Új hozzászólás Aktív témák
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz TheProb #29949 üzenetére
Ez tűz-ló izé nem tenyésztő... hallottam már róla, és inkább óva intettek, minthogy pozitívan véleményezték volna... Megnéztem az fb oldalt most is, ha ez nem gyanús senkinek, akkor nem tudom mi az...
"...azonban Most is fedeztettem szukákat ha van türelmük kivárni az Őszi almokat van rá esély ott lesznek még szukák."Gyár. Kutyagyár.
Bár nem írják, hogy esetleg betegek lennének, nem is tűnnek annak, de itt akkor sem stimmel valami...[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
Szerintem is túl lett tolva a téma amúgy.
-
¤Envy¤
aktív tag
Más meg ilyen-olyan kocsira költ milliókat, amik meg engem hagynak hidegen... itt meg mégis egy élő, lélegző lényről beszélünk azért. Nagyon kedvelem a corgit akkor is, egyszer majd...
-
¤Envy¤
aktív tag
Gondoltam, hogy fél milla körül mozoghat az ár. Nem lehetetlen összeszedni, akár 1-3 év alatt, és ha valaki nagyon-nagyon vágyik ilyen kutyára, megveszi.
-
¤Envy¤
aktív tag
Corgi...
Egyik álmom egy ilyen fajtájú kutya is. Én is nézegettem kennelek után, kevés sikerrel. -
¤Envy¤
aktív tag
Egy élőlény jó helyről nem ér meg 50nél többet, de azért ezek az emberek ott állnak sorban a legújabb fél millás alma telefonért az üzlet előtt.
Ez az a világ, amikor egy kütyü többet ér, mint egy élőlény.
-
¤Envy¤
aktív tag
Akkor ezért látok annyi kutyát, aki tesz a többire, csak a gazdával szemkontaktol.
Jó dolog ez, de én magam sem tartom jónak, ha abszolút nem tud lazítani és csak... játszani, bandázni kicsit.
Igen, én is ki tudom hívni kutyák közül, ha szeretnék valamit tőle, séta közben mindig elbújtam előle, így belé rögzült, hogy pár mp-ként rám néz, bármit is csinál, mert bármikor eltűnhetek. -
¤Envy¤
aktív tag
válasz bajnokpityu #29206 üzenetére
Persze.
Amikor nem találkozunk haverral, akkor nem is elég ugyanennyi idő kintlét. -
¤Envy¤
aktív tag
Semmiképpen nem ajánlok huskyt vagy akitát első kutyának, pláne ha annyiban merül ki, hogy "van kert, ott szaladgálhat", nem lesz elég, szökni fognak!
Valami emberközpontúbb, kevésbé önfejű fajtát válassz, pl. golden, labrador, de nagyon nézd meg honnan lesz, mivel rengetegen szaporítják, nagyon sok a beteg kutya...És igen, a kert nem elég egyik fajtának sem, de a huskynak, akitának főleg, ők nagyon mennek, ha unatkoznak.
[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz Predator2 #29183 üzenetére
bb0t mindent leírt, amit én is írnék.
Ha az ár nagyon számít, márpedig valószínűleg az számít, ha eddig is szeméttel etetted... akkor vegyél Dog Chow-t... 8000 Ft körül van már 14 kg. (De itt is gabonával kezdődik még a sor...) Mondjuk ehhez már adnék még pár ezret, és ennél sokkal jobbat kapok már. De a Dog Chow-t az alapok alapjának tartom, ez alá nem érdemes menni "minőségben".Szegény korábbi kutyánk, amikor még kisgyerek voltam is darling féle szemetet kapott mindig + házikoszt, fogai tönkre is mentek. Igaz, élt vagy 14-15 évig, de ezt inkább a szerencse számlájára írnám, mert ez a kaja igen is szemét. Ennyi pénzért jót nem kapni... ahogy emberi ételnél is ez van, olcsó húsnak híg a leve...
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz Zsocy155 #29103 üzenetére
És tuti szerencsétlen kutya szívja meg, aki csak lépett a b@aszogatásra...
Valakinek ki kellene menteni, mint anno, amikor véletlenül eltűnt Hannibál...Sajnálom, hogy sokan nem képesek felfogni, a kutya az embertől függ, ha normálisan van nevelve, sosem támad, vagy harap...
-
¤Envy¤
aktív tag
Nézzetek rájuk. [link]
Én a kutyának hiszek.
Ha beráncigálja a bokorba, nem két ragtapasz lesz a seggén...
Erősen ki van színezve a történet, hogy nagyot üssön! -
¤Envy¤
aktív tag
válasz bandi0000 #29062 üzenetére
Most már értem. Hát igen, ez nagy hiba volt. Az oltások után (vagy az sincs? orvoshoz hogy vitted el?) érdemes azonnal kimenni velük "terepre", sok sok kutya közé, minden felé. Automatikusan összekötik a pórázt a jó dolgokkal. Utána az lesz a baj, hogy amint felveszed az adrenalin azonnal elönti az agyát, mert tudja, mit jelent.
Persze tuti utólag is be lehet hozni, 8 hónapos még fiatal, könnyen lehet alakítani, sok sikert hozzá!philoxenia: én is szinte egy faluban vagyok, egy kisebb város ez, itt is csak kerti tartozék a kutya szinte mindenhol, de megoldom, hogy ki tudjam vinni.
1.) Kitapasztaltam egy olyan útvonalat, melynek vonalán max csak 2-3 helyen van kutya, de ott se mindig ugatnak meg. Ez az itteni városközpont, állomástól végig a 4-es főút felé egy vonalon.
2.) Valamint kocsival kimegyünk az itteni kis természetvédelmi területre, és ott szoktunk más kutyákkal néha bandázni.
3.) De a fő bandázást azt jelenti, hogy néha felvisszük Pestre (50km), a ligetbe. Meg majd megyünk a hajógyárira is. Tökéletesen viselkedik más kutyákkal, szerencsére ennyi is elég volt neki a szocializációhoz.
Persze tudom, nem mindenki tudna Pestre feljutni csak ezért, én szerencsés vagyok, mert néha amúgy is menni kell oda valami miatt, akkor jön ő is, de van olyan, hogy csak miatta megyünk fel.Ligetben néha vannak jó bulik
[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
Nem egészen értem a dolgokat, az a baj.
Az írod, 8 hónapos, és fél a póráztól, ezek szerint vele még nem is voltál sétálni? -
¤Envy¤
aktív tag
A séta önmagában nem jutalom?
Normál esetben a kutyák összekötik, ha a kezedbe veszed a pórázt, kirándulás jön.
Az enyém a kocsival is összekötötte, magától repül bele, hát még a nyakörv, póráz látványa.
8 hónapos, most találkozott először vele?
Olyan mintha nagyon megverték volna vele, azért fél tőle.. -
¤Envy¤
aktív tag
válasz philoxenia #29048 üzenetére
Nem... nem azért írtam, csak egyszerűen szomorú, ha belegondolok, meg mikor meglátom azt a dátumot.
Kisebb sokk ért a halálával, egyik pillanatban még játszott, aztán rosszul lett, és pár perc alatt meghalt.
Boncolás szerint a szíve volt... 2 hónap híján 10 éves volt.Na meg a jellemük is gyökeresen más.
-
¤Envy¤
aktív tag
Nekem most menhelyi van, tavaly nyáron hoztam ki, nagyjából 7-8 hetes volt. Utcára született az alom, nagyjából 5 hetesen szedték össze őket kb. mert elkezdtek kijárni az autóútra... Keverék, nj szerintem van benne, a füle álló lett végül. Jól meg is lepett!!! Nagyon simulékony a jelleme, abszolút nem agresszív, egy morgást sem hallottam tőle sose, két macsekkal él együtt. Persze az oltások sorozata után azonnal megkezdtem a szocializációt.... Előtte huskym volt, tenyésztőtő. A becsült születési dátuma a kölyöknek napra pontosan az lett, amelyik napon a huskym meghalt.. az állatorvos becsülte meg, utólag láttam a dátumot, amit beleírt a könyvbe... nagyon furcsa érzés.
Számomra "mindkettő" kutya, a keverékeket is ugyanúgy szeretem. Szerintem az a legjobb, hogy ha fajtatisztát akarsz, hát vegyél (csak ne szaporítótól, jófogásról...), de ha teheted, mellé hozz ki menhelyről is egyet....
Most szeretnék venni egy border collie-t mellé (talán benne is van egy kicsi), még nem tudom összejön-e.Sajnos a menhelyek TÖMVE vannak kölykökkel tavasszal és nyáron... válogatni is lehet...
Érdemes bemenni több helyre, eltölteni a kölykökkel egy kis időt, és úgy választani.
Nálam úgy volt, hogy a kennelben levő összes kölyök a rácsnál riszálta a seggét, ordítozott és produkálta magát, kivéve egyet... aki hátrébb ült fenségesen, és totálisan tett ránk magasról. őt választottam. Szép, formás, masszív gyerek volt és most is az.[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
Egyszerre nagyobb kiadás a 2 zsák, pláne mert jelenleg csak 1 kutya van, így nem opció (még).
Kemény amúgy a 490 Ft engedmény, ha 2 zsákot rendel valaki.
Lehetne picit több, mondjuk 1-3 ezer, tuti jobban kihasználná az ember...Pityu, jó link, nem is tudtam, hogy van ilyen, most ez megy, pedig dolgozni kéne...
-
¤Envy¤
aktív tag
Most marad még az Angus, mert kíváncsi vagyok másabb-e a felnőtt, mint a junior, aztán következőnek kipróbálom az általad javasoltat.
Azért volt ez így, mert 15-20 kilóban szeretek gondolkozni, hogy ne kelljen állandóan rendelgetni, a szűrőm a min 15 kilós jobbakat keresi. -
¤Envy¤
aktív tag
Az ilyen már jobban hangzik, és el is tudom képzelni, hogy így megy.
Főzésre olyan csirkét kaptam, amin rajta volt a feje és a lábai, így megkapta a kutty nyersen azokat, bár az elején csak nézegette, azért rájött, hogy mire való. Nem lett semmi baja.Kölyökként Joserát vettem neki, a jobbat, amiben van zöldkagyló, de nagyon nem szerette. Utána Black Angus juniort, amit azért választottam, mert hidegen sajtolt a cucc, a kaki ettől neki kevés és "szép", lehet megpróbálom a Black Angus (felnőttet most már), aztán jobban hozzászoktatom a nyershez közben...
A másik viszont, a bolti nyers csirke is... agyon gyógyszerezve, kezelve mindennel, a barf se biztos, hogy ettől olyan menő...
Tanyasi csirke lenne az igazi, nekünk is, kutyának is...[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
Na, a másik meg, a barfosok mindig elküldik az anyjukba azokat, akik nem barfoznak.
Ennyi.
-
¤Envy¤
aktív tag
Tudtam, hogy eljutunk a BARF-ig...
Nem vagyok tőle elzárkózva, de mikor meglátom mennyi mindenre kell odafigyelni, számolgatni, gyorsan el is megy a kedvem tőle.
Egy diétát sem tudok megejteni pont ugyanezen okból, mert nincs türelmem számolgatni miben hány kalória van pontosan.
Cserébe próbálok nem ótvar tápot beszerezni, ami ki van egészítve úgy is mindig valamivel.Volt egy kutyánk, amikor még nagyon kicsi voltam, na ő házikoszt + ótvar táp, mégis 15 évig élt!
-
¤Envy¤
aktív tag
Britnél nekem az nem tetszik, hogy feltűnően olcsó ahhoz képest, hogy 20 kilós.
Bár elvileg a csirke min 41%...Nem tudom...
Régen én is etettem Dog Chow-val, jobb, mint a darling és társai, az biztos....
A Dog Chowt én személy szerint a minimumnak tartom, ha valahol már legalább ilyet kap egy kutya, az már nem olyan rossz....
Közöm van egy bolthoz, ott erősen fogy a darling és társai..... -
¤Envy¤
aktív tag
válasz Dorian #28959 üzenetére
Én vidéki vagyok, Pesttől kb ~50km, de néha felmegyünk a ligetbe az ebbel fiatalkora óta (még csak áprilisban lesz 1 éves) szocializáció célzattal (vidéken erre vajmi kevés a lehetőség, itt ugye a kutyák ki nem mennek a kerítés mögül szinte soha....), de amit néha ott tapasztalok, nem valami fényes. Eléggé sok az antiszoc kutya, aki nem játszik, hanem üldöz, kerget csaholva, és nem, nem játékból, mert majd szétrobban az idegtől... olyan ritka, amikor találok olyan kutyát, akivel gyönyörűen el tudnak játszani...
-
¤Envy¤
aktív tag
Haliho.
Olyan porszívót terveznék venni, mely:- Természetesen a sok kutya és macskaszőr ellen kellene, hogy 1-2 naponta körül tudjak vele rohangálni.
- Egy kézben tudnám tartani, és így használni, nem pedig a földön húzni, ergo valami kisebb, könnyebb.
- Szőnyeg nincs, így csak parketta, kő, amivel küzdenie kellene.
Esetleg valaki használ ilyesmit, amit tudna ajánlani?
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz monti0222w #28659 üzenetére
Jaj Istenem! Szövegértés! NEM a staffot emeltem ki, hogy hú de rossz!
Hanem, hogy JELENLEG a staff a divatkutya, hajrá, menj fel fb-n egy "eladó kutyák" csoportba, hány IQ nulla hirdeti a 10ezres kölyköket? Mindenfelé staffok vannak, főleg rossz kezekben, a putrinegyedekben is előszeretettel. Nyilván az ilyen ember megfelelően tudja kezelni, sőt, nem képzi direkt agresszívvá.
Nem a fila, nem a káj, hanem a staff van nagyon rossz kezekben, több 100, 1000 is. Erről beszélek.Csak, hogy végre megértsd!
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz monti0222w #28653 üzenetére
Nem a kutya a bűnös, hanem, hogy minden jött-ment kezében ilyen kutya van... rémálmom, hogy séta közben találkozunk egy rejtett erőforrással, akit épp egy staff sétáltat.....
Az ilyen kutyák tartását szigorú vizsgához kellene kötni, és nem a kutya miatt....
[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
Pont ezért szeretnék én is még egy kutyát a jelenlegi mellé, most csak egy van, és mindig 1 kutyánk volt. Szerintem nagy hiba. Kell a min 2 kutya egy helyre szerintem... Sétánál alig találkozunk más ebekkel (itt vidéken) ezért szoktuk Pestre vinni, de nem elég. Valamint nem mozog annyit, mintha ketten lennének, hiába dobáljuk neki a labdát, egy másik kutyával tud igazán jót futni, játszani a réten, parkban, akárhol.
-
¤Envy¤
aktív tag
Más, ti hova jártok a kutyákkal sétálni? Ki hova valósi? Én vidéki vagyok, de járunk néha Pestre (50km), néha elvisszük az ebet is a ligetbe, mert itt elég kevés az inger, ami más kutyákkal való érintkezést jelenti. (Nem kell magyarázni gondolom, vidéken a kutya a kertből nem nagyon jut ki. Séta? Ugyan. Elvan az a kertben... nagyjából 5 kutyával találkozunk itt a sétahelyen, velük is csak néha.)
Ő még csak kb. 9hónapos lesz.
Nem nagyon tetszik a ligetes kutyák egy részének viselkedése, a nagyja nem játszik, hanem hangosan csaholva üldöz, kerget, majd megőrül kevés alkalommal találtunk olyan ebet, mellyel nagyon jót játszottak, és tényleg játékról beszélek...Pesten belül hova érdemes menni, ahol több barátságos kutya fordul meg, és kb. milyen tájban?
-
¤Envy¤
aktív tag
-
¤Envy¤
aktív tag
Egyénként az én ebem nagyon rosszul viselte a műtétet (kan).
Már ébredéskor is hisztizett, sírt, biztos nem értette miért nem tud mozogni, akkor ment ki az altató. Aztán eszeveszetten ki akarta rágni a varratokat, szóval egész éjjel figyeltem rá, majd reggel mentünk gallérért, és végre aludhattam. Pólót szerkesztettem rá, de azon keresztül is rágta, nyalogatta, ha nem figyelem, reggelre tuti elintézi a sebet. A gallér széleit az orvos tanácsára körberagasztottam ragasztószalaggal, nem tudom hogy emiatt-e, de nekünk nem tört el szerencsére az 1 hét alatt, amíg rajta volt. (Orvos tanácsolta, hogy ha le van ragasztva a széle, akkor kevésbé pattan el). Vicces volt az első pár óra, megmozdulni sem mert benne, de utána azért magára talált, és hozzászokott. De mindketten fellélegeztünk varratszedés után, hogy pápá műanyag.Irigyeltem az olyan gazdit, akinek fel sem veszi a műtétet a kutyája, de túl vagyunk rajta, és szépen meggyógyult.
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz philoxenia #28507 üzenetére
Szerintem az, hogy nálad így volt, max kivételes eset. Normális esetben a kan szenved a tüzelő szuka mellett, közelében.
Ivartalanítás nem csak a kutya miatt jobb, hanem mindenkinek. Pl. sétánál tüzelő szukának nem örülnek a kan tulajok. Szuka tulajok meg az ivaros kanoknak, akik egyből kiszagolják.
Párzási időszakban még a legjobb kerítésen keresztül is megléphet a buksi, aki aztán körbeudvarolja a környéket.Én azt mondom, és mindig azt fogom, az ivartalanítás alap, lehet nem mindent kerülünk ki vele, de jobb lesz az együttélés. És ez elég.
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz #16729600 #28495 üzenetére
Most komolyan. MIÉRT?
Az ivartalanítással csak jót teszünk az állattal. Nekik szenvedés a párzási időszak.
Napról-napra kutyák százait, ezreit altatják el, mert annyira túl vannak szaporodva. A menhelyek, állatmentők tele vannak! Mai napig 1napos kölyköket dobnak ki az erdőbe, natúr, vagy zsákba, dobozba csomagolva...És te elítéled az ivartalanítást?
-
¤Envy¤
aktív tag
Mit gondoltok az oltásprogramos kölyök sétáltatásáról?
Holnap lesz 1 hete, hogy a 2. oltását megkapta, a következőre (harmadik oltás a sorban) 2 hét múlva megyünk.Mondják, hogy kár kihagyni egy ilyen fogékony kort, és vigyem ki, persze ótvar helyre ne, azt azért nézzem.
Viszont itt telepen nem akarom (még) vinni, mert egyből meg is ijesztem a kapuk mögött őrjöngő "soha nem vitték ki a kertből" kutyákkal. Az első sétákat valami nyugis helyen képzeletem el, ezért el tudnám vinni a város határához, ahol földek vannak, de arrafelé őzek és rókák is előfordulnak.Merjem, vagy ne merjem még, pláne ilyen helyre vinni?
Kapu elé, illetve az utcában már óvatosan vittem őt, illetve 1 idegen felnőtt eb már "dolgozik" nekünk a szocializáción is. -
¤Envy¤
aktív tag
Kicsit aggódom most.
Jön majd 1-2 kiscica a jelenlegi kölyök kutyus mellé. Szerintetek nem lesz gond? Velünk néha eléggé el tudja vetni a súlykot, ami a tű fogainak használatát illeti.Volt valaki hasonló helyzetben? Hogyan értessem majd meg vele, hogy a cica is élőlény, és óvatosan játszunk vele?
-
¤Envy¤
aktív tag
No srácok.
Valami hely kellene, ahol viszonylag olcsón játékokat tudok venni kölyök kutyának.
Mindent csak rágna, rágna, rágna, még egy zacskó is érdekli, kell neki valami strapabíró és kevésbé strapabíró rágcsálnivaló.
De mikor meglátom az árakat pár helyen...
Hol érdemes ilyesmiket venni?[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
Lejárt a szerk idő
Találtam képet egyik CD-men Róla. A Kutyáról.
6éves voltam kb. mikor hozzánk került. És 18 mikor itt hagyott...
Ergo: Vele nőttem fel...Nem szégyellem, napokig sírtam... Pontosan 2008. Június 26.-án ment el.
In Memoriam
1995. Május - 2oo8. Június 26.
(ezen a képen 12éves)
Kölyök korában 1db normál fénykép készült róla, ami ráadásul hibás lett. De nekem akkor is sokat ér.
[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz Winner_hun #4843 üzenetére
Persze. Mondjuk láttam már olyat, h a kutya szabadon volt engedve (pest) de minden járdaszegélynél megállt és leült. De én nem lennék ilyen bátor, h hagyjam... A biztonság fontosabb.
Gézengúz: Szépek! Nekem 2kutyám volt, az egyiket alant megnézheted (kép) a másik már másfél éve átment a szivárványhídon... 13éves volt.
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz Winner_hun #4802 üzenetére
Igen, igaz. Viszont az udvar nem igazán jó szánozni, az utak meg le vannak azonnal sózva.
Be kellene szereznem egy szánhúzó hámotladybug: Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz kircipeti #4792 üzenetére
Bocsánat, lejárt a szerk idő, mire betettem normálisan az összes képet.
Tehát: Igen, emberszeretők, persze ha kiskoruktól megfelelően vannak szocializálva (nagyon fontos). Az én Ricky-m (ez a neve) viszont elég jó házőrző! Idegen nem is jön be. De nem minden husky-ra jellemző. Az, h szökősek, az is igaz, bár az attól függ, h vannak tartva. Megfelelő foglalkozás mellett nem nagyon akarnak meglógni
Én ezt tapasztaltam eddig.
A nyár sima ügy, főleg mivel Őnagyságának bejárása van a házba, napközben a hűvös konyhakövön alszik, este éled fel, mikor hűvösebb az idő
De azért persze, a telet jobban szeretik nyilván.
Az, h szeret-e vízbe menni az is attól függ h nevelik.. Ha kiskorában lát vizet akkor szereti, ha nem lát akkor nagy korában se fogja szeretni... Mint a kutyák 80%-a[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
Rendben van
Akkor pár kép:
(Bocsánat, myvipemről szedtem, mert ezen képek már CD-n vannak, nem a gépen )
Igen, ő nem a "szokásos" fekete-fehér, kék szemű" huskyAz a 2kép, amin nagyon sáros arról én tehetek
Játszottunk a kertben a locsolóval[ Szerkesztve ]
-
¤Envy¤
aktív tag
Üdv!
Nekem egy 3éves Szibéria Huskym van
Elég önfejű szerzetek,ezért csak hozzáértő gazda mellé valók^^"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest