- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kistota21
friss újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget és véleményt szeretnék kérni, hátha van valakinek tapasztalata ezekkel az orsókkal.
Tehát orsó vásárlás előtt állok. Ami fontos kritérium, hogy maximum 30.000ft-ig nézelődök és nyeletőfékes orsót. A felhasználása bojlis horgászat.
Igazából amiket kinéztem magamnak, azok a következők :
- Banax Helicon 5600Nf
- Shimano Baitrunner St 10000 Rb
- Okuma Aventa Bf Ab 10000
- Sonik Vaderx Pro Frs 10000
Ezek közül ki melyiket ajánlaná, esetleg javasolna e mást?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Zoli bácsi
őstag
Na, ma gyönyörű idő volt, senki nem pecázott..? Felénk tiszta kora-tavasz volt. Lehet ki néztem volna a tóra. De......
November óta másodszor vagyok szobafogságban....megint kaptam 10 napot.... -
jansky1
senior tag
válasz
BlackmMmDog #63646 üzenetére
Irány a Kígyós, csapjál rendet
-
balou84
csendes tag
Péntek-szombat-vasárnap -15% lesz a TLK-ban.
[link] -
BlackmMmDog
aktív tag
Ma megcsináltam a halőri vizsgát, még nem tudom hogy merre tovább.
-
csƵ
addikt
Végre volt egy kis időm foglalkozni a cuccaimmal. Még nyáron vettem a pontyos Trabucco botot, aztán beszereztem egy Daiwa quiver boat tengeri rezgőspicces botot nádi durva pecára. Most hasonlítottam őket össze.
A bottest között óriási a különbség, hiába pontyos a Trabucco. A második tagnál már eltűnik ez a nagy eltérés. Érdekes módon mindkét boton ugyanazok a típusú gyűrűk vannak, és a 2. tagon a méretük is megegyezik.
A Daiwa spiccei meglehetősen vékonykák és érzékenyek.
Összehasonlításképp a Kompass és egy Preston Dutchmaster Sentient spicceivel.Ennyit az elméletről. Kiváncsi vagyok, hogy gyakorlatban mit mutat.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
takessz #63634 üzenetére
Köszi, regisztráltam is.
Van idei rendelésem Pecaplázából, azt írják akik idén vásároltak, azok tuti kapnak csalicsomagot. A számlát nem találtam, (Tavalyi pecaplázás számlák bezzeg megvannak...), a rendelésemet megnyitva a Pecaplázánál, készítettem egy képernyőfotót, azt küldtem be.
Majd meglátjuk. Annyira nem szerettem az ET. csalikat, amiket vettem method wafterseket, az gyakorlatban pop-up volt, felemelte a horgot amig az előke engedte. -
takessz
senior tag
[Benzar Mix] nyeremény játék hátha érdekel valakit
-
cool13
őstag
Teflon lemez van itthon is, és darabokat is adnak. Van készleten 1mm es.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
sasa311 #63627 üzenetére
Mostanában amit MO.-on veszek, már csak a Silstár/Eurostar/Oreel vonal jön száraz lamellákkal. Az Alis Coonor orsóm is ilyen volt.
Ez van, olcsó orsónál meg kell csinálni a 0km-es szervizt. Én szét szoktam kapni mindegyiket, azt tapasztalom hogy a tányérkerékre pöttyintenek zsírt összerakás előtt és ennyi. Ebből a tányérkerék jobb oldalán lévő csapágy tocsog a zsírban, a bal oldali, meg a nyakban lévő száraz. Azért gyárilag biztos kap a csapágy kenőanyagot, ez nem akkora baj, viszont a fék hozzányúlás nélkül hamar szaggatni fog, vagy tapad.
Csak arra nem jönnek rá, hogy megveszi a pecás az orsót, használja, tapad a fék, szar....Nem drága orsó, kidobja-eladja...De teleír minden fórumot-oldalt hogy hogyan járt, milyen szar, és egy csomóan nem veszik meg ezután azt a márkát. Aztán spórolt a gyár 10ft-ot. 3 csepp olajat meg 20mp munkaidőt...Eh.... -
Batib
őstag
Sziasztok! Robin Red port szeretnék vásárolni. Tudtok ajánlani olyan webshopot ahol garantáltan eredeti és higítatlant árulnak? Csalibázisról vélemény?
-
Grillo
őstag
Na, kis kiegészítés SZÉPkártyás fizetéshez FBről. Írt a srác a OTPnek, ezt kapta válaszul:
Tisztelt Molnár László!
Sajnáljuk, hogy az OTP SZÉP kártya használata során kellemetlen tapasztalatot szerzett.
Ön bejelentésében azt kifogásolta, hogy nem tudta használni SZÉP kártyáját a Horgászjegy Kft https://horgaszjegy.hu/ elfogadóhelyen, amely az elfogadóhely keresőben is megjelenik.
A jelzett szolgáltató szerződött partnerünk. Rendelkezik érvényes kártya elfogadói szerződéssel, ezért jogosan szerepel weboldalunkon az elfogadóhelyek között.
Az elfogadóhellyel kötött szerződés értelmében az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. kötelezettséget vállal arra, hogy a portál elfogadóhelyi listában megjeleníti annak adatait. A kereskedő pedig arra vállal kötelezettséget, hogy jelenti, ha változás áll be működésével kapcsolatban.
Az érintett kereskedő részéről szerződés módosítására, vagy megszüntetésére vonatkozó feldolgozható kérelem nem érkezett.
Az OTP Pénztárszolgáltató Zrt-nek nem feladata a vele szerződésben álló SZÉP kártya elfogadóhelyek működésének időszakonkénti felülvizsgálata, azonban ha bejelentés érkezik részünkre, azt egyedileg vizsgáljuk és megtesszük a szükséges lépéseket.
Levele alapján megkerestük az érintett partnerünket, és felkértük, hogy a SZÉP kártyás elfogadói szerződésben foglaltak szerint folytassa tevékenységét, vagy küldjön részünkre szerződés megszüntetésére vonatkozó nyilatkozatot.
Bízunk benne, Ön elfogadja álláspontunkat. Jogorvoslati lehetőségeiről a pénzügyi szervezetek panaszkezelésére vonatkozó szabályokról szóló 46/2018. (XII. 17.) MNB rendelet 5. §. (3) bekezdése alapján, valamint a Magyar Nemzeti Bank a pénzügyi szervezetek panaszkezelési eljárásáról szóló 13/2015. (X.16.) számú ajánlásának megfelelően tájékoztatjuk.
A hivatkozott MNB rendelet alapján álláspontunk szerint panasza a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény értelmében az Ön és az OTP Pénztárszolgáltató Zrt közötti szerződés létrejöttével, érvényességével, joghatásaival és megszűnésével, továbbá szerződésszegéssel és annak joghatásaival kapcsolatos jogvita rendezésére irányult.
Amennyiben úgy ítéli meg, hogy az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. nem az Ön és az OTP Pénztárszolgáltató Zrt között fennálló szerződésnek megfelelően járt el, álláspontját alátámasztó bizonyítékaival a Pénzügyi Békéltető Testület (székhely: 1054 Budapest, Szabadság tér 9., levelezési cím: 1525 Budapest, Pf. 172, telefon: (06 80) 203 776, e-mail: ugyfelszolgalat@mnb.hu) eljárását kezdeményezheti, vagy a polgári perrendtartás szabályai szerint bírósághoz fordulhat. Tájékoztatjuk, hogy az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. nem általános alávetési nyilatkozatot tett a PBT eljárásra vonatkozóan, hanem minden esetben egyedi döntést hoz arról, hogy a békéltető testületi eljárásnak és egyezség hiányában az ilyen eljárásban hozott határozatnak aláveti-e magát.
A PBT eljáró tanácsa egyezség hiányában akkor is kötelezést tartalmazó határozatot hozhat, ha a Bank alávetési nyilatkozatot nem tett, de a kérelem megalapozott és a fogyasztónak minősülő Ügyfél érvényesíteni kívánt igénye - sem a kérelemben, sem a kötelezést tartalmazó határozat meghozatalakor - nem haladja meg az egymillió forintot.
A Pénzügyi Békéltető Testület eljárásának kezdeményezése céljára rendszeresített formanyomtatvány megtalálható az MNB honlapján (https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/penzugyi-panasz...), valamint bankfiókjainkban. Ön az OTP Bank Nyrt. bármely, ezen levelünk alján található ügyfélszolgálati elérhetőségén kérheti a fenti formanyomtatvány költségmentes megküldését.
Bízunk benne, hogy a jövőben megelégedéssel veszi igényben szolgáltatásainkat.Tisztelettel:...
Hát, vagy lesz valami, vagy nem.
-
sasa311
veterán
Tegnap megjött egy originál aliexpress orsó (amúgy egész jónak tűnik).
Viszont ami furcsa volt, hogy a filcek a fékben por szárazak (míg mindenhol máshol rendesen zsírozva van minden). Eddig abban a hitben éltben, hogy a fék filceket olajozni szokták
Vagy eddig éltem tévedésben?
-
bercsi
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #63617 üzenetére
Ahogy mondod, főzsinórnak egy ipari hulladék. Én alátét zsinórnak vettem a Tsurinoyára, arra tökéletes. Bár idegbajt kaptam mire felcsévéltem, nagyon sokszor görcsbe ugrott, de győztem
#63618 galervin93
Bíztató, köszi az infót. Én a tekeredést egy tört gubancgátló csővel oldottam meg, a törés fölött levágtam 5mm-re, a kosár felöli részen meg kb 40-re. Így eltartja a gumis részt és nincs csavarodás, a zsinór futása is tökéletes, nem nehezíti el a szereléket. Ja igen, ezt 0,08-as fonottal használom, monoval simán sodortam én is.
Azért egy próbát teszek FC előkével is -
hermanyi
addikt
válasz
soldi3r #63621 üzenetére
teflon lemez 1000x1200 40 ropi +fa irdatlan drága , az igaz rengeteg lamella kijön belőle . Karbon lamellán gondolkoztam még , de mivel a match orsóimhoz egyedi méret kell ,igy mindenféleképp gyúrtatnom kellett.
Amit nem értek ,hogy 500 huf al lenne drágább az orsó ha a gyárból alapból teflon lamellával jönne ki és nem filccel . Akkor mié nem ? -
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #63618 üzenetére
Döme jobb mint a nevis, a nevis merevebb. UK peca gumiját és kézbe tudtam venni, az víztiszta, kicsit keményebb mint a dömés, 0,8as a bream verzió. Én tavaly Dömést használtam, aztán áttértem a 0,22-es FC előkére fonott elé, így szinte egyáltalán nem volt gubancom, míg a gumissal 10ből 2szer feltekeredett az előke.
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi #63615 üzenetére
Igen, nekem is van már tartóm, ehhez jön most még 20 spulni valami ezeöccá pénzért.
Semmi cécó, klasszik szerkó, kosár-gumigyöngy-forgó, ha kell ez utóbbiba még 10-15 centi erőgumi (ld. fentebbi fotó).
Az ötlet gubancgátlásra vastag monoval/FC-vel a jó, én is kipróbáltam, de azért nem használom, mert ha mono a főzsinór akkor azt sodrom, ha meg fonott, akkor úgyis kerül bele erőgumi, az meg ellátja ezt a feladatot. De ha valaki mono főzsinórral tolja és nem sodorja, akkor simán működik, nekem már egy 25-ös FC-vel is ment.bercsi
Abszolút, még így sodorva is megvan az eredeti nyúlás kétharmada, fele, szóval tök jó, szimplán használva meg mint a takony. Mármint jó értelemben.Valaki írta itt korábban, hogy ezek a Döme gumik nem rosszak, alá tudom támasztani.
Dunán merevebb, vastagabb cuccot használok, itt írtam róla.---
A "legrosszabb zsinór" címet nálam továbbra is a Nevis Winner viszi, 300-400 forint 100 méter, semmi másra nem jó, csak alátétnek. De annak legalább tökéletes.
Rá két menet szigszalag, és kész is a sekély dob.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
bercsi #63616 üzenetére
Fenekező botra csévéltem egyszer ilyen Bulldogot. Azt hiszem én is harmincast. Egy peca után ledobtam. Olyan merev volt, hogy a kapásjelző nem egyenesítette ki, hurkás volt a zsinór a bot és a víz között.
Többé soha nem használtam. Energoteamnak ez a lila zsinórja egész jó, és nem is drága. Minap csévéltem egyik orsóra 0,35-ös méretben, egész lágy, és eléggé méretpontosnak is tűnik. -
bercsi
aktív tag
válasz
galervin93 #63609 üzenetére
Ez sem tűnik vastagnak, jövő héten kipróbálom (remélem addigra a mínuszok is eltűnnek
).
Zoli bácsi
Nálam is előfordult ez, főleg ha rosszabb minőségű volt a zsinór. A vastagabb dobóelőke jó lehet, sóginak kötöttem fel 0.30-as carpzoom bulldogot, merev nagyon de bírja. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
galervin93 #63614 üzenetére
Itthon sem veszélyes a szivacsos spulni ára, én ilyet [link] vettem, egész jó a tároló doboza is.
Hirtelen meglepődtem hogy hosszú előkézni minek ekkora horog, aztán rájöttem hogy a jobb szélső csomagoláson lévő horgot néztem el, első ránézésre azt hittem a csomagban lévő horgot látom...Hosszúelőkés harcsázás.....
Milyen végszerelékkel hosszúelőkézel? 100cm-est sosem használtam, 50-es körüli volt a leghosszabb. -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi #63432 üzenetére
Na most jött az email, az egyesületek megkapják a jogot az országos jegyek értékesítésére (országos, dunai, tiszai), mint bármilyen más jegy, ez is váltható lesz. Hurrá.
Mától kötözködős leszek.
Mondjuk a Sode Lightnál 12-14-16 sort kértem, de a 16-os helyett 18-ast kaptam, no ennyi baj legyen, egy szál szúnyoghoz úgy látom kell az a 18-as.
Aliról bagóért jönnek a szivacsos spulnik is a hosszú előkékhez. Kicsit átszervezem az előkéimet, eddig 30, 70 és 100 centiseket kötöttem, de áttérek a 15, 30, 50, 100 rendre, így jobban tudom őket tárolni a három kisebb mérethez van egyenes előketartó, a leghosszabbakhoz meg ott lesz a spulni. Öröm és bódottá. -
soldi3r
veterán
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
bercsi #63607 üzenetére
Kösz a tippet, olvasgatok, videókat is nézek, de sodort erőgumival még nem találkoztam...
Sodort zsinórszakaszt szoktam készíteni, de sokszor a sodort részt lezáró csomónál szakadtam. Azon agyaltam, vastag fluorocarbon zsinórból kéne bekötni egy darabot..merev is, meg láthatatlan. Vettem ilyen 0,50-es körülit még rablóhalas előkének. -
bercsi
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #63553 üzenetére
Én egy időben azon gondolkodtam hogy magát a gumit kellene megsodorni, de a megvalósításig nem jutottam el.
Ebben a videóban remekül bemutatja Anti hogyan is kell csinálni. Én leginkább keszegezek, most 1mm-es haldorádós gumit használok ami besodorva szerintem vastag lenne.
Létezik 0,35-ös gumi is, szerintem ezzel működne a dolog, nem lenne durung.
-
r6man123
senior tag
Tudnátok tippet adni, hogy honnan lenne érdemes method (30-60g) és nagyvizes feeder kosarakat (200g+) rendelni?
-
vihartigris
őstag
válasz
galervin93 #63601 üzenetére
Pampalíni meséi?
-
galervin93
addikt
válasz
vihartigris #63600 üzenetére
Az a jelenre érvényes.
A harmadik p-betűs a kettő között van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest