Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4251) ggg666 válasza King Unique (#4250) üzenetére


ggg666
őstag

A lényeg az egészben, hogy ha más oprendszerrel is hozzá akarok férni a winyók tartalmához és nem szeretnék adatvesztést, akkor a fast startup letiltása a megoldás.

Itt is találtam rá infót

Meg az általad belinkelt oldalon levő bat fájl a leggyorsabb.

Köszönöm a segítséget, már csak a másik problémámat kell orvosolnom, és majd letesztelem az uasp-t, hogy gyorsabb-e.

(#4252) pinnacle válasza King Unique (#4250) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Igen, a hibernálást kikapcsoltam. Tudom, hogy off kérdés, ezért írtam off-ba.

(#4253) bayay


bayay
csendes tag

Sziasztok,

van olyan külső ház ami két 3,5-es lemezt tud fogadni külön kötetként és wifi-s?

Köszi

(#4254) King Unique válasza bayay (#4253) üzenetére


King Unique
titán

Az már a másik topikban is említve volt, hogy ilyen célra egy NAS ház lenne a legjobb. De, ha az nem opció és mindenképpen Wi-Fi funkciós megoldás kell, akkor ezt például az alábbi egylemezes külső ház is tudja. Kétlemezes változatban hirtelen nem találtam ilyet, de valószínűleg akad olyan is. Illetve az összefoglaló végén ott van a gyártók listája, ami alapján szintén lehet keresgélni az adott gyártók termékei között. Viszont az ilyen speciális típusokkal nem nagyon van tapasztalat ebben a topikban.

[ Szerkesztve ]

(#4255) Glaz-dozfhut válasza Glaz-dozfhut (#4144) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Úgy néz ki végre nyugalom költözhet a lelkembe. Nem akarom elkiabálni, de minden kényszerítő intézkedés kikapcsolása után sem csatlakozik le a külső házam: RAIDSONIC IB-3620U3. Amúgy 4-5 percenként vagy pár másodperc kellett a lekapcsoláshoz. Egy külön USB 3-as hosszabbító vásárlása oldotta meg a problémám, ami egy DELOCK összekötő. Pedig a gyári sem látszott ócskának. Egy egy métereset cseréltem egy másik méteresre.

[ Szerkesztve ]

- Glaz-doz-fhut -

(#4256) AMn3t


AMn3t
csendes tag

sziasztok

Volna nekem egy icy-box-ib-3221stu-b külső HDD mobil rack em ami rosszalkodik

akármilyen vinyót teszek bele 500 - 2000 Gb és rákötöm a gépre, a vinyók felpörögnek elméletileg minden rendben, de a gép nem ismeri fel ... érzékeli a gép, de ismeretlen USB eszköz hibát jelez és nem ismeri fel

esetleg vki tudna bármi tanácsot adni mi lehet a hiba? köszönöm előre is

(#4257) King Unique válasza AMn3t (#4256) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ez nem egy szokványos külső ház az alábbi kis teszt alapján, hanem egy kétlemezes, JBOD funkciós modell. Illetve az is látszik, hogy bizony nem egy mai darab. Egyébként néhány információ nem ártott volna, mint például, hogy a HDD-k a gépben (SATA) / másik külső házban (USB) működnek-e rendesen. Valamint néhány infó a hardveres környezetről, illetve az OS-ről stb.

Általánosan kb. azt lehetne mondani, hogy ki kellene próbálni másik USB-portban, másik USB-kábellel, másik OS (Live Linux) alatt azon a gépen. Illetve lehetőség szerint másik gépen, másik Windows alatt is. Valamint, ha az eszközkezelőben ismeretlen, akkor esetleg az eszközillesztő eltávolítása —► gép restart —► eszköz újracsatlakoztatása módszer is megér egy próbát.

Szóval a fentebb említetteket jó lenne letisztázni, mert konkrét információk nélkül jobbára csak találgatni lehet. Ki tudja, lehet maga a külső ház szállt el, lehet a kábel stb. a hiba forrása. Vagy az is lehet, hogy azon a gépen valami miatt csak az adott OS nem kezeli rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#4258) mclaren777


mclaren777
senior tag

Sziasztok!

SOS!

Azthiszem nagy baj történt :S

Adott egy 3TB-os WD merevlemez ami eddig gond nélkül ment egy asztali gépben közvetlenül alaplapra kötve (abban lett formázva, particionálva, használva)

Aztán ki lett véve és egy külső Captiva 3,5 USB rackbe szerelve hogy notebookról tudjam használni.

Mikor összecsatlakoztattam a géppel nem látta a partíciókat hanem egy "inicializálást" kért előtte. Ez megtörtént de persze utána sem látta.

A nagy baj az ha most visszateszem az eredeti asztaliba már az sem látja a partíciókat. A lemez teljes területét használaton kívülinek jelzi. Pedig ott is csak annyit csináltam hogy a kérdésre hogy Inicializáljon-e megadtam hogy igen, GPT-re :S

Hogy mentsem meg az adataimat kérlek segítsetek?! :S :(

(#4259) batagy válasza mclaren777 (#4258) üzenetére


batagy
őstag

Hello!

Nos, az Inicializálás azt jelenti, hogy a partíciós rendszert törölted és újat hoztál létre. User error. Ami azt jelenti, hogy törölted a teljes fájlrendszert rajta! Kétszer is, egyszer mikor az USB rackbe tetted, másodszor pedig amikor a gépbe visszaraktad. Szóval nem csoda, hogy az eredeti asztaliban sem látja már a partíciókat.

Nem kellett volna inicializálást végrehajtani.

Az más kérdés, hogy az USB rackbe rakva miért nem ismerte föl. A gépben eredetileg GPT partíciós rendszer volt? Lehetséges hogy a Captiva nem támogatja a GPT-t, ezt nem tudom, és ott akkor MBR-re nyomtál? Aztán a gépbe visszarakva megint GPT?

Innentől adatvisszaállító programokkal próbálkozhatsz, hátha még sikerül valamit visszakapnod.
A legfontosabb dolog, hogy semmit ne írj a vinyóra, és semmilyen más műveletet se hajts végre!

Különféle programok vannak ilyen célre. Legegyszerűbb pl. a Recuva. Fizetős komolyabb pl. az Active Partition Recovery. Ha ingyen szeretnél dolgozni, legjobb erre a célra a Testdisk, szerintem van Windows-os ás Linuxos változata is. Annyira nem vagyok képebn ezekkel, átfáradhatsz ebbe a topikba vele.

(#4262) King Unique válasza mclaren777 (#4258) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Arról már számtalanszor volt szó ebben a topikban is, hogy a HDD-t mindig a külső házban ajánlott particionálni, ha tartósan abban szeretnénk használni. Igaz ez különösen > 2 TB tárolókapacitás, illetve GPT partícióstílus esetén! Ha visszaolvasol, akkor több példát is találni hasonló problémákra. Sőt, korábban már érdeklődtél egy elég hasonló eset (ugyanaz?) kapcsán és ez akkor is el lett mondva. Persze vannak olyan külső házak, amelyeknél GPT esetén működik az oda-vissza (SATA - USB) történő kezelés. Valamint ez összefüggésben lehet a korábban említett dolgokkal: —► [link], [link].

Amúgy normál esetben a gépben particionált HDD-nek valóban a külső házban is ugyanúgy működnie kellene. Viszont, ha utóbbinál inicializálni akarja a Windows, nem ismeri fel stb., az már régen rossz... Illetve, ha a fentebb említett paraméterek (> 2 TB & GPT) vannak, akkor ilyenkor rendszerint a nem megfelelő oda-vissza kezelés a probléma oka. Ez esetben nyilván nem kell erővel újrainicializálni a lemezt a külső házban, hanem vissza kell tenni az eredeti helyére, vagyis a gépbe (SATA) és ott kell róla lementeni az adatokat! Majd utána például a korábban említett módon célszerű újraparticionálni a külső házban. Végül pedig az adatok visszamásolása következik.

Viszont, ahogyan írtad is, rányomtál az inicializálásra stb...Ez megkavarhatja a dolgokat, de jó esetben külső programok talán még vissza tudják hozni az adatokat. Illetve ez ügyben a másik topikban már kaptál útmutatást.

[ Szerkesztve ]

(#4263) Juhosa válasza King Unique (#4206) üzenetére


Juhosa
újonc

Tisztelt Prohardver felhasználó, kedves King Unique!
Megkérdezhetem, miről állapíthatom meg, hogy egy külső merevlemez egylemezes vagy kétlemezes?
Nekem tönkrement az 1 TB-os Hitachi merevlemezem. Három helyre is elvittem, de sajnos az adatokat nem tudták lementeni. A legutolsó helyen azt tanácsolták, hogy legközelebb egylemezest vegyek.
Most szeretnék venni egy 500 MB-os-at. Mit tanácsol, melyiket vegyem?
Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Juhosa

(#4265) King Unique válasza Juhosa (#4263) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Amikor elolvastam a hozzászólást, először azt hittem, hogy egylemezes / kétlemezes külső házakról van szó. Amit szemrevételezéssel egyébként nyilván rögtön meg lehet állapítani. Illetve egy kétlemezes típusnál feltüntetik (pl. 2-fach, dual-bay) ezt a dobozon, a gyártó oldalán stb.

Viszont, ha jól értem, akkor itt a (belső) HDD-ben lévő adattányérok száma a kérdés. Ezt a gyártók oldalán lévő specifikációkban, illetve pl. a HDD Platter Capacity Database oldalon is meg lehet nézni, ha ismert a pontos modellszám.

Amúgy a kevesebb adattányérnak valóban lehetnek olyan előnyei, mint pl. a halkabb működés és a kisebb melegedés. Illetve a kevesebb alkatrész (lemeztányér, olvasófej stb.) miatt elvileg a meghibásodás esélye is kisebb lehet. De csak elvileg, mert a gyakorlatban nem feltétlen fog egy többlemezes típus sem előbb tönkremenni. Illetve ez függ az adott modelltől, a megfelelő használattól is stb. Na meg az 1 db adattányér eleve a tárolókapacitást is lekorlátozza, ami nem feltétlen mindenkinek opció.

Egyébként most 3,5 colos külső ház már van és abba kellene egy egylemezes HDD, vagy pontosan miről is van szó? Csak mert az utóbbi témának van külön topikja, ahogyan pl. a gyári külső HDD-knek is:

Milyen merevlemezt vegyek?
Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD

A tárolókapacitás gondolom 500 GB akart lenni, de olyan kicsit manapság nem igazán érdemes venni, pláne 3,5 colos méretben nem. Egy 2,5 colos típusnál még talán, bár azoknál pl. az 1 TB-osok ár-érték aránya sokkal jobb szokott lenni.

[ Szerkesztve ]

(#4266) Juhosa válasza King Unique (#4265) üzenetére


Juhosa
újonc

Helló!
Nagyon szépen köszönöm a válaszod, és a segítséget.
Külső merevlemezről volna szó, amire lementhetem a laptopomon lévő - számomra fontos, pótolhatatlan - adatokat, képeket, stb., hogy ne foglaljanak annyi helyet, és ne lassítsák a gépemet.
Azt tanácsolták, hogy több, legalább 3 helyen kell tárolni a fontosabb adatokat.
Már vettem egyet: Toshiba Canvio Basics 2.5" 500GB USB 3.0 HDTB305EK3AA, de még egyet szeretnék, talán most egy ennél jobbat.
Még egyszer köszönöm megtisztelő válaszod.
Minden jót!

(#4267) Roland8622


Roland8622
aktív tag

Sziasztok
Másik részlegből átjőve, sokat olvasgatva azt kell mondjam, durván ellehet merülni a témában.
Ez azért nem, ez meg nem tetszik, ennek ez a gyíkja stb.
Szóval sokat tanakodtam, hogy ennyit kiadni érte, főleg úgy hogy lehet nem is lesz hosszú életű benne már a WD Green szériás csoda / WD Elements-ből akarom átrakni, aminek a gyári műanyag házában 10fokkal melegebbet mérek, 35fok vs. 45fok/

Végül erre esett a választásom:
Sharkoon Swift Case Pro U3

Volt még karácsonyi kuponom 2500Ft, mert nem jött meg időben a cucc és ezt adták vigaszdíjnak, szóval össz. 8e az egész. Az már azért szerintem barátibb, főleg úgy, hogy lakóhelyemhez közeli számtechn. boltban mindez 12e lenne.

Az összefoglalóban lévő táblázat nagy segítségemre volt, köszönet érte ;)

[ Szerkesztve ]

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#4268) GepardG


GepardG
csendes tag

Sziasztok!

Kaptam ajándékba 1 Sharkoon Swift Case Pro Usb 3.0 külső házat.
A problémám az vele, hogy az aktivitást jelző led nem világít. A power led az igen.
Szétkaptam és megdöbbenve láttam :Y :Y :Y , hogy a vezeték nincs ráforrasztva a panelra.
A kérésem az lenne ha valaki, akinek ilyen tipusú külsö háza van, légyszi küldjön 1 fotót a panelról amin látszik hogy hova vannak forraszva a vezetékek.
Jöhet privátba vagy ide a fórumba is, nagyon meg köszönném.

(#4271) King Unique válasza GepardG (#4268) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Korábban az egyik fórumtárs írt róla egy (pár) rövid beszámolót, ahol készültek képek többek között a panelről is. Ezek az előbbi hozzászólásban megadott linken elérhetők.

Egyébként, ha még garanciális, akkor egy ilyen hiányosság miatt elvileg lehetne akár javítást / cserét is kérni. Sőt, ilyenkor a hivatalos eljárás ez lenne az otthoni javítgatás helyett. Bár egy ilyennél rendszerint hosszú szokott lenni az átfutási idő. Na mindegy, majd eldöntöd! :)

[ Szerkesztve ]

(#4272) GepardG válasza King Unique (#4271) üzenetére


GepardG
csendes tag

Hello!

Már végig böngésztem a topikot mielött írtam. Megnéztem az általad linkelt tesztet is. A képeken nem látszik a kábel forrasztási helye, mert az a panel alján van.
Nem tudom, hogy garis-e, mint írtam ajándékba kaptam, mindenféle papírok nélkül. Bár dobozában volt bontatlanul, én vettem le róla a fóliát, valószínü garanciás lehet. De pont a hoszú átfutási idő miatt írtam ide. Most hogy munkába állítottam nem szeretném hetekig nélkülözni. :U

(#4273) King Unique válasza GepardG (#4272) üzenetére


King Unique
titán

Igen, az valóban nem lett lefotózva, mert ahhoz a PCB-t célszerű lenne kivenni a helyéről. Ha eddig nem írt rád senki privátban, akkor neked kellene megkérned valakit! Ha rákeresel a topikban, akkor láthatod, hogy néhányan már vettek ilyet és vsz jelenleg is használják többen.

Ha ajándékba kaptál egy zsír újat, attól még papírokat mellékelhettek volna hozzá. De, ha semmi nincsen, a vétel helye sem ismert, akkor a garancia érvényesítése nyilván nehézkes lesz. Ilyenkor max. a gyártóval lehetne felvenni a kapcsolatot, RMA ügyintézés stb., de egy ilyen kis hibánál nem feltétlen érdemes vele szórakozni. Mert ezt leszámítva gondolom működik rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#4274) GepardG válasza King Unique (#4273) üzenetére


GepardG
csendes tag

Igen én is úgy vagyok vele, hogy inkább csak zavaró a hiba. Működésben nem okoz gondot, megy rendesen.
Ezért gondoltam írok ide. hátha valaki lefotózza nekem.Ha nem sikerül akkor marad így, nem ér annyit az egész kínlódás.
Azért köszi, hogy válaszoltál. :R

Helló

(#4275) Roland8622


Roland8622
aktív tag

Sziasztok
Hiába az új külső ház a WD Elements-nél (Swift Case Pro-ba lett átrakva) ugyanúgy felmegy a hőmérséklet :(
Ráadásul úgy, hogy nem is használtam, mert ebédeltem.Ha folyamatosan megy akkor is 30perc után le kellene állnia, legalábbis erről volt szó a Swift Case Pro-nál a leírásban. Így azért csalódás a dolog.
Firmware frissítéssel belehet lőni, hogy 10perc után leálljon, de még nem mertem megcsinálni.
Nem barmol el semmit a dolog? Már a vinyón lévő adatok miatt kérdem.

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#4276) King Unique válasza Roland8622 (#4275) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Azért a korábbi állapothoz képest jobb a helyzet. Illetve ezek passzív hűtéses külső házak, szóval olyan nagy csodát ezektől sem kell várni. Bár akadnak, amelyeknek talán valamivel jobb lehet a hővezetése, de ilyen téren nyilván az aktív hűtés a legjobb. Na meg például a szoba hőmérséklete is számít, mert ha túl magas, akkor nyilván amiatt is jobban melegedhet a HDD. Ezekről egy másik hozzászólásban volt szó.

Ahogyan például a másik topikban arról is, hogy az alvó mód működését befolyásolhatják bizonyos tényezők. Nálad valószínűleg azért nem áll le, mert a korábbi screenshoton lévő mindkét program "hozzányúl" és ezáltal meggátolja ezt. Ugyanis 30 perc után az alvó mód csak teljes inaktív állapotot követően fog működni, amikor előtte semmi nem használta és nem piszkálta a lemezt. Tehát hiába frissítesz firmware-t, amellyel 10 percre állítódik az érték, mert ugyanúgy nem fog leállni, ha xy program például 5 perc után hozzáférést intéz a lemezhez.

[ Szerkesztve ]

(#4277) Roland8622 válasza King Unique (#4276) üzenetére


Roland8622
aktív tag

Köszönöm a válaszod ;)
Elolvastam a hozzácsatolt hsz-okat is és akkor ezek szerint ha 45fokig elmegy a hőmérséklet akkor se essek pánikba. Ill. ezek a rendszer monitorozó programok is befolyásolják a stand by üzemmódot, mert kérik az infót bizonyos időközönként, amivel "piszkálva" van a vinyó és az pont elég is hozzá.

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#4278) Nevemsincs


Nevemsincs
csendes tag

Sziasztok,

lehet nagyon bagatel kérdést teszek fel, de nem szeretnék nagy galibát.
Adott egy WD 500-as vinyo egy asztali gépben, mint adattároló. mivel bővült a család egy Fujitsu laptoppal, kicsit okafogyottá vált az asztali gép, viszont az adatokra szükség van.
Arra gondoltam, hogy a WD-t egy külső házba tenném és USB-vel csatlakozna a laptophoz.
Erre egy Sharkoon Swift Case Pro USB 3.0-át szemeltem ki.
Ha jól gondolom, és remélem ebben erősítetek meg, hogy plug&play működik a dolog, vinyó ki a gépből, külső házba be, csatlakoztat a laptophoz és öröm és boldogság (?)

Vagy fel kell készülnöm meglepetésekre? :)

Köszönöm előre is!

(#4280) King Unique válasza Nevemsincs (#4278) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Arról nemrég volt szó, hogy a merevlemez ide-oda pakolgatásánál milyen esetben lehet kellemetlen meglepetésre számítani. De, mivel nálad csak 500 GB-os a HDD és vélhetően MBR, ezért nagy valószínűséggel nem lesz emiatt probléma. Ezt az alábbi hozzászólások is megerősítik: [link], [link].

Egyébként meg igen, csak csatlakoztatod USB-n a külső házat és kész. Ha Windows van a gépen, akkor az pedig az első csatlakoztatáskor automatikusan telepíti hozzá az eszközillesztőt. Tehát a használatához nem szükséges manuálisan semmilyen egyéb drivert telepíteni. Illetve az USB-szabvány visszafelé kompatibilis, tehát használható lesz az eszköz USB 2.0/3.0 portra csatlakoztatva egyaránt. Sőt, a legújabb gépeken nyilván USB 3.1-es (Gen 2) portokon is.

[ Szerkesztve ]

(#4281) #04331520


#04331520
törölt tag

Hali! Szerintetek számít HDD-nél, hogy USB 3.1 gen1 vagy gen2 csatolón használjuk? Elméletben a gen1 bőven tudja sgy HDD sebességwt. A gyakorlatban már kérdéses.

(#4286) King Unique válasza #04331520 (#4281) üzenetére


King Unique
titán

Az egyes USB-szabványok esetében az adatátviteli sebességekről egy másik topikban volt szó. Ahogyan az alábbi tesztben arról is, hogy néhány eszközben maga a SATA 3 Gbps alapú, illetve csak BOT adatátviteli módot támogató USB-chip limitálja a sebességet.

Viszont a lényeg, hogy már az USB 3.1 Gen 1 (USB 3.0) sebessége is jóformán csak SSD-vel használható ki teljesen. Ellenben a HDD-alapú megoldásoknál hasonló tempóra max. csak a leggyorsabb típusok képesek. De még azok sem feltétlen tudják teljes egészében kihasználni. Továbbá, ha egy egylemezes (1 db HDD), illetve normál típusú külső HDD-ről van szó, akkor ahhoz még a fentebb említett SATA2 | BOT paraméterű változat is elég.

[ Szerkesztve ]

(#4287) la_cc


la_cc
addikt

Sziasztok!

Rúterhez, torrent mellé folyamatos használatra melyik rack-et ajánlanátok?

Egy 2 TB-s WD Purple menne bele.

Egyelőre egy Sharkoon Swift Case-t néztem ki. Jobb alternatíva esetleg?

Köszi!

Üdv! :R

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#4288) King Unique válasza la_cc (#4287) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Ilyen célra megfelelhet a kinézett modell és egy 3,5"-os külső HDD például a stabil tápellátás miatt is előnyösebb az ilyen készülékekhez. Alternatívaként meg például ezen típus jöhetne szóba, valamit ha olcsóbb kell, akkor az alábbi hozzászólásban említettek.

Egyébként az ilyen és az ehhez hasonló környezetben történő használatnál az alábbi a helyzet: [link], [link], [link], [link]. Vagyis biztos, ami biztos alapon nem ártana a router topikjában is rákérdezni, hogy mások milyen külső házakat használnak hozzá, melyek a bevált típusok stb.

[ Szerkesztve ]

(#4289) Nevemsincs válasza King Unique (#4280) üzenetére


Nevemsincs
csendes tag

Hali,

megjött a Sharkoon, ma végre bele is raktam a vinyót, csatlakoztattam, és...
semmi :(
jelzi hang, látom az eszközök között, látom indításkor mint boot alternatívát, azonban a sajátgépben nem látom :(

a melléklet kép talán segít a probléma felderítésében

hogy tudom orvosolni, hogy az adatok is megmaradjanak és használhassam is? :)

köszönöm!

(#4291) King Unique válasza Nevemsincs (#4289) üzenetére


King Unique
titán

Helló!

Itt a problémát valószínűleg a dinamikus lemez okozza. Korábban egy másik illetőnek is volt hasonló gondja, amire az alábbi választ kapta. Majd végül az egyik javasolt programmal sikerült megoldania.

Egyébként ez egy speciális helyzet, mivel a HDD-nek normál esetben alaplemeznek kellene lennie. Annak kezelése pedig nyilván USB-n sem jelentene problémát.

[ Szerkesztve ]

(#4292) Nevemsincs válasza King Unique (#4291) üzenetére


Nevemsincs
csendes tag

köszönöm.

vajon a demoval sikerült?

(#4293) Nevemsincs válasza Nevemsincs (#4292) üzenetére


Nevemsincs
csendes tag

közben találtam egy kölcsönözhető változatot.

köszönöm még egyszer is a segítséget! :)

:R :R :R :R

(#4294) King Unique válasza Nevemsincs (#4293) üzenetére


King Unique
titán

Ez a dinamikus lemez tud okozni kellemetlenségeket, de szerencsére vannak programok, amelyekkel akár adatvesztés nélkül is át lehet konvertálni alaplemezzé.

Szívesen és örülök, hogy sikerült megoldani! :)

[ Szerkesztve ]

(#4295) la_cc válasza King Unique (#4288) üzenetére


la_cc
addikt

köszi szépen a helpet :R

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#4296) Exelsior24


Exelsior24
aktív tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy Sharkoon Swift Case 3.0 Pro-t, egy pár hétig egy 500-as Toshiba merevlemez volt benne, de ma megérkezett bele a 2 Terrás WD Red merevlemez, viszont ennél egy furcsa dolgot produkál az egész.

Megpróbálom nagyjából leírni, szóval olyan 5-10 másodpercenként villan párat a piros led elől mintha dolgozna a merevlemez és olyankor ilyen "tick"-elő hangot ad (szóval valami működésbe kapcsol benne majd vissza kikapcsol egyből), gondolom az olvasófej lesz ahogy be-ki helyezgeti működő módba és parkoló helyzetbe vissza, de nem értem miért csinálja. Gondolom ez valami külön smart funkciója lehet ennek a Red változatnak de nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz és nem tudom mit kellene átállítanom hogy ezt abbahagyja vagy ne helyezze ilyen hamar parkoló módba a fejet. :F

Akiken esetleg ugyan ilyen van , esetleg ilyen WD Red-del az meg tudná mondani miért csinálja ezt és hogy mit hogyan lehetne átállítani? Köszönöm előre is!

[ Szerkesztve ]

Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882

(#4297) fricc_ válasza Exelsior24 (#4296) üzenetére


fricc_
tag

Lehet hogy leparkolja a fejet.

Most hirtelen csak ezt találtam:
Meg ezt.

Keress rá, le lehet kérdezni, és be is lehet állítani.
Az nem jó ha 5-10 másodpercenként csinálja.

Hdd Sentinelel le tudod kérdezni a parkolások számát, már ha a rack támogatja

[ Szerkesztve ]

(#4298) Exelsior24 válasza fricc_ (#4297) üzenetére


Exelsior24
aktív tag

Köszönöm ezeket végigolvasom és kipróbálom, remélem sikerül valamit állítanom rajta.

Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.