Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
z123456789 #28591 üzenetére
Nemrég minket is megtámadt egy blöki, akitől már megijedtem én is. Azért csak 60kilós cane corso. Szerencsénk volt, Alfa bátran kezelte a félelmi agressziós köcsögöt, a balfék gazdájával egyetemben, 3mp alatt lenyomta, nem történt semmi sérülés. Akkor fel se fogtam, hogy itt nagy baj is lehetett volna.
Utána azért megkérdeztem a tanárainkat, hogy mi lett volna a helyes magatartás. Hülye fejemmel bízom a többi kutyatartóban, hogy vannak olyan szinten, hogy vissza tudja hivni a kutyáját.
Mindketten egyetértettek, hogy azonnal rá kell támadni a támadó kutyára, segíteni a sajátnak. Egyik egy bicskát tart magánál, direkt ilyen esetekre. Ő úgy van vele, hogy a saját kutyájának sérülésmentessége fontosabb, mint egy neveletlen kutya élete.
A másik meg szimplán ütöd-vágod-rugod. Két teljesen külön iskola. Első egy nő volt, második meg egy 120kilós ÖV tréner.
Namost utóbbi nagyon rutinos a dologban, ő valszeg boldogulna egy bull állkapoccsal is (hallottam a rehabos suliban egy feszitési teknikáról, hogy benyúlsz hátra, és ilyenkor tud ereszteni) az első meg egy nő, aki nyilván a leghatékonyabb módszert mondta.
A fojtás egyik szerint se működne, csak még vadabban fognak tőle. A válaszok óta jár az agyam, hogy képes lennék-e megbökni, de valszeg igen.
-
monti0222w
addikt
válasz
z123456789 #28598 üzenetére
Az a baj, te egy ideje a fán tartod a hangsülyt, holott több megoldás is van, pláne ha a másik kutya gazdája is partner ebben.
Én pedig nem kardoskodtam a fa mellett, mivel számomra csak az is egy lehetőség!
-
z123456789
addikt
válasz
monti0222w #28595 üzenetére
Persze. Olyan is volt, hogy egyiken sem volt sem póráz, sem nyakörv.
Hogy mennyivel egyszerűbb matatni egy fával a kutya szájánál, mint lefolytani a nyakörvvel. -
monti0222w
addikt
válasz
philoxenia #28596 üzenetére
Vannak speciálisabb, egyénibb bontó vasak, ha nem dolgoztál, láttál ilyeneket, akkor nem értem a kérdésed!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
monti0222w #28595 üzenetére
Miért natúr? Van fokhagymás is?
-
monti0222w
addikt
válasz
z123456789 #28593 üzenetére
Egy kérdést ha megengedsz szedtél szét kutyákat? Nem mondom hogy rossz a fojtás,de nem minden esetben működik!
Nekem nem volt rá szükségem.
Mit nem értettél?erik365: Ez natúr bontóvas szeg húzó résszel.
-
erik365
senior tag
válasz
z123456789 #28593 üzenetére
Ilyen csak fából -
z123456789
addikt
válasz
Rivaul #28592 üzenetére
Még mindig nem értem, hogy mennyivel egyszerűbb matatni a kutya szájánál, mint folytani a nyakörvvel? Elhiszem, hogy te inkább feszítenéd, de utána rögtön vissza tud ragadni. Ájulásnál, csak jobban meglepődik.
Tévedés ne essék, én nem fogok okoskodni, sose volt, és valószínű nem is lesz bull kutyám. De ezt a módszert ismerem, és láttam használni. Én ezt tenném. Azt sem tudom milyen az a szájfa, vagy mi? -
Rivaul
addikt
válasz
z123456789 #28588 üzenetére
És a kutya addig nem mozdul csak fekszik. Nem cibál, rángat, ugrál. A másik is fekve nyugton tűri. Egy gyerek esetében is. Nem vitatom hogy összeakaszkodásnál vagy csetepaténál jó lehet de egy komolyan elborult esetnél ahol nem feltétlen kutya a szenvedő áldozat ott fojtogathatod de senki nem fog közbe dicsérni. Oldani kell a harapást azonnal. Ez két lehetőségű. Vagy megölöd az állatot vagy a szájat feszíted szét. Nem vitatkozni akarok de tudom ezen a barátságos kölyök állaton is hogy nem játék és nem lehet félvállról venni. Egy komplett izomtömb az egész kutya.
-
z123456789
addikt
válasz
monti0222w #28590 üzenetére
Nem értelek. Mennyivel egyszerűbb egy feszítőfával matatni a két kutya közt?
-
monti0222w
addikt
válasz
z123456789 #28588 üzenetére
Közben bevállalod hogy az idegen másik kutya megharaphat téged? Vagy hogy, ezt nem vitaképp kérdem, de már szedtem szét párszor a Zénót pl: pitbull-Zénó, doberman-Zénó, rottweiler-Zénó, és még sorolhatnám. Elég bunkók laktak itt akkoriban, Fa@opók akik úgy gondolták hogy látszatra nagyobb, erősebb kutyájuk van, akkor engedjük neki a bullterriernek. Mondhatnék dolgokat, de itt nem fogok! Hál istenek azóta már sokkal jobb a közeg, az emberek, a kutyák és már sajnos nem bullom van. Persze ez nem azt jelenti hogy nem szeretem a lányokat, szerettem őket, de ő volt (Zénó) a kutya számomra, remélem értitek ezt és nem borzolja fel a kedélyeket eme kijelentésem.
-
z123456789
addikt
De jó, hogy nem vettem meg.
Most felment az ára.
[link] -
-
gabormgp
senior tag
Sziasztok!Rég mutatkoztunk,Mollyka meg cseperedik.
10-én lesz 6 hónapos.27kg -
Rivaul
addikt
válasz
monti0222w #28580 üzenetére
Igen ez nekem is a legnagyobb problémám. Ha ráfog egy gyerekre akkor nem a kutya húzása a legmegfelelőbb szerintem. Egyből a fogást kell oldani.
-
Rivaul
addikt
válasz
Daffni2 #28574 üzenetére
Értettem. De én nem tudom mennyire működik, nem véletlenül van az a szájfa és órákig képesek lógni a nyakuk teherbírásával. Lehet hogy összeakaszkodásnál működik de ha el megy az agya akkor sztem egy nyakörves fojtogatás nem igazán hatásos. Inkább megfulladnak vagy addig tart az egész míg már vége annak amiről le akarja szedni az ember. Ha egy embert kap el akkor azt nem célszerű rángatni sem, inkább lefogni és szájába a fa hogy ne tépjük.
-
Rivaul
addikt
válasz
z123456789 #28572 üzenetére
Egy pit/staffot nem folytasz le semmiről. Fizikailag nem megy. Régen volt egy híradóba is "mutatott" támadás ahol a pitet többször keresztülszúrták vasvillával mire le lehetett szedni a gyerekről. Régi ismerősöm kutyája egy másik ebet fogott meg. 3 komolyabb kéznél lévő lécet törtek ketté a hátán és ketten próbálták kinyitni a száját de esély nem volt. Erre van szájfeszítő fa amivel ki tudod feszíteni a száját. A fojtás azért nem megy mert a nyak is megfeszül és bizony ugyan olyan izmos, sőt még izmosabb mint a fej. Ha Bonci húz akkor olyan a nyaka mint a beton. Max láncos folytóval a kutya nyakára taposva teljes testből felfele húzva érhetsz el valamit de ezzel sanszos hogy megölöd ami nem biztos hogy kívanatos az adott esetben.
-
Rivaul
addikt
lehet meghúzta, megütötte, elaludta. Boncinak is volt ilyen mikor egy kutya megkapta de csak egy jelentéktelen mértékűt. Kb egy hétig nem állította fel a bal fülét és ugyan így lógott. Gondolom kellemetlen volt neki. Ahogy elmúlt egyből helyre tette és azóta se csinált ilyet.
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Tegnap ota igy all a kutyusom bal fule (lefele log),szerintetek mi lehet a gond?
JPG -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
9 éves ivartalanított szuka kutyusomnak ezt a tápot néztem ki CHICOPEE SENIOR. Van esetleg tapasztalat valakinek erről a tápról? Esetleg véleményetekre is kíváncsi lennék, hogy ki milyen senior táppal etet?
Köszönöm
-
Mi lehet az oka annak, hogy napok óta minden alkalommal hagy néhány szemet a tápjából? Reggel is, este is. Korábban csinált már ilyen párszor, most viszont következetesen meghagyja a végét.
-
-
Dorian
félisten
válasz
¤Envy¤ #28560 üzenetére
Bp-en alapból a ház melletti zöld területre szoktunk lejárni jó pár környékbeli kutyással. Játszanak vagy labdázunk velük.
Ligettel nekünk nincsenek rossz tapasztalataink, kutyáknál nem csak a birkózás, mű-harapdálás játék, hanem a kergetőzés is, de Margit- vagy Hajógyári sziget is közel van nekünk.bb0t:
Vincent olyan, ha meglát egy embert, akkor rohan hozzá puncsolni, szinte megrohamozza
Kutyákhoz is általában, de van olyan, akiről mi tudjuk, h veszélyes, ő még sosem találkozott vele, mégis amikor látta csak távolról megugatta.
Ami veszélyes lehet neki, h nem tudja hány kiló. Társaságbeli kutyák téphetik, cibálhatják, de pl. múltkor a ligetben el akarta venni a botot egy pitbull. Buborék lépett kettőt hátra, Vini meg gondolkodás nélkül nekiugrott és elkergette, meg 2x angol bulldogot is. Még jó, h nem történt baj. -
válasz
Salex1 #28561 üzenetére
Kinti kutya vagy benti? Az a baj egyébként, hogy drasztikus hőingadozások vannak. Egyik nap -10 másik nap +8 fok. Az egy nap alatt 18 fokos hőmérséklet különbség. Megviseli az ember is meg a kutyát is, és ráadásul össze vissza vedlenek. Sokáig jó idő volt, aztán hirtelen nagyon hideg, és ezt nehéz lekövetnie a kutya szervezetének. Ha még bent is van, akkor meg pláne nagy a zavar, mert állandó szobahőmérséklet adott. Szóval én nem hormonproblémának gondolnám, első körben ennek a bolond időnek tudnám be. Az én kutyám is össze vissza vedlik. Szerintem neki sem téli bundája van. De persze nem kizárható az se amit te mondasz.
¤Envy¤
Mi Szegeden launk, tehát túl sok opció nincs, a közeli parkba hordjuk, ahol a "nemkutyások" nem tudják elviselni a kutyásokat. Ez valamilyen szinten érthető is. Jár oda egy-két társaság, mindegyiket ismerem, és kutyatartóként is vállalhatatlannak tartom a viselkedésüket.
Van egy boxeres tag, akinek a kutyája mindenkire ráugrik aki megközelíti, általában mélyütéseket visz be, vagy kettétöri a sípcsontodat a farkával. Van egy samoyed akivel ha nem birkóznak akkor magas hangon ugat. van egy westie, aki nem hívható be, és a gazdája körbe körbe kergeti a parkban. Van egy angol szetter, aki 100 méterre van rendszerint a gazdáitól, és mindenféle életösztönt mellőzve minden kutyához odamegy. Ha meglátjuk a kutyát, úgy 10 perc míg a gazdái is feltűnnek a színen. Ezen kívül van egy társaság aki bullokkal, meg argentin dogokkal jár, és sajátos nevelési szokásaik között a földhözverés előkelő helyen szerepel.
Mindenki csak dumál, senki sem figyel, neadj'isten játszik a kutyájával. Lemennek, a kutyák őrültködnek, a gazdáig meg a legnagyobb lelki nyugalommal sztorizgatnak egymásnak.Ha meglátom őket, meg se állok, sokkal jobban szeretek játszani a kutyámmal, mint a hülyeségeiket hallgatni. Azért van egy-két normális is...
-
Salex1
őstag
Sziasztok!
Van egy 5 éves Goldenem és valamiért még nem nőtt ki a téli bundája. Nyáron is eltolódott a vedlés egészen augusztusig és akkor a meleg miatt szenvedett...most meg fázik. Tavaly is hasonló volt, de akkor nem volt ennyire eltolódva, decemberre már vastag, téli bundája volt. Mi lehet a baj? Kezelhető szerintetek?
(3 éve lett ivartalanítva, esetleg ez okozhat ilyen hormonális tünetet?) -
¤Envy¤
aktív tag
Más, ti hova jártok a kutyákkal sétálni? Ki hova valósi? Én vidéki vagyok, de járunk néha Pestre (50km), néha elvisszük az ebet is a ligetbe, mert itt elég kevés az inger, ami más kutyákkal való érintkezést jelenti. (Nem kell magyarázni gondolom, vidéken a kutya a kertből nem nagyon jut ki. Séta? Ugyan. Elvan az a kertben... nagyjából 5 kutyával találkozunk itt a sétahelyen, velük is csak néha.)
Ő még csak kb. 9hónapos lesz.
Nem nagyon tetszik a ligetes kutyák egy részének viselkedése, a nagyja nem játszik, hanem hangosan csaholva üldöz, kerget, majd megőrülkevés alkalommal találtunk olyan ebet, mellyel nagyon jót játszottak, és tényleg játékról beszélek...
Pesten belül hova érdemes menni, ahol több barátságos kutya fordul meg, és kb. milyen tájban?
-
¤Envy¤
aktív tag
-
erik365
senior tag
Egyik barátomnak van egy pitbull/stafi nem tudom melyik kutyája, ilyen tigriscsíkos. (nem ismerem a fajtát). Az konkrétan olyan szelíd mint valami nyuszi, a báránnyal játszik, egyszerűen tényleg annyi az egész hogy megfelelő gazdára van szükség. Nem kell messzire menni, én panelban lakok a panelos kutyák 80% idegbeteg, miért? A nem megfelelő nevelés miatt, attól hogy kicsi még ugyan úgy foglalkozni kell vele. Egyik ismerős mesélte épp nemrég hogy a kutyája morog rá ha éves közben a tálja közelében van(5kg bolognese). Én meg ha nem szólnék szerencsétlennek csak kiraknám neki a kaját reggelig a tál előtt feküdne mikor eheti már meg.
-
Rivaul
addikt
Nem zár össze. Tudom nem te írtad de ez megragadt az emberekbe. Egyszerűen sokk közeli állapotba kerül és átveszi az agyát a préda fogása. Azért olyan széles a pofájuk mert az mind izom a koponyán (tudom hogy tudjátok csak a teljesség érdekében írom). Szóval azzal görcsösen tattja de fizikailag semmiféle záró mehanizmusra nem képes. Egyszerűen "elmebeteg" módon tartja amire ráfogott. Ezért veszélyesek. Van sok erősebb és nagyobb kutya náluk de egy sincs ami bár mi, még az élete árán is elpusztítja azt amit kiszemelt. Én csak olyan embereknek engedném a tartását akik képesek kordában tartani és normális jószágot nevelni belőlük. Ezeknek a fajtáknak az érdeke is lenne. Akiket ismerek staff/piteket az mind szobanyuszi és a gazdája fegyelemmel együtt imádja az állatot. Viszont láttam már susogós nacis gyereket szájkosaras folyamatosan mindent méregető pittel. Még én is messze elkerültem őket a járdán...
Mod. Hogy ne mindig csak a staffokat írjam. A szomszéd utcába van egy border. Kb 3x2m előkertbe éli az életét. Soha séta, vagy egsebeket nem láttam. Nekem kifejezetten tetszenek és szép kutyáknak tartom őket de annak az állatnak a szemébe azt látom hogy beleőrűlt a nem megfelelő tartásba. Folyton ugat és ide-oda rohan, pörög. Annak a gazdának sem megfelelő az a fajta. Annyi a különbség hogy a border valószínű nem okoz akkora kárt mint egy pit ha elszabadul.
-
monti0222w
addikt
Azért remélem egyről nem ítéled meg mindet!
Sajnos sokan csak menőzni veszik meg, pedig nem kellene, őket az emberi hülyeség tette ilyené, normális ember kezében ezek a dolgok jól működnek.
Amúgy régebben jobb hangulat volt jellemző a erre a topicra, és hogy a topic témájánál is legyünk egy kép a lányokról másik ágy terítővel.
-
bigrob
őstag
Eléggé szánalmas hogy 1-2 embernek otthon kuss van és itt kell kiélni magukat egész nap arc nélkül...
Szeretnélek megkérni titeket a topik érdekében, hogy menjetek szobára, mert ez már eléggé gusztustalan...
Amikor először betértem ebbe a topikba akkor is ti keltettétek a feszültséget, de úgy látom ez eléggé egy általános dolog itt. -
válasz
bajnokpityu #28519 üzenetére
amstaff állkapcsa is összezár. ezt ember célszerszám nélkül nem tudja kinyitni.
Tudom, láttam youtube-on egy csomó videót. Rugdosták öten a kutyát, de nem engedte el a zsákmányát. Ki kell feszíteni a száját. Fel is kúrtam magam mikor megláttam a bullos boltban, hogy árulnak ilyen szájfeszítő fát. Nagyon sajnálom a kutyust, az egy dolog mikor összekapnak, és így-úgy kilyukad a bundájuk. De lerohanni a semmiből, csoda, hogy nem halt szörnyet.
Sokszor elmeséltem már itt, de mi is majdnem így jártunk. Álltunk a zebránál, még kölyök volt Nucky, és kb. 30 méterről, a parkban kiszúrta egy bull. Szaladt felénk ahogy a lába bírta, amolyan "ezt elkapom" tekintettel. Oldalba kapott egy autót, annyira ránk fókuszált, hogy nem érzékelte az úttestet, az autót. Egyből felpattant, de kizökkent, látszott, hogy meglepődött. Nem tudom lett e komolyabb baja, de a kigyúrt, mackónadrágos gazdája nem a kutyát nézte, hanem kurvaanyádok közepette elkezdett futni az autó(!) után. Persze amikor a kutyája felénk futott, nem volt ilyen izgatott. Csak azért mondtam el újra, mert 100%ig biztos vagyok benne, hogy elkapta volna, ha nem jön az az autó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Mobil klíma Tarrington House eladó!
- ÚJ, BONTATLAN Bespoke AI Jet Ultra álló porszívó 400 W - GYÁRTÓI garanciával
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Update 05.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest