Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
germanh
senior tag
válasz
Lacika_LP #5094 üzenetére
Kopefit oldalát nagyon régóta szeretném megtekinteni, de elérhetetlen. Plusz meg kéne tudnom, milyen méret kell, mert Pestről nem szeretnék lemenni Szegedre próbálgatni
koxx: deadlift-hez épp nem ideális a sarokemelés, vagy lapos talpú cipőben, vagy cipő nélkül Zydrunas Savickas
-
Sokan használnak box ill birkózó cipőket. Én már régóta hajtok egy normálisat, de nem akarok 30ezret kiadni érte. Igazából semmi extrát nem tud a cipőt, könnyű, vékony a talpa és olcsó. De van még egy kiszemeltem Adidas powerlift 2.0 nekem kondis edzéshez is kéne, deadlift, guggolás.
-
Lacika_LP
csendes tag
válasz
germanh #5089 üzenetére
Igen én
Jó nagy szívás volt, kecskemétről mentem. Nem érzem magam különbnek másoknál, csak mert van egy ilyen vizsgám.. Más versenyeken ez nem számít. Na mindegy, van ilyen, csak a plakátra odaírhatták volna. Nem csak azt, hogy nyílt pénzdíjas verseny. Ebből nekem nem az derült ki, hogy amatőr verseny.
De legalább beszéltem pár szót a Bálinttal. Neki is hasonló az érdeklődési köreNem olyan nehéz, a kopefit-ről rendeltem. Ez a modell nem sokkal drágább, mint külföldön. Persze elég drága..
A másik két fajta adidast viszont érdemesebb kintről rendelni.
Érdemes golyóhoz is (főként szakítás és lökésnél), nálam már sok mindenkinek van súlyemelő cipője. -
Dirk Gently
újonc
A kettlebell és a szex Pat Flynntől
http://holtforditoktarsasaga.wordpress.com/2014/03/22/3-modja-annak-ahogy-a-kettlebelltol-jobb-leszel-az-agyban/Az egykezes kézenállásban nyomás gyakorlati része:
http://holtforditoktarsasaga.wordpress.com/2014/03/27/hogyan-sajatitsd-el-az-egykezes-kezenallasban-nyomast-2-resz/ -
germanh
senior tag
válasz
Integra #5081 üzenetére
Integra, Csarlee: Egyelőre nem fogok járni, de szerintem meglátogatlak titeket majd, ha lesz valami jótékonysági szeminárium.
Lacika_LP: előző posztjaid alapján, ha jól sejtem, akkor te sétálgattál akkor ott abban a szép Adipower-ben, nem? Súlyemeléshez szeretnék egyet én is.
Fenéért ilyen bonyolult itthon a beszerzése...
-
scar07
tag
Hali ismét!
Kérdésem a következő lenne: van vkinek tapasztalata az új 360 Gears Full Force Kettlebell-el? A hozzászólásokat olvasva sokan írtátok, hogy régebbi "szériákat" jobban szerettek, meg azért van a 360 kívül más jó minőségű bell is. Szóval előnyök, hátrányok más bellel szemben? És most nem a reklámszövegre lennék kíváncsi hanem valós tapasztalatra
Köszi!!! -
Integra
titán
úristen ma olyan kardio volt boxon... köpni-nyelni nem tudtam a végére, piramis, megállás nélkül.
fél perc ugrálókötél, fél perc folyamatos zsákolás, nincs megállás és kötél és zsákolás között sincsen. aztán ha meg volt a fél-fél perc, akkor egy-egy perc, aztán másfél-másfél perc, aztán két-két perc, és fel három-három percig, majd vissza ugyanígy... hát anyád..
alig várom a hétfői nyugis golyózást... -
germanh
senior tag
Arra konkrétan nem emlékszem, hogy volt e valami korlátozás, azon kívül, hogy nem lehet lendületet venni, én vállszélességnél szélesebben szoktam fogni és a tenyér kifelé néz, de úgy emlékszem, hogy kb mindenki hasonlóképp csinálta.
Integra: Ez a verseny még február végén volt, márciustól nem járok Tomihoz, tehát ez azzal nincs összefüggésben egyáltalán
Konkrétan nem is készültem rá azon kívül, hogy megpróbáltam megy-e a dupla snatch. A verseny vasárnap volt, csütörtökön vagy pénteken döntöttem, úgy hogy, miért is ne menjek
-
germanh
senior tag
válasz
Integra #5075 üzenetére
Mire gondolsz? Nem máshova járok bellezni, ha arra gondolsz, egy crossfit terembe járok (nem a felvételen láthatóba), persze néha az órától függetlenítem magam és kettlebellezek egyedül kb olyan edzésprogrammal, ahogy Tominál zajlanak az edzések.
koxx: Húzódzkodás saját testsúllyal volt, lendület (kipping) nélkül. Perpill max plusz 32kg-al tudok húzódzkódni amúgy. A mp talán mehetett volna, de 2x28-al még nem nyomtam ennyit (edzésen talán 3 ismétlésre emlékszem), viszont a snatch-et mikor előtte lévő nap kipróbáltam azért, csak hogy lássam a technikát és, hogy mit várhatok, mert előtte nem csináltam még duplát, 2x24 kicsit soknak tűnt, ahhoz gyakorolni kellene még a technikát, úgyhogy biztosra mentem ezért lett 2x20, ami eléggé magabiztosan ment.
-
germanh
senior tag
Február végén volt egy kis belles verseny, dupla belles feladatokkal, max 8 ismétlésre, minél nagyobb súllyal, illetve húzódzkodás max ismétlésre. Mivel a snacth-et így még nem csináltam, maradtam 2x20-nál, military press-hez 2x24 a biztonság kedvéért, clean-hez és squat-hoz 2x32 ment mindnél meg volt a 8 ismétlés, húzódzkodásból 15 ment. 2. helyet sikerült így megszerezni. Videó a gyakorlatokról. Délutánra meg jutott egy crossfit verseny is, de ott nem volt belles feladat most.
-
crixtm
tag
válasz
robekri #5068 üzenetére
Te is "kemény vagy Csoki"!
De tényleg. Gratu!Én amikor újrakezdtem év elején még 12essel majomkodva csináltam meg, de ugye az vállalhatatlan.
Most lehet meglenne, de ugye várnom kell még.
Én amúgy az erő számokban vagyok ott jobban, pl most sikerül 4 adagban (3-3-2-2) nyomni 10 mp-t dupla 24-gyel. Edzés végén levezetésnek -
Ájvé
veterán
válasz
robekri #5068 üzenetére
Neked kell érezned, mennyire megy a terhelés.
Én pl érzem, hogy nem megy a 36-os bellel csak a TGU és Swing, csuklóm még mindig gyenge még lökéshez is, főleg a bal, mert a jobbat tudom terhelni, de lehet a technika is közbe játszik (ballal nem megy olyan jól, meg gyengébb is).
Talán a legjobb ha egy alap programot elvégzel és ha megy akkor többet csinálsz. Egyfajta minimum és bónusz ha jó formában vagy, alap a könnyű napok, a bónusz meg a nehéz napok, csak legyen pihenő utána. -
robekri
addikt
Enyémre senki sámli??
-
harry
veterán
Örültem neki én is
Nem is a plusz 10 guggolás zavar, hanem a plusz idő, mert azt hittem hirtelen, hogy már csak 16 másodpercet kell javítanom, de így azért ez több annál. Meg persze nem akarok a végére csak úgy beesni, szóval kb. egy percet szeretnék ezen még javítani.
De tényleg fontos a jó beosztás, snatchet 8-8 blokkokban csináltam öt kört (80), majd 5-5 kétszer (20), így kiment. 10-es blokk sok lenne. Csak így is a vége felé már kellett hosszabban pihenni.radi8tor1 köszi
Jó ez a teszt, vagy legalábbis én kedvelem, s úgy látom, már többen próbálgatják
-
harry
veterán
Király
Ma mi is teszteltünk - de valamiért hiba csúszott a rendszerbe, és úgy beszéltük meg, hogy 10 guggolás van... Na mindegy - mindenesetre a 28-as bogyóval így 12p16sec alatt sikerült, szóval amúgy sem nyertes idő, a +10 guggolás legalább fél percet még dobott volna rajta. Annak mindenesetre örültem, hogy megcsináltam a 100 snatchet, mivel ennyit még nem snatcheltem ekkora golyóval, szóval ez is egyfajta előrelépés. Szóval ha egy percet tudnék javítani, az már talán jó is lenne. -
robekri
addikt
Sinistre jóvoltából
szert tettem egy 24 kilós bellre.
Edzésen 20-al dolgozom még.
Azt gondoltam, hogy otthon kedd-csütörtök 30-35 perceket már (mint ahogy tegnap is
) edzek vele.
Swinget, clean&presst, létrák. Elég szerintetek ennyi, vagy toljak végig egy rendes órát?
(Tomi féle bemelegítés és nyújtás -smr nélkül-természetesen fél órás edzésnél is végig viszem)Pénteken, vagy szombaton rendes 60-70 percet edzenék!
-
radi8tor
MODERÁTOR
Siker. 11 perc alatt megvoltam vele.
Jutalmam egy croissaint és kávé tamp&pull-ból.Azért éreztem, hogy eddig nem 16-ossal snatcheltem.
Mondom magamban tegnap, akkor a 100 snatchet 20-20-15-15-8-8-7-7 csinálom.
Első 10 után, áááh jó lesz nekem 10-es lépésekben, végén már 8-as lett belőle. -
radi8tor
MODERÁTOR
Holnap warrior vizsga. Wish me luck.
-
Integra
titán
igen, valóban. viszont, hogy egy év után is ugyanúgy csinálják.. engem ez megdöbbent egy picit. páran vagyunk, akiken látszik, hogy tudatosan minden pressnél és egykezesnél feszítünk üres kézzel is, szinte látom a többieken is, hogy a fejükben ilyenkor üvölt a mondóka, hogy feszíts fel, feszíts fel.
és nagyon kevés edző hívja erre fel a figyelmet szerintem, illetve ez egy olyan dolog, amit bele kellene verni mindenkibe, amolyan katonásan
-
Integra
titán
nagyon sokaknál veszem észre és mai napig jellemző, hogy sima clean and press és az emberek fél oldala "lóg a levegőben". egyszerűen az üres kézzel nem feszítenek, így a fél oldaluk nem dolgozik, a kar himbálózik a test mellett. elmondod, megmutatod és ugyanúgy tovább. teljesen hiányzik a teljes testes felfeszítés.
-
harry
veterán
A ballisztikus gyakorlatok miatt ha nem megfelelő a technikád / tudásod, veszélyes tud lenni, így a legfontosabb a helyes végrehajtás elsajátítása, nem érdemes kapkodni vele, szóval azért csak óvatosan az otthon edzéssel, előtte azért 2-3 hónap mindenképp javasolt instruktor mellett. Azért többeket látok, akik 1-2 hónapja edzenek nálunk, és egyik-másik "technikát" elég rossz nézni... a swing is milyen egyszerűnek tűnik, de hosszú gyakorlás után is, egy jó instruktor darabokra tud szedni sok apróság miatt is, ezekhez tényleg idő kell.
Sok gyakorlat nem kell amúgy, van 5-7, amit ha megtanulsz, az már elég egy komoly edzéshez (szerintem deadlift, swing, clean, press, snatch, squat, tgu talán, de kinek-mi).
Fontos megjegyeznem, hogy nem a heti egy edzésre mondtam, hogy kevés, hanem a heti egy tanulásra. Persze edzésből is jó a több, de csak akkor, ha azt jól tudod végrehajtani.
-
scar07
tag
Először is köszi a gyors választ!!
Cél FEJLŐDNI!!!
Terv pedig megtanulni az alapokat aztán otthon kinyírni magam szabadnapokon
Komolyra véve a terv az, hogy mivel, mint írtam elég összevissza van a munkaidőm ezért megtanulni minél több technikát minél kevesebb idő alatt ezt az edzésen aztán a tényleges "edzés" amitől fejlődni is tudok az otthon szabadidőben, mivel mint te is írtad ez a 2 hetente 3 alkalom bocsánat a kifejezésért de szart se ér a fejlődés tekintetében.Az első ismerkedésem a bellel az kung fu edzésen volt a mesterem hozott le az edzésre és 5 perc alatt kinyírt vele, majd kiköptem a tüdőm, pedig nem mondanám h szar lenne az állóképességem. Nos jelenleg nem tudok járni edzésre (nem írom le megint, h mi miatt
), de a bell itthon megfelelően tudná pótolni a kieső erőnléti edzéseket.
-
harry
veterán
Instruktor függő. Van, ahol van alkalmankénti / fél havi / egyéb konstrukció, meg kell beszélni. Jellemzően az alap, hogy havonta fizetsz, heti két edzésért, és talán ilyen 8-10k között.
Nálunk (Ervin, Mester utca) úgy van, hogy van alkalmankénti fizetés, egészen addig, amíg el nem éred a havidíj mértékét, onnan kezdve nyilván olyan, mintha fizettél volna az egészre.Amúgy cél kérdése. Ha csak valami mozgást keresel, arra persze jó. De így azért elég lassan lehet fejlődni, főleg újoncként heti egy alkalmon elsajátítani a gyakorlatokat macerás. Ha tudsz ilyet, hogy kéthetente csak egyszer mész, az azért nem akkora gond szerintem.
Mi a terved a kettlebellel, vagy úgy egyáltalán, az edzésekkel? Egyelőre csak ismerkedés, vagy hosszabb távú céljaid vannak? Technika, fogyás, erő, egyéb alakítás?
-
scar07
tag
Tiszteletem
!
Olvasom, h innen elég sokan jártok tanfolyamra, és érdeklődnék, hogy a fix 3 hónapos kurzuson kívül lehet e egy egy hónapokra menni, valamint, hogy mennyibe kerül a kurzus és egy kis ráadásnak, hogy Csepelről ismeri e vki Balla Nikit (SFG instruktor) ??
Továbbá, alkalmat lehet-e fizetni, mert a munkaidőm sajnálatosan, olyan pocsék h egyik héten jó a két nap (ha nem jön közbe túlóra...) a másikon viszont csak egyszer tudok menni, és így nem túl kifizetődő...
Előre is köszönöm!!!
-
Ájvé
veterán
Igen, mert nem segít a láb. Én időre mentem vagyis 10 perc alatt mennyi megy. Előtte addig csináltam egy kézben még bírtam (24-23 kb jobb majd váltással a bal kar, ez után már jóval gyakoribban voltak a váltások, mivel sokkal jobban fáradt a karom), úgy 97-ig jutottam csak, de érdemes így is csinálni szerintem.
-
Ha Dunaújvárosban járnátok
[link]
-
Integra
titán
hol mérnek vaszkuláris zsírt?
-
Ájvé
veterán
5-ös ismétlésekkel 10 perc alatt tegnap sikerült a 120 clean&press (nem volt rugózás benne, talán a vége felé kicsit) 24 kg-al. Sajnos a következő súlyom már 36kg ami brutális váltás ügye, igazából jobb kézzel megy még alacsony ismétléssel, de bal kéz csukló gyenge. Felviszem az ismétléseket szerintem, aztán hátha sikerül ez a kis váltás, vagy ha nem kénytelen leszek egy köztes súlyt is venni most már
-
Ájvé
veterán
válasz
Dirk Gently #5023 üzenetére
Ez nagyon tetszik, már alkalmazom is:
"Jon Engum - Adj 10 percet és Embert csinálok belőled: A Végső Kettlebell Gyakorlat harcosoknak"
Nagy köszönet érte -
válasz
Dirk Gently #5023 üzenetére
Nagyon jók, köszönjük
-
Dirk Gently
újonc
Sok fordítás megjelent nálunk az utóbbi 1-2 hónapban:
Mike Fitch - A Hajlított gördülés: Gördülés, út az erősebb törzs felé: http://holtforditoktarsasaga.wordpress.com/2014/02/01/a-hajlitott-gordules-gordules-ut-az-erosebb-torzs-fele/
David Whitley - Brutális Minimálfitnesz: http://holtforditoktarsasaga.wordpress.com/2014/02/08/brutalis-minimalfitnesz/
Steve Maxwell - 22 perces kettlebell harcos edzés: http://holtforditoktarsasaga.wordpress.com/2014/02/23/22-perces-kettlebell-harcos-edzes/
Pat Flynn - Az igazság a kettlebell edzésről – A kettlebell nem pusztán egy eszköz: http://holtforditoktarsasaga.wordpress.com/2014/03/01/az-igazsag-a-kettlebell-edzesrol-a-kettlebell-nem-pusztan-egy-eszkoz/
Jon Engum - Adj 10 percet és Embert csinálok belőled: A Végső Kettlebell Gyakorlat harcosoknak: http://holtforditoktarsasaga.wordpress.com/2014/03/09/adj-10-percet-es-embert-csinalok-beloled-a-vegso-kettlebell-gyakorlat-harcosoknak/
Alex Zinchenko - Hogyan sajátítsd el az Egykezes Kézenállásban Nyomást (1. rész): http://holtforditoktarsasaga.wordpress.com/2014/03/17/hogyan-sajatitsd-el-az-egykezes-kezenallasban-nyomast-1-resz/
[ Módosította: koxx ]
-
Csarlee
tag
válasz
robekri #5013 üzenetére
Azért mostanában inkább a 28 a "dolgozós", majd ha teljesen rendbejön a bal vállam akkor visszatérek a 32-re teljesen. Egyébként nekem kényelmetlenek a Tomi 32-esei mert relatíve szélesek a tenyereim de rövidek az ujjaim... Olyasmi 32-es lenne jó mint a régi 360gears 28-asai, a pirosak....
Nekem otthon másfél mázsa súly van: 2x24, 1x28, 1x32, 1x37 meg van egy 4 kg-os is asszonynak, de nem használja... -
robekri
addikt
-
Integra
titán
végre megvolt az első tisztán 24-28-32 kilós golyós 3 súlyos edzésem, helyenként csillagokat láttam
jó lesz ez, talán karácsonyra már lesz edzés, amit tisztán megtudok 32-es golyóval is csinálni, bár azért ez még eléggé optimista...
-
Cadrik
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek van, vagy tud eladó 24 kilós bellt, akkor kérem szóljon! -
d.j
csendes tag
Szerintem kár, hogy ennyire rossz irányba ment el ez a topik. Kár azon vitatkozni, hogy ki a hitelesebb vagy ki az erősebb. Mindenkinél van erősebb és mindenkinek más a hitelesebb. Persze ha ezeket a feszültségeket maguk az érintettek gerjesztik, akkor abból semmi jó nem sül ki és a követőik követik őket
Ezért vannak.
Azért egy videot belinkelek, hogy lássuk, úgy járkál Fedorenko az egyik stílusból a másikba, hogy öröm nézni. Mikor melyik kell
Tehát a lényeg, hogy nem azon kell vitatkozni, hogy melyik stílus a jobb, hanem az adott célhoz melyiket kell alkalmazni.
Fedorenko SSST
Mondjuk nagyon sokat tud. Majdnem eléri Derek Toshner 297 ismétlését, egész pontosan 287-et csinált. -
Krike
aktív tag
Én Mike Sousa-t találtam, de ő 3x
-
natran
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest