Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• galervin93

addikt

válasz Zoli bácsi #99540 üzenetére

:)
    Részemről maximális respect mindenkinek, akik bármilyen szakterületen, de végrehajtó szolgálatban, a "végeken" dolgoznak... Télen, nyáron, hóban, fagyban, esőben, piros betűs ünnepen karácsonykor vagy éppen húsvétkor... Pláne a 24 óra gyilkos, nincs az a test, nincs az az elme, ami ezt egészségesen éli meg. Ébren lehet maradni, még azt is mondom hogy felelős döntéseket lehet hozni, meg lehet csinálni jól a munkát - de az ember kicsit "belehal". Reggel, ahogy mondod, üveges tekintettel csak bámul maga elé - "ez is lement...". És te akkor végzel, amikor más frissen, üdén kezdi a napját. Tudom, ismerem, sok évet dolgoztam benne, viszonylag magas irányítási szinten, ahol bár nem közvetlenül fizikai a munka, cserébe pl. 24-ben simán kellett több száz telefonhívást, 5-600 emailt kezelni, és hajnali fél háromkor józanul valaszolni a belga kereskedő kérdésére, mert őt akkor kezdte el érdekelni 36 vagonnyi kukorica amit Kaposváron rakodtak be...
    Jelentkezten légiforgalmi irányítónak is, első körben be is hívtak, de "szerencsére" a képzés olyan szarul fizet (másodban meg nem dolgozhatsz mellette), hogy nem tudtam bevállalni.
    Szóval kitartást Zoli bácsi, nem skizo, nem bipoláris az ember, egyszerűen csak fáradt az agy... Én aludtam el állva a buszon, úgy fogott meg az ablak, kellett megállnom vezetés közben ha valamiért éjszakás után kellett volna mögé ülni, vagy éppen voltam olyan hülye hogy pihenés nélkül elmentem horgászni - este már szó szerint hallucináltam. Nem nagy dolgokat, nem létező hangok, lebegő tárgyak stb. De ez már ilyen 40+ óra amiben max 1-2 óra alvás van. És ha ezután lefekszel, alszol egy hosszút, másnap simán fáradt vagy. Egész nap. Ezt a napot letudod, alszol, és a melóhoz képest 3. napon leszel újra önmagad...
    Kutya dolog a műszak. De megvan a varázsa. Én imádok éjszaka dolgozni. Kevesebb zavaró elem, szeretem a sötétséget, meg amúgy tök jó érzés részt venni az éjszakában azért, hogy majd nappal menjenek a dolgok. De valamit valamiért...
    És hogy peca is legyen: legerősebb pecás évemben 150+ nappal zártam, pont így, 24-ek után horgászva sokat. Soha többet... Számszakilag jó volt, de az egészségem megsínylette.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés