Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Kodi LG webOS-re! Lehetséges?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Aktív témák
-
amargo
addikt
Sziasztok!
János-hegy zefal alumínium lukács sárga kereszt úton. Ha valaki találkozik vele. De szerintem az árokba kötött ki. Tegnap eső ma meg ez..“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
fidig
tag
Na, megvan az új bringa, eszméletlenül gyönyörű... eddig csak állítgattam be rajta a dolgokat, igazi próbakört még nem tudtam menni, mert esett tegnap, ma meg még nem volt időm... de délután már semmi sem fog visszatartani tőle... felnyomom rá még a kmórát, és irány surány...
Kara: ha van kedved a 27-i héten ráérek, elmehetünk tekerni vmerre...előtte sajna már nem jó...
A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
ludsimon
veterán
válasz Hasaggymeg #17889 üzenetére
Azt, hogy ne "ciripeljen" a bovden feszítésével lehet állítani?
Nekem a régi MTB-om sajnos elég hangos az említett ciripelés miatt.
Próbáltam pedig feszíteni/lazítani, de nem lett semmivel se jobb, inkább pontatlan lett a váltás.undefined
-
KaraDani
addikt
válasz Hasaggymeg #17892 üzenetére
Így van csak az első 12. a föld alatt van Amúgy meg beteg vagy mondták már?
[ Szerkesztve ]
-
-
KaraDani
addikt
Nah megvolt az első próbakör Feldobtam a stoplikat, ahogy estnek puffanak alapon, csak annyit állítottam, hogy szimetrikusak legyenek, pedál rugóerőhöz sem nyúltam, kitoltam, falnál megtámaszkodtam 2-3 szor be ki, elég simán ment. Kimentem próbáltam az utcában egy oda visszát több megállás indulással, elég jónak éreztem, elindultam egy kis körre, zuglóból róna utca bringaúton margitsziget, körút , andrássy, ligeten át vissza. Tök simán ment semmi gigszer, kicsit bezsibbadt a talpam a végére, stoplikat előrébb kell tolni az tuti, de nem álltam meg állítgatni, annyira nem volt vészes. Az óra is szuper jó, most szintet is tökéletesen mérte 44m magasságból indultam , és 44m magasságba érkeztem ugyanoda
-
LEFTHORSE1
őstag
válasz Kickass #17886 üzenetére
Előszöris tudnunk kellene hogy a váltó bowden spirálszálas vagy hosszanti szálas, ha spirálszálas a bowdenház akkor elképzelhető hogy megnyúlt és lefeleváltáskor kirugózik és nem mózdul eleget a váltó, ha meg felfele váltasz akkor összehúzodnak a spirálszálak és akkor amiatt nem mozdul eleget a váltó. Ha meg hosszanti szálas váltóbowdened van akkor ilyensmi nem történhet, maximum annyi hogy a bowdenvég hüvelyek nem elég maszivak és átszurták a hosszanti szálak, ezáltal megszorithatják az acélsodronyt és lefele váltáskor a visszahuzó rugó nem tudja eleget elmozditani a váltót és az általad leírt jelenség keletkezik. De az is lehet hogy a bowdenház hosszuság állitó csavart kell rendesen belőni. Még lehet az is hogy berozsdázott a bowden belseje, ilyenkor komplekt csere, ajánlom a váltótótól váltókarig ép bowdent (főleg a hátsó váltóhoz) de csak hosszanti szálast, nagyon korekt véghüvelyekkel. A váltó-váltókar-fogaskoszoru kompatibilitási okfejtésbe már nem mennék bele
Cseberből vederbe
-
Hasaggymeg
veterán
válasz Kickass #17886 üzenetére
Első lépésben emelje fel a bicikli hátulját egy segítséged,és állítsd be a váltót terhelés nélkül,hogy többet ne "ciripeljen",majd azután nézd meg,hogy ugrik-e még terhelés alatt.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
Kickass
őstag
kis problem lenne a bringával, gondoltam itt megkérdezem és ha itthon is tudom orvosolni akkor nem szaladok rögtön a szervizbe
szóval ugrál a lánc, illetve váltok és olyan mintha ugrálni kicsit majd lejebb is ugrik van ugy h nem is egy hanem több fokozatot, illetve ha meg is áll akkor is ciripelő hangot ad és ha erősebben 'beletaposok' rögtön ugrik
két dologra gondolok: vagy a lánc nincs már a toppon (nem mai darab) és megérett a cserére, vagy beállitottuk a váltót jóvolt de most h használtam talán kicsit megnyúlt a bowden utána kellene állitani stb...
tanácsokat ötleteket szakértő hozzászólásokat előre is köszönöm
-
Ariadne
őstag
válasz rétisün #17882 üzenetére
Nem vagyok márkamániás, de komolyan, viszont a Specialized cipőkben van ez a Body Geometry talp, amit lehet külön is kapni talpbetét formájában, az nem olyan horror árú, mint a cipőik. Szerintem érdemes kipróbálni. Párom Chain cipő után váltott ilyen Body Geometry-s cipőre, és oda meg vissza van tőle, hogy milyen kényelmes. Majd ha egyszer megérdemlem, mert nagy leszek és erős, én is ilyet veszek, addig meg én is keresek talpbetétet a Shimano cipőmbe, most hogy eszembe juttattad. Nem rossz a cipőm, csak kezdem széthordani, és megy szét belülről a talpa.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
fidig
tag
Még fél óra és beszerzem a vadat...
-
rétisün
veterán
válasz KaraDani #17881 üzenetére
gyalogoltam is benne sokat (volt, hogy 10 km-t szinte egyhuzamban, nem volt semmi gondom vele), sőt próbáltam másik cipőt is, egy számmal nagyobbat, de valahogy az se az igazi
szóval lehet, hogy inkább a talpam nem szabványoswar...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz Ariadne #17877 üzenetére
ezt a "ballal kilép..." mókát majdnem sikerült nekem is eljátszanom, igaz fordítva.....kereszteződés, lassítottam, ügyesen kiléptem a jobb lábammal, aztán mikor megálltam, balra kezdtem (kezdett a bicaj?) dőlni...hajszál híján megúsztam, de biztos kellemesen kikacagtak volna az autósok, akik meglepő módon átengedtek a kereszteződésben
amúgy leszoktam az spd-ről, sajna 30-40-50 km után belefájdul a talpam mivel amúgy is meleg lett (na jó, ma valahogy nem annyira ) visszaálltam a normál pedál+szandál kombóra. persze azért nem hagyom ennyiben, még szoktatom majd magam az spd-hez, nem igaz hogy ennyire nem tudom megszokni[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Noddy
senior tag
Mondjuk ez a csajos téma nálam nem játszik, de köszi a tanácsokat, lehet hogy valakinek hasznos lesz
Hervis-ben érdemes valamit is vásárolni? A hétvégén oda is be akarok nézni, ruházatra, sisakra gondoltam, esetleg pumpa. Nem tudom mennyire vannak ott gagyi dolgok, mennyire kell figyelni.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #17873 üzenetére
Ó, azért szerintem ha egyszer végignézed vele valamelyik üzlet kollekcióját, akkor simán lehet, hogy elragadja valamelyik bicó. Aki a körúton teker, az megérdemli.
Városliget jó még tesztre, én a füves részen gyakoroltam, ahol vannak kitaposott sávok, hogy fűre essek, ha úgy jön ki a lépés. Az eldőléssel meg nyugi, mihelyst megszokod annyira, hogy nem mondogatod magadnak, mert úgyis megy, na akkor fog megtörténni. Egyébként meg egyáltalán nem mindenki esik el vele, szóval take it easy. Részemről egy kietlen helyen való lightos eldőléssel megúsztam eddig, az is a "bal lábbal kilép, jobbra eldől" fajtából volt. Majd ottmaradtam fekve kicsit, mert a jobb eldőlve sem oldott ki, és röhögés közben, földön fekve azért már tényleg nehézkes kilépni belőle.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #17872 üzenetére
Jaja csajoknál lassan megy a rászoktatás, először minden para, enyém is felhozta a régi bringát mert kedvet kapott, szépen el is kezdett vele munkába járni, előszőr csak járda, aztán már körút Csak a bringája egy régi monti kb olyan nehéz, mint a Crossom meg az Outim együtt, úgyh nem ártana cserélni, de női lelke megcsalásnak fogná fel ezt a műveletet
Szitakötő utcában lesz az első teszt, elég kicsi a forgalom. Majd begyakorlom, támaszkodva, utána meg mondogatom magamnak, hogy miközben megyek, hogy megállás előtt kiold...megállás előtt kiold...
A Coach váz sztem a legszebb, de a mostanim kalsszisokkal jobb, és legalább annyira nem feltűnő
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Bár lennék jó csaj, de legalábbis dolgozom az ügyön, bringázással.
Azért tapasztalatból mondom, hogy szép óvatosan, nem túl emelkedős kezdettel, szép helyeket megmutatva barátnőt/feleséget is rá lehet kapatni erre a sportra, lényeg a fokozatosság, meg figyelembe venni, hogy alapvetően félős fajta vagyunk.fidig: Egyébként nekem is Kelly's-em van, egy Exquisite, de ez az idei Coach, ez dizájnban az egyik legjobban sikerült Kelly's evör.
KaraDani: Asszem akkor most fogom a horgászszéket, és a Stefánia környékén letáborozom a keróút mellett egy fényképzeőgéppel, sorozatra beállítva.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Lopás elleni csak olyan van, ahogy Jorus is írta, ami 50k-t térít az újból, gugli és velohelp a kulcsszó. A jó lakat az legalább U lakato(ka)t jelent, gerinclakatot (az a gyűrűs fajta) ne vegyél, azzal secpec elviszik ugyanúgy, mintha tescós 200 Ft-ossal kötötted volna le. Csak jó tanács. KaraDaninak elvitték már egy Coach-át, biztonsági őr szeme láttára, gerinclakattal lekötve, kb. két perc alatt...
-
nagyúr
Itt van egy pl. amiben benne van a kerékpár lopás elleni biztosítás is, ők 20k-t adnak. Egyébként célszerű a gépet lakásban tartani, és akkor bele lehet venni a lakásbiztosításba, és ott a valós értékre lehet biztosítani, de ugye a lakásbiztosításnak olyan feltételei vannak, hogy behatolás érzékelő, riasztó, biztonsági ajtó, biztonsági mittoménmien zár, stb.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
KaraDani
addikt
válasz Bikeman #17840 üzenetére
Köszi a helpet! Noddy neked is. Akkor kb jól lőttük be. Madarakkal meeg tod mi a baj ilyen téren, aki igazán madár hülyének nézett azért mert 70et adtam egy bringáér, azok nem fognak 50 adni, úgy általában kerékpárért, amikor van tescoba 15 ért, szóval mi vagyunk a hülyék
Tegnap az M540 ek felkerültek, de el kellett menni moziba, úgyh csak fél cipő stoplisodott. Ma délután amint hazaérek megy föl a másik, és indul a próba, úgyh Ariadne, ha hazafelé, lámpánál eldőlő embert látsz nagy szürke KTM vázon tudod ki lesz az Amúgy elején gondolom úgy a legkönnyebb szokni, hogy a rugókat könnyűre állítom, hogy könnyű legyen a ki be lépés.
-
ludsimon
veterán
válasz KaraDani #17857 üzenetére
Hát nem is tudom....
Túl fehérbőrű vagyok aztán amit mostanában mondanak ez a 15 perces leégés eléggé engem fenyeget.
De olyan jó lenne mindentől eltekintve egy jó nagyot bringázni mint régen.
Tényleg. Holnap szombat. Nem megyünk NightRide-olni?
Este legalább nem süt a nap és este elég kellemes a klíma is.Nem kell annyira dolgozni, nehogy megszakaggyáá'
Különben örüljél, hogy dolgozhatsz, én júniusban jelentkeztem diákmunkára és semmi sincsen a fránya válság miatt. Nem lesz meg nyáron az új bringám.
Talán jövőre, de az se biztos, hogy kapok munkát délutánra suli után.[ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
Valahogy nekem nincs sok kedvem bringázni ilyen dög melegben.
Pedig hogy mondtam, hogy majd nyáron...
Remélem nem mindig lesz ilyen hőség+égető nap.
undefined
-
Noddy
senior tag
válasz izomhod #17849 üzenetére
Köszi akkor 3l víz és egy kiló banán
Olyan leszek mint egy málhás teve, mert ennek a felét szoktam vinni a fele távra, vagy az ember tudja szoktatni magát arra, hogy kevesebbel is többet tudjon menni, vagy eléhezés és kiszáradás lesz a vége?
A felszerelés az megvan.A jó csajok meg nem szeretnek ilyen hosszú bringázást, pláne a semmi közepére.
(Kivéve Ariadne )Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
nagyúr
Van, de az nagyjából egy jobb tárcsafék árát jelenti sajnos, mivel lopás esetén 50k-t fizetnek az új bringa árából, ha jól emlékszem. Felelősségbiztosítást is köthetsz a Kerékpáros Klub-on keresztül, erről bővebben itt olvashatsz.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
fidig
tag
Hol kössek biztosítást a bringámra?? Vki tud ajánlani vmit? Egyáltalán van olyan, ami lopás esetén is jó???
[ Szerkesztve ]
-
fidig
tag
válasz CyB0RG #17848 üzenetére
Szép ja...
Brutál lakatok meg tervbe vannak véve... elvileg csináltatok is egyet...csak még meg kell beszélnem a sráccal, hogy tud-e olyat, ami minden igényt kielégít. Azt gondolom, hogy olyat nem igazán tud, amit semmivel sem tudnak leszedni, de ha már megnehezíti a dolgukat, akkor talán letesznek róla...talántalántalánA remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
CyB0RG
csendes tag
válasz Bikeman #17828 üzenetére
Bikeman: Köszi, azért nem adom fel. Még le kell mérnem hogy pontosan mennyi a méret. Csak ehhez ki kell kapni a villát, az meg max hétvégén lehetséges. Napközben meló, de jövő héten már nem erőltetném ezt a kikopott villát, mert érdekes hangok kezdenek jönni belőle... Az meg szívás lenne, ha egy 20 km/h-s tempónál letérdelne az bringa...
sbiii: Annyira nem vészes az áttérés, bár tény hogy pár km kell mire megszokod a nagyobb (28-as) kerekeket, mert kicsit máshogy fordul lassú tempónál. De én ~400 km alatt már teljesen megszoktam, teljesen irreleváns hogy a régi 26-ossal vagy az új 28-assal tekerek. (Persze ég és föld a különbség, de itt a megszokás a kérdés.)
Jorus: Mi B.akarattyától/ig mentünk egy fél kört, Tihanynál átkompozva. Nem a táv volt a lényeg, hanem a kellemes időtöltés. Viszont pont ősszel mentünk, gondoltuk útközben kajálunk a parton... Aham, minden (szó szerint) zárva volt! Úgyhogy a fél kör is bőven elég volt 2 szendó és 1 cerbona szelet támogatásával. A végén igencsak elfogyott a kraft.
fidig: Szép bicó, pont az enyém kistestvére. Nekem egy Exquisite dsc van és ez a fehér szín nagyon bejövős! Jó választás lesz, de valami brutál lakatot(kat) is vegyél hozzá mert vonzza a tekinteteket/kezeket...
-
sbiii
csendes tag
Huha, elég jól néz ki. Most pedig szakértők véleményét kérném, ez kb. mennyit érhet ma? Minden gyári benne, semmi nem volt cserélve. Ja és teljesen 100%-os.
Alright, let's have some... fun.
-
fidig
tag
Köszi...
Holnap megyek megvenni az új bringámat. Már nagyon várom, hogy gördüljek vele egyet....
-
fidig
tag
SZevasztok!
Mi a véleményetek a Mythos gumikról?? Milyen kategória??? (alsó/középső/felső)
Előre is kösz!A remény hal meg utoljára...mert ő a gyilkos :)
-
Noddy
senior tag
-
KaraDani
addikt
Erre még mindíg nem mondott senki semmit, pls valaki nyilatkozon egy árról aki jobban ért hozzá, én max40 et mondtam haveromnak.
Jorus: Mennyi eltérés normális a magasságmérésnél? Illetve épület befolyásolja, gondolom nem? (esetleg légkondi?) Csak mert 7 órája egy helyben van az óra az asztalomon, és szerinte 15 méterrel feljebb vagyunk, mint reggel voltunk. Most próbának lementem vele a mélygarázsba kicsit álltam lent aztán vissza, fent ugyannyit mér mint a lemenetel előtt, az emelkedés sűlyedés pedig reálisnak tűnt.
szerk.: közben válaszoltál, köszi. Lehet a légkondi kavar be neki itt kicsit nemtom. De az igaz, hogy a lényeg úgyis az hogy mennyit másztál sűlyedtél egy ride alatt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz KaraDani #17814 üzenetére
Nem tudom pontosan, mire lehetne jól használni, mivel az uphill/downhill szakaszokat a ride time alapján, illetve napi szinten átlagolva gyűjti. A barometrikus magasságmérőket rendszeresen újra kell kalibrálni, normális jelenség a 2-3 méter eltérés a szintben. Azt, hogy lassan reagál, akkor figyeltem meg, amikor gyengült a szenzorban az elem.
-
nagyúr
válasz tr00p3r #17832 üzenetére
Mi FR gépekkel, beszélgetős tempóban olyan 11 óra alatt abszolváltuk, amiben volt 2 kocsmázás/lángosozás. Reggel 6-kor indultunk Csopakról nyugat felé, és este 7 után picivel értünk vissza. Azért mentünk nyugatnak, hogy a végén már csak teljesen sík tájakon kelljen poroszkálni.
-
sbiii
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ezekkel a vékony gumiú biciklikkel szinte "újra meg kell tanulni biciklzni" vagy nem? Mert jövőre ilyennel szeretnék iskolába járni. Eladnám a mostani biciklimet (Kona Scrap 2005) és vennék egy ilyen stílusú bike-ot, vagy valami olyat, amivel városban lehet jól, fürgén közlekedni. Ezzel elkerülném az esetleges BKV-n történő atrocitásokat. Mondjuk annyi, hogy nagy útvonalról lenne szó: Újpest-Városkapu - Wesselényi utca...
Alright, let's have some... fun.
-
tr00p3r
addikt
Ma du lemegyek egy hétre a Balatonra, Alsóörsre. Kérdésem az volna, hogy van-e valami jó tanács vagy tipp a Balaton megkerüléséhez? Mire figyeljek? Kb. mennyi időtt vesz igénybe a közel 220 km? Egynaposra tervezem, de nem volna baj ha a 8 óra összejönne.
Köszi előre mindent!
-
Noddy
senior tag
válasz CyB0RG #17826 üzenetére
A macskákat se szeretem és ebből kifolyólag azt mégjobban nem szeretem, hogy kirakják őket.
Ha lenne a közelben turistaút vagy hegy biztos lenne kedvenc helyem. Sajna még nem sikerült biciklivel hegyekbe jutnom, remélem hogy valamikor majd sikerül.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Ariadne
őstag
válasz Bikeman #17829 üzenetére
Az egyik kedvencem az az út felfelé, Árnyas úttal, ami a nagy erőszintfelmérő utcám, meg a Budakeszi út mellett futó jelöletlennel együtt. Meg úgy általában a sárga egy jó kis jelzés, párommal mentünk tovább is rajta, de sár miatt csak a Csacsi-rétig jártam be. Ő elment rajta Budaörs felé, nagyon tetszett neki, bár fatörzsek keresztbe ott is vannak.
Legkedvencebb kedvenc útvonal viszont még mindig a kék montis jelzés fel a Pilisbe. Nem olyan nagy szám szintileg meg technikailag, de kedvelem, mert felfelé is fel bírok menni rajta (legalábbis fel bírtam...), lefelé meg jó kis rázós, fullynak való. A kedvenc kilátóm meg a Csergezán, no és az Apáthy-szikla itt a városban. Meg persze Prédikáló, de rég jártam ott. Plusz még a Börzsönyben bármi, aszfalton és terepen egyaránt.
És nektek, kedvenc útvonalak, jelzések, kilátók?
[ Szerkesztve ]
-
-
Bikeman
aktív tag
válasz CyB0RG #17825 üzenetére
Volt a vastagabból is (1-1/8"-os) nem aheados, menetes villa (nekünk is van a családban).
Nem akarlak lelombozni, de ha kiderül, hogy tényleg 1"-os, akkor új(szerű) villát nagyon nehéz lesz bele vadászni, mert mind 1-1/8"osak. Ami nem, az pl. a régebbi (-2-3 év) RST Gila TnL 100 villák, amiknek még cserélhető volt a nyaka, így egy szűkítővel 1"-os csövet is bele lehetett tenni. Amiről írtam, hogy a családban van ilyen, az is ez, csak ennél egy (hosszabb (225mm)) menetes 1-1/8"-adosra kellett kicserélni a rövid, nem menetes 1-1/8"-adost.
Csöveket külön lehet hozzá venni.
Ami még választék azok a régi 10-15 éves, 1"-os villák, RS, Manitou, Zokes, öreg Marzó, esetleg Suntour 7005-9005 stb. De ezek nagy részben már szintén megették a kenyerük javát.
amargo: Ezek is baromi veszélyesek, ha valaki nincs rá felkészülve és lefelé jön (gyorsan), mert elég merevre sikerültek (sajnos).
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz Bikeman #17788 üzenetére
Pár éve DH-s barátaim belfutottak egy ilyen akkor vascsővel oldották meg, hogy a kerekesek ne menjenek arra akadályba. Csak ugye ők hozzá voltak szokva, na most ott kanyar és utána ugrató, igen ám de az ugrató előtt lebetonoztak egy csövet és arra keresztbehúztak egy rudat.
Barátomon protektor volt de kifordította a csövet a helyéről olyan erővel ment, csak azt vette észre, hogy egyik pillanatban már a földről kell fel. Semmi baja nem lett, de az akadály az rommá tört.Szerk:
LEFTHORSE1: Bikemag előző számában leírt teleszkóp karbantartást nem árt elolvasni. Rengeteg gyártó csak kicentizi az olaj mennyiségét,hogy még éppen jó legyen (a cikk szerint).
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
Ariadne
őstag
válasz Bikeman #17822 üzenetére
Vágom már, meg is néztem turistautak.hu-n. Asszem értem, miért nem ismertem én a zöld háromszöget.
Remélem a sárgákat legalább meghagyták, az a leglightosabb terepes felfele, szegény lassú kategóriás montisoknak, mint én..."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Bikeman
aktív tag
válasz Ariadne #17818 üzenetére
Én egy zöld háromszöget láttam, de az a súlyos (nekem ) lefele, ami a kilátó hátujánál jön le, az aszfalt szerpentint kereszezve, az is levan zárva, és így tovább lefelé.
Magyarán a Jánoshegyi út szerpentinjeit levágó, vagy azzal párhuzamosan haladó utak vannak lezárva. A Budakeszi út felé menő is.[ Szerkesztve ]
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #17819 üzenetére
Ó, nagyon szépen köszönöm! Hazafelé kerülök egyet először is OBI felé, csak van darabonként is imubsz párszáz ft ért. Ha nincs, csak szettben - azt most nem akarok venni többezerért -, akkor lehet szólok. Csak tegnap nagyon szerettem volna már kipróbálni, rámjött a gyeker nem játszhat a karácsonyi ajándépen köszönöm! Hazafelé kerülök egyet először is OBI felé, csak van darabonként is imubsz párszáz ft ért. Ha nincs, csak szettben - azt most nem akarok venni többezerért -, akkor lehet szólok. Csak tegnap nagyon szerettem volna már kipróbálni, rámjött a gyeker nem játszhat a karácsonyi ajándékkal feeling
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Ez a házi barkács viszont nem legális megoldás, mert iszonyú balesetveszélyes...
Nem értem, miért nem lobbizik a kerékpárosklub és társai azért, hogy életszerű legyen végre az erdőtörvény, mert ez így nevetséges.
A Grenoble környéki hegyeken lévő DH pályákról pl. külön online térkép van, nehézségi szintenként színekkel - ott engedélyezett lemenni, és részben a bringások is foglalkoznak a karbantartásával, mert tudják, hogy ha megmarad az állapota, akkor továbbra is használhatják. Persze nekünk kevés ehhez a hegyünk, de ettől még ez így nem jó senkinek sem.[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
A piros jelzésről van szó, azt zárták így le? Az azért elég gáz, azon sok normál montis is közlekedik le meg fel...
Mondjuk én mindig a sárga kereszten megyek fel, az a játszótérhez lukad ki a kilátó alatt, lentről meg hmm emlékeim szerint sima sárga jelzésként indul a Szépjuhásznétól. Oda meg ajánlom az Árnyas utat felfelé, onnan pedig az út mellett a buszmegállóból felmászva bal oldalon megy végig egy kellemes erdei jelöletlen.
mod: Azt meg csak megerősíthetem, amit Jorus írt, sajnos az erdészeti törvény értelmében elvileg bárhol, bármikor leparancsolhatnának bármelyik turistaösvényről, ami nem kerékpáros jelzés. Éljen a MTB, olimpiai sportág...
[ Szerkesztve ]
-
Mewryck
tag
válasz LEFTHORSE1 #17789 üzenetére
cc=köbcenti
az általad emlitett olajmennyiség tökéletes lesz
putoline-ba nemláttam teleszkóp olajat...mindenképp teleszkóp olajat használj,másféle olajok másképpen viselkednek,ami neméppen előnyös a villa számára
gyárilag 7.5W kell bele,ehhez igazodva válassz olajat is(kisebb szám hígabbat jelöl,nagyobb szám sűrűbbet)
...és úgy akarom élni az életemet, ahogy megálmodtam, nem pedig úgy, ahogy mások elvárják...
-
KaraDani
addikt
Köszi, rád vártam emlékeztem, hogy neked ilyen van. Nekem spec 700*35 ös gumim van az volt benne, gondolom nagyon nagy difi nem lehet, de logikus a dolog tényleg hogy lehet laposab magasabb a gumi, majd lemérem pontosan.
Magasságra akkor elég az, hogy kikerestem, térképen a koordinátákat ahol voltam, azt betoltam abba a "magasságkalkulátorba", amit Ludsimon régebben linkelt, kaptam 43,78m -t, és ezt bepötyögtam akt alt hoz, meg a homehoz is. A home nál gondoltam, hogy az a lényeg hogy ahonnan ált indulni szoktál, de mi ennek a funkciója? Az amúgy előfordulhat, hogy pár métert téved a magasságmérés? Reggel beugrottam valahová, majd visszafelé ismét a lakás előtt jöttem el és 3 meter difi volt szintben óra szerint Amit még furcsállok, hogy elég lassú a sebességmérés a velo 8 után, volt hogy 4 ről 24 re ugrottam intenzív startnál, ez normális? -
nagyúr
válasz Bikeman #17812 üzenetére
Azért nincs máshol, mert ez több, mint valószínű, hogy nem hivatalos intézkedés a hatóság, erdőgazdaság részéről. Sok utca végén, ahova egy-egy "pálya" torkollik, a lakók maguk ácsoltak ilyen kerítéseket, hogy a bringások meggondolják, hogy arra menjenek-e.
-
Bikeman
aktív tag
A kivétel erősíti a "szabályt"...
Csak azt nem értem, hogy akkor miért nincs minden út lezárva, és tábla kirakva, csak ott, ahol leírtam?
Azt meg csak halkan mondom, hogy a póráz nélküli kutyásokat persze egyáltalán nem izélgetik pedig annak lenne értelme... Úgyhogy ez rám marad...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz picur220 #17810 üzenetére
Normális, mivel a tisztítás után meg is kell kenni a láncot. Az alapos tisztításhoz kénytelen leszel levenni, és pár órára beáztatni a láncot. Aztán persze láncolajjal is meg kell kínálni szemenként.
-
nagyúr
Felfelé is illegális bringázni, ugyanis nem sebesség és irányfüggő a tiltás. Erdőben bringázni a törvény értelmében a kijelölt kerékpárútvonalakon lehet, melyeket különböző színű kerékpár piktogramok jelölnek. Egyébként természetesen egyetértünk. Én mindig fékezek lefelé, ha kirándulók bukkannak fel a látómezőmben, bár, ahol mi járunk lefelé, ott nem lehet gyalog lemenni, ergo gyalogosok sincsenek.
-
nagyúr
válasz KaraDani #17802 üzenetére
Sea level: tengerszinti légnyomást állítasz be, és ez alapján viszonyít az aktuális légnyomáshoz, majd ebből kalkulálja az aktuális magasságot.
Act. alt.: ha ismert az adott pont tengerszint feletti magassága (térkép vgy GPS alapján pl.), ezt megadod neki, hozzárendeli az aktuális légnyomást, és a továbbiakban ebből kalkulálja az aktuális magasságot.
Home alt.: a hely magassága, ahonnan rendszerint indulni szoktál tekerni, szintén a fenti módszerrel számol.A kerékméret beállításánál nem a szélessége számít, hanem a mérete. Egy 26-os kerék pl. lehet 1.5-ös slick köpennyel, és 2.8-as sárgumival is szerelve, értelemszerűen a két kerék kerülete jelentősen eltér egymástól, noha mindkettő 26-os. Én általában nem szoktam megtalálni a saját gumim méreteit, ezért mindig kézzel adom meg a megfelelő értéket. A módszer egyszerű, megméred az adott kereket kerületét, és beírod a WS-hez. Ha nincs elég hosszú mérőszalagod, akkor pl. utcakövön, járólapon egy csík fülé helyezed a szelepet, majd előretolod a bringát addig, amíg a szelep ismét az eredeti pozícióba kerül, ezután megméred, hogy mennyi utat tett meg a bringa egy kerékfordulat alatt, az értéket beírod a WS-hez.
-
Azazello-
senior tag
valaki tudja, hogy honnan szerezhetnek zold selle italia nyerget?
gugliban is mindossze csak egyetlen kepet sikerult talalnom rola
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
picur220
veterán
A láncot milyen oldószerrel szokás tisztítani? Brigéciol megteszi? Vagy vmifelé benzin?
-
Bikeman
aktív tag
válasz CyB0RG #17801 üzenetére
Bikefuntól minden normálisabb bolt tud rendelni, és akkor X idő múlva ott náluk Szfehérváron átveszed, és az árának annyinak kell lenni pont, mint a Bikefun weboldalán.
Nem lényeg, hogy milyen, csavaros agy is megteszi. Épp most merült fel néhány olcsóbb villa az aprón. pl ez, szinte zsírúj, jó vétel ennyiért. Csak az még a lényeg, hogy a villaszárad még a régi 1"-os, vagy mint az újabbaknak (és linkeltnek is) 1 1/8 col-os?
-
KaraDani
addikt
Abban tud valaki segíteni, hogy Sigma 2006mhr órán, hogy tudom a magasságokat beállítani. Sea level, Current Altitude, Home Altitude. Másik kerékméret beállításhoz van egy táblázat, amiben különböző értékek vannak pl 700*35 meg 700*38 stb kerekekhez, miben befolyásolja a sebességet a kerék szélessége
-
CyB0RG
csendes tag
válasz Bikeman #17782 üzenetére
Bikeman: Köszi, megnézem itt Fehérváron lehet e kapni, vagy csak a 6-10k-s SKS csodapumpák vannak... Ha nincsen kénytelen leszek neten rendelni, csak akkor meg hozzájön a 1k-s szállítás is.
Noddy: Nem vitted haza macskákat? Csald biztos örült volna és legalább meleg kaját ehettek volna.
Más: Úgy néz ki, a melós keróra érik a villacsere, mert iszonyatosan lötyög a becsúszószár a villában. Nem tudom, lehet ezt javítani? Amúgy egy full-full noname villa. Ha viszont cserés lesz, (max valami 6-8k-s Gila vagy Suntour, melóba jó az) azokon számít hogy a papucs gyorszáras? A kerék még a klasszikus 2x15-ös csavarral van rögzítve.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest