Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
rarki72 #20919 üzenetére
A Parnis volt az első automatám, és amikor megérkezett, azt írtam, hogy nagyon simán mozog a rotorja. És mindaddig ebben a hitben éltem, amíg meg nem jött a Vostokom. Na, az tényleg simán mozog. Kb. mintha a Vostok lenne a japán mágnesvasút, a Parnis meg az InterPici. Ha másnak rendesen húz (márpedig, ahogy olvasom, rendesen húz), akkor talán az enyémmel van bibi. Viszont ezt leszámítva, teljesen jól működik, szal kézihúzósként tökéletes.
-
rarki72
tag
válasz
dzsi23 #20892 üzenetére
Valami gyanús...
Nekem még a munkába menet sincs meg, mert ajtótól ajtóig autóval megyek és miután hazaértem csak a WoT mozgat meg - télen nem kerekezünk
Vostok Amphibia (2614B), Geya Sub homage (ST-16), Orient Multi-Year rotor teszten az derült ki hogy, egy hetes kézzel fel nem húzás esetén is amikor leteszem meg van a full járástartalék. Sőt a Vostoknál és Orientnél úgy is teszteltem, hogy lejárt állapotból csak el kezdtem hordani és akkor se állt le első éjjel. Geya-nál ez a teszt valamiért elmaradt...
Most izgatottan várom a Komandirskie mit fog produkálni -
Jenne
őstag
A Xiaomi alig 8 (nyolc) éves múltra tekinthet csak vissza. Előtte nem is létezett. Első alapítók egy szingapúri állami tulajdonú befektetőcég, két kínai IDG Capital és Qiming Venture Partners befektetőcégek. Pénzt adtak. Az egyetlen nevesíthető és tudást adó vállalat a Qualcomm az első alapítók között. Először csak okostelefonokat akartak gyártani Xiaomi néven, és 2011 nyarán meg is jelentették az első okostelefonjukat. A Xiaomi szép lassan (8 év alatt!) jelentős piaci részedést szerzett Kínában, aztán azt gondolván, hogy höhő hát megy már nagyon a szekér, hát elkezdett terjeszkedni Malajziában, Szingapurban, Indiában, a Fülöp-szigeteken és Indonéziában is. Két és fél éve közös útra lépett a Remington amerikai vállalattal és átvette, inkább a Remington átadta a saját termék fogyasztói elektronika gyártást a Xiaomoi-nak. (borotva, hajsütő, hajvágó, ...stb) De a Timex amerikai óragyártó is néhány évvel ezelőtt kiszervezett sok gyártósorát Kínába és azok is a Xiaomi "felügyelete" alá tartoznak. Most éppen ott tart már a Xiaomi, hogy mindent elkezd gyártani...még esőérzékelős automata esernyőt is gyárt már.
Mint az autóknál az esőérzékelős ablaktörlő. -
NyxNyxNyx
addikt
Kétlem, hogy a Xiaomi annyi mindent gyártana, hatalmas a termékpalettájuk, még papucsot is vettem tőlük. Valószínűleg névtelenebb kínai gyártók termékeit, termékjogait megveszik, középső cégként rárakják a termékre a logót ( jó esetben
), aztán eladják saját márkanév alatt. Ami nem feltétlen lenne probléma, ritkán csalódom bennük és már van presztízse is a márkának. Ez nálam win-win.
Valamelyik másik Xiaomi óránál szúrta ki egy topiclakó, hogy a leírásban ott van, hogy 1x Guanqin watch, ami lehetett elírás is persze.
Attól még az óra Xiaomi.
-
Soká
senior tag
válasz
schawo #20903 üzenetére
Szvsz. ez nem is Xiaomi óra. Van egy olyan érzésem, hogy egyszerűen csak az eladó azt mondja egy OEM óráról, hogy Xiaomi. De ezzel az erővel írhatott volna rá Huawei-t vagy akármi mást is. Ha Apple-t ír rá azt helyből el sem hisszük, egy kínait meg igen. A xiaomi termékpalettáján mechanikus órát én nem is látok.
-
dzsi23
addikt
válasz
pajszer91 #20907 üzenetére
Azt írja, de természetesen nem full acél, ahogy a többi Navi sem.
(#20908) Fall-N:
Egy márkajelzést én is hiányolok róla, azzal vállalható lenne, és méretben is alkalmasabb öltönyhöz, mint a Pagani 43 millis "Cocktail Time"-ja. De ezek a "steril" számlapok nekem olyanok, mintha hamisítványnak készülnének, csak még nem rakták rájuk a márkajelzést. -
pajszer91
tag
válasz
dzsi23 #20901 üzenetére
Csak a 9093 marad, a többit elpasszolom, nekem még ez tetszik, azt írja "full steel".
-
Narakh
senior tag
Sziasztok!
Valami állandóan eltérít az olcsó kézihúzós (Shanghai, Sea-Gull) projekttől, most épp ez a műszer meglehetősen csábító a gilosált hatású számlapjával, Miyotával, zafírral. Kicsit túl szépnek tűnik ennyiért (70-80 dodó körül már lehet lőni Alin). Találkozott már vele valamelyikőtök?
-
dzsi23
addikt
válasz
pajszer91 #20899 üzenetére
"Szerezd meg hát mind!"
Amúgy ez a famintás számlap egész érdekes... -
pajszer91
tag
válasz
pajszer91 #20599 üzenetére
Sziasztok!
Még a múltkori Naviforce nf9093; nf9050 mizériámhoz hozzátenném, hogy a 9093 azóta pontosan jár, lassan egy hónapja
nem kellett utána állítani. Linkelek egy képet az eddig beszerzett Naviforce óráimról
a legutolsó egy nf9050 CyberMonday-en nem hagyhattam az Alin 13$-ért.
-
Karcsiiik
csendes tag
Sziasztok. Van egy Megir 3406-os órám. Sajnos lötyögnek a mutatói,a másodperc és az óra mutató. Ez javítható?
-
dzsi23
addikt
Ez is Didun, aminek van kvarc változata is. Sajnos nincs nagyobb kép, alira töltötte fel egy vevő, aki automatát rendelt, de kvarcot kapott.
Bár már van itt Didunja pár embernek, nem kérem, hogy szedjék szét, és nézzék meg, hogy az elülső "csavarok" funkcionálnak-e, de ha esetleg valamilyen okból szétszedné valaki, legyen szíves megosztani a tapasztalatát.
A 10+ ezer forintos óráimat én sem szívesen szedem szét.
-
dzsi23
addikt
válasz
petipetya #20891 üzenetére
Szerintem mindenhez képest gyengus.
Oké, hogy tényleg nem mozogtam sokat, de akkor is. Így már elhiszem, hogy valakinek leállt a forgatóban.
A Vostok nálam még tesztelés alatt áll, de azt nehezebben bírom ki, hogy ne vegyem fel 2 napig, anélkül meg nehéz járástartalékot mérni.
-
dzsi23
addikt
válasz
nebancsa #20889 üzenetére
Hordani kell, és nem kell forgató!
Egyéb:
Ha már hordás... 8.5 óra hordás kb. 10.5 óra pluszt hozott a Parnis PA2123 (ST1731) 49 órás járástartalékához. Ebben a 8.5 órában volt 15 perc intenzív séta a munkahely felé, illetve a végén 15 perc séta haza, a kettő között pedig szinte nulla mozgást igénylő irodai munka (gépen pötyögés) + ebéd. Hát, nem tudom, hogy ez mennyire jó/rossz, de ez alapján 4 napot nem bírna ki kézi húzás nélkül. -
nebancsa
senior tag
-
dzsi23
addikt
Most találtam ezt a képet, ami alapján mégsem úgy működik a dolog, mint az AP-n (ahol elöl megy be a csavar, és hátulról kell rácsavarni az "anyát"), hanem egyszerűen a tokba csavarodnak a hátlapi csavarok, elöl pedig talán csak dísz látható. Bár nem kizárt, hogy az elöl lévők menetesek, és azok lennének az anyák, de nem tartom valószínűnek.
-
válasz
pulutodurumo #20882 üzenetére
A páros képekre gondolsz? Azt csak a fotó kedvéért tettem be
-
Jenne
őstag
válasz
schawo #20876 üzenetére
Szia!
A Seiko elektronicot csak képletesen értettem a mechanikusok után váltva, természetesen kiváló Seiko kvarc szerkezet van a Boccia órámban, amit mint már írtam is még lehetett utólag finom beállítani.
8200, az az 1980-as évek elejéig volt forgalomban. Tudtommal már nagyon régóta nem gyártják
Pedig bizony biztosan jól emlékszem, hogy az Miyota 8200 volt. -
8200, az az 1980-as évek elejéig volt forgalomban. Tudtommal már nagyon régóta nem gyártják. Azt valóban nem lehetett koronáról húzni. Ebbe valami NOS szerkezeteket tákoltak? Nem csoda, hogy olyan szar volt.
Ez meg Seiko Electronic? Nekem is van egy Seiko Electronicos órám Seiko Elnix típusú. Ez a szerklezet is a 70-es években volt csak forgalomban, utána lecserélték a teljes termékpalettát kvarcra. Mi az istennyila ez a Boccia?
-
Jenne
őstag
Még egy gondolat a Miyota-Seiko szerkezetekhez...
Nekem kábé két évvel ezelőtt volt egy (vettem) Boccia Automatic órám. Nem ilyen bőrszíjas hanem a fémszíjas változata a képen láthatónak. Nagyon tetszett, de számomra két hibája volt, amit a vásárláskor, azaz a megrendeléskor még nem tudtam. Egyik, hogy nem lehetett koronáról húzni, a másik pedig hogy nem volt másodperc stoppos sem. (Miyota 8200 werk volt benne) A pontossága sem volt valami hűde nagyon jó. Próbáltuk (órás) műszeresen beállítani, de a sokszori próbálkozás ellenére is a legjobb/legpontosabb eredmény az a napi 20-22 másodperc sietés volt.
Végül aztán elég hamar, jó áron eladtam. Utána volt egy Orient automatám is, egy majdnem ilyen, csak annyiban különbözött a képen láthatótól, hogy a napok nevei és a dátumablak az mindkettő a számlapon alul volt a 6-os szám felett. Bár ezt sem lehetett koronáról húzni, de igen pontosra viszont be lehetett állítani. Napi 1-2 másodperces sietésre sikerül belőni műszeresen. Ezt végül a fiam elkunyerálta, legnagyobb sajnálatomra, de azóta is büszkén és örömmel viseli.
Most egy szintén Boccia órám van, egy kvarc. 69 gramm az egész óra fémszíjjal együtt és 6 mm vastag. [kép]
Ebben Seiko elektronic van és lehetett még utólag finom beállítani a gyári beállításához képest. Első elemcserekor ez meg is történt. Most jelenleg 1-2 másodperc között siet havonta. -
dzsi23
addikt
válasz
schawo #20870 üzenetére
Sőt, 820A, 821A, 8205, 8215, 9015, 9039, 8219, 8217, 8218, 82S0, 82S5, 82S7, 82D7, 8N24, 8N40, 90S5, stb., ezek mind ugyanakkorák. Persze, nem mind cserélhető a másikkal, de nem tudtam, hogy ezek is olyan kicsik, mint az ST6... ma is tanultam valamit.
Szerk.:
Erről jut eszembe: még mindig vadászok egy nekem tetsző és megfelelő méretű 8N24-es órára, de egyik sem az igazi. -
dzsi23
addikt
válasz
schawo #20865 üzenetére
Miyoda van benne.
04:20-tól.
Szerk.: Seagull ST6.
-
válasz
dzsi23 #20862 üzenetére
Most nézem, hogy ebben miyota van? Tegnap nem volt időm tüzetesen átnézni, de első rövid blikkre azt mondtam volna, hogy Seagull vagy Seiko NH3x. Mivel kapott egy csecse rotort (tehát garantáltan nem így néz ki, mint a képen), ezért persze csak alaposabb megfigyelés után lehetne pontosat mondani, amire nem volt időm. De ma megnézem.
-
dzsi23
addikt
Én is örülnék a másodpercstopnak, de sem a Vostokomban, sem a Parnisomban nincs. És igazából nem is lenne sok értelme, mert úgysem olyan pontosak, mint egy kvarc. Így 2-3 hetente állítom rajtuk az időt, de ha stoppos lenne, akkor biztos állítanám minden nap, hogy pontos legyen.
(#20862) dzsi23:
Talán elhamarkodottan töltöttem fel a képet a Didun hátlapjáról, mert sehol sem találom ezt a változatot, még ott sem Miyota van benne, ahol a "címben" említik, hogy Miyota 8215. -
Jenne
őstag
válasz
schawo #20860 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszodat.
Ami miatt biztosan vissza fogom küldeni az órát, ha a Miyota szerkezet lesz benne az az, hogy - és mint Te is írtad - nincsen benne másodperc stop lehetőség mint a Seikoban. Lehet én vagyok nagy igényű, egy alig 15 ezer forintos órához, de nekem a lehetőség ez fontos lenne. -
dzsi23
addikt
Bár ezen a videón az eredeti (AP) van, a Didunon is hasonló a megoldás. (01:00-tól érdemes nézni.)
Szerk.: És igen, ívelt vonalakból áll, mint az AP. -
Soká
senior tag
válasz
schawo #20850 üzenetére
Én várom azt a bizonyos makrófotót, ha ráérsz!
Az az igazság, hogy ha neked ennyire tetszik ez az óra, az már önmagában felkelti az érdeklődésemet, ugyanakkor, amit én látok az óráról az nem feltétlenül az ami lázba hozna.
Estleg valaki meg tudja magyarázni nekem, hogy a látszó csavarfejeknek van-e valami funkciója vagy teljességgel dísz? Ezt két okból kérdezem:
1. mert hatlapfejű süllyesztésben a hatlapfejű csavarfejnek akkor lenne értelme ha alulról egy anya van a csavar végén (amit nem tartok valószínűnek)
2. a hatlapfejű süllyesztésben a hatlapfejű csavar nem tud elfordulni, így a rajta lévő kereszthoronynak az égvilágon semmi értelme nem mutatkozik.Ezen kívül a nyolcszögnek tűnő keret a fotón nagyon bizonytalannak tűnik. Kicsit olyan mintha elnyalódtak volna a sarkok. Vagy lehet, hogy eleve nem síkokból tevődik össze az a nyolcszög hanem ívelt vonalakból? Engem zavar, amikor a formák kicsit elmaszatolódnak. Az egyenes legyen egyenes, az él legyen él, a lekerekítésnek legyen határozott geometriája.
-
Nem a legjobb ötlet Seiko szerviztől kérdezni, hogy melyik jobb, a Miyota, vagy a Seiko.
Amiket mondtak, a nagy része a oltári bullshit.
Nagyon nehezen és alig szabályozható
Nettó baromság, pontosan annyira szabályozható, mint a Seiko. Az NH36-on sincs finomállítás, mint a svájci ETA, Valjoux és Unitas szerkezeteken.pontatlanabb is mint a Seiko
Ez is hülyeség. Épp a legpontosabb órám egy Miyota 8215-es Colomer. Szépen beszabályozták a gyárban, és most +0,2mp/nap pontossággal jár, ráadásul mindössze 1-2 másodperces variációval.elég hangos a rotor a húzáskor
Ez így van, egy kicsit hangosabban húz, mint a Seikoami csak egyik irányban húz
Ez is igaz, habár egy irányban is nagyon jól húz. A két irányú húzásnak semmi jelentősége, ha 1 irányú esetén is folyamatosan maxon van. Az egy irányúak közül csak az ETA gyengélkedik, a Seagull és Miyota és a Valjoux és marha jól húz.nem húzható koronáról sem az óra, mint a Seiko
Ez nettó hazugság, Seiko szervizként valószínűleg még sosem láttak Miyotát. Az is húzható koronáról.Miyota 82xx széria a leggyengébb mechanika a Miyota-tól
Mivel a Miyotának összesen két automata szerkezete van, a 8xxx, ami gyengébb, és kábé az NH36-tal egy szint, az alatt csak egy picivel, a másik a 9xxx, ami viszont sokkal jobb az NH36-nál. Tehát igen, a kettő közül a 8xxx a leggyengébb.Amit nem említettek (és ebből is látszik, hogy nem is fogtak még kezükben Miyotát, olvasni meg nem igazán tudnak): a fő hiányossága a 8xxx sorozatnak (a fentiekkel szemben), és emiatt van picit az NH36 alá pozicionálva, hogy a korona kihúzására nem áll meg a szerkezet (nincs stop mechanika benne). A másik, hogy ha nehezebb másodpercmutató kerül a 8xxx-ra, akkor hajlamos a kottyanásra (tehát mozgatásra lóghat 1-2 mp-nyit).
-
dzsi23
addikt
válasz
schawo #20853 üzenetére
Persze, én sem úgy értettem, hogy a legjobb, tudom, hogy vannak jobbak a gyűjteményedben.
Ha ráérsz, feldobnál, légy szíves, egy képet, amin a dobozban pihen a Didun a többi órád mellett? Kíváncsi vagyok, mekkorának tűnik mellettük.(#20854) alex89:
Na, igen, azon ritka kivételek közé tartozott, amik tényleg igazi akciót kínáltak 11.11-én. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ma reggel megrendeltem egy ilyen órát. Mivel két különböző szerkezettel szerelik, így előtte leleveleztem a supportjukkal, hogy milyen van benne. Válaszuk, hogy vagy Seiko NH36A movement és az óra ípusa ekkor: GUANQIN GJ16034S vagy Miyota 8205 movement és ekkor az óra típusa GUANQIN GJ16034M. Én a Seikosat a rendeltem meg, a megrendeléskor ezt külön kértem hogy a GUANQIN GJ16034S típus legyen és fekete számlapos, és azt is megírtam, hogy ha nem az jön akkor azonnal visszaküldöm.
Mivel nem igazán értek az órákhoz, így tegnap elmentem az órás ismerősömhöz a pécsi Répásy Óraszalonba. Ott Seiko garanciális javítás is van ezért gondoltam ott biztosan tudnak tanácsot adni is. Azt mondták, hogy ez a Seiko NH36A az nem is annyira rossz, finoman jár, rotorja mindkét irányba húz és szépen be is lehet szabályozni a pontosságát is. Viszont a Miyota-ról nem jó a véleményük. Nagyon nehezen és alig szabályozható, pontatlanabb is mint a Seiko, és elég hangos a rotor a húzáskor ami csak egyik irányban húz és nem húzható koronáról sem az óra, mint a Seiko ... és a Miyota 82xx széria a leggyengébb mechanika a Miyota-tól.
Bocs a hosszú szövegelésért, de majd meglátom mi fog érkezni. Elvileg január 03. a dátum.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Macska topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest