Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Kodi LG webOS-re! Lehetséges?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Aktív témák
-
Meme
aktív tag
válasz picur220 #17590 üzenetére
alapvetően több baj van ezzel a fék storival.
mint Jorus irta, gyenge a teló+agy kapcsolat. vacok a telód, nincs mese
valamint ez a fék nem egy ipari müremek. a tárcsát is simán el tudod "fékezni", hogy nyolcaskák legyenek benne. Valamint a gyengus fékhatás miatt közelebb kell állítanod a fékbetéteket, h fogjon, igy még nagyobb esélye van beleérni a kajla tárcsába.ha nem akarsz vagyonokat költeni, én a helyedben egy avid sd7 es v-féket tennék fel, avid fr5 fékkaral.
Szevasztok bogyókák!
-
Meme
aktív tag
válasz Azazello- #17593 üzenetére
átmérő stimmel, nagy gond nem kéne, hogy legyen.
2 dolog jöhet közbe:
- a belső nem jó, a 28-as arányaiban sokkal nagyobb mint a 23-as. venned kell 2db outi belsöt 18-23*700 ast.
- a felnid szélesebb trekking felni, és lapul(na) rajta a külső. milyen felni, milyen kerékpáron?Szevasztok bogyókák!
-
Azazello-
senior tag
problema a kvetkezo:
700 x 28c kulso volt fent eredetileg 700 x 28 belsovel. vettem egy 700 x 23-as kulsot hozza, es nem sikerul osszerakni. nem is fog, mert mittudomenmilyen oknal fogva nem kompatibilisek vagy csak egyszeruen en vagyok a bena?
barmi otlet?
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz picur220 #17583 üzenetére
Ez akkor lehet megoldás, ha az a problémád, mint Rétisünnek. Először nézd meg, hogy nem lehet-e jobban beállítani. Ha nem, akkor nézd meg, mi ér bele. Ha a csavar, ahogy Rétisünnél, akkor alátét.
Nem mondtam, hogy cseréld le a telót, csak megjegyeztem, hogy az ien telóknál bizony előáll néha ciripelés. De ez nem jelent semmit, 200-as tárcsával egy 38-as becsúszójú, bolt-on tengelyes villa is jó eséllyel ciripelni fog mondjuk kanyarban.
A patentpedál marhajó. Igazából már nem szeretek nélküle menni, sokkal kevésbé érzem a bringát platformmal. Könnyebb irányítani a gépet, jobb a hajtáshatékonyság (miután megszoktad a körkörös tekerést), és ami nekem fontos, hogy jöhetnek akármekkora sziklák, semmi sem rázza le a lábad a pedálról. Mondjuk meg kell szokni, de ha ez megvolt, utána csak patentpedállal akarsz majd menni. (Kivéve persze, ha dörtös, BMX-es, Slope Style-os vgy nyilván.)
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
picur220
veterán
válasz venember83 #17585 üzenetére
Ok, értettem...
-
picur220
veterán
Ezek az SPD pedálok mire jók? Úgyértem mivel jobbak, mint a sima pedálok?
-
Dirtyz
őstag
válasz raczger #17569 üzenetére
Nem tudok menni Dunamaratonra.., szombatra rakták a versenyt, nekünk pont aznap lesz a nagy leltárunk, és a főnököm nem engedett el
Vasárnap voltunk fent a Pilisben, kemények voltunk, mint a rollingsztonsz és bevállaltuk .
Lajosforrásnál kapott el a felhőszakadás, azt még kibekkeltük egy esőmentes helyen, de aztán tovább raktuk neki. Utána az egész napunk egy nagy patakátkelés lett, valahonnan mindig folyt a trutyi az úton. Mázli, hogy sárgumit raktunk fel, anélkül még most is ott tologatnám a sárban a bicót. Így viszont, egy kisebb megingástól eltekintve (azóta nem tudok a jobb oldalamon aludni, kisebb anyagfolytonossági hiány keletkezett a seggemen, a térdemen, könyökömön, lábszáramon és az alkaromon ) mindenhol el tudtam közlekedni. Ha nem esik túl sok utánpótlás, simán lehet sárgumi nélkül menni.
Zerge volt a múlt héten pályát bejárni, fel is rakott 1-2 videót az oldalára.Védd a fákat, egyél hódot!
-
rétisün
veterán
igen, azokkal a csavarokkal szereltem fel, amit kaptam hozzá (még mindig avid bb7 road) nem is volt gond vele, kb. egy hónap után kezdett hozzáérni, de csak akkor, ha jobbra döntve kiállva tekertem.
más: van a tektro-nak magyarországi forgalmazója? vagy olyan cégnek, amelyik (még) gyárt mini v-féket?
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
nagyúr
válasz rétisün #17576 üzenetére
Azt a csavart az adapterhez adták? Mert az elvileg pont olyan hosszú, mint a fékkonzol+adapter vastagsága.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
rétisün
veterán
válasz picur220 #17573 üzenetére
nálam az alsó "piros" csavar ért hozzá a tárcsához, kb. egy hónapi használat után jelentkezett a probléma, amikor kiállva tekerve jobbra döntöttem a bicajt. a csavarfej alá betettem egy alátétet, és már nem is ér hozzá.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
nagyúr
válasz picur220 #17573 üzenetére
A kék csavarokat lazítsd, és úgy próbáld belőni. Egyébként csirkelábú, gyz-s telóknál gyakori jelenség, hogy terhelés hatására hajlik annyit a villa/tengely kapcsolat, hogy a tárcsa beleérjen a féktestbe/pofába.
-
JColee
őstag
Pénteken indulunk Svédországba bicajjal, már nagyon fosok
-
picur220
veterán
válasz knifemaster #17568 üzenetére
Szóval kék vagy piros?
látom nem nagyon látszik, de mostmár mind1
Jorus: a féktest ér bele egy hangyányit. De zavaró hangja van. Balos kanyar közben jelentkezik legfőképp, amikor balra mozdítom a kormányt, akkor van csak hangja egy fél másodpercre. Amior kanyarodok, akkor már nincs.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
-
amargo
addikt
válasz amargo #17561 üzenetére
Sziasztok!
Nos ma még is csak kicsit neki estem:
hajtókar leszedni könnyű volt.
monobolkk csak a bal oldalt jött le, a másikat nem tudtam leszedni, már féltem, hogy valamit eltörök..
gondoltam össze rakom, igen ám, de a hajtókart hogy rakom vissza?
Szépen elkezdtem rákalapálni, hogy alá van támasztva, de a kalapácsom kicsi, amivel ütni kell az meg nagy(?).így marad az, hogy egy autó szerelő ismerősömhöz átkerekezek, Neki vannak célszerszámai.
Ötletek?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
raczger
őstag
Ha minden összejön, akkor holnap délelőtt megyek egy Dunamaraton középtávot, kíváncsi vagyok mi fogad, mennyire lesz járható, talán viszek fényképezőt is.
A fórumról kik is jönnek? Dirtyz, tr00p3r, mint pályabíró, esetleg venember83 ?www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
knifemaster
aktív tag
-
Ariadne
őstag
válasz picur220 #17566 üzenetére
A tárcsafék ilyen, hogy ha kiveszed a kereket, van hogy újra be kell állítani, ez ezzel jár. A féktestet rögzítő két imbuszt ha picit kilazítod, de éppen csak egy kicsit, akkor már tudsz játszani vele, meg kell találni, hol nem súrlódik. Ha megvan, ott visszahúzod, megint ellenőrzöd. Majd ezt eljátszod még párszor, hogy sikerüljön. Legalábbis én. Na meg nálam a teló/nehezebb súlyom/bringa fullysága miatt még arra is kell figyelni, hogy ha rajta ülök, akkor se súrlódjon. Az két emberes feladat.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
picur220
veterán
válasz knifemaster #17565 üzenetére
A lazít, szorítos cuccot kipróbálom, aztán majd meglátjuk mi lesz...
Az adapternél lazítsam, vagy ahol a villára rögzítem?
Amúgy a fékbetétet mi tartja a helyén? Mágnes, vagy mi???[ Szerkesztve ]
-
knifemaster
aktív tag
válasz picur220 #17562 üzenetére
Nekem ilyen akkor volt egy minimális arányban,(nem fél mm) mikor a kerék ki lett véve és kicsit lazábban lett megszorítva visszarakásnál.
Vagy szorítasz rajta,figyelve,hogy jól beüljön a helyére a tengely(bár ez gondolom evidens).
Vagy féknyereg meglazít,fékkar behúz,húzva tart,közben féknyereg megszorít.[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a sakk,csak itt több a paraszt..
-
Hasaggymeg
veterán
válasz venember83 #17551 üzenetére
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
veterán
-
picur220
veterán
Meg tudnátok mondani, mit csináljak akkor, ha a tárcsafékemnél a féktest beleér a tárcsába? Valahogy arrébb lehet helyezni az agyat a patentzár körül, hogy ne ott legyen a kerék, amikor beteszem, hanem fél mm-rel arrébb?
Segítségeteket előre is köszi. -
-
Meme
aktív tag
válasz LEFTHORSE1 #17558 üzenetére
Ha otthon akarod csinálni ajánlom a bikemag aktuális és elöző számát elolvasni teló generál ügyben.
Amugy a marzo honlapján fent vannak az olaj szintek:
[link]
7,5w-s olaj kell bele.
Ajánlom a Motorex-et.[ Szerkesztve ]
Szevasztok bogyókák!
-
LEFTHORSE1
őstag
Beujitottam egy Marzò 5.5-re, egy hèt hasznålat utån nagyon akadozva kezdett becsùszni (a vajpuhåhoz kèpest) kenöolajat cserèlnèk benne de nem tudom milyen jò bele ès mennyit tegyek. Valaki pls help
Cseberből vederbe
-
amargo
addikt
válasz Dirtyz #17556 üzenetére
Ha nem gond? (bár holnap elnézek a vár-ba hátha van)
Azóta már annyira pöpecre beállítottam a bowdent, mint a csuda.Az a baj, hogy így már tekerni is necces már így is nyekeregve beleraktam egy 500km-et, ami tudom, hogy nem jó.. most, hogy vége a vizsgaidőszaknak, így munka után minden nap tervezek kijárni a közeli hegyekbe.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
válasz amargo #17546 üzenetére
Már nincs a BB-nál Icetoolz monoblokk behajtó/kihajtó.. máshol is kerestem de csak várhatón van az érkezésük, ha csak nem tud valaki tuti fülest, akkor találomra bemegyek párboltba megérdeklődni.
-
Gyok2
senior tag
Tud valaki olyan helyet, ahol kotyogó teleszkópot javítanak?
Tiszta Windows rendes ház
-
Muton
addikt
a 6-7-8-9-ik kerületben tudtok egy megbízható szervizt?
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
blazsey2
senior tag
válasz venember83 #17551 üzenetére
Az biza kuka sajna.Egyszer Jánoshegyről lefelé kiszakadt a külsőm oldalfala úgy hogy kijött belőle a belső és pár pillanat alatt kidurrant.Pótbelső hiába volt nálam olyan nagy volt a szakadás hogy nem tudtam megcsinálni.
PSN ID:blazseydr
-
venember83
nagyúr
Hátsó külsőm oldalfalán akkora lyuk van, hogy simán átlátni rajta, szinte a kisujjam is átmegy rajta, gondolom, hogy ez így kuka. Tévedek?
-
hakos1987
őstag
válasz picur220 #17549 üzenetére
az emberek nemtörődömsége és a biciklilopás esete... bicajomat szakközép 4-es koromban ellopták (szhelyi wok). A nem mindegy az, hogy hogyan? Akkor még spirál záram volt (naívan) az iskola kerítéséhez. A kis(sebb ségi ) kötsög fűrésszel nekiesett óra alatt. A vicc az, hogy infó teremből észrevették, és rákiabáltak. Elfutott, de az okos tanárnak valahogy eszébe sem jutott az a szerintem természetes dolog, hogy bemondassa hangosba, hogy lopják a bicikliket, vigye be mindenki. Persze ez a kedves tizenéves élőlény visszament és befejezte, amit elkezdett... pár hónap múlva elkapták, de a bicaj árkon-bokron túl volt, mit kezdeni nem lehetett a dologgal. Az a bántó, hogy előtte költöttem rá (dupla falú felni, szép piros, eső gumik....) és bizony diákként nehéz volt ezt magamnak megengedni... két napig élvezhettem
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
picur220
veterán
válasz Ariadne #17543 üzenetére
Én sem nyugodt szívvel teszem le a bringát, de mondom, itt nem szarják le az emberek egymást. Pesten minden ember megy az utcán a saját feje után, keresztül mindenen, és ha elájulsz a utca közepén és összeesel, akkor elmegy kb 100 ember melletted, és a 101. talán segít. Talán.
-
svédcsepp
tag
Mielőtt feladnám apróhirdetésnek, felkínálom nektek [ezt a rockrider] bringás kesztyűt.
S méret.
ÚJ. Sosem használt.[ Szerkesztve ]
Úgy szeretnék meghalni, mint a nagyapám: álmában, csendesen, gondtalanul, nem pedig ordítva, sikoltozva, pánikban, mint az utasai.
-
Meme
aktív tag
válasz amargo #17542 üzenetére
kicsavarod a hajtóműcsavarokat- ez elvileg már megvan
A hajtómű lehuzo szerszámot becsavarod a hajtokarban levő menetben, ugy, hogy az a mágnesen fém kupak rajta legyen ( ez az octalink és isis tengelyhez kell!)
A menetes résznek majdnem el kell tünnie, 2-3 menet marad elvileg ki.
6 os vagy 8-as imbuszkulcsal tudod csavarni a kiállo tengelyrészt, ez lenyomja a hajtókart a tengelyről.
lkicsavar, másik oldal ugyanez.monoblokk kicsavar - mindkét oldal előrefele lazul! ellentétesek a menetek, hogy a hajtástól ne lazuljon le.
lepucol, vékonyan zsiroz, aztán visszarak mindent.
[ Szerkesztve ]
Szevasztok bogyókák!
-
Ariadne
őstag
válasz picur220 #17541 üzenetére
Hát, én is egy nyugis kisvárosban nőttem fel, és mindig azt hittem, hogy minden oké ott, nem is rossz környék. Ehhez képest apumnak valamelyik nap az ezer éves orosz bringáját megpróbálták ellopni, amikor körbement, hogy becsöngessen egy ismerőshöz és letámasztotta a ház előtt. El sem tudtam volna képzelni, de megtörtént.
Szeretem a bringámat annyira, hogy egyszerűen nem bízok az emberekben. Ez van.[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
amargo
addikt
válasz becuszabi #17540 üzenetére
Csak a meneteket akarom, mert valami kosz bele került és néha hallom, ahogy darálja le szépen a szemcséket, elég idegesítő.
A hajtókarlehúzót, hogy kell használni? Mármint, a monoblokk kihajtásához kell 32-es kulcs, ez OK, de ehhez? Gondolom ide is kell valami kulcs?
-
picur220
veterán
válasz Ariadne #17534 üzenetére
Annyi ezzel a gond, hogy pl míg Bp-n leszarják az emberek egymást, itt Szolnokon nem. A 70+-os néni simán rászólt az apám kocsijáról szelepsapkát lopni próbáló gyerekekre, hogy takarodjanak. 2 perc múlva mentünk le a garázshoz, akkor már nem voltak ott, de elindultunk, és megtaláltuk őket, szaladtak szét mint állat
Más: Ma mentünk a haverommal bringán, a gyerek átment egy olyan 200m-re levő közeledő kocsi előtt, semmi vész nem volt, simán átért, erre a tag beállt előttünk a tűzoltóság kapubejárójába, és elkezdett a haveromnak ugatni, hgy hogy képzeli, hogy átmegy előtte. Gondolom Pesten is van ilyen, csak ott nem mindig szállnak ki a kocsiból...[ Szerkesztve ]
-
becuszabi
aktív tag
válasz amargo #17537 üzenetére
A hajtókar leszedéséhez kell egy ilyen lehúzó szerszám, a monoblokk kitekeréséhez pedig egy ilyen.
Egyébként mit szeretnél rajta takarítani? Maga a középcsapágy bonthatatlan, nem fogsz tudni kezdeni vele semmit. Persze ha csak a meneteket tisztítod meg és zsírozod újra, akkor oké."Aki szívből él, az élből szív"
-
amargo
addikt
Ehh, de buta vagyok: FC-M442
Dirtyz: Shimano Alivio '07 (FC-M442) azért tettem fel róla képet.
Bár én még így sem tudom, hogy milyen leszedő kell ehhez. Gondolom a középcsapágy ettől még lehet más rendszerű is?
-
szatocs
őstag
-
Meme
aktív tag
válasz amargo #17529 üzenetére
Amiket linkeltél, azok integrált hajtóművekhez van.
Azokon viszont nincs sapka, meg 8-as imbusz is csak a Truvativ ill RaceFace hajtómüveken.Milyen hajtóműved van?
-Ha Shimano, akkor van rajta tipusszám. Igy néz ki: "FC-M????"
ez alapján tudunk segiteni.Szevasztok bogyókák!
-
Ariadne
őstag
válasz picur220 #17531 üzenetére
Hát pár oldallal visszább linkeltem pár videót youtube-ról, Bp legforgalmasabb helyein kötötték le saját bringájukat (de legalább 10-15 hely van benne), majd bazinagy erővágóval odament egyikük, levágta a lakatot és elhajtott. Egyetlen egyszer sem szólt neki senki egyetlen szót sem, se a Deák téri templom előtt, se a Vörösmarty téren, és még sorolhatnám, pedig a végén szándékosan jól láthatóan vette elő, vagy a bringán úgy hajtott el, hogy fél kézzel lóbálta az erővágót - reakció semmi. Szóval ne reménykedj ebben...
-
Xantomas
őstag
válasz picur220 #17531 üzenetére
Zárakat nem furkálnak, inkább belenyomnak egy adag pillanatragasztót, gyorsan kötő epoxit.
Sodronyt max arra érdemes használni, hogy a lakásban lekötöd a gyerek elöl, hogy ne vigye el.
Nekem vágták már le a bringám sodronyról, és marha nagy mák kellett hogy ne tudjon vele elmenekülni. Anno írtam is ide, de hogy mikor...(#17523) Muton , számít az alu ötvözete, de leginkább tartósságban van nagy különbség. Ha az elméletet nézzük, akkor a 6061 (T2 T4 T5), 7005, 2024 listában ez a sorrend szakítószilárdság szempontjából is. Viszont a 6061 T4 anyagában pont olyan tulajdonságokkal bír, mint ahol hegesztve van, így elvileg az a legtartósabb, de nem a legmerevebb, legerősebb.
Gyakorlatban meg tökmindegy, mert egy-két zárvány úgyis lesz a vázban, és ott fog eltörni.
Alu váz csak pár évig biztonságos. Úgyis most van az acél reneszánsza, érdemes nézelődni új gyártású acél vázak után is, bár piszok drágák, és szinte csak manufakturálisan készülnek.[ Szerkesztve ]
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
-
amargo
addikt
Sziasztok!
A középcsapágyamat szeretném megtisztítani. Na most 8-as imbusszal lehet a hajtókart sapkát leszedni, de utána ott akadok meg, mert a középcsapágyhoz nem férek.
Ezen leírás alapján azt gondolom, hogy Octalink rendszerű a csapágy, legalább is, amikor leszedtem a kupakot egy nagy "lyuk" volt benne.. No most néztem ehhez leszedőket: 1, 2, amint látom a 2. csak annyival másabb, hogy kényelmesebb? Plusz ott van a 8-as imbusz is a kupakhoz.
A kérdésem, hogy melyik lesz jó hozz, vagy valami egészen más rendszerűt kell néznem?
Köszönettel
szerk:
Találtam egy 3-as versenyzőt is ez még kevesebbe kerül legalább[ Szerkesztve ]
-
Kickass
őstag
na haver bringáját is ellopták a hétvégén. igaz 'csak munkás' bringa volt meg otthagyta lekötve még bulizott
sodronyossal volt lekötve persze h elvágták, mellette volt a haverjáé, azon elég vastag láncos cucc volt azt nem tudták megbúbolnién meg megint beszop*ttam magam nem figyeltem és megvettem egy alulról felülre húzós váltót felülről huzos helyett mehetek vissza kicseréltetni azért mostmár kezdem unni a bringaépitést
-
hakos1987
őstag
válasz szatocs #17512 üzenetére
nekem is van ilyen pumpám, miután rányomod a szelepre, utána kell felhúzni a kallantyút! vagyis nem lenyomott, hanem felnyitott állapotban van zárva!
szerk: most olvasom, hogy rájöttél
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
nagyúr
válasz CyB0RG #17519 üzenetére
Az, hogy a rugóstag függőlegesen áll, még csak azt jelenti, hogy valszeg 4 forgáspontos vázról van szó, vagy horst link-esről. Ez magában nem előny, csupán az egyik legelterjedtebb felfüggesztés, az UMF illetve a Kona használja leginkább. A különféle felfüggesztési rendszerekről itt olvashatsz bővebben.
-
-
Muton
addikt
a tárcsaféket használóktól hadd kérdezzem már meg, h mennyire okoz problémát egy biciklitárolóba berakni a biciklit? nem ütközik neki?
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
CyB0RG
csendes tag
Ariadne: Ha figyelembe vesszük a haza útviszonyokat és felújítási sebességet, pár éven belül hazánban hódítani fognak a rúgóstaggal ellátott outik. vagy inkább
Jorus: Gondoltam hogy a mászás nem a legkényelmesebb vele... Mindenesetre szerintem 100-ból 97 ember simán DH-s kerónak mondaná karakterisztika ide vagy oda. Amúgy versenyeken szoktam látni, hogy az ottani bicókon a hátsó rugóstag szinte függőlegesen áll. Ott ez a kialakítás előny?
-
szatocs
őstag
Nem akartam addig lefényképezni, amíg meg nem jön hozzá a nyereg és a pedál, de mivel lent volt velem a garázsban a fényképező, lőttem a gépsasról egyet.
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Na bakker, lementem meglesni megint azt a szelepet
hát úgy működik, hogy ha le van nyomva a billenőkar, akkor lehet rárakni a szelepre, és ha felhúzom, akkor biztosítja ki... Teljesen jó a pumpa.=== Szatocs ===
-
KaraDani
addikt
válasz tr00p3r #17513 üzenetére
Az ottani biztonsági szolgálatot kérdezte? Simán lehet, hogy van kamera, az más tészta, hogy ha a lopás közben nem vették észre és nem zoomoltak rájuk, akkor utólag digitálisan nem sok mindent lehet majd kezdeni sajnos. Apám rendőr volt, nem nagyon találkozott olyan kamerával, aminek olyan a felbontása, hogy digitálisan zoomolva bármit is érne, és múltkor a saját bőrömön is tapasztaltam, hogy felvétel volt, csak az arcokat nem lehetett kivenni, mert ha közelítettél pixel tenger lett az egész.
-
tr00p3r
addikt
válasz Xantomas #17501 üzenetére
Pontosan nem tudom mivel volt lezárva, de a tulaj állítja, hogy nem egy tyúkbéllel. Ismertető jele (volt), hogy a hátsó kerék felett volt egy nagyobb 2 oldalra lelógó túratáska. Nem egy nyomós támpont, de ennyit tudott róla mondani hirtelen. Feljelentést nem tett, mert nem voltak nála bringa papírjai...
Azért az is fura, hogy ennyire "látogatott" a bringatároló. Az Árkádon nincs biztonsági kamera?
[ Szerkesztve ]
-
szatocs
őstag
No, egyszerre válaszolok.
Autós szelepem van, így a nagyobbat használtam. Nincs leereszte túlságosan a gumim, teljesen jó most, csak ki akartam próbálni a szerzeményem.De nem tudtam még rendesen vele fújtatni, majd még megkínlasztom. De ahhoz, hogy fújni tudjon bele, a tűt be kellene nyomnia, nem?
Ha a tetején lévő kallantyűt lenyomo, akkor kéne látnom mozgást a fújtató fejében?
=== Szatocs ===
-
nagyúr
válasz szatocs #17505 üzenetére
Autószelepesnek tűnik, tehát a fej jó részét használod, ha a nagyobbikkal próbáltad. Valszeg jobban rá kell tolni a szelepre. Ha teljesen lapos a kerék, akkor célszerű a másik oldalról megnyomni a köpenyt, hogy a szelep ne süllyedjen be a felnibe. A szelepnek adott mélységig kell benyomódnia a fejbe, ez aeros, és magas profilú felniknél gondot okozhat, javasolt a fenti módszert alkalmazni.
-
nagyúr
válasz CyB0RG #17503 üzenetére
Köszi! Nem kifejezetten DH-ra használom, nem is lenne rá alkalmas igazán, mivel a váz mozgási karakterisztikája progresszív, 3 tányér van elöl, illetve állítható az első teló útja, plusz félig-meddig levegős is. Szal ez egy FR masina, amivel felfelé és lefelé is lehet haladni, bár az előbbit csak némi kompromisszumos hatákonysággal.
-
Ariadne
őstag
válasz szatocs #17505 üzenetére
Hmm, a leírásod érdekes, leírom inkább, én hogy csinálom.
A két lyuk közül a kisebbik való a prestás belsőre. Belső kupakja lecsavar, szelep kiteker, fejet rányom (ha teljesen puha, akkor óvatosan, ahogy sikerül), majd kallantyút fenti állásból lenyom, ezzel rászorul. Elején néha kicsit ereszt, de az első pár fújás után már kiáll annyira a szelep, hogy pontosan rá tudom illeszteni (kar visszaállít, levesz, újra rátesz, kar lenyom). A végén szelep végét becsavar, szelepsapi vissza, és örül.
mod: Leírásból úgy vettem ki, hogy prestásod van (ilyen tű alakú, hegyes), de ha szélesebb és nem áll ki a tetejének a síkjából egy tűszerűség, akkor autószelepes lesz, annál a nagyobb lik használandó.
[ Szerkesztve ]
-
CyB0RG
csendes tag
válasz Azazello- #17504 üzenetére
A második szám a külső szélességét adja meg mm-ben.
Bővebb leírás a méretekről -
szatocs
őstag
Vettem Hervisben X-FACT matricás műhelypumpát. Az lenne a gondom, hogy nem akar annyira rámenni a szelepre, hogy benyomja a tűt, és így 11 Barra felfújom a tömlőt, de a gumiba semmi nem megy.
Mi lehet a probléma? Valamit nekem kéne átalakítani a kettős szelepen (egyás mellett van egy kisebb lyuk, meg egy nagyobb, a nagyobbat használtam, a kisebb rá sem menne), hogy rámenjen, vagy vigyem vissza, hogy nekem nem erre van szükségem? De az a vicc, hogy a 4k-snak is ugyanilyen feje volt ott, szóval azzal sztem nem sokra mennék, hogy ha visszavinném, így lehet én csinálok valamit rosszul. Van rajta egy biztosító szelep, mint a kocsimupmákon, megpróbáltam így is, meg úgy is, hogy jobban rámegy-e, de ahogy azt ide-oda állítgatom, semmi nem változik magában a fejben.Szerk.: A felnibe meg süllyed folyamatosan a szelep, így nem is tudnám jobban rányomni.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
Azazello-
senior tag
mi a kulonbseg outis kereknel 700x23 x25 vagy x28 kozott?
Egy jó nőt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.
-
Xantomas
őstag
válasz tr00p3r #17494 üzenetére
Attól mókás, hogy ott cigiznek, meg csajoznak állandóan a ridebikeos eladók a bejárat mellet ülve/állva, így szinte soha nincs szabadon, egyedül hagyva a tároló, max pár percre.
Csak hogy a kötelező kérdés meglegyen: mivel volt lelakatolva?
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
Aktív témák
Hirdetés
- Keychron K10 Pro Wireless Mechanical Keybord Swappable RGB Backlight - Red Switch - Black - US (új)
- Fujifilm X100VI fekete
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest