- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Fecogame: A csámcsogás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dik
őstag
válasz
Steady74 #50398 üzenetére
Nem tudom hol látod érdeklődtem többször az utántöltővel kapcsolatban, de biztosan igazad van. Iszol te rendesen már ne haragudj meg?
Nem tudhatod mit tehetek meg és mit nem szóval nyugalom van. A stílus témában egyet kell értenem a meglátásoddal viszont van.
Annak is örülök aki nem teheti meg megvegye. -
dik
őstag
válasz
Steady74 #50396 üzenetére
Oké most sem speciel kellett volna megszólalni, írni ha nem esik jól. Ez ilyen. Nem tart pisztolyt a fejedhez senki...
Nem játék ez amúgy sem, nem épp olcsó hozzá az utántöltő így ki kell puhatolni mik a hírek. Mit érdemes és mit nem használni hozzá. Örülök annak aki megteheti mindíg vesz bele gyári utántöltőt... -
gban
veterán
Nem gondolod hogy odaírják hogy amúgy tökugyanaz mint amit tized áron megvehetsz, és használd azt is nyugodtan
Nálunk ami bevált, az a spirálos füstölő. Stégre kettőt kipakolok és nincs szúnyog.
Nélküle a napon is jönnek ezerrel, és semmi más nem vált be eddig (riasztó spray-k, karkötő (nem röhög, asszony vette), hangkeltő).
-
dik
őstag
Ez amúgy csak akmu vagy igaz lehet? "ThermaCELL lapkák speciális hatóanyaggal és koncentrátummal rendelkeznek, nem összetévesztendő hagyományos beltéri szúnyogriasztó készülékek lapkáival"
-
MurdR
veterán
válasz
vihartigris #50382 üzenetére
Tényleg, akartam már itt kérdezni, ha már szóbajött a kolbász, akkor meg is teszem:
A bojlisoktól hallottam, hogy kolbász nélkül nem indul el horgászni. Hogy kínálja fel a kolbászt? két bojli között?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #50386 üzenetére
Merre voltatok?
Zolynet: azdekomolymifszgiliszta
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi #50384 üzenetére
Kockatavakon, ahol a bojlisok rászoktatták őket, ott remekül működik.
A lótetű még most is nagyon jó csali, életembe 1x láttam élőben. (szerencsére) -
Zoli bácsi
őstag
Gyerekkoromban a lótetű volt a favorit harcsacsali. A pecaboltban minap ilyen hatalmas "harcsapelleteket" láttam, nem tudom mennyire lehet fogós. Azt mondta a boltos, hogy viszik.
-
vendingo
veterán
válasz
vihartigris #50382 üzenetére
Szerintem meg inkább keszeg, kárász, nadály, kagyló, giliszta....
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok.
Lecsókolbász mennyire lehet jó harcsacsali?
Pár oldalon említik, aztán lehet csak trollkodás jellegű a dolog.Illetve.
Nagyobb 4+kg. harcsára mekkora méretű horoggal próbálkoznátok?Köszönöm.
-
saen
veterán
válasz
Zoli bácsi #50374 üzenetére
Nem ez az első év és nemcsak Sopron környéke... Tavaly alig jutottam ki horgászni, mert amikor lett volna időm akkor nálunk is szélvihar volt. (erős szélben én nem szeretek horgászni) Idén se jobb a helyzet, május 1-re is le volt szervezve Balatonra egy csónakos pergetés a megfelelő akadókra, hogy ránézzünk a süllőkre, de elfújta a szél. Azóta se jutottam ki sehová, idén se lesz sok peca ha így folytatja.
-
zolynet
veterán
válasz
FireFox1996 #50193 üzenetére
Ebből is hármat tennél fel ... mármint horgonként (alulra/felülre)!!!
-
válasz
Persze hogy nem normális:[link]
De egyesek szerint nincs klímaváltozás. -
vendingo
veterán
válasz
Üdv a klubban.
Másfél hónapja munkanélküli vagyok, baromira ráérnék bármire. Horgásznék, bringáznék, kertészkednék, motoroznék, kirándulnék. Ez a szél kegyetlen, főleg a folyamatos esőzéssel.
(Ezt csak neked Zoli!)
Még jó, hogy végre lehet pergetni, mert a nagy szél ellenére tudok néha pár órát dobálni, addig is kimozdulok.
Gondolom a pár nappal ezelőtti viharból ti is kaptatok. Konkréten a házak közé b.szkodtak be a villámok, úgy dörgött az ég, hogy beremegett az egész ház, mintha földrengés lett volna.
Na meg volt ilyen is:
Ezek csak azok, amik bepattogtak a teraszra, de ennél nagyobbak is estek. -
Zoli bácsi
őstag
Offba teszem, nem pont a horgászattal kapcsolatos. Az oké hogy nincs időm kimenni pecázni, többek közt egy kis teraszféle épülget a melléképület mellett már vagy két hete....De itt valami nem normális. Oké hogy fagyosszentek, de itt a nyugati országrészben hetek óta esik, csöpörög, borult, és állandóan viharos a szél. Engem nem érdekel a 10-12 fok májusban, veszek egy kabátot, minden évben lehűlés van ilyentájt. De ezzel az állandó széllel nagyon tele lett a t....m.
Olyan szépen indult a tavasz, február közepétől egész szép idők voltak, na mondom, végre lesz tavasz! Nem tudom, volt-e március eleje óta 5 nap összesen, amikor az embert nem akarta földönteni a szél.....
Ja, és igen, szerintem nem is lesz már tavasz. Egyik nap kabátban vacogunk, másnap 35 fok lesz....Nyár.
Bocs az offért, ülök a gép előtt, és morgolódok. Mennék pecázni, végre idő lenne rá.
Ez a Sopron környéke amúgy egy szeles vidék, öreganyám szokta mesélni hogy a világháború idején hozzájuk elszállásolt orosz katonák "Szélországnak" hívták a Kisalföldet..... 49 éve itt élek, de ez már nekem is sok!
Komolyan mondom, most is ropog a tetőszerkezet a fejem fölött, olyan erővel löködi a cserepeket a szél.
Itt valami nem normális............ -
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu #50372 üzenetére
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sityupityu #50368 üzenetére
Vártunk.
-
-
Grillo
őstag
válasz
sityupityu #50368 üzenetére
Igen fasza, a 243ik hozzászólástól olvasd:
tali -
Milyen volt a horgásztalálkozó srácok?
-
válasz
galervin93 #50362 üzenetére
Gratulálok. Vannak ismerőseim akik évek óta rendszeresen járnak le, ez idő alatt rengeteget fogtak már. Viszont az egyik mesélte, hogy volt olyan is, hogy 4-5 nap alatt amíg lent voltak egy darabot sem tudtak fogni (mármint harcsát). Tehát fel a fejjel, nem csak nálatok van az, hogy pont nem megy. Még egyszer gratulálok a harihoz.
-
vendingo
veterán
válasz
galervin93 #50362 üzenetére
Gratulálok, jó buli a harcsázás, mert benne van a pakliban, hogy monstrumot fogsz.
-
hermanyi
addikt
válasz
joe979 #50364 üzenetére
MAP bol ezt használom , ebbe fér dögivel . Methodhoz meg van kicsi egy pár darab . Szóval simán csak felesleges volt .
-
galervin93
addikt
Tegnap reggel érkeztünk Mantovába. Kipakolás meg némi délutáni pihi után este hatkor indultunk peccantani. Olyan fdlhők voltak az égen, hogy ihaj, alig értünk ki leszakadt az ég, esett is egész éjjel. Egy kapásunk volt, mint "újfiú" én voltam a szerencsés, aki bevághatott. Ő volt a tettes:
Jó harmincas becslésünk alapján. Hát lányok-fiúk, én majdnem lef*stam a bokámat, ez marha jó buli.Elég komoly motyókkal toljuk, bár párszor meghúzta a féket, de simán tudtam irányítani őkelmét. Még egy ilyen kisebb halban is nagy erő van, el sd tudom képzelni, mit művelhet egy két-haromszor ekkora. No de hátha kiderül...
Sajnos egész éjjel és most is rendületlenül szakad, így egyelőre marad a szerelés meg a beszélgetés, meg hát az esti taktika kiagyalása. -
joe979
aktív tag
Keresem ezt előketartót, valaki valahol valamerre nem találkozott boltban vele ?
map dual hook length box -
ackos
csendes tag
Thermacell gáztartály utántöltése otthon
A házilagos töltéshez el kell távolítani a szelepbe gyárilag beépített kis alkatrészt, ami roppant egyszerű. Az alábbi videón egyszerűen és érthetően mutatja be egy fickó, de azért én is leírom a részleteket, hátha valaki hadilábon áll az angollal.
FONTOS! Az alábbi módosítást mindenki saját felelősségére hajtsa végre, a módszer nálam és még sokaknál működik, de semmilyen felelősséget nem vállalok érte!
Amire szükség van:
- Üres gáztartály
- egy kis méretű facsavar
- fogóAz üres tartály réz szelepére határozottan és stabilan ráfogunk a fogóval, majd egy mozdulattal kihúzzuk a helyéről. Stabilan benne van, de ha erősen húzod, akkor enged. Ezt követően a tartályban bent maradó részbe finoman belekapatjuk a csavart, majd még kb. fél fordulatot beljebb hajtjuk. Jobban nem érdemes, hátha csak belefeszíti a helyére azt az alkatrészt, amit egyébként eltávolítani szeretnénk. A csavart fogóval meghúzzuk, így azzal együtt eltávolítjuk azt, ami a töltést korábban akadályozta. Ezután a réz darabot visszadugjuk a helyére, majd a gáztartályt egy kemény felületre fejjel lefelé helyezve egy határozott nyomást gyakorolunk, így a szelep hasznos része érezhetően a helyére ugrik. Ettől a pillanattól kezdve a tartály már egy öngyújtóhoz hasonlatosan tölthető. Opcionálisan töltés közben, mikor a nyomás kiegyenlítődik a töltőben és a tartályban, lehet kiengedni egy kis levegőt egy szög segítségével (ahogy a videón látható), de én ezzel nem szoktam foglalkozni. Mindig addig töltöm, ameddig könnyedén megy bele, aztán ha kiürül, töltöm újra. Elképzelhetőnek tartom, hogy amint a töltőpalackban egyre kevesebb gáz lesz, egyre kevésbé lehet feltölteni a Thermacell tartályát, de még nem fogyasztottam annyit, hogy ez biztosan kiderüljön.
Személyes tapasztalat, hogy a tavaly nyár végén eltett, majd most tavasszal elővett riasztóban használt palackból nem szökött el a gáz, tehát bírja a tárolást is. Fontos kiegészítő, hogy ha valaki gáztöltőt vesz, akkor figyeljen arra, hogy az „átalakító fejek” (Piros műanyag biszbaszok) mellékelve legyenek. Én ugyanis hiába próbáltam a pusztán a töltővel tölteni, passzolt ugyan a szelepbe, de nem tudtam átpumpálni a gázt. Nekem egy fajta fejjel ment a dolog, ezen a videón látható használat közben.
Gyári lapka helyett én a boltban is kapható Vape márkájú, konnektorba dugható riasztóhoz való lapokat használom, mégpedig kettőt egyszerre. Ezt pont lefedi a fémlapot ami melegszik. Ezek használaton kívül nem párolognak, fél évig álltak a riasztóban mire ismét használtam őket, semmi gond nem volt vele. Ha már teljesen kifehéredik, akkor cserélem
Fogyasztásról nem tudok nyilatkozni, ha valami kifogy, pótolom, használom. Ezzel a módszerrel annyira költséghatékony, hogy nem foglalkozom vele, mi, meddig tart ki. Ha valaki megakad, szóljon itt, privát üzeneteket hajlamos vagyok két éves késéssel olvasni
-
dik
őstag
Ja igen és még annyi kérdésem lenne ebből a kütyüből van több féle tipus nevű melyik a jobb? Van zöld meg valami fehér vagy szürke meg még a fene tudja...
-
dik
őstag
Ez jó hír akkor hibátlanul működik. Kb. mennyi ideig birja egy töltettel hány óra a gyári adat valós? + mivel még nem láttam ez a töltés dolog kezd érdekelni. Esetleg ha majd mondanál róla többet persze priviben is jó lesz. Lapka a hagyományos elektromosé is jó bele? Mert elég elszörnyesztő ára van.
-
törölt tag
Nem kamu. Az első darabokból vásároltam a Haldorádótól, tehát régebbi mint amiket most árulnak. Nekem az ár akkor nem volt baráti, de megérte. Egy vászon táskával vásároltam, hogy fel tudjam csatolni. Használtam állóvízen és folyóvízen csónakból és partról is. Közepes széltől már nem kell mert a szúnyog is leáll. Az előnyei le vannak írva azt nem ecsetelném, igazak. Amire nagyon figyelni kell: a szélirány és a távolság, hogy felém hozza az illatot, ez nem égési füstszag. Egy lapka egy éjszakai peca, egy palack 3 lapka. Szükséges néhány perc amíg beállítom, aztán eltűnnek a szúnyogok és a melegben, rövid ujjúban lehet szerelni, pecázni két kézzel. Ma is megvan, működik, kicsit ragacsos a védőrács.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Gyúrósok ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gran Turismo
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest