Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
david most postolta a 68 és 80 kilós golyóját, megkapta..
-
harry
veterán
válasz
Integra #4497 üzenetére
Szerintem próbálgatni jó, tipikusan high-pull, ami szerintem jó rávezetés, illetve mi gyakoroltuk a snatch-et kétrészre bontva is, tehát kinyomod, és lefelé ejted, hogy szokd a mozgás vonalát, szorítást, kéztartást, stb; másik irány pedig lendületből fel, lefelé meg lehet engedni (mint nyomás negatív szakaszában). Meg aztán nyilván egyben az egészet. Alapvetően szerintem nem baj a kis súly, pár nap próbálgatáshoz biztos jó lesz, aztán meg lehet menne 24-gyel is
-
Ájvé
veterán
válasz
Integra #4497 üzenetére
Hát ha nem jó a fogása akkor tényleg nem annyira nagyon jó.
Figyelni kell rá szerintem csak ennyi a lényeg, kicsit óvatosan kell nehogy elrepüljön, de ha ritkán váltasz kezet akkor hamarabb fárad a kezed és jobban fogod szerintem érezni már, hát majd meglátod. Én szeretek kis súllyal snatchelni, néha rámjön akkor nyomom vele egy kicsit, 10 percet ezzel is meg lehet érezni már.
Vagy ha van két 16-os akkor duplázni, de az meg durva még ilyen kis súllyal is (vagy csak nekem) és figyelni kell felső pontban hogy forgatod át őket, kettőt nehéz koordinálni. -
Integra
titán
szerintem én pont ezt csinálom
tegnap próbálgattam garázsban és néha úgy rántom a nagyobb súlyokhoz szokás miatt, hogy majd elrepül
de akkor most csinálom 16-tal egy ideig, hogy szokjam az egészet. ráadásul jó nagy kaka a fogantyúja is, mert ovális, meg "heges", ezt még sok éve németországban vettem..
-
Ájvé
veterán
válasz
Integra #4495 üzenetére
Jó az, 10 percet lenyomsz vele érezni fogod úgy is. Úgy is gyakorolni kell, kis súly miatt meg legalább nem szedi szét a vállad, technikát felelevenítsd arra elég, majd megy akkor jöhet nagyobb súly. Másrészt több ismétlést csinálj egy kézzel akkor kis súly is nehezebb lesz. Az igaz, hogy könnyen el lehet nagyolni a mozdulatot a kis súly miatt.
-
harry
veterán
Edzettünk egy jót ma is, ezzel megvolt az utolsó "hivatalos" edzés is idén, jöhet a zabálás
Amúgy egy "gyakorlatsor" volt, 30 perc, minden páratlan perc snatch (7-7, az akkor 210db), páros percekben meg random, ami kártyahúzással kijött, tgu, nyomás, swing, guggolás, pihi, itt változó ismétlésszámokkal. Jó volt, noha nem készített ki vészesen, csak pont eléggé, de talán ez egy normális állapot
Majd azért fogok edzeni itthon, eleve célom volt, hogy megnézzem, 200 snatch menne-e 24-gyel 10p alatt, így pár hét huzamosabb snatch után. Szóval ezt majd lehet kipróbálom valamikor.
-
Integra
titán
válasz
j.bravo #4487 üzenetére
ez az, én nem javaslom, hogy átválts rosszra. inkább tedd le. nem szégyen az. én is ezt teszem. anno mikor elkezdtem a fejkörzés-nyomást nagyobb súllyal, nem tudtam ötöt sem megcsinálni egyben, háromnál letettem. aztán fel és a maradék kettőt. és így csináltam hónapokon át, aztán most kezdek úgy beállni, hogy megtudom az ötöt, aztán a második ötöt is. de nem váltok rossz fogásra, nem szabad, ne tedd
azt pedig egyszerűen most sem értem, hogy hogy lehet fej felett a golyó stabilabb, ha előtted van a golyó, mint a fejed felett, pontosan tengelyben. :-/ -
j.bravo
addikt
Ez így logikus, de nekem - talán mert a csuklóm nem annyira acélos? - könnyebb megtartani talppal lefelé, úgy érzem üzembiztosabban tudom fogni. Talppal felfelé jobban félek hogy kicsavarja a gravitáció a kezemből a golyót.
Tehát, eddig betudtam annak hogy épp azért kell talppal felfelé, mert úgy nehezebb, hadd terhelődjön/erősödjön a csukló... -
Integra
titán
sajnos rkc oktatók között is van pár iszonyú homály...
a mennyiség már rég a minőség rovására ment.
ami az egybe kombinálást illeti: azt ne felejtsd el, hogy guggolásból felállsz, felfeszítesz és csak utána nyomod a fej felé a golyót. persze ha fárad az ember, akkor már rásegít azzal, hogy nem áll meg hanem lendületből tovább viszi -
harry
veterán
-
Kobe
veterán
Ezt lehet nem artana elmondani par oktatonak is
es meg en kaptam a letolast hogy nem szabalyosan csinalom
Itt a 2 gyakorlatsor egybe van kombinalva, tehat rogton guggolasbol viszed at kinyomasba, de szerintem itt a guggolos resznek kene igazodni a kinyomashoz (biztonsag, stb) es nem forditva
-
harry
veterán
Fel. Ha lefelé állna, azt szerintem veszélyesebb fej fölé tolni, hiszen ha megnézed ilyenkor a csukott tenyered, a hüvelyujj nem a súlyos rész felőli oldalon kulcsol rá, hanem a másikon, és így gyengébb a tartás. Csupán guggolásnál mindegy, én akkor inkább lefelé szoktam tartani, így egyszerűbb lendületből felvenni / letenni, meg hát nem is kell átfordítani.
Legalábbis én így gondolom, de nincs kőbe vésve, ahogy gondolod. -
Kobe
veterán
csak egy technikai kérdés: a gyakorlatsor guggolás + utána felállásból fej felé emelés. Szerintetek mi a bell helyes tartása ebben a gyakorlat sorban, guggolásnál a gömb felfelé vagy lefelé néz (illetve ugyanabban a poziban nyomod ki persze).
-
BajzáthA
csendes tag
válasz
Integra #4473 üzenetére
Nekem teljes rálátásom nincs az egészre.
Amiket pl láttam súly swing lefelé szakaszánál földhöz vágása. Kérdem miért? Tudom, hogy nem látványos de lehet lefelé húzni a bellt.... stb.
Tapasztalatból mondom, hogy a sportági mozgásokat meg kellene hagyni a sportnak.
Például súllyal a kézben ütni teljesen más erőhatások érik ilyenkor a kart. Valamint létrejön egy erőkar ami végén lefelé irányuló erőhatás lép fel így túlterhelheted a vállad. (Ezért nem is szokták általában kinyújtani a karjukat súllyal ütéskor, de így meg sérül a mozgásminta.) Egy gumiszalagos megoldás okosabb megoldás lenne.
Lehetne még irkálni. -
Integra
titán
éppen végignéztem egy barátnőm spartan edzéses fotóit, úgy tűnik most kettlebell edzésük volt. nézem a fotókat, nézem és borzalom. nem tudom, hogy ki az oktató, és volt e már életében egy komoly kettlebell oktatáson vagy legalább ezdésen, de az egész társaság a gyakorlatok felét rosszul csinálja.. ijesztő.
-
BajzáthA
csendes tag
Az a baj a kampós fogással, hogy nagyobb súlyoknál nehéz végrehajtani és túlzottan igénybe veszi az alkart hosszútávon. Egyszerűen amikor fordul ki kell nyitni a tenyeret amikor pedig átfordult vissza kell fogni rá. Ez nem fog máról holnapra menni, de hosszútávon megéri a ráfordítást. Felső pozícióban pedig kéztőre szoktam landoltatni a bell fülét az ujjak pedig enyhén nyitva vannak.
-
harry
veterán
válasz
robekri #4466 üzenetére
Technikán kell akkor javítani szerintem. Mármint az sem gyógyír mindenre, akkor is fogja piszkálni, na de egy átlag edzés ennyire biztos nem fogja szétszedni a tenyered, vagy legalábbis az én tenyerem általában nem sérül év közben, persze keményedik rajta a bőr, meg kezelni kell, de inkább snatch hónapban veszélyes csak.
Szóval most regenerálódás, aztán ügyelni arra, hogy ne a tenyeredben forogjon a golyó, a kezed ilyen kampószerűen álljon, hogy amikor hozod le a golyót, akkor az ujjvégekkel el tudd kapni, szóval nem szabad szorítani amíg forog (lent nyilván kell, meg úgy általában amikor nem mozog a fül, pl. nyomás).
-
vbrown
csendes tag
Sziasztok 24-es és 32-es Silver Elitet vennék, semmilyen más típus nem jöhet szóba.
Üdv.
-
Integra
titán
válasz
bobby_30 #4462 üzenetére
én sem, se szalag, se kesztyű, ha elenged a bőr, elenged, akkor csak olyan gyakorlatok, amik közben tud gyógyulni, ez benne van mindig a pakliban
öltözet: én se nagyon szeretem a hosszút, ha nagyon hideg van, akkor van egy hosszú újjú venum tapadós felsőm, bár ez inkább bjj felső, de egész jól párologtatja szintén az izzadtságot. a pamutról meg már réges régen leszoktam, csak rövidujjú ua felsők. ez különösen ilyenkor télen jó nagyon, mert nem tapad be az izzadtság. -
harry
veterán
válasz
Integra #4459 üzenetére
Mai munkasorozat nézett ki valahogy úgy (nyilván tehát bemelegítés, és pár kör egyéb gyakorlat után), hogy:
- 8 perc snatch (7-7 ismétléssel, az 112 ismétlés)
- dupla golyóval gyakorlatsor (5 ismétlés mindből, egy-egy gyakorlat után pihi, amíg a társad csinálja: deadlift, swing, clean, high-pull, dupla nyomás, váltott nyomás, guggolás)
- majd, ezek után edzés végén 10p levezető snatch, ebből ment 5p 7-es ismétléssel, majd ilyen 6-osokkal próbáltam operálni, az akkor (7+7)*5 + (6+6)*5 = 130 snatch.
24-es bogyóval, csupasz tenyérrel, de magnézia az kellett, néha már igen csak éreztem nélküle, hogy csúszna. Első snatch blokk elég jól ment, a dupla golyó sem volt vészes, a második snatch blokk első fele szépen kiment, utána elfogyott az erőm, több pihi, csökkentett ismétlés, de nagyjából talán sikerült végigvinni, szóval kellemesen elfáradtam. -
bobby_30
tag
Én is folyamatosan küzdök a sok szakítás miatt a tenyeremmel. Most találtam egy medihoney nevű krémet ami úgy néz ki nagyon bevált. Én is kipróbáltam már mindent, de ez mindent visz. Sokkal hamarabb gyógyul a seb mint bármi mástó,l pedig még a gyerek kencéit is elhasználtam előtte. Akinek ilyen problémája van annak bátran ajánlom. Most már nem kell heteket várnom mire újra szakítani tudok!
-
-
harry
veterán
Ilyen szempontból teljesen más, mint body, én is csináltam, és persze cseszte a rúd a tenyerem, de nem szedte szét - na de egy kettlebell füle forog a tenyeredben (pl. clean, snatch tipikusan), ha túl vastag lesz a bőr a tenyereden, könnyen megtépheti az alsó holtponton - nem kellett mondania senkinek, tapasztaltam
Ne értsetek félre, nyilván nem szokott nálam sem csak úgy szétmenni, azért nagyjából jó a technikám, mindig figyelek a nyitott tenyérre és megfelelő ejtésre, de ha valaki 1-200 snatchet csinál egy edzésen, hetente többször is, akkor idővel mindegy milyen a technikát, kikezdi a tenyered, és ha nem is az első alkalom után, de idővel kell vele kezdeni valamit.
Normál időszakban én úgy pár hetente szoktam vágni a bőrömön, ha túl vastagnak ítélem, ilyenkor persze a maradék is elég vastag ahhoz, hogy ne fájjon / gyűrődjön, most csak onnan indult a dolog, hogy jelenleg kicsit vékonyabb a kelleténél, és így érzékenyebb, de inkább ez legyen, mint túl vastag, meggyűrje, letépje, mert azzal végképp nem tudok mit tenni. -
amargo
addikt
"Ha túl vastag a bőröd, idővel muszáj lesz vágni belőle"
Még soha nem vágtam belőle, természetesen kopik, hol hallottál erről vagy miként jött? Én kővel szoktam megcsiszolni a felesleges foszladozó részeket.
Igaz, hogy leginkább bulderezek, de szoktam bogyózni is. Buldernél jóval nagyobb terhelést kap az ember ujja, akinek nem keményedik meg a bőre az bajban lesz.
Persze genetika is bőven benne, de én is sokáig azt hittem 2-3év, hogy nekem is mindig fel fog szakadni a bőröm. Ugyanakkor ez rossz fogás technika miatt inkább kialakul, hogy a súrlódás termelte hőtől felhólyagosodik a bőröd.
Ezek tanácsok nem kell betartani vagy megfogadni, kesztyűvel meg nem a szintedet mutatod, hanem a kezed óvód.
Magnéziát használsz? -
BajzáthA
csendes tag
Az olimpiai súlyemelést nem a crossfitteseknél tanultam meg. Hanem lejártam Kazincbarcikára Pátrovics Gézához.
Anno amikor Laci megnyerte az Európa Bajnokságot kaptam pár megkeresést, hogy lehetne-e nálam crossfittezni. Minden elismerésem az övék, de vannak dolgok amikkel nem értek egyet. Nálam nem lesz crossfit. Kicsit ahhoz hasonló van, mert gumit püfölünk stb....Én is tervezem a súlyzók lecserélését gs súlyokra. Majd 8, 12 és 16 lesz eladó. Hogy mikor? Ezt még nem tudom megmondani. A nagyobb méretű súlyok amik nálam vannak nagyon eltaláltak így azok nem kerülnek eladásra.
Utólagos kiegészítés:
Amikor 24 órát kettlebelleztünk utána másféle súly feküdt nemcsak nekem hanem másoknak is. Szóval ahogy gyűjtöd az ismétléseket úgy változik kicsit a technika. -
Integra
titán
talán a legelső golyókat vettem újonnan még 2006 környékén. igazából mindent használtan csípek meg, mert újonnan meg nem akarom azt megvenin, ami nem jó számomra, meg a kiküldetés alatt nem is nagyon tudtam golyózni, ott kiestem az edzésből is egy jó időre. úgyhogy kivárok mindig, aztán gyorsan lecsapok. nem tudom mi elsz a golyókkal, de én már le is bizniszeltem vele 2 db piros 24-est és 2 db piros 28-ast
úgyhogy a meglévő 24 és 28-as golyóim eladom. de az, hogy mikor lesz a váltás nála, nem tudom, lehet, hogy jövőre sem. azért az irdatlan pénz neki.
32 kilósból pedig sosem láttam még pirosat, ha lenne, azonnal cserélném az ezüstömet rá, akkor is ha a piros is szét lenne verve -
Integra
titán
hihi, igen, emlékeztem, hogy valaki meg pont ezt szereti nagyon, csak nem tudtam ki
nekem is az évek alatt állt össze, hogy mi az, ami jó és mi nem, meg a sok csere-bere adás-vétel, nagyjából most már egyenesben vagyok, de lesz még egy nagy köröm majd, mikor a tomi lecseréli a golyókat edzésen, akkor elfogok adni párat a sajátjaimból -
harry
veterán
válasz
Integra #4445 üzenetére
Én azt az általad utált típust szeretem a legjobban
Talán ilyenből volt nálunk is egy 24-es. Nekem tetszik a kis fül, és nekem direkt jó, hogy a kézfejen fekszik fel, nem szeretem, ha nagyon lóg, vagy legalábbis snatch, clean, nyomásnál így jobb. Nem túl vastag fül, de még pont jó. Persze swinghez nem ez a legkényelmesebb, de ez is csak kétkezesnél lehet gond.
A piros is jó, kicsit nagyobb a füle, megvannak az előnyei, felülete tényleg egész jó. Szürke elite silver nem jön be a nagy fül és a fényes felület miatt. A feka 24-es magasfül is határeset a nagy fül miatt, bevonat nem rossz, de inkább átlag.
Mondjuk pirosból is kétfélét láttam, az egyik sötétebb (már-már bordó), talán vastagabb is a füle, a másik élénkebb színű, picit magasabb/vékonyabb füllel.
Még jó, hogy lehet válogatni
De amúgy gyakorlattípustól is függ, én az említetteket szeretem csinálni, és nekem ahhoz a kis fül jobban bejön. Bár talán próbáltam már olyat is, aminek meg túl kicsi volt, és tényleg nehézkes volt tartani, szóval tényleg vannak különbségek.
-
Integra
titán
válasz
BajzáthA #4444 üzenetére
valahol valahogy én is szeretnék picit komolyabban a súlyemeléssel megismerkedni, de jelenleg nem tudom megoldani
és nem crossfitre szeretnék elmenni hozzá.
ez a fekete szakítás igazi tenyérgyilkosnak hangzik
igaz, nekem illene megtanulnom rendesen a snatch-et, csak nem csinálok eleget hozzá, hogy a technikám is megfelelő legyen.
-
Integra
titán
szubjektív golyó rovatom következik
ezen a fotón a tomi edzésről láthatók golyók, nem tudom a típusukat. a lényeg, hogy a szürke a 32 kilós az általam legjobban útált golyó típus, szűk a markolata és a fogantyú is közel van a golyóhoz, egyszerűen megtöri a csuklóm, nem tudok vele dolgozni rendesen. a piros 24-es számomra a legjobb, absz kedvenc golyó, ezt használom edzésen meg ugyanebből a piros 28-as golyót. vastag a fogantyúja, így keményebben kell rámarkolnom, nem érem körbe az ujjaimmal, és a fogantyú kellően távol van a golyó felső pontjától, nem tör semennyire sem, szuper. ismertetője ennek a típusnak a piros fényezésen túl, hogy kopik a festése. ez csúszik a legkevésbé is, tomi már megmutatta, hogyan kell javítani házilag, bár engem nem zavar, hogy kopott, használom, látszik
ezen a fotón a saját golyóim egy része látható. a 16-os rettenet, azt még németországban vettem, összevissza a fogantyúja, silány termék, otthon van padláson, szüleim néha előveszik. a 32 kilós az a silver elite lehet, amit 20 kilósból annyira nagyon nem szeretünk
viszont ez nem csúszik úgy, mint a 20 kilós, nincsen rajta az a fényes lakk réteg, legalábbis sosem volt gondom a használatával. a 24 kilósat ami a képen van pedig elcseréltem nemrég egy silver elite 28 kilósra a tomival, mert abból a családból van, mint az első képen látható 32 kilós is.
ami 28 kilós ezen a fotón van, erre cseréltem az előző fotóról a 24-est. ez sem csúszik, pedig a szürke fajta szintén. a képen a másik 24 kilósat meg párban vettem, van egy piros 24-es tesója, az is ilyen agyonvert darab, szuperek. ez az a fajta, amivel a tomi edzésén pirosból is edzem 24-28-cal
meg van egy piros 40-es is a legjobból, kivándorláskor csíptem meg bagóért, de ez csak deadlift-re meg swing-re rendszeresített jelenleg, tgu-hoz ekkora súllyal még puhány vagyok, most kezdtem el 32 kilóssal gyakorolni rá
-
BajzáthA
csendes tag
válasz
Integra #4411 üzenetére
Egyetértek, hogy nyitottnak kell maradni, kísérletezni kell, hogy megtaláld az utat.
Én idén kipróbáltam magam erőemelésben, tavasszal megismerkedtem az olimpiai súlyemeléssel....
Ez az olimpiai súlyemelés nagyon jót tesz a kettlebelles teljesítményemnek. Meg voltam akadva egy szinten -terveim pedig merészek- és a kettlebellel nem tudtam továbblépni.
Rólam annyit -aki nem tudja- hogy 2006-ban kezdtem kettlebellezni.Fogáserősítésre nagyon sok módszer van. Például van a fekete szakítás nevű gyakorlat ahol egy swing egy szakítás váltakozik 1 percen át. Természetesen idővel lehet játszani és akár szakítás helyett mehet pl a felvétel.
Nagy méretű bellek.
Van egy német oldal ahonnét lehet nagy súlyokat rendelni. De 70 kg nál nagyobb súlyuk nincs.
Én úgy vagyok vele 60 kg ami még oké. Az ilyen 70-80 kilogrammosokat legfőképp csak swingre tudod használni. Arra meg ott van a dupla 40 kg stb. Vagy ott van a T rúd amire tárcsákat tudsz pakolni és szintén lehetővé teszi a nagy súlyokkal történő swingelést.Jah és még egy dolgot. Az ilyen 1000 swing és hasonló dolgok elég komoly mentális próbák is. (Nekem tavaly a Balaton átúszás türelemjáték volt. Tudtam, hogy ezzel a felkészültséggel, ennyi alvással kb. ezt a tempót kell tartanom. Szívesen gyorsítottam volna, hogy legyen már vége, de nem lehetett mert akkor nem biztos átértem volna.)
-
harry
veterán
Én ilyennel csináltam a 28-as tesztet, azért nem lehetetlen
De én sem kedvelem, kifejezetten snatchez jobb (nekem) a kis fül, és a sima fém felület (vagy normálisabb festés, nem ilyen vastag lakkozott cucc).brownus: igazából ilyet szerintem a legtöbb sportbolt árul már, én nem tartom sokra őket. Attól még persze lehet jó, de én maradok a csak vas cuccnál.
-
oregpaca
csendes tag
válasz
Integra #4426 üzenetére
Egyébként neked bajod van az olvasással? Nem árt néha, mert a könyv sokszor többet nyújt, mint amit az ember gondolná.Mondhatod persze, hogy a Pavel féle könyvek nem jók, meg ilyen-olyan marketing az egész csávó, de ez nem a könyveket minősíti. A bennük megfogalmazott célok egyértelműek, és világos az edzésterv. Alternatíva is van benne, a próbálgatáshoz, ha épp arra van valakinek szüksége.
A saját kútfő meg csak akkor ajánlott, ha tudomásul veszed, hogy sokszor fogsz hibázni.Ha van rá időd, csináld nyugodtan. -
Integra
titán
válasz
kilinked #4432 üzenetére
sajnos az alapfelállás az, hogy nem nagyon kapni sehol, mert mindenki ül a jó golyókon. én fél évet kajtattam a régi 24 kilós rkc bellek után, mire találtam tök véletlen egy blogban 2 agyonvertet. és az sem volt olcsó, 35ezer volt a 2 golyó..
van egy kis golyóspiac topicunk is, de mindenki csak keres és keres.. -
kilinked
csendes tag
Az aprós oldalakat már megnéztem, nem igazán találtam (vagy más méretben, tacticalshop-pal is ez van). Igazából van már otthon egy spartan és egy 360 gears elite+, amik nem is rosszak, rendszeresen használom őket. De nekem legjobban eddig az RKC bell jött be (ilyen volt a terembe, ahova jártam).
-
kilinked
csendes tag
Tényleg nincs senkinek sem egy felesleges 24-es RKC bellje?
-
harry
veterán
Na ja, marad ez.
Mit nem érteni rajtaHa túl vastag a bőröd, idővel muszáj lesz vágni belőle (vagy reszelni, kinek hogy tetszik). Kesztyűben is kikezdi a tenyered, vélhetően később, de egyrészt nem szeretek kesztyűben edzeni (érzésre más), másrészt azt meghagyom a kezdőknek
Kivétel, ha sebes, az nyilván más téma.
1000 swing téma: én ezt inkább ilyen kíváncsiságként, kihívásként csinálom, nyilván meglehetősen ritkán, teszem azt, félévente, normál edzésbe iktatva nem látom értelmét (vagy max. havonta). Most, hogy ez jó vagy sem, azon szerintem kár vitázni, én inkább ilyen érdekességképp csinálom, mintsem különösebb erőfejlesztés / állóképesség céllal, arra van más technika, amik szerintem jobbak (pl. tabata). Egyszerűen más a kettő.
Az, hogy mennyire szabályosan kivitelezhető, megint másik kérdés. Megfelelő erővel és összpontosítással biztos meg lehet csinálni szépen végig, bár szerintem ennek nem pont ez a célja, hogy minden swing tökéletes legyen, meg hát idő kérdése is. Persze mindenképp kell figyelni, csak ilyen laza lóbálásnak nincs értelme, csak azt mondom, ez más, mint egy pl. powerswing sorozat, de nem is ugyanaz a célja. -
Integra
titán
válasz
oregpaca #4425 üzenetére
"Provokáció:Ezt az 1000 swing témát soha nem értettem. Ha jól sejtem teljesen más mint a Pavel rendszerében ajánlott max. 100 JÓ! swing. Ennyi ismétlés helyes kivitelezése szerintem lehetetlen. A tabata meg úgy tudom 1x 4 perc. Ha jól csinálod pont elég.
Nem árt néha a szakirodalmat olvasni!"ennyi, ez bőven elég mindenre, ne alázd magad tovább.
-
Integra
titán
az, hogy valaki szét vagy gyúrva, nem jelenti, hogy van fizikai és mentális ereje, állóképessége, kitartása. ha ezek a srácok a klasszikus testépítés képviselői, akkor meg eleve elhullanak pillanatokon belül. nálunk is ugye itt a Csárli, laza 100kg+, aztán úgy rohangál köredzésen a 32 kilóssal, hogy irígykedve nézni a 'zember és nem egy szétrgyúrt bádibilder, csak mocskosul erős
-
oregpaca
csendes tag
Lehet ezt az edzéstervet TABATA-felosztásúnak mondani, és azt is elhiszem, hogy javul tőle az állóképesség. Csak az a bibi, hogy ez mégsem lesz TABATA edzés. Az ui. 4 perc + bemelegítés és levezetés, tehát kb 20 perc összesen. A gyakorlatok intenzitása 170% VO2 max., ami nagyjából annyit tesz, hogy a 4. perc végére kb. meghalsz. És két perc alatt nem tudsz feltámadni! Ha igen, nem volt elég intenzív a gyakorlat.
-
harry
veterán
Elkezdek megint swingelni, most nem fáj tőle a derekam
Na pont most kéne okosan folytatniSzóval azért csak ilyen rehab jelleggel, nehogy aztán visszajöjjön valami.
Megvolt a harmadik snatch edzés, mivel folyamatosan visszametszem a tenyeremen a bőrt, így nem lesz vastag, nem tépődik le, viszont mivel mindig piszkálom, ezért fáj is, ugyan nem sebes, csak érzékeny. Annyira nem jó ez így. Erre milyen kenőcs javasolt? Hámosító meg bőrápoló jó akkor, ha sérült, vagy sebet kell visszaépíteni, esetleg ha kemény a bőröm. Most inkább... jó hát lehet vékony, és azért fáj inkább.
-
Ájvé
veterán
válasz
oregpaca #4414 üzenetére
Akkor nem értelek, miért gond ha valaki több kör tabata swinget nyom. 2 perc pihenő pont jó két tabata közt, tudsz erőt gyűjteni, kifújni magad. Szóval lényegében 120-val (8x15 vagy Integra 8x16-ot szokta) csinálod a tabatákat, sőt még a szettek közt is pihensz kicsit. Intenzitás pont jó és ezt szabályosan is lehet kivitelezni. Nyilván nem 5 kör tabatát fogsz először lenyomni, csak fokozatosan haladsz, de ahogy szokod úgy tudsz egyre többet csinálni, én csak 5 kört csináltam maximum és nagyon kiadós kis edzés.
Az meg, hogy meddig lendíted fel, éppen mindegy szerintem. Lehet szabályosan kivitelezni így is, maga a mozdulat legyen szabályos úgy is ez a lényeg.
Intervallumos edzés az egyik leghatékonyabb, tabata felosztása pedig swinghez pont tökéletes, egy kör is jó, de több még jobb, csak ki kell próbálni, ha nagyon jó állóképesség kell, ettől megkapod.koxx:
Néha kicsit rá kell pihenni, én is alig bírtam aludni tegnap az izomláz miatt (hát alsó része), szóval ma kimaradt a bellezés. -
Kölcsönbe kaptam egy 8-as és egy 12-es rkc military gradet, ki akartam nyomni a 24+12+8-at, de nem bírtam összefogni
Elkezdek megint swingelni, most nem fáj tőle a derekam, lehet csak egy kis pihentetés kellett nekilenyomtam 10x15-öt és az alkarfáradáson kívül semmi baj nem volt.
-
Kobe
veterán
na, kipróbáltam ezt a barbáros témát. Nem rossz, 3 kör, körönként 17-18 gyakorlat, a végére lefáradtam, mint mondjuk egy nagyon intenzív Mári Tomi féle köredzésen. Gyak semmi új a nap alatt, ami nekem nem tetszett az az 1-2 hagyományos súlyzós feladat - bell óta rühellem a kézi súlyzókat, nem kényelmes.
Mondjuk nekem a köredzés mindig a gyenge pontom volt, térdizület miatt a sok guggolás stb néha érzékenyen érintett, de itt jó volt látni hogy a sörpocakommal és 125 kilómmal azért sikerült végigszenvedni a 3 kört míg jópár fiatalabb kigyúrt srác a második kör végén már a padot próbálta nem összehányni és kiült. A gyakorlatok képlékenyek, akinek van kis tapasztalata bellel, az könnyen beleviheti azokat is - én is ezt tervezem majd kézi súlyzó helyett.
Decemberben még kóstolgatom ezt a fajta edzést, és szerintem januárra döntök merre tovább - az ismerősök miatt ez eddig plusz 1 pont. A bérlet/látogatás itt kicsit rugalmasabb, sajnos meló miatt havonta 1 hét alapból kiesik, illetve ad-hoc sokat utazok, néha már égett a pofám hogy a befizetett havi bérletből 2-3 hetet midnig ki kellett hagynom Tominál - és sajna ez egyre sűrűbben fordult elő.
Itthonra mindenképp szerzek most egy bellt, és próbálom kiegészíteni - tesztelgetem, a dinamikus termes edzés mennyire jó mondjuk belles statikusabb gyakorlatokkal itthon kiegészítve - guggolás, swing, nyomások. Szerintem ütős kombó lenne ha heti 3-4 alkalmat össze lehetne hozni a kettőből.
-
oregpaca
csendes tag
Hurrá! Közeledünk!
Én még azzal egészíteném ki, hogy pl. 24-essel nagy ismétlésszámmal egy remek állóképességi gyakorlat. Kemény, persze.Közepes súllyal nagyon jó gyorserő növelésére, nagyobb súllyal meg erőt lehet vele fejleszteni. A nagyon nagy súllyal végzett swinget pl. felhúzásnak hívják. Csak itt már nem leng a golyó... -
Ájvé
veterán
válasz
oregpaca #4410 üzenetére
Senki nem mondta hogy erőnlétet növel. Állóképességre lesz brutálisan nagy hatással ez a rengeteg swing. Vagy csinálhatod nagy súllyal akkor erőt is növel egy kicsit, de swing eleve nem erő növelő hanem állóképesség fejlesztő gyakorlat, ez azért elég alap. Csinálj nyomásokat, TGU-t, fűrészt meg hasonlókat, ezek erő fejlesztő gyakorlatok.
Kivitelezés meg alapvetően jó marad(hat) nagy számban végzett swinggel is, az hogy nem mellkas magasságig lendíted a bellt hanem mondjuk csak csípő főlé, már teljesen lényegtelen ennyi ismétléssel.
Futással kapcsolatban meg ennyit. Igen lehet intervallumot futni idő vagy távra közt aktív pihenéssel (kocogás), mint a cikkben is írják nagyon hatékony.
Nos akkor egy 24kg-os golyóval csinálod ugyan ezt? Hidd el nagyon kemény. Nem erő fejlesztő gyakorlat, ebben teljesen igazad van, de senki nem is mondta ezt. -
Integra
titán
válasz
oregpaca #4410 üzenetére
a te gondolat meneted alapján akkor mindenki mindent rosszul csinál, snatch versenyeken, swing versenyeken, ssst teszten etc.... kicsit korlátolt világnézet, nem gondolod?
szakadj le a nevekről meg az agymosásról és kísérletezz, mert amire meg akikre te hivatkozol, az nem szentírás, ez egy jó tanács, mert ők csak bekorlátolják a gondolataid alapvetően. mondom ezt úgy, hogy sokakat ismerek közülük és figyelek rájuk. de csak egy itiner ők is és egy idő után nem érdekel, mert én én vagyok, és ez az én életem az én testem. minden haladó sportoló egy idő után átáll erre, próbálgat, cserél, meghajtja magát, merészebbeket vállal és még sorolhatnám. ez a dolgok rendje. aki persze nem látja magában ezt és nincsen hozzá önbizalma, az ragaszkodhat nyugodtan ahhoz, amit mástól olvas. nehogy azt hidd hogy a pavel a szent grál. nem az, sőt. szerintem sokkal komolyabb srácok vannak a szakmában.. csak pavel a marketing.
viszont tényleg ne mondj ilyen ökörséget, hogy 100 swingnél nem lehet többet jól csinálni, mert minden erősebb haladó sportoló megfog mosolyogni. de tényleg. -
oregpaca
csendes tag
válasz
Integra #4409 üzenetére
Mondtam, hogy provokálok!
Megjegyzem attól,hogy annak idején Hajtós Berci csinált rajtam egy pár válldobást, és adott egy pár tanácsot, még nem állítom, hogy tudok cselgáncsozni! De legyünk barátságosak, ez nem verseny!
A véleményem, hogy ha a nagy ismétlésszám a cél, akkor a FEDORENKO, és a többi nagy versenyző technikája a követendő. Ha erőfejlesztés, akkor más technikák. Az, amit ezen a fórumon itt MINDENKI tanult.
Az milyen futó edzés lenne, hogy 100 métereket egy- két levegővel fuss 10000 méteren keresztül max.erőbedobással rövid szünetekkel? Mennyi jó sprint lenne abban?
Egyébként, ha neked bevált a módszered, tehát erősebb lettél, akkor azt is elhiszem, hisz a MENNYISÉG ELŐBB UTÓBB MINŐSÉGBE MEGY ÁT. De szerintem van rövidebb út. -
Integra
titán
válasz
oregpaca #4408 üzenetére
az, hogy szerinted mi lehetséges és mi nem, pont nem érdekel, az a te kis realitásod, nem az enyém. köszi, hogy felhívod a figyelmem pavel-ra, már akkor nála és a többi nagynál tanultam személyesen, amikor te még nagy valószínűség szerint semmit sem hallottál kettlebellről, nem ma kezdtem. úgyhogy az olcsó és gyenge provokációdtól kímélj meg, lépjünk, köszönöm
-
oregpaca
csendes tag
válasz
Integra #4404 üzenetére
Provokáció:Ezt az 1000 swing témát soha nem értettem. Ha jól sejtem teljesen más mint a Pavel rendszerében ajánlott max. 100 JÓ! swing. Ennyi ismétlés helyes kivitelezése szerintem lehetetlen. A tabata meg úgy tudom 1x 4 perc. Ha jól csinálod pont elég.
Nem árt néha a szakirodalmat olvasni! -
Integra
titán
hűbakker.... ha ezt tudom és lehet hasra is kapni, tuti inkább ez, mint a swing...
az igazság az szerintem, hogy a legtöbb ember türelmetlen, és a kis siker nem siker nekik. kicsit túlhájpolja ez a cikk is a swingelést, igen, segít a zsírégetésben, és valóban komolyan és sokat éget.. de... nem egyik napról a másikra. csinálom csinálom és még mindig van bőven mit zsírt a hasfalamról leadni
valszeg, huszonéveseknek könnyebb, de én már nem vagyok huszonéves
sokkal többet kell edzenem azért, hogy lépést tudjak velük tartani erőben és alkatban, sajnos az idő, az idő. de kihozom a legjobbat amit tudok
-
Integra
titán
válasz
robekri #4402 üzenetére
amit én csináltam tabata swingelés illetve amit most is csinálok, csak már nem minden nap (mert az egyszerűen káros), szerintem ennél sokkal keményebb. ezt meséltem neked köredzés után
veszel egy 24 kg-os golyót.
20 mp swing (ez alatt 16 swing), 10 mp pihenés, majd ismét 20 mp swing és így tovább. ebből 8 ismétlés. ez 8x16, azaz 128 swing. ez megvan, 2 perc pihenő. és jöhet az újabb 8-as ismétlés.
elsőnek 1 hónapon át 4x8 kör, vagyis 4x128 swing, az 512 swing fél óra alatt (27p valamennyi mp).
második hónapban 5x8 kör, vagyis 5x128 swing, az 640 swing
harmadik hónapban 6x8 kör, vagyis 6x128 swing, az 768 swing
és így fel a végéig, havonta egy körrel feljebb, amikor 10x8 kör, vagyis 10x128 swing, azaz 1280 swing.
nem nagy dolog ez a 10000 swing, legalábbis már feldolgoztam magam, bármikor megcsinálom újraigazából ez sokkal inkább mentális erő kérdése, mert hiába csinálod tv előtt, a halálba tudod kívánni, olyan szinten monoton
-
válasz
robekri #4402 üzenetére
"Ez azért van, mert az rkc-re ráülő Pavel Csacsulin és társai az elmúlt évtizedek alatt kiskezű emberek számára terveztek csak belleket, és akinek rendes méretű kézfeje van, annak kicsi lesz a bell füle ilyen mennyiségű swinghez. Úgyhogy ezúton szeretnék gratulálni az összes bellgyártónak a kis kezeikhez."
Sajnos nálam is ez a helyzet
ezért sem tudok sokat swingelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest