Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5287) King Unique válasza plus44 (#5286) üzenetére


King Unique
titán

A többlemezes, illetve azon belül a kétlemezes külső házak is általában eleve drágábbak az egylemezes típusoknál, pláne RAID funkcióval, ez nem újdonság. Itt a topikban kétlemezes és RAID kivitelben pl. az ICY BOX IB-RD3662U3S modellel van tapasztalat, de az az ára alapján nem éppen a legolcsóbb. A szintén RAID funkciós IB-RD3620SU3 modell ára valamivel kedvezőbb, a csak JBOD módot támogató IB-3620U3 pedig még olcsóbb. Vannak más gyártók kínálatában is hasonló külső házak (lásd az összefoglaló végén lévő listát), de azoknál is általában hasonlók az árak. Ha valamivel olcsóbb kell, akkor inkább pl. az eBay és társai online piacterek kínálatában lehet valamivel kedvezőbb áron hozzájutni egyes kétlemezes külső házakhoz, de ott sem minden esetben, mint a most linkelt példa is mutatja.

Ha nem létszükséglet a külső ház és a RAID mód támogatása, akkor még egy HDD dokkoló lehet opció, azok valamivel kedvezőbb áron beszerezhetők. Ilyen pl. az AXAGON ADSA-ST is, ami olcsóbb az előbbieknél. De vannak hasonló dokkolók, sőt akár még kedvezőbb áron eBay és egyéb online piacterek kínálatában is.

Alapesetben elég a külső házon, dokkolón az USB 3.0 port is, mivel a szabvány maximumát HDD alapon úgysem fogjuk túllépni. Ahhoz, illetve pl. az USB 3.1 Gen 2 szabvány sebességének kihasználásához eleve inkább SSD, pontosabban SATA SSD RAID 0 (példa), vagy PCIe NVMe SSD alapú megoldás kell (példa). Na meg értelemszerűen a gazda hardveren, azaz a gépen is USB 3.1 Gen 2 (vagy akár USB 3.2/4) portnak kell lennie, máskülönben nincs értelme az egésznek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.