Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Rák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
Topikgazda
Az IKEA igazi kincsesbánya azoknak, akik szmókereznek! Íme néhány tipp, hogy milyen IKEA terméket lehet BBQ-záshoz használni.
A már jól ismert Fantast maghőmérő. 1.990 Ft. Tapasztalat: érdemes egyből kettőt venni belőle!Koncis grillező+rács. 4.990 Ft,de sokszor akciós az ára. Nagyon jól használható például oldalas sütéshez. Ha kettőt veszünk belőle, akkor a csomagolást is elfelejthetjük, két tál egymás felé fordítva ugyanolyan jó!
A BBQ-sok körében elterjedt Variera fedéltartó. Rozsdamentes, így bátran tehető szmókerekbe. Kiváló oldalastartónak! Csak arra kell ügyelni, hogy összeszerelésnél ne tegyük bele a csomagban lévő szilikonkarikákat.
Most szuper olcsón beszerelhető Stabil párolóbetét. Szintén rozsdamentes termék. Kisebb drum szmókerekbe deflektorlemezkémt is használható, de zöldségek, vagy éppen rák sütéshez is jól jön!
Egy másik rozsdamentes Stabil párolóbetét 2.490 Ft. Szintén sokféleképpen használható szmókerben, még a 60 literes Drum szmókerbe is belefér.
-
soldi3r
veterán
-
lemmy71
Topikgazda
Ahogy már írtam én is sokallom az árát, de azért nem úgy van hogy egy nap alatt összedobod, még ha profi lakatos vagy és megvan minden szerszámod hozzá. Max ha előtte mindent profin összevágtál lehajlítottál megterveztél stb. de még akkor is necces egy ekkora szmókernél. Arról meg ne is beszéljünk hogy ha az első prototípust készíted, hiába van kész terved mindig közbe jön valami és akkor lehet agyalni hogy is tovább. Az meg ha kezedben egy tervel elmész egy lakatos műhelybe legyártatni egy "sütőt" nem az anyag ártól dobsz egy hátast hanem a munkadíj lesz horror. Egyszóval ha nem tudod megadnak összehozni akkor mélyen zsebbenyúlós a játék, de hát ez a luxus ára
-
soldi3r
veterán
Mint írtam, nem otthon kell vele bűvészkedni, hanem keresni kell egy acélszerkezet gyártót egy rajzzal. Otthon sem jössz ki vele olcsóbban, mert te kb brutto 325-ért veszed a vasanyagot, ő meg kb netto 200-ért.
A baj ott van, ha valaki havi 2-3 eladott példányból akar megélni. Egy jobb lakatosnál pedig egy ilyen alkatrész 1 napos meló. -
Essejó
Topikgazda
Ok 70 K a lemez, mi kell még?
Miből készült a rács? Expandált lemez, ponthegnesztett hullámrács, saválló rúd, esetleg lézer vágott lemez vagy csak betonvas? Mennyi flex korong ment el, és hegesztő pálca, esetleg Co is volt? Kellett egy felszerszámozott műhely, néhány kerék, fogantyú, hőmérő, alkiton hőálló festék, menetes szár, csavarok egyéb apróságok. Esetleg a festés előtt egy homokozás, vagy flex és néger tárcsa vagy drótkorong. Lakatos vagy és a műhely adott, szóval van gyakorlat? Vagy nem ilyesmiből élsz , de van egy "hobbi" műhelyed, hogy ami kell a ház körül azt meg tudd csinálni?
Mit is akarok ebből kihozni? Ja igen, szóval magadnak megcsinálva persze olcsóbb a felénél is, de ha egy offsetért kellene minden szerszámot megvenned ami kellhet, plusz a hozzá való anyagokat, amiket adott esetben táblában és szálban kapsz, és még némi lakatos gyakorlatod sincs. Akkor megértem azokat, akik megveszik a készet. -
Essejó
Topikgazda
Előbb utóbb minden hmm.. versenycsapat kitalálja a tutit, és megpróbál piacra dobni a nevével fémjelzett, offsetet, szekrényt, rubot, bbq szószt, "enyhén" túlárazva, és valamilyen szinten még is viszik tőlük. De elmész egy valami BBQ összeröffenésre ahol megjelennek az árusok is és egy "speciális 1,5-2 dl-es" Chiliszószt olyan áron akar adni amiért veszel 5 kg Csilipaprikát, és módjával de még azt is megveszik. Szóval amíg veréb van addig...
-
soldi3r
veterán
Szerintem sok. Kicsit túl van lihegve ez a smoker dolog.
Ez kb 1 tábla lemez, 2 szál zártszelvény, meg néhány apróság. Ha beballagsz egy lakatos céghez, egy rajzzal, akkor ha munkadarab súlyát megszorzod 4-600-zal és annyiért legyártják. Épp most csináltam egy offszetet, a lemez költsége kb 70 ezer ft. -
lemmy71
Topikgazda
420 ezret ezért az [offset szmókerért]
max 250 - 300 körül lenne a reális ára anyaggal munkával együtt.
-
Essejó
Topikgazda
Iron Workers Bbq "iwbbq"
IRON BLOCK SMOKER bemutatja:
🙏 Az új termék neve:
IRON CUBE SMOKER
Csak, hogy lássátok...nálunk folyamatosan zajlanak a fejlesztések!
Egy mindenki számára könnyebben elérhető szmóker gyártása volt a cél.
👉-Agyaga 4 mm hidegen hengerelt lemez.
👉-3 db gn 1/1 rács.
👉-Saját rozsdamentes edény.
👉-Lógatásra kialakított konzol.
👉-Kivehető deflektor.
👉-A deflektor és a vizestál kivételével direkt sütési zóna.
👉- Van mód digitális hőmérő bevezetésre is.
A szmóker méretei:
👉- magasság: 1030 mm
👉- mélység: 680 mm
👉- szélesség: 570 mm
Rács méretei:
👉- 530x325 (3 db)
A rácsok közötti távolság:
👉-100 mm
🔥👉-Rendelhető külön applikálható szigetelés! (Feláras, ára hamarosan)👈🔥
🔥👉-A sütő rendelhető külön tűztér ajtóval is. (feláras +19.000 ft)
Azon dolgoztunk, hogy egy alsó kategóriás kerámia grill ára alatt legyünk, 3x-os kapacitással.
👉Úgy néz ki sikerült. ⚠️👍
A képeken az egyik teszt modell látható!
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Essejó
Topikgazda
Azt pontosan még sosem. Én elég szabadelvűen készítek szószt, a tűzhely mellett ott a fűszeres polcom, az alapokat, paradicsomszósz, barna cukor, só, bors belerakom a lábasba. Aztán ami a kezem ügyébe kerül és tetszik beledobálom. Mondjuk a kínai kacsafűszert még eddig kihagytam.
Meg nem szoktam grammozni, hanem hasra ütve. Mondjuk bírom amikor azt írják, hogy evő kanál. Benyúlok a fiókba és minimum 6 féle különböző méretű evőkanalt kiveszek, de teás és kv-s kanálból is 4-5 különböző méretűt. Ezért van egy igen ronda kb 70 éves Alu evő kanalam arra áll rá a kezem a főzés közbeni adagoláskor. Viszont már többször elhatároztam, hogy legközelebb ha járok az IKEA-ban akkor veszek Csésze - Cup típusú mérő készletet, asszem 4 db-os, de amikor ott vagyok mindig elfeledem.
-
-
-
jim bcs
nagyúr
Van más módja a faszén begyújtásnak, nem kell ott ülni mellette (kivéve ha ürügy
) és nem kell ventilátor sem, de fújtató sem, kíváncsi vagyok ki jön rá hogyan kell csinálni. Annyit elárulok, hogy 2 összetevő kell a faszénen kívül, újságpapír és borosüveg.
Na, valaki?
Aki járt már görögben és tudja az most ne szóljon, ottani 100 éves találmány és tökéletesen működik a mai napig.
-
tvamos
nagyúr
Ujabban nem szeretem a lagert, IPA-t iszok, meg red ale-t, de draga, meg hamar benyimok par uvegtol, ezert attertem a roze froccsre, mert az olcsobb, es azt is nagyon szeretem.
Regen ilyen gyujto folyadekot hasznaltam, de az budos, meg mindig elvesztettem a merteket, es 3-4m-es langot csinaltam, amitol meg anya feszult volt. Ez igy nyugisabb... -
lemmy71
Topikgazda
Így kérte a haver vagy is így szeretné
Amúgy én úgy szoktam begyújtani a grillt hogy keményfából tüzet rakok a tűztérben és ráöntök egy félzsák szenet, majd leülök mellé egy sörrel a kezemben vagy kettővel
és egy óra hosszáig előmelegítem a sütőt, legalábbis a nejemnek ezt mondom amikor megkérdezi hogy mit ücsörgök a sütő mellett
na ilyenkor néha nekem is jól jönne egy ventilátor, szeretem nyugodtan meginni a sörömet
. Magamnak is építek majd egy nagyobb sütőt tavasz folyamán és lesz benne ventilátor vagy valami kovács fújtató. Ezzel a decemberi két gill építéssel nagyon elvagyok havazva, azon kívül hogy méretre szabtam az anyagokat és homokfújattam két acél felnit, sehol nem tartok, hátha az új év új erőt ad
-
soldi3r
veterán
Szerintem felesleges ventilatorozni, kell egy "disznoporzsolo", azzal be lehet durrantani a faszenet rendesen, utana pedig mar nem alszik el, csak alul is legyen racs, hogy kapjon levegot.
Sokszor tul vannak bonyolitva, a szmokerek is. Oke, vannak elonyei a draga, hoszigetelt tipusoknak, pl a szekrenyek es a japan kamadok keveset "esznek", de ez csak azoknak elony igazan, akik napi szinten hasznaljak a sutoket.
Aaron Franklin Masterclass sorozatban hasznalt sutojet erdemes megnezni, nincs rajta meg levegonyilas sem. -
lemmy71
Topikgazda
Na ez erről beszéltem egy vérbeli barkács ember magának is megcsinálja, amúgy kitudnám fizetni meg még ha olcsóbb lenne akkor sem kellene, nekem az jelenti a kihívást ha magam csinálom, olyan érzés ez nekem mint egy narkósnak egy szippantás
Félre téve a viccet egy kartonból megcsinálod a sablont, átrajzolod a lemezre és kivágod, egy ilyet egy combosabb szögvason meg is tudod hajlítani.
Hát igen ezekkel a kisebb elektronikai cuccokkal nem érdemes bajlódni, 500 forintért tokkal vonóval veszel kettőt hármat, a kis kínai egy tálka rizs áráért, egy zsákkal gyárt ilyeneket naponta
Lomtalanítás volt egy háznál és egy ilyet találtam [öntöttvas grill] haza is hoztam, agyalok rajta hogy mibe is tudnám beépíteniolyan 40 centi a rács átmérője, talán egyszer használták
-
Essejó
Topikgazda
Máris van aki szintén sokallotta a 47€-t
Most néztem, gondolom a Karácsonyi akcióban felment az ára. 57€
-
Essejó
Topikgazda
Pepita ugyanazt a cuccot kínálja a magyar web áruház is pl:
Ha jól tévedek most olyan 304 Ft a dollár.vagy:
Értem én, hogy cég és más árréssel kell dolgozzon mint amikor én magamnak rendelek, de akkor is.A Gömbgrill szmokeresítő meg nekem se ér 20 Ezret, és még nem is rád gondoltam célközönségként.
Szerintem te is vagy én is lehajtanánk egy darab lemezből, aztán némi flexelés és kész is. Egyébként továbbgondolva egy ilyen elven készített lemez bármelyik fedeles faszenes grillből képes egy indirekt szmóker pótlékot csinálni.
De akinek se eszköze se lakatos ismerőse, viszont van egy klassz Weber 56-os gömbgrillje annak megoldás, hogy indirekté tegye a sütést egy mozdulattal. Félreértés ne essék, de se a Weber se a Landmann Gömbgrillek, nem bilibádogból készülnek! Ne keverd őket össze a Tesco gazdaságos grill utánzatokkal.Elég megemelned a fedőt és érzed, hogy van benne anyag. Természetesen nem 3 mm-es acélról van szó, de az felesleges is a gömb esetén.
-
lemmy71
Topikgazda
Hát igen az alin vannak nyomott árak rendesen
és sok silány termék is sajnos
Hőfokmérő órákat majd én is onnan akarok venni, remélem "nem nyúlok nagyon mellé"
A gömbgrill smókeresítése, hát nem tudom nekem biztos nem érne közel 20 ezret az a vizestál, egy két ezres egy rozsdamentes kutyatányér
Az a vékony bili acél amiből ezek a gömbgrillek készülnek, a vizestál max arra lenne jó hogy ne száradjon ki a hús.
Ha már smóker akkor itt van [Texas íze Németországból] érdemes megnézni az összes részt
-
Essejó
Topikgazda
Plusz megnövelné a stabilitást.
Én nézegettem a hőfok automatizálást. Az ajánlott füstgáz érzékelőt már nem forgalmazzák, de ajánlanak helyette másikat. Árban ugyanannyiért: 14K HUF, jó hogy lehet kapni.
Kicsit keresgéltem az Aliexpressen és ha ott veszem akkor a feléből kijön.Aztán ránéztem a többi alkatrészre is és tuti az Aliról veszem meg őket ha rászánom magam az építésre. 14 K helyett kb 7K, 1500 Ft helyett 250 Ft + szállítás és hasonló különbségek vannak.
Érdeklődés esetén elküldöm a linkeket, hogy másnak ne kelljen már keresnie.Az előzőt sikerült magamnak címeznem
-
Essejó
Topikgazda
Egy érdekes kiegészítő, Gömbgrillek Szmókeresítéséhez!
[link] -
lemmy71
Topikgazda
Igen valami hasonló turbó vagy keskeny csőventilátorra gondoltam én is, hőfokszabályzás nem lesz majd kapcsolgatja a gazda ügyesen a kezével
Egy vasfelni lesz a talpa és egy 65 mm rozsdamentes acélcsővel lesz összekötve a felső felni, a csövön keresztül menne a levegő, felülre egy tetőformára hajlított bevagdalt acél lemezre gondoltam amiből szépen jönne a huzat a faszénnek. 95 centi magasra terveztem az szerintem kényelmes. Azon agyaltam még hogy az alsó felnire kellene egy gumit rakatni, jól mutatna
-
Essejó
Topikgazda
Egy lehetséges ventilátor, 9.68m3/h légszállítás csak elég egy kis grillnek.
De akár a Közel a tűzhöz féle hőfokszabályzót is bele építheted. -
lemmy71
Topikgazda
Télre már be van tervezve két grill gyártás a haveroknak, már ide is hordták a sok rozsdás vasat alapanyagnak
lesz egy cirka hat-nyolc szeletes ami egy lábon álló vasfelniből lesz, annyi volt az extra kérés hogy a talp is felniből legyen és abba rakjak egy kis elektromos ventilátort ami rásegít majd a faszénre, ezen még agyalnom kell
A másiknak egy cirka 100 literes acél tartályt hoztak, az egyszerű lesz csak az a bibi hogy a kinai plazma vágom feladta a harcot
most keresem az utódját az alin
de így lesz időm legyártani a sütőrácsot, azt 12 -s köracélból hegesztem össze, örökös lesz mint a nyomorúság
Tavasszal meg nekikezdek a sütőszigetnek, ebből a közel kétezer darab összeharácsolt kis és nagyméretű téglából
Ráadásul a lányom is kitalálta hogy az emeletre költözik és alakítsam át neki a szobát
Szóval ha ezekkel megvagyok akkor jöhet a smóker
Tetszik amit linkeltél, ez a sok vas vas hátán a gyengémahogy néztem árban sincsenek elszállva. Egyetlen egy ami szúrta a szemem, az a "kamu szegecs" utánzat, ezen a szinten már hagyományos hőkezelt szegecscsel kellett volna összerakni a "vasat", mint ahogy a hidakat vagy a titanicot szegecselték
Más szempontból le a kalappal a srácok előtt
-
Essejó
Topikgazda
A L P H A & O M E G A🔥
hamrforge.com -
Essejó
Topikgazda
Pécs és közellakók Figyelem!
Németh Tamás:ünnepi hangulatban van – Tóth Róbert és további 5 ember társaságában, itt: Bagolyvár Vendéglő És Fogadó.18 órája · Pécs (Baranya megye)
Péntek este a strandkorlátkék ugyanebben a pózban mint a második képen fog kacsingatni Rátok,a menü az hátrébb a sorban,legelöl meg a szakállas éppen pakol befele a füstbe.
Éhesen gyertek,de ha érdekes lehet a begyújtás,a rubok,a fa témái,nézzetek be este és egy pálinka mellett elmesélem egy renitens Pokolfajzat mindennapjaival együtt mindezeket ,és megmutatom ezt a nagyon jópofa kockát is az IronBlockot,ami nekem is a kedvenc és legjobb játékszerem....#chef #bbq #beard #basszodafüsttel @ Bagolyvár Vendéglő És Fogadó -
Essejó
Topikgazda
Inkább mint egy Kamado
A kamado grill története.
Agyagedényeket az emberek évezredek óta használnak főzésre. Ezek a világ minden pontján megtalálhatók, közülük a legrégebbinek a korát a régészek több mint 3000 évesre becsülik. Ezeket az agyagedényeket tartják a kamado őseinek.
Az agyagedények a világ különböző részein eltérő módokon fejlődtek. Indiában a tandoort használták, Japánban pedig a mushikamado volt elterjedt. Ebben párolták a rizst ünnepi alkalmakkor. A mushikamado egy kerek agyagedény volt, levehető fedővel és főként Dél-Japánban volt jellemző. Ebben az időben már szeleppel is ellátták az edényeket a jobb hőszabályozás érdekében, és inkább szénnel, mint fával melegítették őket. A mushikamado a II. világháború után keltette fel az amerikaiak érdeklődését. A kamado szó japánul tűzhelyet jelent. ForrásA két amerikai márka a PRIMO és a Kamado Joe kerámia grill-, és barbecue sütők a kamado sütők csúcs kategoriáját képviselik.A lemezből készült sütőkkel ellentétben a vastag kerámia fal teljesen érzéketlen a külső környezeti hőingadozásokra, vagy szélre, 110-120 fokos barbecue sütőhőmérsékletet gond nélkül tart stabilan akár 24 órán keresztül is, utántöltés nélkül. Forrás
Itthon az erősen promótált Big Green Egg terjedt el tán leginkább.
Ha valaki ezeket túl kicsinek találja, az nézzen el a Komodokamado oldalára.
-
supercow
őstag
Ugyan nem pit meg szmóker, de Georgy KAVKAZ -t néztem egy ideig és érdekes kajákat csinál közben egészségesen tolja hozzá a saját vörösbort
Pl ez a tandoori sütős nutria
vagy a töltött káposzta tetszett.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest