Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
bnss
veterán
Az esőfelhőknek "köszönhetően" megrövidítettem a mai távot, mivel abszolúte nem készülten vizes körülményekre. Így csak közel 20km lett, 60-40%-ban terepen és aszfalton. A napszemüveg persze, hogy itthon maradt, volt bogár bőven...
Viszont úgy néz ki, hogy sikerült összeszedni egy defektet... Az okozóját még nem találtam meg, majd holnap, világosban.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
fidig
tag
válasz venember83 #34996 üzenetére
Nekem is olyan van amire kellett, arra eddig jó volt...
Ariadne: ma benéztem a Hervisbe, de nem találtam olyan táskát, amit mondtál, lehet már nem forgalmazzák. Megnézem majd a Mountexben is még vmikor.
szerk.:Értem akkor szétnézek még ott, még tudsz esetleg RP-s üzleteket?
[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
Tamoo
MODERÁTOR
hú, jó is hogy feljött ez a szerszám téma, most nézem hogy az enyémen nincs torxkulcs, úh egyet be is dobtam a nyeregtáskába.
-
Ariadne
őstag
válasz amargo #34956 üzenetére
19 funkciós Crank Brothers helyes fém tokban hatezer, erről tudom, hogy elég masszív, bár hálistennek nem igazán kellett használni, mióta megvan. Egyszer kell megvenni végülis...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
fpeter07
veterán
Vettünk egy nadrág+póló szettet. 6000-ért. Volt ott pár királyuk kinéző cucc, csak 12k lett volna... És még csak nem is párban
Volt ott egy aranyos kis kerékpár, koskormányos, tiagrával szerelve. Gondolom ezzel már lehet haladni. -
ludsimon
veterán
válasz peugeotmate #34990 üzenetére
Mikor először olvastam, hogy városban legalább meglátnak ezzel...
Nekem is rögtön ez jutott az eszembe.
Neem, én általában nem vagyok tettleges, de tuti jól leugattam volna, mert rohadt veszélyes..undefined
-
ludsimon
veterán
válasz KaraDani #34983 üzenetére
Ki az az eszement állat, aki ilyennel közlekedik városban?
Ezt már komolyan, büntetni kéne, mert rohadt veszélyes.Egyrészt a kerékpárúton elmenő szembejövőt megvakítod vagy 5 percre, ez garantált (balesetveszély elég valószínű), illetve ugyan ez az autósokra is.
Akarva, akaratlanul bele fog nézni a fényforrásba, meg akarja tudni mi közeledik, miféle kütyü, stb... Kész, megvan a baleset.Én a Mickey Mouse lámpát is városban max. 300 lumenen, abból is a 'közeli' változatot (2x XP-E).
Ez itt 500 lumen, ennek majdnem a felén használnám.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
rii
nagyúr
keróúton gondoljatok bele, mit "láthat" a szembejövő kerós.
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
KaraDani
addikt
válasz macikos #34979 üzenetére
ezzel ludsimonnak okoztál egy fél orgazmust minimum
peugeotmate: valaki mondta itt, anno amikor nálam is ez volt, hogy hajtű csavarodik annyira, hogy a terhelés nélkül jól beállított váltóba, terhelésre bele tud érni. Utána figyeltem rá és tényleg, a nagytányért durván tudtam hajtogatni. Ebből én arra következtetek saját logika alapján , hogy jobb váltóba is bele tudtam volna tekerni a nagytányért.
[ Szerkesztve ]
-
macikos
addikt
Hétköznapi, 10xMC-E biciklilámpa tompított+reflektor (6000+ lumen): [link]
-
KaraDani
addikt
válasz peugeotmate #34977 üzenetére
Váltócsere nem fogja nagy valószínűséggel megoldani. Hajtóműcsere is kéne hozzá szerintem. De nem ér annyit az egész, csak idegesítő, amíg nem megy tönkre lehet használni. Legalábbis anno nekem ezt mondták, használtam is amíg megvolt, nem volt bajom vele a hangon kívül.
[ Szerkesztve ]
-
peugeotmate
őstag
válasz kw3v865 #34974 üzenetére
Nekem is ad egy kis hangot az első mezei Shimano SIS váltóm, miközben hátul Deore váltóm van. Ettől az első váltótól túl sokat nem érdemes várni. Tökéletesre nehéz beállítani ezeket (igazándiból nem is nagyon lehet). Váltócsere oldhatná meg a problémád, de akkor már egy Deoréban érdemes gondolkodni! Én már megszoktam, legalább duruzsol egy kicsit a gépezet. (Hidd el, engem is sokáig bosszantott, de már beletörődtem. Rengeteg ideig állítgattam otthon, de aztán alig javult valamit...) Meg a bowden is fokozatosan nyúlik, nekem ezt lassan cserélni kéne, lehet akkor jobb lenne valamivel... (Bár Te írtad, hogy egy viszonylag új gépezetről van szó.)
meg
-
KaraDani
addikt
válasz kw3v865 #34974 üzenetére
Valószínűleg a hajtómű hajlik annyira, hogy hozzáér a lánc az átdobóhoz, amikor jobboldalt taposod. Alsó-közép kategóriás bringáknál ez előfordul, hogy a hajtómű nem elég merev. Nálam is ugyanez volt az előző hasonló bicajommal, mint a tied. Idegesítő, de más baja rövidtávon nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Gepida Alboin CRS 300 típusú bringát, amin elöl Shimaon TX51, hátul Alivio váltó van. A boltban a szerelő beállította mindent a biciklin, a váltóval azonban van egy kis problémám: az első váltónál halk ciripelő hangot hallok, amikor tekerem a pedált. Nem folyamatosan halllom, de szinte minden pedálfordulatnál jelentkezik. Megnézettem a szerelővel, picit állított rajta, de még midnig van egy kis hangja. Azt mondta, hogy ez még elfogadható, és hogy akkor hallható, ha a jobb oldali pedált taposom.
Engem azonban mégis zavar a dolog, ennyiért elvárná az ember, hogy ne csörögjön.
Szerintetek van rá valami megoldás? -
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz amargo #34967 üzenetére
tényleg
(#34969) rekid: teló/típus függő. Ha alapból nem adnak, akkor valszeg nem is lehet rátenni. (persze van kivétel)
Nekem van ilyen is - olyan is (Tora karos, RST csavargatós), szerintem lenyúlkálni se egy nagy fáradtság. Másiknak versenykörülmények között lehet igazi előnye.[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Egyik linkelt videóban láttam asszem ktm-volt hogy a teleszkópot kormányról lockolja, lehet kapni ilyen kart külön?
Gyáva népnek nincs hazája!
-
amargo
addikt
látod ezen én is elgondolkodtam az elején, hogy miként is gondolták ezt a dolgot, aztán észrevettem, hogy az egyik gumileszedőn pont egy imbusz vég van
No, de még töröm magam rajta.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz amargo #34962 üzenetére
Nem vitatom, hogy praktikus+jó (én is viszek mindent nyeregtáskában...csak olcsóbb fajtát, mert ugye a lidl-ben kompletten volt 1800).
Azt az egy dolgot nem értem a Topeak-en, hogy oké kihajtod a láncbontót, de mivel tekered? Mert feltételezem nem lehet belőle kihúzni az imbuszt. +1 szerszám?
Szerk: Jogos, tényleg nem fölösleges. Mindenesetre van kettő, egy kicsi a nyeregtáskában, meg külön az icetoolz
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
DX-es lámpa még nem jött meg valakinek? Na meg elhalt a zárvédő folyadék téma pedig mar kb. 6 adagra lett volna jelentkező.
-
rétisün
veterán
"átállok patentszemre, akkor fölösleges is lesz"
azért felesleges nem lesz, mert azért gyakran le kell rövidíteni a láncot. nekem legalábbis, outin, dupla hajtóművel a gyári, ált. 114-116 szemes lánc hosszú.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
amargo
addikt
Igen én is találtam végül 1400 körül kinyomót. De akkor még mindig ott van, hogy 3-4 szerszámot magaddal cipelni mindig - ami azért kényelmetlen, ennek megoldása pedig pénz sajnos.. Persze lehet menni nélkülük tekerni csak akkor jobb esetben tolni fogod, rosszabban cipeled. Én csak ezért morfondírozok rajta. Megálmodom még. Nem vagyok a racionális érvek ellen, ha otthonra kellene én sem törődnék vele. De amióta futnom kellet bringával, mindent beteszek, azok meg zörögnek, csörögnek.
szerk:
Tényleg azt nem is írtam, ha lánc szakadásod van, hiába a patentszem, valahogy ki kell szedned a rossz szemet/ket.[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz amargo #34960 üzenetére
hát nem tudom, nekem Icetoolz-van és ~1400 körül volt, azért az lényegesen olcsóbb, és amennyit használom (évente egyszer) arra elég is. Most meg majd átállok patentszemre, akkor fölösleges is lesz. De ahogy gondolod, csak leírtam a véleményem.
Kipróbáltam már én is ezt a hdr témát, amit Xantomas ajánlott
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Mint írtad jó estben, igazándiból elég csak 1x tolnod a bringát ahhoz, hogy már megérje. Amiért úgy gondolom, hogy megéri, hogy a legalább 3-4 dolog helyett, csak 1 kerülne a zsákba. Jelenleg is van marokszerszámom, ami számomra tökéletes, de egy láncbontó sem sokkal olcsóbb, mint ez a kis eszköz magába.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz amargo #34956 üzenetére
"~5e megér e egy ilyen készlet?"
Biztos minőségi, de én egy marokszerszámért nem adnék ennyit. Jó esetben menet közben nem kell használni, otthon meg inkább rendes szerszám. Láncbontó miatt meg főleg ne vedd meg szerintem, akkor inkább külön egyet + egy olcsóbb marokcuccot.
De ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
vagy világítós rendőr sisakot
remek szirénák is vannak a bicajra, ha valaki gyalogosokat/autósokat akar ijesztegetni[ Szerkesztve ]
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
amargo
addikt
válasz ludsimon #34936 üzenetére
Többek között azért is mert az én giro Animalsom 6-7x került ennyibe - igaz ezt is olcsóbban vettem.
Súly: 310 g
Szellőzőrés: 27
Szellőzés: Wind Tunnel™ technológia , belső szélcsatornák
Rögzítés: Roc Loc®4
Felépítés: In-Mold™ technológia
Tulajdonságok: P.O.V.™ állítható napellenzőViszont barátnőmnek most meg is mutattam, hogy válaszon a sisakok közül
Más, kinéztem egy topeak mini szerszámost, mert jelenleg mindent külön viszek magammal, no meg igazából a láncbontó miatt lenne jó, mert az jelenleg nekem nincs. Kérdés, hogy ~5e megér e egy ilyen készlet?
Szerk:
Barátnőmnek a zöld tetszik, ami az első képen van. No most az a sima zöld, vagy a zöld fehér, mert van benne fehér, de a zöldről akkor nincs kép?[ Szerkesztve ]
-
-
KrAt
veterán
Olvastam már, de arra gondoltam jó lesz, hogy ha defekt van, akkor elmenjek a következő kútig vagy haza vagy ismerőshöz
Gumileszedőim már "sajnos" régóta vannak, foltot is néztem, de ha van pótbelső, akkor a folt gyakorlatilag felesleges, nem? No nem mintha azon a 300 ft-on múlna..
-
KaraDani
addikt
válasz ludsimon #34945 üzenetére
Nem volt benne részemről semmi lenézés Mondom, nekem öcsém X-factja is nagyon tetszett, baromi kényelmes az enyémhez képest az is. Na majd valamikor élek a lehetőséggel, és megpróbálom a tied, ha kényelmes akkor szerintem ez lesz, csak kinézetre nem jön annyira be, az egyszínűek jobban tetszenek.
-
rétisün
veterán
egyrészt fel kell próbálni, másrészt azért csak jobb, ha látod élőben, hogy néz ki....(mondom én, aki csak más színben láttam, próbáltam fel )
én is a héten veszem első sisakomat az itteni boltok nem túl széles választékából végül is emellett döntöttem, csak nem volt ebben a színben, szerda-csütörtök körül jön meg:uvex superhelix, bogárháló, egész jó súly, elég nagy napellenző....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ludsimon
veterán
válasz KaraDani #34944 üzenetére
Hééé, csak nem le tetszik nézni az olcsó sisakomat? Ez a - nagyon annak tűnt.
Jó sisak, nekem semmi bajom nincs vele.
Most pedig kiderült, hogy még könnyű is, szép is, és még bogárháló is van rajta, és az állcsat pedig nem szorít.
Hátul van tarkóvédője, és a rögzítője nagyon profi, megnéztem, és ugyan olyan, mint a 'profibb' sisakokon lévő.
Igen, megpróbálhatod.rekid: dqdb válaszolt.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
dqdb
nagyúr
válasz ludsimon #34936 üzenetére
Az én jóval drágább (17e forint környéke) Cratoni C-BREAK sisakom 255 gramm, szóval tényleg nagyon korrekt az a Longus.
A Cratoninak megvan az az előnye, ha leamortizálom 3 éven belül, akkor beszámítják az eredeti árának a felét egy új Cratoni sisakba.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
ludsimon
veterán
válasz KaraDani #34934 üzenetére
Bizony, jó sisak a Longus sisakom!
Megnézte amargo is, mikor az árát mondtam le volt döbbenve rajta.
Viszonylag elég szellőző van rajta, 24 db.Mérek egy súlyt pill.
Szerk.:
264 g a sisakom súlya!
[ Szerkesztve ]
undefined
-
dqdb
nagyúr
A drágább sisakok általában a következő extrákkal bírnak:
1. könnyebbek (az én régi olcsó sisakomnál a mostani drága határozottan könnyebb, de fogtam kézbe ludsimon régi olcsó sisakját, és azzal semmi probléma nem volt ilyen téren)
2. van bennük bogárháló (de ez sem csak a drágábbak sajátja)
3. jobb a szellőzésük, főleg a tarkó tájékán
4. védik a tarkót is (de ez sem csak a drágábbak sajátja)Én a 3-as pont miatt vettem drágább sisakot, mert nyáron sokat szenvedtem amiatt, hogy állandóan izzadtam hátul a sisak alatt. A mostani ilyen téren tökéletes, cserébe az eső is jobban beesik a nagyobb szellőzőlyukakon
[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
Ennyiért már lehet egész jó sisakokat kapni, pl. herviseben az X-fact sisakok nem rosszak, öcsémnek emlékeim szerint akciósan 5 ért (eredeti ár tán 9 volt) vettünk hervisben bukót, na az pl elég jó, márkásból bőven 10+ ezres kategória lenne.
szerk.: ludsimon Longus sisakja is ilyen árkategória azt hiszem, és dícsérte
[ Szerkesztve ]
-
rekid
addikt
Én vettem egy decathlonost -800hufért arra jo lesz ha defektet kapok hazavánszorogjak egyébként meg a ház előtt van benzinkút na meg kb. kilométerenként a varosban.
srácok milyen sisakot érdemes venni? Ár érték arányban szeretném megtalálni az ideálisat. 6-8 ezerert lehet jót kapni vagy felejtős?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Szerintem is használj olcsóbb külsőt, aztán ha befürödnél vele defektügyileg, akkor cserélj másikra vagy vegyél defektvédő szalagot. Nekem elég volt egy Budapesten belüli költözés ahhoz, hogy az addig defektálló külsőmről bebizonyosodjon, nagyon nem az.
Akkor marad az, jóleszaz nekem, veszek úgyis majd kispumpát.
Óvatosan a minipumpákkal, saját élmény, és Ba cy lus-nak ezzel is szívott rendesen ... A pumpa és pótbelső mellett vegyél gumileszedőt és foltokat is.[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
válasz #56474624 #34930 üzenetére
Értelek, azt hittem az már a magas kategórián belüli "harc", nem olcsó - drága kategória
Akkor marad az, jóleszaz nekem, veszek úgyis majd kispumpát (láttam havernál ilyen bringára tehető kicsit, tök cool volt, nekem is kell ) meg egy pótbelsőt, meg vmi nyeregtáskát esetleg, a vázra tett háromszögtáska már teli van
-
törölt tag
Épp ezt mondom, hogy nem biztos. Az a vittoria rally szingó gumi elvileg egy magasabb kategóriás gumi, mint amit most használok, árban is, igazából minden tekintetben jobb (szövetsűrűség, tömeg, max. nyomás, kevláros védelem), ahhoz képest én defektügyileg nagyon befürödtem vele. Bár a nagy számok törvénye alapján kellene nyilván ítéletet mondani, vagyis több mérést elvégezni, de nincs nekem annyiszor ötezer valahányszáz forintom, amennyiszer defektet kapok azzal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De érted, volt nekem egy ilyen Vittoria Rally szingó gumim... Elvileg kevláros defektvédelem van benne. Ahhoz képest ilyen szingóval általában egyetlen hetet nem bírtam ki defekt nélkül, sőt valamikor már 3. nap (könnyű, laza napok, 20-30 km/nap) lukadt az újonnan vett szingóm.
És ugyanott közlekedtem vele gyakorlatilag ugyanolyan körülmények között, mint mostanában. Érthetetlen.Szóval én azóta csak a saját tapasztalatban hiszek, ilyen előzetesen beígért defektvédelemben nem igazán.
szerk.:
Ja és az a gumi 220 TPI szövetsűrűséggel rendelkezik, ez a mostani meg olyan 30-40-nel azt hiszem.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Undoroid #34925 üzenetére
Vigyél magaddal fényvisszaverő mellényt, rengeteget számít a láthatóságban. Engem már lökött fel majdnem éjszakai ninja kerékpárúton úgy, hogy én rendesen ki voltam világítva, ő pedig a szokásos sötét ruha + nulla fényvisszaverő felület + nulla világítás kombinációban jött, és csak az utolsó pillanatban vettem észre.
KrenAtesz: rengeteget számít. A mostani semi slickkel egy barázdált aszfaltgumihoz képest 2-8 km/h-val magasabb sebességet tudok elérni városon belül vele körülbelül ugyanazon intenzitású tekeréssel.
ludsimon: ok
Ba cy lus: rengeteget számít a defektvédelem, nekem már régóta nem volt, pedig kétheti rendszerességgel sikerül belefutni jobbkezes kereszteződésben korábbi koccanásból a kanyaríven felejtett üvegszilánkba ..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Fura, de az enyém csak ilyen puncture protection-ös schwalbe, tehát nem az elvben jobb kevláros, és mégsem kaptam immáron ... pontos számot azért nem tudok, mert 800 km-nél halt meg a km-órám, azóta mentem kb. 250-300 km-t, és mielőtt beüzemeltem is mentem vagy 300-at, olyan 1300-1400 körül járhatok tehát. Semmi defekt. Pedig volt kavics, üvegszilánk, szinte naponta kétszer átjárok a lágymányosi hídon, ahol a bringaúton előszeretettel kaptam régebben...
De múlt héten már felfedeztem egy vágást az első kerekemen, akkor megijedtem, hogy kaptam egy vágásos defektet, és mehet a levesbe a belső.
Szóval jól állok. Vagy hihetetlen mázlim van, vagy eddig még nem volt dolgom jó defektvédelmes gumival. Bár hozzáteszem, hogy még széles, terepjáró illetve semi-slick gumival is gyakorta kaptam defektet. Igaz, akkoriban sokat mentem bicikliúton...Jah különben én a conti GP3000-rel is gyakran kaptam defektet, amiben van defektvédelem azért. Lehet mert megviseltek voltak már azok a gumik.
[ Szerkesztve ]
-
Undoroid
őstag
válasz Kephamos #34920 üzenetére
Szia!
Egyszer,régebben Nekem is volt egy ilyen "rámsötétedéses történetem" ,de ott sajnos műszaki hiba is volt.Elinduláskor még jó volt,de visszafelé már nem volt hajlandó működni!Fényvisszaverő elöl és hátul is volt.
Mostanában -ha sötétedés után megyek- viszek magammal tartalék zseblámpát is!A mainál sajnos itthon felejtettem! Viszont az első lámpám azért remekül tette a dolgát!Tiszta időben akár 1Km-ről is látszok vele!
A nyeregcsövemre időközben felkerült egy neonzöld fényvisszaverő bandázs is,ami szintén a láthatóságomat javítja!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
ludsimon
veterán
dqdb:
Ha küldenek levelet, hogy feladták, és elküldték a tracking numbert, írj már rám légyszi!
Köszi!undefined
-
ludsimon
veterán
Egyelőre még nem döntöttem el, hogy retinát akarok égetni, avagy sem.
Alszok még rá legalább egyet, nem kis summa azért az az 1400-as, és lenne más tervem is.. Ruha, stb...Persze, ha itt lenne, meglenne, és mennék a holdfény árnyékában vele biztos nem bánnám meg.
Épp azon gondolkoztam, hogy a hétvégén, és a pénteki nightride-on kívül lenne esetleg valakinek kedve minden kedd, szerdai napon terepezni csak egy lazát, nem sokat, csak mondjuk 19-22-ig, itt Budapest környező apróbb hegyein?!
Természetesen ha meglesz a lámpám.undefined
-
-
Kephamos
addikt
válasz Undoroid #34919 üzenetére
Tegnap mi is kevés fénnyel jöttünk haza, de szépen nyugodtan, hogy nehogy baj legyen. Épp előre szerettem volna gurulni a haver mellé, hogy jobban értsem, amit mond, erre szemből támadva elszálguldott mellettem egy vadbarom. A vak szerencsén múlott, hogy ne legyen valami baj. Nem azt mondom, világítsa ki magát az ember, de ha mégis rásötétedik és nincs felkészülve, akkor legalább szépen lassan és ÉSZLELHETŐEN közlekedjen.
-
Undoroid
őstag
Jó estét Bringások!
Ma este -sötétedés után- indultam el a szokásos távomra!Ismét láthattam,hogy mennyire felelőtlenek egyes emberek: Közvilágítás mentes részen voltam már jócskán és hirtelen a távolban feltűnt két halvány fény!Az egyik a földtől kb. 15cm-re ,a másik pedig kb. 1Méter magasan!Fogalmam sem volt róla,hogy mi volt,amíg mellé nem értem!Egy szembe jövő szinte kivilágítatlan bringás!
A lejjebb lévő fény a pedáljában elhelyezett fényvisszaverő prizma volt,ami az Én lámpám fényét verte vissza!A magasabbik a srác mobilja volt,mert azzal próbált világítani... Hozzá teszem,hogy majdnem totál sötét volt,csak a Hold világított egy kicsit,de a fák azt is szinte teljesen eltakarták!A srác -természetesen- sötét ruhában volt,hogy még véletlenül se lehessen észre venni! Erre most mit lehet mondani?Nem várják haza vagy mi?
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
addikt
ö lesz az
a Dobogókös dolgot nem vágom...(#34868) Ariadne: Én se vágom, h ki rakta össze az útvonalat, de tényleg k.va kemény Tavaly mellettünk elhúzó (na ez túlzás, mert csak felfele találkozunk emberkékkel mivel eltévedtünk ) "komoly" bringások is azt kérdezték, h mi a f.sz ez?
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
Kephamos
addikt
válasz venember83 #34914 üzenetére
Hümhüm. Tudja a fene így... Agyat mindenképpen vennem kellene hozzá, azonban a telóban nem bízok. Elég masszív darabnak tűnik ugyan, de hát az RST, az RST.
A karbantartástól nem tartok különösebben, nem volt soha problémám a karbantartással.
Ebben az esetben inkább a hajtásomat újjítom fel előbb, az úgyis egyre égetőbb, ráadásul teló vásárlásna pedig nem gondolkozom, mert iszonyú árban van egy elfogadható darab. Inkább azt csinálom, amit senki sem tanácsol: szétszedem, megtisztítom, rendbeszedem. -
venember83
nagyúr
válasz Kephamos #34911 üzenetére
Mint írtam, a tárcsás nagyon jól adagolható. Úgy a bovdenes, mint a hidraulikus. Fékerőben is elég a bovdenes, ha minőségi megoldás. Pl. freeride-os haver bovdenes használ az egyszerűsége és megbízhatósága miatt. Cserébe viszont ott a nyolcasokra hatványozottan érzékeny féktárcsa, hidraulikus fékeknél az évenkénti légtelenítés, alkatrészcsere, szóval érdemes meggondolni, nagyon alaposan. Meg ugye nekem a telóm se bírta, ezt se árt belekalkulálni a számításba.
-
Ariadne
őstag
válasz Kephamos #34911 üzenetére
Én nem érzem úgy, hogy a tektro V-fék ne lenne jól adagolható. Sőt inkább a tárcsaféknél éreztem az elején, hogy kevésbé adagolható, mint a tektro (igaz azon van "ABS" is, egy kis rugós izé, sokan utálják, én nem), de aztán megszoktam. Ahogy venember felsorolta, tényleg húzós az ára, annyival nem jobb. Persze ha ahogy a többiek is írták, elfogy a v-fék, akkor nyilván biztonságosabb a tárcsafék. Esetleg a bovdenes, a bb7-et itt tényleg sokan dicsérik.
De az is igaz, hogy nem vagyok nagyon tapasztalt, csak ezeket próbáltam, a tektro v-féket meg a juicy 3-ast.
Kelly's-ből Exquisite-em van, cross, sima tektro V-fékes. Aszfaltra nem is érzem szükségét a tárcsaféknek.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz venember83 #34910 üzenetére
Juicy3 és a BB7(+bowden+fékkar) nagyjából egy árban van. Én az utóbbi mellett döntöttem anno, mert mondom a bowdennel még csak elboldogulok egyedül. Fékerőben nem tudom melyik a nagyobb.
Sokáig mentem V-fékkel, de pár durvább lefelé után éreztem, hogy már kevés.
De általános felhasználásra, sima túrázgatáshoz simán elég egy tektro szintű V fék is.Kephamos: arra szerintem nem túl nyerő a tárcsa. Tisztítsd meg a felnit, pofákat, lődd be harapósabbra hátha elég. Aztán ha nem, akkor valszeg telót+tárcsaféket egyszerre kell venned. ami azért igen nagy beruházás.
[ Szerkesztve ]
-
Kephamos
addikt
válasz Ariadne #34907 üzenetére
A szalamadnrában még az alap nem mozgó, ellenben baromira nehéz RST Gila van. Ma egy kcsit kevéskének éreztem a féket az egyik lefelén, de nem is ezzel van a nagy baj, hanem az adagolhatósággal. Húzom, mint állat, aztán egyszercsak hirtelen kezd el fogni. Mi a helyzet a tárcsás megoldással?
(Milyen Kellys-ed is van neked?) -
venember83
nagyúr
válasz Vasinger! #34902 üzenetére
Annak, aki kevésnek érzi a v-féket, és adódnak olyan helyzetei, hogy megállna, rántja a féket, de hiába, mondom, hogy állj s nem áll meg. Elég drága mulatság a tárcsafék, kellenek tárcsás agyakra fűzött kerekek, azon kívül meg a tárcsafék előre és hátra tárcsával, ha hidraulikus, akkor drágább, de egy Avid BB7 szett sem olcsó, az a szett kb. harmincezer tárcsával, azon kívül kerekek még vagy negyvenezer minimum, de inkább ötven-hatvan, normális kerekeknél, szóval elég húzós. A hidraulikus szett meg olyan ötven körül, minimum. Persze vannak olcsó förmedvények, de azokért kár pénzt adni, akkor inkább egy normális v-fék.
-
Muton
addikt
válasz Vasinger! #34902 üzenetére
a V-fékről annyit, hogy nekem aszfalton mindig elég, elég jól fog, viszont ez a fék tavaly, egy nem túl meredek köves földúton semennyit sem ért. mondjuk akkor 97 kg voltam. szóval eldöntöttem, h terepre majd csak tárcsával megyek ki, jöhetnek akár xtr v-fékkel is, nem érdekel
mod: és akkor még a csapadékról ne is beszéljünk
[ Szerkesztve ]
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Ariadne
őstag
válasz Kephamos #34896 üzenetére
Van ilyenem és tektro V-fékem is. Nagyon jó, bár ez a legalapabb olajos Avid tárcsafék, igaz jobbat nem próbáltam... Terepen kell azért, különösen mert a súlyom sem kevés, de szerintem ha nem érzed kevésnek a V-féket (nem "fogy el" lefeléken), egy jó kis Tektrót nem szükséges lecserélni. Egyrészt az ára mint egyszeri kiadás, másrészt kérdés, hogy a teló bírja-e (nem tudom, milyened van abban a helyes Salamanderben), harmadrészt többletsúly, negyedrészt a karbantartását vagy megtanulod, vagy fizetsz érte (egy széria fékbetét 6-8000 Ft hozzá, légteleníteni is kell meg időnként olajat cserélni benne). De tény, hogy jól fog, ezzel törtem el az orrom. Persze nem a fék tehet róla, de szerintem az Exquisite tektro V-fékeivel nem estem volna ekkorát, mert az messze nem ennyire harapós.
mod: fidig: Csinálom, mondjuk holnap. Most punnyadok...
[ Szerkesztve ]
-
fidig
tag
válasz Ariadne #34904 üzenetére
Mennyire nagy??? Mert lehet engem is érdekelne egy ilyen. Esetleg, ha van időd rá valamikor csinálnál egy képet róla? Megköszönném
Amúgy ma gyalogosan volt szerencsém átkelni a Margit-hídon. Hát mit mondjak, a bringások 70%-a átteker a hídon. Pedig egyáltalán nincs nagy hely, főleg a sok gyalogos miatt.
szerk.: köszönöm, holnap tökéletes lesz
[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
Ariadne
őstag
válasz ludsimon #34885 üzenetére
Képet én sem találtam, de határozottan itt van mellettem, és épp nemrég másnak is sikerült venni ilyet. Piros és nagy. Hervisben meg Mountexben lehet kapni.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Vasinger! #34858 üzenetére
#34858 UP?
Még valami. Valaki leírná, hogy kinek érdemes féktárcsát használni V-fék helyett? Mennyiből jön ki 1 szett? (tárcsa,adapter,fékkar stb)
Google-ban nem sok mindent találtam. Ha tárcsak akkor hidraulikus vagy mechanikus? Ezek között mi a különbség?(Itt most főleg személyes tapasztalatokat kérnék)
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- eBay
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Facebook és Messenger
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mesterséges intelligencia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Egészséges életmód
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest