- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vihartigris
őstag
válasz
Zoli bácsi #63590 üzenetére
".jobban érdekelt egy másik "P" betűs dolog.....
"
Pálinka?
-
cool13
őstag
Teflon lamellát árulnak a facén. Ami nem tetszik benne, hogy látszik hogy lyukasztva van. Kúpossá vált a lyukasztáskor. Nem tudom ez hogy viselkedik amikor dolgoznia kell.
-
LaCeeN
tag
válasz
@mriya@ #63595 üzenetére
Arulnak sinking es floating braidet is, gondolom valami kulonbseg csak van a ketto kozott.
Korabban olvastam olyat, hogy erdemes cserelni a fonott eloket bizonyos idokozonkent, mert ha teljesen megszivja magat vizzel megvaltozik a mozgasa es a "friss" elokevel konnyebb kapast elerni.
Hogy igaz-e vagy csak a marketing...
-
LaCeeN
tag
válasz
brembo #63588 üzenetére
En Alirol tervezek fonott zsinort rendelni SPOMB-ozashoz (JOF, 0.23, 14.1KG) Lehet nem lesz tokeletes, mert a kimondott SPOMB-ozashoz keszitett zsinorok azok lebegoek, ez meg nem az. Max. annyi problemat latok benne, hogy nehezebb lesz visszatekerni.
Mas kerdes: ki mivel lepte meg magat a hetvegi Walteres akcioban?
-
soldi3r
veterán
válasz
BlackmMmDog #63592 üzenetére
Faterom hasznalja ezeket rendszeresen. Nem nagyon lehet tonkre tenni.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #63590 üzenetére
'87, akkor még pajzsán gondolat sem voltam
Általános matek tanáromnak GERMINA RILEH-REX 64-e van ,botot nem tudom( kék szalaggal van rögzítve a kerámiagyűrűk
). Csak velem jár pecázni, elmúlt két évben már tőlem kér botokat kölcsön.
-
soldi3r
veterán
válasz
Zoli bácsi #63580 üzenetére
A szin nem sokat jelent, akar POM is lehet (sot, valoszinubb is) es hogy oszinte legyek, nem biztos, hogy erdemileg sokat szamitana.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
BlackmMmDog #63589 üzenetére
Basszus, szerintem ilyen orsóm volt mikor abbahagytam a pecát '87-ben.....Meg egy MPO-X 100....Ezt már nem sokat tekertem, elmaradt a peca..jobban érdekelt egy másik "P" betűs dolog.....
Akkoriban eladtam, a Neptun orsó egy Germina üvegboton még meglehet a szülői ház padlásán.
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
galervin93 #63563 üzenetére
2-3 évente megy szervizbe az orsók ,és általában főbb darabokat 5 évente csere( sokáig 10e-ig vettem orsókat).
Jelenleg fiatal darabok vannak amit leginkább használokNevis Altiva (13e): Márciusban lesz kétéves, fekete letta zsír fél év használat után (nem szeretem, sajnálom rá a 2e-os karban tartási díjat )
Browning Black magic(19e jelenleg ,de 14,5e vettem): most lett 3 éves, tavaly lett szervizelve (ezt kedvelem a legjobban)
Tica galant long cast: Most lett 2 éves, de nem érzem hogy szerviz kéne nekiAz évek alatt sok orsót használtam és tökre tettem
4 éve szereztem egy Silstar FX40-et (szép állapotban), egyszer használtam amikor felavattam egy 12,50-es ponttyal -
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Spomboláshoz milyen zsinór ajánlott? Közepes rakétához elegendő egy 35-40-es monofil, fonott dobóelőkével, vagy érdemes teljesen fonottal feltölteni? -
hermanyi
addikt
válasz
Szervizes mondta ,nehogy kenjem fújjam a teflont és a karbont .
-
takessz
senior tag
válasz
igen néztem lehet tavasszal megprobálom veszek bele perselyt! vagy hagyom rövid távra veszek egy feeder bot-pt a nagyobbik botra meg egy master carp elsöfékes orsót ha jol tudom az gyorsfékes model lett
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi #63578 üzenetére
Na......
Két olyan orsóm van, amiben nem filc a fék.
[link] Ebben tejfehér, műanyagszerű lamellák vannak a fémek közt, ez lehet a teflon..?
[link] Ebben fekete lamellák vannak, karbonra tippelnék.
Ezeket is átfújtam teflonos zsír spray-vel, mint a filcet. Lehet nem kellett volna..?
takessz: Ha rövid fékutat esetleg gyorsféket akarsz, kevés a lamella csere. Ki kell dobni a rugót a fékcsillagból. Nekem van ahol két anyacsavar van a rugó helyett..tökéletes..
Amúgy itt egy írás, fusd át: [link] -
Zoli bácsi
őstag
Köszönöm a véleményeket csapágy/persely témában.
(Okumába marad a persely, ezek után)
Megvan a tavi jegyem, meg hozzá kaptam egy egyszeri 20% engedmény kupont Szákó mester boltjába (bent van az egyesület vezetőségébe).....Ebbű' baj (költés) lesz.....
Délutáni arcpirosítós séta. Kép, a Kis-Rába városi szakasz, kertek alatt. Most nem volt egy pergető horgász sem..Ja, bocs, hülye vagyok, csux tilalom van...
-
takessz
senior tag
Sziasztok Nevis és by Döme orsoba hol tudok kapni kevlár lamellát?? elöre is köszönöm a help-et!
-
hermanyi
addikt
válasz
Én sem viszem évente az orsókat szervizbe. De ezt ahogy megvettem láttam benne potenciált . Nem is használtam csak 5 napot az OB-n. És mivel kézreál az egész ,igy úgy döntöttem ,hogy megérdemel egy átnézetést . nem volt 10 ezer az orsó mivel több éve ott rohadt a boltban és utolsó darab volt. Most ráköltöttem 5 db ezrest, és 3 év múlva majd ismét leadom . Vannak nálam is olyan orsók amiket nem vagyok hajlandó leszervizeltetni ,mert egyszerűen nem álnak a kezemre ,így addig megy ameddig megy aztán kuka. De ami kézre ál az megérdemli azt a 5-6000 forintot 2-3 évente .
-
saen
veterán
válasz
Az a baj, hogy valamennyire rá vagy kényszerítve, hogy foglalkozz vele. A legdrágább orsó amit valaha vettem az egy Shimano Calcutta Conquest volt. Ez egy japánban gyártott multis orsó, ráadásul még japánból is vettem... Ehhez képest csontszáraz volt gyárilag, volt egy fémes darálása. Szét kellett szedni a fő fogaskereket meg a piniont megzsirozni, hogy ne menjen szét. Ráadásul gyárilag tele volt kosszal is, koromfekete zsírt töröltem ki a házból... Ez egy abszolút felsőkategóriás orsó és kifejezetten drága és ott is van ilyen sajnos. Képzelheted milyen szórás van az olcsóbb modelleknél...
-
soldi3r
veterán
válasz
Zoli bácsi #63560 üzenetére
Igazából az a műanyag "persely" is egy csapágy, csak nem gördülő, hanem sikló.
Nem mindegy milyen angyagból van, pl ha PTFE, akkor szerintem akár jobb is lehet, mint egy gördülős verzió. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Ja, ezt én kihívásnak veszem, szeretek bütykölni. (Jobb lenne ha tudnák is, de ebbe ne menjünk bele...). Agyalok, a ház körül is mit kéne megcsinálni, vagy a pecacuccokba mit kéne venni/javítani/változtatni.... De úgyis látjátok, valamin mindig ötletelek.
-
cool13
őstag
válasz
Nem hozzáértőként, de szerintem jobb ha ott csapágy van. Könnyebb csapágyas görgőt forgatnia a damilnak, mint perselyt véleményem szerint.
-
galervin93
addikt
Én csak max respecttel tudok állni felétek, öröm nézni hogy így odavagytok az orsókért, de komolyan.
Én megveszem használom, aztán ha kiköpi a belét, veszek újat. K...a fogyasztói társadalom. -
hermanyi
addikt
válasz
Nekem most lett kész a Frenzee FXT orsóm a szervizben . Ami problémát találta a szervizes az a kenőanyag hiánya (most volt először szervizben) Zsinór vezető görgőben1db az is szar csapágy (itt az cserés lett és kapott társat is) Így abban jelenleg már 2db van . Amit Hiányosságnak rótt fel az orsóval szemben az ,hogy a csiga 1 csapágyon fut . De rengeteg orsó van ilyen .
Ha azt veszem figyelembe ,hogy mennyiért vettem és most mit fizettem a karbantartásért akkor elmondhatom ,hogy még most is olcsó, még igy is
-
saen
veterán
válasz
Szerintem felesleges addig hozzányúlni amíg nincs vele gond. Én meg se szoktam nézni mi van ott, mert működik. Akkor szedem szét, tisztítom ha akadozik/hangos, de mivel én eléggé vigyázok a cuccaimra, ez nagyon-nagyon ritka.
-
Zoli bácsi
őstag
Azt mondja meg nekem valami régi, hozzáértő pecás, hogy érdemes-e egyáltalán a zsinórvezető görgő alatti műanyag perselyt csapágyra cserélni?
Mert az Okuma INC, és a CB is húszezres (Sőt már 20+) orsó, és nincs itt csapágy. Részemről több orsómba kicseréltem a perselyt csapágyra, annyit vettem észre azért könnyebben fut. Az Okumánál a gyári perselyes megoldás is egész jónak tűnik, könnyen szalad, míg nem szedtem szét addig itt csapágyat sejtettem. Olvastam hogy tartósabb megoldás a műanyag persely. Nem ment még tönkre soha ilyen alkatrész, előbb selejteztem a régi orsóimat minthogy tönkrementek volna. Minap felmerült a csapágy méret, én is gondolkodtam hogy rendelek Aliról 10 darabot. Aztán eszembe jutott, lehet jobb a gyári műanyagpersely, mint egy kétes minőségű csapágy.
Jártam már úgy, hogy leesett a Rába parton a bot a tartóról, orsó beleesett a laza homokba, bement a görgő alá a homok, szerencsétlenül esett. Kétszer kellett tálkában benzinben kimosnom az apró csapágyakat (Silstar Tierra feeder orsóban itt 2 csapágy van), és újrakenni, mire megszűnt a karistolás. Persze nem zárt csapágyak voltak az orsóban.
Amilyen megoldásokkal találkoztam zsinórvezető görgő alatt:
- 2 csapágy
- 1 csapágy és egy kis fém persely
- 1 műanyagpersely
- Egy műanyag, és egy fém persely
Ezenkívül fém, műanyag alátétek, kis távtartók, gyártótól függően. Kedvencem a Lidl Crivit orsók átlátszó vékony műanyag alátétei, szinte láthatatlanok.
Perselyek tisztítására bevált módszer: Kis WD40-el lefújom, papírtörlővel letörlöm, leitatom, aztán egy csepp műszer olajjal összerakni.
Na, a lényeg, szerintetek egy jobb (Közepes..?) minőségű Okuma orsóba (INC, CB) érdemes csapágyat tenni a zsinórvezető görgőbe? -
A Zéé
addikt
válasz
Zoli bácsi #63557 üzenetére
Mi Ikervár környékére szoktunk régen járni, de most majd szeretném felfedezni jobban ezt a felső részt, csak kell majd valakit keríteni, aki hajlandó pár tippet adni az elején.
-
A Zéé
addikt
válasz
Zoli bácsi #63553 üzenetére
Idén én is tervezem majd vallatni a Rábat pár alkalommal, csak nekem a vasi szakasz van közel
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
tepenzed #63551 üzenetére
Ezt tapogasd meg: [link] Én pont azért vettem, mert kevésbé volt paradicsomkaró érzésem vele. Jó én a Rábán nem használok hatalmas kosarakat, max 120-150 gr, de lehetőleg 100gr alatt maradok..ha lehet.
És kössél be erőgumit. De abból ne vegyél Carp Experteset, előbb b..m ki egy tekercset, csinált az mindent csak nem nyúlt..illetve a 20cm-es szakasz kb 1 centit. Drennan...az jó...
Amúgy egyik F&H folyóvízi pecás filmben láttam a napokban azt a trükköt, amivel most kísérletezek. Annyi a lényeg, hogy a 20-25 cm-es erőgumit sima kis forgókapoccsal kötöm a főzsinórhoz, másik végére a forgókapcsos karabiner jön, és abba megy a horogelőke, ez eddig is így volt. A trükk hogy az erőgumira húzok egy 5-10cm-es szilikoncső darabot, amit felhúzok a felső forgóra. Ettől a gumi felső része, ahol a kosár van merevebb lesz, nem tekeredik.gubancolódik. Élőbe még nem próbáltam, de elméletileg hasznos kell hogy legyen. Majd elválik...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Óra topik
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest