Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) ooooobi válasza JohnnyWeiss (#1700) üzenetére


ooooobi
senior tag

Külföldről vásárolt bármilyen termék után itthon fizetni kell valamennyi % áfát, ha el akarja könyvelni az ember, szal nem éri meg semmiről se kérni számlát, mert egyszer fizetsz utána kin, plussz itthon is. Legalábbis könyvelőm ezt mondta h ha bármit veswzek ne kérjek számlát. Elvileg ezért is adják olyan drágán itthon a kindleket amit boltban lehet venni.

https://steamcommunity.com/id/ooooobi/

(#1702) bigmasterg válasza Flashback (#1684) üzenetére


bigmasterg
addikt

Egy napot tévedtél, most jött meg. :)
/De tegnap reggel 7:40kor már Vecsésen volt/

(#1703) €uro


€uro
őstag

Csatlakoztam a Kindle-vel a Twitter és Facebook acc-omra. Egy egyébként szkennelt pdf file-ban kijelöltem egy szövegrészt. Sikerült neki felismernie a sorokat, szavakat. Kijelölés után nyomtam egy Alt + Enter karaktert, hogy megosszam a közösségi oldalakra. Kért tőlem egy tárgyat/megjegyzést hozzá a Kindle. Majd megosztottam.

Később nézem, hogy a Twitter-en és a Facebook-on is csak az általam írt megjegyzést publikálta. Ez normális? Gondolnám, hogy az általam kijelölt szövegrészt kell neki megosztania. Vagy ezt azért nem tudta megtenni, mert szkennelt a pdf dokumentum? Vagy minden esetben nekem kell beírnom valamilyen üzenetet, idézetet, ha meg szeretnék osztani valamit az olvasóról a közösségi portálokon?

Egy másik kérdés. Olvasok egy könyvet. Elhelyezek benne egy könyvjelzőt. De hol lehet a könyvjelzőimet böngészni? Sehol sem bukkantam rá. De még az adott oldalon sem láttam, hogy ahhoz mondjuk már könyvjelző van társítva. Hol vannak a könyvjelzőim?

(#1704) Efreet válasza €uro (#1703) üzenetére


Efreet
senior tag

A Bookmark a lap jobb felső sarkán jelentkezik, mint "szamárfül" - és a könyvön belül a menüben a "View Notes & Marks" menüponttal lehet nézegetni, hogy mit hol jelöltél be.

Mindig jó módszer nagybetűvel írni azt, amiről a leghalványabb elképzelésünk sincs. (Douglas Adams: Dirk Gently Holisztikus Nyomozóirodája)

(#1705) €uro válasza Efreet (#1704) üzenetére


€uro
őstag

Köszi!

Megvan.

(#1706) yentl


yentl
csendes tag

Sziasztok! Bocs, ha már volt ilyen kérdés... :B Ha rendeltetek már az amazon.co.uk-ről, a Tuff Luv-tól eco-nique tokot.... Mennyi idő alatt szállították ki? Nekem eltelt 3 hét eseménytelenül, majd megkerestem őket a problémával, elvileg kipostázták újra a tokot, és most megint a 3 hét végéhez közeledünk... és újra semmi. :( Mik a tapasztalataitok? Köszi!

(#1707) Degeczi válasza yentl (#1706) üzenetére


Degeczi
nagyúr

ebayen rendeltem tőlük, egy héten belül itt volt
amazonon valóban rengetegen panaszkodnak rájuk, h néha több hónap
(de persze elvileg nem szabadna, h különbség legyen)

[ Szerkesztve ]

(#1708) Fauno


Fauno
tag

Sziasztok,

nekem most jött meg az olvasóm, a regisztrációnál egy kis gondban vagyok a WI-FI-t már bekapcsoltam, de ezt a menüpontot nem találom "create account" előtte be kéne állítani a wi-fit a leírás szerint, tudnátok egy kicsit segíteni.

köszi:
Fauno

(#1709) JohnnyWeiss válasza yentl (#1706) üzenetére


JohnnyWeiss
tag

Én múlt hét csütörtökön rendeltem ilyen tokot, de közvetlenül a tuff-luv-tól ebay-en. Várom már nagyon, mert addig félek hordozgatni az olvasómat. Remélem maholnap megjön. Viszont kérdeztem tőlük hozzá tracking numbert, de sajnos nem ajánlva adták fel. Olyan nagy plusz költség lenne ez? Legutóbb is rendeltem valamit UK-ből amit ajánlva adtak fel és így sem hozta ki a postás. Majd bementem a postára, mivel a posta oldalán a nyomkövetésnél látszott, hogy a csomag ott van náluk. Erre azt mondják, a postás 2 nappal azelőtt már egyszer kihozta de mivel nem vette át senki, hagyott értesítés. Na most direkt a munkahelyemre rendeltem, mert hogy ott vagyok napközben és ha nem is lennék ott, akkor is a recepción valaki átveszi nekem, úgyhogy ha kihozta volna, akkor meg is kaptam volna. Szóval a magyar postában sajnos nem nagyon bízok. :(

(#1710) JohnnyWeiss válasza Fauno (#1708) üzenetére


JohnnyWeiss
tag

Én az amazon oldalán regisztráltam még mielőtt megjött volna. Mikor megjött és bekapcsoltam egyből lekért mindent neten az amazon-tól és működött, semmit se kellett csinálni vele.

Belépsz az amazon-ra és ott valahol van olyan, hogy manage your device. Ott beállítod, hogy mi legyen a neve, meg az e-mail címed és kész.

(#1711) Xmodule


Xmodule
őstag

Hali. Nekem is elöbb érkezett meg a cuccos. Nagyon faja! Viszont arra nem jöttem rá még, hogy rádugom gépre ott átmásolok mondjuk 2 könyvet a könyvek mappába azt utánna hol látom hol tudom olvasni a Kindle -n? Mert a mailos megoldás megy azt már probáltam. Pedig olyan formátumot másoltam fel amit támogat a Kindle.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#1712) snowdog válasza Xmodule (#1711) üzenetére


snowdog
veterán

Ha jó helyre másoltad őket, akkor az új könyvek a főoldalon jelennek meg.

(#1713) Xmodule


Xmodule
őstag

Igazad van. Köszi. Azt hittem, hogy a books mappába kell tenni, de nem:)

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#1714) albinolynx


albinolynx
őstag

Végre én is boldog tulaj vagyok. 3G / wifi-s.
Amilyen kézenfekvő volt a rendelés menete, annyira idegen a
könyveim elrendezése. Egyelőre 3db-bal szórakozok, hogy
kitapasztaljam melyik rendszer az ideális. Ha jól okoskodok,
akkor létrehozva egy collection-t, azon belül ha a könyv írójával
és -címével együtt küldöm calibre-ből a műveket, akkor szépen
tudom író szerint rendezni majd őket (collection-ba), azon belül
pedig ABC sorrendben.
Aki tartós ideje használja, milyen rend szerint vannak a könyvei?

Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.

(#1715) Fauno válasza JohnnyWeiss (#1710) üzenetére


Fauno
tag

Köszi, közben sikerült.

Most arra nem jövök rá, hogyan kell egy adott oldalra ugrani, pl 230. oldal, sajnos a page gomb halványan jelnik meg nem tudok rákattintani

köszönöm.

(#1716) Xmodule válasza albinolynx (#1714) üzenetére


Xmodule
őstag

Ja ez engem is nagyon erdekel, mert még én sem jöttem rá hogy érdemes csoportositani. Mert csináltam én is egy gyujteményt, de minden uj könyv elöbb a föképernyöre kerül. Namost ha van vag 50 könyvem akkor azokat mind egyesével kell ebbe a gyujteménybe tenni? Mert ha mountolom a gépre nem látom ezt a gyujteményt.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#1717) synar


synar
őstag

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
A következő a történet, talán más is okul belőle:
Kollégámnak vettünk egy 3g-s Kindle-t, az én számlámról ment a fizetés. Eddig nincs is gond, viszont segítettem neki feltölteni könyveket, az Amazon email-es szolgáltatásán (...@Kindle.com) keresztül is, melyeket utána természetesen wifi hálózaton keresztül töltöttünk le a készülékre. Most mégis megjelent a számlámon, több terhelés is kb. 70$ értékben, ami elég kellemetlen meglepetésként ért. Ez korábban, az én csak wifis Kindle készülékem esetében nem jelentkezett. Mi lehetett a gond, amiért most fizetni kellett? Köszönöm a segítséget előre is. Lehet, hogy az a probléma, hogy nem a ...@free.kindle.com-ra küldtem a mail-eket?

[ Szerkesztve ]

(#1718) Bada Bing válasza synar (#1717) üzenetére


Bada Bing
tag

Szinte biztos. Azt honnan tudod egyébként ilyen biztosan, hogy a wifin keresztül töltötte le a dokumentumot?

(#1719) Fauno


Fauno
tag

Egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik programmal tudok átkonvertálni mp3-at AA (Audible) formátumra a hangoskönyvekhez? Köszönöm. :)

(#1720) synar válasza synar (#1717) üzenetére


synar
őstag

Hát igen, erre nagyon oda kell figyelni, mert súlyos tanulópénz bánja...
Azt gondoltam elég, ha a 3G-s készülékre is kizárólag a wifi hálózaton keresztül töltjük le az anyagot, így nem szükséges a név@free.kindle.com címre küldeni a konvertálandó könyveket. Hát nem!!! Nem azért írtam le, hogy okot adjak a kárörömre, inkább, hogy okuljon belőle, aki teheti...

[ Szerkesztve ]

(#1721) synar válasza Bada Bing (#1718) üzenetére


synar
őstag

Mert, csak akkor jelentek meg nála a könyvek, amikor elérhető wifi közelébe került, ez több nappal később történt, mint ahogy elküldtem a mail-eket.

[ Szerkesztve ]

(#1722) Degeczi válasza Xmodule (#1716) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Calibre-hez van gyűjteménykezelő kiegészítés
nem tökéletes megoldás, gyűjteménybeli változás után újra kell indítani a Kindle-t (ha JB-es, magától megteszi ilyen utáni lecsatoláskor), de kényelmesebb, mint az olvasón kézzel pakolgatni

(#1723) JohnnyWeiss


JohnnyWeiss
tag

Most nem értem teljesen. Mi a különbség a kindle.com és free.kindle.com e-mail cím között?
Mert csak nem annyi, hogy az egyikre küldve díjmentes a konvertálás a másikra küldve meg nem?

(#1724) Degeczi válasza JohnnyWeiss (#1723) üzenetére


Degeczi
nagyúr

régen volt fontos különbség, amíg nem létezett Wifi verzió

ezért jött létre a free.kindle.com, amire küldött anyagokat (méretlimittel) visszaküldtek a hozzád regisztrált email címre, így USB-n ingyen föltölthetted

a Wifi óta azonban ennek nincs jelentősége (és mivel a Wifis változatban nincs fizetős kapcsolódás, mehet a kindle.com-os címre is az anyag)

egyébként a Personal Document Settings alatt beállítható a limit $0-ra, így 3G változattal is elkerülhető a véletlen fizetés, ha kindle.com-os címre történt a küldés (wifin ott sem lenne fizetős, de ha mégis 3G-re lép föl, akkor már persze igen)

(#1725) albinolynx válasza Xmodule (#1716) üzenetére


albinolynx
őstag

Amit "degeczi" írt, azt nem tudom hogyan működik.
Viszont ha már collections-ba vannak rendezve valami trükkel
a könyvek, akkor a navigáló gombbal a home felületen legfelülre
mész és kiválasztod, hogy "showing all x items - by collections",
eltűnnek a képernyőről. Idáig jutottam, de majd elmondja valaki
(gondolom sokadjára - sajnos keresőben nem találtam meg, pedig
olvastam róla a topikban) a tutit.

Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.

(#1726) snowdog válasza Xmodule (#1716) üzenetére


snowdog
veterán

A collections rendezését megoldhatod PC-s programmal is (Koll3ction! (English version)), itt írnak róla [link]

(#1727) Degeczi válasza albinolynx (#1725) üzenetére


Degeczi
nagyúr

"eltűnnek" - mert belepakolja őket a megfelelő gyűjteménybe, az alatt jelennek meg, mintha az egy almappa lenne: végülis ez az egész gyűjteménykezelés célja, h ne ömlesztve legyen minden, hanem rendszerezve
(csak sajnos a Kindle-nek ez a funkció nem éppen az erőssége)

de pl. egy könyv nevére indított keresés persze akkor is megtalálja, ha az egy ilyenen belül van

(#1728) Xmodule


Xmodule
őstag

Hát ez a rendszerezés nem jön össze. Most mondok egy példát. Isaac Asimov - Én a robot ez van 0-9 ig .RTF ben. Ugye ezt nem tudja kezelni a Kindle ezert elküldtem mind a 10 filet a nevem@kindle.com ra utalna elküldtek nekem az olvasóra es egyesével kellet belemásoltam az Asimov collectionba amit előtte csináltam. Szóval ez így elég hosszadalmas.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#1729) Xmodule


Xmodule
őstag

Kicsit olvasgattam. Azért ez a 3g még sincs teljesen ingyen itt igy irja:

Kindle user living outside the United States: We'll send personal documents to your Kindle via 3G for a fee of $ .99 (USD) per megabyte anywhere in the world you access 3G service.
Fees are rounded up to the next whole MB and apply to each personal document delivered via 3G to each Kindle. You can transfer personal documents to your Kindle via USB for free at any time.

Mondjuk nekem sima wifis van es nincs is @free.kindle.com cimem csak @kindle.com. Azert biztos ami biztos beallitottam, hogy 0$ legyen a limit. Remelem kartyarol nem vonnak le semmit. De majd azt is csekkolom idönként.
És amugy a sima @kindle.com ra elkuldött fileokat nem kuldi vissza mailba csak a kindle -ra.

[ Szerkesztve ]

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#1730) Degeczi válasza Xmodule (#1728) üzenetére


Degeczi
nagyúr

- az "Én, a robot"-ot könnyen megtalálod PRC-ben is
- ha sok könyved van, már PC-n is érdemes rendszerezni őket: erre, és egyben a konvertálásra, tartalomjegyzék készítésre is tökéletes megoldás a Calibre - és mellesleg, mint alább szó volt róla, a collection-öket is tudja kezelni egy pluginnel

(#1731) Degeczi válasza Xmodule (#1729) üzenetére


Degeczi
nagyúr

a könyvek rátöltése fizetős 3G-n, ezt minden ismertető megemlíti

ami ingyen van, az az egyéb használat, a beépített böngészővel

(#1732) Zirowe válasza Fauno (#1719) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Rossz a kerdes.

Az Aa az a tts lenne, ami bmilyen koyvet felolvas, ha beallitottad a korabban linkelt Eszter tts modot.

A sima mp3hangoskonyvet pedig masold be a music mappaba es a kiserleti lehetosegeknel vagy a bill kombinacioval inditsd e az mp3lejatszot, nem kell konvertalni semmit.

Ez ugyebar ket kulonbozo dolog.:)

En amugy mar 4napja hasznalom a 3Gt Olaszorszagban, etezes tok jo, bill is kenyelmes es hasznos,ez is rrol irodott.

Vizallo tok is jo a tengerparton, de erdemes elotte foliat felrakni, mert a tk hajlamos raragadni a kijelzore, ami folia nelkul szerintem nem lenne kellemes.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#1733) Xmodule válasza Degeczi (#1730) üzenetére


Xmodule
őstag

Na végülis ugy csináltam ahogy mondtad. calibre+a pluginnal megszerkeszetettem kezzel a collections -t. Elötte még az RTF böl csináltam MOBI -t (meglepöen kicsi a mobi mérete), és ezutan csak ramasoltam a Kindlere majd a megfelelö collectionsba tettem. Azert remelem egyszer kijön majd egy pc-s kindle program ami mondjuk egyszerubb. De addig is ez jo! jobb mint egyesével másolgatni! köszi mégegyszer:)

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#1734) Zirowe válasza Zirowe (#1732) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Ja, es a 10 napos 3G uzemido szokasos marketing bullshit,rendes hasznalattal masfel, max ket nap.

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#1735) Degeczi válasza Zirowe (#1732) üzenetére


Degeczi
nagyúr

", etezes tok jo, bill is kenyelmes es hasznos,ez is rrol irodott"

látszik... :D

(#1736) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Nyenyenye..
Amig nem no a roaming szamlam es mindig elerheto, addig magasrol teszek par typora!:P

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#1737) levcike


levcike
csendes tag

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, ha valahova könyvjelzőt teszek egy könyvbe, akkor, hogy tudok később oda visszaugrani?
Köszi a válaszokat!

(#1738) albinolynx válasza levcike (#1737) üzenetére


albinolynx
őstag

Menu - View Notes & Marks

Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.

(#1739) bejgli86


bejgli86
csendes tag

Sziasztok! Én is boldog k3 tulaj lettem!:D
Az lenne a kérdésem, hogy a screensaver hackhez új linkeket tudnátok mutatni, mert vhogy nem sikerül megoldani... Amit próbáltam U007 hibával leállt...:(

(#1740) Degeczi válasza bejgli86 (#1739) üzenetére


Degeczi
nagyúr

nyilván új firmware-rel kaptad,
legyél türelemmel, valszeg ahhoz is lesz majd JB

(#1741) Bada Bing


Bada Bing
tag

Tudtok valami jó leírást arról, hogyan kell Kindle-re hatékonyan dokumentumokat szerkeszteni? Pl. van egy .rtf fájlom, amit szeretnék oly módon kialakítani, hogy ha az Amazonnal (vagy Calibre-rel) átkonvertálom, a Kindle felismerje benne a fejezetcímeket, és tudjak a kurzorral azonnal egyik fejezetről a másikra ugrani.

Érdekesség, hogy Wordben automatikus tartalomjegyzéket generálva (megfelelően formázott törzsből) a tartalomjegyzék ugrópontosan jelent meg a Kindle-ön, és a 60%-ukra rákattintva egyből a megfelelő fejezetre ugrott. Ezt úgy, hogy .rtf-ben mentettem és Amazonon át küldtem. Na most az érdekelne, hogyan lehetne elérni, hogy a 100%-uk működjön biztosan.

(#1742) Polllen válasza Bada Bing (#1741) üzenetére


Polllen
nagyúr

Próbálkozz html-be mentve.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#1743) Degeczi válasza Bada Bing (#1741) üzenetére


Degeczi
nagyúr

a Calibre-vel könnyen megoldható, de ne várd, h automatikusan!

a Search & Replace alatt a varázspálcát megnyomva megnézed az anyag forrását, megkeresed benne a fejezetcímeket, és megnézed, mi az a szabályszerűség, ami alapján azonosítani lehet azokat

kis szerencsével eleve <h2> taggel vannak megformázva (gyakran van olyan PRC, ahol mindössze ennyi kell a tartalomjegyzék pótlásához), és akkor a Calibre tartalomjegyzék opciója alatt elég azt megadni, h az első szint <h2> - kész is

ha nincs, akkor szabályt kell rá alkotni, tesztelni

pl. mindig <span class="none bold fs2"> után jön a fejezetcím, ami min. 1, max 2 karakterhossznyi számmal kezdődik?
(és a többi, szintén "none bold fs2" részt nem akarod annak megjelölni)

akkor egy
(<span class="none bold fs2">\d{1,2}.*?</span>)
mehet a keresendő részbe,
<h2 class="chapter">\1</h2>
pedig a csere sorába

egyszer belejössz, utána pillanatok alatt megvan bármilyen könyvnél

[ Szerkesztve ]

(#1744) Magicrat


Magicrat
tag

Halesz!

Valaki próbált már/használ ilyet? Tapasztalat? Vagy ennek hiányában vélemény?
Dupla ledes dupla száras csipeszes lámpa.
Köszi
Magicrat
ui: most láttam, az amazonon kívül, már normál boltokban is meg lehet venni a cuccot.
Shopping for Kindle in Retail Stores: Link. De még nem nálunk, sebaj, úgy néz ki holnap megrendelem ;]

[ Szerkesztve ]

(#1745) vbbb


vbbb
őstag

Üdv!

Szerintetek érdemes megvenni a kiterjesztett 3év garanciát? Az igaz, hogy ez esetben is csak maximum 1x lehet például a leejtett készüléket kicseréltetni? No és ha ilyenkor rajta volt a JB hack? Azt már nem lehet levakarni róla ugyebár...:

Ha egy évet kibír akkor csak bírja tovább is... :)

[ Szerkesztve ]

(#1746) vbbb válasza vbbb (#1745) üzenetére


vbbb
őstag

Azt hozzáteszem, hogy UK-ban élek és itt lehet érvényesíttetni a garit...

UK customers only...

Accidental damage cover starts on day 1 and lasts for 3 years from your Kindle purchase date
Extended mechanical and electrical breakdown cover for your 2nd and 3rd year of Kindle ownership
No excess charges or fees for any claims made on your Kindle
Make multiple claims over 3 years
Available for Kindles (6" Display, Latest Generation) purchased on Amazon.co.uk or offline retailers within the last 30 days

akkor már csak az a kérdésem, hogy ha sérült a gép fizikailag és rajta van a JB hack szerintetek megnézik vagy dobják az alkatrészes ládikóba? :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1748) Magicrat válasza Enszuke (#1747) üzenetére


Magicrat
tag

Rákerestem a lámpa szóra, de semmi véglegeset nem találtam :O
Akkor melyiket ajánlanád, ha nem ezt, és nem az eredeti lámpás tokot?

(#1750) bejgli86


bejgli86
csendes tag

Sziasztok!

Igen kiderült a gond, valóban új a firmware rajta (3.2.1 ha jól rémlik). Találtam egy fórumon megoldást a problémára, csak azt írta a fejlesztő, hogy annyira tróger az exploit, hogy nem mer rá egyelőre új JB-t írni, nehogy a következő update alkalmával zárják a lehetőséget.
Amint van új infó az ügyben, vagy sikerül megokosítani a leírással jelentkezem.

Minden jót!

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.