- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #3607 üzenetére
Na, megvolt a hibás ECU tesztje. Valóban hibás, sőt, zárlatos. Felszállt a füst.
Volt kis riadalom, izzó fém a kézben, meg ilyenek. Utána néztem, hogy bizony a
NYÁK vízkáros... ilyen fehér lerakódás látszik rajta, nyilván rövidre van zárva rajta
ez meg az, de nem teljesen halott, mert kommunikál a kijelzővel, s mondja ugye
a motorhibát (amikor nincs rádugva a motor!), meg a saját öndiagnosztika hibáját.Én voltam a f*sz, hogy megpróbáltam rádugni a motort. Lett belőle csimm-bumm.
Most úgy néz ki, hogy visszaálltam a sima S1 motorra. A Pro meg kábel cserés.
És remélem, hogy csak a kábel ment szarrá, és bármi más áramkör benne nem.Egyelőre jegelem a kétmotoros projektet, mert kéne egy jó ECU, magában ~7K,
ráadásul ezek már csak 11A-esek, nem tudna mindkét motor a maxon dolgozni.Illusztrációnak, így néz ki, amikor a lehúzott motor miatt motorhibát jelez. Adott
három bit értelmezése pedig ki van fejtve: a kijelzőn a decimális érték látszik.Szerk: a Pro motor egyik fázisának kábele konkrétan megolvadt kb. fél mp alatt.
(Erről valahogy eszembejut, mikor Linus akkut épített, és volt néhány pukkanás.
Valójában rohadt veszélyes tud lenni egy ilyen Li-Ion akku. Van benne kraft, na.)Szerk: jelige, mi baj lehetne?
-
törölt tag
válasz
DigitXT #3582 üzenetére
Két dolgot tennék hozzá.
AliExpress: heteket kell várni. Magam is sok hetet vártam. Az én alkatrészeimre nem kell annyit várni, pár nap. Az átlag magyar nem beszélni angolul, és +1 fél, hogy mi van a garanciáztatással.
De egyébként igazad van, lentebb viszem természetesen az árakat, csak ma Neked postázom, meg eladtam egy Steam Linket.
-
törölt tag
válasz
DigitXT #3577 üzenetére
"Ez is egy szempont. Ha nem bánod, akkor megkommentálom az alkatrészeket.
Ha bánod, akkor is. (Tolnám a pénzt a nyereményért, ha kapnék számlaszámot,
bár az tisztább lenne ha bankkártyával kifizethetném az automatánál, de sebaj.)"Az imént küldtem el emailben. Több mint 4 éve vaterázom, van kemény két pirosam összesen.Másfelől én sem tudom milyen a termék, minden ilyen esetben, ahogyan ennél is fel volt / fel van tüntetve most is, hogy valószínűleg hibás. Volt már nem egy olyan régi mobiltelefon stb, amiről azt gondoltam, hogy hát felteszem, vagy megveszik vagy nem, de mindig feltüntettem, hogy hibás. Aztán elvitték. Vagy ezen a rolleren zúzodott le a Xiaomi MI A2 telefonom (itt ha ardveraprón vitték el), úgy hogy természetesen fel volt tüntetve, hogy garancia nincs rá (ahogyan az ECU-ra sincs), és azt is leírtam, hogy négy szervizben mondták azt, hogy javítható, de nem ajánlott.
"- Kugoo S1 Pro motor nem volt gányolva
De ugye esőt kapott, azóta lehet, hogy gatya. Használt, de drágább, mint az új.
Az ominózus beázás óta nem láttuk működni, miközben a fél rollert kicserélted."Azóta én sem, viszont nagyjából matematikai esélye van annak, hogy bármi baja van. Mivel hivatalosan küldtek helyette másikat, az is ugyanezt produkálja, ugyanakkor valóban nincs rá garancia (az árat majd módosítom), garancia nincs rá, és az fel is van tüntetve:
- Kugoo S1 motor (új) nem volt gányolva
Igen, de ha rohadt nagy peched van, attól még lehet DOA. Nem láttad működni.
Persze ha garival adod, reális lehet az új ár feléért mondjuk valami moddernek...
Más ki venné meg, ha mindenkinek garis, s ha makkan postáznak újat, ingyen?Arra van garancia. Hiszen az Pro motor helyett adták. Ráadásul én magam is vállalok rá, azaz ha valaki megvásárolja, szól nekem és intézem én. Az ár ott is változhat.
- ECU új - nem volt gányolva
Ki tudja, hogyan sikerült a csere, elszakadt-e a vezetéke? Nem láttad működni.
A megvásárolt zsákbamacskámmal is úgy van, hogy belenézhettél, ki tudja?
Csavarokon vannak kopásnyomok. Nemt'm, mit kereshettél benne. Talán vizet?A régi ECU-ba belenéztem, de az újba nem. Az újat beszereltem, most is be van szerelve. Nem szakadt el a vezeték. az új ECU-nál nem világít az ECU Led, és nem zárja rövidre a motort, ezt korábban is leírtam. Az új ECU-ra a gyártó is adott garanciát, hiszen cserébe küldte.
A vásárolt régi ECU szerintem meg van nyikkanva, te ennek tudatában licitáltál, húztál egy tombolát, hogy végig az volt feltüntetve, hogy korrekten le van írva, hogy mi és hogyan történt, nincs rá garancia, ha jó te nyertél nem keveset, ha nem jó vesztettél. Vagyis itt nekem garantált 2001 Ft jön vissza a rollerből az átutalás megérkezése után, te pedig amint megérkezik hozzád, kiderül.
Erre 1 hét garanciát írtam. Annyi időn belül csak kiderül, hogy rossz e vagy sem. Viszont engem is véd, mer ha a vevő eláztatja, akkor ne nekem pattogjon. Egyébként minden olyan alkatrészhez mellékelem a rendelési számot és a nevet amelyik garanciális a GeekBuying szervizénél.
- Display új - nem volt gányolva
Próbáltad beszerelni, miközben vhogy leszakadt az egyik Hall szenzor összes
kábele, nem láttad, hogy működtetné a rollert... Feltehetőleg jó: nem bontatlan.
Az sajnos tényleg leszakadt de a réginél. Az történhetett, hogy hogy a szenzor végére ráragadhatott egy kis hőre reagáló gyanta, és megfogta, miután ki akartam húzni. Így maradt a kezemben.
Akkumulátor: ki lett bontva, ennyi.
Szét lett vágva, így sérülhettek volna a BMS vezetékei: egyértelműen gányolt...
(Szerintem persze működik, de már ránézésre sem egy patika gyári cumó így.)Arra nincs garancia.
Váz: Leszámítva azt az egyébként cserélhető részt érintetlen
Azt az egy-két esést leszámítva persze, teljesen olyan mint az új...Volt vagy két kemény bukta, de a váz nem sérült. Inkább amikor leért az alja, az karcolódott a treplinek.
- Hátsókerék szintén érintetlen.
Na ez az egy, amit el is hiszek. Ha eladod, tedd fel Vaterára. De ne új ár felett,
mert ahhoz palimadarat kellene találnod, hogy egyáltalán elkezdődjön a licit.Fent lesz. Nem akarok én senkit sem átvágni, de a pénzem keményen benne van a cuccban, és már szedném ki belőle. Majd normalizálom az árakat. Egyébként nem licittel szoktam eladni. Korábban nem így adtam el, A Roller ebben is változást hozott, mert fingom nem volt, hogy melyik alkatrész mennyit ér.
-
Tin
veterán
válasz
DigitXT #3577 üzenetére
Engedd el. Lehet hogy nem is az eső miatt ázott be, vagy csak kontakt volt, emberünk meg megpróbálta erővel megoldani. Elképesztő a srác, az a szomorú csak, hogy az ilyenek miatt könyvelik el a rendes magyarokat is nyerészkedő csalónak. Gyakorlatilag kapott egy fél rollert ingyen, és még mindig a gyártót fikázza a saját alkalmatlansága miatt. Meg ezek után is.
-
törölt tag
válasz
DigitXT #3575 üzenetére
Amikor megnyomom a fékkart, akkor megjelenik a Displayen a fékezés jelzés, és világít a féklámpa. A motort nem tudom, most per pill megnézni, mert mind a kettő a szekrényben van szépen becsomagolva (már jön az olyan idő amikor ez szigetelés nélkül használhatatlan (ősz) meg az az évszak, amikor szigetelve is (tél) a tapadás hiányában. Szóval ezt most csak kíváncsiságból néztem meg bízván abban, hogy márciusig csak el-el mennek az alkatrészek. Egyébként azért jó, így modulokra bontva eladni, mert tényleg nincs az, hogy: bevágom az egészet a dobozba, utána jön a panasz, hogy fingja sincs mi a baja, de szar. Ehelyett elmegy egy külön embernek majd talán az első (eladás szempontjából második) akkumulátor, az új ECU egy harmadiknak, a töltő (szintén alig használt) egy negyediknek, a Pro motor egy ötödiknek, az S1 soima motor egy hatodiknak, a hátsó kerék, egy hetediknek, és így tovább... olyan embereknek akik nem is ismerik egymást, tehát ha valamelyik szól, hogy valamivel gond van, biztos lehetek benne, hogy jó esély van rá, hogy nem valami trükk. Na meg több alkatrész eladás, több értékelés a vaterán
Tehát biztos, hogy jó a dolog bal oldali része, viszont irreleváns, mert az is biztos ,hogy a jobb oldali nem az, és ezt párban lehet rendelni.
Fent ami egyedül hiányos: az az oszlop tetején elhelyezkedő kezelőszerv, azt meg majd rendel hozzá az új tulaj, én nem teszek bele lóvét:
[link]A kereket a, sárhányót hátul , a villát szerintem szintén három részben adom el.
-
törölt tag
válasz
DigitXT #3570 üzenetére
Azért kicsit felbassza az ember agyát, hogy:
-elvárják a vevőtől, hogy majd ő szerelgeti, tesztelgeti
- IP54-et mondanak rá, mert kihasználják, hogy nincs sehol sem ledefiniálva, hogy milyen vízmennyiség minősült fröccsenővíznek, és az eső, miért lépi át
- Az a sajnálatos tény, hogy nem evidencia, hogy IP67-tel kellene kiadni.
- igen elküldtek mindent, csak a franc sem gondolta, hogy egy jelentéktelennek tűnő fenti alkatrész szart be.
- Az egészet ki kellett volna cserélni egy az egyben. Gyanítom, nem csak nekem ázott be a világon ez a csoda.
- Köztudottan klón terméket nem vettem volna, ez is klón (ETWOW), csak nem volt előttem ismert.
- Ha már másolnak, és nem fejlesztenek, legalább azt csinálták volna precízen, mert állítólag az ETWOW a folyómederből kihúzva is működik...Soha nem állítottam, hogy értek a roller szereléshez, de mint fizető vásárlónak, ez nem is feltétel.
Abban a hitben vártam hetekig, hogy jön a Display és azzal végre megoldódik. Kiderült, hogy azzal sem. Ezek után gondolom nem meglepő, hogy többet nem kívánok rá áldozni.
"Ui: azért nem kell senkinek a "hibátlan" alkatrész, mert nálad ezt nem lehet tudni,
és főleg azért, mert az új ár fölött árulod, nem kell rá várni felkiáltással. Ha tényleg
bontatlan cuccok lennének, akkor lenne realitása ennek a felülárazásnak, de mivel
videók hosszú sorában bizonyítod, hogy gányoltál velük és nem jutottál sikerre, én
se merném ezekután megvenni, hogy bizisten hibátlan, csak nálam nem működik."
- Kugoo S1 Pro motor nem volt gányolva
- Kugoo S1 motor (új) nem volt gányolva
- ECU új - nem volt gányolva
- Display új - nem volt gányolvaAkkumulátor: ki lett bontva, ennyi.
Váz: Leszámítva azt az egyébként cserélhető részt érintetlen
- Hátsókerék szintén érintetlen. -
törölt tag
válasz
DigitXT #3567 üzenetére
Küldtél egy privit, amiből kiderült, hogy lövésed sincs, hogy ez egy "legó" elem, és display cserénél ki kell húzni. Itt egy balesetről van szó.
Szerk: De lapozzunk... bevásároltam egy noname fos gyártó termékét, én károm. Majd elviszik, vagy kidobom, rám tartozik. Egyébként annyira fos, hogy még alkatrészként sem akarják a "hibátlan" részeket elvinni. Ez van. Nem, nem küldöm egyben, mert utána nekem ne pampogjon senki, hogy esetleg még valami szar. Örülök,hogy az új akksi is elment. Mondjuk kevesebbért, amennyiért gondoltam, de már hányok ettől az egésztől. A kérdés egyébként is az volt, hogy ezt a fékkaros szart lehet e cserélni, hogy annak tudatában áruljam a vázat. -
törölt tag
válasz
DigitXT #3564 üzenetére
"Szerk:
ugye nem azt akarod mondani, hogy megkaptad az új kijelzőt, és ahelyett,
hogy lekaparod azt a kis ragasztást a NYÁK-ról, kihúzod a gáz/fék csatiját, és az
újba bedugod, megfogtad a kábelt, és kitépted a gáz/fékkarból? Az eszem megáll."Ha megnézted volna a videót, látható, hogy akkor szépen kijött, meg volt lágyítva hajszárítóval. Csak aztán jött a bonyodalom, jó pár perccel később.
-
törölt tag
válasz
DigitXT #3564 üzenetére
Elsőnek simán kijött. Amikor cserélgettem a két Display-t. Aztán még meg akartam nézni egyszer az újjal, mert mondom összerakom már az új motorral is, nehogy valami csoda folytán mégis a régivel legyen gond. Miután ez megvolt, és láttam, hogy ugyanúgy hibát jelez , mondom oké visszadugom a régit, elvégre jó. Ekkor látom, hogy a fék a régivel nem világít. Na ekkor tapadt oda a hőrelágyuló cucc, ez meg a kezemben maradt, a szenzor része meg a kormányban.
-
-
törölt tag
válasz
DigitXT #3509 üzenetére
Az is megvót ingyen. Jó emberekkel kell barátkozni. A barátokat kell gyűjteni nem az ellenségeket. Látod, te is beszólogatsz én még sem haragszom rád. Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. A gyártót meg nem lehúztam. Leírtam mindent korrekten, nem hazudtam! Ők meg válaszoltak, és küldtek alkatrészeket. Ennyi. Ja és még valami. a Hibás ECU-n kívül (amire te is licitáltál, csak aztán egy másik srác rád licitált, így övé lesz a cucc a dolgok állása szerint
) minden Kugoo terméket levettem Vateráról. Mindenből van tartalékom
A szigetelés is meg lesz oldva! No szóval szeretet és béke, és bocsi ha kicsit negatív voltam a Kugooval, de kicsit apátiába zuhantam akkortájt.
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #3433 üzenetére
Faragtam egy kicsit szélesebb tengelyt, így egész vállalhatóan pörög:
holnap kíváncsi leszek, jobban megy-e, mint ma (arra számítok, igen)!
MÁS: a kalibráció csak a kijelzett sebességet (+a tévesen mért távot!)
csökkenti, az áramkorlát nem nő tőle sajnos: majd ránézek, ennél mit
beszélget a vezérlő a kormánnyal. Remélem nem törik el a tengelyem.
Messze nem lett tökéletes, egy 12-es cső-tengelybe flexeltem bele.Mindenesetre a csapágyat kicsit amortizáltam megint: szerelői bakival.
Ennek hangja hallható a videón: szerencsére akadásról még szó nincs.
(Konkrétan rosszul támasztottam, ahogy a szoruló tengelyt kiütöttem.) -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #3429 üzenetére
Hát, kb. 2 km/h lassabb mindenhol + több áramot vesz fel = nem az igazi...
Jó, hát ez közismert a pneumatikus kerekekről. De ez extrában szorul is.
Most már valahogy csak bele kellene oktrojálni a sima motort hátra.Jah, az óra csal felfelé 1-2 km/h-t, távot meg rendesen fölé méri. GPS 2.45
km-nél ez már 2.7-nél tartott (sok pirosat kaptam, ráértem nézegetni).
7.1 km helyett a végén meg hozta a szokásos 7.7 km-t. (Érdekes, mivel a
sima kerékkel jóval pontosabb volt: lehet, más picit a Pro kerék átmérője?)10% körüli csalás mind távban, mint sebességben: ezt át fogom állítani.
Szerk: visszakerestem a 7.1-re, hát a 11A-es jóval kevésbé szívta az akkut
(ami persze logikus, mert valamit valamiért).Dupla motorhoz dupla akku jó. -
Dr.Zoo
őstag
válasz
DigitXT #3409 üzenetére
Most hogy hideg van kint hajnalban, hamarabb megzabálja az akkum.
Pedig elméletileg 3000mAH feletti cellákból építettem, a feszültség hamar 36V közelébe redukálódik.
A hatótávolságot egyenlőre még nem teszteltem koppra, lehet hogy valamelyik napsütéses hétvégén megyek vele egy nagyobb karikát. -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #3352 üzenetére
első körben hátul a pneumatikus marad...
Teljesen véletlenül megforgattam kézzel a hátsó kereket. Hát akad rendesen.
Menet közben semmit nem érzeni belőle, de sanszos, hogy a csapágy nem
nagyon bírta a kiképzést. Oké, hogy csak 700 Ft, de akkor is gáz. Franc se
akar újra szívni vele. Vmi komolyabb csapágyat kéne hozzá lőni / erősebbet.Ez meg is magyarázza, hogy miért merül le nagyon hamar (15 km se jön ki).
-
stellaz
veterán
válasz
DigitXT #3217 üzenetére
ok, de attól még az alapvető fizika nem változik. A légellenállás bármilyen tempónál számít, de minél gyorsabban mész annál inkább. Szerintem te abban kételkedsz, hogy ez már a roller sebességénél is számít, pedig hidd el, hogy igen. Országúti kerékpár esetében (aminek sokkal jobbak a légellenállási jellemzői) úgy emlékszem 15 km/h felett már a legnagyobb veszteséget a légellenállás adja.
Itt van egy részlet a Specialized kerékpárgyártó aerodinamikai mérnökétől (saját szélcsatornájuk van):
"A „borotválós” kísérletet elvégeztük 20 és 40 km/órás tempó mellett, és azt az eredményt kaptuk, hogy szőrtelen lábakkal a megtakarított idő közel azonos: 40 km-es távra vetítve bő egy perc. Természetesen 40-es átlaggal egy órányi kerékpározásból jön le az egy perc, 20-as tempó mellett 2 órából. A százalékos megtakarítás természetesen nem ugyanaz, kb. másfél százalék a 0,8-tel szemben."
És most csak a lábszőrről beszélünk rolleres tempó mellett. Persze a sebességet átválthatod megtakarított energiára is. Szerinted akkor mennyi megtakarítást jelent, ha lefelezed a homlokfelületet, mert mondjuk leguggolsz? Vagy éppen nem lobog utánad a kabátod, sálad, nadrágod?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
DigitXT #3217 üzenetére
"A lejtőn elérhető végsebesség megint érdekes kérdés! Tegyük fel, hogy szabadon futó módban vagy: simán megy 40 fölé, ha nagy lejtő, nem egészséges, de megy! Mi történik, ha ekkor gázt adsz? Fékhatást tapasztasz."
Kugoo-nál semmi nem történik (tesztelve), mivel nem fogja vissza a motor. Xiaominál már igen.
-
berobi78
tag
válasz
DigitXT #3199 üzenetére
Vicces, hogy ezen az egy-két km/h-án agyaltok
Kugoo S1-em van, 15A-s vezérlővel. Már azzal tudok nyerni vagy veszteni sebességben, hogy hogyan állok a rolleren. Merőlegesen a menetirányra, vagy hosszában. Illetve fúj-e a szél vagy sem és ha igen, hátulról vagy előről
A töltöttségről nem is beszélve. Bár azt könnyebben lehet befolyásolni mint a szél irányt.
-
stellaz
veterán
válasz
DigitXT #3199 üzenetére
Én direkt kipróbáltam, külvárosból belvárosba az m365 18 ill 25 km/h korlátozás mellett, úgy, hogy ahol lehet autó vagy kerékpár úton végsebessegen, járdán a gyalogosok mellett lelassítva 9 km-en sikerült kemény 4 percet hoznom (talán 44 perc helyett 40 vagy ilyesmi), átlagban is 1-2 km/h volt a különbség. Sőt, a sima hajtós rollert is alig tudtam időben megverni (50 perc). De reggel bringával is 35-40 perc úgy, hogy csak autó úton megyek és 25-nél gyorsabban, ahol lehet.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
DigitXT #3197 üzenetére
Ja igen, azt kihagytam hogy teljesen feltöltve értettem.
Amúgy jók ezek a kis kugook ha foglalkozol vele, állítólag már kormány kotyogásra is van megoldás, de én már nem szánok rá időt, hogy van már rá vevőm. De végül is ha leszigeteled (plusz a rezgő dolgokat megcsinálod, aksi, vezérlő kibélelése), az említett kotyogást orvosolod, az első teleszkópot megcsinálod, ja és egy 15A vezérlőt keresel, vagy átírod ha át lehet, jó kis roller, csak ez mind idő...Bár jobb esetben 1x kell megcsinálni.
-
Dorian
félisten
-
törölt tag
válasz
DigitXT #3090 üzenetére
Ne is kezdj bele, mert akkor lesz egy 15 órás videó, hogy hogyan (nem?) sikerült.
Mondja ezt az akinek a Youtube-on 3 év alatt 379 feliratkozója jött össze
Amúgy a csatorna főszereplője aki a videón van, asszonynak erős, traktornak gyenge
Egyébként meg nem érzék kérdése. 22 éve rakok össze számítógépeket. Ebbe is bele kell(ene) tanulni. A kerékpáromat sem én szereltem soha, hanem elvittem a szerelőhöz. Itt csak annyi volt a probléma, hogy a kijelző is lerohadt, különben már napok óta készen lenne, illetve majd nekem kell szigetelni, mertt a berlinkelt szervizben is a szatyor volt a jó ötlet. Az egyik szerviz 15K-t mondott helyben telefonban, a másik Debrecenben 10K-t. Ja meg ugye fent a kijelzőnél ez a műanyag takony van, ami hőre lágyuló.
-
törölt tag
válasz
DigitXT #3018 üzenetére
Még az elvileg hibás ECU-t is feldobom Vaterára, hátha valami elektroműszerész megveszi. Adtam én már el számos hibás dolgot
Természetesen mindegyiknél feltüntetve, hogy nem működik. OIyan is volt, amiről nem gondoltam, lesz aki megveszi. Legutóbb pont ezzel a rollerrel lezúzott Mi A2-t passzoltam el úgy, hogy négy szervizbe is bevittem, volt ahol azt mondta a szervizes, hogy most maga ellene fog beszélni, de ne csináljuk meg, mert nem éri meg. Mindenhol azt mondták, hogy javítható, csak hátlapot kell cserélni, komplett kijelzőt, és keretet is. Lényegében csak a SoC maradt meg. Aztán itt ültem egy romhalmazzal, és gondoltam, megpróbálom eladni. El is ment, igaz, hogy 10 000 Ft-ért, és 62-ért vettem, de javításnál csak a kijelző 22.500 Ft lett volna, plusz a hátlap, plusz a keret bőven 40 000 Ft-ot mondtak munkadíjjal. 55-ért meg újat lehet venni... Itt ment el a PH-n
-
törölt tag
válasz
DigitXT #3016 üzenetére
Csak két dolog lehet hulla... az egyik a kijelző elektronika, a másik meg az oszlopban a vezeték. De most én ebbe már pénzt nem fogok feccőlni, hogy vegyek fentre elektronikát, plusz várjak vele sokat, aztán ha nem jó, és mégis a kábel a szar (de nem érzek égett szagot sem, nem is látom, hogy meg lenne olvadva) akkor még fizessek a szerelésért is... aztán olyan szerelőt, aki meg is csinálná korrektren leszigetelve meg még horror áron sem kapok (ma a fickó amikor azt mondta annak tudatában a telefonban, hogy 15 K úgy, hogy akkor még úgy volt, hogy az ECU + motor duó megoldja a gondot, tehát csak nem akartam szerelni, szóval azt mondtam neki, hogy majd hívom, de azt lesheti, és ezt akkor is tudtam) azért szereltem én... szóval nekem ebből elegem van. Egyébként nem feltétlen sima M365 hanem akkor már lehet PRO, vagy hagyom a rollerezést a francba... elvégre hetek óta elvagyok robogóval. Most már jön az ősz, szóval nem fogom elővenni sem... így ráérek el-el adogatni alkatrészenként, de nem olcsón... max a nyakamon marad... pénzt már nem visz egyébként sem.
Bár úgy kalkulálom, hogy a motor plusz elég lesz a veszteség minimalizálására. Első roller, tanulópénz volt. Gondolkoztam sokkal drágábban is, de jövőre már lehet a törvény is meglesz alkotva, aztán az erősebbek, meg amik rendesen le is vannak gyárilag szigetelve, ki lesznek tiltva a 3,14csba, mint Németben van.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
DigitXT #3013 üzenetére
Én majd részletes infót tudok adni S1/S1 pro után, holnap jön meg (sima M365 de abból a legujjabb), bár nem gyári szoftverrel fogom használni, hanem mokkoltal, sokkal jobban megy vele elvileg minden szempontból. Illetve vettem hozzá egy pro kijelzőt még pluszban, kemény 4 ezerért. Már várom.
-
törölt tag
válasz
DigitXT #3005 üzenetére
Filmorával vágtam rajta, meg felgyorsítottam itt-ott
Majd csinálok belőle rövidebbet, de ez 26 perc lett
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
DigitXT #2951 üzenetére
Nem, csak egy kis vékony réteget kentem rá, motorhoz be se tud menni, de szétszedtem utána, semmit nem láttam ami gáz lenne. Lehet amúgy a kábel tört meg csak, de nem foglalkozok vele. Megvan már rá a vevő, megjön az új motor, belerakom, és cső.
Most már az M365-tel akarok sz@pni...
Már kinéztem rá mókolt szoftvert ~430W-ig felhuzza (alap esetben ugye 250W van szabályozva), így 32-vel tud majd menni gps szerint, és nem öli meg elvileg. Bár az se érdekel 1 év garis majdnem.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
DigitXT #2923 üzenetére
Ha kapok új motort persze eladom. Szerintem javítható amúgy.
Csabee.:
Hosszú története van, lényeg hátsó motor kábel kontaktus volt, újra kellett volna húzni az összes kábelt a motorból...Akitől vettem vissza kaptam 80 ezret a vételárból, és én leadtam csináltatni. Csak beszívtam mert akinek leadtam 2-3 napot ígért, lett 1,5 hét, úgy adta vissza hogy nem is volt még jó (kellett volna bele szenzor még), kábelt nem újra húzta hanem összekötegelte, vicc volt az egész, és 50 ezret akart elkérni, nem fizettem ki így, ment a cigánykodás...Végül bevittem az Inokimhez, és rendeltem hozzá egy komplett hátsó motort ami 1 hónap mire megjön, lesz vagy 80 ezer. A másikat meg nem kaptam vissza csak úgy ha kifizettem volna az 50 ezret, itt már a tököm tele volt, így el is engedtem, mivel az eladó vissza adott 80 ezret amiből megvan az új motor...
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #2898 üzenetére
Nem más a villája véletlenül?
Na jó, képek alapján dehogynem. Szóval nem egyszerűen pattintható be hátra:
Amúgy elgurultam a rollers.hu-hoz, tudnak-e valami megoldást hátra, de nem...
A kinézett Frenzy kerék tényleg 230-as (titkon reméltem, hogy mivel annak az
első és a hátsó kereke eltérő méretű, hátha csak elírás), abszolút nem fér be...
Meg ha beférne sem igen ajánlották, mert műanyagfelnis, s nagyobb tempónál,
ha kap egy ütést megfeküdhet, mert nem elektromos rollerhez találták ki.Ui: a gurulás végén lemerült, megtapasztalhattam végre* az elgyengülést, ill. a
legvégén a nulla rásegítést, viszont nem kapcsolt ki! Szépen megállt 29.5V-on,
a kijelző működött tovább, mérte a sebességet, távot, sőt volt fék is! Mi több, a
regeneratív fék segítségével még valamennyi extra rásegítést is lehetett nyerni,
"lejtőzés" után, szóval tényleg tölt vissza, ahogy kell.Ja és pici rásegítéssel
is kényelmesebb rollerezve haladni, mint teljesen nullával! Hatalmas pluszpont,
hogy funkcionális marad (távmérés, fék): ez még májusi modell, teljesen bevált.
(Ha megjön a csere, elképzelhető, hogy családban marad az is, meglátjuk...)
*: a másik az fogta magát, és se kép se hang, vissza se lehetett kapcsolni.
Szerk: viszont a Dembinszky utcában kegyetlen milyen macskaköves járda van.
Jó, hogy nem feküdtem el rajta, aztán inkább mentem az aszfalton, mint azon...
Kis tempónál is iszonyat csörgés-zörgéssel lehet csak rajta haladni. Kegyetlen!
Ill. ezt a vékonyka hátsó kereket úgy meg tudja vezetni, hogy csak kapkodsz. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
DigitXT #2874 üzenetére
Ne V-okkal foglalkozz, inkább azzal hogy lehet felhúzni vagy 16A-ig a Kugoo vezérlőjét...
OXO: Hátsó motor kábele hibás volt, hol érintkezett hol nem, leadtam csináltatni ott le@szopattak, gány munka, úgy adták vissza még nem is volt jó, ki akarták fizettetni...stb stb, bele se megyek mert hosszú. Akitől vettem vissza kaptam tőle egy összeget, abból meg rendeltem egy komplett hátsó motort, csak sok idő míg megjön.
zoltanz: Azzal már nappal is jó észnél lenni.
-
Dorian
félisten
válasz
DigitXT #2861 üzenetére
Igaz, kicsit pontatlan voltam. 42,1- 42,2-re tölt fel max, és 35-nél még megy, csak már visszavesz a teljesítményből jócskán. Emlékeim szerint (1x volt ilyen) kikapcsolásnál még biztosan 30-egynéhány volt, tuti nem 29, de ezt nem nagyon fogom tesztelni, hiszen nem nagyon tesz jót neki a full lemerítés, ill. nekem sem tesz jót, ha félúton áll le vhol
-
Dr.Zoo
őstag
-
Ezekiel Ston
senior tag
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #2824 üzenetére
Eddig tartott az öröm. Ma rendesen kibaszott velem, kb. félúton megállt munkába
menet, utána a gázra nem reagált: haza rollereztem, otthon elkezdte venni a gázt,
de folyamat kattog a vezérlőnél.Csak kell az a cserealkatrész, így nem jó.
Egész konkrétan a hátsó kerék zökkenésével (járdán göcsört) egyidőben történt...
(Most jöhetne megint az, hogy nézzem meg, szétcsúszott-e valami, ám valójában
tudom, hogy ez nem történhet meg, hiszen pöckök fogják össze a csatlakozókat.)Szerk: én még azt is el tudom képzelni, hogy valami elbaltázott forrasztás miatt a
panelben megy szét valami. Komolyan egy ipari hulladék az egész. Már bocsánat. -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #2643 üzenetére
Most már csak hónap végére várható, mert nem kicsit nőtt meg rá a kereslet.
ON: nincs ennek valami olyan alternatívája, ami kis hazánkban beszerezhető?
Nem szeretnék hónapokat várni kínai szállításra, hátha addigra végleg megkotlik.Szerk: bevállalnám a felfújhatós verziót is, ha az kapható... ez majdnem jó, csak
egy kicsit nagyobb, ha jól sejtem.De ilyesmit nem lehetne rá applikálni?
-
törölt tag
válasz
DigitXT #2816 üzenetére
Ign, így van, de én meg azt gondoltam, hogy a vezérlő hibája, zárlatot észlel a motorban. Viszont a vezérlő is hibás, mert amikor nincs rádugva a motor, akkor kéd led világít az egyik az ECU, a másik meg az M, de mivel nincs rádugva a Motor így gondolom azt jelzi hibának, hogy a motor nincs érzékelve. Feltölt igen, az LCD kijelző is rendben működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón 6 akkumulátorral - Garancia, Care Refresh
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - Garancia, Care Refresh
- DJI Avata 2 - Googles 3 - Fly More Combo - RC3 - ND Filter - Care Refresh
- DJI Mavic 3 drón szett - 4/3" Hasselblad + 7x-es zoom kamera
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új HP 16 Elitebook 865 G10 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 7540U 4.9Ghz 16GB 1TB Radeon 740M Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest