Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
magmakocka
aktív tag
-
Mr Dini
addikt
válasz magmakocka #25101 üzenetére
Pythont nem tudsz frissíteni csak úgy, mivel az a Kodiba van forgatva. De a Helix is 2-es Pythonnal jött ki, amivel a legtöbb addon kompatibilis. Majd a 18-as Kodinál lesz Python3 a jövő. Ami miatt viszont sok addon nem fog menni, az a spec SNI SSL kulcs, amit a 17-es alatti Kodik még nem ismernek. Tehát azok a kiegészítők, amik Cloudflare-es forrásoldalt használnak (konkrétan maga az msrepo is ilyen ), nem fognak menni. Egyetlen workaroundot találtam, ami egy microszervíz webszerver, ami proxyzza az összes webes forgalmat és lecseréli az https forgalmat http-re lokálisan. Mivel laptopod van, az nginx telepítése és minimál konfigja működhet. De ez egy jó délutános program.
Egyébként a leglightweightebb linux, amit valaha láttam a nyers buildrooton kívül, az az Alpine Linux névre hallgat. Kodi is van rá. Mikor Linuxon fejlesztettem, nekem ilyenek voltak KVM alatt, hogy tudjam sok kodi verzión tesztelni a Kodi addonjaim. Tényleg a lehető legkisebb OS, Kodi csomagból elérhető (17.6 vagy valami ilyesmi, szóval elég friss; x86) és remekül futtatta a Kodit. Igaz, hogy nekem picit erősebb a hardverem, az opengl rendering miatt a menürendszer simán lagolhat.
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Somatom
veterán
-
Celithrandi
addikt
válasz Celithrandi #25083 üzenetére
esetleg van a kérdésemre megfelelőbb tipic? köszi
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Mr Dini
addikt
válasz Celithrandi #25066 üzenetére
Lehet hülyeséget mondok, sose volt kontrollerem, de ezt próbáltad? [link]
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy Coreelec és Libreelec alatt hogyan kell bekapcsolni a https elérést (Chorus2-hez)?
Köszönöm"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
blakey
titán
válasz nylon111 #25107 üzenetére
Beállítások/Lejátszó/Nyelv
(#25108) gurabli
Ahogy Kodi alatt, nincs LE/CE specifikus beállítás erre vonatkozóan.
Beállítások/Szolgáltatások/Vezérlés[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
magmakocka
aktív tag
Kodi 14 viszi a kiegészítőket, amik itt vannak?
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
intuicio
aktív tag
Na véééégre megy újra a MovieShark! Arra léptem be, hogy frissítette magát, és 3 filmből 3 elindult.
-
magmakocka
aktív tag
Sziasztok! Működnek a kiegészítők, viszont indavideó alatt miért nem képes egy keresett videó esetében azt a linket megnyitni? Kiírja hogy dolgozom és nem történik semmi. Független, hogy 360p vavy 720p mert mindkettőt letudja játszani ha más videóra nyomok indánál. (szerencsére többen rakták fel)
[ Szerkesztve ]
- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
magmakocka
aktív tag
Openelec-t használok amin Kodi 14.2 Helix fut.
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Emby szervert keresek Kodi alá. Láttam régebben, de most csak a klienst találom. Nem tudja valaki, hogy a szervert addon formájában kodi alá honnan lehet letölteni?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz Spuri2000 #25117 üzenetére
Nálam még rosszabb a helyzet, feltelepítettem, és már meg sem jelenik az MS a video addonoknál! - így belépni sem tudok sehova!
Nem lett túl jó ez a frissítés. És természetesen a cashe törlés sem javít a dolgon, annak ugyanis csak akkor van értelme, ha már egyszer sikeresen be tudtál lépni az MS-be, de így hogy még az addonok közt se jelenjen meg?
Többször telepítettem, eltávolítottam, tehát nem a telepítési módban van a gubanc.....
Azt viszont jó lenne, ha az MS fejlesztője végre pontosan meghatározná, és ki-leírná végre, mely Kodi(esetleg xbmc) verziók alatt életképes az MS plugin. Továbbá, milyen függőség igénye van a legújabb MS addonnak, és ezt mely Kodi verziók képesek még kiszolgálni, mert ezzel rengeteg ilyen, -nálam sem működik az MS- kérdésnek lehetne elejét venni. -
KTU
addikt
válasz brazos #25122 üzenetére
Fejlesztő az addonokat szerintem mindig a legfrissebb "stabil" KODI verzióval teszteli, mert általában azt használja a többség, ill. nincs értelme fejleszteni régi verzióra, ez általánosságban elmondható.
Biztos kipróbálja 3 - 4 - 5 féle eszközön, amit épp használ a család, baráti kör.Szabadidejében teszi, őrülj hogy egyáltalán van amit használhatsz,
nemhogy majd tart sokféle hardvert, (Raspberry Pi verziók, TVboxok sokféle SOC, stb.) és hardverenként "telepíthető" CoreELEC / LibreELEC / OpenElec / AlexELEC stb.
és még akkor nem beszéltünk az Androidra, Windowsra, Linuxokra stb. telepíthető Kodi, és Kodi forkokról.És a végén még a régebbi Kodi verziókat is telepítse hardverenként, eszközönként, hogy teljes legyen a kép.
Ez a topik arra való hogy visszajelzéseket kapjon,
de akinek problémája van, általában "logot" nem tölt fel."Nálam még rosszabb a helyzet, feltelepítettem, és már meg sem jelenik az MS a video addonoknál! - így belépni sem tudok sehova!
Nem lett túl jó ez a frissítés. És természetesen a cashe törlés sem javít a dolgon, annak ugyanis csak akkor van értelme, ha már egyszer sikeresen be tudtál lépni az MS-be, de így hogy még az addonok közt se jelenjen meg?
Többször telepítettem, eltávolítottam, tehát nem a telepítési módban van a gubanc....."Nálad nagy gubanc lehet, mert ha máshol nem, de a saját kiegészítőknél minden telepített kiegészítőt látnod kell, és onnan indítható is.
[ Szerkesztve ]
"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G
-
PistiSan
addikt
Hát igen, ki hogy áll hozzá, az audioprofiles kiegészítőt pl az eredeti fejlesztője már nem csinálj, aztán itt a fórumon megkértem, hogy ha valakinek van ideje nézzen már rá, mert nem kompatibilis az új kodi verzióval, és megcsinálták, szóval én úgy látom hogy egy nagyon jó kis fejlesztő csapat van itt, aki segít ha tud.
Azóta a magyar fordítást is megcsináltam, illetve az msrepo része lett ez a kiegészítő is. -
magmakocka
aktív tag
Sziasztok!
Megpróbáltam Kodi 17.6 alatt és 14.2 alatt az indavideót használni. Ugyanaz az eredmény. Nem minden videót alakít át. Miért lehet ez? Esetleg egy rendszer frissítés megoldaná? Nálatok működik? Nálam ha azt írom be No Game No Life 1.rész és próbálkozok, akkor is csak annyit kapok, hogy Dolgozom. És minőséget most sem tudok választani. Ötlet?- Töröltem a hívásátirányítást a kóddal, de nem jó! - Milyen kóddal? - Rácsos linzer, rácsos linzer, 002, rácsos linzer és a küldés gomb .
-
tcsaba007
tag
válasz Galopp #25121 üzenetére
Szia!
Nekem nem a kliens kell, hanem a szerver, de ezt is írtam.
Megszüntetném a dedikált dózeres emby szervert és rátenném egy boxra.
Jóval kevesebbet fogyaszt, töredék helyen elfér és sokkal csendesebb.
Ráakasztok 1-2 usb-s winyót, nekem ennyi elég. Így még költséghatékony is.
Feldobtam egy CE-t, és feltettem CE repoból a szervert. Felment, elérem webes interfészen.
Bekonfigolom és letesztelem S905-ön mennyire terheli a boxot, meg egyáltalán működőképes-e az 5let.[ Szerkesztve ]
-
intuicio
aktív tag
Skacok! Amúgy hol lehet "támogatni" a MSRepo oldalt? Nem látok semmi olyan Petrionos, vagy PayPal-os elérhetőséget, ahol ezt meg tudnám tenni. Az a mindenki jól jár feeling.
-
Mr Dini
addikt
válasz brazos #25122 üzenetére
Hát én nem tudom mi, de ott valami nagyon félre ment. Ha a kiegészítő sem jelenik meg az addonjaid közt, akkor nem lehet a kiegészítő a hibás, az MSRepo meg csupán egy tucat leírófájl, nem csinálhat ilyesmit. Kodi bug, vagy félrekonfig viszont annál inkább lehet. Passz, sosem láttam ilyet. A lényeg, hogy 17.6-on, 18.1-en és 18.2-n ment nekem minden.
Azt viszont jó lenne, ha az MS fejlesztője végre pontosan meghatározná, és ki-leírná végre, mely Kodi(esetleg xbmc) verziók alatt életképes az MS plugin.
Az igazság az, hogy nem egy cég ez, nincsen nagyon kiosztva senkinek sem a "szerepkör", ezért is elég bizonytalan a fejlesztés, support kérdése. Általában úgy megy, hogy valaki rászánja a szabadidejét az adott addon javítására/megírására, aztán elküldi a zipet/felrakja egyenesen a repóba a kész csomagot, hogy a többek is élvezhessék. Ez az MSRepo . Jelenleg talán a négy ujjamon meg tudom számolni az aktív developerek számát (akikről tudok).
Kétlem amúgy, hogy egy ekkora kaliberű frissítés (merthogy ennyi változás történt), így hazavágná a dolgot:
Továbbá, milyen függőség igénye van a legújabb MS addonnak, és ezt mely Kodi verziók képesek még kiszolgálni, mert ezzel rengeteg ilyen, -nálam sem működik az MS- kérdésnek lehetne elejét venni.
Maga a forrásoldal + rengeteg kiszolgáló CloudFlare-t használ, így én Kodi 17.0 alatt nem próbálkoznék. Az addon kódja működőképes, még Jarvison is (talán a többin is), csak a webes kommunikáció során használt titkosítást nem támogatja a régi Kodi.
Konkrétabbat csak akkor tudnánk mondani, ha lenne visszajelzés, akkor lehetne írni egy wiki szerű oldalt, hogy ezen és ezen a platformon valakinek ment, érdemes vele vesződni. De a legegyszerűbb, ha mindig frissen tartod a rendszered.
-
Mr Dini
addikt
válasz intuicio #25131 üzenetére
Szia!
Párszor már felmerült ez a kérdés a mag közt. De az eggyel fentebbi kommentemben utaltakra hivatkoznék itt is. Sok ember munkája van ebben a repóban, nincs egy egységes hely, ahova befuthatna a támogatás, egy bizonyos összeg alatt pedig nem érné meg managelni a dolgot. Azt pedig, hogy mekkora érdeklődés lenne a támogatásra nem tudjuk. Csak egy dolgot tudunk, hogy havonta 63 ezer egyedi eszköz kapcsolódik a repóhoz, ha az indexer botokat, illetve nem Kodi cuccokat nem számítjuk.
Magát a repót viszont lehet támogatni más módon, ha valaki esetleg domain / web hoszting / VPS iránt érdeklődne, tudom ajánlani a http://weblap-tarhely.hu/ oldalat. Személyes érdekeltségem egyáltalán nincs a cég felé, így azt hiszem nyugodtan megemlíthetem. Annak idején, kb két éve keresett meg minket egy MS felhasználó, aki azóta is aktív tagja a topiknak és felajánlotta a hosztingot mindenestül, sőt rengeteget segített magában a konfigurációban is, mindezt önzetlenül (soha nem is kérte, hogy helyezzünk el egy bannert, vagy akármit az oldalon), nekem csak a domainekért, illetve a DDoS védelemért kellett fizetni. Szóval én személy szerint nagyon hálás vagyok egyrészt, hogy beleláthattam hogy is néz ki egy komoly tárhely setup, illetve a több, mint két éves állandó rendelkezésre állást.
Két másik kollégát kell kiemelnem, akinek szintén sokat köszönhet a repo anyagilag, egyikük jelenleg is oszlopos tag itt, s a domain költségeit vállalta magára idén (neveket nem mondok, a privacy miatt, ha szeretné jelentkezzen bátran), illetve egy annak idején szintén kiemelkedően segítőkész és talán az egyik legtöbb hsz-szel rendelkező kolléga itt a topik területén segített megannyiszor tárcát nem kímélve az oldalon, már a kezdetektől.
És persze a fejlesztőknek, akik a legtöbb értéket az idejükkel és tudásukkal adták/-ják bele a mai napig a repóba.
A többi addon fejlesztő nevében pedig nem tudok nyilatkozni, személyes véleményem szerint aki szeretne a kiegészítőjében donation linkeket elhelyezni, tegye meg bátran (itt a fórum területén nem lehet, szabályzatba ütközne), hiszen munkája, ideje bőven van a projektben.
A magam részéről - bár sok addont nem írtam sosem - meg se fordult a fejemben, hogy amúgy is támogatást kérjek, egész egyszerűen, mert nem vagyok Python programozó, nem érzem olyan kaliberű projektnek a dolgokat, hogy azért legyen pofám osztozni más, verejtékes munkájából szerzett pénzén. Bár van Patreon oldalam, s azért toltam is cash-t a repóba bőségesen, nekem ez mindig csak fun volt és lesz, legyen hát másnak is az. Nem tervezem valaha is felfuttatni. Jól van ez így. No, azért nem mondom, hogy nem játszottam el a gondolattal egyszer sem, hogy milyen lenne a kezdeti hajtépéses addon tesztelések között elfogyasztott kávék árát valamilyen szinten fedezni, de rájöttem, hogy egyelőre nem szorulok rá semmi ilyen jellegű támogatásra, csak illúzióromboló lenne. Sokkal értékesebb viszont a nagy letöltésszám és a köszönömök gyűjtése. Nem hiszem, hogy valaha is ajánlhatnátok nekem többet. A támogatásra szánt összeg pedig simán mehet pl ide, vagy kávéra az én bögrém helyett a filmnézés közben. A másik meg, hogy kicsit necces is olyan dologért pénzt kérni, ami technikailag függ egy külső forrástól, ami az addonok nagy részére jellemző.
Hát, ez az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
magmakocka
aktív tag
válasz Mr Dini #25133 üzenetére
Szia,
Olvastam a hozzászólásodat, teljesen egyetértek a mondanivalóddal. Én nagyon meglepődtem, hogy ilyen sokat kaphattam az MSREPO-val. Bár, az indavideo egy kicsit bánt, így kénytelen vagyok nxu weblapot használni ahhoz, hogy 720p-t tudjak használni bár ott sem képes 720p-re, de ha kicsit csalok és átírom 360p részt 720p-re, akkor rendesen megkapom a 720p-s linket mert hála istennek generál 720p-s videó linket is mellé, csak nem lehet 720p-s linket instant megkapni. Kodi 14.2 alatt is működött minden Openelec alatt, de holnap megnézem, ha már vagy 60.000x-szer raktam fel más és mas Kodit.
Valahogy az indavideós része sajnos használhatatlan, a Yatse kiegészítő azonnal tudja fordítani bármely indavideo linket, igaz nem 720p-re, de 360p-re biztosan. Így sajnos maradok nxu-nál. A hosszabbik megoldásra. De biztosan lesz javítás, addig megoldom így! KÖSZÖNÖM A CSAPATNAK A NATGEO-T! És az EGÉSZ MUNKÁJUKAT![ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz Mr Dini #25132 üzenetére
Mr Dini írta:
- Kodi bug, vagy félrekonfig viszont annál inkább lehet. Passz, sosem láttam ilyet. A lényeg, hogy 17.6-on, 18.1-en és 18.2-n ment nekem minden. -
Nem hinném, hogy Kodi bug lenne hiszen akkor a többi, már feltelepült addon sem látszana, de azok látszódnak, csak az MS nem. Viszont igen, ilyen választ vártam, már ami a verziószámokat illeti. (valójában megerősítetted a sejtésemet ez ügyben)
Mr Dini írta:
- Maga a forrásoldal + rengeteg kiszolgáló CloudFlare-t használ, így én Kodi 17.0 alatt nem próbálkoznék. Az addon kódja működőképes, még Jarvison is (talán a többin is), csak a webes kommunikáció során használt titkosítást nem támogatja a régi Kodi.
Konkrétabbat csak akkor tudnánk mondani, ha lenne visszajelzés, akkor lehetne írni egy wiki szerű oldalt, hogy ezen és ezen a platformon valakinek ment, érdemes vele vesződni. -
Igen, ilyen jellegű választ vártam, -köszönet érte- nem pedig olyat, mint amit itt pár illető beirkált, idézném a két leggyakrabban emlegetett sablondumát:(ha nem tudnak értelmes választ adni, mindig ezt hozzák fel magyarázatként)
-Mennyit fizettél a support-ért,
-Szabadidejében teszi, őrülj hogy egyáltalán van amit használhatsz,
Nos, nem ilyen letorkoló válaszokra vártam, -mivel minden itt jelenlévő tudja jól, hogy működik az oldal- és gyanítom, hogy akinél szintén nem működik valami, az sem meri ide beírni, mert fél, hogy hasonlókat vágtok majd a fejéhez.Szóval, Mr Dini, neked még egyszer külön köszönöm, hogy megfelelő módon válaszoltál, viszont arra a felvetésedre, -miszerint lehetne írni egy wiki szerű oldalt, hogy ezen és ezen a platformon valakinek ment, érdemes vele vesződni- azt tudom mondani, jó lenne, de szerintem felesleges, lévén a mostani magyarázatod bőven elég arra, hogy a régebbi verziókat(akár még kényszerűségből használó) tagok is megfelelő magyarázatot kapjanak, miért is nem megy az, ami eddig még ment.
-
nagyúr
válasz Mr Dini #25132 üzenetére
Köszönjük a munkátokat!
Mellesleg androidon SPMC alatt (kodi 16.7-04) és Raspberry Pi2-n libreelec 7.0.3 alatt (kodi 16.1!) is tökéletesen működik a MS addon, úgyhogy semmi gondja nálam legalábbis a cloudflare-rel. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem is lesz. De pont ezért nem frissítem egyiket sem, évek óta, mert atomstabil mindkettő...
Én magam is fejlesztettem régebben olyan ingyenes webes szolgáltatásokat, amit nagyon sokan használtak (napi 10ezer látogató azért elég sok), mégis rengeteg indokolatlan támadás ért miatta. Ezért húzom fel magam az ilyenönző barhálátlan felhasználókon, akiknek ilyen példás türelemmel tudsz válaszolni.
Kívánom hogy ne veszítsd el a motivációdat úgy, mint én.[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz brazos #25137 üzenetére
Nem hinném, hogy Kodi bug lenne hiszen akkor a többi, már feltelepült addon sem látszana
Amint mondtam, tehetetlenül állok a problémával szemben, mert ilyen jelenséggel még nem találkoztam. az érvelésed pedig logikus, ám a bugban az a "legjobb", hogy bármit elronthat. Ha maga az addon sincs már fönt, akkor nem lehet az addon a hibás, de mutattam egy screenshotot, annyi változás történt a két verzió közt. Ami még nem ok arra, hogy eltűnjön.
Bevallom őszintén, kicsit össze vagyok zavarodva, mert így az eszköztől távol, látatlanban, logok nélkül annyi teóriát tud gyártani az ember... Nem akartam belemenni részletesen ebbe a CloudFlare dologba, de kénytelen leszek, hogy fel tudjam vázolni mi is lehet a probléma. Tehát régen vala webhoszting, Ez úgy nézett ki, hogy volt egy DNS szerver, attól a kliens megkérdezte, hogy "melyik IP-n keressem ezt az oldalt", a DNS pedig készségesen válaszolt, amit követően a kliens már küldte is a kérést az IP cím felé. Ugye ez azt jelenti, hogy az összes forgalom közvetlenül a kis szerveredre érkezik be, ami nem gond amíg bírod erőforrással, pénztárcával ÉS nem kezdik el DoS-olni az oldalad ezzel feleslegesen terhelést okozva. Az még tesz a lapátra, hogy az MSrepó nem éppen szöveges állományokat, hanem nagyobb fájlokat szolgál ki. Még több szerver kell a működéshez és a végén ott tartasz, hogy $80-$90 elmegy zsebből dedikált szerverre... És ekkor jött a CloudFlare a képbe, egy független amerikai cég (ma rengeteg ismert weboldal használja), aki nem csak gyors DNS kínál, de egy közvetítő szerepet a kliensek és a te tartalmat szolgáltató szervered közt. Gyakorlatilag minden statikus tartalmat 4 órára tárolnak a szervereiken, s onnan szolgálják ki azt, ezzel is tehermentesítve a tiedet. A kliens nem közvetlenül a te szervered látja, hanem minden egyéb forgalom, ami nincs meg náluk, megy rajtuk keresztül hozzá. Így a DoS-tól is jobban védve vagy. Nagyon sokat tudnék egyébként még írni a szolgáltatásról, de nem akarom, hogy feleslegesen unalmas legyen a poszt. A lényeg, hogy kb egy éve a MovieShark repó is használja ezt a szolgáltatást, noha mi nem vagyunk hardver szűkében. A fő ok pont a HTTPS támogatás volt, a kis zöld lakat a böngészőben. Ugyanis így a repo nem csak gyorsan és a világ minden táján gyorsítótárazva tudja kiszolgálni a Kodi klienseket, hanem biztonságosan teszi azt. Viszont az SSL kulcs nincs ingyen, általában komoly pénzeket elkérnek értük. Erre is van megoldása a CloudFlare-nek, mégpedig a TLS SNI. Így nincs beleégetve a tanúsítványba a weboldal címe, hanem bárki számára tudnak biztonságos kapcsolatot létrehozni. Tehát tudják ingyen is adni. Ez a szabvány viszont nem olyan régi, emiatt a régi Python 2.7 nem is támogatta, csak ez után a változtatás után. A Kodi pedig a mai napig tartalmaz egy python2.7 binárist, amit többek között az addonok futtatására használ. A 17-es Kodi verziókban ez a patch még nincs jelen.
Felajánlanám, hogy fizetek havonta +5$-t egy saját SSL kulcsért megint, mint ahogy az régen is volt, vagy csinálok egy "legacy" jelölésű repository elérést HTTP-n, ami egyáltalán nincs titkosítva, hogy azok is tudjanak addonokat telepíteni és frissíteni, akik kénytelenek valamilyen oknál fogva régi Kodit tartani, de pont az MS esetében nem lenne értelme. Azért, mert ahonnan az MS a filmek információit szedi (a forrásoldal) is CloudFlare SSL-t használ. Egyetlen megoldás lehetséges, mégpedig az, hogy valami non-stop futó szerverre felraksz/felrakunk egy webszervert, ami reverse proxy-ként viselkedik, azaz ha mondjuk meglátogatod a http://teszerveredipje/valami címet, akkor a szervered csatlakozik a forrásoldalhoz (ami lehet SNI-vel titkosított eredetileg) és lekérdezi, hogy mi van a https://eredetiold.al/valami címen, majd visszaküldi a kliensnek a választ nyers HTTP változatban. Elég rosszul fogalmaztam meg, de egyszerűbb beállítani egy ilyet, mint leírni a működését. Lényegében egy HTTPS->HTTP átjátszó. Én pl. a Samsung TV-hez használtam ilyet routerre feldobva, hogy tudjak az MS-hez hasonlóan filmeket nézni a TV-ről. Jogos az érv, hogy hosztolhatnék egy ilyen proxyt én is, amivel csak egy baj van. Minden forgalom az én szerveremen keresztül menne ki, ami miatt szinte azonnal bannolna az oldal tulaja IP alapján. Tehát magadnak kell megoldani...
Ez az egész SNI című rémdráma megmagyarázhatná, hogy miért tűnt el az MS. A Kodid értesült arról valamikor, hogy van frissítés, be is akarta frissíteni, le is törölte a régi verziót, de a frisset már nem tudta leszedni az SNI miatt. Ettől még a többi addon ugye működik, tehát lehetne ez a magyarázat. Viszont amit nem értek, hogy hogy van az, hogy eddig ment a repó, most meg nem. Kb 1 éve, mikor itt hagytam a konfigolást, mondtam fel a fizetett SSL kulcsot, tehát azóta ez van. Semmi nem változott.
Meg eddig senkit nem láttam panaszkodni, hogy Kodi 16.x-en nem tudta használni a repót.
Tényleg nem tudom mi lehet az eszközöddel, de végső esetben tedd fel innen kézzel a legfrissebb verziót zipből telepítve: [link] Hátha
Igen, ilyen jellegű választ vártam, -köszönet érte- nem pedig olyat, mint amit itt pár illető beirkált, idézném a két leggyakrabban emlegetett sablondumátha nem tudnak értelmes választ adni, mindig ezt hozzák fel magyarázatként)
-Mennyit fizettél a support-ért,
-Szabadidejében teszi, őrülj hogy egyáltalán van amit használhatsz,
Nos, nem ilyen letorkoló válaszokra vártam, -mivel minden itt jelenlévő tudja jól, hogy működik az oldal- és gyanítom, hogy akinél szintén nem működik valami, az sem meri ide beírni, mert fél, hogy hasonlókat vágtok majd a fejéhez.-Mennyit fizettél a support-ért,Rendreutasító szavak! Hát nézd, valami igazság azért van ezekben az érvekben is. Én se tudom megmondani a tutit, mert ahogy mondtam nem teljesen látom át a szituációt, azért igyekeztem leírni, hogy mire gondolok. De az biztos, hogy amit tapasztalsz nem azért nem működik, mert a fejlesztéssel lenne gond, hanem valószínűleg túl régi a Kodid (bár konkrét verziót nem láttam, hogy írtál volna). Kérdezni, érdeklődni meg bármikor lehet, ha meg nem olyan választ kap az ember, mint amire számít, tenni kell egy lépést előre és továbbra is nyitott szemmel járni. Szerintem oké az említett érvelés is, de a fórum ilyen. Vagy kapsz választ, vagy nem.
jó lenne, de szerintem felesleges
Nagyon gyakori ez a verziózás téma itt, szerintem nem lenne hülyeség akár egy Github oldalon összeírni, hogy ki az akinek ment az addon, milyen eszközön, milyen Kodin és mikor lett tesztelve. Bárki tudna hozzáadni új részeket, valaki pedig átnézhetné, frissíthetné a beküldött eredményeket. Igény lenne rá, kérdés, hogy lát-e benne valaki fantáziát.
Az extreme trash fogalmazásért meg elnézést kérek, ez van ha az ember fáradt...
-
nagyúr
válasz brazos #25137 üzenetére
Neked meg csak annyit: amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten. Pontosan olyan stílusban kaptad a választ, ahogy kérdeztél. Nem először, és nem másodszor jöttél ide ilyen tenyérbe mászó stílussal.
Az, hogy Mr Dini ekkora úriember (és/vagy gyakorló szülő, esetleg terapeuta ) hogy ilyen higgadtsággal tud válaszolni, egyáltalán nem magától értetődő. -
Mr Dini
addikt
Az SPMC-ről biztosan tudom, hogy be van patchelve, ott nem lesz gond. RPi-n meg passz, van itthon, de mindig a legfrissebb LE-vel, és nem is nagyon használok rajta addonokat. De remek, ha megy. Az biztos, hogy hivatalosan SNI támogatás 17.0-tól van, a kérdés pedig a biztosra irányult, így a 17-es Kodit, vagy frissebbet ajánlanék. Illetve ott a puding próbája az evés módszer nemdebár.
Az, hogy Mr Dini ekkora úriember (és/vagy gyakorló szülő, esetleg terapeuta ) hogy ilyen higgadtsággal tud válaszolni, egyáltalán nem magától értetődő.
A gyakorló szülőt bóknak vettem! Erősen off, de nekem vannak elvárásaim. Igyekszem úgy válaszolni, hogy ha én kapnám azt a választ, meg legyek vele elégedve. (Kivéve ha fáradt vagyok.) Részemről ingyen van, kár nem ér érte. Persze utólag átfutva a saját kommentjeim mindig kiégek, de ez már egy más téma. De a kérdés egyébként helyénvaló volt még ha picit nyers stílusban lett is bevezetve.
Na, de lépek is, mielőtt kivágnak hsz farmolásért!
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok! (nem tudom jó helyre írok-e..)
Adva van egy Libreelec egy intel NUC-al. Erre van beállítva nekem webes elérések, a rutorrentnek illetve a kodinak is.
Ha belső (helyi) hálózaton belül próbálom akkor rendesen, gyorsan tudom mint a kettőt elérni, viszont ha kívülről DNS feloldással keresztül szeretnék csatlakozni akár a rutorrenthez vagy a kodi webes felülethez is, mind a kettő nagyon-nagyon lassú.Hogyan tudnám ezt a problémát orvosolni?
Köszönöm előre is!
MZ
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz mZoleee #25144 üzenetére
Szia,
Ahogy a kolléga is mondta, nem ez a legmegfelelőbb hely, valami hálózatos topikot keresnék a problémának. Mivel a rutorrent is érintett, a Kodihoz sok köze nincs, pláne nem az addonokhoz.
Egyébként DNS feloldás nélkül direkt IP-s eléréssel is feltételezem ugyanazt a sebességet érnéd el. Lehet az oka a rossz feltöltési sebesség / ritkán elbaltázott routing a szolgáltató részéről, de olyannal is találkoztam, hogy a routerbe nem volt betöltve egy modul és lassabb volt a net.
Én első körben a feltöltési sebességre mérnék rá lokális hálón indítva egy speedtestet.
+ aktív tűzfal nincs, ami megfogná a forgalmat?
[ Szerkesztve ]
-
GZoli7
senior tag
Sziasztok.
Mostanában telepített valaki CE alá Digi servletet?
Ennél a parancsnál letérdel, hogy : git clone https://szabbenjamin...
Vajon mi lehet az oka?
Köszi,
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest