Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebancsa
senior tag
válasz
dzsi23 #23220 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, arra céloztam hogy bonyolultabb szerkezetes óra 60 dollár alatt biztos hogy nem seiko vagy miyota. Ha ilyet látunk az szinte biztos kínai szerkezet. Amit te linkeltél parnis-t azt se lehet 200 dollár alatt megvenni, de még mindig jó ár érték arányban van. Mikor egy seiko 5 -öst 100eFt ért árulnak.
Egyébként a drágább kínai óráknál is van kereslet. Egy seagull 1963 régi vágyam, egy tourbillonos óra meg szintén. Szóval én még többet is kiadnék egy kínai óráért, nem kell hogy svájci szerkezet legyen benne -
dzsi23
addikt
válasz
nebancsa #23219 üzenetére
Ennél bonyolultabb mechanikus szerkezete nem nagyon van a Citizennek jelenleg gyártásban, és ez bizony kínai óra, tehát odaadja Kínának.Gondolom, a Seiko is adna az NH35/36-nál drágább szerkezetet (talán láttam is már olyat, de nem tenném rá a nyakam), de azzal az óra is jóval drágább lenne, szal ki venné meg? A svájciakról nem is beszélve... te vennél kínai órát 7750-nel mondjuk 100-150 ezerért?
-
nebancsa
senior tag
válasz
petipetya #23218 üzenetére
Seiko és a citizen csak az egyszerű szerkezeteit adja kínának, bonyolultabb komplikációkat megoldja kína saját gyártásban. Ezért becsülőm a kínai mechanikus órákat. A seiko és citizen ja meg a svájci mechanikusok amik számomra elérhető árban vannak, nekem nagyon unalmasak. Ez nem az ő hibájuk, csak én nem tehetem meg hogy milliókat költsek órára...
-
petipetya
nagyúr
Milyen szerkezet van ebben a Cadisen C1037 órában?
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
Keil Walker #23204 üzenetére
Jól néz ki az új szíjjal!
Kényelmes a szíj? Mennyire merev? Aliról rendeltem még tavaly egy hasonló "seat belt" szíjat, de az sokkal merevebb volt az átlagnál, nem is volt rajtam 2-3-nál többször.
-
Breki
veterán
Az új Lórus :-))
Továbbra is nagyon tudnak fotózni tuti
Vajon miről másolhatták?
Heuer Monaco?
-
pulutodurumo
őstag
válasz
Keil Walker #23204 üzenetére
Jól mutat, egy sivatagi bevetés jutott róla eszembe.
-
Keil Walker
aktív tag
Szereztem új szíjat a Lorusra
-
T0mcs
tag
Egész jól össze szedték. Nagyon tetszett az oroszok űr órája ,
Ami viszont bosszant hogy mostanában előkerült pár kínai gyártó aki legyártotta okosba ezt az órát is. Eddig nem találkoztam velük de most naponta dobálja Ali, stb...
Direkt nem linkelem! -
válasz
marquuard #23198 üzenetére
Lapátkezű meg a magasabb növésű urak, mi az átlag 175-180-al nem vagyunk célcsoport. De érdekes nekem is, hogy ez az SKX méret a minimum, a Citizen hasonló kategóriája (promaster?!) már kicsinek érződött a próbán, ez nem. A kamu deepsea rolexem meg imádom, de az jó nagy is
-
válasz
marquuard #23193 üzenetére
Heimdallr néven futna, de a köznyelv mindenhol Sharkey-nak hívja őket
148 euró lett a vége, szállítással együtt. Nem az official oldalról rendeltem, hanem Aliról a Merkur webshop-ból, mert 7 napos szállítást ígértek FedEx-el, és 5 nap lett végül (az állam még keresem
).
Ha majd bevállalom az MM300-at, azt is tuti innen fogom rendelni (az 260körül van).
A lume tényleg nagyon jó, 2 perc napon tartózkodás után is szépen világít elég sokáig. És kéken!! (ez volt az egyik ok emellett).
-
-
T0mcs
tag
2 féle logó val van Soki! Melyik az eredeti ?
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo #23174 üzenetére
Elég, ha mindig bemegy egy kicsi, de lehet, hogy tévedek. Nem szoktam szappanos vízzel mosni, esetleg csak a fémszíjat, az óratokot meg minden nap letörlöm, amikor leveszem, nem hagyom rászáradni a koszt.
Persze, a fémszíjat is letörlöm mindig, de azt lehetetlen tisztán tartani a sok kis "rejtett" zug miatt.
-
dzsi23
addikt
válasz
szetcsuszott #23173 üzenetére
Ja, sorry, gondolom, ezt a részt utólag írtad oda, nekem meg itt volt megnyitva a lap, de csak másfél óra után tudtam válaszolni meló közben.
A lényeg, hogy valahol van egy kis pöcök, amit le kell nyomni, hogy ki tudd húzni a koronát. Ez általában egy pici lyukba van rejtve, tehát a kis lyukba kell benyomni valamit. Nem tudom, milyen szerkezet van benne, de ha leszeded a hátlapot, biztos látsz valamit ráírva, az alapján meg biztos találsz videót a neten a szétszedésről.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
dzsi23 #23172 üzenetére
Ezt a szappanfóbiát sosem értettem. Mi van a szappanban, ami megeszi a gumit? Nem oldja, nem csinál vele semmit. Esetleg a kenést tudja leoldani róla, de ahhoz meg nagyon pocsék hátlap kell. Annyi szappanos víz ne menjen már be a tömítéshez, amennyi tisztára pucolja. Akkor már halak úszkálnak a mutatók közt.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
szetcsuszott #23171 üzenetére
Azt az indexet nem kellett volna visszaragasztani a helyére?
A szappanos víz valszeg nem tesz jót a tömítésnek, előbb-utóbb baj lesz belőle. Bár az árát már megszolgálta az óra.
-
szetcsuszott
aktív tag
Nos, ahogy visszanéztem a fotóim a telefonomban, éppen napra pontosan ma egy éve, hogy megérkezett az aliról a Naviforce 9056
Egy teljes év napi szintű (szó szerint, hétköznapokon reggel fél nyolctól délután kb 5-ig, valamint sokszor hétvégén is) használat után a következőket tudom elmondani róla:
Gondolom a japán szerkezetnek köszönhető, de nagy ritkán (több havonta) szoktam ráellenőrizni a pontosságára, a pontosido.comon szoktam beállítani, ha kell, de néhány másodperc eltérés van csak, kivéve, ha véletlenül dátum állítása közben túlhúzom a koronát kifelé, és megáll, illetve elállítom.
Tartottam a festett toktól és a műbőr szíjtól, hogy semeddig sem fogja bírni, de szerintem egy 15 dodós órához képest várakozáson felül teljesített.A tok számos leejtésen, falon meghúzáson, odaütésen van túl, két "komolyabb" sérülés van a számlap felől a festésen, valamint leesett az egyik "szám" a helyéről, mikor másfél méterről landolt a járólapon. Az üvegen sem karc, sem törés.
A hátoldalon csak az éleken indult meg a fekete festés, ha közelről nézem (vagy makróban fényképezem) látszik, meg persze ujjbeggyel érezhető. Valószínűleg olyan emberen, aki nem dagadt mint én, és nem ér a bőréhez csak a rozsdamentes számlap, annak tovább bírná.
A szíj persze megindult itt-ott, de főleg oldalt, meg a bújtatók, de egy ilyen műbőr sz@rhoz képest szerintem teljesen vállalható. Többen írták, hogy a naviknál gyenge a rugós pöcök ami rögzíti a szíjat a tokhoz, ez valóban így van, volt párszor, hogy megfeszült a kezemen és engedett, leesett rólam az óra, de mivel nem vagyok fizikai munkás, ez kb. kétszer fordult elő amennyire emlékszem. A szíj csatján semmi kopás, egyik oldalon sem, pedig az is festett fekete mint a tok.
Zuhanyoztam már benne, mert elfelejtettem levenni, illetve tisztítani csap alatt szappanos szivaccsal szoktam, simán bírja, nem ázott be (ennyitől be is b..na mondjuk), úszni nem vittem. Elemet nem kellett még benne cserélni, bontva nem volt, kinézem belőle, hogy bírná a strandot.
A képeken a látható hibákat jelöltem.
Szóval 15 dollárt simán megért, következő beruházásom szerintem egy pagani lesz, acél tokkal, kvarc vagy mecha kvarc szerkezettel.Amúgy hogy kell szétszedni és visszaragasztani a leesett számot? a hátlapot leszedem, de ott a korona, azt hogy kell kiszedni, hogy ki tudjam venni a szerkezetet? vagy hagyjam, és majd elemcserekor mondjam meg az órásnak, hogy csinálja meg?
-
Jenne
őstag
válasz
dzsi23 #23167 üzenetére
Ezeket én is nézegettem, valóban szépek is. Nekem még mindig az tetszik, amelyiknek a kijelzője fekete és fekete analóg számlappal.
Lehet én vagyok nagyon konzervatív? Vagy régi módi?
Azt az LCW-M170TD(titán tokos/szíjas) és a párját az LCW-M170D (acél tokos/szíjas) a pécsi Répássy Óraszalonban tavasszal valamikor fel is próbáltam. Kicsit fájó szívvel adtam vissza mindkettőt. -
dzsi23
addikt
Ez már megint nem olcsó...
Viszont nekem is tetszett sokáig, de végül lemondtam róla a mérete miatt. Na meg talán már túl okos is lett volna.Vagyis órának túl okos, okosórának meg buta.
Persze, itt most vitatkozhatnánk, hogy a rádiószinkronos órám is "okos" valamennyire, de az még nálam belefér. Meg a GPS szinkron is. A Bluetooth nekem már túl modern egy órába (szubjektív vélemény), de egy Kronaby-t még mindig elfogadnék.
-
Jenne
őstag
Kifutott típus: Casio Edifice EQB-600 félokos óra.
Bluetooth-kapcsolattal csatlakoztatható okostelefonhoz is.Timecenternél rövid leírás
-
@mriya@
őstag
válasz
pulutodurumo #23158 üzenetére
-
dzsi23
addikt
Amazfit GTR 47 mm-es modell 47,2 x 47,2 x 10,75 mm
Amazfit GTR 42 mm-es modell 42,6 x 42,6 x 9,2 mmHogy ezek a méretek gombokkal, tokfülekkel együtt értendők, vagy nélkülük, azt nem tudom. De valszeg nélkülük, úgy meg elég nagy, de a női jó lehet valami férfias színben. Igazából szívesen tennék egy próbát pár hétig, de tuti, hogy sokat buknék, ha utána el akarnám adni.
-
T0mcs
tag
-
Breki
veterán
válasz
nebancsa #23147 üzenetére
Igen ez már nincs így. Stratosnál olyan a kijelző, hogy van a világítás, és van a másodlagos aminek az az ismérve, hogy ugye teljesen sötétben nem látszik, de kint minél erősebben süt a nap annál jobban látszik.
Már kis fénynél is jó, de napsütésben sincs az mint mobilnál, hogy nem látom. Pont, hogy akkor látom még jobban ha jobban rásüt a nap.
Ez viszont saját kép szobában mindenféle világítás nélkül működő másodpercmutatóval.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Macska topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Abus Viantor sisak
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest