Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4974) hommeros válasza King Unique (#4972) üzenetére


hommeros
őstag

Szia!

Adott egy TV, amelyen található egy USB 3.0 5V aljzat. Ehhez tudnál ajánlani valamilyen külső racket? Filmeket néznénk az eszközről. Olyan 10k -ig keresnék.

Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.

(#4975) Roland8622 válasza hommeros (#4974) üzenetére


Roland8622
aktív tag

Szia. Konkrétan nem írtad milyen a TV. Viszont az már jó előjelnek számít, hogy usb3.0 van ráírva. Ez már lehet 5V/1A, de látatlanban nem mondanám 100%-ra (főleg, hogy nálam van aki sokkal jobban ért hozzá). Alap esetben ahogy olvastam ezidáig, legtöbb csak 2.0-ás. De nem is sebesség ami a legérdekesebb, hanem hogy mekkora az áramfelvétele, elegendő-e a külső rack és a benne lévő hdd/ssd meghajtására.

Picit fentebb ott vannak az általam linkelt rack-ek:
műanyag házas, akár type-c csatlakozóval
alu házas,ebbe már akár 9.5mm-es magasságú hdd/ssd is belemegy

Ezekből akár 2db is kijön a rászánt keretedből ;) Kivéve ha nem akarsz kintről rendelni, csak itthon. Utóbbi esetén ezzel sem lősz mellé, szintén nem rég volt ajánlva (sőt talán SSD-hez is az UASP és a TRIM végett).

[ Szerkesztve ]

Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3

(#4976) King Unique válasza hommeros (#4974) üzenetére


King Unique
titán

Attól is függ, hogy pontosan milyen külső ház kell, milyen HDD/SSD meghajtóhoz, milyen jellemzőknek feleljen meg azon kívül, hogy max. 10 ezer rá az anyagi keret, stb. Példák: [link], [link].
Ha általános ajánlás kell 2,5"-os SATA HDD/SSD meghajtóhoz, akkor meg ott van a topik témájának összefoglalója, abban lévő információs táblázat, beszámolók, tesztek, stb. Valamint az előző példákban említett egyes külső házak mellett az iménti másik válaszban felsoroltak is szóba jöhetnek.

Ha tévéhez csatlakoztatva lenne használva a 2,5"-os külső ház, külső merevlemez, akkor meg lásd az ebben a hozzászólásban leírtakat. Azaz ha biztosan USB 3.0 port van a tévén 0,9-1 A-es áramerősséggel, akkor a tápellátás eleve rendben lesz, ellenben a megfelelő kompatibilitás és működés esetlegesen kérdéses lehet. Jó esetben persze az utóbbi is rendben lesz, de biztos ami biztos alapon érdemes lehet előtte a készülék gyártójának itteni topikjában is érdeklődni (vagy rákeresni) a tapasztalatok felől, mások milyeneket használnák amik beváltak, stb.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.