- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mano660
tag
válasz
LazacX #29696 üzenetére
Igen valóban, a kilencvenes évek elején vásároltam egy Cormoran (pontos típusra már nem emlékszem) orsót, melyben a dob emelése wormshaft rendszerű volt. De, ez egy gyári hibás termék lehetett, hisz többször visszaküldtem garanciális javításra, melyet nem tudtak kezelni a szakemberek.
Viszont ellenpéldaként említeném a Shimano Aero-3000X orsómat, szintén wormshaft dobemeléssel, melyet húsz éves korában tökéletes működéssel adtam el. Tehát ezt is lehet jól és rosszul készíteni.
Mai napig vannak csigás és kulisszás dobemelésű orsóim ( Zauber, Vertigo ) tökéletes működéssel.A fekete színű tányérkerék a hidegen kovácsolt alumíniumból (minőségi) készült és felület kezelés (védelem, keményítés, illetve a súrlódási tulajdonságok javítása) eredménye.
Ja, és lehet a fekete szín helyett arany színű is. -
válasz
LazacX #29696 üzenetére
Most akkor mire is nem vennél mérget?
Csak mert nekem van két 45-ös méret és ha jól emlékszem több mint 4500 gramm a mért súlyuk. Az ember meglepődik amikor kézbe veszi és megtapasztalja a súlyát a méretéhez képest.Szerintem hülyeség a dobemelésről vitatkozni. Ha neked jó a kulisszás akkor vegyél azt, én egyáltalán nem tartom bonyolult szerkezetnek a csigás rendszert. Jobb nem lesz a kulisszás zsinórképe, abban azért kiegyezhetünk szerintem. ehhh....
-
LazacX
tag
válasz
sityupityu #29686 üzenetére
Erre nem vennék mérget. Idézet a terméklapról:
"Penn Spinfisher SSV
A SpinfisherV az 1963-ban bemutatott Greenie-sorozat méltó utóda. A Cink-alumínium ötvözet használata lehetővé teszi, hogy nagy szilárdság mellett az orsó súlyát is kordában tartsák. Persze csak mértékkel, ahogy már említettem, a Penn márka a születésétől fogva az időtálló, erős, fém éppen ezért nem a legkönnyebb szerkezetek mellett tette le a voksát."Amúgy meg ezt az áttételt nem tudom hová tenni a hazai pecáknál. A villámgyors tengeri sügerekhez nyilván ez kell. Itthon balinozáshoz meg matchbotokhoz tudom elképzelni, a súlya miatt viszont ezekhez alkalmatlan. Esetleg távoli pörgős feederhez?
A kulissza egyszerű szerkezet, egyszerűbb mint a csigatengely. Szerintem gagyi az, ami a egy funkciót gyengébben lát el. Ha jól meg van csinálva (mint mondjuk a branzinál), a zsinórrakást ugyanolyan minőségben ellátja mint a féregtengely, akkor meg nem kell túlbonyolítani. Igaz hogy nem mai orsóknál de már nekem és mano660-nak is ment tönkre féregtengely. A másik meg, hogy a féregtengely (a működési elve miatt) kótog-pattog. Nem nagyon, kulturáltan, finoman, de határozottan. Boltban egymás mellett kipróbálva egy TP 2500 HGS-t és egy Inf Q 2500A-t (amelyek egy kategória, árban is szögre egyformák voltak) ez egyértelműen hallatszott. Finom tavi gumihalazásnál (3-8 g ) nekem ne kattogjon, nagyon elvétve wobblerezek, ott ennek nincs jelentősége. Folyóvizen majdnem ugyanez, ott balint leszámítva csak gumizok max. 15 g-ig.
tween: megnéztem a ProFisheren, jogos, fekete színű a tányérkerék. Mano660 pontosabban meg tudná mondani, ez valami kerámia bevonat lehet. Elismerem, túlzó volt ez az összeghatár, akkor mondjuk 50 E alatt.
Amúgy ismeritek a ProFisher oldalát? Nagyon pöpec ukrán oldal, fázisfotókból összefűzött elemenkénti szétszedés található az egyes típusokról, sajnos csak a két nagy márkánál.
-
RufuszX
senior tag
Ma nekem is sikerült végre kijutni egy pecára. Szél volt és napsütés, de egy 6,5-es tőponty benézett. Soha rosszabb évkezdést
-
vendingo
veterán
Próbálkozok, de még bizonytalanság van, nem tudom mire alkudjak és kinél
gban : Biztos megtudnám oldani, hogy lebeszélem a későbbi szállítást velük, volt már kacifántos rendelésem náluk, azt is korrektül levezényelték.
A gondom az, hogy 28 napos volt a hónap, nem tudom mennyi lesz a fizu.
Ha nem veszek semmit se érdekel, van egy ládányi orsóm, csak már vennék végre valami normálisat is.
Április 1-ig kell vennem valamit a pergetőbotra. Hiába venném meg most, félzsinórozáson kívül hozzá se nyúlnék a csukatilalom végéig.Én 1 hete zsinóroztam. Áttekertem egyik dobról a másikra a zsinórt és olyan volt a a tapintása, mintha csiszolópapírral megdörzsöltem volna, nagyon penderedett is. Azt hittem egy fordítás jót tesz neki, ehelyett inkább kidobtam a kukába.
A másik dolog amivel megszívtam, hogy alátétzsinór kellett az új tekercs alá. Szépen feltekertem az ecusima grafit dobjára úgy ahogy kell, majd átakartam csévélni a fémdobra, de a grafit dobra több zsinór fért mint a fémre. A dobra ugyanazok a paraméterek voltak írva, de a gyakorlatba meg nem stimmelt. Ki kellett dobnom jó pár méter damilt, mert már untam az oda vissza csévéléseket.
-
FireFox1996
őstag
Zölddel jelöltem azokat, akik tuti jönnek máj.13-án Tereskére. [link]
Ha nem így van, szóljatok, és javítom! -
gban
veterán
válasz
vendingo #29689 üzenetére
Ekkora összegnél sem ingyenes a posta a CZ-nál? Az szép.
Amúgy ha most hétvégén megrendeled, vagy nem ér oda amúgy sem szerdáig, vagy odaírod hogy péntekre kérnéd pl. Vagy ha utalni kell arra is tuti van pár napod.
De véletlenül se akarlak semmire rábeszélni, pláne nem ekkora összegnél.Más. Átcsévéltem az egyik orsómról a zsinórt egy másikra, mert kidobásra még úgy véltem, nem érett meg, erre meg másikat akartam.
Meglepődtem, hogy a sosem használt vége (ugye a másik orsón ez került kívülre) totál hullámos, pedig úgy voltam vele, az szuper lesz mert sosem volt odáig letekerve a dobról.
Mitől lehet? Magától az állástól? Illetve ettől már kuka vagy kirúgja az magát és simább lesz az?Amit meg rátettem az előbbi orsóra, amiről áttekertem a régi zsinórt, az a Nevis Fluoro Carbon, amit hirtelen felindulásból vettem az utalványból amit az állami jegy kiváltásakor adtak.
Hát nem tudom, végighúzom az ujjam és nem kicsit egyenetlen, nem folyamatosan minden milliméteren, de 5-10-20-30 centinként érezni valamit.
Az Espiriten ilyet sosem tapasztaltam, de még az olcsónál is olcsóbb Winneren sem (mindkettő Nevis).
A gyakorlatban nem tudom hogy fog viselkedni, de jól nézze meg aki ilyenben gondolkodik. -
vendingo
veterán
-
-
válasz
LazacX #29677 üzenetére
Van olcsóbban, 60 ezer alatt is 6,2-es áttétes orsó ami nem fog egy darabig tönkremenni. Konkrétan a Penn Spinfisher családra gondolok. Eredetileg tengerre szánt orsók, ellenállnak a sós víznek is de árulják nálunk is. Full fém az egész, agyon is lehetne verni valakit velük olyan nehezek.
-
Grillo
őstag
Mi meg jobb híján kimentünk a Tóvárosi pocsolyára, legalább már kiolvadt. Az biztos, hogy ide a 3 méteres spiccbot nem jó, úgyhogy legalább megtanul a gyerek orsós bottal dobni. Voltak kint ketten-hárman gyerekek, egy halat fogott is az egyik, de nem láttam mi az, pici volt.
Ha holnap délelőtt nem esik még, akkor kimegyünk megint, itt van 3 utcányira. -
-
LazacX
tag
-
LazacX
tag
Szerencsére ez nincs véresen komolyan véve. Halat elvinni persze nem lehet. De akkor mondjuk azt hogy harcsára. Nemsokára tényleg ébredeznek. Tavaly tavasszal (május elején és végén) kettőbe is belebotlottam süllőpergetés közben, de az egyik bement a nádba, a másik viszont kijöhetett volna, már fáradt, de végül elreszelte a fonottat. Olyan 20-30 körüliek lehettek.
-
vendingo
veterán
csƵ-től kedvet kaptam, ezért kilátogattam az egyik csatornára.
Összes szélvédett helyen voltak, ezért letelepedtem egy sráctól és faterjától nem messze, de nagyon nádtörmelékes volt a víz. Jobb híján elkezdtem szerelni a botokat, mire végeztem vele, a gyerek beleesett spiccbotostól a vízbe, máris lett szélvédett, tiszta, etetett helyem
20 perc múlva megjelenik egy nő franciául karattyolva, első mozzanat az volt, hogy rálépett az új szegecselt by döme nyelemre, de szerencsére nem tört el, erre az arcomba nyomja a telefonját amin az állt google fordítóba, hogy "eladni hal?" Nem, te venni merítőnyelet, ha nem vigyázol.Egy kis keszeget fogtam a berkley gumival, aztán ennyi.
-
LazacX
tag
Szóval most vagy a Szikin. Én nyitáskor voltam kint bő 2 órára, remek volt. Szerencsére nincs lelőve a pergetés és kishalazás sem (az aktuális tilalmi ragadozókat természetesen nem lehet elvinni, tehát harcsára pergettem
), egy 40 cm-es süllőt, egy 45-ös balint és egy apró 30-as csukát fogtam, 2 csukaharapás volt még, 2 apró rákoppintás, és egy elemi erejű rávágás, azonnal süvített a fék, sajnos pár másodperc múlva kiakadt a horog. Ennél rosszabb szezonkezdet, pláne folytatás ne legyen.
-
vendingo
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest