Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5208) Tsebacsi


Tsebacsi
nagyúr

Sziasztok,
Sony Androidos TV-hez szeretnék tárolót csatlakoztatni TVműsor/filmfelvétel céljából.

Az eddig használd Adata kimondottan TV-hez ajánlott egybe külső merevlemez+háza berottyant, a benne lévő elektronika megkotlott. Szerencsére a HDD-nek semmi baja, azt áttettem egy ADATA AEX500U3-CRD-be. Meg vagyok vele elégedve, de!
Kellene egy másik HDD, amit a TV sajátként kezelne TVműsor felvételére.

Mik a tapasztalatok, érdemes nézni valami TV-khez ajánlott külső HDD-t/keretet, van-e ezekben olyan speciális elektronika, ami a TV-khez van tervezve, vagy ez továbbra is egy "maszlag", és jobban járok egy sima USB3-as külső HDD kerettel és egy 1-2TB-os 2,5" HDD vásárlásával? Pl. amit vettem most nemrég?

Azért is lennék szkeptikus, mert bár ennél az Adata háznál szerencsém volt, hogy szétcsavarozható volt, de gondolom vannak nem megbontható külső HDD-k is, ahol az esetleges elektronikai hiba esetén csak durva roncsolással lehet a HDD-hez jutni.

Előre is köszönöm! :R

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#5209) King Unique válasza Tsebacsi (#5208) üzenetére


King Unique
titán

Tévével történő használat ügyében lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat, ahol egyrészt 2,5"-os külső merevlemez használatánál eleve fontos USB-n a megfelelő tápellátás, azaz legyen a tévén pl. "HDD 5V 1A" jelölésű USB-port, vagy 2 db 0,5 A-es port Y-kábel használatához, stb. Másrészt arról itt is számtalanszor volt már szó, hogy az elsődlegesen támogatott "A" (= PC, Mac & desktop OS) kategóriás hardver- és szoftverkörnyezet helyett az ilyen "B" kategóriás (= tévé, router, xy lejátszók, stb.) környezetben nem feltétlen garantálható minden esetben a megfelelő kompatibilitás és működés annak esetleges hibája, hiányossága miatt, pont ezért javasolt azon készülékek topikjában is érdeklődni a tapasztalatok felől, ami a másik esetnél linkelt hozzászólásban is le van írva. Szóval lehet itt találomra ajánlani külső házakat, amiknek elvileg normál esetben működni kellene az adott tévével, aztán hogy ténylegesen mennyire fog egyik-másik, az már más dolog lehet. De ha az EX500 külső házat gond nélkül kezeli a tévé, akor az jó, ez esetben elvileg a "többit" is kellene, elvileg.

Az ADATA kínálatában korábban gyárilag készre szerelt kivitelben a HC500 sorozat volt kifejezetten tévékhez (is) ajánlva, de az már kifutott. A kompatibilitás meg leginkább azt jelenthette, hogy valószínűleg kiporóbálta és letesztelte a gyártó több tv-készülékkel, valamint eleve FAT32 fájlrendszerre formázta a benne lévő HDD-t, amit kb. minden OS kezel. Viszont a gyárilag készre szerelt megoldások nem ennek, hanem a társtopiknak a témája.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.