- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
kircipeti
senior tag
Koszi a kepeket! Jo latni ilyet is. Nalam ez a cane corso nyert a kepek kozul.
Winnerhez hasonloan nekem is egy kicsit sok az oltony-nyakkendo a fuben bugdacsolni egy kutyaval. Eleg furan mutattak az amsaffos bacsik. Mondjuk ott lehet ezzel probaltak egy kis "behajtos" stilust kolcsonozni maguknak.
-
.bruszli.
senior tag
-
.bruszli.
senior tag
-
Telomanikus
senior tag
aha...Robin az ágyról lopta le az a párnát
de már visszaszereztem 
am meg ott van mellettük a kosár...
bár most este felcserélték a helyüket...a jeti volt a kipárnázott szekrényféleségben amit Robin foglalt el még első napján
de ő meg a kosárba éjszakázott

-a "szekrény vagy mia manó" látszik a kép jobb oldalán...a jeti feje mögött az a csavart fa a széle
...a kosár pedig a kép balján látható
Robin uraság mellett
- -
kircipeti
senior tag
A zsakos nekem is eszembe jutott, de nem gondoltam volna, hogy valaki be is irja

ló úr: grat hogy igy ismeretlenul elhoztad! Meg a nemet sem nezted meg
Csucs 
Egy csivavat mar en is lottem, szerintem ilyesmi lehet:

Nem tudom, hogy mennyire pici meg, de azt tudom, hogy a fejet nem szabad neki nagyon nyomorgatni.
-
pakfong
tag
Hát nem tudom. Nem vagyok perfekt angolos, de csak annyit hallani hogy toy meg another toy, meg a ball-al ugyanez. Az első játékra azt mondja az öreg, hogy lips, tehát ajak, azt hittem végig ilyen lesz a video, hogy hozd ide a csirkét meg mittomén, bár így se kis dolog amit elértek. De így nem igazán értem hogy az 1022 szó akkor mit is takar.
-
Kidus
őstag
Komondornal a 7 ev mar senior, szerintem vehetsz neki nyugodtan olyan tapot.
Vehetsz kiegeszito vitamonokat, esetleg ha turi magan, akkor olyan napokon, mikor rohadt hideg van, azt a mellenyszeru izet, az is vedi kicsit.
Meg szelvedett hely, ahova behuzodhat, infra jo otlet lehet peldaul, de a komondor eleg kemeny kutya, ha nem beteges, renben van az immunrendszere, nem kene hogy baja legyen.
Fekvohely mindenkepp legyen neki olyan, ami rongy vagy osszehajtott pled, ne a betonon-fagyott foldon fekudjon.
Masik megoldas lehet meg melegito parna, ha van haza/kucko, rongy ala be lehet tenni, konnektorba bedug, infranal meg jobb megoldas is, kiveve ha ragcsalna a kabelt.Ennyi jut eszembe

-
-
Eagl3
veterán
Akkor vegyél neki jobb minőségű tápot... abban elvileg minden szükséges vitamin/nyomelem benne van, amire szüksége lehet. Senior elnevezésű tápok azok, amik idősebb kutyáknak valók. Bár nem tudom, hogy a 7 éves már ide tartozik-e, de az eledel boltban szívesen tájékoztatnak mindenről.
-
-
virkir
veterán
Rendesen utána kérdezett a lány pont emiatt merték elhozni, amint megkapja az összes oltást rögtön viszik iskolába.
Már most látni, hogy különösebben nem zavarja csak a látóterében legyen az "anyuci", amint mozdul a lány rögtön követi.kircipeti
Mert ilyen hülyék vagyunk. Amilyen ronda annyira kezdem megszeretni a kis mocskot.
Azt hallották valahol, hogy lehet kapni rezgős nyakörvet amivel lehet jelezni a kutyának ha futtatón vannak vele de utcán természetes a póráz.Lauda
Lásd mint fent. -
virkir
veterán
Van benne valami mert születési selejt, ugyanis tiszta fehér ráadásul süket is.
Ezért is hozta el a lány mert el akarták altatni.
A megfázás az viszont a tenyésztő hibája lehet mert kinti kenelből kaptuk és valószínű, hogy már hideg volt arra felé.
Nem mondod, hogy még ettől is csúnyább lesz.
Habár én már mondtam a lánynak, hogy csak sötétben vagyok hajlandó sétáltatni.
Péntek óta van itthon hellyel közzel még megy a csata ki legyen a feljebb a rangsorba szvsz Marci kutyánknak nem sok esélye van a "hölggyel" szemben mert már most nehezebb a buldog mit a fehér pamacs megy neki leszegett fejjel mint a faltörő kos aztán meg sunyin alulról elkapja a mellén vagy a nyakán a szőrt. -
ludsimon
veterán
Mint ha csak anyukám hallottam volna.

Ugyan ezt mondta mikor meglátta ezeket a képeket.Köszönöm!

Kaposvárról jött, 1 évesen mi mentettük meg, különben elaltatták volna.
Már fél éve túl akartak tenni szegényen és senkinek nem kellett, vagy drágállták a leutazási költséget. (Diák jeggyel 'olcsón' megúsztam Budapestről.)Teljesen szobatisztán jött hozzánk, eszméletlen ragaszkodó, egész nap itt feküdne a nagyszobában mellettem.

Semmit nem kellett érte fizetnem, azt mondta a hölgy akitől elhoztam (állomásra kihozta), hogy az utazási költség (MÁV felé) és ingyen vihetem.
A legdurvább az volt az egészben, hogy mikor beszéltünk telefonon az volt, hogy be van oltva a kötelező veszettségi és mikor elvittem átvizsgálni az állatorvoshoz azt mondta, hogy születésekor kapott valamit, de az nem veszettség elleni....
Ez igen mondom...Még jó, hogy egészséges gondoltam magamban.
Azóta már velünk él több mint 4 éve.
Többször kiszökött már az utcára, 1x el is csapta egy autó, de nem tudom, hogy sikerült, de csak egy kis horzsolása volt a lábán.
Onnan tudom, hogy elcsapta, mert utána fél évig minden dudaszóra úgy ugatott mint aki meg van veszve.
Örülnék neki, ha tudnám anyagilag finanszírozni a kutyaiskolát, de hát diákként nem tehetem meg, sőt még azt a pénzt is amit ígértek a suliban valószínűleg meg se kapom soha.

Így is elég drága az évente 3400Ft (kötelező+féreghajtó) + Lyme-kór (Az is valami 5400Ft) + Kennelköhögést is ismételni kellene ami megint 5k körüli összeg, meg még ott van amit idén nem kapott meg a kombinált, azt se tudom mennyi pontosan.
Áhh, de szüleim meg nem nagyon törődnek ezekkel.
Megvan a kötelező és kész. -
virkir
veterán
Már most nem semmi mert meg van fázva, szörcsög, harákol, köhög tisztára mint egy öreg bagós.
Szakadunk a nevetéstől.
A nagyobbik lányomé őt kéne kérdezni én csak húzom folyamatosan, hogy szegény kutya a természet tévedése amit ne tudott visszavonni, olyan ronda.
Nekünk a szőrösek jönnek be -
hossszú
őstag
Kiengedtük őket az udvarra szaladgálni, mi is kint voltunk velük csak néhány percre bejöttünk a lakásba és akkor történt meg a baj, Egyébként közös kenelbe vannak, tüzelés időszakára megosztható.
Ricsi a 10 éves belgajuhász
és Szöszi a 2 éves golden retriever-labrador keverék szuka
, őt a lányaim szedték össze az utcán, mint utóbb kiderült egy ismerősünk tette ki az utcára. 
Jelenleg Ők vannak hárman, tavaly még négyen voltak. Az első saját kutyánk egy 16 éves ezüst törpe uszkár kutyánk tavaly hagyott itt bennünket. -
kircipeti
senior tag
Koszonjuk szepen Toled is
A sajat ket kezelemmel keszitettem vagy 2 honapig. Persze nem folyamatosan, hanem amikor ugy ereztem. A vege fele mar sietni kellett, mert bekoszontottek a hidegek es mar nem fertem el vele a pinceben 
fero02: holnap lemerem, ma mar nem rangatom ki belole a lakot.
-
lacos001
senior tag
Mit néztél?

De tud,ő legalábbis,fűrdőkádba profi,Cseh Lacit megalázza,dunában kicsit félénkebb.Kacsák irányába beuszik kb 1.5-2 métert és visszajön,de lehet hideg neki a viz.Botot dobok neki,még el sem dobtam,már repül is érte.Tegnap előtt nagy volt a lendülete,futásból szerette volna megoldani a bot kihozatalát,és totál elsüllyedt,feljött a viz felszinére,és elkezdett befelé úszni,rászóltam,hogy rossz az irány,erre felém jöjjön,megfordult és simán kiuszott a partra.Ma délután videózunk is,majd dobok fel vmit.
-
deicide
veterán
De, csak így kétszer lehetett az igazodást gyakorolni. Mindent megeszik, amit elérakunk, vasárnap a kerti partiról megmaradt fél kiló zöldséget raktuk elé (uborka, paradicsom, paprika, hagyma, összevágva), ugyanúgy habzsolta, mintha hús lett volna. Egyébként én is mindig bámulom, amikor eszik, párom nem szereti, mindig elrángat, hogy hadd egyen nyugodtan a kutya.
-
iwu
addikt
már nem szerkeszthetek...sry.
nem az a lényege a fojtónak, hogy folyamatosan fojtsa a kutyát!
azt tudni kell használni - elnézést, ha bántó a fogalmazás.van rengeteg eszköz, de mindegyiknek meg van a technikája.
rutintalanabb gazdának azért érdemes minimum pár óra kutyaiskola, hogy a GAZDI sajátítsa el a tanítási és eszközhasználati technikákat.feljebb említette vki az elektromos távirányítású nyakörvet, jó és drága dolog, viszont ezzel is könnyen el lehet rontani a blökit, ha nem megfelelően van használva.
üdw,iwu
-
lacos001
senior tag
Pár fotó a francia bulldogunkról.
Van még rengeteg,csak sok helyen,telefonokon,laptopon,aztán még válogatni is kell.....
ezek mind régiek,ha érdekel friss,akkor feltolom azokat is.Videók.....
-
Eagl3
veterán
Igen, fontos, hogy szívesen tanuljon a kutya.
Viszont sok esetben fontos, hogy a kutya ha szólsz neki, azon nyomban kövesse az utasításodat, tök mindegy, hogy épp játszik vagy sz@rni készül... ez életet menthet.
Gondolom itt közületek sokan kertes házban tartjátok a kutyát, ha viszitek sétálni, kirándulni, akkor olyan helyen vagytok, ahol elengedhetitek, nem megy át rajta nyolc személyautó meg három tehervonat és a helyi vérben forgó szemű pit sem tépi ketté.
Mi most Szfvár. belvárosában vagyunk a kutyával, itt van ugyan egy tér, de egyáltalán nincs elkerítve, körbe parkoló és út, sok kisgyerek és idegen kutya. A kutya életébe kerülhet ha nem fogad szót, Igorral nem is lenne gond, de az egyik haver elég "önfejű" és ha gondol egyet akkor szalad amerre lát, persze Igor meg megy utána mert ha neki szabad, akkor neki is ugye... 1 éves, legnehezebb korszak, most kezdtem vele a kutyasulit és muszáj keményen fogni ha azt akarom, hogy engedelmes legyen.
Ebből azt akarom kihozni, hogy a kutyának nem azt kell figyelembe vennie, hogy neki mi a jó, miben leli örömét... ha te utasítod valamire, akkor is meg kell csinálnia, ha nem füllik hozzá a foga. -
zolisx4
őstag
Az elektromos nyakörv nem annyira vészes dolog ,kipróbáltam saját magamon elég furcsa érzés és nem fájdalmas inkább úgy kell elképzelni hogy mintha pillanatra leblokkoltál volna ,több fokozataban lehet állitani kutya méretéhez képest én a legnagyobb fokozaton próbáltam ki ,az a lényeg nem fáj nem okoz sérülést ,.
Itt nem a kinai piacon beszerezhetőre gondolok mert azt nem merném kipróbálni sem kutyán sem magamon
A szöges nyakörvet használni nem szabad súlyos sérülést okozhat a kutyában ,ami maradandó is lehet ,ez nem is volt rendszeresitve
A fojtó ,ha megfelelően van használva nagyon hasznos lehet, pl láb melletti séta tanulásánál ,főleg ha az eb hajlamos másik kutyával összeverekedni akkor könnyen megfékezhető és leszoktatható a kirohanásról.Ezek a módszerek még a régi rendszerből maradtak meg ,ami az Oroszoktól lett átvéve ,és még 2003 ban alkalmazva voltak ,.
Addig kemény a kutyának még ezeket a dolgokat megtanulja utána a gazdája már csak ismétel és már játékosan tanul a kutyával .de még az alapokat megtanulja az bizony kellemetlen dolog .Ha jól tudom ma már egyiket sem alkalmazzák ,hanem olyan nyakörv van ami elég erős és a kutya számára zavaró hangot ad ki ,és gyakorlatilag a kezedben van egy rádió adóvevő és amit mondasz azt hallja a kutya a kis hangszórón keresztül .
Ezt nem ismerem nem használtam de az a tapasztalat hogy elég jól működik .
Ezt a vadász eb képzésben használják
De ezt csak érdekességképpen irtam le
bocsi a hosszú irásért

-
bnss
veterán
Igen, sajnos. 3,5 év után jött elő, azt nem mondom, hogy minden előjel nélkül, mert a viselkedése változott. Keményebben viselkedett a másik kutyával, de egy pár nap után normalizálódott a helyzet, meg sem fordult a fejünkben, hogy bármi probléma lenne, pláne nem ilyen mértékű.
Szerencsére jól haladunk, az étvágyon kell még egy kicsit javítani, szép fokozatosan. Az esti sétákat is újra elkezdtük, a lelkesedése még mindig megvan.

-
szobika
csendes tag
IGEN az, hálás
./bár nagyon félt (embertől is és kutyáktól is,még távolról a puszi pajtását se ismerte föl ha rohant felé / vonyított úgy félt ,addig míg oda nem ért hozzá, és nem szagolta meg,addig pánikolt.
Most már megnyugodott ,mellettem.és a sok séta , egy "lusta"-poráz az 5méterével csodát tett.
-
doc
nagyúr
szívem szerint mindet, de már így is kész állatkert van itthon (kutyából is van három), úgyhogy mennek a háztól szegényeim... remélem jó gazdijaik lesznek
MOD: tényleg, ha már itt vagyok, valaki meg tudná mondani hogy törzskönyvet utólag lehet-e kérni, és ha igen hogyan? csak ha valaki azzal akarná elvinni a piciket, lehet hogy jó lenne
egyik szülőnek sincs, de a nagyszülőknek ha jól tudom van (az egyiknek tuti, de szerintem a többinek is jó eséllyel)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Thule tetőcsomagtartós kerékpárszállító
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Acer Nitro 5 - 15,6"FHD IPS 144 Hz - i5 10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Húdeelegáns
hát besz*rás volt...
Kepet tolthetnel fel rola!

Szegények.