Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
sbazsi
veterán
1-2 necces csak, többi megvan.
ill 7-es sincs, bár ha kell, kocsiból láthatósági mellény.Első lámpa vicces, mert ami van nekem, abban a led zöld, viszont a prizma fehér. ezexerint qka?
És mennyire büntetnek ha nincs lámpa? Nem tervezek rendszeresen lámpa nélkül közlekedni, csak egy próba erejéig a ligetben +oda
Keresek hátsót is, elvileg van valahol... De ki tudja hol... -
Tamoo
MODERÁTOR
ezek szerint hátra még prizma is kötelező a lámpán kívül? nem is tudom már hova feltenni.
Reflexcsíkos gumi nem váltja ki a küllőprizmát? (tudom szó volt már róla, de nem emlékeszem)
csengő-t hülyeség kötelezővé tenni az életben nem mentem még olyan helyen, ahol szükség lett volna rá, városban meg használná aki úgy érzi. Én kire csengetek? autósokra vagy őzre?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz sbazsi #33393 üzenetére
Kötelező tartozékok:
1. előre fehér fénnyel világító lámpa
2. hátulra piros fénnyel világító lámpa
3. hátulra piros prizma
4. első kerékre legalább egy sárga prizma
5. csengő
6. két, egymástól függetlenül működő fék
7. lakott területen kívül éjszaka vagy rossz látási viszonyok mellett fényvisszaverő ruházattAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ludsimon
veterán
Na, rácsesztem!
Mivel nagy a fejemre a sisak L-es (Casco Alpen, piros-fehér), jól megszorítottam, és megszakadt az egész dolog, és letört.
Vehetek másikat.
Úgyhogy rendeltem most egy antracit színben, M-eset.Zöldkosaras volt, elmentem, de nem volt a boltban.
Na, jól van, most fogom rendelni.[ Szerkesztve ]
undefined
-
sbazsi
veterán
Ilyen a bicajom. Itt még kerékcsere és javítás előtt.
nyilván találok olyat is, ami méretben passzol. egyébként csak példának linkeltem be...
5800 must go... -
amargo
addikt
válasz sbazsi #33391 üzenetére
Amit linkeltél telefontartó, ha jól látom 22,2-25,4mm. Ezért ezt egy 31,8-ra már nem tudnád használni. Nem tudom milyen kormányod van, de ha külföldről rendeled érdemes figyelni.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
sbazsi
veterán
nekem mintha balra húzna. aztán lehet béna vok.
tegnap kicsit túlhajtottam magam, de többet egy darabig tuti nem sportolok 2x egymás után egy nap. pláne nem 1-2 óra pihenéssel.egyébként a nyergen tegnap sem tudtam megülni, inkább két tekerés között álltam az egyik pedálon. bár most már nem fáj annyira, mint a múltkor.
na meg előkerült az egyik lámpám, szóval kb semmire sem jó. Legalábbis arra nem, hogy én lássak...
ezzel kapcsolatban egy kérdés: kresz szerint előre-hátra kötelező Most nem azt az 500 ft-ot sajnálom, amiből veszek hátra is egy hasonlót, hanem ezt, hogyha bejön az esti tekerés, akkor veszek egy picivel jobbat -
fidig
tag
válasz sbazsi #33390 üzenetére
Igen, szépen fokozatosan hozzá kell magad szoktatni, az a lényeg, nem szabad magad túlhajtani. Nyár végére menni fog már a 20km is 1 óra alatt.
Amúgy tegnap én is voltam 1 órát fallabdázniszerk.: tavaly hosszú idő után kezdtem el megint bringázni és nekem is eléggé ide-oda ment a bringa, ha nem fogtam a kormányt, de próbálgattam és hamar ráéreztem újból
[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
sbazsi
veterán
-
sbazsi
veterán
városliget mellett. nekem jelenleg 1 óra kb 10km. igaz csak kétszer voltam, először, akkor nyilván nem megy olyan jól, és tegnap, 1 óra squash után. lesz ez még több is.
annyira be kell járatnom magam, hogy még a vállam is fájt, a túlzott előrehajolástól/támaszkodástól (a kormányon) -
amargo
addikt
válasz Manitou #33368 üzenetére
Dashboard oldalon a workouts-alatt van egy import workout. Viszont simon is kereste régebben így nem tudom, hogy mennyire emlékszik rá, hogy mi lett végül a megoldás, de lényeg az, hogy mintha elsőnek ez az opció nem lenne ott, de a linket is mellékeltem, hátha úgy már meg lesz
sbazsi arra figyelj, hogy a kormányodon még legyen hely, mert ez a tartó túlméretezettre (31.8) már nem fog felmenni.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
sbazsi
veterán
bízom benne én is.mennyire életveszélyes a biciklire telefontartót felszerelni? főleg a sportstracker, és hasonló progik miatt kérdezem. és melyik a biztosabb pont? Egy ilyesmi tartó, vagy egy lidl féle hűtőtáska-térképtartó Nem hiszem, hogy a közlejövőben szükségem lenne hűtőtáskára, mert ahhoz messzire ki kellene menni a városból. Az pedig még messze van. Ha pedig a városban tekernék mondjuk 2 órát, akkor bárhol tudok vizet venni, szóval ez nem szempont.
Inkább egy esetleges esésnél a telefon épsége. -
AXisBOLD
addikt
válasz Thulcandra #33384 üzenetére
köszi.
azért nem vennék ilyet, mert a bringa nekem 24/7 közlekedési eszköz. de ezt meg nagyon félteném, hogy ellopják. viszont ilyen 30-40k-s csodákat se akarok venni, mert az meg olyan félmegoldás. nagyon szeretek bringázni és szeretnék egy nagyon jó paripát, a mostanit egyébként is már 13 éve nyúzom.
szóval nem tudom mi legyen, nincs ilyen mozgásérzékelős eszköz, amit valahol elrejtek a bringán, nálam meg van egy vevő és pl.: 30m-ig sugároz, ha elmozdítják akkor pedig becsipog .
Aurea mediocritas
-
Tothgera30
Ármester
Az egész ott kezdődött hogy egy Caprine Epic 30 Disc kerékpár itt a környéken eladóvá vállt, és a tulaj jó áron megválna tőle (50k-t adnék érte). Sajnos nem ismerem a márkát, és nem tudom hogy ez a modelljük milyen használatra lett tervezve. A másik probléma pedig az hogy a váza csak 18"-as és én 185cm magas vagyok. Több kereskedő mondta hogy minimum 20"-as vázzal vegyek kerékpárt (a mostanit is kinőttem), de azok elég magas áron mennek, használtan meg lehetetlen szerezni egy jó példányt. Ennek a Caprinak pedig a színe is tetszik, viszont a váz mérete zavar, mondhatni úgy hogy ha 20"-as váztól nagyobb lenne, azonnal elhoznám. Ki, mit ajánl a probléma megoldására, de elsősorban pénztárcakímélő megoldást keresek.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Thulcandra
senior tag
válasz AXisBOLD #33383 üzenetére
Városi aszfaltos hajtásra megfelel és ha rád jön a túrázhatnék akkor nem túl durva terepen is egész biztos jól szerepel.
Az, hogy megér-e annyit vagy sem, nos a KTM alapból szerintem jó márka, de az alkatrészek a döntőek rajta. Annyira azokhoz egyelőre nem értek, de feltételezem, hogy KTM -en biztos jó minőségű alkatrészek vannak.
Persze ilyenkor minden új modell úgymond "túl van árazva" mert szezon eleje van (szezon végére olcsóbb lesz jó pár ezressel), de én úgy vagyok vele, ha ez tetszik és van rá keret, akkor le kell csapni rá.Majd jönnek a többiek és úgyis elmondják, hogy inkább használtat vegyél jobb alkatrészekkel, újat meg szezon végén, meg ilyenek
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
AXisBOLD
addikt
üdv.
ez a bringa megér 100k-t, illetve érdemes városi, aszfaltos hajtásra? KTM Life One
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
KrAt
veterán
válasz sbazsi #33367 üzenetére
No para, én is hasonló versenysúllyal vagyok most, és az első 10-20km volt a para, utána már erőteljesen érezni lehetett a különbséget, mostmár ilyen 5-10km odébb bringázás meg se kottyan, pedig még csak 104 km-t mentem a bringával mióta megvan, és előtte én se sokat tekertem
Kitartás, menni fog
-
KaraDani
addikt
válasz Manitou #33374 üzenetére
Én azért utolsó pillanatra nem hagynám 6000 vs 9000 local credit nem mindegy Felkészülésem ediggi évekhez képest okés, bár ma pont rontok a heti összképen, kellemesen el vagyok ázva (házibuli nálam, most mentek el a többiek). Nekem még az odajutás is eléggé kérdéses, és tényleg nem kéne sárral szétverni az új gépet Asszem megyek aludni, ~10 percig tart egy hsz megírása
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Jancsi #33379 üzenetére
Újabb tipp: Apáthy-szikla?
Akkor azért mentetek szintet eleget, a Csergezánra elég szépen meredek a feljárat.
mod: Ja nem, ha ott volt, akkor az a Tarnai pihenő volt, a Csergezán alatt valamivel.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz Jancsi #33376 üzenetére
Helyszín és km alapján a Hárs-hegy tetején lévő Kaán Károly kilátóra tippelnék klikk. Ott volt mellette a Kis-Hárs-hegyi is, onnan még szebb a kilátás.
Étvágygerjesztőnek: kicsit (jóval) messzebb viszont dizájnos tyúkólszerű is van, amibe ráadásul hatalmas csapatnyi jószág férne be, a Csergezán.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Jancsi
aktív tag
válasz Manitou #33366 üzenetére
Igen ott, nem egyenesen be az erdőbe, hanem az erdő melett egy jómiőségű döngölt út. Azon végig, majd a házak előtt lefordulni balra, majd végig egyenesen és Bodán lyukadsz ki.
Ariadne
Fél szemmel azért rá rá nézek néha a fórumra, csak hozzászólást írni van ritkán időm. Még azt sem írtam meg, hogy múlt héten merre tekertem. 3 napot egy barátomnál tölöttem Bp.-en. Szenendréröl felmentünk a Hubetus házhoz, majd onnan át Dobogókőre, rövidítve egy egyenes úton (sípályán, amin még tolni is kegyetlen volt felfelé a biciklit nem hogy hajtani ). Másnap azt hiszem János-hegy, és valami másik hegy aminek a tetején engem egy tyúkólra emlékeztető kilátó van ( hát no vidéki gyerek vagyok ) párhuzamos lécekböl áll az oldalfala amik között kb ugyanannyi rés van, mint amilyen széles a léc, 4 vagy 5 szintes és az első szint beton. Kellemes kis évadnyitó tekerés volt, 2 nap alatt 100km, de azért jó lenne a nyár végére olyan formába jönni, hogy egy nap alatt le bírjam ezt tekerni
-
Ariadne
őstag
válasz Manitou #33374 üzenetére
No igen, költséges tud lenni az a maraton, ha a nevezési díjon túl még valamilyen alkatrész is tönkremegy a full sáros pályán... Tavaly egyik srác a középcsapágyat bukta rajta.
-
sbazsi
veterán
legalább 15 (de lehet van az 18 is) éve nem ültem bicajon. az kimeríti a sokáig fogalmát
Az alkatom sem épp járul hozzá a könnyű megszokáshoz. 130 felett, vaságy nélkül...Szóval türelmesen szenvedek, és várom, hogy megszokja. Ha nem, akkor kb 3 hét múlva elkezdek nézelődni. Addig is heti 2-3 alkalommal ráveszem magam 10 km-re.
[ Szerkesztve ]
-
fidig
tag
Ment pü gps témában
A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
sbazsi
veterán
válasz Manitou #33353 üzenetére
sbazsi sport trackert kipróbáltad már élesben?
igen, tegnap kocsival (kimentem a decathlonba gatyát venni) , és ma biciklivelTamoo: sbazsi: egy 200km-t után azért már el szokott dőlni, hogy összepasszoltok-e. Szerintem jobb rászánni azt a pénzt egy megfelelő nyeregre, mint szenvedni...
Jelentem, 20 km-nél járok. Lassan mennek a km-ek, mert most kezdtem, meg fogyni is kéne (ezért kezdtem el.)
Akkor jól saccolom, még mondjuk 4-5 alkalom, aztán kiderül Vagy legyen még legalább 15 -
fpeter07
veterán
válasz Vasinger! #33348 üzenetére
Én is voltam délelőtt, de az a szerszámos izébe (nem a táskás hanem a sima) nem volt semmi használható cucc benne, így vettem vmi kekszet, üreskézzel nem térhettem haza
Manitou: Sejtem hogy nem egyenrangú a 2 "verseny" de azért nem mind1 hogy ezer vagy 6 ezer forint (pólóval). Meg messze is lenne nekem.
Fidig: Tesóm Gps-én IGO 8 van, talán tudnék segíteni. -
Jancsi
aktív tag
válasz Manitou #33325 üzenetére
Nem tudod, hogy a Bodaszőlő felé veztő úttal mi lesz a 4-es elkerülő miatt?
Pénteken akartam csinálni egy Pallag, Boda, Zelemér, Józsa kört terepen, de nem tudtam lekanyarodni Boda felé, mert volt egy kis domb kereszbe az úton, gondolom, hogy ne hajtsanak be. Így Józsa után tettem Nagymacs felé egy kitérő, hogy meg legyen a táv. -
Vasinger!
nagyúr
válasz Manitou #33355 üzenetére
Köszönöm, megóvtam magam 800 Ft kidobásától az ablakon, aminek örülök, hisz az majdnem 4 hot dog a suliban.
De arra szerelőkészletre szerintem lecsapok: Katt. Ha elviszem egy túrára, azért elég jól jöhet, ki tudja mi mehet tönkre, bár a belsőn kívül sok nem mehet tönkre a vason, hála a teljes Deore felszerelésnek.
Tamoo: Köszönöm a te véleményedet is, nagyban hozzájárult a döntésemben.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Vasinger! #33354 üzenetére
jólvan, csak gondoltam ér valamit a véleményem, mivel nekem volt ilyenem...(egyébként szerintem nem találsz olyan embert, aki ajánlaná...)
Szerk.: a táska az megéri. Múltkor is volt egy ilyen akció a lidl-ben, akkor én is vettem egyet. Nem tudom ez mekkora, de abban még egy pótbelső is kényelmesen elfér.
sbazsi: egy 200km-t után azért már el szokott dőlni, hogy összepasszoltok-e. Szerintem jobb rászánni azt a pénzt egy megfelelő nyeregre, mint szenvedni...
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Szerintetek van valami értelme egy ilyen huzatnak? Kényelmesebb lesz az ülésem? Elég olcsó, szerintem ennyiért ajándék, ha használ valamit.
[link](#33316) fidig: hullámos gumicsík biztosítja a tapadást, konkrétabban körülbelül 2 cm amplitúdójú és 2-3 mm vastag szinusz-görbe Ha ez nem elég, akkor gyanta, borotva, epilátor
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
sbazsi
veterán
ma mint második tekerés, sikerült a városligetben 10 km-t tekernem. kb 1 óráig tartott
egy kérdés: létezik androidra is ilyesmi progi, mint a nokia sportstracker?
szerk: még egy kérdés: asszem holnap is gond lesz az üléssel. ha még 4-5 (vagy szerintetek több ) alkalom után is gond lesz, kénytelen leszek nyerget venni.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
már leírtam többször, de leírom megint: nem ér semmit (nagy böszme lesz tőle a nyerged, azért fog nyomni, vagy félrecsúszkál... szóval sok minden csak nem jó). Örülök, hogy el tudtam adni, pedig az enyém jóval minőségibb volt ettől. Ne ess abba a hibába, hogy pénzt adsz ki rá.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz peugeotmate #33347 üzenetére
Kb. 2 perc alatt leszavaztam! A Herman Ottó-ban gyorsan ment.
undefined
-
Vasinger!
nagyúr
Nah, ma megvettem a sárhányót a Hai Rise-ra: Ezt.
Nem azt mondom, hogy minőségi, de a célnak megfelel és olcsó.
Viszont a bicó így még vadabbul néz ki.Holnap megyek még a Lidl-be, ilyet venni: Link
Szerintetek van valami értelme egy ilyen huzatnak? Kényelmesebb lesz az ülésem? Elég olcsó, szerintem ennyiért ajándék, ha használ valamit.
Vélemény?
-
Manitou
veterán
Közeleg május 31. és ezzel kezdetét veszi az idei topmaratonok első versenye a Szilvásvárad maraton
Kacérkodok egy középtávas indulással, csak edzeni se ártana rá.
Valaki nevezett már?[ Szerkesztve ]
-
detroit17
tag
Cső! mindenki!
tegnap nem tekertem ma eső volt holnap remélem nem lesz eső
na mind1 3 napja letekertem a leggyorsabb távomat 41,3km ---30,2km/h átlag
nagyon jóó nem gondoltam volna a 27-28km/h átlag simán kijött
úgy hogy látom az eredményét az edzésnek
majd május elején ha el tudok menni elmegyek egy versenyre kipróbálom magamat! -
dqdb
nagyúr
válasz CoolBoy323 #33337 üzenetére
Frigoria Kiadó műve a térkép, nekik van ilyen térképük is.
Figyelem: az oldal trójaival fertőzött, szóval csak óvatosan nézelődjél ott ... ezért inkább kimásoltam a lényeget:
Méretarány: 1:250 000
ISBN: 978-963-9586-19-2
Szélesség: 15.5 cm
Magasság: 26 cm210 oldal; spirálkötés; 100 túraajánlat, háromnyelvű útikalauz; színes fotók, négyszínnyomású térkép.
Rendszeresen aktualizált kiadás. Magyarország részletes, színes, többnyelvű kerékpáros atlasza 100 túraajánlattal, amelyet jól használható útikalauz, a látnivalók ismertetése és hasznos információk egészítenek ki. Az 1:250 000 méretarányú térképen a kerékpáros túraútvonalak behálózzák az egész ország területét. Újdonság az EuroVelo® útvonalak magyarországi szakaszának, valamint a szomszédos országokba átvezető nyomvonalaknak az ábrázolása. A részletes térkép 100 túraajánlatot ábrázol, több száz variációs lehetőséggel. A túraútvonalak az ország legszebb vidékein vezetnek keresztül és a legjelentősebb turisztikai látnivalókat kötik össze. Elvezetnek számtalan érdekes történelmi, régészeti, néprajzi nevezetességű helyre és természetvédelmi területre. A jól áttekinthető térképen könnyű tájékozódni. A túrák többnyire kis forgalmú országúton, helyenként zöld táblácskákkal (az erdőben fára felfestéssel) jelzett ún. kerékpárbarát úton, néhol földúton haladnak. Speciális túrák vezetnek a folyó menti gátakon. A túrák útvonala változó terepen és utakon, gyakran természetvédelmi területen vagy tájvédelmi körzetben, ill. azok határán halad. A Látnivalók c. fejezetben három nyelven, vázlatosan szerepelnek a városok, helységek legfontosabb látnivalói (műemlékek, múzeumok, régészeti, népművészeti emlékek, természeti szépségek, természetvédelmi területek), és néhány hasznos tudnivaló: információs irodák, szálláslehetőségek (hotel, motel, ifjúsági szállás, kemping), kerékpárszervizek, kölcsönzők. Ez a kerékpárosok számára ideális összeállítás jól használható út közben, de a túra tervezésekor is. A kiadványt illusztráló szép fotók pedig kedvet ébreszthetnek a túrázáshoz vagy az úti cél kiválasztásához.
Ár: 3.990 Ft helyett 3.192 Ft
Borító:
Google Maps alapm léteznek még oldalak, de nem tudom, ezek mennyire pontosak/naprakészek, most csak ez az egy ugrott be: bringautak.hu
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
ludsimon
veterán
válasz peugeotmate #33334 üzenetére
Bringára lehet szavazni?
Mi már fent vagyunk pesten, megyünk egyenesen a szavazó fülkébe.
Első szavazásom.
Izgulok, hogy IDŐben oda érjünk![ Szerkesztve ]
undefined
-
dqdb
nagyúr
válasz Ariadne #33331 üzenetére
Tipp 2: innen le is töltheted, ha nem jársz arrafelé.
Az imént voltam szavazni, és ha már lementem, akkor ezt egy gyors, végén boltlátogatós 10 km-rel toldottam meg. Jövök ki bringás felszerelésben a szavazókörből (aki látott pénteken, tudja, hogy mire gondolok), és éppen kiszállt egy 75 környéki dáma kisminkelve, felékszerezve, nyári kalapban, kiskosztümben egy taxiból és ment be szavazni. Hiába, az ilyet nem tanulni lehet, hanem születni kell rá
-
peugeotmate
őstag
Én dél-budai vagyok tehát már gyakran jártam a kopaszin. Szép, nyugis hely, mindenképp érdemes eltekerned oda. Egyedül az zavaró, hogy egy csomó épület/építmény tök üresen áll megépülésük óta és senki nem foglalkozik velük... (De van ott azért egy étterem meg a rendőrség mellett egy itató is. Ezzel be is van fejezve a sor!) Amúgy elég sokan szoktak ott sétálgatni, szóval nem egy ilyen "bringacsapatós" hely. Inkább egy relaxálós!
Látom már beelőztek, de úgy látom, hogy hasonlót írtunk!
[ Szerkesztve ]
meg
-
Ariadne
őstag
Igen, érdemes, egy megnézést megér. Gurulj végig a fapallós részeken oldalt nyugodtan, és érdemes elmenni a legvégéig. Mindezt persze ha nincs ott épp ezer ember, mert akkor csak gyalogosszlalom, de hétközben dél körül valszeg nem lesz tömeg.
Tipp: keróutakról térképet lehet ingyen elhozni a Bárczy utcából a Deák térnél, a fővárosi önkormányzat ügyfélszolgálatánál, az alapján akár Budaörsig is ki tudsz tekerni onnan. Viszont ha véletlenül BME-re jársz, ott ne hagyd sosem kikötve a bicódat, ipari méretekben lopják a bringákat.
-
Tamoo
MODERÁTOR
outisoknak nyálat csorgatni [link]
-
Undoroid
őstag
válasz ludsimon #33276 üzenetére
Sziasztok bringások!
Látom,hogy meg akarsz szabadulni a pilácsodtól...Csak a kíváncsiság kedvéért,de dobj rám egy privit a kütyüd áráról!
Előre is köszi!
* * *
Ma ismét letekertem a szokásos távomat.Remek idő volt,de alig találkoztam valakivel az erdős részen.Pedig ilyenkor szoktak a legtöbben kocogni,tekerni...Sebaj!Legalább nem kellett annyit kerülgetni másokat.Kényelmes (átlag 23Km/h) tempóban mehettem!
Lehet,hogy volt már róla szó,de vajon a hátsó keréken miért kopik jobban a köpeny,mint az elsőn?Egyszerre cseréltettem le mindkettőt,ugyan az a típus!Kizárólag kényszerűségből szoktam blokkolva fékezni,de ez kb. 300 fékezésből egyszer fordul elő...Legsűrűbben az első féket szoktam használni(balkezes vagyok), a hátsóval csak kiegészítem az első féket!Elsősorban aszfalton megyek,kerülöm a sárdagasztást!A belsők nyomása teljesen egyforma (2.9-3Bar) Nem szoktam "agárkodni" sem a bringámmal!
és
Így közelről nézve igencsak megérett mindkét köpenyem a cserére... Ezen kívül a láncom és a racsnim is!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
KrAt
veterán
Csütörtökön délelőtt csak 1 előadásom lesz megtartva, az 11-ig tart, utána gondolkozom, hogy lenézek a Kopaszi-gátra bringával, még úgyse voltam ott, és arra jönnék haza BKV-val, akkor megyek már inkább kétkerekűn..
Érdemes oda lemenni?
-
Manitou
veterán
Ma Lorcsival mentünk egy kisebb kört. Debrecen-Pallag-Józsa erdőn át majd vissza aszfalton Debrecenbe. És ha már így adódott kipróbáltuk a Nokia Sport Trackert.
Csináltam acuntot, de nem vágom hogy működik ez a feltöltés
Az adat megvan a telefonban. Az a baj, hogy telefonról közvetlenül nem tudok feltölteni netre. Előbb az adatot át kéne menteni a szgépre, és onnan feltölteni a nokia oldalára az adatot. Ez miben menti a dolgot DAT formátum -
ludsimon
veterán
Mindenki!
Akinek a 20-as számom van meg az írjon rám, mert változott 30-asra pár hónapja!!!
Pü-ben dobom.undefined
-
KaraDani
addikt
válasz ludsimon #33321 üzenetére
Nem, mert a gagyibb imbusszal elnyírtam a menetet már kicsit. Mindegy marad, nincs bajom vele, csak barátomnak kölcsön akartam adni mára a bicajt, hogy elmenyjünk kirándulni, és ezért akartam taposóra cserélni ideiglenesen. Ezért is kérdeztem, hogy van e valakinek ilyen műanyag szarja.
-
KaraDani
addikt
ludsimon: nyertél nem tudtam a bal pedált kiszedni a hajtókarból. User error, mert előbb rossz irányba szorítottam izomból, utána meg nagy erőlködésemben sikerült elnyírnom kicsit a menetet, elgurultam a récseibe, de már a szerelő se tudta kivenni Jobbost amit élből jól tekertem, simán ki tudtam szedni, amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Van valakinek a környéken (XIV ker) spd be való műanyag taposója?
-
amargo
addikt
Ariadne:
Részemről egy kimerítő tekerés volt igaz aszfalton.. hogy felérjek időben.
ludsimon:
Megkésve is, de boldog születésnapot!
Kb ~30 perc környéke volt mire felértem - visszanézve a telefon időket, valamivel alatta mert bogarásztam egy ideig, hogy merre vagyok, 21'51 2 perces telefonálás, majd 2-3 perc tájolás, 21'20 kor már Normafán voltam és a buszmegálló mellett húztam el, majd kicsivel rá, már a parkolóban voltam. Valahol a János-hegy lábánál jártam és nézegettem a kecókat. Mutáns úton mentem így volt esélyem, hogy felérjek.. Ariadne látta, hogy beszélni is alig bírtam egy ideig, de felértem
Mi már csak ilyen lámpásak vagyunk. Én szeretek látni, mert rossz a szemem, farkasvakságom van, így sötétbe főként!De örömmel olvastam, hogy mindenki épségben haza ért. Sajnos én már siettem haza, így is keveset aludtam, mert edzéssel - boulder - kezdtem másnap a napot, így már nem volt időm írni, éreztem a combom és a vádlim 1-2 kunsztnál - akasztások miatt.
-
rekid
addikt
válasz KaraDani #33309 üzenetére
Rádasul ugye az uj bringádhoz való terepen azért igencsak erőltetve vannak a térdeid. Legjobb nyújtás ha aszonny utána "legyúr" vagy ha nemis a legjobb de a legkényelmesebb az tuti
Tammo: 10-15 perc bemelegítés nagyon ajnalott kategoria. Több nem nagyon kell de kevesebb meg nem sokat ér. Igazabol probald ki egy darabig aztan kiderül h segít e vagy sem. Sportkérmek nah hát ott van millio fajta legalabb ugyan annyir rossz, ott van igazan csak kiserletezgetes.
Vagy titkos tipp: MR Lenin magneses terdtartoja. Most lattam topshopban (És még a kulcs csomod sem hagyod el mert "hozzátapad" )[ Szerkesztve ]
Gyáva népnek nincs hazája!
-
Tamoo
MODERÁTOR
bemelegítek, de közel sem 10-15 percet. De nem hinném, hogy ez a gond, mivel legalább 2-3 óra tekerés után kezd el fájni. Sportkrém nem ér erre szerintem semmit, igaz utána kínomban már azzal is kenem. (majd lehet kipróbálom előtte is...) Amúgy az se lehetetlen, hogy vmi beállítás a ludas, de nem jövök rá. Ki kell kísérletezni. (tudom hogy kell beállítani)
-
KaraDani
addikt
-
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #33303 üzenetére
Nem, mert az aláöltözet kompenzált. Én télen városon belül használtam, a sok rétegnyi ruha miatt 22-25 km/h maximális sebességgel tekerek ilyenkor. Ha terepre mész száguldozni, akkor inkább az Isowindet vedd meg.
Hasznos a felső részén található tapadós gumicsík, aminek jóvoltából nem csúszik le (ültem én már késés miatt 3 órát teljes téli felszerelésben megbeszélésen ).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy mégis miért általában virsligumiból (ugyanez igaz motoroknál, autóknál is) gyártanak nagy nyomást bírót.
Az odáig világos, hogy virsligumi nem használható kisebb nyomáson, mert nem elég ballonos, és könnyű felütni a felnit... Vastagabb gumi ellenben minden további nélkül használható lenne nagyobb nyomáson, lásd a kamion kerekei.Bár költséghatékonyság szempontjából sem érné meg nyilván, de mi van, ha egy motorra a kinézete miatt szeretne valaki vastagabb gumit a virslik helyett, ami bírja ugyanazt a nyomást?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #33297 üzenetére
Nekem Kelly's RBX van. Ez nem windstopper anyagú (az az Isowind típus), hanem simán csak melegít. Télen bevált (legnagyobb hidegben is elég volt a térdmelegítő + aláöltözet + tréningruha trió). Szerintem neked XL méretű kell (az enyém L méretű).
Én is éreztem reggel kicsit a térdemet, de szerencsére hamar elmúlt.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest