Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) batagy válasza Dark Archon (#1700) üzenetére


batagy
őstag

Nekem nincs tapasztalatom ilyen aktív USB-s jelismétlővel, így nem tudom, hogy okoz-e gondot. Hátha még más is olvassa ezt és kifejti véleményét.

Esetleg érdemes átfutni véleményeket Amazon-on egy hasonló cuccról. Azért vannak vele hibák.

Magam részéről fontos vinyó backup-ot nem merném rábízni. Ha egér vagy billentyűzet vagy webcam 10-mre tevéséről lenne szó, akkor nem számítana, de pont fontos adatokat akarsz menteni, hát én nem nagyon bíznék benne.

Mint korábban már említém, másik alternatíva, ha valamilyen egyszerűbb NAS adaptert vagy olyan kütyüt raksz a vinyóhoz, ami hálózaton meg tudja osztani azt és hálózaton keresztül mentesz rá.

[ Szerkesztve ]

(#1702) Dark Archon válasza batagy (#1701) üzenetére


Dark Archon
addikt

Egy egyszerűbb NAS sem olcsó, de a vége úgyis az lesz, főleg, ha megoldható rajta egy kamerás megfigyelőrendszer futtatása is (de ez megint egy másik topic :) ).

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Cube Nature EXC | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

(#1703) batagy válasza Dark Archon (#1702) üzenetére


batagy
őstag

Hát igen, a NAS témája megint külön fejezet, és sokféleképpen meg lehet oldani.

Egy lehetséges mód, ha egy olyan routert veszel, ami USB2-es vinyót fel tud csatolni és megosztani, és akkor még kell persze ahhoz egy USB2-es külső vinyó rack is. Dedikált ilyen célú NAS-okban annyira nem vagyok otthon.

(#1704) veze


veze
őstag

én ilyet használok már évek óta, nagy megelégedéssel. minden gép sajat meghajtóként látja , irja olvassa mintha benne lenne.
eszrerü mint tök, konfigurálni sem kell. ha csak hálozati meghajtó kell, a nas nyujtotta lehetőségek és konfigurálási macera nélkül, akkor egy ilyen jó megoldás.csak hát ez sem olcso mulatság. Én használtan vettem itt a prohardveren vinyó nélkül szinte új állapotban dobozában papirjaival

(#1705) DZs


DZs
senior tag

Külső hdd házat keresek sata külső csatlakozóval. Egy dokkolós megoldást már találtam, de létezik külső ház is sata kimenettel az usb mellett?
Köszönöm a segítséget!

(#1706) veze válasza DZs (#1705) üzenetére


veze
őstag

létezik pl ez
[link]
[link]
én ilyet használok már jó ideje

(#1707) Fr@nkieWilde


Fr@nkieWilde
senior tag

Hali!

Azt szeretném kérdezni, hogy ez a cucc: SHARKOON SATA QuickPort XT megfelelne arra, hogy médialejátszóhoz kössem, és erről nézzek tv-n HD filmeket?
Sürgős!
Köszönöm.

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#1708) sg22


sg22
senior tag

sziasztok!

kollegamnak van egy sima 2.5"os hddje, egy sata to usb konverterrel koti ra akarmelyik gepre. nade van meg egy olyan cuccosa, amivel kitudja valasztani hogy melyik particiot inditsa el, melyik particiot erzekelje a bios amikor bootol. usb cd rom opciot kell kivalasztani a biosban a boothoz. az eszkoz meg egy ilyen ledes valami, ott tudja kapcsolgatni mit akar elinditani. van neki rajta vagy 15 fele op rendszer meg minden fele okossag. ezt valaki megtudna nekem mondani hogy hivjak? allitolag 15 euros cuccos az egesz. elutazott a srac nekem pedig szuksegem volna egy ilyenre.

szal annyi az egesz hogy rakoti a gepre, kivalasztja melyik particiot akarja bebootoltatni bekapcsolja a gepet es mar bootol is a particio.

thx

what should I do about this?!

(#1709) veze válasza sg22 (#1708) üzenetére


veze
őstag

ehhez miért kell bármilyen cucc??
bootolaskor még a post elején nyomsz egy F8-at (asus lapnal, MSI-nél F11, van amelyiknél Esc, más lapoknál lehet megint más de a manualjaban benne van hogy melyikre jön elő) és bejön a boot menü, az összes csatlakoztatott drive benne van, kiválaszthatod melyikről bootolj. és nem kell semmiféle 15 euros cucc ehhez

(#1710) sg22 válasza veze (#1709) üzenetére


sg22
senior tag

tehat egy vinyóról van szó csak. azon van vagy 15 fele particio kulonfele file systemekkel. egy kulso kütyüvel tudja beallitani melyik induljon el. pl kivan irva h fedora, vagy red hat, vagy windows 7, amelyikre ranyom, az lesz az alapertelmezett, es ha bekapcsolja a gepet az fog elindulni.

what should I do about this?!

(#1711) batagy válasza sg22 (#1710) üzenetére


batagy
őstag

Én pl. nem tudom elképzelni, hogy milyen kütyüről beszélsz.

Szerinted valamilyen HW cucc offline-ban átállítaná a külső 2.5"-es vinyón hogy melyik partíció induljon később? Ilyenről nem tudom, de nincs is rá szükség.
Vagy hova csatlakoztja a keresett cuccot és mikor? Amikor bootol a gép, vagy előtte? És mihez van csatlakoztatva, a géphez?

(#1712) sg22 válasza batagy (#1711) üzenetére


sg22
senior tag

nem offline, ravan dugva a póverre. a vinyora van csatlakoztatva. na akkor nem csak en nem lattam meg ilyet jovan ) jovoheten jon meg majd megkerdem tole pontosan es leirom nektek

szerk: az a haszna h elotte kitdja valasztani h melyik op rendszer vagy progi kell. multkor pl clonezillat inditotta el vele.

[ Szerkesztve ]

what should I do about this?!

(#1713) sg22 válasza sg22 (#1712) üzenetére


sg22
senior tag

Addig nezegettem az amazonon a hdd enclosureoket mig meg nem lattam. Tudtam h z betus de vmiert a zotac jutott eszembe es ugy nem talaltam ;) itt a link jo kis cuccos. Vmi ilyesmi van neki http://www.zalman.com/global/product/Product_Read.php?Idx=666

Kegyetlen jo cucc amugy

[ Szerkesztve ]

what should I do about this?!

(#1714) batagy válasza sg22 (#1713) üzenetére


batagy
őstag

Hmmm.....

Na vazze. És tényleg! :))

Hát én se láttam még ilyet és nem is hallottam róla! Vetettem rá egy pillantást, és tényleg nagyon jó ötletnek tűnik! Pl írás itt.

A lényege az, ahogy látom, hogy CD vagy DVD ISO fájlokat lehet rámásolni (gondolom bizonyos mappákba), és a mobil rack maga emulálja a DVD meghajtót. A gép úgy látja mintha külső DVD ROM lenne rácsatlakoztatva, amiben az említett ISO tartalom található. Egy kis kapcsolóval a racken ki lehet választani, hogy melyik ISO-t mountolja fel. Onnantól kezdve csak külső DVD-ről kell bootolni a gépen.

Leesett az állam, ez télleg hatalmas ötlet. :Y

[ Szerkesztve ]

(#1715) sg22 válasza batagy (#1714) üzenetére


sg22
senior tag

mondtam en :) o az ovet olcson vette, nekem is kell egy ilyen. nemkell 20 pendriveot cipelni eleg egy kis 2.5 es vinyot is :)

[ Szerkesztve ]

what should I do about this?!

(#1716) batagy válasza sg22 (#1715) üzenetére


batagy
őstag

Hát igen.

Az előző link, amit betettem, megemlít egy "Isostick" nevű cuccot is, ami egy pendrive és az is DVD meghajtót emulál ISO fájlokból. Szóval lehet még lejjebb is menni a mérettel. Csak ahogy látom ehhez még nehezebb hozzáférni.

Link1
Link2
Link3
Link4

(#1717) sg22 válasza batagy (#1716) üzenetére


sg22
senior tag

hat igen csak itt meg a meret a rovid keresztmetszet. egy vinyoval(250gb+) siman lementhetsz egesz particiokat. meg valahogy megbizhatobb egy hdd. tobb minden fer ra, nem csak az isok, fajlok filmek akarmi cipelesere is kivalo. mondjuk megjossz munkarol es radugod a tvdre h filmet nezz rola >)

what should I do about this?!

(#1718) dudi6


dudi6
senior tag

Sziasztok! Egy ilyen és egy ilyen jó választás lehet? Adattárolásra kell, usb3-s notihoz, és TV-re is rádugnám, filmeket lejátszani vele.

(#1719) veze válasza dudi6 (#1718) üzenetére


veze
őstag

shaarkon jó választas lesz :K
arra a célra , amit irtal, viszont inkabb egy 5400 rpm-es vinyót választanék bele
pár fokkal hüvösebb lesz mint a 7200-es társa

(#1720) Faresz29


Faresz29
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy router amihez hozzákötök egy 3,5" vinyót/2T 5400RPM/ külső házban, amit a hálózaton lévő összes gép elérne...
Nézegettem egy Thermaltake házat amin 2db ventilátoros!
Viszont az a gondom, hogy a router és a vinyó is az előszobában lenne a szekrényben!
A kérdés az, hogy ha nem használom a merevlemezt, akkor az automatikusan lekapcsol a ventilátorral együtt? Mert nem akarom, hogy fölöslegesen fogyassza az áramot...
Ha ez így nem működik, akkor valószínűleg egy passzív hűtéses ház mellett döntök, a vinyó talán nem melegszik annyira...

Valakinek valami véleménye esetleg...?

(#1721) dudi6 válasza veze (#1719) üzenetére


dudi6
senior tag

Igen én is olyat szeretnék. WD20EZRX nem 5400-s? Valahol 5400-t valahol meg 7200-t írnak, én Iponnál venném, ott 5400. :) Nah most akkor mennyi?

(#1722) veze válasza dudi6 (#1721) üzenetére


veze
őstag

ez 5400-es :K
én csak za árgép listara néztem, amit linkeltél és ott 7200-es találatok voltak
a tipust nem csekkoltam

(#1723) Fr@nkieWilde


Fr@nkieWilde
senior tag

Én meg úgy tudom, hogy WD20EZRX dinamikus fordulatú 5400-7200. Itt egy hirdetés róla. Én is innen szereztem be.

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#1724) veze válasza Fr@nkieWilde (#1723) üzenetére


veze
őstag

én a gyári oldalon sem olvasok ilyenről, és a magam részéről audi100td fórumtársunkkal értek egyet ebben a kérdésben[link]
mindettől függetlenül a lényeg a lényeg: jó lesz, jó választás :K

(#1725) Fr@nkieWilde válasza veze (#1724) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

Tessék, itt írják, hogy dinamikus: Rotational Speed - IntelliPower
Csak ezt kell beírni a google-ba: wd20ezrx , majd első link: klikk és a gyári weboldal már mutatja is, hogy Rotational Speed - IntelliPower

[ Szerkesztve ]

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#1726) veze válasza Fr@nkieWilde (#1725) üzenetére


veze
őstag

a gyári oldalon sem irnak semmit, csak azt hogy a forgási sebesség: "IntelliPower"
de ez nem jelent változó forgási sebességet. jellemzően 5400-5800 ( de mindenképp 6000 alatti) közötti FIX sebességet jelent, a többi meg marketing blabla csak..
talán nem merik leírni hogy 5400 mert a 7200, meg a korábbi raptorok forgási sebessége mellett eltörpülhet azt az érzést keltve a vásárlóban hogy ez akkor biztos jo lassú lesz.. :D
szval ez csak duma..Attol függetlenül jó vinyóról van szó, én is használok "IntelliPower" WD vinyót jellemzöen háttér tárnak..

(#1727) #16939776 válasza Dark Archon (#1700) üzenetére


#16939776
törölt tag

Egy kábelt az elején szoktunk meghajtani hogy a nagy hossz miatt a jel zaj viszony ne legyen rossz.
És csak a meghajtott kábel után van értelme jelismétlőt rakni, hogy ne a zajos jelet keljen felerősíteni.

Nem mondom hogy nem ér semmit mert jó az árnyékolás, de ez csak félmegoldás(ugye két irányú a kommunikáció)

(#1728) Mercutio_ válasza veze (#1719) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ennek a sharkoon-nak van saját tápja jól gondolom?

Mi a különbség a s-ata és az e-sata verzió között?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1729) Fr@nkieWilde válasza Mercutio_ (#1728) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

Az első linken lévő Sharkoon-t vettem én is, illetve pontosabban USB 3.0-as verziót. Van saját tápja igen.

A s-ata verziós házat egy usb kábellel tudod összekötni a géppel vagy bármi egyébbel, lényege, hogy a benne lévő merevlemeznek sata csatisnak kell lennie, nem pedig ide csatisnak.

Míg az e-sata verzióst e-sata kábellel tudod összekötni a kívánt termékkel. Mint például olyan alaplappal amin van e-sata kivezetés, vagy teszel az alaplapba e-sta kivezetést és akkor azzal, vagy olyan médialejátszóhoz, amin van ilyen kivezetés, vagy laptop stb. De amint látom azon is van usb csatlakozó is, szóval ott van választási lehetőség.

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#1730) Mercutio_ válasza Fr@nkieWilde (#1729) üzenetére


Mercutio_
félisten

:R
Akkor maradok a satásnál.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1731) Fr@nkieWilde válasza Mercutio_ (#1730) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

Nézd csak, még itt egy kis olvasmány az e-sata-ról. Remélem tudtam segíteni. :K

[ Szerkesztve ]

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#1732) Mercutio_ válasza Fr@nkieWilde (#1731) üzenetére


Mercutio_
félisten

:R

Megvettem a Sharkoon-t és bele egy WD20EARX-et, kérdés: Mehet bele, és usb3-on rá a gépre, formázhatom ugyanúgy, mintha a belső sata kábelre dugnám, vagy usb-n vannak korlátok és előbb formázzam le "rendesen" a vinyót, csak aztán rakjam a sharkoon-ba?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1733) batagy válasza Mercutio_ (#1732) üzenetére


batagy
őstag

Formázhatod az USB-n keresztül is, nincs korlát. Nem kell külön SATA kábelre dugni. :)

(#1734) Mercutio_ válasza batagy (#1733) üzenetére


Mercutio_
félisten

Közben rájöttem:R

Csak képzelem, vagy 2 db usb3-as külső vinyó egymás közti másolása valóban lassabb, mint amikor belső vinyóra másolok?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1735) Fr@nkieWilde válasza Mercutio_ (#1732) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

Erre sajnos nem tudok válaszolni, egyrészt mert nem tudom, másrészt mert én egy olyan lemezt tettem bele, ami először a gépben volt, de szerencsére volt aki tudta a választ. :K

És innen jön nekem is egy kérdés: probléma-e az, hogy a külső házban egy 7200-as fordulatú merevlemez végzi a dolgát?

Aki tud kérem válaszoljon. Köszönöm.

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#1736) Mercutio_ válasza Fr@nkieWilde (#1735) üzenetére


Mercutio_
félisten

Elvileg nem probléma, annyi, hogy a 7200-asok általában jobban melegednek...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1737) Fr@nkieWilde válasza Mercutio_ (#1736) üzenetére


Fr@nkieWilde
senior tag

Igen, ez az, ma épp filmet néztem rajta és az alu ház azért átmelegedett. Egy ilyet pörgetek benne, azért remélem nem lesz neki baja.

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#1738) batagy válasza Mercutio_ (#1734) üzenetére


batagy
őstag

Szia!

Igen, nyilvánvaló, hogyha két USB3-as csatin keresztül másolsz, az lassabb mintha két belső SATA-s csatin keresztül másolnál. Hiszen akkor mindkettő keresztülmegy az USB3 átalakításon.

(#1739) Pharaoh


Pharaoh
aktív tag

Hi!

Vettem egy SHARKOON SATA QuickPort Duo USB3.0 v2 HDD dockolót és lenne vele egy problémám. Ha 2 HDD-t teszek bele minden rendben van, de ha csak egyet rakok be, akkor közli velem a win7, hogy használat előtt formázni kell a meghajtót. (Persze ha formázásra klikkellek akkor közli, hogy azt sem tudja megcsinálni)

Mitől lehet ez?

(#1740) Pharaoh válasza Pharaoh (#1739) üzenetére


Pharaoh
aktív tag

Most próbálgattam és érdekes módom csak az USB3 portokon csinálja ezt. Az USB2-n tökéletes és van egy USB3/esata port is az alaplapomon, azon is működik jól. Csak tudnám i baja van az USB3 portjaimmal.

(#1741) glovasi


glovasi
tag

Sziasztok!

Olyan 6ezer környékén milyen külső házat ajánlanátok?

Ami belemegy: Egy 7200 rpm-es 500Gb-s HP 3,5"-os vinyó.

Ami kell rá: USB 3.0 :)

Mik az ajánlott márkák? És miktől kell óvakodni?

ÜDv:
G.

(#1742) McDog válasza glovasi (#1741) üzenetére


McDog
aktív tag

Szerintem azért nem válaszolnak, mert 6 ezerért pont nem találni semmit. 4-5 ezerért inkább megbízható USB 2.0-ás külső házat kapsz. Vagy az USB 3.0-ról kell ennyiért lemondanod, vagy egy kicsit hozzátenni és Delock 42474 fekete merevlemez keret....utána meg 10 környékén vannak megbízható USB 3.0-sok. (Sharkoon, Chieftec, Thermaltake, Delock, RaidSonic.. )

(#1743) Mercutio_ válasza McDog (#1742) üzenetére


Mercutio_
félisten

Én inkább ezt a Sharkoon-t venném, olcsóbb és ajánlott.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1744) McDog válasza Mercutio_ (#1743) üzenetére


McDog
aktív tag

glovasi USB 3.0-ást szeretne...

(#1745) Mercutio_ válasza McDog (#1744) üzenetére


Mercutio_
félisten

amit én vettem az is 3.0-ás volt, rá kell kérdezni a boltban, szerintem csak elírás a 2.0

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1746) McDog válasza Mercutio_ (#1745) üzenetére


McDog
aktív tag

Ennyiért valóban megérné, most rákattintva az egyes boltokra, mindegyikben 2.0-át látok egyenlőre, hol vetted?

(#1747) Mercutio_ válasza McDog (#1746) üzenetére


Mercutio_
félisten

Rufusz

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#1748) Fr@nkieWilde


Fr@nkieWilde
senior tag

IPON-ban még mindig van és USB 3.0-ás.

Sharkoon nagyon jó és megbízható.
Legajánlottabb vétel ennyi pénzért!

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#1749) veze válasza Fr@nkieWilde (#1748) üzenetére


veze
őstag

bizony bizony
Sharkoont érdemes venni :K

(#1750) McDog válasza Fr@nkieWilde (#1748) üzenetére


McDog
aktív tag

Miért van olyan érzésem, hogy az IPON tanulmányozza, melyik termékét nézik meg többször? :( fél nap alatt 1000-rel ment fel az ára...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.