára éleződött ki és nem pedig arra hogy egy suttyó paraszt felelőtlenül tartott vad kutyái okoztak problémát. Ezt 2 nj is megteszi vagy roti. Sajnálom a kutyust de ez nem a két staffiról szól hanem arról hogy nem kéne minden nyomorultnak kutya
-
bajnokpityu
félisten
[link]
csak azért, mert erről volt szó a napokban. -
-
válasz
bajnokpityu #28643 üzenetére
De érdekli, ha találkozunk kutyákkal, természetesen játszhat velük, de nem megyek ki vele minden este 8kor a parkba, hogy bandázhasson másik 6 kutyával. A sérülés előtt minden héten 2x reggel egy border lánnyal játszott, de agilityn pl nem engedem, hogy kutyázzon, mert akkor nem koncentrál eléggé az agilityre. Bár ahogy idősödik, komolyodik egyre jobban, régebben nagyon hebrencs volt. Másfél-2 hónapja nem találkozott kutyával, a lába miatt nem merem engedni.
Egyébként fontos az egyensúly! Nekem azzal van bajom, mikor valaki nem tud játszani a kutyájával, és teljes mértékben áthárítja a kutyát másik kutyára. Mellesleg a farkas leszármazottja inkább az ember mögé szegődött, és őt lesi. A tenyésztő ismerősöm mind a 16 kutyát bent tartja a házban és mégsem egymással foglalkoznak, mindegyik az ismerősömmel akar lenni.philoxenia:
Mi még csak tanulgatjuk a terelést, és viszonylag ritkán jutunk el, mert Pest környékén van. A közös terelés az már igazi nagy terelőmunka, mi 3-5 birkán gyakorolunk. -
bajnokpityu
félisten
a versenyszerűen munkára használt blökiket tényleg nem szokták szocializálni, versenyérdekek miatt. De nekünk nem célunk versenyezni, IPO vizsgákat meg szocializált blökik is meg tudnak csinálni, persze nem 99% os pontszámmal.
Te látod, mitől lesz boldog a kutyád. Ha nem érdekli a bandázás, ámen, de nekem furcsa, hogy farkas leszármazottja többre értékeli a labdahajkurászást, mint a bandázást -
Steady74
addikt
A kutyaséta-haver egy érdekes szori
ph-s pecafórumos közös horgászat közben ismerkedtünk meg, akkor volt a vizslájuk talán 4-5 hónapos. Aztán ahogy kertes házba költöztünk jött Liza, hozzájuk meg nemsokkal utána egy Szonja-baba, szóval rengeteg közös dolog van, amiről tudunk beszélni séta közben, igazi kellemes társaság.
-
-
Steady74
addikt
Hát mások vagyunk
én nem a kutyámnak szentelem az életemet. Van, hogy ketten megyünk sétálni, de jobban szeretem, ha közösségben van. A goldi nem munkakutya, nem is akarom, hogy sportoljon, dolgozzon, se tudásom, se időm, sem energiám rá. Nekem is kikapcsolódás a séta, ha vele, vele, ha másokkal akkor másokkal.
-
válasz
Steady74 #28638 üzenetére
Ezt bárki meg tudja cáfolni aki sportol, vagy "dolgozik" valamit a kutyájával. Ismerek kutyákat akik így lettek szocializálva, és a világért sem tudod rávenni a kutyát, hogy dolgozzon, mert mi ezt úgy hívjuk "kutyabolond". Ez is egy ugyanolyan függőség mint azok a kutyák akiket semmi más nem érdekel csak a labda. Én is sokat jártam sétálni másokkal, de gyorsan leszoktam róla, mert jobb szeretem ha velem akar játszani, mint a kutyákkal. Bár tudom sokaknak teljesen kielégítő, hogy játszódiknak a kutyák, cseviznek a gazdik.
-
Steady74
addikt
válasz
bajnokpityu #28636 üzenetére
Goldenünknek is. Két vizslával megyünk sétálni egy héten 2-4 alkalommal, de ha egyedül megyünk, akkor is állandóan megáll, és vissza-visszanéz, hogy mikor jönnek a fiúk. Nagyon kell egy kutyának a négylábú közösség, sokkal jobban lefárad fejben is, ha együtt játszanak, botot keresnek, kergetik egymást, játszanak. Nálunk is kb 10 perc, és alszik Liza mint akit fejbe csaptak, miután megvolt a közös séta.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Dog helyett mindenkinek javasolnám a Rhodesian Ridgeback-et, nagyon jó természetű és stabil fajta. Nagyon szerettük Kimbát, de mindent visszakaptunk Tőle a tíz év alatt.
-
bajnokpityu
félisten
dobiknak nagyon fontos a bandázás. nemtom, minden fajta ilyen-e, de ők igy boldogak. Athene vigyorogva üdvözöl, ha megérkezünk. Alfa meg ha megyünk az M0n, akkor a csepeli lehajtóig nyüszög, hogy, végre láthatja Atit, ott nagyon felpörög, hogy mindjárt ott vagyunk. Ha meg megyünk tovább, akkor nagy szemekkel figyel, onnastól kussban, hogy miért nem kanyarodtunk le..
Látnád, amikor összedolgoznak, mert valamelyik "omega" jellegű falkatárs eljátsza az elfogni való áldozatot, nekik ez óriási öröm. Ati otthon elmeséli 2. gazdinak, hogy mi történt, Alfa még kocsiban hazafele. Majd eldől a párnáján, 5 perc múlva már horkol
Persze kell az is, hogy a család életében részt kapjon, meg a közös séta, meg tréning, de igazán akkor látom boldognak, ha rohangászhat a többi kuttyal. Egészen más velük a mozgása, újra felveszi a szuperlaza majdszétesik Plútó kölyökmozgást. Megpróbálom felvenni videora őket, amikor megérkezünk. Ilyenkor nem a gazdival van, hanem a bandával.
-
válasz
Daffni2 #28632 üzenetére
Nem a bandázás számít, hanem a gazdái, hogy mennyit foglalkoznak vele.
monti0222w
Ne értsd félre, nem gondolom, hogy rosszabbak lennének mint a többi fajta sőt! Mondom ismerek nem 1 jófej bull típusú kutyát, és pl. olyan szelíd és türelmes KUTYÁT nem láttam még mint ismerősöm 60 kilós amstaffja, akin ha 3 kutya csüng, vagy 5 kölyök tépkedi akkor is csak tűri. Nem bánt se embert se állatot! Tudom, hogy kitűnő társ és barát válhat belőlük. Viszont ehhez jó kezek kellenek. Olyan mint a tied meg Rivaulé. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Vismajor01 #28628 üzenetére
számold ki azért, mi fér bele 100e-ba. ez az a kategória, ahol vagy valaki tényleg szerelemből tenyészt, és nem érdekli, h mennyit bukik a dolgon, és óriási mák tőle venni, vagy túlárazott B kategóriás (szinte szaporitó) blöki.
Létezik az első csoport, ha nem sürgős, akkor kicsit jobban beleásod a fajtaklub életébe, akkor megfelelő almot találhatsz, egyébként. Nézd meg, miket szűrnek a drágább almok esetén, azt is, h miért pont azokat a betegségeket szűrik, aztán próbálj olyan tenyésztőt találni, aki pont azokat a célokat tűzte ki magának, ami neked is fontos a fajtán belül.
Aki dogokat ismerek, sajnos rövid életűek voltak, és számtalan betegségtől szenvedtek. Alsó szomszéd blökije 2-3 évesen erősen őszülni kezdett, mozgása leromlott, előtte végig álvemhes volt. 2-3 éves koráig nagyon szép volt, most már 5 évesen oda van rendesen. Nagyon rövid átlagéletű fajta, sajnos, amennyire tudom, inkább a 6 év a várható életkor
Ilyen beteges fajta esetén feltételezem irdatlan sokat kell költeni a szülők szűrésére, ez meg drága dolog, szóval ha tippelnem kéne, ettől jóval drágább az átlag. Dobiknál az átlag az 300e, ebbe már belefér 3-4 szűrés, munkavizsga, néhány kiállítás. Ez is egy terhelt fajta, dognál egy fokkal jobb azért.
-
Daffni2
addikt
válasz
Vismajor01 #28628 üzenetére
100 ezer ft
Ennyiért biztosan nem kapsz megfelelő dogot.
A heti 1-2 futkározás nagyon nagyon kevés.
Nem is a futkározás a lényeg,hanem az,hogy legyen több kutya is akikkel bandázhat.A dog mint fajta,meglehetősen terhelt a különféle mozgásszervi problémákkal,csak nagyon alapos utánjárással,kiválasztással lehet nagymértékben csökkenteni a rizikót.
A táplálása havi szinten legalább 25 000 Ft,ha a feltétlenül szükséges kiegészítőket is hozzáadjuk, 30-35 ezer Ft is lehet. -
Rivaul
addikt
válasz
monti0222w #28629 üzenetére
A mi dokink is az állatok szeretetéből csinálja. Számtalanszor még pénzt sem kér. Egy tölcsért vettem és azt foltoztam folyamatosan doboz záró szalaggal. A végére mindennek kinézett csak tölcsérnek nem
-
monti0222w
addikt
válasz
Rivaul #28624 üzenetére
Őrülők hogy jól van Bonci, ami meg a dokit illeti nem csodálom, bár Zéni nem szeretett dokihoz járni, sajnos elég hidegek érzelmileg a dokik akikhez járunk. Üde színfolt viszont egy fiatal dokinő náluk, (tavaly nov-dec. körül került oda) ő még az állatokért csinálja, látszik rajta, s nem hívatásból! A kisebbik leányzóval, Luna, voltunk nála anno, akkor harcolt a kicsiért mert valami hasi problémája volt, és nagyon rosszul nézett ki, de hála istennek kihozták belőle és lekopogom azóta sem volt semmi baja.
Kis törpe Biewerem!
A tölcséreket te vetted vagy a doki adta, a mennyiség miatt kérdezem? -
Vismajor01
addikt
Köszi az infókért!
Igazából nem a pénzen volt a hangsúly, mert rászánom azt az összeget, csak hogy mennyire fontos.
De megnyugtató tudni, hogy valami nem véletlen 100 ezer ft
Életvitelben nem sok szerepet játszana a kutya. A kert nem túl nagy, de sétálni nem nagyon van hova vinni itt pécelen, meg gondolom ha az utcán sétálgatnék vele a többi kutya megőrülne, de azért gondoltam bezsuppansztom a kocsiba, 5-10percnyire vannak szép rétek etc ahol kirohangálhatja magát hetente 1x-2xDe nem sportolunk olyat, amihez kell /gond h van kutya, csak itthoni házőrzésre(nem kell azért hogy megegye a postást meg ugasson mindenkit..) babusgatásra, társaságnak kellene.
Utazni nem utazik már a család egyben, ergo mindig van a közelben valaki, hogyha mi offok is vagyunk vigyázzanak rá itthon.
Ja és az összefoglalós megjegyzés nem kritika volt, csak mentőöv nekem, hogy miért kérek ennyi infót miért nem olvasok..
-
Rivaul
addikt
válasz
Vismajor01 #28625 üzenetére
Ami fontos a kutyatartáshoz szájpecek, szöge nyakörv, bézbózütő és rugós kés
Nem ám. Pont rosszkor érkeztél
Nem ismerem a fajtát. Általános hogy tenyésztőtől veszünk fajtatisztát ha egy konkrét fajta kutyában gondolkodunk. Az viszont hogy nagyon jámbor jószág és ez jó a gyerekek köré. Egy részt igen, de más részt akkora mint egy ló, ergo borul a gyerek mint a kelj fel Jancsi egy ilyen kutyuli közelébe
-
válasz
Vismajor01 #28625 üzenetére
Az összefoglalóval el vagyunk maradva.
A törzskönyvről dióhéjban:
Ezek ugye nagytestű örző-védő kutyák. Nagy termetük miatt a várható élettartam 8-10 év, esetleg 6.
A törzskönyvezett kutyák vérvonala betegségektől mentes, hiszen a tenyésztés lényege, hogy csak a legjobb egyedeket vigyék tovább. Sőt, kötelező szűrések vannak, és a beteg egyedeket ki kell vonni a tenyésztésből.Persze fontos megjegyezni, hogy a tk-s kutyán is kijöhet komoly betegség, de ha nem tenyésztőtől veszed a kutyát, fokozottan nagyobb esély lesz arra, hogy a kutya beteg lesz, és akkor sokszorosát elköltheti az ember orvosra, mint a tk-s kutya ára.
A másik dolog az idegrendszer. Nagyon erős kutyáról van szó, ami normális esetben szelíd és barátságos, viszont ha az ember rossz helyről veszi a kutyát, szaporítótól, aki mindenféle tenyésztői elvet figyelmen kívül hagy, nos akkor lehet esélye annak, hogy a kutya idegrendszere nem lesz jó, félős lesz, vagy agresszív.
Még egy dolog: a nagytestű kutyák hajlamosak a diszpláziára, ami fájdalommal, műtéttel is járhat, ezért sem ajánlom a szaporítós alternatívát.
A fajtáról érdemes elgondolkodni, az életviteletekhez megfelelőt válasszatok! Ha sokat utaztok és szeretnétek vinni magatokkal, akkor érdemes kisebb méretű kutyában gondolkodni. Rengetegféle sportot űznek manapság kutyákkal, azon is érdemes agyalni, hogy van-e valami ami tetszik. Hozzánk agilityre sokszor jönnek úgy, hogy csak később döbbennek rá: a választott fajta nem alkalmas a sportra, amit szeretnének vele űzni.
Van egy ismerősöm akinek német dogja van, járnak kiállításokra vele, gondolom tud ajánlani jó tenyésztőt. Ha érdekel keress meg privátban.
-
Vismajor01
addikt
Én is kicsit félve olvasgattam a topikot, teljesen új vagyok itt, még kutyám sincs, és akkor arra jövök ide "tapasztalatot gyűjteni", hogy hogy kell feszítővasat dugni a kutya pofája közé..
Szóval egyébként én arra lennék kíváncsi, hogy van e tapasztalata valakinek a német dogról?
Meg egyébként is,mivel nincs összefoglaló, tud valaki linket adni/leírni hogy érdemes e fajtatisztát, törzskönyvezetett, mitomén..
Volt már kutyánk, labrador, német juhász sorrendben mindegyiket szerettük imádtuk foglalkoztunk vele etc. De aztán lakásba költöztünk 9 évre így kutya sem volt, most újra kertesház, német dogot szeretnénk. Én magam kezdő kutyatartó lennék, amikor voltak kutyáink akkor kb az volt a szempont, hogy ne egyenek meg minket. (gyerekeket)
Ismerősöknek volt német dogja, mi is ismertük, nagyon intelligens és békés kutya volt. Nálunk fordulnak elő pici gyerekek is, ezért esett a választás erre a fajtára.
Bármi hasznos tipp, tanács?
Köszi -
Rivaul
addikt
válasz
monti0222w #28623 üzenetére
Műtét után nálunk mondta a doki hogy mikor megyünk varratszedésre lehet nem lesz ennyire érte oda Bonci mert a legtöbb kutya egy ilyen kellemetlen dolog után bizalmatlanná válik. Ma reggel volt a varratszedés. Boncit úgy kellett a doki nyakából leszedni annyira örült neki és össze vissza nyalogatta. Szó szerint azt mondta a doki hogy nagyon becsüljük és szeressük mert ritka egy barátságos állat. Szerencsére a seb is szép lett, úgy hogy túl vagyunk rajta. A búra viszont nem vészelte ilyen jól. 4x robbantotta darabokra
-
monti0222w
addikt
Én csak a saját tapasztalatomat tudom mondani és erről meg is vagyok győződve, azzal kezdeném hogy minden kutya fajta szereti az embert, a gazdáját, viszont, szerintem a szeretett is fokokból áll, és azt figyeltem meg hogy majd az összes bull típusú fajtánál ez sokkal jobban megmutatkozik. Lehet ezen vitatkozni, de részben saját tapasztalat, részben meg más gazdik beszélgetései alapján szűrtem le ezt. Nem igaz minden esetben azzal magyarázni azt sem, hogy azért választottam, mert nagyon izmos, nagy, félelmetes, megvédd ha bántanak, stb. Én Zénit, vagyis a fajtát a furcsa fej ( másoknak félelmetes fej) jellegzetes fejforma miatt nézegettem és amit lehetett mindent elolvastam a fajtáról, beszélgettem tulajokkal, akkor még a kutyás újságból kikeresett tenyésztőket kérdezgettem a fajtáról,tartásról, árakról, Párommal is átbeszéltük ezt és született meg a döntés, amit nem bántam meg, pedig voltak az iskolában és az életben is kudarcaink, pofonok, amiben mind ketten benne voltunk, főleg én meg az akkori tapasztalatlanságom is de együtt jöttünk ki belőle. Egy kis yorki, Monti volt a társa, mennyire szerette, soha egyetlen újjal sem nyúlt hozzá, pedig kan volt ő is, mindig bevédte ha olyan volt a szitu, ha beteg volt a kicsi szemmel láthatóan aggódott érte, és ez nem bebeszélés ezt más ismerőseim is tanúsítják, mert ők is tanúi voltak ennek. A kis yorki nem egyszer neki ment a lábát harapdálta, vagy elég sokszor csak morgott rá, de soha egyetlen vissza morgás, vagy akár tettlegesség nem volt.
Mindenhova velem akart jönni, ott volt a WC-ben a lábam alatt, ha fürödtem a kád mellett feküdt, a lényeg neki az volt, hogy ott legyen velem, mellettem mindenhol!
philoxenia: Igazad van, én írtam fejeztem ki magam rosszul.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w #28597 üzenetére
A natúr mint kifejezés egy vastárgyra nonszensz, de vicc lett volna amúgy.. Peace..
Pitveszélyre. Nálam konkrétan lenne olyan eszköz, ha kutyát sétáltatnék ilyen veszélyes helyen, ami élet kioltására megfelelően alkalmas, de nem minősül fegyvernek. A skála széles. -
z123456789
addikt
válasz
monti0222w #28603 üzenetére
Nem, nem tudom mi az a talicskázós módszer. Leírod?
Mi van, ha több kutya kap össze, és nincs segítőkész gazda? Meg nyakörv sincs. -
bigrob
őstag
válasz
Rivaul #28618 üzenetére
Kicsit kamilláztuk este és most reggelre eltűnt. Mindjárt lövök róla egy gyors képet ha kicsit megnyugszik, de lehet csak délután lesz belőle.
Csütörtökön vinném oltásra dolgot csak azért írtam hogy nem oltásra allergiás vagy hasonló. (plusz már elég fáradt voltam) Ha nem javult volna már úton lennék vele a dokihoz.
-
Rivaul
addikt
válasz
Steady74 #28608 üzenetére
Miért ne lenne? Ugyan olyan fajta mint a többi. Ezek tökéletes társak és borzasztó megbízhatóak. Használják terápiától kezdve rendőrségig számtalan helyen. Nem az állat hibája ha egy barom a gazda. Én ezer százalékig tudom hogy nem az enyém fogja kezdeni a balhét mert az első perctől kezdve jól reagáltam le az ilyeneket. Kaja közbe settenkedve egy idegen is megfoghatja a farkát vagy az első lábát és nem lesz baleset. Az orvos szúrhatja, vághatja, rángathatja míg a rákövetkező tacsi már az emelésnél is berágná nem hogy szúrásért. Itt nem a fajta korlátozása a kérdéses egy percig sem. Egyszerűen nem kéne olyan ember kezébe adni aki nem képes vele mit kezdeni. Ahogy írták az ember ellen elkövetett sérelmek terén így is a lista végén állnak. Viszont ettől még ha probléma van akkor jóval veszélyesebbek ez tény. De ugyan ennyi barom rotis is van akinek a kutyája csak a kerítés mögött őrjöng "ott felejtve". A kutyajogsi lenne megoldás. Az is két szintbe. Egy az alap szintű kutyusoknak és egy a "veszélyesebb" fajtáknak. Arányaikba messze izmosabbak mint egy roti, bár ez nem sokat jelent.
-
Daffni2
addikt
válasz
bajnokpityu #28613 üzenetére
Volt valahol egy statisztika,hogy a legtöbb kutyaharapást(embert,gyereket)tacskó,uszkár,bolonése,és "klónjai" okozzák.
Van egy állatos bolt a 16.kerületben ahol szoktam vásárolni,ott van egy máltai selyempicsi,hát az szinte agyvérzést kap ha kutyával mennek be az üzletbe.El kell zárni egy hátsó helységbe.Athéne egyetlen igazi "ellenfele" az ilyen kutya,kicsi fehér,szőrös,félelmi agresszióval.Na ezeket mintegy megelőző csapásként döngölné a földbe.
Már 3 eset volt amikor ilyenek belekaptak az orrába.Természetesen póráz nélkül sétafikáltak velük, és gazdák nem figyelmeztettek,hogy gyagyásak a kutyáik.
Athéne pedig egy jóindulatú barátkozó,nagyon óvatosan bánik a kicsi kutyákkal. -
-
Daffni2
addikt
ha korlátoznák a fajta tartását.
Szigorú környezettanulmány alapján engedélyezném a tartását és vizsgakötelezettséggel.
Persze az iskoláknak is szigorú követelményeknek kellene megfelelni.Igazából minden kutyát tartani szándékozónál ez kellene először.
Van néhány ország már ahol így van.
Lehet,hogy szerencsés vagyok,de a környezetemben jó néhány pit és staff van,mindegyik egy tündérbogárvirágszál
Az egyik legnagyobb amstaff tenyésztő jó ismerősöm, az összes kutyája szuper,barátságos,kedves,jóindulatú,igen játékos.
Igen komolyan harcol a fajta normális tenyésztéséért,és tartásáért. -
válasz
Steady74 #28608 üzenetére
Én egyet értek veled, elismerem az összes erényüket, elismerem, hogy kiváló társ válhat belőlük, elismerem, hogy vannak normális gazdák mint Rivaul vagy monti, de személy szerint jobban örülnék, ha korlátoznák a fajta tartását. És nem azt mondom, hogy átmegyek az utca túloldalára ha szembe jön egy bull, sok bullos ismerősöm van, nem egy kutyát kedvelek is, de 10-ből csak egy kerüljön rossz kézbe és nagyon rossz vége lehet. Az, hogy kinek mi szép, nos nekem sem tetszenek annyira, de megszoktam már, hogy az izmok sok ember fejét képesek elcsavarni, én mondjuk nem ezt preferálom, emberben sem, nemhogy kutyában.
-
Steady74
addikt
Lehet, hogy sokan hülyének gondoltok, de tényleg szükség van ilyen kutyákra? Akiknél a lehetőség is fennáll az ilyenre? Magamból indulok ki meg Lizából, nekem kizárólag a család tagjaként fogható fel a kutya, akiben megbízom, és nem kell a kamrában ilyen fákat tartanom meg a kocsiban meg magamnál ha sétálok. Lehet rózsaszín álomvilág, de szerintem totál feleslegesek ezek a kutyák erre a világra normál körülmények között. Sajnálom, ha valakit megbántok de ez a véleményem. És szerintem csúnyák is.
-
Rivaul
addikt
válasz
z123456789 #28602 üzenetére
De pedig annyira izmos. Az enyém egy edzetlen kölyök de alig tudod lent tartani ha nem akarja. Ha befeszül a nyaka olyan mint egy rönk. Van egy edzettebb staff a környéken. A 130 kilós faszit sétáltatja a kutya... Láttál már képeket ahol 2-3000 kilót húznak, 5-6m magasra futnak fel és órákig lógnak egy gumin vagy ágon. Arra "gyártották" őket hogy mindenáron elpusztítsák a másikat. Nem fényezés. Sok fajta van ami másba kiválló. Sport, életmentés, őrzés, intelligencia de ezen a téren ezek az álllatok páratlanok.
Én am nem tudom leszúrnék-e egy másik kuytát. Valószínű a sajátom érdekében igen de inkább rúgnám, ütném a másikat...
-
monti0222w
addikt
válasz
z123456789 #28602 üzenetére
Nem tudom, van a telepen egy 40 kiló feletti amstaff, a gazdája vagy 105 kilós munkás ember, szóval nem egy elpuhult emberről beszélünk és őt is képes elrántani a kutya, ismerem a kutyát nagyon erős egyed, szóval kíváncsi lennék rá te hogyan kezelnéd le ha elborul az agya!? Szerencsére emberekkel nagyon normális, velem nagy haver, állatokkal meg is-is a viszonya, de én azt látom hogy nagyon jó indulatú, csak a nevelésére jobban rá kellett volna menni.
Mint írtam, az jó ha partner a másik gazda is, mert együtt könnyebben boldogultok a szétválasztásnál, pl, időigényesebb, ha mindketten a saját kutyátokat annyira elhúzzátok a másiktól ha egy idő után enged akkor ne tudjon új jó fogást fogni, és te is tudsz a sajátodon annyit húzni hátra felé meg a másik gazda is, de mint írtam ehhez partnerség kell. Vannak fajták amiket ki lehet billenteni a talicskázós módszerrel is, gondolom tudod miről beszélek?! Sajna ez pit amstaffnál nem válik be mert hátra tud kapni. kipróbáltam, szóval ezt tudom, arra jó lenne hogy elrántsd a másiktól, de kockáztatod hogy ezzel azt hogy megkap téged. -
z123456789
addikt
válasz
monti0222w #28599 üzenetére
Persze, hogy leragadtam, mert én azt használnám. Érdekel, hogy még milyen megoldást használnál bulloknál?
(#28601) bb0t
Ezt max eldobnám neki..."hozd vissza"!
Vagy felemeled a 40 kilót, és lefolytod.
Hogyne tudnád lefolytani, annyira azért ne legyen már izmos! -
Így néz ki a feszítőfa. Nem fogok belinkelni videót, mert felkavaró látni a másik kutyát ahogy kínlódik, sokkot kap stb. Viszont úgy kell elképzelni, hogy rugdossák öten, a fejét, mindenét, és le se sz@rja. Ahogy mondták előttem is annyira izmos a nyaka, hogy fojtani sem lehet, de nem hiszem, hogy miközben fogja, tépi a jellegzetes mozdulatokkal a másik kutya nyakát, te odamész és felemeled a nyakörvnél, és ő majd elengedi. Eleve két kutya súlyát kéne tartanod. Szerintem is vagy megölöd, vagy szétfeszíted a száját.
bajnokpityu
Ez egy jó kérdés, de, hogy haldoklik a kutyám, akkor valószínűleg megbököm a másikat. Én is már annyiszor elterveztem, hogy hordok magamnál valami kést, de annyira idegen tőlem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest