Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #35649 üzenetére
Akkor a helyzet a szokásosnál picivel jobb, legalább ponty jött. Régebben az se volt
-
galervin93
addikt
válasz
Szeszkazán #35648 üzenetére
Azt nem tudom, hogy jó hely-e, de mi három hét múlva megyünk [ide], és itt lehet SZÉP-pel fizetni.
Szerk.: Dunakeszi - 1 ponty, havernak 3, szokásos méret. Fehérhal nekem 0, neki 4 kárász. Próbáltam 4, 10, 20 méterre a pickerrel, nem fogtam keszeget. Durva... -
Szeszkazán
senior tag
Nem tudtok valami jó kis helyet szállással , Pest megye vagy közel hozzá és szépkártyával lehet fizetni?
-
-
gban
veterán
válasz
sityupityu #35642 üzenetére
Dehogynem említettem, pont a neked szóló válaszban
Utána este jött még egy, tegnap este meg egy újabb. -
oxox
addikt
válasz
én kerestem a tagot, irtam neki privit, mert a gmail cime .hu-s volt
(és com-osra sem válaszolt)
nem irt vissza itt sem.itt amire gondoltok
[link]visszatérek megfigyelő húshorgász mivoltomba
-
joe979
aktív tag
válasz
Ok, köszi .
-
válasz
tepenzed #35627 üzenetére
Persze, hogy lehet. A pergető fő évszaka az ősz és a tél. Már ameddig be nem fagy a víz.
(#35632) joe979 Én emlékszem az illetőre. Amikor golyós keresett 2500-as Sienna-t és én felajánlottam neki, hogy nekem van egy felesleges ha gondolja. Na akkor Ő itt elkezdte baromi nyíltan reklámozni a Penn orsóit. Én is szabályt szegtem a felajánlásommal, hogy mindezt nem privátban tettem meg, bár nekem egyáltalán nem a haszonszerzés volt a célom hanem, hogy segítsek. Már nem lehetett sehol sem kapni azt a fajta orsót, csak a butított új verziót. Velem szemben meg Ő nyíltan elkezdte itt hirdetni a zsír új garanciális orsóit.
(#35638) gban A balinról beszéltél, de a csukákat idáig meg sem említetted.
-
Interceptor
addikt
Na az nagyon jó eredmény 3 nap alatt! Amúgy szeptember közepe, vége felé már a nagy Duna is ideális helyszín pergetni balinokra és arányaiban ott vannak az igazán nagy példányok
Újpesti öböl a felmelegedés időszakában(március vége fele, április és május eleje) volt nagyon jó mikor a halak végre kijöttek a szélekre a melegebb vízre. Márciusban csukázni akartam egy lett is, de inkább a balinok jöttek tilalom ide vagy oda(halakat ez nem érdekli), drótelőkére is
Júniusban még sikerült fogni néhány balint, de júliusban és augusztusban alig voltam horgászni a meleg miatt főleg. Halak se nagyon mennek olyankor szerintem. Mindig nagy élmény egy egy hirtelen kapás pergetés közben mikor tudatosul, hogy valami van a horgon
Balint próbáld még meg naplemente vége fele egészen szürkületig és még talán szürkület alatt is érdemes, itt pl ebben az előbbi időszakban kezdenek el jobban enni mikor már nem látom napot, de még kicsit narancsos az ég alja.
-
Steady74
Topikgazda
-
gban
veterán
válasz
Interceptor #35617 üzenetére
Köszönöm neked is.
Mintha kezdene beindulni a pergetés, épp ideje, márciusban fogtam utoljára pergetve, pedig mindig megpróbálom.
Jött egy balin, másnap 3 csuka, köv. nap pedig 1 csuka. -
Interceptor
addikt
válasz
Grillo #35628 üzenetére
Az szép nagy keszeg
Most lehet röhögni fognak itt páran, de már korábban akartam kérdezni, hogy a halak típustól függően hagynak szagot a tenyéren? Úgy emlékszem régen a keszeg után nagyon erőteljes volt mindig ez a halszag, de mostanában balinok után alig lehet valamit érezni
Más halat meg nem nagyon fogok, kivéve az egy darab csukát meg süllőt, de azoknak sem nagyon éreztem a szagát.
-
galervin93
addikt
-
joe979
aktív tag
Na ez már beteg
-
vendingo
veterán
Én bojlis/(kis)harcsás botra keresek majd orsót 20 ezerig ~60-as méretben.
Nyeletőfék nem feltétel, elég ha gyors fékes.Én az okuma custom black orsót nézegettem, de mást is meghallgatok.
-
zsola32
őstag
válasz
Zoli bácsi #35619 üzenetére
köszönöm a segítséget, szerintem maradok az LB-nél.
itt elég jó áron van, és személyesen át tudom venni. (ha minden igaz erre is jár a 10 százalék, mivel "törzsvásárló" lettem) -
gban
veterán
válasz
Grillo #35621 üzenetére
Írtam korábban hogy az nagyon kicsi
Már a 180 grammos súly is árulkodó, 4 csapággyal.
Ismerős végülis szereti, bár pergetni tényleg elég gnóm érzés vele.
Én ezt néztem ki, ennél viszont attól félek, túl nagy lesz:
DAM QUICK ZUNE 4000 FD - lényeg a pótdob, és az ára is baromi jó, máshol 15 környéke.
De a fentiekből is egyértelmű, legalábbis nekem: orsót csak kézbefogva veszek, hacsak nem teljesen eldöntött a dolog. -
Grillo
őstag
válasz
Interceptor #35626 üzenetére
Ja, nekem is viszket már a tenyere, ki kéne mennem valamikor, egyszer gyerekkel, egyszer egyedül. Lehet szombat hajnalban kimegyek a sződrákosi patakra pergetni.
Jövő héten jó lenne egy nap szabi, és akkor gyerekkel mennénk az Ordas-tóra, de nem tudom, össze jön-e.
Szombaton voltunk Egerszegen 3-4 órát, neki sikeres volt. -
tepenzed
őstag
Srácok lehet hülye kérdés, de ha az itteni tóban sok csuka van, akkor azokra lehetne pergetni télen is? Lékhorgászat szokott lenni, de amikor nincs befagyva a tó, akkor ugyanúgy műcsalival lehet pergetni rá? Vagy ilyenkor már nem nagyon lehet fogni? December-február
-
Interceptor
addikt
válasz
Grillo #35620 üzenetére
Ahol én horgászok ott is sok busa van 5-6kg-osak is gyakoriak, nálam is megvan az esély, hogy beleakadok egyszer(de akkor a 30-80-as spin blade legyen nálam), bár nem erre utazom én sem
Tegnap a 2,1m-es zander jiggel horgásztam és sárga 10-es fonott not a knot kapocs és csali. Igen jó kis bot szerintem, öbölbe mostanában ezt a rövidet viszem, sok a zavaró tényező ha 300 feletti a vízállás
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Gabesz26 #35622 üzenetére
Vezetőség váltás volt, idén tényleg több telepítés volt, 2 pontyot fogtam én is ott áprilisban, meg többen az ismerősök közül. Ennek ellenére nem hiszem, hogy több hal van a tóban, rengeteg halat elvisznek a tagok és a napijegyesek.
Ervin: próbáld meg láb alatt keresni a halat, 3-5 méteren van az első nagyobb törés (a vasúttal szembeni oldalról beszélek), oda szórj 2-3 marék kukoricát vagy etetőanyagot. Ha azon az oldalon vagy, és a 37-42-es helyek valamelyikén ülsz, akkor a 30-35m-es távolság a jó.
-
Csirekk
csendes tag
válasz
zsolt1225 #35614 üzenetére
Nekem 2 XT-m van, 40 és 55, tényleg halkabb a nyeletője, mint a többi orsómnak, de egyáltalán nem zavaróan. Legutóbb is 10+ méterre voltam a botoktól, haverom fogásáról lőni gyorsan egy képet, köztünk nádfal, mégis simán hallottam, mikor elhúzta a hal. Nálam nagyon beváltak, szépen rakják a damilt is.
Ezeken pedig még a fogantyú is sötétebb fa, majdnem olyan, mint a ház. -
Gabesz26
senior tag
válasz
galervin93 #35618 üzenetére
"de azért öntik bele a halat rendesen" - ez biztos? Én még jót arról a tóról nem igazán hallottam... Örülnék neki, ha értelmes kezekbe kerülne, mert nagyon közel van, és méretben a környéken a normálisabb tavak közé tartozik.
-
Grillo
őstag
Na megjött az xfishes rendelés. A 3k-s Arno orsó bazi kicsi, nem csak méretéből adódóan olyan, mintha játék volna. Feldobtam gyerkőc pickerére, végül is működik. Mondjuk a zsinórt rondán rakja, alul sokkal többet, be kéne alátétezni, de sztem nem fogom.
A kis Ceymar egy műremek ehhez képest, lehet leváltom vele az Ecusimát. Igazából a Rubin Match-Feederre kelle volna valami orsó, de annyira ajánlottátok, hogy ezt vettem... -
Grillo
őstag
válasz
Interceptor #35617 üzenetére
Nekem egyszer egy 3 kg körüli busa hátúszójába akadt a horog (fenekeztem), hát akkor én is meg voltam győződve, hogy 6-8 kilós szörnyet fárasztok.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
zsola32 #35616 üzenetére
Szerintem egyértelműen jobb az Okuma, évek óta bizonyít, viszont árban is a másfélszerese a Dömésnek. A Döméshez nincs is mély pót dob, tehát csak feederezni jó, vékony zsinórhoz.
zsolt1225: Nem értem mi a gond a sekély dobbal, én az ötvenes Dömésre felcsévéltem kb. 200m 20-as zsinórt, egy ötvenes mély dobosra duplája felment volna, vagy ugye alátét zsinór.Szóval süllőzni hagyományos, mélydobos orsó kellene, szerintem az Okuma is jó, vagy a fentebb említett Dam Camaro FS. Kicsit olcsóbb kategóriában nekem az Oreel Next FS is bevált, de 2-3 ezerrel többért a Camaro azért masszívabbnak tűnik. Oreel Next FS- hez nekem fém mély, és fém sekély dob is járt, ennek ez a nagy előnye.
-
galervin93
addikt
Nem vagyok oda a gumitavon pecázásért, de ma haverral kinézünk Dunakeszire a bányatóra (jó, nem a "klasszikus" intenzív vízről van szó, de azért öntik bele a halat rendesen). A szélre való tekintettel (meg hogy pár fontos apróságom otthon maradt...) a match helyett picker került a táskába, meg egy feeder. Pedig van egy olyan sanda gyanúm, hogy a hűvös alsó vízrétegek ebben a felmelegedő időben nem lesz a halak kedvence... Persze hosszú előke plusz lebegő csali működhet, de azért az úszós peca lenne az igazi (csak hát ólomkészletek nélkül nem megy, otthon hagytam mind egy szálig tegnap...). No majd meglátjuk, mi sül ki belőle.
-
Interceptor
addikt
Gratulálok
Végre én is lejutottam tegnap(kedden) az újpesti öbölbe(1 hónap kihagyás után) pergetni. 2 balin lett az eredmény végül. Este 6 előtt értem le, csak thrill-t vittem meg az új wavet kipróbálni. A kedvenc helyemen épp voltak ketten is, úgyhogy másik részre mentem. Elkezdtem dobálni a wave-el, de ez szinte teljesen a felszínen járt, nem nagyon éreztem rá, úgyhogy hamar váltottam a thrillre. Volt néhány rablás időnként, kb 40 perce dobálhattam már de semmi.
Jött egy pergető srác, azt mondta arrébb fogott egy kg körüli balint, de más semmi(de miért nem maradt ott ?). Lassabb típusú és kisebb wobblert használt mint én(már nem emlékszem a nevére), meg apró gumihalat mondta még, hogy az beszokott válni balinra is az öbölben kősüllőzés közben, ez utóbbit már halottam mástól is. Elmondtuk egymás tapasztalatait aztán továbbment.
Dobáltam kb fél 8-ig még de semmi, gondoltam átmegyek a kedvenc helyemre hátha üres már. Szerencsére az volt. Felraktam a silver ghost névre hallgató 7-es thrillt, nekem alkonyat vége fele beszokott jönni ez a szín.
A víz is kicsit mintha jobban mozgott volna a balinoktól és elült a hülye szél is. 15 perc dobálás és megvolt az első balin kb 25-30dekás volt.
Rá 20 perc és jött a második. Ez mondjuk vicces volt mert először nem tudtam mit akasztottam, nagy erővel elkezdett húzni, azt hittem egy ideig valami nagyobb 3-4kg-os süllőFolyamatosan lefele húzott nem úgy védekezett mint a balin általában húznom kellett a féken ami amúgy sem volt túl puha. Aztán megindult valami akadós rész felé, izomból kellett visszatartani, még így is meghúzta a féket hajlott a bot mint az állat, már félig bent volt a faágak között akkor volt egy olyan para érzésem, hogy nem tudom megállítani. Aztán nagy nehezen sikerült visszafordítani a halat, teljesen biztos voltam benne, hogy valami nagyobb dög lehet. Még küzdött az alján egy ideig, szerintem már legalább egy perce fárasztottam mire feljött a tetejére(persze még rázta magát egy ideig) akkor látom, hogy egy nem túl nagy balin kb 70 deka volt
A tarkójába akadt a horog.
Az idei kilós balinjaim messze nem húztak úgy mint ez, elég jó élmény volt. Ennyire visszavesz a halak erejéből ha a szájukba akad a horog? Alaposan megtréfált, de élveztem -
zsola32
őstag
írtátok a "Dömés" orsót pár hozzászólással korábban...egy Okuma LB-hez képest szerintetek milyen?
a süllős botra kellene valami olcsó orsó, és a nyelető is fontos lenne.
az egyik botomon egy LB40 muzsikál jelenleg, teljes megelégedéssel, viszont a másik boton egy LIDL-s orsó van, és szerintem elég gáz, én nem szeretem. ezt szeretném leváltani.a mai nap eredménye:
a feeder vonal nagyon gyenge volt, az évben először (és remélem utoljára) nem fogtam semmit, igaz egy bottal ment a vallatás.
-
mykos
aktív tag
Én egyelőre még 0.28-assal megyek. Próbálok úgy bánni vele, mintha sokkal vékonyabb lenne. Idővel át szeretnék állni 0.23-asra. Most a tokok után látszik, hogy azzal is minden kijönne.
Shimano - Technium Invisitec Monofilament Line Fishing Mainline 1/4 Spool, Breaking Strain, 10lb
Horogelőke 15lb Armourlink -
zsolt1225
aktív tag
válasz
Zoli bácsi #35611 üzenetére
Ez még tetszene is, elég jó áron is van, de nem valami sok damil megy rá, és hiába nem használok ki 225m-t azért jobb szeretem ha van rajta egy kis tartalék szakadás esetén, ne a parton kelljen rátölteni.
D.A.M. Quick Hrx50-et tervezek cserélni, de úgy nézem jobbat nem fogok kapni ilyen árban.
Ezt néztem most ki, ha minden igaz még talán adnak rá 20%-ot és akkor 16-ért lehet jó választás talán. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
zsolt1225 #35609 üzenetére
By Döme TEAM FEEDER Carp Fighter LCS Lassan két hónapja vettem, 50-es méretben, még itt is jókat írtak róla...
Szóval, nekem meglepetés ez az orsó, masszív, jól fut. Csontra feltöltöttem a dobot figyelmetlenségből, mondom majd úgyis leugrik-csavarodik-gubanc lesz, és vágok le belőle. Szépen rakja a zsinórt, annak ellenére hogy túltöltöttem a dobot, nem volt gubancom. Nekem bejött! -
zsolt1225
aktív tag
Egyik feeder botomra lehet vennék egy orsót a mostanit meg odaadnám asszonynak, mert az övé rossz.
Mit ajánlanátok? 40-50-60-as méretben 20-25-ös zsinórhoz 2-300m menjen rá. És olyan 12-13 ezerig. -
zolee0307
őstag
válasz
sityupityu #35607 üzenetére
Most ahova elkezdtünk járni ott elég szép méretes halak is vannak, meg ahogy írtam korábban, van nádas meg akadó is, meg mivel még sosem matcheztem és gyakorlatom sincs még benne, ezért 18-as főzsinórtól nem mennék lejjebb. Előkének 16, 14-es zsinórt tervezek. Így ahogy olvasgattam a témában ez talán ilyen univerzális szereléknek jó lehet, mivel egy botom van és nem hiszem, hogy több botot fogok venni. Van még egy spiccbot, ez a kettő bot amennyit horgászni járok egyenlőre elegendő.
-
válasz
zolee0307 #35605 üzenetére
Én ha kimondottan keszeges vízen horgászok akkor 14-es főzsinórral tolom. Előke 12-14-es, nagyon ritkán 10-es.
Normál távolságon átlagpontyozásnál főzsinór 16-os, előke 12-16.
Az átlagnál távolabbi dobásoknál fix úszóval 18-as főzsinór. Ja és szigorúan 4,20-as bot.
Persze ezeket annak a fényében írom le, hogy mindenféle körülményre van külön botom, tehát nem kell soha szerelgetnem. -
tomrRRR
senior tag
Horgasztatok mar a Tiszan? Mit lehet fogni, milyen partszakaszon erdemes, van-e ellenőrzés valamint mennyibe kerul az eves jegy?
-
zolee0307
őstag
válasz
Steady74 #35601 üzenetére
Köszönöm. Igazából azért erősítettem, mert a boltban is a spiccbotra e körüli zsinórt ajánlottak, gondoltam mivel ezzel nagyobb hal is (fiam múlt héten 2 kg-os pontyot fogott spiccbottal) jöhet így kell a tartalék, meg kezdésnek a gubancolódás elkerülése miatt is ajánlották a vastagabb zsinórt, illetve emiatt is gondoltam vastagabbra. Jövőre akkor lejjebb megyek. A 0.18 az már ilyen általános méret, vagy 0.16 is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest