Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2521) King Unique válasza batagy (#2520) üzenetére


King Unique
titán

Köszönöm. :R

Nem, nem. :D Bár igazából a teszt sablonja már megvolt egy ideje, a másik 2, korábban vásárolt házhoz, csak azt ellustálkodtam. Illetve úgy voltam vele, hogy akkor megnézem Linuxon is. Ott a S.M.A.R.T. probléma érdekes ennél az ASM1153-nál, mert pl. az ASM1053 és ASM1053E chipes házat kezeli simán terminálban a smartctl és a grafikus GSmartControl is. Magyarán nem a legjobbak ezek a sima 1153-as chipek... :U
Ez a leválasztási probléma meg vsz ASMedia specifikus dolog, illetve Linux bug lehet, mert az SSD-s teszt kapcsán, a JMS567 vezérlőnél abszolút nincsenek ilyen gondok.

A N Drive rack tipikusan az olcsó húsnak híg a leve kategória...a Kolink ház tényleg nem rossz, de azért jobb a Becrux. A magasabb pontszámot, majd annak tartogatom. Nyilván jobb ennél a "belecsúsztatós" rögzítésnél a csavaros, de ha stabilan tartja a lemezt, akkor előbbi is ok.

Firmware update meg most már egyértelmű, hogy kizárólag 55AA esetén működik, a többi felejtős. Vagyis akinek ez fontos, az egyértelműen ilyen PID azonosítós házat vegyen magának.

SSD és TRIM kapcsolatánál újabb infó, hogy eSATA-n működik [link]. Ami jó hír, hogy legalább azon ok. :K Persze, ha vki ki akarja használni a max sebességet, akkor érdemes olyan külső házat venni, amiben SATA 6 Gbps chip van.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.