Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3598) King Unique válasza Klara_ (#3596) üzenetére


King Unique
titán

Gondolom a tesztben említettek miatt akarsz eSATA külső házat az SSD-hez. Annál már (bizonyos esetekben) működhet a TRIM, de korábban a fórumtárs csak sima átalakító kábelekkel próbálta. Viszont egy másik teszt alapján már nem működött.

Amúgy azt már írtam korábban, hogy a TRIM hiánya miatt eddig nem tapasztaltam különösebb problémát sem a sebességét, sem pedig a meghajtó állapotát illetően —► [link]. Valamint már nem is fél éve, hanem lassan 1 éve használom és továbbra sincs probléma. Persze az lenne az ideális, ha működne.

Nemrég azonban egy másik téma kapcsán ráakadtam erre a tesztre. Ebben pedig a TRIM check program szerint Windows (10) alatt mindkét USB 3.1 (Gen 2) vezérlős külső rack esetén működik a TRIM. Amúgy az előbbi cikk alapján még egyszer elvégeztem én is a tesztet USB 3.0 alapon, de nyilván a korábbival megegyező eredményt kaptam.

Az általad nézett 2 db Delock külső rack szintén ASMedia ASM1351 chipet tartalmaz, tehát azoknál is van rá esély. A neten egyébként olvasni mindenféle, a működést cáfoló / megerősítő okoskodást a témában, de olyan már meglehetősen kevés van, ahol konkrétan le is tesztelik a TRIM működését... Én előbbiekkel nem tudok mit kezdeni, viszont ez az új teszt már valami. Persze az említett funkció tényleges működése továbbra sem biztos.

Az USB 3.1 aljzat és csatlakozó típusát illetően mindkettőnél a kábel gazda oldali vége Type-A, tehát innen nézve tökmindegy. De, ha az esetleges strapabíróbb kivitelt, az újdonság varázsát, a kényelmesebb csatlakoztatást nézem, akkor a Type-C szimpatikusabb. Azaz, inkább a 42574-et választanám.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.