Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lemmy71
Topikgazda
SmokingMeatForums érdemes belepillantani
-
lemmy71
Topikgazda
Ej ha, úgy látom egy rugóra jár az agyunk, én is ma kezdtem hozzá
Nem lett egy kicsit nagy a tűztér betápláló nyílás, vagy majd maga tűztér dobozt vágod kisebbre
Lucifer Project
A tartály 3,5mm lemezből van, a belseje olyan mint az új gyönyörű a festése, egy apró hiba sincs rajta, anno kívül ette meg a só a tartópántoknál 30 éves, minőségi munkát csináltak akkor a németek. 5X40 -es rozsdakráteres laposvasból csináltam az ajtó szegőt, jó meló volt megívelni majd holnap még átköszörülöm a gérhegesztéseket, én kívülről 5 centinként fogattam meg a laposvasat. Milis koronggal vágtam ki az ajtót így ha belül hegesztem akkor már nem csukódik, leköszörülni meg nem akartam a hegesztést. Bár így utólag belegondolva 5 centinként kifúrhattam volna az ajtót és rejtett hegesztéssel is odalehetett volna sercinteni, de rohadt meleg volt ma, elég volt ezzel is elbarkácsolni. Holnap nekiállok a csuklopántnak az is négyes vagy ötös lemezből lesz, van itthon 12 -es csepp alakú diópántom de azt akarom hogy nyitáskor egy kicsit kiemelkedjen az ajtó.
Beállítva mint a Rolls-Royce ajtó
Simán elektródával sercintettem, nem volt kedvem kivinni a telepre és co val hegeszteni, majd a hőálló matt fekete eltakarja -
Essejó
Topikgazda
Azt tudtátok, hogy a Dunakanyar nem csak a Dunáról, hanem a Smoking Guns Barbeque szószokról is nevezetes? Néhány évvel ezelőtt, amikor Magyarországra berobbant a barbecue sütési technika, Nagy Tibor és családja megérezte az új idők szelét, elsőként bontott vitorlát és kezdett el BBQ szószokat készíteni. A Dunakanyar szívében található verőcei családi vállalkozás egyedi, semmivel sem összehasonlítható ízeit, a helyben termesztett alapanyagokból kreálják. Mielőtt a BBQ technika hazánkban megjelent volna, a család az Egyesült Államokban élt 4 évet. A hentes és szakács végzettségű családfő, egy BBQ étteremben dolgozott, ahol összebarátkozott az idős tulajdonossal, aki apránként elkezdte átadni a szószkészítés apró titkait. Tibor ezeket a fortélyokat felhasználva, a magyar ízvilághoz igazította a szószait. Elszántságát, miszerint Európa hírűvé teszi a termékeit, mi sem bizonyítja jobban, hogy lehetőség szerint majdnem minden, a kontinensen rendezett versenyre és vásárra viszi a termékeit. Tucatnyi országból állandó megrendelői vannak. Ez nem is csoda, hiszen a kifinomult ízlelőbimbókkal megáldott Nagy Tibor igazi tehetség, aki csűri- csavarja az ízeket. A szószok saját termesztésű paradicsomból, paprikából és fűszernövényekből, termelői méz hozzáadásával készülnek. A füstös ízek eléréséhez, a fűszerpaprikát Hickory fával füstölik. Persze ezek csak az alapok, a szupertitkos összetevőket, sajnos nem sikerült kiderítenem. Nos, akkor lássuk milyen szószok kaphatóak a Smoking Guns BBQ termékpalettáján: Alap lista: Feketeáfonya-fahéj, Zöld dió, Vörösboros-cseresznye, Érlelt kecskesajt-vodka, Wasabi, Whyski, Spice, Hot spice, Extra spice .A Feketeáfonya- fahéj és az Érlelt kecskesajt- Vodka (Ez a két szósz az amerikai világbajnokságon 5. helyezéssel büszkélkedhet) Időről időre szezonális szószokkal is jelentkeznek.Szezonális lista: Alma, Barack, Aszú, Csoki, Kávé, Bull (indiai ízvilággal), Gyömbér, Grill, Zöld fűszer, Eper-menta, Eper-bazsalikom. A szószokon kívül BBQ RUB fűszer keverékeket is készítenek 2 féle ízvilággal. Piros RUB: bükkfán füstölt piros paprika, zöld fűszerek, cukor, só, fokhagyma. Sárga RUB: kurkuma, gyömbér, zöld fűszerek, narancs, cukor, chili. Végül pedig a mester útmutatásait követve, az alábbiak elkészítéséhez ajánljuk a szószokat: Sütés, pácolás, ízesítés , szendvicsekhez, pizzához, mártogatósnak A gyümölcsösöket általában vad, marha, pulyka, bárány húshoz de én rántott sajthoz és Camembert-hez is próbáltam (fenséges).A szárnyasokhoz és a sertéshez nagyon passzol az Alap, Spice, Hot spice , Extra spice szósz. Salátákhoz mindenképpen érdemes kipróbálni a Wasabi, Whyski, csoki, Érlelt kecskesajt- vodka. De ahogy Nagy Tibor a Smoking Guns Barbeque szószok kreátora és megálmodója mondani szokta: Csak a képzelet és a kreativitás szab határt. A fent említett termékeket, szombatonként a nagymarosi piacon megtaláljátok. Érdemes követni a Facebook oldalt, ahol mindig kiírják az aktuális piaci tartózkodásukat illetve rendelhettek is: https://www.facebook.com/smokinggunsbarbecue/
Próbáljátok ki, erősen ajánlott!★★★★★
Kürtös Márton
+4
-
lemmy71
Topikgazda
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
supercow #649 üzenetére
Itt egy klón az [alibabáról] 20 ezerért, de lehet hogy ugyan az
csak ahogy nézem itt minimum egy tucatot kell rendelni
-
lemmy71
Topikgazda
válasz
supercow #649 üzenetére
Érdekes egy szerkezet
Az a vékony anyagvastagság (falvastagság) és a kemence tűztértől való távolsága, szerintem nem a legjobb megoldás. Grillezésre biztosan jó lesz, a pizza sütést meg majd kitapasztalod
De ha megveszed akkor jöhetnek a képes beszámolók
Nem tudom mennyire vagy pizza párti, de ha igen és van fix helyed, akkor én inkább egy épített [gömböcben] gondolkodnék. Ha "sk" magad készíted akkor a linkelt vaskemence árából vidáman kijön, még marad is
Vannak készen is ilyen épített gömböcök házhozszállítással, cirka 250 és egy milla közt. -
supercow
őstag
Sziasztok szakemberek, erről a grill-pizzasütőről van valakinek véleménye?
Gondolom nem egy top cucc de nem is kell nekem a legtutibb.
https://www.klarstein.hu/Konyhafelszereles/Grillsutok/Kerti-grill/Pizzaiolo-Perfetto-pizzasuto-kemence-35-x-35-cm-valodi-ko-1-2mm-acel-hordozhato.html -
KoVee84
senior tag
Sziasztok!
Nem házi, de grill, hátha tudtok tanácsot adni.
Kerámia tojásgrillt szeretnék venni. Melyik az ajánlott márka belőle az ésszerűség határain belül (~300k)?
Monolith
Kamado Joe
Primo
Vagy esetleg másik?Köszi
-
lemmy71
Topikgazda
Ne add fel ilyen könnyen
Én is ott tartok valahol mint te, van egyéb meló is a ház körül, de nem adom fel ha már behurcoltam a telephelyről az anyagokat
Nekem még a sütőszigetet is meg kellene építeni ha már haza cipeltem cirka 2000 bontott téglát, bár van aki ennyiből garázst épít
Most tél végén és tavasz elején a haveroknak csináltam két grillt, egyet lábon állót felniből és egy kis 70 literes tartályost, úgy hogy most már az enyém jön, csak legyen hozzá erőm
Nekem ez is nagyon tetszik, egyszerű mint egy háromszög
Én nagyon kedvelem a tömény zsírban sült húsokat. Vajon ilyenben pizzát is lehetne sütni
Ha lesz még egy tartályom akkor ez lesz a következő áldozat, bár a család már megjegyezte hogy egy kicsit grill függő vagyok -
gu007
aktív tag
Sajnos nem nagyon sikerült előrejutnom a szmókerral. Berajzoltam a tartályt és annyi. A nagybendzsó bedöglött, munkahelyemen a darabolóban még nem vágták le a tűztér anyagát... Lehet ez a jel, hogy hagyjam
Szerintem ennek a Tesco-ban kapható szénnek a brikettje nagyon jó
-
lemmy71
Topikgazda
Faszén teszt Lidl vs Tesco
Mindkettő jól szerepelt a mai megmérettetésen, sütés után még egy bő félórával is szépen izzott mindkettőMinionban használtam az olcsó tescóst, jól látszódik hogy szépen izzik még sütés után is
A most kibontott lidl -s egy kicsit apró volt, meg is lepődtem de végül az is jól teljesített
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 2-in-1 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 13" FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest