Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
Undoroid
őstag
válasz Ariadne #35399 üzenetére
" valszeg csak valami közmű csőtörés miatt szedik fel " Szerencsére (?) semmi sem tört,szakadt be,ugyanis 200-300Méterenként törték fel az utat...legalább 6 helyen!Ami az egészben a legnagyobb vicc,hogy új szennyvízcsatornát fognak lefektetni azon a nyomvonalon,mert -szégyen ide szégyen oda- a belváros ezen részén még most is van olyan hely,ahová még a szipikocsi jár! Ennek a leendő csatorna fedeleit készítették most elő!
Akkor jól emlékeztem Rád!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Ariadne
őstag
válasz Undoroid #35397 üzenetére
Persze hogy tudom, csabai vagyok. Sőt véletlenül egyes föld alatti munkákról is tudok pár dolgot, a Bartókon valszeg csak valami közmű csőtörés miatt szedik fel szerintem. A tervezett felújításokat mindig jóval előre szokták egyeztetni az önkormányzattal, mert az önkorik háklisak arra, ha a frissen felújított járdákat kezdik feltördelni a közműszolgáltatók.
Jofi81: De szép! És milyen mázli, hogy még csobbanhatsz is bringázás közben később, ha melegebb lesz a víz.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Jofi81
őstag
Megvolt a hétvégi tekerés, nagyon jó volt. Viszont újabb 35km után egy újabb defekt következett. Mindenképpen be kell szereznem egy Travel Contactot. Az előző biciklimmel több, mint 1000km után sem volt defektem, ezzel meg 70km-en kettő is.
-
Undoroid
őstag
válasz Ariadne #35369 üzenetére
Szia!
" Nem sikerült olyannal fordíttatniuk, aki ért is hozzá, plusz még elütés is van benne... Ilyen rövid szövegnél ez már művészet. "
Vannak érdekes dolgok az már biztos...Pár napja ismét bizonyítottak az "okosok" itt,Nálunk is!Szépen felújították a bringautat a Bartók Béla Úton,mert már nagyon pocsék volt.Szép,sima lett és a 'megszokott' krátereket sem kellett kerülgetni,DE...Ez kb. 3hétig volt úgy jó,mert pár napja elkezdték feltörni a bringautat! Még az új út elkészítése előtt tudta mindenki,hogy bővíteni KELL az alépítményt és azt még előtte kellene megcsinálni nem pedig utána!Nem kevés pénzbe került a felújítás,de több ésszel talán tovább is megmaradhatott volna ez az út!Szomorú vagyok,hogy itt (is) így mennek a dolgok...
Ha jól emlékszem,akkor Te is Békés-Megyéből származol?Nyilván tudod,hogy hol van az az Út?!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
venember83
nagyúr
válasz Thulcandra #35386 üzenetére
Javaslom a súlyemelést.
-
Thulcandra
senior tag
válasz amargo #35393 üzenetére
Korival csak összetörni tudom magam Edzeni meg nem szeretek ilyen gumiszalaggal vagy súlyokkal, nincs hozzá kitartásom, mert nem köt le, felesleges mozgás. Utána kell olvasom melyik sport milyen izmokat erősít aztán kombinálni. Mell - hát - kar izmokhoz pl. most megyek hamarosan evezni, úszni.
Sziklamászásra azért gondoltam mert akiket láttam ugyan mind vékony volt, de teljesen izmosak. Én is 70 kiló körül vagy 185-6 centihez, nagyon hamar meglátszik rajtam bármilyen aktivitás eredménye.Egyébként nem egészen a combom adta fel a dolgot furcsa volt mert a lábam külső oldalán a comb közepétől hátulról előre fele - lefelé egészen az alsó lábszár közepéig éreztem azt, hogy nem bírom. Nem tudom milyen izmokat érint ez pontosan.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Ariadne
őstag
válasz Vasinger! #35390 üzenetére
A bringázás intenzív aerob mozgás, tehát bizony intenzíven növeli a tüdőkapacitást. Az változó, hogy kinek mi fogy el előbb, az izmaiból az erő vagy az oxigénje, de ez edzéssel is változik. Saját magamon vettem észre korábbi években, hogy először szuszogni kell megállnom az emelkedőkön, aztán ahogy jön fel az erőnlétem, később már tüdő gondok nincsenek, max a lábam nem bírja. A bringázás végig erősíti a vádlit, combot, nyújtó és hajlító izmokat is.
Az izom térfogata viszont csak egy dolog és sok mindentől függhet, nem feltétlenül jelenti azt, hogy akinek kisebb vagy nagyobb a vádlija, az amiatt megy jobban vagy rosszabbul.[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
amargo
addikt
Valamikor meg is akartam írni én is, hogy a lábamat leszálkásította a bringázás, mindig olyan popeye-en néztem ki. Az, hogy remegett a lábad adódhat abból is, hogy rosszul tartod magad a létrán. Léteznek remek comberősítő gyakorlatok, amiket gumi szalaggal is lehet csinálni, esetleg próbáld ki azt is. A sziklamászás meg nem kifejezetten erősíti meg a lábat, sőt a legtöbb jó mászónak pipaszár lábai vannak és direkt lefogyasztják, mert az is súly..
Ha combra akarsz erősíteni, akkor félcsőben korizzál, a sok pumpálás miatt, nagyon megerősödik a lábad, továbbá maga az utcai válfaja is erősít, a hajtás miatt.Vasinger!: Vélhetően rövid távon simán lekörözne 2x is, elég csak a sprintereket megnézni és a maratonistákat.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Thulcandra #35391 üzenetére
Valóban. Ezzel én is így vagyok.
De ha ennyire könnyű lenne a bicózás, akkor a többi ember miért nem bírja úgy mint én?
Az a fura, hogy az én tempómat nem bírják az emberek. Ami kicsit fura. Nem megyek olyan sokkal, 25-30 között mozog az átlagom.Pl. egy olyan ember, akinek olyan a vádlija és a combja hogy az enyémnél legalább 2x nagyobb és látszik hogy izmos, egész életében sportolt és nem bírta sehogy sem. Bár a dologba az is beletartozik, hogy Ő cigizik én nem.
-
Thulcandra
senior tag
válasz Vasinger! #35390 üzenetére
Bringázáshoz nekem is erős a lábam, bringázás után soha nem fáj, soha nem fárad el. (jó mondjuk ha megdobnám a megszokott távot hosszabbra, keményebbre, mondjuk mennék 120 kilométert 1000 szinttel azt biztos észrevenném...
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Vasinger!
nagyúr
Nekem azért kicsit más a helyzet, nálatok. A lábam eléggé megerősödött, inkább, a tüdőm ami rossz. A tüdőm szinte alig fejlődik a bicózás által. Futás és biciklizás közben mindig a levegővel kezd el baj lenni, a lábaim simán bírnák tovább is...
Bár, ez a jelenség nekem is fent áll, hogyha pl. sok ideig kell befeszíteni a comb izmomat, azt valóban csak kevés ideig bírom.
De a biciklizés nem is azt erősíti.[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz sestertius #35387 üzenetére
Azzal valami gond lehet, normál esetben nem ereszt le. Montinál (26-os) a külsőn is fel van tüntetve, meddig lehet pumpálni, én speciel 4 körül használom, de van aki kevesebbel.
Belsőből passz, volt már mindenféle, CST, Schwalbe, Panaracer, noname akármilyen, de nagy gond egyikkel sem volt. Ez a külsőtől is függ, mert ha jó, akkor kevesebbszer kap defektet az ember és nem fogynak gyorsan, több évet is kihúz ugyanaz a belső.
[ Szerkesztve ]
-
sestertius
őstag
Az általad leírt igazságra akkor jöttem rá, mikor rendszeres futás után bringázni kezdtem most egy hónapja, a futást kissé hanyagolva.
Aztán elkezdtem újra futni - a levegővel sosem volt gond, de a lábaim... szinte remegtek... majd össze estem a végén.
Minden sport teljesen különálló izmokat mozgat...Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
Thulcandra
senior tag
Most jöttem rá igazán a kerékpározás milyen hülyén erősítő a lábizmokat... A sok tekerés miatt izmosnak látszik a lábam, de most vágtam le egy magas fáról pár vastagabb ágat 3 méteres létráról, ugyanolyan hosszú fűrésszel... az ember közben a létra tetején áll terpeszben kissé berogyva és a lábaival tart erősen ellent a fűrészeléshez és egyensúlyoz, mert mindkét kéz a fűrészt fogja... szégyenszemre a jobb lábam a végére elkezdett remegni, nem bírta. Azt hiszem bringázás és gyaloglás mellett kéne valami mást is csinálni a lábaimmal, mert ez így nagyon nem jó. Talán a sziklamászás jó lenne erre, hmm...
-
Kephamos
addikt
Milyen 24"-os belsőt érdemes venni? Van valami bestbuy, vagy szinte tök mindegy?
--------------
Apám vett egy I-GotU-t. Valakinek van vvele valami tapasztalata? Van hozzá valami jóféle szoftver, amivel hasnló eredményt kapok, mint a nokia sport trackerrel?
Amúgy ilyen a cucc: [link] -
KaraDani
addikt
válasz Mr.Csizmás #35381 üzenetére
1 esről azt se tudjuk eszik e vagy isszák, még egy vázméret sincs leírva. Felszereltségről sincs info, ha gyári még jó is lehet, rá kéne kérdezni, bár ez felhasználás függő, ugrálós váz. 2 es-t felejtsd el. 3-as t megint csak meg nem venném ennyiért használtan, a képeken látható alkatrészekkel.
Amúgy milyen magas vagy?[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Mr.Csizmás #35381 üzenetére
- a Polar X ugrálásra való bringa, nem városi közlekedésre
- a második linken nem jön be a kép nagyban, ezért nem tudom eldönteni, hogy egy régi valóban merida össztelósról van szó, vagy egy átcímkézett gagyi tesco bikeról, ami semmiképpen sem ajánlható senkinek semmire. Igazából én ilyen Y vázasat még akkor sem mernék ajánlani, ha történetesen tényleg Meridáról van szó.
- a harmadik meg kicsit drágának tűnik, első guglis keresésre alig több az ára újonnan.Tudom, ma nem vagyok valami pozitív...
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
Kellemes bicajozós hétvégét mindenkinek
Ariadne képe: svájci németből nehéz fordítani bizony (Stadler vasúti járműgyár gyár, Svájc)
ON
bikemag aprón keresgéltem, végülis 3 bicót találtam, ami tetszik, meg az itteni szakértők kommentjei alapján jónak gondolok.
Magellan Polar X
Meridian Fireball Pro
Magellan HydraMelyiket válasszam szerintetek?
Üdv, és kívánok szép napot.
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Ariadne
őstag
Ja vagy úgy, már értem. Az enyém is ilyen lyukas, ráadásul még ott van az a tényleges lyuk is, amin a rugóstag átmegy, na az konkrétan nem tetszett sosem (halkan írom, nehogy meghallja). Viszont végső soron úgyis használatra van, és ha rajta ülök, nem látom.
A kedvenc Specijeim dizájnilag régebbiek, a mostaniaknak valahogy olyan túl lekerekített alakjuk van... Egy 2007-es Stumpi az abszolút favorit szépség, de azért egy csajos pinkes is van, ami tetszik nagyon. A most akciósok közül max. a piros FSR XC tetszene, de annyira iszonyúan az sem...
-
dqdb
nagyúr
válasz Ariadne #35374 üzenetére
Tudom, hogy az Végignéztem gyorsan a Specialized 2008-2010 közötti női modelljeit (Safire, Myka), és férfi szemmel azt kell mondanom, hogy rendkívül ízléses festésekkel tették egyedivé a bringákat, amik szerencsére nem a Barbie-Hello Kitty univerzumban mozognak.
Ilyen színű bringát én is elfogadnék, az a sötétbordó nagyon tetszik. Természetesen nem Myka modellt
fpeter07: ha rohannál vásárolni, akkor ide menjél
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Ariadne
őstag
válasz fpeter07 #35372 üzenetére
A 2008-as modell, vagyis egészen pontosan ez most éppen akciós, 757.990 helyett csak 601.933 forint, a legtöbb barátnő nagyon örülne egy ilyennek.
mod: dqdb: Nem is baj, ha nem kellene, mivel női. Nekem a borzasztó színén túl az alakja sem tetszik, valahogy egyszerűen nem szép, és a felszereltséghez képest még túl drága is... Nem jön be.
Ezt a "lyukon túl folytatódik" dolgot nem értem, vannak csak felülről vagy alulról látható minták is nálam mindkét bicón legalábbis...[ Szerkesztve ]
-
-
fpeter07
veterán
-
rekid
addikt
ha mar minta, egy ilyennel közkedvelt lennek az óvodák előtt reggelente ) Kar hogy belesülne a fejem
Gyáva népnek nincs hazája!
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #35366 üzenetére
Emlékszem a bicajra, az is szép bizony
Nem kell minden lánynak férfias sportos, de női geos bicaj, szerintem a kifejezetten lányos festések is szépek tudnak lenni, ha izléses. Mondjuk részemről a legszexibb női bringás kategória a klasszikus női városi bicat hosszab szoknyában, magassarkúban, sisak nélkül hajtó lányok (bikinis, hiányos öltözetű sportos marketing képeket nem számítva természetesen )dqdb: én erre mondom, hogy no comment (ocsmánynál ízléstelenebb szó jutott eszembe hirtelen)
-
Ariadne
őstag
válasz Undoroid #35368 üzenetére
Szerintem a vonaton a mozgássérülteknek való feljáró/emelő szerkezet indításához való kulcs helye ez. Csak éppen megint nem sikerült olyannal fordíttatniuk, aki ért is hozzá, plusz még elütés is van benne... Ilyen rövid szövegnél ez már művészet.
[ Szerkesztve ]
-
Undoroid
őstag
Szia!
Ez szép,nagy kör volt!
* * *
Az utolsó kép milyen szerkezetet ábrázol?Ügyesen ki van találva...
* * *
Most lóg az eső lába,de később megkockáztatom a mai táv megtételét!
-
Xantomas
őstag
válasz KaraDani #35361 üzenetére
Apropó Barbie, ha már fel lett hozva a téma.
(#35363) dqdb Láttam már pár színes szagos divatfixit, de ez azoknál jobban üt. Feltűnő jelenség, az biztos.
(#35366) Ariadne Nekem ilyen fehér Vittoria Zafiro Pro gumijaim lesznek az egysebin.
Viszont egy frissen beavatott farmeres tekerés után kék lett a fehér nyergem, és a mindent vivő Domestos sem segített rajta[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Ariadne
őstag
Aú, ez fizikai fájdalmat okozott, a kommenteken viszont jót röhögtem.
Valamelyik Vácról jövet láttam pont egy Trek bringát letámasztva a Dunaparton (szintén aú...), amin ilyen Geax Tattoo külső volt. Egy pillanatig elgondolkodtam, milyen jól mutatna egy ilyen a bringámon (van valami rücskös is fehérben), aztán eszembe jutott az is, hogy akkor már nem csak a váz tisztításhoz kellene fogkefe, szóval na ezt azért már neeeem...
mod: KaraDani: Hú most nem találok képet róla, de ha emlékszel a kék Pitypang bringára (másik Anitáé), na az viszont szerintem is iszonyú szép lett, kellemesen kék egyedi festéssel és kis fehér pitypangokkal, szereti is a gazdája nagyon.
Jut eszembe, a Santa Cruz nem véletlen a kedvencem, lehet már linkeltem az egyik női XC bringájukat klikk, ami egyrészt gyönyörű élénkzöld (is lehet akár), másrészt ez a szöveg a szívemből szólt: We’re not going to slap a pink paintjob and floral patterns on a kid’s bike and call it women’s specific., szóval igen, a női bringa legyen elsősorban maga a váz kialakítás és úgy általában a méretezés női (rövidebb karok, lábak miatt), ne a szín... Hmm amiatt a furcsa láncvilla miatt nagyon nincs XC bicó külseje, pedig tényleg 100 mm-es a rugóútja és telóból is 100 és 120 az opció, szóval mégiscsak az.[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #35362 üzenetére
Nyilván a pláza cicás végldet se szimpi. Én csak azt mondom, hogy javul a helyzet, gondolnak a csajokra is egyre inkább talán. Az, hogy kinek mi tetszik az már szubjektív. Pl. ez a northwave mez nekem abszolút nem tetszik, olyan rocker feelingem van tőle. Rockot hallgatok, rock koncertekre járok, de sose jöttek be a rocker csajok
Ancsa bicaja is virágos festésű, de szerintem még az éppen elég kategória, és szerintem szép (igaz nem rózsaszín hanem piros) Múltkor Memééknél Gyuri jól meg is dícsérte, hogy de szép női bicaj, én meg mondtam neki, hogy köszi te állítottad be tavaly -
raczger
őstag
válasz Dirtyz #35282 üzenetére
No hogy ment a maraton?
Én tegnap reggel elbizonytalanodtam, hogy elmenjek-e végül a hungaroringre bringával, mert eléggé megfáztam, de végül elindultam, mert már nagyon vártam hogy kimenjek, éreztem is útközben hogy eléggé erőtlen vagyok, hazafele pedig az utolsó kilóméterekért már meg kellett küzdenem, lehet még napszúrást is kaptam De azért jó volt, csináltam néhány képet.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #35361 üzenetére
Megtaláltad a piaci rést, rákerestem, Barbie néven csak gyerekbringákat gyártanak, meg néhány kiegészítőt.
Ariadne: lehet a helyzetet súlyosbítani, íme egy fully. A gyengébb idegekkel rendelkezők kedvéért csak link került ide, és nem kép Amúgy ilyen külső van rajta, ilyen felnivel.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #35358 üzenetére
Most tényleg nem mindig kötözködni akarok, de nekem pont az volt a gondom mindig, hogy ami kifejezetten női cucc vagy bicaj, az legtöbbször rózsaszín, babakék és/vagy virágos, borzasztó... Legtöbbször fehér szín is van a ruhákban például, ami porba-sárba használni nagyon nem praktikus. Piros cuccok akadnak, de más normális színek mint sötétebb kék, zöld meg hasonlók bezzeg alig vannak. A Northwave Voodoo mezhez hasonló jó kis cuccok nagyon ritkák... Persze kinek mi tetszik.
mod: Bár már eljátszottam a gondolattal, hogy ha visszatérek eredeti formámba, lehet beszerzek egy széria full csajos habos-babos szerelést, csakazértis. A kelly's pink meze például jól néz ki, igaz nem akarom elképzelni az első sarasabb túra után hogy nézne ki, és azt sem értem, miért a köldökéig ér a modellnek... Illetve jó, értem, de ez így nem bringázásra való.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz KaraDani #35358 üzenetére
A tegnapi nap következtetése az volt számomra, hogy kellene egy másik markolat. Beírtam Google-be a BBB markolat kifejezést, és így kora reggel első találatként eléggé ütött
Apropó: mikor veszel neki Hello Kitty mintás külsőt?
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #35352 üzenetére
"Montival viszont nincs sok értelme a Börzsönyig eltekerni rücskös gumival, feleslegesen koptatja az ember, na meg 70 km-t tekerni, hogy eljuss terepre, az egyszerűen felesleges."
Kell egy kevláros slick meg rücskös gumi és csere ha kiért az ember
Jó csak viccelek, egyetértek veled, szerintem a vonatozás, kifejezetten hangulatos ilyen esetben, megadja az igazi kirándulás hangulatot. Nekem legalábbis sokkal inkább, mint az autó. Sőt én olyan gnóm, vagyok, hogy vezetni nagyon szeretek, de autóban utasként utazni nem annyira. Jobban szeretek vonatozni akkor már kényelmesebb, több mindent lehet csinálni stb... Mondjuk még dobna a helyzeten ha a drága mávunk tempóban kicsit fejlődne, de ehez jó sok pályát kéne felújítani.
dqdb: akkor én commentelek, szerintem tök jó, hogy lassan rájönnek a gyártók, hogy van kereslet az igazi lányos cuccok iránt is. Barátnőmnek az összes lány bringát végig kellett nézni kb. mire nagy nehezen találtunk egy márkátt aki tényleg szép lányos bicajfestéseket csinál a női bringákra. És azon hozzátenném a markolat is virágmintás, igaz sima fekete műanyag markolat, amibe dombroú virágminták vannak, ez azért jó mert annyira nem feltűnő, ellenben kesztyű nélkűl nem túl kényelmes
-
rétisün
veterán
válasz venember83 #35355 üzenetére
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
venember83
nagyúr
HB-M737 XT agyhoz lehet kapni külső csészét? Nem tudom a pontos nevét, az a csésze, amit kívülről csavarsz rá a tengelyre és a golyókra fekszik fel. Esetleg ez univerzális Shimano cucc? Úgy nézem, hogy kopott, a fényes felületen egy sötét csík látható, és bizony azon az oldalon kaparnak a golyók. Nem szívesen dobnám ki az agyat, mert akkor újrafűzéses mizéria, költségek, nekem meg csak egy jó, olcsó városi bringa kell, amit alkatrészmaradékokból össze tudok rakni minimális befektetéssel. Köszönöm.
-
rétisün
veterán
használ valaki blackburn minipumpát? van valakinek tapasztalata róluk? egész jó áron vannak mininpumpáik, amikkel akár ki is durranthatom a gumimat (11 barig pumpál ) csak kérdés, hogy a pumpa is jó, vagy csak a marketing
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ludsimon
veterán
válasz Ariadne #35352 üzenetére
Oké.
Persze majd pár hónap múlva biztos ezeket is kezdem kiunni.Na, ezt a telefon témát meg lécci ne kezdjük el. Mondhatnám, hogy én nem költök számítógépre, laptopra, alkoholra, drogra, hétvégi bulikra, cigarettára, benzinre, motorra. Már mondtam, hogy nekem nincs saját gépem, se laptopom, akkor legalább egy internet képes telefonom legyen, ami még kompaktabb, mint a laptop, sőt még fényképet is lehet vele készíteni, nem is annyira gagyit.
Béke van, ki veszett össze?
undefined
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #35346 üzenetére
Csak azt mondom, hogy a te döntésed, hogy merre akarsz menni, de ha nem vonatozol, a lehetőségeid nagyon korlátozottak lesznek új helyek megismerésére egy-két év után.
Outis túráknál kevésbé gond, mivel ugye ott száz feletti km-eket menni egyszerre teljesen normális dolog, abba Pilis-Visegrádi-Börzsöny-Gödöllői-dombság belefér. Montival viszont nincs sok értelme a Börzsönyig eltekerni rücskös gumival, feleslegesen koptatja az ember, na meg 70 km-t tekerni, hogy eljuss terepre, az egyszerűen felesleges.
A Gerecse is gyönyörű, egy túrán voltam arra és még ha erősebb leszek, akarok menni mindenképp, oda már nincs más lehetőség, mint vonat (vagy persze autó, akinek van, nekünk nincs). Aztán a Gázló tt, Veszprém környéke, a Zemplénbe is el kellene menni év vége felé, szóval nekem legalábbis unalmas lenne mindig ugyanazokra a könnyen elérhető helyekre járni, mert mindig érdekel, ahol még nem jártam és azért már jártam pár helyen. Van ami megunhatatlan persze, pl. a Prédikálószék vagy a kék montis útvonal a Pilisbe, viszont a Bp-Szentendre vagy akár a Bp-Vác táv rettentő unalmas, de Pap-réten is annyiszor voltam már, hogy oda sem vágyom. Én inkább nem költök szuper telefonra meg kütyükre, de elmegyek vonattal azokra a tt-kre meg barátokkal vagy akár egyedül is messzebbi túrákra, amelyek érdekelnek, ez az én választásom. Ha lenne értelmes távja a mai aszfaltosnak, arra is kimennék vonattal, mert még nem jártam arra. Na meg ha nem lenne munkám is még a hétvégére...
mod: Ja és nem akarok összeveszni természetesen, sőt ha erősebb leszek, nagyon szívesen megmutatok néhány szép helyet, mert rengeteg van, persze terepen.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
no comment
-
Meme
aktív tag
válasz venember83 #35268 üzenetére
speciel ezt mi építettük bele
a tulajnak nem jött be a gyári headshock (nem left) ...
ö hozta az uj telót, mi nem értettük, de megcsináltuk...Szevasztok bogyókák!
-
peugeotmate
őstag
válasz rétisün #35320 üzenetére
El van törve a nagylábujjam, ugye az elég indok?
Egyébként még a szüleim is elmentek tekerni egyet, pedig ők aztán tényleg nem szoktak sűrűn, sajnos... Hiába mondom nekik, hogy sokkal felszabadultabb az ember egy-egy biciklizés után/közben, mintha autóval mennének a városba és nem is nevezném sokkal lassabbnak, sőt!
meg
-
törölt tag
Na hát csak sikerült beállítanom az agyamat. Azt a csavart, amit "kotyogás ellen" húztam meg, nem szabad teljesen meghúzni. Picit hadd kotyogjon. De miután a villába "beépítem", már nem kotyog, és úgy forog ahogy kell. Végre.
Valószínű ahogy ki-be raktam a kereket (mindig lelakatolom egy ideje már az első kereket is, nem érdekel, hogy hülyének néznek miatta ), úgy csavarodott ki.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz Ariadne #35341 üzenetére
Először is nem tudom mivel érdemeltem ki ezt a hangnemet, én egyszer sem beszéltem így veled, mindig tisztelettudó voltam.
Akkor leírom a problémámat.
Az, hogy vonattal lehet elérni a startot, és a haza utat is.
Teljesen kötött dolog, én hétvégi bringázást nem vonatozással képzelem el. Nekem az a véleményem, hogy 1 hónapban 1x persze, de minden hétvégén vonattal elérni a rajtot?!
Én ezt el tudom képzelni tényleg nem túl sűrűn, de hétvégente nem igazán, mellesleg milliomos se vagyok..
Lehet valaki megteheti, de én egyelőre nem vagyok az.
1000Ft, oda-vissza csak Vácig. Váctól még azért nem 1-2 km.meg akarok ismerni újabb helyeket, el akarok menni egy újabb ösvényre, túraútvonalra, ahol még nem jártam, látni akarom a kilátást egyes helyekről.
Ki nem?
Hogy téged mi motivál a bringázásra, azt csak te tudod.
Nahát, ezen most komolyan meglepődtem.
Azt gondoltam ez már rég lejött.A szép, változatos táj, a jó levegő, a gyönyörű erdő, a jó csapat, illetve a mászás utáni megkönnyebbülés, a száguldás lefelé. Meg persze a nightride.
Nem is tudom, kivel is bringáztam már többször, hol, mikor, kikkel?
undefined
-
amargo
addikt
Szerintem nagyon jól tetted! Az araboknál is megtanultam, hogy meg kell nézni, amit mutatni akarnak, ha nem tettszik tovább mész. Viszont, ha nem nézed meg és átnézel rajta, akkor megcibálnak.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Még 98' környékén, amikor még 50e nagy pénz volt - vagy nem is tudom, nyarat végigdolgoztam érte. Jött pár roma és kérdezgették, hogy mennyibe kerül a kori - aggressive kori. Elmondtam, majd jöttek, hogy 500ft-ot nem adnának érte, végül olyan jót beszélgettünk, hogy utána hónapokig ping-pongoztunk is velük
Tudni kell kezelni a helyzetet.[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #35340 üzenetére
Nem érzem át a problémádat, bocs. Csak azt látom, hogy ott van rengeteg hely, amit még nem próbáltál ki, nem jártál ott, de azért fikázod. Tulajdonképpen Dobogókőn kívül nem jártál máshol erdőben aszfalton... A vonatozás meg olyan, hogy vagy maradsz a fenekeden és mindig ugyanarra a pár helyre mész, amit saját erőből elérsz, vagy felszállsz a vonatra. Ha nincs kedved hozzá, járj Dobogókőre, a te választásod.
Én mindig meg akarok ismerni újabb helyeket, el akarok menni egy újabb ösvényre, túraútvonalra, ahol még nem jártam, látni akarom a kilátást egyes helyekről. És ezért bizony vonatozni kell sokszor, sőt kifejezetten adott helyre szervezni hosszú hétvégét vagy egész szabadságot. Engem ez motivál. Hogy téged mi motivál a bringázásra, azt csak te tudod...
-
ludsimon
veterán
válasz Ariadne #35338 üzenetére
Jó, csak nem bírtam szó nélkül hagyni, hogy full erdő, mikor láttam az egyik panorámának készült képednél, hogy valami főút féleség lehet.
Sorry, mostanában túl kötözködős vagyok.De a problémám még mindig nincs megoldva. Vonattal menjek, aztán vissza, vagy ha bringával akarok, akkor a kopár semmiségben?
Gondolom átérzed mi a problémám.
Rendben van, 1 hónapban 1x persze, de minden héten vonatra szállni?
Nincs meg a biciklizés feeling.
Kipróbálom majd valamikor egyszer, valakivel.De én még mindig azt pártolom, hogy 2 keréken végig, háztól-házig.
undefined
-
rekid
addikt
válasz KaraDani #35333 üzenetére
Ebbe jol belepacsáltam De most nézem hogy tényleg tul vannak árazva a felszereltseget nézve.
Nem is mondtam mikor elhoztam memetol a kis cápámat az állomáson rögtön volt egy enyhe pulzus emelkedésem Ülök a padon fogom a bringat vonatra várva. Erre jön oda egy ranezesre kocsmabikaja kopasz sorhasas úriember. Jön felem celzottan majd jön a kerdes: Mennyibe kerul egy ilyen bringa és mar nyul a vaz felé... Hopp kapasbol pulzus fönn, mormogtam valamit hogy hat nem a legolcsobb... (gondolvan hatha elkerulheto a balhé vagy lovat adnék alá) Nah erre rakezdi hogy bizti jo draga lehet mert qva jol nez ki es neki is volt ám jo bringája meg hogy neki nemetektol hoztak meg bécsből is meg csepel is volt neki.. stb.. szoval belefutottam a vidék kioregedett biciklis kocsmahősébe... Vegulis elmeselgette a dolgait aztan tovabbált. Én meg rohogtem magamon meg a szitun egy jot.Gyáva népnek nincs hazája!
-
Ariadne
őstag
-
qestion
aktív tag
Eurosport2 MTB világkupa élő
a pálya
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #35334 üzenetére
Azért nem láttál erdőt, mert a váci oldalon csak a városban jártál, a Börzsönyben nem. Ez a túra full erdő volt... Rengeteg hely van még aszfaltos túrákra is...
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Majd ha nagyon vonatozni lesz kedvem, akkor kipróbálom, addig a nagyon bejövős Dobogókő, és a még ki nem próbált Pap-rét.
Engem az a Dunakanyar az az oldala nem győzött meg, annyira kopár az egész... Áhh, nem nekem való, semmi erdő feeling-je nincs, és nekem az egy hétvégi kikapcsolódásból hiányzik, mi több, el se indulok, ha nem látok erdőt, most már.
undefined
-
rétisün
veterán
válasz fpeter07 #35327 üzenetére
nem is kell két helyen lenni egyszerre, elmegyek inkább bringázni, aztán no problem
rekid: a hasonló felszereltségű bicajok közül a trek talán kicsit drágább (itt azért már fizetni kell a márkáért is) viszont a vázra élettartam garancia van (az első tulajnak)
-
Vasinger!
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz Ariadne #35324 üzenetére
A másik sorozatból sajnos nem sikerült értékelhető eredményt gyártani.
ludsimon: ha a nincsen kedvem-megyek-nincsen kedvem hozzászólások helyett annyit írsz, hogy nem érsz rá, akkor senki nem ugratott volna
Mindenesetre a Kismaros-Királyrét-Kisinóc-Kóspallag-Márianosztra-Szob (majd visszafelé ) utat merem ajánlani a Scott megsétáltatására. Van táv és van szint is benne. Ha pedig tényleg megcsinálod visszafelé is, akkor bőven.
-
rekid
addikt
Trek bringákat ismeri alaki? Rengeteget latok belőle webshopokban.
Gyáva népnek nincs hazája!
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #35325 üzenetére
jól van, ne vedd a szívedre, családi program természetesen elég indok..... inkább az a szomorú, hogy én a magam részéről nem annyira érzem kötelezőnek az ilyesmit, hogy emiatt felmentsem magam bringázás alól
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #35320 üzenetére
Anyukám születésnapja most volt megünnepelve a nagycsaláddal, most már remélem érthető miért nem tudtam elszakadni ma tekerni..
Ennyi. Csak nem akartam leírni, de most már remélem mentes vagyok ezalól:
nem is biciklis, aki ebben a szép időben nem bicajozott
Holnap meg máshová megyünk, anyáknapot ünnepelni, ebből kifolyólag remélem a fentebb említett jelző alól mentes vagyok...undefined
-
Ariadne
őstag
No akkor a mai túráról.
dqdb-vel elindultunk reggel, hogy teljesítsük a Királyrét 50 teljesítménytúrát. Kismaros helyett sikerült Nagymaroson leszállni, ezért pár km belemelegítéssel kezdtünk, ami egyébként kifejezetten jól esett. Mindketten tartottunk az utána következő mászástól, ami a szint majdnem felét jelentette, de meglepetésre még nekem sem volt erőfeszítés. Korábbi emlékekből sejtettem, hogy Kisinóc felé annyira már nem lesz őszinte a mosolyom, ez be is jött, legalább kétszer meg kellett állnom szusszanni egyet. Végül legyűrtem a 6 km/100m szintet, dqdb-nek persze meg se kottyant. A turistaháztól már látszott, hogy szinte kizárólag lejtő meg sík jön, ami jó is volt, viszont Kóspallag utántól elmaradtak az erdők, és rettentően égetett a nap. Pár kocsmába való betérés után (pecsételési célzattal ) leértünk a hegyekből, és rátértünk a Duna melletti kerékpárútra.Nos aki barátnővel szeretné megkedveltetni a bringázást, javaslom vonattal elmenni Zebegénybe, és onnan elmenni a kerékpárúton Nagymarosig. Gyönyörű táj, tökéletes aszfalt, kissé lejt is, szóval beetetésnek tökéletes. Sajnos fotózni végül nem álltam meg, inkább néztem a tájat, ahogy először fentről látszanak a hegyek mindkét oldalon, majd szépen leereszkedik az út egészen a vízhez - kerékpárútból az egyik legszebb, amit láttam.
Kismarosra kereken 4 óra alatt értünk vissza, meglepően kevéssé fáradtam el. Némi ejtőzés után felkerekedtünk, hogy Vácon szálljunk csak fel a vonatra. A számításokba csak annyi hiba csúszott, hogy az a kerékpárút egy részen iszonyú alattomosan kezd emelkedni, majd később már egészen egyértelműen gonoszul emelkedik. A vonat ezért az orrunk előtt indult el, ami akkor nem esett túl jól. A fél órával későbbi következő vonattal azonban ügyesen beértük, ugyanis valami miatt Rákospalota-Újpestnél nem mentek tovább a vonatok, ezért itt le is szálltunk és még egy pár levezető km-rel kiegészítettük a túrát.
Összesen 83 km és kb. 500-550 m szint lett a vége, jó volt.
Pár nem túl jól sikerült kép itt."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
amargo
addikt
Ha már perec, ma túra után tekerek haza, Csepelre beérve a utat keresztezi sín erre persze, hogy elfelejtettem kiemelni a bringa orrát, így szépen elrántotta a kormányt. Itt viszont ösztön volt. Ezt most csak akkor fogtam fel, amikor már futok a bringa mellet - spd-be izgi volt, csúszkált mindenfele a lábam
Bár az autós társadalomnak így is szereztem pár örömteli pillanatot, de a perecet most meghagytam máskorra.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
rétisün
veterán
"késő?! 8-ig simán világos van, addig még vagy 100 km belefér" (#35301)
mi az hogy? nagyon is!
mondtam, hogy belefér, még fél 7-ig is szóval nem beszéltem a levegőbe nem is biciklis, aki ebben a szép időben nem bicajozott....
még a tesóm is tekert a szomszéd csajszival ~25 km-t[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
Rekordot döntöttem: ~21 km, 1:45 óra alatt Sok érdekesség nem volt majálison. Erdőben sikerült esnem egyet, de puhára érkeztem, szóval senkinek nem lett baja. Későn vettem észre egy traktornyomot, és nem tudtam megállni.
Jól esett ez a tekerés, 1 emelkedő volt benne szóval fárasztó se volt. (60% út, 40% főd) -
dqdb
nagyúr
válasz Ariadne #35313 üzenetére
Itt van maga a TT kör, amit rögzítettem.
Tamoo: köszi a linket, a GPS Sport Tracker kiválóan működött, amint az a fenti trackból látszik. Negatívumok: HTC Diamondon nem jelenítette meg a magasságot (ez lehet, hogy a PDA hibája, ha nem lennék lusta, akkor megnézném a GPS modul által szolgáltatott NMEA adatokat), és lemerült a PDA mire hazaértünk (ez egyértelműen a PDA hibája).
Update: nagyításban látszik, hogy lenne mit tisztítani az adatokon ...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Vasinger! #35311 üzenetére
Nekem is valami csavar lazult ki, ami bemegy az agyba (gyorszáras), még be sem fogtam a villába, és úgy lötyögött, ez tűnt fel; szakszerűbben nem tudom elmondani.
Viszont "cserébe" most kevés ideig pörög az első kerekem, ha megperdítem. Szokatlanul kevés ideig. Lehet zsírzásra szorul. Ettől függetlenül ma esti bringázás sem maradhat ki, de biztos, hogy érezni fogom a hátrányát. -
-
törölt tag
Lötyög az első kerekem! Nem tudom, pontosan mióta, de nem olyan rég óta. Emlékszem, hogy nem volt ez mindig így. Mi lehet az ok?
szerk.: Na közben rájöttem, megoldottam.
[ Szerkesztve ]
-
aesir
veterán
Mi kitekertünk a Luppára nudizni meg úszni egyet, rémálom ami a Római bringaúton van.
Iszonyú sok kis bogár is van rajokban, sok helyen azt kell lélegezni is, ezek ellen csak a maszk véd. Olyan aprók, hogy a sisak bogárrácsán is bejutnak. A bogárrajok mellett rengeteg bizonytalan vasárnapi bicajos család tescobike-bemutatót tart az egymás mellett tekerésből és a hirtelen megállás/irányváltásból.Van saját életem...
-
ludsimon
veterán
válasz KaraDani #35303 üzenetére
Na ez viszont igaz, addig 2x Dobogókő is megvan.
Most már nem indulok útnak, egyáltalán nem úgy készültem, és nincs rendes kullancs irtó szerem, ezt a csodaszert meg nem nagyon van kedvem magamra kenni..Viszont marha nagy a szél.. Legalábbis itt a 16-ban.
Rétisün:
Jóvanmá'!
Most már ez van.[ Szerkesztve ]
undefined
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Studio Display 27" 5K - Csak 1db!
- eladó Xbox Series S dobozában tartozékaival
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Használt GAMER PC I5-13600k, RTX3090, 32GB DDR4, WIFI
- 13" MacBook Pro Touch Bar 2020 (4 Thunderbolt, 2.3 GHz i7/16GB RAM/500 GB/macOS 15.1.1)
- ÚJ Dell Performance Dock WD19DCS USB-C 240W dokkoló TÖREDÉK ÁRON
- 5 db RX5600 XT kártyás rig
- ASUS GeForce GTX 1060 OC 6GB GDDR5 192bit (ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING) Kiváló állapotú videokártya
- Knowledge Is Power Német borítós Bontatlan PS4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest