Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4151) misx válasza King Unique (#4149) üzenetére


misx
senior tag

Köszönöm a választ!
Azóta annyit haladtam, hogy beszereltem a WD-t az asztali gépbe, és ott kifogástalanul megy (90-100 MB/s). Tehát a lemez kilőve, marad a rack. Amúgy is művel fura dolgokat, pl. most meg nem állítja le a lemezt leválasztás után, aktív állapotban pirosan világít, pedig zölden világított eddig, pont fordítva. Lehet, hogy belehúztam egy hibás példányba. Egyelőre próbálgatom, meg megnézem a FW-t.

ggg666: eszembe jutott, csak pont ilyen USB kábel nincs itthon, legalábbis USB3-as nincs, csak amit a nyomtatóhoz adtak

[ Szerkesztve ]

(#4152) misx válasza misx (#4151) üzenetére


misx
senior tag

Új FW felment. Na most leállítja. Továbbra is USB2. Majd szerzek kábelt. Azért köszi.

(#4153) King Unique válasza misx (#4151) üzenetére


King Unique
titán

Hát akkor marad egyelőre a külső rack, mint a hiba forrása. Bár azért a fentebb említetteket meg lehetne nézni. Illetve én ilyen sebesség, vagy egyéb problémáknál mindig kipróbálom az eszközt más OS (pl. Linux) alatt is. Valamint esetleg egy firmware-frissítést is meg lehet ejteni, hátha csak az a baja. Bár az egy komolyabb művelet és nem szabad elkapkodni! Továbbá az sem zárható ki, hogy egy gyári hibás példányt fogtál ki, ami amúgy a többi gyártó termékeinél is előfordulhat. Ez esetben pedig nyilván adja magát a garanciális csere.

(#4150) ggg666:
Én mondjuk a kábel hibája miatt inkább adatkapcsolati problémákat tapasztaltam eddig. De, ha belefutottál ilyenbe, akkor nyilván ez is lehet egy ok. Illetve arról volt szó korábban egy másik topikban, hogy az USB 3.0 csatlakozási módhoz és sebességhez eleve több feltételnek kell teljesülnie.

[ Szerkesztve ]

(#4154) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Sziasztok! Sharkoon Swift Case Pro U3 vettem WD Red 2TB-vel. Külső ház piros LED-je folyamatosan világít, amikor 30 perc után alvó módba megy. Akkor is világít, ha kikapcsolom a gépet. Sharkoon-nál azt mondták, hogy alvó módban, kikapcsol a piros LED, (gondolom akkor is ha a gépet kikapcsolom) vigyem vissza a boltba. Ti ilyen problémával nem találkoztatok? Win10, 775-s alaplap, USB szelektív felfüggesztés engedélyezve.

[ Szerkesztve ]

(#4155) pinnacle válasza pinnacle (#4154) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Lehet, hogy a régebbi gépek USB-vel van a gond, mert a laptopomon is égve maradt a piros LED, az újon kikapcsolt.

Van viszont egy nagyobb probléma. Androidos lejátszóhoz vettem, kikapcsolás után, a piros lámpa nem világít, a ház viszont nem kapcsol ki. Laptopon azonnal kikapcsol. Mi a fene lehet a gond? Egyébként hol van a vezérlőchip, nem találom. Talán a 1053 jelzi, az a ragacsos megoldás alul megfelelő? Van egy régebbi Rapid-Case 3.5" SATA USB 3.0, az sem áll le. Ráadásul újraindítás után, már nem is látszódik a merevlemez. Elméletileg ugyanaz a chip van bennük. Új, régi.

[ Szerkesztve ]

(#4156) maxiszalai12


maxiszalai12
tag

Sziasztok! Nagyon hasznos a bevezető. Már csak egy kérdésem lenne. Lc power Sirius VAGY Captiva a jobb választás?

(#4157) King Unique válasza maxiszalai12 (#4156) üzenetére


King Unique
titán

Mindkettő megfelelhet, illetve elég hasonlóak pl. a bennük lévő ASMedia chip tekintetében is. A Captiva korábban itt a topikban jó értékelést kapott, bár pont nemrég valaki kifogott egy olyat, amelyiknél a sebességgel volt némi probléma. De a hiba pontos oka nem derült ki, illetve az adott hardveres / szoftveres környezettől is függhet.

A Sirius tesztje önmagáért beszél, ahhoz sokat nem kell hozzáfűzni. Valamint az ára szintén kedvezőnek mondható. Viszont a LED-ek fénye kicsit zavaró lehet sötét szobában, de ha ez nem gond, akkor ok. Illetve szükség esetén akár le is lehetne ragasztani szigetelőszalaggal.

[ Szerkesztve ]

(#4158) King Unique válasza pinnacle (#4155) üzenetére


King Unique
titán

Az új modellben már ASM1153E chip van, amelyet a gyártó oldalán is említenek. Illetve a firmware szintén erre utal, ugyanis az újabb ASMedia chip(ek)nél szokott lenni 14-es kezdetű (2014-es) verzió. Egyébként maga a vezérlőchip nyilván a PCB-n van, mint pl. a korábbi modell esetében is. Ha nem a tetején, akkor az alján helyezkedik el. De csak ezért most felesleges szétszedni, mert egész biztosan ASM1153E van benne.

Arról már korábban volt szó, hogy az ún. másodlagos környezetben nem garantált ugyanaz a működés, amely az elsődlegesben. Illetve pl. a másik külső házas topikban is szóba került a leállítási funkciók működése kapcsán. Igaz, akkor csak egy sima set-top box alatt lett kipróbálva, de ez a lényegen nem sokat változtat.

Tehát ez ügyben inkább az Amlogic S905, S912 processzoros készülékek, vagy esetleg a Milyen asztali médialejátszót? topikokban kellene érdeklődni. Illetve ezekben lehetne rákérdezni, hogy mások az adott készülékhez pontosan milyen kompakt külső HDD-ket / külső házakat használnak, amelyeknél működnek az említett funkciók.

[ Szerkesztve ]

(#4159) pinnacle válasza King Unique (#4158) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Úgy néz ki, hogy a MiniMXIII-nak, az USB 3.0-al van gondja. Régi WD Elements 2 TB USB 2.0, 30 perc után alvóba megy, kikapcsolásnál azonnal leáll. Csak ez nagyon melegszik, meg archiválásra használnám.

Ez a piros LED viszont nem tudom mi lehet. Kikapcsolás után világít, ha lehúzom az USB-ről akkor elalszik.

[ Szerkesztve ]

(#4160) Osynho válasza pinnacle (#4159) üzenetére


Osynho
addikt

Beelink M18-al használok ilyen házat, 3TB-os Red-del. Nálam alszik. Kék led világít, és amikor hosszabb idő után elkezdem nézegetni a hdd tartalmát, jól hallhatóan felpörög a hdd.

(#4161) pinnacle válasza Osynho (#4160) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! King Unique-nak is akartam előbb, csak lemaradt. :) Box kikapcsolása után leáll a merevlemez? Nekem tovább forognak. Nem emlékszel véletlenül, hogy neked is ilyen ragasztós a NYÁK? Nem tudom, hogy számít-e ez a hézagos fedettség.

[ Szerkesztve ]

(#4162) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Ha lehúzom az USB-ről, rögtön leáll. Valami innen piszkálhatja.

(#4163) maxiszalai12 válasza King Unique (#4157) üzenetére


maxiszalai12
tag

Értem. Köszönöm a választ. Még átrágom, max úgy döntök, hogy melyikre van több/kevesebb gari vagy az ár alapján, ha ugyan az :) köszi a segítséget!

(#4164) misx válasza King Unique (#4153) üzenetére


misx
senior tag

BUÉK.
Na akkor újság:

FW frissítés megvolt, követtem az útmutatót. De a sebesség azzal sem lett jobb.
Ma szereztem egy új kábelt, és azzal már 90-100Mb/s. Így akkor már ketten vagyunk, akinek szar kábelt adtak, gyanítom USB2-est, bár érthetetlen, mert kék csatlakozója van. Lehet elkevertek valamit a gyárban.
Amúgy az új FW jó, mert 30 percre állítottam az automata kikapcsolást, bár most kell neki vagy 5-10 sec, mire felpörgeti a lemezt, de leválasztás után szépen leáll. Viszont még mindig pirosan jelzi az aktív kapcsolatot, ha leállítja lemezt, akkor meg zöld lesz. Megesküszöm, hogy előtte fordítva volt. Mondjuk ez legyen a legkevesebb baja.

(#4165) Osynho válasza pinnacle (#4161) üzenetére


Osynho
addikt

Nekem se állítja le teljesen. :((( Mindig a kék led világít, működéstől függetlenül, de az éjszakára kikapcsolt boxra kötve reggel hallhatóan surrogott a hdd. Találtál erre valami megoldást?

(#4166) batagy válasza misx (#4164) üzenetére


batagy
őstag

Buék!

Köszi a visszajelzést.

Na akkor kábel okozta a lassulást. Biztos valami érintkezési hiba miatt valamelyik tüskék nem érintkeztek, és USB2 módban ment. Ezek szerint nemcsak CRC hibákat tud okozni egy rossz kábel.

Amúgy melyik firmware-t raktad fel, és melyik MP Tool verzióval?

(#4167) pinnacle válasza Osynho (#4165) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Alvó módban nem vált pirosra? Akkor ez tényleg gond. Viszont az is furcsa, hogy neked soha nem piros, lemez olvasásnál sem. Laptopnál, PC-nél sem?

Rapid-Case 3.5" SATA USB 3.0, Swift Case Pro USB 3.0, egyik sem áll le az MXIII-nál. Swift Case leáll a WD TV Livenál.
Korábban linkelt WD 2TB Elements, Sharkoon Quikstore Portable, mindkettővel leáll. Úgy emlékszem azt mondták, hogy a saját táp nélküli külső házakhoz aktív USB hub kell. Nagyon terhelik a média lejátszót?

[ Szerkesztve ]

(#4168) Picco


Picco
addikt

captiva-nak van valami azonositoja? uk-be vagyok tehat ipon nem jatszik.

It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#4169) kutga


kutga
nagyúr

Hölgyek/Urak!

Kellene nekem egy hdd dokkoló, egy 3,5" és egy 2,5"-os Western Digital Red 1 TB SATA2 csatlakozású merevlemez számára, milyet érdemes venni?

Médialejátszó mellé vásárolnám, usb2 csatlakozással.

Let the Zone take me if I am.

(#4170) King Unique válasza kutga (#4169) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

A dokkolókkal eleve kevés a tapasztalat itt a topikban, ezért jobb híján csak az alábbi egylemezes és kétlemezes változatokat tudnám megemlíteni. Ha mindkét HDD-t egyszerre akarod használni, akkor nyilván egy kétlemezes modellt célszerű venni.

Továbbá a nemrég ezen hozzászólás második bekezdésében említetteket is érdemes szem előtt tartani. Mondjuk az illetőnél az előbb említett kétlemezes dokkoló működött TV-vel is, de hogy az egyéb típusok, illetve a különféle lejátszók terén mi a helyzet, az megint más dolog.

[ Szerkesztve ]

(#4171) kutga válasza King Unique (#4170) üzenetére


kutga
nagyúr

Oké köszi, végül a kétlemezes Icy Boxot rendeltem.

Nem direkt a tv-be dugom, hanem egy Raspberry Pi2-re, majd beszámolok róla.

Let the Zone take me if I am.

(#4172) pinnacle válasza pinnacle (#4154) üzenetére


pinnacle
nagyúr

1 nap alatt kicserélték a PCX-nél, piros gomb továbbra is világít alvó módban. Lehet, hogy mégsem hiba. Ha valakinek van ilyen, legyen szíves írja be, hogy neki kikapcsol-e ilyenkor. WD TV Live-nál leáll, MXIII-nál nem áll le a lemez kikapcsoláskor. Lehet, hogy van rá megoldás, csak nem tudom miként.

Swift Case Pro U3 SCSI meghajtót jelez, több beállítással.

(#4173) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Leállítást már megoldották az Amlogic S905 topicban. Már csak a bekapcsolás hiányzik, mert a lemez alvóban marad, nem csatlakozik a box-hoz.

(#4174) King Unique válasza pinnacle (#4172) üzenetére


King Unique
titán

Az ASM1153E chip eleve támogatja az UASP adatátviteli módot, bár ez függ a rajta lévő firmware-től is. Valamint megfelelő OS is szükséges hozzá, mert natívan pl. csak a Win8.1/10 támogatja, ellenben a Win7 nem. De egyébként a külső rack hivatalos oldalán szintén meg van adva a paraméterek között, hogy működik. Tehát ez nem újdonság. Ahogyan az sem, hogy a külső HDD-k gyárilag általában gyors eltávolításra vannak optimalizálva Windows alatt. Egyébként a bal oldali az milyen USB-eszköz?

Az meg már fentebb említve volt, hogy az ilyen készülékeken használva nem feltétlen fog minden (ugyanúgy) működni. Egyébként, ha valami hozzányúl a lemezhez, akkor annak normál esetben fel kellene ébrednie a standby állapotból. Továbbá normál környezetben, illetve egy desktop Linux esetén vsz nem is lenne gond ezzel és nem kellene különféle szkripteket írogatni sem.

[ Szerkesztve ]

(#4175) pinnacle válasza King Unique (#4174) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Bal oldalt Rapid-Case 3.5" SATA USB 3.0 van.
Leválasztás után nincs semmi kapcsolat a lemezzel, csak a külső ház ki-be kapcsolása után. Valami olyan parancs kellene, ami felébreszti. Lehet, hogy meg kellene nézni, hogy egyáltalán lehet-e leválasztani, majd visszacsatolni.

(#4177) King Unique válasza pinnacle (#4175) üzenetére


King Unique
titán

Azokban ASM1053 chip szokott lenni, legalábbis az újabb gyártású modellekben igen. Maga a chip ezeknél elvileg szintén támogatja az UASP-t, illetve talán még a gyártó oldalán is anno említve volt a paramétereknél, de a tényleges működése már nyilván a firmware-től is függ.

Az alvó móddal kapcsolatos problémádra a készülék topikjában, vagy valami linuxosban kellene megoldást keresni. Amúgy desktop környezetben, illetve desktop OS-ek alatt nem nagyon volt még problémám ezzel egyik, az említett funkciót támogató külső merevlemezemnél sem. Illetve ezért is preferálom inkább az ilyen hardveres / szoftveres környezetben történő használatot.

[ Szerkesztve ]

(#4178) nemethchek19


nemethchek19
aktív tag

Sziasztok!

HDD dokkolót keresek. Amit tudnia kellene:

- multi
- egyszerre 2 merevlemezt is tudjon fogadni
- beépített kártyaolvasó

Valami ötlet?

Előre is köszi a segítséget!

(#4179) kutga válasza nemethchek19 (#4178) üzenetére


kutga
nagyúr

Olyat nem láttam ami egyszerre kettőt fogad és kártyaolvasó is van benne.

Nemrég vettem egy ilyet, tökéletesen működik.

Let the Zone take me if I am.

(#4181) King Unique válasza nemethchek19 (#4178) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Annyira fontos a kártyaolvasó? Csak mert az ilyen típusokból eleve szűkebb a kínálat. Az összefoglaló végén lévő gyártók listájában hirtelen csak az Inateck & RaidSonic egy-egy modelljét találtam, viszont mindkettő egylemezes. De pl. eBay és társai oldalakon már találni mindenféle spéci, illetve kétlemezes típusokat is.

Ha esetleg egy normál modell is megteszi, akkor a fórumtárs által említett kétlemezes változat megfelelhet a célra. Korábban neki szintén ez lett ajánlva, illetve jobb híján csak ezzel a kettővel van konkrét tapasztalat ebben a topikban.

[ Szerkesztve ]

(#4182) pinnacle válasza King Unique (#4177) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Úgy néz ki, hogy nem fog menni az alvás, megnézték, sehogy sem akart felébredni. :( Egyébként archiválásra a WD Red+külső ház a legjobb választás? Arra gondoltam, ha esetleg a külső ház tönkremegy a vinyót legfeljebb áttetszem egy másik külső házba. Van olyan külső merevlemez, ami ajánlott archiválásra? Nem tudom, hogy van-e olyan, amiből ki lehet szedni a vinyót, a ház meghibásodásakor.

[ Szerkesztve ]

(#4183) ggg666


ggg666
őstag

Sziasztok!

Próbáltam infót gyűjteni, de sehol nem találtam eddig róla semmit, hogy az Intel® 7 Series/C216 Chipset Family windows 8.1 alatt támogatná-e az uasp módot, vagy kár feltenni.

2 10 lemezes külső ház megy idáig is laptopra kötve, csak windows 7 alatt.

És így jobban ki tudnám használni, feltéve persze ha a chipsetem támogatja.

Van valakinek tapasztalata, infója ez ügyben?

Előre is köszi.

(#4185) King Unique válasza pinnacle (#4182) üzenetére


King Unique
titán

Ez nem igazán a külső ház hibája, mert gondolom az elsődlegesen támogatott hardveres / szoftveres környezetben nincsen gond az alvó módból történő "ébredéssel". Illetve ezeknek nyilván ott kell megfelelően működniük, hiszen a gyártók is elsődlegesen az ilyen környezetben történő használatra tervezik őket.

Egyébként most gyári külső HDD-t akarsz venni, a külső házas megoldás nem jó? Amúgy az előbbinél sincs rá garancia, hogy egy ilyen készüléken használva rendben lesz az alvó mód. De, ha esetleg a topikjában van valami bevált típus, aminél biztosan ok, az más dolog. Másrészt egy gyári külső HDD-t max. végszükség esetén érdemes csak megbontani, mert ha szétszereled, akkor azonnal ugrik a garancia...Harmadrészt, ha valami olyan típus, amelynél netán hardveres titkosítás és / vagy egyedi logikai / fizikai szektorméret-kezelés van, akkor annál a HDD gépben (SATA) történő használata megint problémás lehet. De előbbi paraméter nyilván másik USB-s külső ház esetén is gond lehet, illetve a szektorméret szintén, ha a 2 háznál eleve eltérő. Bár utóbbi miatt inkább 2 TB felett, illetve GPT lemezek esetén szokott gond lenni.

[ Szerkesztve ]

(#4186) pinnacle válasza King Unique (#4185) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Már megvettem a Swift Case Pro + WD Red 2TB-ot. WD TV Live-al leáll kikapcsoláskor, Rapid-Case-vel nem áll le. MiniMXIII-om egyiket sem állítja le. Igen ez a box hibája lehet, mert PC-vel, laptoppal semmi gond. Illetve érdekes módon a külső merevlemez, Samsung is leáll. Akinek ez van, azt írta, szerintem olyan külső lemez áll le, ami csak USB csatlakozáskor pörög fel, hálózati csatlakozástól még nem.
Még senki sem írta be az Androidos box topicba, hogy működne a leállás 3,5"-s saját tápos, külső háznál.
Nekem a régi WD Elements 2TB-om is leáll az MXIII-al, WD TV Live-al is. Egyébként ez lehet állítva használni? Úgy kevésbé melegedik talán.

Rapid-Case, Swift Case Pro-ban felcseréltem a lemezeket. Szerencsére működött, gondolom az azonos gyártó miatt.

(#4187) King Unique válasza pinnacle (#4186) üzenetére


King Unique
titán

Ha egyik 3,5 colos külső HDD leáll, a másik nem, akkor ez gondolom az USB-chiptől és a firmware-től is függ. Illetve lehet az ilyen készülékek az USB 2.0-s típusokat jobban kezelik ilyen téren.

Amúgy elvileg lehet állítva is használni a HDD-t, például a Sharkoon külső házakhoz eleve mellékelnek ilyen talpat. Illetve a WD gyári külső merevlemezei is vertikális kialakításúak.

Egyébként a fentebb említett logikai / fizikai szektorméret-kezelésről találtam egy jó cikket, amelyben elmagyarázzák a lényeget:

Experiment: USB to SATA bridge chips and >2Tb drives

Ezt a legutóbbi tesztemben én is lecsekkoltam egy 2,5"-os külső háznál. Annál pl. 512 bájt / 512 bájt, de az alábbi tesztnél már 4096 bájt / 4096 bájt, vagyis 4 KB.

[ Szerkesztve ]

(#4188) pinnacle válasza King Unique (#4187) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Nekem mindkettő Alapértelmezett, Gyorsformázás volt.

(#4189) King Unique válasza pinnacle (#4188) üzenetére


King Unique
titán

Nem ott kell megnézni, mert a HDS eleve magára a HDD-re írja ki az értéket. Például az előbb említett külső háznál nálam szintén 4K-t ír. Illetve a mostani merevlemezek eleve AF-esek, amelyeknél 512e, vagyis 512 bájt / 4096 bájt van. Egyébként korábban már volt róla szó egy másik topikban. :)

[ Szerkesztve ]

(#4190) pinnacle válasza King Unique (#4189) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Ja, igen. Akkor minden rendben van. :)

(#4191) King Unique válasza pinnacle (#4190) üzenetére


King Unique
titán

Mindkettő 512 / 4096, vagy mi?

(#4192) pinnacle válasza King Unique (#4191) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Még sincsen minden rendben. Korábban csak az újat néztem, most kíváncsi voltam a másik kettőre is, Device Alignment-el valami gond van? Mindegyiket, alapértelmezett egység, gyorsformázással csináltam.

Egyébként lehet, hogy van valami abban, hogy média box-al a hálózati csatlakozásra nem, az USB csatlakozásra viszont felpörgő külső lemezek a jók. A régi WD Elements 2TB, sem pörög fel hálózati csatlakozáskor, és le is áll, szépen a box kikapcsolásakor. A fehér villogó lámpája is kialszik. Mi lehet ez az USB-re bekapcsolás mód, ami hiányzik mindkettő Sharkoon külső háznál?

[ Szerkesztve ]

(#4194) King Unique válasza pinnacle (#4192) üzenetére


King Unique
titán

Érdekesek ezek a szektorméretek, illetve valószínűleg összefüggésben vannak a korábban többek által említett SATA - USB közötti kezelési problémákkal. Továbbá a gyári külső WD-knél a full 4K megint az, illetve más gyártók hasonló modelljeinél is szoktak ezzel trükközni. Ennek köszönhetően pedig még egy GPT-t nem ismerő OS (Windows XP 32 bit) is tudja kezelni például a 2 TB+ külső HDD-ket. A másik topikban vannak extrém példák erre 6 TB-os és 8 TB-os modellekkel szemléltetve.

A SATA - USB átalakítás eleve ferdíthet bizonyos információkat az OS felé, tehát a képeken lévő "unknown" miatt nem feltétlen kell parázni. Illetve az eltolást például az alábbi cikkben említett programmal is lehet ellenőrizni. A alvó módra nem tudok mit mondani a másodlagos környezettel kapcsolatban, főleg hogy az elsődlegesnél kifogástalanul működik.

[ Szerkesztve ]

(#4195) pinnacle válasza King Unique (#4194) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Közben én az ebben a cikkben említett, msinfo32-val néztem meg. Minden rendben.
Amit javasoltál, azzal is megnéztem. Ismertem ezt a programot, csak pont nem jutott eszembe. :)

Arra gondoltam, milyen tulajdonság az, hogy csak USB csatlakozásra pörög fel a lemez? Lehet, hogy ez minden külső lemezre igaz, és egy külső házra sem?

(#4196) King Unique válasza pinnacle (#4195) üzenetére


King Unique
titán

Igen, lehet azzal is ellenőrizni, bár szerintem egyszerűbb az általam említettel. Az nyilván HDD-k esetén is használható. Valamint, ha újabb Windows alatt történt a particionálás, akkor azok általában eleve jól csinálják meg az eltolást.

Ha alvó módba kapcsol egy külső HDD, akkor annak normál esetben fel kell pörögnie újra, amint valami használatba veszi a lemezt. Ez ugyanúgy igaz a 2,5 és 3,5 colos típusokra egyaránt. Továbbá, ha kikapcsolod a lejátszót és az elveszi az USB-portról az áramot, akkor egy 2,5 colos külső HDD nyilván leáll, hiszen megszűnik a tápellátása.

[ Szerkesztve ]

(#4197) pinnacle válasza King Unique (#4196) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Korábban említett Samsung, illetve a WD Elements, saját tápos külső lemez, mindkettő csak USB csatlakozásnál pörgeti fel a lemezt. Ha hallasz olyan külső házról, ami szintén ilyen, írd be a topicba, légy szíves.

(#4198) TomMusic


TomMusic
őstag

Sziasztok!
Az összefoglaló alapján vettem ma egy ilyet: "Captiva 3,5" USB 3.0 külső fekete merevlemez ház (SATA3)".
Sok oldalon lévő kép (szerencsére) nem jó, így néz ki valójában: [link].
Minden van benne: dugasztáp, minőségi USB3-as kábel, csavarok, sőt, még kis csavarhúzó is! Az árához képest elég jónak tűnik, féltem tőle, hogy gagyi lesz, sorjás szélekkel, stb. De pozitív csalódás ért. A kis házban van egy ksi hordozó panel, amire föl kell csavarozni (4 csavarral) a HDD-t, és azt be kell tolni a házba, majd 2 csavarral rögzíteni az elejét. Nem mocorog, meg semmi ilyesmi. A talpán van kis pici tappancs, ettől nagyon stabilan áll.
Vettem bele egy 1TB-os WD10EFRX-t, összedugva a géppel, rögtön felismerte, nem kell telepíteni semmit, kb. 5 másodperc elteltével már használható.
Mivel ez már USB3-as, ezért másik vezérlő van benne, mint az összefoglalóban, mégpedig ASMT 2105 típusú.
Egyébként backup winyónak fogom használni, x időközönként kiveszem a fiókból (vagyis még nem tudom hol lesz az állandó lakhelye :) ), és készítek egy backupot, majd vissza a fiókba.
Azért így, mert erre a feladatra túlzás lett volna egy NAS, sima átalakító meg elég komolytalan, a PC-be meg nem akarom tárolni, hátha beüt a ménykű, vagy bármi...
Szerk.: PCX-en vettem (Captiva 13NS-20564685), lehet onnan az utolsó darabot hoztam el, mert már nem él a link, szóval kivettem a hsz-ból.

[ Szerkesztve ]

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#4199) pinnacle válasza TomMusic (#4198) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Szia! Ez tényleg jól néz ki. Nem ez a linkje? Kipróbálnád, hogy hálózati csatlakozás esetén felpörög a lemez, vagy csak USB csatlakozás után? Köszi!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.