Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Kell e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Hadeska22: Fiio x Snowsky Tiny - Megoldás a (mesterségesen gerjesztett) problémára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Igen a 25-30 km akkor igaz, ha nem nehéz az ember. Ha nehéz akkor 2 pro. Csak nem értem, hogy ugyanaz a roller, csak kicsit nagyobb motor és akksi, és +60 vagy +100e amennyivel többe kerül.
-
wanted5
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Egyébként tényleg össze kéne rakni egy összefoglalót, csak sokkal több munka van vele, mint ahogy azt elsőre gondolná bárki. Nem beszélve arról, hogy ha valami helytelen, akkor általában lehurrogják.
Ezt a hatótáv dolgot is olyan unalmas már ismételni. Sokszor az autókhoz szoktam hasonlítani (tudom, hogy nem a legjobb), mert ott valahogy általánosan tudják az emberek, hogy ha azt mondja a gyártó, hogy 5 litert fogyaszt, akkor arra rá kell tenni mindig, vagy elektromos esetén, ha a WLTP 500 km, akkor az valahol 400 körül lesz a valóságban.
Csak azt nem értem, hogy ha autók esetében tudják ezt az emberek, akkor más járműveknél miért gondolják, hogy igaz lesz az amit a gyártó mond fogyasztást?(Ezeknek a rollereknek a tesztelését úgy tudom elképzelni, hogy ráraknak egy 70 kilós vasat / zsákot / akármit, felrakják egy futópadra és ameddig megy azt írják rá, tehát nemhogy szél nincs, hanem még légellenállás se)
-
Rivaul
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem akarja télen használni. Igazából nem is kifejezetten akarja. Csak apósék gondolták hogy amikor olyan az idő, akkor azt a 3km dimbes dombos kutyagolást megkönnyítsék neki. Pedig szeret sétálni. De ha már megkapta, akkor használhatja is. A suliba nem sokan járnak ilyennel, mivel kisváros így nincsenek nagyon távok. Rendészeti középiskola. Majd megkérdezzük az osztályfőnököt azért.
-
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az 500W motor megbirkózik vele, csak az a fostalicska váz fog széttörni...
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
"Sajnos a rollerek neha tornek, a xiaomi is."
Ebben te hol latod azt, hogy ugyanugy? Lehet az iskolai nyelvtankonyveidet nem artana ujra atfutnod. -
Imy
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Én tegnap este rendeltem meg a Xiaomi Mi Essential-t. Szerintem elég lesz, ha nem, akkor ott van a 14 napos visszaküldés, de szerintem nem kell rá utalnom magamat a visszaküldésre.
125e volt az aquába. [link]
A többi ami erősebb jelentősen drágább, kb 30%-al. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Pedig megfelelő roller esetén igazán kevés információ elégséges a roller FW frissítéshez.
Ha kettő videóban is lépésről lépésre ugyanazt csinálják, annyi általában bőven elég.
Utólag visszagondolva hiába néztem meg vagy 10-et és olvastam többet, annyi elég lett volna.És hála égnek nem mindenki lakik az általad megadott cég közelében!
Többe kerülne eljuttatni hozzájuk, + hogy ők mókoljanak rajta, mint itt vidéken a téglásított rollert helyreállítása.FW frissítéskor a paraméterezés nem is szokott elsőre tökéletesre sikerülni. Jó kipróbálni kicsit a szélsőségeket, úgy is tesztelni 1-2 hétig, majd a 3., 4. finomhangolás környékén jön az a viselkedés, amit passzol hozzánk. Nekem is olyan beállítások jöttek be igazából, amire eleinte nem is gondoltam.
Aztán új munkahely, vagy költözés után lehet újrahangolni a rollert, mert az új útvonalhoz más lenne ideális.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szerintem teljesen jó erre a célra ez a roller. Én is valószínű ilyen kisebb teljesítményű modellt vennék ritka használatra, rövidebb utakra kevés kilóval.
#16169:
Azt te is tudod, hogy a mókolás nem mindenkinek való, de nyilván ott a lehetőség, hogy segítséget kérjen. Csak hát ugye mindent olcsón és azonnal akarunk.Anno sokat szenvedtem ezzel az okostelefon topikokban. Megcsinálnak egy ROOT -ot egy leírás alapján, utána simán 2 perc alatt vágnak téglára egy telefont.
Meg már nem emlékszem melyik rollernél írták többen is, hogy az egyik custom FW után nem lehetett kikapcsolni rollert. A fejlesztő is tudott róla, és dolgozott a problémán. Szóval érdemes körültekintőnek lenni, ha valaki saját maga akar változtatni a gyári szoftveren...és itt ugye még nem is beszéltünk arról, hogy komolyabb problémát okoz vagy elront valamit a júzer.
-
DGery
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Jobb esetben a dupláját, ha éleszthető ST linkkel, és nem valami más megy el rajta akár fizikálisan is egy rossz paraméterből adódó túlterhelés miatt
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Sport módban megy csak 20km/h? Vagy normál is?
Csak mert azért a 15km/h nem sok ha normál módba csak annyit megy. Viszont a sport modba a hatotav jelentősen csökken.
-
Revolit
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Úgy látom ezt a mi 3 lite-ot szinte minden paraméterben veri a d28e. És az is Xiaomi gyakorlatilag. A 8.5 kerék a legfájóbb talán. Gondolom belsős gumi ez is.
BTW d28e, nincs még hozzá sebesség korlát okosítás?

-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Igazából arra használnám, hogy 3-4 km-re elugorjak a varosba, boltba stb. Néha elvinném kocsival magammal, hogy ne kelljen mindenhol gyalogolni. Nagyjából ennyi lenne a felhasználás. Nem akarok vele kiváltani autót vagy tömegközlekedést.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A különböző kormányrúd sérülések egy része nem eredhet abból (IS), hogy nincs megfelelően karbantartva a roller?
Gondolok itt arra például, hogy időnként érdemes ránézni a csavarokra nem lazultak -e meg. Mert azért ezek okozhatnak mechanikai sérüléseket, repedéseket, akár törést is. Főleg ha terhelve van.
Nyilván itt nem a felépítési/tervezési hibákra, vagy anyagminőségi, és egyéb problémákból bekövetkező sérülésekre gondolok.
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A helyesiras erdekesebb, mint a tores. Sajnos a rollerek neha tornek, a xiaomi is.
-
Imy
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Hát igen. Akkor 200e egy normális roller.
Tudtok jó, és megbízható helyet a két rollerre ami ajánlott?Mi Electric Scooter 3
Xiaomi Mi Electric 1SÉs kérnék pro-kontrát melyiket lenne érdemesebb megvenni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Én mondjuk tuti F40 -et vagy G30LE -t néznék, csak az meg valószínű a hatótáv miatt lesz necces. Az a "20-30km" már simán ki tudja nullázni az akkumulátort (na meg elég sem lesz...). Viszont ha tudja bent tölteni a munkahelyen (gondolom oda járna?), akkor jó alternatíva lenne...csak a másik kérdés megint az, hogy használtan milyen összegen tudja megszerezni.
Én amikor először lejártam a tervezett útvonalat, egészen más szemmel kellett néznem az utat. Aztán végül rá kellett jönnöm, hogy pár kilométert még hozzá kell adnom. Például volt egy olyan szakasz, ahol a járda használhatatlan, az út pedig bár kisebb, de elég aktív forgalommal, általában rengeteg kamionnal/teherautóval, a sávok pedig szűkebbek.
Ráadásul nem egy olyan szakasz volt, ahol az út szélén több centis repedések vannak a burkolaton, nincsenek szintben az út szélén a csatornafedelek. Vagy a kamionok, buszok felgyűrték az aszfaltot az út szélén.
Van egy-két pálcika, amit simán meg fog enni az út, és/vagy csillapítás hiányában nagyon nem lesz komfortos azzal utazni. Csak azért írom ezt, mert gondolom nem én vagyok az egyetlen, aki laikusként betervez egy hatótávot, aztán rá kell jönnie, hogy újra kell számolni az egészet. Így nem mindegy mit és mennyiért vesz.
-
Imy
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi.
Mi amit lenne érdemes venni, vagyis az első jó ár/érték arányú? Igazából a 20km valós hatótávolság elég nekem. Városba ha használom akkor is oda-vissza 6-8km, csak nem akarom tölteni minden nap. Lehet egy nap 2x is beugrok vele... -
törölt tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Sajnos nem olvastam a hozzászólásod... de akkor ezek szerint le kellett volna rá csapni...

Amúgy árban pont még megfelelne nekem is, meg típusba is pont ez érdekelne...De a jegelésből gondolom, hogy ez már "elkelt"...
Őszintén szólva nem igen vannak tapasztalatim másod piacról. Ami nem jelenti hogy rossz/rosszabb... Jófogás, meg hasonlókról hallottam ismerősi körben... Hardware aprót is hallottam már, de tapasztalat nincs nagyon.
* A fentebb (korábbi hsz-ek) említett kerékpár mondjuk "másodpiac" - ha azt nézzük, hogy egy kb 10 kilométeres teszt bringa, alig használva/ bolt felszámolás miatt is eladva, mint később kiderült... lehet jó cuccokat kifogni, tény.
Más:
Lekapcsoltak egy elektromos rollerest, aki Brüsszelben 112 kilométer/órával száguldozott#16101 PociAti
Értem köszi
Nekem kicsit a 8 kerről jutott eszembe olyan ,hogy régen nem volt a legjobb csengése...
Persze, ez indokolatlan megkülönböztetés, "előítélet"... vagy óvatosság...
Mondhatjuk, hogy ennyire nem vagyok képbe, még ezekkel pl árak, megbízhatóság... így külön jó ezt olvasni, hogy több a pozitív tapasztalat.köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ezt néztem én is. Pont... Csak nem tudom... kicsit túl szép hogy nem?
Gondolom azért nem árt ha van ezekre garancia, nem 1-2 hét. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Elég régóta létezik ez a link.
Ennek ellenére sajnos az eladók nem mindig találják meg, ezért rá szoktam nézni a tágabb kategóriára is. -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Egy kis kiegészítés. A "II" -es verziónak a kormányrúd rögzítője is más. Tudsz mutatni olyat a G30P -ből, amin rendszámtartó van és a "II" -es verzió kormányrúd rögzítője?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Igen, azt valóban elírtam...elnézést. Egyébként én is ezt a 3 típust néztem.
Nekem nagyon tetszik továbbra is az F40, meg a csatlakozó elhelyezése, de a többi nálam fontosabb szempont volt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
g30le és f40 között kb a levegős kerék a difi?
a max g30 az amiben nagy akku van még pluszban? -
törölt tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
De akkor ezek szerint erről lehetséges vásárolni? Ha igen milyen üzletekben?
#16026 ρσгτσ
Meg kerékpárra
Nekem több van már benne jóval, igaz, már meg van egy ideje 
#16027 kovta23
Köszi, ez hasznos infó... Eddig nem is tudtam, hogy termékekre is fel lehet használni.Élelmiszerről hallottam, az volt, meg szálláshelyről, élményekre pl mozi, vagy bérlet, fürdő stb...
De ha ilyesmikre is jó lehet az klassz. Utána kellene ennek is nézni akkor

#16030 st6969
Most rájuk keresve én is csak angol oldalt találtam ugyan át lehet állítani magyarra, de ez semmin nem változtatott nálam
Ha van app, talán ott van ügyfélszolgálat benne esetleg nem?Ja az ilyen dolgok, nem túl jók... Viszont jó volt ezt olvasni... hogy ne jusson nagyon eszembe tőlük bérelni
Vagy figyeljek ilyesmikre is...#16033 Reggie0
Én a telefont jobban szeretem ott élő emberrel tudok beszélni, gyorsabb, praktikusabb mint az írás... ha eljutsz odáig, ebben vegyes tapasztalat van
Ettől még az alternatívák is jók, ha olyan a gondod, hogy megoldható úgy egyszerűen... -
tutis
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az f30 és a d28 között milyen érdemi különbségek vannak?
-
galbi1972
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi, holnap megpróbálom !
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Mondjuk kérdés az is, hogy milyen autóban szállítaná. Illetve esélyes, hogy le kell hajtani az egyik részét az osztott hátsó ülésnek. Persze attól is függ melyik roller.
-
Louies
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Sorban írom 80kg vagyok
Kb. Kiváltaná az autót napi közlekedésben. Elképzelhető, h egyik nap 20 km, de előfordulhat 50km is. Max 400k szánék rá. Aszfalt 90%ban, de azért egy rosszabb útra tévedve sem szeretném tolni. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Sziasztok!
Nem rég kezdtem el olvasni a topicot.Olvastam feljebb, hogy ősszel várhatóan lesznek újabb modellek, elképzelhető, hogy a korábbi modelleknek emiatt majd csökken, normalizálódik az ára? Mikor lehet érdemesebb venni? (jelenleg nem sürgős)
köszönöm a válaszokat

-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
-
Ghostface
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi a sok infót!

Még a Segway D28-on gondolkoztam amit te is írtál, és az most Aqua-nál 168. -
Ghostface
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi, majd megnézem, de a használt dolgoktól mindig félek. Amilyen szerencsés vagyok tuti valami lestrapáltat kapnék...
Lehet hogy akkor inkább költök rá kicsit többet és ez lesz. -
Ghostface
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Kb 85kg, ha a magasság is kell akkor az kb 172cm. Vannak 2 kisebb meg egy meredekebb emelkedő egyik sem hosszú, szóval nem teljesen sík terep.
Köszi a tippeket! -
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Én babakocsival sem szeretek ezeken átmenni.
Kis sebességgel sem jó. Felénk sok ilyen van.Somatom:
Ezt a linket mentettem, mert nem sokkal korábban már írtad másnak is.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Kb. az van amit feljebb is írtam. Igaz, még tudom pontosítani. 90% sík rész, mellette van úgy kb. 2 emelkedős rész. 80kg (+ruha, táska).
Talán 60-70% lehet a bringa utas rész, de Budapest....szóval van pár helyen kátyú, úthiba kerülgetés. Keresztben felgyűrődő aszfalt...stb.
Meg több helyen van ilyen, vagy ehhez hasonló burkolat a járda átkelő részén:
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Igen, láttam ezt a videót is.

Elsősorban itthon néztem az árakat. F40 tetszene még, de gyakorlati oldalról többen javasolták a hátsókerekes hajtást. Pro2 -nek meg a kereke is kisebb.
319 körül már lehet szerezni itthon a G30E 2 -t, de lehet még kallódik hozzá egy kupon is.
-
Reggie0
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Kene valami ostoros rendorosztag is, akik a lassan rollerezoket/kerekparozokat hajtja.
Az a baj, hogy mar igy is alig lehet haladni a kerekparutakon, mert mindig van par turista amelyik feltartja a forgalmat, es emiatt elozni se lehet, mert szembol is ugyanilyen lassu oszlopok jonnek. En mindig varom az oszt/telet, akkor a legjobb rollerezni. -
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
20km a hatotav. Gondolom valamilyen szinten olcsósított verzionak szánták, bár ez nemigazán jött össze.
Őszintén nemtudom mit csinaljak, szeretnék viszonylag jó árban rollerhez jutni így rengeteget olvasgatok.
Gobooról a D28E olyan 145ezer lenne. Nyilván előnyösebb lenne a nagyobb kerék viszont itt a topikban is volt egy fórumtárs akinek vissza kellett küldenie nagy harc árán, illetve FB csoportban is olvastam néhány olyat, hogy megállt egyik napról a másikra vagy gyorsan merült stb.
Mi3 itthonról lenne ugye olyan 175-180ezer garanciával. Ismert modell, nem nagyon van baj velük viszont 8,5os kerékkel ellátott.
Jobban húzok a Xiaomi felé, nagyon népszerűek nincs gond velük, talán könnyen el is tudom adni később. A garancia is lehet jól jönne.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
xiaomishop.hu-nak érdekes az árazása:
219.990 Ft a Xiaomi 3 Lite és ugyanott
179.990 Ft a Xiaomi 3.
Mindkettő raktáron, azonnal megvásárolható. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Xiaomi 3 lite ez nekem új infó.
Jó nagy késéssel jelent meg a testvéréhez képest. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Mesélj már arról, milyen elektromos rollerek voltak 12 évvel ezelőtt!
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Egyébként a Xiaomi alap 4es modell vajon mikor fog érkezni? Valószínűleg az is 10es kerékkel lesz.Ugye most jött egy 3as Lite verzió illetve amit mondasz 4es abból a Pro. Bár még nehezen beszerezhető. És nem is túl olcsó.
Gondolom lesz majd egy alap 4es modell, kérdés mikor? Ősszel tavasszal szoktak ezeket kihozni?
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Sztem nem reklám kell ide, hanem bünti. Németországban melózok. Itt (is) elérték, hogy a rolleres, bringás szent állat lett. Nem a pénzbeli bünti a visszatartó erő, hanem a jogsi. Ha nem adod meg a elsőbbséget egy terminátornak (élő szövet, a fém vázon
), vagy nem elegendő oldaltávolsággal előzöd, akkor a párszáz Euró és pár pont bünti mellé úgy berántják két hétre, egy hónapra a jogsidat, mint a huzat. Én kamionnal úgy félek tőlük, mint a tűztől. Nincs az az isten, amiért én megkockáztassak egy nem szabályos kikerülést. Akkor sem, ha Timbuktuig gyűlik fel mögöttem az autósor. Na, ez kéne Mo. -ra is. Persze, ahogy írtad, itt tartozik ehhez egy kiépített, bringás úthálózat is. -
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Vagy lehetett volna az elmúlt 12 évben társadalmi hirdetésekben népszerűsíteni az elektromos rollereket a szokásos fideszes Brüsszelező reklámok helyett.
Akár óriásplakátok formájában, akár Korbuly Péter hangjával:
Társadalmi célú hirdetés
Az úthálózatunk túlterhelt, a dugókban töltünk jelentős időt.
Ezt az időt tölthetnénk a családunkkal is!
De egyre többen ismerik fel a rollereket
Váltson ön is elektromos rollerre!Soros György, ja nem, izé... A rollerek jóval kevesebb helyet foglalnak el útjainkból, mert kicsi, könnyű, jól lehet vele parkolni, és nem szennyezi a levegőt kipufogógázokkal.
Segítsük a rolleresek közlekedését azzal, h megfelelő oldaltávolságot tatunk tőlük, hogy nem dudálunk rájuk indokolatlanul, hogy gyermekeinknek is példát mutatunk.
Váltson ön is rollerre.
Készült a Magyar Kormány megbízásából
Társadalmi célú hirdetés
És benne vágóképek, mosolygós család, ahogy várja haza aput, boldogan mosolygós rollerezők a napsütésben valamelyik mélymagyar jelkép előtt, rolleresek a piros lámpánál állnak, mellettük a sávban rendőrautó, mosolyognak a rendőrök a rolleresekre, stb, a szokásos sallang, mint a többi fideszes agymosó reklámban van, drámai zene az elején, és hozzá a fideszes reklámok ismerős szinkronhangja.
Inkább ilyenre költötte volna az adónkat pártunk és kormányunk.
Ezzel lehetne szemléletet formálni, mert így sose fog eltűnni a nem autóval közlekedők ellen érzett közutálat. -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
No, igen. Egy bringa meg lassan másfél milla. Én is megkapom ezeket a dumákat. Csak annyit szoktam mondani, hogy anno előrelátó voltam, nem herdáltam el a pénzt esküvőre, kölkökre, meg hasonló luxusra. Így most jut ésszerű befektetésekre. Rollerre, bringára, motorra, piára, utazásra, bulikra, kurvákra, stb.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Autófüggő. Az enyém (G30 EII) az az autómban lakik. Akkor sem kell kivennem, ha a kétheti cuccom és két hátsó ülés mellett még kinyitom a tábori ágyat, hogy az autóban aludjak. Renault Grand Espace IV.

-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Fog ez változni az üzemanyaghiánnyal, meg a 800 Forintos benzinnel.
-
phr3ak
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szerintem kevesen teszik le az autót roller miatt, mert gyakorlatilag egy pizzásdobozt se tudsz elszállítani vele. Igen jó a 300W-os roller meg mégjobb minél nagyobb csak ennek ára van. Úgyhogy azt kell megnézni mennyiért tudsz hozzájutni egy 250W-oshoz és ha ár érték arányban megéri akkor hajrá. Előtte ki kell próbálni.
A gariztatásra meg annyit, hogy úgy mondod mintha ezekkel semmi gond nem lenne. Menj be egy bicikli szervízbe és érdeklődj...
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Amit a (#15762) hozzászólásban írtál, és amit most is írtál, azzal többnyire egyetértek.
Mármint hogy van olyan megbízhat ez a gyártó, hogy nem nagyon lesz szükség gariztatásra.Viszont alaptalanul nem kellene terjeszteni vad állításokat konkrét gyártóra vonatkozóan:
"A hibák legtöbbje úgyse lesz garis hiba, mert kb mindenre azt fogják mondani, túlterhelés, azaz nem rendeltetésszerű használat."Ha volta ilyen esetek, akkor hadd lássam a konkrétumokat. Másold be ide.
Azt pedig el kell fogadni, hogy sokak számára a gördülékeny garanciális ügyintézés megléte magas prioritást élvez. Szívesebben áldoznak rá jelentős többlet költséget, minthogy saját szabadidejükben azzal kelljen foglalkozni, hogy a cserealkatrészt felajánló kereskedőt meggyőzzék arról, nem akarnak villáskulcsot fogni a kezükbe. Csak egy működő eszközt szeretnének. Ha gond van a rollerrel, ne neki kelljen foglalkozni vele (mert mondjuk műszakilag analfabéta, vagy ennél sokkal értékesebb az ideje).
-
wanted5
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
"Már egy pesti hídra felmenni is sebességcsökkenést okoz egy tisztességes férfiember súlya alatt"
Mintha kerékpárral, vagy gyalog nem okozna sebességcsökkenést ugyanez

-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
"Nem saját tapasztalatból.
Nekem nem volt még garis problémám.
Viszont sztem az összes rolleres csoportban bent vagyok, és ott olvasgatok."Az olvasgatástól még nem fogják a Segway-Ninebot rollerek forgalmazói elzavarni a saját vásárlóikat mondvacsinált indokkal.
Én legalábbis még nem találkoztam ilyen esettel.
Te igen, vagy csak kitaláltad? -
phr3ak
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem tudom a Mi 3 mennyibe kerül, de az F25E a hervisbe 150. Bemész elhozod. Hatótávra 25km-t mondanak, de mivel az akku mindkettőben ugyanakkora, én nem hiszem, hogy A Mi3 +20% többet tudna megtenni.
-
phr3ak
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
bocs az F25 miért nem?
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Lehet akkor megbékélek a D28e piros színével.

Igazából rosszabb nem lehet mint a Mi3. Előnyére válik a nagyobb kerék amit mindig kiemeltek hogy minél nagyobb annál jobb
, dobfék kevésbé karbantartás igényes, nem nagyon kell foglalkozni vele, illetve a fellépőnél van a töltő csatlakozó. Apróság, de szerintem előnyösebb. Valamint a váz formája miatt könyebb lezárni talán.Olyan maximum 135ezerre kijönne kuponozva.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ha a Forint árfolyamára alapozol, az nem lesz jobb. Tehát ezen az alapon tegnap jobb volt rollert venni, mint ma és ma jobb, mint holnap.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
KUGOO KIRIN M4 Pro?
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ez nagy segítség volt. Igaz egy G30al hasonlitod össze ami azért magasabb szint, de ahogy észrevettem szimpatikusabb a Segway neked. Kényelem stb.
Lehet mégiscsak jobb lenne ebbe az arkategoriaba a D28e?
Nagyobb kerek, hátul dobfek ami igaz nem olyan erős de egyszerűbb mint a tárcsafék.
Bar ahogy olvasgattam a teszteket, nem igazán bírja az akku a gyari értékeket. Bár kérdés mekkora termetű ember tesztelte. Én hasonlóan vékony vagyok mint te.
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Tudom volt egy ilyen akció, így utólag olvastam is, de akkor még nem volt rá szükségem.
Egyébként elégedett vagy vele?Gondolkozok még a Segway Ninebot D28e-n, de egyrészt az a piros szín annyira nem tetszik, másrészt valahogy jobban húz a szívem a Xiaomi fele. Bár a Ninebot is jó lenne, de mégis ahogy nézem a városba a Xiaomi uralja a piacot.
Jó kis gépek. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Hervis volt,de a lényeget megválaszoltad.
Magyar kéne ,számla miatt.g30 felett mit érdemes?
Arra számítok,hogy bemondasra fog menni a 350es limit. Nekem valszeg jobb lenne egy kicsit erősebb,a lejtő miatt. -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Miért nem éri meg és honnan veszed, hogy később jobban meg fogja érni, mint most?
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
"A hibák legtöbbje úgyse lesz garis hiba, mert kb mindenre azt fogják mondani, túlterhelés, azaz nem rendeltetésszerű használat."
Tapasztalatból mondod, hogy a Segway-Ninebot rollereknél így bánnak a saját vásárlóikkal?
-
Nordik
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Akkor inkább sporolok 30-40ezret. Csak valamiért Goboon már régóta nem kaphato. Kérdeztem e-mailen tőlük, de csak annyit válaszoltak, hogy figyeljem mikor lesz újra készleten…
Van esetleg más megbízható oldal ahonnan meglehetne rendelni?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Láttál emelkedős tesztet róla? Használtan hol lehet ilyet venni?
-
törölt tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
DigitXT, Thunderzolee: Koszonom az infokat.
Nezelodom meg a temaban. A terv egyelore 1db roller lenne nekem. Elsodlegesen en hasznalnam.
A terv nem konkret, de 1000euro korul terveztem a vasarlast. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Azt nem tudom mit csinál 100kg alatt 2km 10% meg rövid távon 14%os emelkedőn .mert ilyen tesztet nem látok sehol.. tier kb elég lenne,de az bőven erősebb
-
szpali
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
én régebben futottam 20km/h-val... ezelőtt 20 kilóval és 20 évvel
-
szpali
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi, én egy első légrugós csomaggal szemezek a monorim-ről.
Így 127 pénz lenne és mivel idén már nem vennék nagyobb rollert (Mantis 10 Dual), erősen kacérkodom a vásárlás gondolatával -
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nagyon irigyellek h a tiedre van, Xiaomira baszták megcsinálni a hátsó lengőt
-
szpali
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
honnan rendelted?
G30-ra lesz? -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Azért csak hajrá!
Kíváncsi vagyok az eredményre, véleményedre. -
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Inkább az akku legyen KO, mint én. Az a fingilingi dobfék nem állítja meg a 100 kilómat.
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ha nem meloznék én is kinéznék

-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére

-
geotigris9
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Már elhasználtam egy hagyományos lábbal hajtós rollert és abból már a mosodáikat használom. Kedvetelésből vettem ugye az említett elektromost rollert, mert van amikor jó nem csontig leizzadva megérkezni valahova. Általában az van, hogy bringa és hagyományos rollerezés kapcsán ez nem megvalósítható. Meg hát kedvetelésből vettem egy ilyen elektromost az eddigi tapasztalatok alapján ami fő szempont volt, hogy tömegközlekedésen is viszonylag egyszerűen szállítható legyen jó legyen a lengéscsillapítása és viszonylag nagy legyen a hatótávja mint főbb szempontokat szem előtt tartva és ez tűnt jó választásnak úgy , hogy az árban is most volt eddig a leg kedvezőbb.
App nélkül jól is jól használható megy szépen az EU-s 25 km/h korlát azért nagyon zavaró, de tudtam le lesz fojtva a teljesítménye.
(3 év a gari. a rollerra) Azért már bőven 100 km fölött járok vele pedig a bringa van előtérbe használatban.
#15399Casseius "Itt" is írtam .. - meglátjuk. - köszi az infót.
-
palik
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Ninebot max mods facebook
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Hogy kinek, mi éri meg, az szubjektív. 300 -ért van hazai gari, meg EU licensz. Az volt az első, amit a német biztosítós nő megnézett. Ha az nem lett volna, akkor nem közlekedhetnék vele kint. 70 rugó különbség nekem nem ér ennyit.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Én múltkor így estem el… Hoztam haza csomagot (nagy dobozba volt). Kézzel megnyomkodtam a tetejét, mondom ez elbír, ráülök. Ahham, az első apró gödörnél horpadt be a seggem alatt a doboz és rántottam el a kormányt.

-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
"Igazából nem is értem azokat akik a Pro 2-es Xiaomit veszik, miért nem G30-at vesznek, alig kerül többe, de minden szempontból többet nyújt."
Én bő egy évvel, és bő 1.000 km-rel ezelőtt Xiaomi 1S rollert vettem, utólag belegondolva a kisebb roller, a Xiaomi Essential jobb választás lett volna!
Munka oda - vissza 5 km, és az összes főbb üzlet, ahová járok ott van a közelben.
Nagyon ritkán érem csak el a napi 15 km megtett távolságot. Ha messzebbre kellene menni amúgy is más eszközt választanék. Ilyen rövid távokkal is simán összejött egy éven belül az 1.000 km. Azért, mert szinte mindenhová ezzel megyek.A kisebb súly, könnyebb hordozhatóság többet jelent, mint az az erő, vagy hatótáv, amit nem használnék ki. Illetve a szerényebb ár miatt még lazábban ott merném hagyni az üzletek előtt. Bár ebből most se csinálok nagy ügyet.
-
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
"A pálcikarollerek közül kb ez a kettő gyártó van, amit említeni érdemes, ..."
Két különálló cégről van szó, de a gyártó az egy és ugyanaz: Ninebot.
Ninebot (Changzhou) Tech Co., Ltd., 2ALS8, China -
saril
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az a baj hogy rengeteg roller létezik és nem csak ehez a kettőhöz van alkatrész, nem érdekes, azért is írtam a kérdezőnek hogy ez a kettő van ebben a forumban ajálva, mert mást nem ismernek, drágán, merev vázasat mert az jó!
-
Doky1988
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nekem meg fontos hogyha kell fel tudjam kapni és betudjam vinni ahova kell :) másképp g30at vennék.
-
R a y
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nekem a G30 be se férne a csomagtartóba, örülök, hogyha mi pro 2 átlósan befér. Illetve 169ért vettem a lurdyban, szerintem ennyit megért. Mondjuk a mostani árán már nem biztos, hogy ezt venném. A mi pro 4et meg hagyjuk…
-
delibab
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nehéz a válasz, de a lényeg, hogy nagyon keveset lesz használva és kb az a kategória, hogy legyen ez is
ha meg kéne indokolnom, hogy miért vettem akkor kevés észérvem lenne…
Egyébként már megvan, fehérvári mediamarktban van készleten és elszaladtam nemrég megvenni! Nekem azért egy itthoni gari is számít!
Egyébként a kintről rendelt segway gari itthon érvényesíthető?Nincs összehasonlítási alapom de nekem bejön nagyon!
A hatótáv meg szerintem ez is elég lesz nekem illetve azt nem hiszem, hogy sok évig megpihen nálam, sajnos eléggé kütyüb..i vagyok ehhez…
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Bevásárlás után a két lábam közé még felpókozok a trepnire egy hatos fólia sört.

-
Tamás9x
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Továbbfejlesztett, regeneratív tárcsafékek, fékek, amelyek fékezéskor kicsit visszatöltenek az akkumulátorba.
Sosem értettem minek ír cikket az akinek halvány lila fingja sincs a dologról
-
R a y
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
300+ e Ft-ért ugyanakkora aksi, nagyobb kerék, kicsit jobb? motor. Kezdi a roller fronton is ugyan azt a xiaomi, amit a telefonjaiknál. Nevetséges.
Gondolkodtam, hogyha jön a pro2 utódja akkor majd lecserélem. Hát erre biztosan nem.
https://www.mi.com/global/product/xiaomi-electric-scooter-4-pro/specs
https://www.mi.com/global/product/xiaomi-electric-scooter-4-pro/ -
DigitXT
félisten
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Mondjuk nekem nem teljesen világos, hogy akkor (a gyártó szerint) ez a 6 km/h
akármeddig kitart-e, mert arról nem szólt a fáma, hogy milyen hosszú emelkedő.
Márpedig ha a követelmény része, hogy 15 km/h lendülettel kell nekifutni, és így
lassul vissza 6 km/h-ra, kérdés, hogy azt tényleg tudja-e tartani hosszú távon.
-
saril
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nem sajnos, viszont ha magára ismer az illető, belinkelhetné újra, én is kíváncsi vagyok rá!
-
Doky1988
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Azért a Segway G30 23kg.. van súlya :)
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Egyébként mi az előnye rolleren az elsőkerék hajtásnak? Laikusként azt gondolom, hogy egyszerűen elfelejtették agyonverni a kitalálóját.
-
levant
friss újonc
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Angliában éltem tavaly áprilisig, ott vettem. Volt már egy kisebb rollerem is, másik márkájú, 8.5"-os kerekekkel, de amikor megláttam ezt a kirakatban Manchesterben, azonnal beleszerettem. Azóta a családom is inkább ezt használja. Ebben van kb 2000km, a kisebbikben meg 500km
A második generáció egy kicsivel jobb paraméterekkel rendelkezik, jobb a hatótáv. -
creedszl
senior tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szia!
Köszi a választ közben egy Ninebot F25E-t vettem, már használom is.Eddig semmi gondom, tökéletes a célnak.Am bringaúton használom aminek egy része sima másik része göröngyösebb.De a 10"-os kerék elég jól tompít érzésem szerint
Egyetlen egy komolyabb emelkedő van az utamon ott lelassul a gép kb 14-15km-re de felmegy.Az egy töltés, szóval kb 5mp amíg felmegyek rajta
80kg alatt vagyok szóval ezzel sincs gond...
Egyedül az app vacak szerintem hozzá kicsit...de az nem is érdekel annyira. -
PociAti
őstag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Köszi a linket Zolee, érdekes az új Xiaomi 4 generáció.
A mi.com-on ott vannak a tanúsítványok.
A notebookcheck írás bőven tartalmaz pontatlanságokat.
A cikk elején és végén is 3 SKU-t említ, miközben a képen 5 SKU található.
Viszont modellből tényleg 3 található a képen: DDHBC20NEB, 21 és 22.
Az 5 SKU közül kettő végződése global (BHR5398GL és BHR5779GL), másik 3 UK/FR/DE végződést kapott.A Electric Scooter 3 Lite-ot következetesen Lite-nak a mi.com-on is. Ez lehetett az alap cikk, amit a notebookcheck-esek kibővítettek (hibákkal), mint pl. a 3-as modellt a Navee gyártotta. (Ők tudtommal nem gyártók, hanem a Xiaomi esernyője alatt működő tervezők, és Ninebot az összes modell gyártója. Így nem áttértek a Ninebotra, hanem továbbra is ők fogják gyártani.) Viszont a Navee vonal rávilágít a Mi 3-as kakukktojás jellegére.
Az alábbi német oldalon sokkal bővebben foglalkoznak a 4. generációs családdal.
https://escooter.blog/xiaomi/xiaomi-4-pro-scooter-erste-leistungsdaten/Például a Pro 4 már 10"-os tubeless abroncsokkal rendelkezik, 120 kg lesz a teherbírása, de ezzel arányosan a tömege is 16,5 kg-ra nő.
A kanadai modellekről is írnak, nincs nagy jelentősége. DDHBC25NEB, feltételezem lesz 23 és 24-es is.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Én úgy tudom, hogy nincs már külön Segway, csak Xiaomi, Segway néven.
-
Somatom
veterán
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Az a bajom ezekkel, hogy amiket a G30 után láttam, azok mind elsőkerekesek. Az meg nekem nem gyerebe.
-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
A xiaominál a telefonokból kiindulva engem se lepne meg ez a lépés

-
Casseius
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
-
phoenix1989
addikt
válasz
Thunderzolee
üzenetére
mégis van akit megbüntettek ahogy halhattad.
-
ultio
aktív tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Tudom, hogy global verziót vettem, csak úgy emlékeztem, hogy olvastam valahol, az ország beállítással korlátozza 25-ben.
A gyorsulás miatt lett volna jó számomra, ha S módban 25 km/h a max sebesség.Tamás9x
80 kg vagyok és Gen2-es a motor.Buherálni nem szeretném, marad így.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Nekem több van már benne jóval, igaz, már meg van egy ideje

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ha meg kéne indokolnom, hogy miért vettem akkor kevés észérvem lenne…