- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
válasz
hermanyi #50459 üzenetére
ja a számozással nem ok valami. A 110 gr az 4oz. Tamásék nem jól váltanak valamit. Aventuson asszem 1,5 oz spiccek vannak bent, 24 gr-os kosarat dobok vele, Tournamenten meg 1 oz a spicc, de a 15gr-os töltött kosár tetszik neki a legjobban. 20gr-ossal is elhorgászom vele, de akkor már talán nem merem meghúzni annyira. A 2 oz spicc nagyon kevés az SW feederhez, gyanítom inkább 2-3-4 oz a spiccek terhelhetősége.
-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74 #50458 üzenetére
De a bothoz 3 Oz a legerősebb rezgő így a 110g sehogy nem jön ki . Mert a 2 Oz az tényleg 56g . Én ezen már nem megyek el , azt tudom ,hogy a MAP bot az a kis méretű 20g os kosarat szereti a legerősebb 2 Oz-s rezgővel , Frenzee pedig a 30 ast .
(#50457) joe979 : Nem ittál eleget anno így indult én is így tudom .
-
hermanyi
addikt
válasz
Todbringend #50455 üzenetére
Ez az OZ dobósúly számítás elég bugyuta
Én tuti reklamálnék ha garin belül vagyok ( már csak azért is ,hogy baszogassam őket
) . Bár sok sikert nem remélnék .
-
Todbringend
csendes tag
válasz
hermanyi #50453 üzenetére
Ezt a 40-80 m-t én is olvastam, de úgy voltam vele, hogy általában minden termékre amit gondosan megterveznek szokott lenni biztonsági tényező előírva legalább 1,5-es értékkel, hogy az olyan barbárok mint én, ne tudjanak kárt tenni a termékben/magukban. Tehát 110g van megadva dobósulynak, nyílván ez a legerősebb 3 unciás spicchez(és valószínűleg a felső határ, amire a gyár még garanciát vállal), én kis naív azt gondoltam, hogy egy 75-80 grammos dobósúlyt, lendületes indítással elbír a 2 unciás is. Sajnos nem így lett.
Most megtanultam, hogy a finomabb pálcára jobban oda kell figyelni. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Todbringend #50452 üzenetére
Szerintem nem anyaghiba, akkor egyenesen törik.
Az viszont előfordul, hogy sérülés érte a spiccet, ütést kapott, ráléptek (boltban, gyárban), és most roppant el. Ha ép a spicc, és nem tekeredik rá zsinór, akkor túlterhelés (nagy kosár) esetén a bot szokott törni.
Azért ezt a képet (meg a kis esztétikai hibákat) elküldeném a boltnak, hogy az első nagyobb lendítésnél tört a spicc. Legrosszabb esetben nem reagálnak, de esélyes hogy küldenek új spiccet. -
hermanyi
addikt
válasz
Todbringend #50451 üzenetére
Ha rá van tekeredve a zsinór akkor simán elvágja a rezgőt és nem így törik . Ez tipikus túlterheléses reccs . (szerintem)
Amúgy ennek a botnak 40-80m ert írnak dobótávra . Valszeg nem is tud többet ,mert így jár . -
Todbringend
csendes tag
válasz
Zoli bácsi #50449 üzenetére
Igen, netről rendeltem. Úgy gondoltam, hogy egy 30000-re botba nem lehet belekötni. De külcsíny miatt nem akartam cseréltetni, hisz amit használnak, azon előbb utóbb esztétikai hibák úgyis előfordulnak.
A törést öszintén nem tudom mi okozhatta. Minden bedobás előtt ellenörzöm, hogy nincs-e a zsinór a spiccre tekeredve. Akkor sem volt, ez 100%. Jó száz méter feletti távot akartam megdobni, ott fürödtek nagyon a pontyok. Nagyjából 75-80 gramm lehetett a kosár össztömege, nagyobb "zászlót" hagytam, mint amúgy szoktam, úgy voltam vele, hagy gyorsuljon a kosár. Szép egyenletesen húztam meg a botot, majd egy csattanás és repült befelé a szerelék. Elöször azt hittem csak a zsinór szakadt el, de amikor új dobóelőkét, akartam kötni, akkor láttam, hogy eltűnt a spicc vége is.
Ha beleakadt volna a fűbe, vagy a partfalból kiálló gyökérbe a horog, akkor szerintem a szerelékem nem repült volna be a kiszemelt helyre. Így arra jutottam, hogy nem bírta el a terhelést.
-
hermanyi
addikt
válasz
Todbringend #50447 üzenetére
Waltert én már nem veszek elvből . Nem mondom meg ,hogy mi a bajom vele (SW botnál rezgőt törtem én is 2 db ot abból 1 az én saram volt )
Ez a kép a mostani talin készült és kb egy 70 dekás hal van a végén . Ezt a botot kifejezetten pontyozni vettem tescos mérettől 7-8 kg ig . Igaz nem lehet vele nagyot dobni kb 35m a vége ,de én nem is horgászom csak 20-25m re az esetek 90% ban ha feederezem .
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Gondolom neten, futárral rendelted. Én az összes Döme botomat a helyi pecaboltban vettem, szóltam, és megrendelik. Ugyanannyiért veszem, mint a webes ár, és megnézhetem....Sőt, Szákó mester alaposan átnézi, mielőtt odaadja. Én szeretem megnézni, mielőtt megveszem. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy ami botot a boltban nem visznek el, mert valami kis szépséghibája van, azt webáruházban eladják kiszállítással, nem sokan küldik vissza.
Spicctörésről úgy gondolom valami bibi volt, rátekeredhetett a zsinór a spiccgyűrűre, vagy hasonló.... Nem szokott dobásnál eltörni a spicc, esetleg anyaghiba lehetett. Ha nagy súllyal "erőlteted" akkor nem a spicc, hanem a 2.-3. tag toldása körül szokott elroppanni (Tapasztaltabb sporik javítsatok ki ha tévedek).Amúgy sok élményt, szép halakat kívánok, görbüljenek sokat azok a Supernovák!
-
vendingo
veterán
válasz
Nekem 3 méteres light van. Semmi minőségbeli problémám nincs vele. Vettem hozzá tartalék spicceket, igaz még nem volt szükségem rájuk, de ezzel a bottal hosszútávra tervezek.
Nekem minden tekintetben telitalálat. Keszegezni, kispontyozni vettem, tökéletes minden tekintetben. Biztos vannak jobb botok nála, de nekem már ez is bőven megfelel a heavy matchbotok után. Sokszor okozok meglepetést vele a szomszéd horgászoknál, mindenki azt várja, hogy egy nagy halat terelek a partra, közben meg csak egy nagyobb keszeggel viaskodok -
Todbringend
csendes tag
Szeretném megosztani veletek a Serie Walter Supernova feeder botokkal kapcsolatban az eddigi tapasztalataimat, hátha valaki tervezi a beszerzését.
Az alany 2db SERIE WALTER SUPERNOVA CARP FEEDER 3,9M, 110 g dobósúllyal.
Ezen botok előtt dióverő "bojlis botokkal" horgásztam, ez az első feederem.
Mostanáig kb 80 órát sikerült velük horgásznom.- Az árához viszonyítva jobb minőségellenőrzésen átesett botokat vártam, az egyik boton a parafa borításkb 5 centis szakaszon meg van repedve, egy kis darab is hiányzik belőle; a másiknak a botvégen lévő logó gyantázása nem sikerült a legjobbra. Tudom ez csak külcsín, a hsználatból semmit nem von le, de akkor is.
- Az orsó rögzítése sem jön be. El van rejtve az orsó feletti markolatba. Én többnyire fárasztáskor teljesen az orsó felett fogom a botot jobb kézzel, így akarva-akaratlanul is kilazul. Valamint amikor beraktam az orsókat és ráhúztam, adott egy reccsenő hangot, de szerencsére nem tört el. Valószínűleg nem erős markú embereknek tervezték
- A botnyél lapos kialakítása ötletes, hisz fárasztáskor jobban megtud az ember alkarján támaszkodni. Igaz is lenne mindez, ha fentebb helyezték volna el a lapos kialakítást, mert nekem csak a könyököm hegye érinti.
- A bot rendkívül karcsú, és könnyű. Elsőre mikor összeraktam el sem akartam hinni, hogy eddig miből maradtam ki.
- A keverő gyűrű, nem tudom, hogy a bot versenytársainál mekkora, de a 20 mm-es belső átmérőt én kicsinylem. Ennek ellenére 80 m körüli távot könnyedén sikerül vele elérnem 20-as főzsinórral, 40g-os kosárral.
- Sajnos a második horgászatomon amikor kerestem a bot határait, sikerült olyat lendítenem, hogy a 2 unciás spicc utolsó 6 cm-re letört. Ezt a saját hibámnak tudom be, nem kellett volna ennyire erőltetni.
- A spiccek rendkívül jól láthatók, pedig azt gondolná az ember, hogy a fehér színezés nem a legjobb. A 4-5 dkg-os keszeg, kárász kapásokat is igen jól közvetíti. Olyan vehemensen görbül a bot, hogy a bevágásig 2-3 kg-os pontynak gondoltam őket.
- Fárasztáskor a bot felső harmada dolgozik. Eddigi legnagyobb halam vele egy 6 kg-os tőponty, melynek fárasztása alatt végig szépen lekövette a bot a hal rántásait, remekül lehetett vele irányítani. Partközelben a kirohanásokat szépen csillapítja, ha kell akkor "a hal után nyúl" a bot középső szakaszával is. -
Zoli bácsi
őstag
Én is akciósan vettem, azért van belőle 2 db. Egyrészt karbonlamellás fék, csapágy mindenhol, másrészt meg....Amit leírtam, szóval érdekes egy orsók, a zsinórképük is elég furcsa volt
Nem vesztettél semmit, hogy nem vettél.
Szerk: Ja, és el is felejtettem, a fém dob aljára szegecselt műanyag "rugó" vagy minek nevezzem....Adja a fékhangot. Ránézésre egy termetesebb hal fárasztása után néma üzem lesz a fék. -
válasz
Zoli bácsi #50444 üzenetére
Én is gondolkodtam hogy veszek ilyet, sokáig volt 6k a FT-nál.
Aztán úgy döntöttem, jó az is ami van. -
Zoli bácsi
őstag
Persze, tudom hogy ahány gyártó annyi féle számozás, azért írtam hogy "nagyjából", viszonyításképp.
Van egy 25-ös, és egy 30-as pergetőorsóm, tavaly félretettem őket, mert zavart, hogy a hajtókarnál, és a másik oldalon, a csavarnál is kb. fél centis rések voltak, ahol lehetett látni a nyitott csapágyakat.
Ilyen orsók: [link] Lehet hogy semmi gond sem lett volna, de rendeltem a tányérkerék két oldalára zárt csapágyakat, ilyen gumigyűrűs, elvileg vízhatlan csapágyakat tettem a nyitottak helyére. Érdekes szerkezetek, mert a dobemelő fogaskerék csapágyon ül, sőt, a kulissza végén is van egy kis csapágy, ahogy mozog előre-hátra, megtámasztás. A felkapókart viszont ollórugó nyomja a helyére, úgy tudom elég elavult (meghibásodásra hajlamosabb) technológia. Mindegy is, két ilyen orsóm várja hogy felhasználásra kerüljön, kb. illenek méretben egy light pergetőbotra. -
válasz
Zoli bácsi #50442 üzenetére
Elvileg igen, de akkora különbségek vannak köztük (egyik műanyag és 2 gramm, másik fém és fél kiló, dobméret, forma, stb.) hogy ne méretet nézz, hanem hogy mi esik kézre.
Alapvetően azt hittem, könnyű botra kis orsó kell, aztán rákerült egy minőségi, méretét-se-tudom Banax, és sokkal zavaróbb ha nem érzed az orsót a kezedben olyan kicsi, mintha pár grammal nehezebb. -
Spoon16
tag
válasz
Zoli bácsi #50438 üzenetére
Én ebben az árban/dobósúlyban ezt vettem télen:
https://energofish.hu/product.php/Horg%C3%A1szbot-Perget%C5%91-bot-BOT-WIZARD-DROP-SHOT/12924/Imádom, szerintem nagyon frankó kis bot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest