Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1051) yentl válasza T. Almeida (#704) üzenetére


yentl
csendes tag

Hello! Közben megtaláltam az infót, miszerint leárazva vetted 5500-ért az eco-nique tokot.
Remélem, én is kifogok mostanában egy ilyen akciót - nagyon tetszik a "Pistachio Green" változata, de 5500-ért szívesebben venném meg :-)
Picit aggaszt egyébként, hogy a sarkoknál nem fedi az olvasót. Vajon mennyire jól védi így? Plusz: van-e "lötyögése" az olvasónak a tokban, és mennyire kopik ettől az eszköz?
Van valakinek tapasztalata ezekkel kapcsolatban? Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

(#1052) Zirowe válasza yentl (#1051) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Nincs lötyögés, a sarkoknál meg tök mindegy, mert a külső réteg megvédi. :)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#1053) T. Almeida válasza Zirowe (#1052) üzenetére


T. Almeida
senior tag

Megerősítem: semmi lötyögés, nagyon-nagyon "passzentos", a sarkokat pedig valóban jól védi a külső rész.
Ráadásul nagyon szép is :)

(#1054) yentl


yentl
csendes tag

Köszönöm az infókat! Remélem, a női táskák titkos ismeretlenjeitől is megvédi majd a Kindle-t ez a tok! :B

(#1055) Zirowe válasza T. Almeida (#1053) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Illetve plusz pont a kínai tokokhoz képest (bár ezen is egy szép made in china felirat díszelgett), hogy a felső kiesést egy kis tépőzáras fül védi, illetve, hogy hátul ki van vágva és kis háló van a hangszórónál.

Az olcsó cuccoknál felül nincs semmi, teljesen nyitott, illetve hátul nincsen nyílás.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#1056) RexpecT válasza RexpecT (#1041) üzenetére


RexpecT
addikt

Viszont eddig egy pár helyen valamiért eltördelte a szót, pl. lett ilyen hogy: leveg őben, meg t őr, ami a pdf-ben helyes volt.Ennek ellenére amit eddig próbáltam még mindig ez a legjobb, de már csak 99% -os :K .

(#1057) Slownz


Slownz
senior tag

Még egy utolsó kérdésem lenne, nem követlenül a Kindle-el kapcsolatban, inkább a vásárlás menetével:

Végigolvastam a vásárlással kapcsolatos infókat, de mivel még sosem vásároltam külföldről gondoltam rákérdezek, ha nem gond. Na most, ha minden igaz 189 dolkó a termék ára. Azt tudni kell, hogy nekem külön banknál van a "netes" bankkártyám, és külön bank bankszámlájára kapom a fizumat, így csak pontosan annyit szeretnék átutalni arra a számlára, amivel fizetni fogok, amennyi kell. Tehát, hogy kell számolni a dollár árfolyamát, addig az tiszta, hogy kijelölöm, hogy a bankom váltsa át a forintot dollárba, ezt gondolom az akutális valuta árfolyamon teszi. Azonban kell még lenni valami extra fedezetnek a kártyán, vagy elég hajszál pontosan feltölteni annyi pénzt, amennyi a fizetéshez szükséges?

Köszi a válaszokat előre is :R

ui. Most nézem, hogy jelenleg akció van és a szállítás ingyenes + adnak 25$ vásárlási utalványt, vagy ez csak USA-n belül? :F

[ Szerkesztve ]

(#1058) snowdog válasza Slownz (#1057) üzenetére


snowdog
veterán

Nem hiszem hogy jó ötlet lenne, ha "kicentiznéd" a termék árát. Egyrészt az árfolyamot naponta módosítják, másrészt ha ezzel a kártyával még nem vásároltál az Amozontól, akkor elvégeznek egy tesztet, a vásárlástól fügetlenül levonnak egy kesebb összeget. Nem hiszem hogy különösebben gondot okozna, ha legalább egy ezressel többet utalnál a kártyára, mint a gép ára. Ha megpróbálod pontosan kiszámolni, de pár forintot mégis tévedsz, akkor azzal azt kockáztatod, hogy elutasítják a vásárlást.

[ Szerkesztve ]

(#1059) Slownz válasza snowdog (#1058) üzenetére


Slownz
senior tag

Hát nyilván nem azon az ezresen múlik, igazából csak az érdekelt, hogy körülbelül mennyivel lenne érdemes többet rakni rá :) Szóval akkor +1000 elég lesz?

(#1060) RexpecT válasza Slownz (#1057) üzenetére


RexpecT
addikt

Ship your items to a single U.S. address.

(#1061) holodp


holodp
aktív tag

Na mától nálunk is megtalálható a Kindle! Az első nap után elmondhatom, hogy nagyon bejön.
Pár kérdésem van a konvertálással kapcsolatban, visszaolvastam pár száz hszt, meg az első hszt is, de nem találtam rájuk választ.

Melyikből jobb mobi-t csinálni, rtf-ből, vagy htm-ből? Egyáltalán milyen különbség lesz a kettő között?
Fejezeteket hogy lehet csinálni, amik között lehet ugrálni?
Ha beállítok borítót, meg lehet valahogy oldani, hogy a Kindle-ön is megjelenítse valamilyen formában?

Hirtelen ennyi jutott eszembe, előre is köszönöm a segítséget.

(#1062) snowdog válasza holodp (#1061) üzenetére


snowdog
veterán

Ilyen esetekben javasolom a kereső használatát! :K

Ehhez hasonló találatokra lesz, pl. 907. hozzászólás:

Első lépésben megszerkeszted Word alatt, majd rtf formátumban mented. Ezt követően a Calibre programmal mobi formátumba konvertálod. Ha linkeket is szeretnél alkalmazni, akkor a Word-ből nem rtf-ben, hanem html-ben (web) mented, majd azt konvertálod mobi-ba.
A hosszú ű és ő akkor fog megjelenni, ha magyar Windows, és Word alatt szerkeszted. Ha angol az oprendszer, akkor a hosszú ű-t és ő-t kalapos, vagy hullámos változatra kell cserélni.
A doc formátumot a Calibre nem kezeli. Ha az eredeti anyag pdf-ben van, akkor azt célszerű rtf-be konvertálni, sokkal jobb eredményt lehet elérni. Konvertáláshoz használd az ABBYY PDF Trasformer családból a Convert PDF Document programot. Kiváló eredményt ad.

A Calibre-vel borítót is betehetsz. A kép méretét célszerű a Kindle képernyőméretéhez igazítani.

[ Szerkesztve ]

(#1063) horky


horky
csendes tag

4.5 nap alatt ki is hozták,úgy hogy közben volt egy hétvége,amikor Kölnben dekkolt a cucc. Ups Nagyon korrekt volt,még amcsiban volt , mikor küldték az e-mailt és telefonáltak is /majdnem nem vettem fel, nem küldte a telószámot :) / Bolondbiztosan ki volt sárgával emelve a kitöltendő rész. Már csak a tokot várom hozzá,jó kis műbőr majdnem 1200 :) régebben linkeltem.

(#1064) holodp válasza snowdog (#1062) üzenetére


holodp
aktív tag

Na jó, de ezekből egyik sem válasz a kérdéseimre, max annyi, hogy ha linket akarok (ami nem tudom, mire jó. vagy ezzel tudok fejezeteket csinálni?), akkor html-t használok. :N

Borítót raktam a Calibre-vel, de nem jelenik meg sajnos Kindle-ön. Vagy az első oldalra kellene tenni? Ez amúgy nem létkérdés, csak ha már lehet, akkor megcsinálnám.

(#1065) snowdog válasza holodp (#1064) üzenetére


snowdog
veterán

Szerintem meg az volt. Továbbra is ajánlom a kereső használatát, és akkor saját megelégedésedre keresgélhetsz a korábbi válaszok között.

[ Szerkesztve ]

(#1066) sastam


sastam
tag

Bevallom a fejezet keszitest en sem tudom, es hiaba kerestem nem talaltam..

Vagyis kindle varazs tutorialt megtalaltam, de ha style and formattal atalakitom fejezetcimeket es calibrevel atkonvertalom, kindle nem ismeri fel oket..valami hasznos info nekem is jol jonne:)

www.tamassasvari.com

(#1067) snowdog válasza sastam (#1066) üzenetére


snowdog
veterán

Ha a fejezetcím alatt pl. egy linkelhető menüt értesz, akkor kb. háromszor írtam le (legutóbb négy hozzászólással ez előtt) hogyan célszerű elkészíteni. Mintának korábban egy kész könyvet (Biblia) is belinkeltem.

Ha nem erre gondoltál, akkor pontosítani kellene mit értesz fejezet alatt, és mit szeretnél vele kezdeni.

[ Szerkesztve ]

(#1068) Jim-Y


Jim-Y
veterán

Sziasztok, ha én most venni akarok egy ilyen e-book olvasót wifivel, akkor azt az első hsz-ben leírtaknak megfelelően tudom megtenni, vagy azóta máshogy/gyorsabban/biztonságosabban is hozzá lehet jutni?! üdv

(#1069) snowdog válasza Jim-Y (#1068) üzenetére


snowdog
veterán

Igen, gyorsabban, és biztonságosabban is hozzájuthatsz, ha ez alatt azt érted hogy azonnal, és személyes átvétellel. Van egy üzlet ahol forgalmazzák (korábbi hozzászólásokban megtalálod az üzletet), természetesen megfelelő felár ellenében. :D

Megjegyzem az Amazontól rendelés is elég gyors, és biztonságos (szerintem). :)

[ Szerkesztve ]

(#1070) sastam válasza snowdog (#1067) üzenetére


sastam
tag

En olyan fejezetet szeretnek elerni amit a kindle felismer (fejezet ugrasnal odaugrik/lenti csikon mutatja hol vannak a fejezetek, mint a manualban)

Ha mar meglett valaszolva bocs, majd kikeresem:)

www.tamassasvari.com

(#1071) B.A.T.21 válasza sastam (#1070) üzenetére


B.A.T.21
tag

Szia!

Alapvetően mind a kép beszúrást, mind a tartalomjegyzéket csak akkor sikerült elkészítenem, ha az anyag HTML-ben készült.
A fejezetcímeknél horgonyt tettem a html-be <a name="horgonynev">fejezetcim</a>, majd pedig a tartalomjegyzékben pedig link-ként hivatkozok a horgonyra <a href="#horgonynev">fejezetcim</a>

Sajnos se az rtf-el, se más formátummal nem jértam eddig sikerrel (calibre-t használtam eddig). Vagy a link nem volt jó, vagy a beillesztett kép.
A HTML viszont működik.

B.A.T.21

(#1072) sastam válasza B.A.T.21 (#1071) üzenetére


sastam
tag

Koszi!
Ezt kiprobalom.

www.tamassasvari.com

(#1073) snowdog válasza B.A.T.21 (#1071) üzenetére


snowdog
veterán

Bár már többször leírtam, de mégegyszer nekifutok. :)

Az anyagot MS Word-ben formázom (tartalomjegyzék, linkek és hasonlók, mert szerintem ebben a legkönnyebb), majd a kész anyagot web (html) formátumban mentem. Ezt konvertálom a Calibre-vel mobi-ba. Az anyagba képeket nem szoktam betenni (ezzel még nem próbálkoztam, mert nem volt rá szükségem), a borítót (előlapot) pedig a Calibre illeszti a könyvbe.

Az eredmény itt látható [link]

[ Szerkesztve ]

(#1074) LacpacNÉ


LacpacNÉ
csendes tag

Sziasztok!

Nálunk is figyel egy Kindle 3 szűk 1 hónapja. Köszönet Edenyke-nek a részletes vásárlási útmutatásért, és mindenki másnak is a sok hasznos infóért. :R

Jelenleg egy tokon töröm a fejemet. Már épp megrendeltem volna az e-bay-on egy "occó" kínai csodát, amikor elbizonytalanítottatok.

A kérdésem a következő lenne:

1, Valós veszély e hogy az olcsó tokokból kicsúszhat az olvasó. (kérlek vegyétek figyelembe, hogy női táskáról lenne szó, nem laptop vagy irattáskáról ;] )

2, A szilikon tokokba bele lehet tenni fordítva a készüléket? Értsd: a kijelzővel befelé. Illetve egyáltalán "kényelmes" lehet napi szinten ki-be fordítgatni. Erre azért gondoltam, mert ha a olcsó tokokból kijár, akkor inkább erre voksolnék ilyen formába, amíg egy eredeti tokra rááll a pénztárcám. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1075) RexpecT válasza LacpacNÉ (#1074) üzenetére


RexpecT
addikt

Van olyan tok ami nem csak a négy sarkánál fogja a kijelzőt.Kb. 1600Ft az Ebayról.

(#1076) LacpacNÉ válasza RexpecT (#1075) üzenetére


LacpacNÉ
csendes tag

Köszi, tudom, hogy létezik, de olyan érzésem van ahányszor csak ránézek, mintha menten kibukna belőle.

[ Szerkesztve ]

(#1077) RexpecT válasza LacpacNÉ (#1076) üzenetére


RexpecT
addikt

Ebből tuti nem fog kibukni :).

(#1078) Zirowe válasza LacpacNÉ (#1076) üzenetére


Zirowe
nagyúr

1. Azokat a tokokat, amik csak a 4 sarkánál fogják, nem ajánlom senkinek.
2. Olcsó neoprene tok, becsúsztatod, puha, benne pihen, de ha használni akarod, akkor védtelen.
3. Szilikon tok: szerintem nem szerencsés a ki-be rakás, illetve akkor már inkább vegyél mellé egy kijelzővédő fóliát is, biztos, ami biztos alapon, de szerintem kisebb a védelem, mint egy "könyv tokban".
4. Az olcsó kínaiak, amik "hálószerűen" egy keretet alkotnak, tökéletesen megfelelnek szerintem a hétköznapi használatra, mert szorosan fogják a készüléket, de van két hátulütője: felül teljesen nyitott, így akár el is képzelhető olyan extrém helyzet, hogy "kiessen" onnan a készülék, bár szerintem ahhoz nagyobb erőbehatás kéne, illetve hátul nincsen hangszóró nyílás.
5. Drágább kínai eco-nique tok a 4-es összes problémáját orvosolja, illetve a többi olcsó tokkal szemben ennek már a bal oldalon van a záró füle, így egyáltalán nem zavar olvasáskor.

[ Szerkesztve ]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#1079) LacpacNÉ


LacpacNÉ
csendes tag

Ez a 4 pántos megoldás tényleg ijesztően hat.

Mivel az extrém eset könnyen bejátszhat két óvodáskorú gyerek mellett, így azt hiszem ez a fajta lesz.

Nem puha, felül is zárt csukott állapotban, és nem is bukik ki belőle :C Itt már a füle sincsenek zavaróan az olvasó térben, és a színe pedig tökéletes. :B

Azért a kijelzővédő ide is ajánlott, nálam mindenképp, mert szeretem bedobni a kulcsot a táskába. :U Jobb nem gondolni bele, mi lenne a következménye, ha ezek ketten találkoznának. :O

Köszi a segítséget srácok. :)

(#1080) Csapi007


Csapi007
veterán

Hy
Az lenne a kérdésem hogy a képként bescannelt 200-300MB-os könyvekkel mit tud kezdeni a Kindle?

"Csak úgy mondom"

(#1081) snowdog válasza Csapi007 (#1080) üzenetére


snowdog
veterán

Feltehetően ezek különálló képek, és nem egyetlen 2-300 MB-os kép. A Kindle képeket meg tud jeleníteni, de ha ezek a képek szöveget is tartalamaznak az mennyire lesz olvasható, az számomra kétséges. Ki kell próbálni, persze elsőre egyetlen szöveget is tartalmazó képpel.

Tapasztalatom szerint az a legjobb megoldás, ha a képet betömörítjük egy zip állományba, amit a könyvek közé teszünk (documents mappába).

(#1082) Gregorius válasza Zirowe (#1078) üzenetére


Gregorius
őstag

1. Azokat a tokokat, amik csak a 4 sarkánál fogják, nem ajánlom senkinek.
Volt már róla szó korábban. Ezek a tokok sem feltétlenül rosszak, sőt! Először én is szkeptikus voltam, de nemhogy nem esik ki az eszköz, hanem én sem tudom küzdés nélkül kivenni belőle, olyan jól tartja.

(#1083) sirdond válasza Csapi007 (#1080) üzenetére


sirdond
őstag

én ilyet esetekre az abbyy finereader nevezetű programot szoktam használni. ez egy karakter/szövegfelismerő program és magyar nyelvet is ismeri.
pdf-ként elmentett képekkel is használható,vagy a sima képformátumokat is ismeri. Képből pedig egyből wordbe konvertál. Amit ugye már kedved és időd szerint alakítgathatsz. Egyetlen hátránya a programnak,hogy nem ingyenes, de természetesen a különböző virágoboltokból beszerezhető

(#1084) Zirowe válasza Gregorius (#1082) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Na jó, de az amit te linkeltél kicsit drágább is, és masszívabbnak is tűnik. :)
Arról nem is beszélve, hogy csukott állapotban az egész be van cipzározva, szóval nagyobb a védelem.
Én az 5$-os sarkos tokokra gondoltam, amiket összesen egy kis fül zár le, amikor nem használod.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#1085) Polllen


Polllen
nagyúr

Sziasztok!

Találkozott már valaki olyan problémával, hogy USB leválasztása után a kindle nem érzékeli, hogy leválasztottam? :F Netbook-n megy, de asztali gépen nem nagyon akarja elhinni, hogy leválaszottam...

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#1086) snowdog válasza Polllen (#1085) üzenetére


snowdog
veterán

Én még nem találkoztam ezzel a problémával, de valaki a múltkor panaszkodott a munkahelyi PC USB portjára. Az otthoni gépével rendben működött. Esetleg próbáld meg másik PC-vel is.

(#1087) Polllen válasza snowdog (#1086) üzenetére


Polllen
nagyúr

Az lesz, van egy két gép még körülöttem, de igazából nem oszt, nem szoroz, mert leginkább az asztali gépről szinkronizálnám... max használom az e-mail opciót wifi-ről, ha nagyon zavar.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#1088) horky válasza Polllen (#1085) üzenetére


horky
csendes tag

Nekem volt ilyen ,ha lent a tálcán lőttem le nem hitte el :) ,csak ha a számítógépnél az ikonjára kattintva választottam le.

(#1089) sastam válasza snowdog (#1086) üzenetére


sastam
tag

En voltam.
Csak nalam pont az ellenkezoje volt, radugtam es 1perc mulva eldobta a gep:)
Otthon laptopon ment.

www.tamassasvari.com

(#1090) yentl válasza Polllen (#1085) üzenetére


yentl
csendes tag

Ha leválasztod a számítógépen, utána normális, hogy a Kindle még csatlakoztatva marad. Ekkor a töltés folytatódik, csak a file rendszert nem éred már el. Viszont tudod olvasni a Kindle-t :P Erre gondoltál?

[ Szerkesztve ]

(#1091) MDrakk


MDrakk
csendes tag

Végre megérkezett az én Wifis Kindle 3-m is.
Az Amazon oldalain találtam pár érdekes alkalmazást, amit active content-nak hívnak. Van lehetőség arra, hogy ilyen alkalmazásokat telepítsünk a Kindle-re? Elsősorban vásárlásra gondolok, ill. ha ez nem megvalósítható, akkor egyéb megoldás létezik?

(#1092) Polllen válasza yentl (#1090) üzenetére


Polllen
nagyúr

Nem, arra, hogy a tálcán leválasztottam az eszközt, de a kindle nem érzékelte és ezért nem tudtam használni, csak az aktuális képet bámulni, miszerint, ha használni akarom, válasszam le.

Majd kipróbálom, amit lejebb is írtatok, hogy nem tálcáról választom le.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#1093) Degeczi


Degeczi
nagyúr

nekem is ma érkezett meg - hétfő éjjeli rendelés után...
(durva: 2.5 nap nem is csak a szállítás, hanem a rendelés leadásától számítva - hazai webboltból is ritkán megy ilyen gördülékenyen)

(#1094) Karex


Karex
senior tag

Ha már tokok: Ilyennel esetleg nem rendelkezik egy elvetemült kolléga? Kíváncsi lennék hogy szolgál használat közben.

(#1095) vans? válasza Karex (#1094) üzenetére


vans?
őstag

50 USD :F :Y

hábm bábm

(#1096) Zirowe válasza Karex (#1094) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Ezen mi 50$?:D
Kb a dobozban lévő műanyag tartó lett beleragasztva egy műbőr tokba vagy pedig egy kiherélt határidőnaplóba..
Szerintem ezt otthon is meg tudod csinálni.:)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#1097) Karex válasza Zirowe (#1096) üzenetére


Karex
senior tag

Igen, azt látom, hogy a többihez képest elég drága, de ez a megtévesztő, könyvszerű kinézet megfogott. Persze nem mondom, hogy a beállított képek alapján meg is venném, ezért szerettem volna érdeklődni egy tulajdonostól. :)

És az nem műanyag tok, hanem nyírfa. Ha lehet hinni a marketingnek, ráadásul kézi gyártású.

(#1098) curtis2 válasza Zirowe (#1) üzenetére


curtis2
tag

Hello,

Valaki meg tudná mondani, hogy mi a vámnál a vámmentességhez a limit?
Köszi,

curtis

(#1099) Gabás válasza curtis2 (#1098) üzenetére


Gabás
addikt

150 €

(#1100) curtis2 válasza Gabás (#1099) üzenetére


curtis2
tag

Az jól gondolom, h cirka 220 USD. Akkor tokkal együtt nemigen fér be a 3g változat..

curtis

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.