Hirdetés
- ALZA vagy eMAG?
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Nem vicc, két hete én is keverem a vizet és tényleg édesíti. Pedig én kb 80mg/l-re emelem a mg tartalmat az elnök 150 helyett, de szembeötlően (pedig botnyelvű vagyok) édesebb. A klasszik csokis vonalra akkora hatása nincs, de a filter és világos (nekem jellemzően savanyú) kávékat ihatóvá tette. De, mintha éreznék valami "egyen" ízt (ami édeskés), mint a németek generálszósza ha érted mire gondolok. Most egy ideig ezzel dolgozom, még van 20 literre való tinktúra
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
SoundON
tag
-
cotagg
tag
Azt mondják a réz alap állapotban nem lép kölcsönhatásba a vízzel (nem kezdôdik réz-oxid képzôdés), viszont forralás hatására megindul a folyamat és lassan létrejön a fekete réz-oxid réteg. Ezt a folyamatot gyorsíthatja a víz ásványianyag tartalma és persze levegô is, de nem szükséges hozzá. (Ha valaki tudója ezeknek a folyamatoknak, akkor javítson ki legyen kedves, csak annyit tudok a témáról, amennyit kénytelen voltam kideríteni miután egy túltolt vízkôtelenítés eredményeképpen eltûnt a La Pavoni kazán belsejét védô réz-oxid réteg.)
-
SoundON
tag
-
fragola.6035
aktív tag
Nem citromsavazom, kb. 2 hónapja használom. Szerintem Norda használatnál nincs miért citromsavazni, de most kíváncsi lettem és szétszedem.
Az már majdnem biztos, hogy a magyar csapvíztől korrodál az alubojler és a króm is lejön a fejről. Nem tudom, hogy mitől lehet, de ez a tapasztalat. Valószínű, hogy a gőzölés miatt közel 200 fokra fűtött bojler is jelentősen gyorsíthatja a korróziót.https://caffe35.webnode.hu/
-
soldier2
őstag
Vegyész nem vagyok, nem tudom mi kell a réz oxidhoz. Nálam a levegő a bojlerben adott, a réz is és a Norda (néha csapvíz) valamint a gőzölés is néha. Legutóbb kb egy éve néztem, nyoma nem volt a vízkőnek vagy egyéb lerakódásnak. Ha megint kifogyóban lesz a bojler akkor ránézek megint, de nem hiszem, hogy bármi lenne benne. Ami nincs az magas nyomás a bojlerben.
And06: nem igen lesz jobb semmi ami motoros és fél milla alatt van. Kézihajtányban azért van pár nulla retenciós darab, motorosban meg a Monolith, EG1, Titus grinding (ez utóbbi a kedvencem, ha nyerek a lottón (2x) tuti veszek egyet LOL)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
SoundON
tag
nem kell messzire menni, itt a fórumon rákeresel és látod hogy mire alapozom.
2014 és 2018 között sem nagyon változott ebben semmi. van aki 1 van aki 2-3 evőkanállal tolja a citromsavat, van aki mindezt 0,5liter vízhez, van aki 1,5literhez, van aki szerint sok a 3 van aki szerint semmit nem ér 1kanál, van aki 1,5órát basztatja vele a gépet van aki csak 2perc alatt átengedi stb stb
mindenki úgy csinálj ahogy akarja.
de én a 3ban hiszek -
SoundON
tag
Az a vicces hogy ha azt írtam volna hogy még nem savaztam akkor az lett volna a baj, így meg az a baj hogy savaztam 1x
Mint amikor egyszer az a baj hogy nyuszikán nincs sapka, másodszor meg az hogy miért van
Tök mindegy hogy milyen vízzel használtam és mivel savaztam így nem nézhet ki normál esetben egy 3hónapos gép ha minden kóser.
Az eddigi egyetlen értelmes lehetséges indok cotagg-tól jött, mégpedig hogy a hőfok körül lehetett a probléma. Nálam pedig teljesen szarul működött a pid, így folyamatosan forráspont körülre vagy fölé melegítette a vizem.
Szerencsére ezt az ordas elbaszást már megoldottam, így most tökéletesen működik minden és soha nem megy a beállított 95-96fok fölé a bojler hőmérséklete, így a víz sem serceg, bugyog benne.
És mivel most ismét zsír új mindenem, fej, pumpa, 3járatú, remélem egy darabig tényleg semmi bajom nem lesz az ürgaggiával amikkel persze azóta is brutál jó kávékat csapolok...persze több magyarázat is lehet, de most csak ezt írtam le
[ Szerkesztve ]
-
SoundON
tag
Akkor kezdünk egy húron pendülni
Mert én is csak megérteni szeretném hogy miért lett hányinger a zsír új űrgaggia 3hónap alatt és én sem a citromsavazásra gyanakszom elsősorban, ezért írtam, hogy ebből a szempontból tök mindegy milyen víz és milyen sav érte a gépemet, persze mindez norda, flow, citromsav tengelyen maradva, ahogy azt az elején is írtam.És bár még mindíg nincs objektíven igazolható tettes, de a témát itt ezen a ponton kimaxoltnak érzem
-
senior tag
Én jobbkezes vagyok és az óramutató járásával ellentétesen keverek.... kiskoromban próbáltak anyukámék rászoktatni a “helyes irányra”, de én mindig azt mondtam, hogy én jó irányba keverek, mindenki más kever fordítva És a mai napig ezt az irányt tartom természetesnek
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Bazsee71
őstag
-
handrash
őstag
"sokan persze a savasságot is összekeverik a savanyúsággal, főleg akkor, ha először találkoznak vele több évtized keserűre pörkölt kávé fogyasztása után. szokni kell."
Basszus, abban a kevés esetben amikor lehetőségem volt Tbone sztéket enni, az érdekes rögtön ízlett, nem kellett szokni. A tökfőzeléket meg szokom már kaporral 53 éve de utálom, hidegen kapor nélkül meg szeretem....
Ízlésekről: eléggé el vagyok ájulva a saját magam álltal készített olaszos eszpresszótól. A családom is szereti, A lányom azóta nem is szívesen issza a munkahelyi automatásat. Ha idegeneket kínálok (pl. Vízszerelő), direkt nem szoktam nekik mondani, hogy figyeljenek oda, hogy mit isznak, de nem is szoktak mondani semmit, illedelmesen megköszönik maximum.
Na ennyit az izlésekről....Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
-
senior tag
A az is lehet hogy ez a magyarázat például arra, hogy az utóbbi időben a kezeim között megfordult ~ 30 gépből kb. 10-ben volt teljesen ép a fej krómozása a víztérben. Lehet, hogy ezekkel soha, vagy nagyon keveset gőzöltek?! De ez tényleg csak spekuláció…
Igen rézbojleresítette, de ha jól tudom a bojlert is lekrómoztatta.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Libretom
aktív tag
Üdv Kávéguruk! Én is imádom a jó kávét, bár nekem is megvannak a nyesegetni való vadhajtásaim (egy kanál cukor, azért kerül a kávémba, ha más nem is). Élvezettel olvasom a hsz.eiteket, és máris sok ragadt rám. Azért "ragadtam tollat" mert a téma összefoglalóban, a gép ajánlatokban szerepelt pl. a Brikka, a komoly apparátok mellett, de nem láttam egyetlen 35-40-ezres karos kisgépet. Nekem Gaggia Gran Style-om van, és most pl. Vergnanot iszogatok. (Persze falmelléki vízzel...). Nekem ízlik. Nem jók ezek a gépek a Ti szemetekkel és szakértelmetekkel? Jobb a Brikka? Mi lenne a következő, megfizethető lépés?
-
Csápájev
őstag
Olykor olvasgatom újhullámos kávézók értékeléseit.
Rengeteg olyan hozzászólás van,hogy savanyú volt a tej vagy a kávé
Nyilván itt az esetek 100%-ban a kávé volt az...
Szerintem nincs az a laikus,aki elsőre egy gyümölcsösnek mondott kávéra ne azt mondaná,hogy "savanyú".
Aki a klasszik vonalhoz szokott annak ez elsőre biztosan nagyon furcsa, még jól elkészítve is.[ Szerkesztve ]
-
hifis50
csendes tag
A wdt-zésről az én különbejáratú véleményem az, hogy nem a rögmentesítésről szól, hanem az őrlemény homogenizálásáról. Többen írták itt korábban, hogy a mini habverő nem tetszett nekik, mert a használatával éppen rögösebb lesz az őrlemény. Szerintem ennek nincs jelentősége (mármint annak, hogyan néz ki). Amióta viszont nem csak éppen keverek egyet a habverővel, hanem 5-6 másodpercig többféle mozdulattal kutyulom, (keverés, pörgetés, alulról felfelé dobálás), szebbek, egyenletesebbek a lefolyásaim.
Ehhez a homogenizáláshoz köthető, hogy a szűrőtartó kocogtatása, tenyérrel ütögetése szerintem pont ellenkező hatást vált ki. (Az ipari rázógépek éppenhogy szétválogatják az eltérő méretű, súlyú akármiket.) A Lin Weberes shaker szerintem a legrosszabb ebből a szempontból. Én egy nagy edénybe darálok, és próbáltam ilyen rázással keverni az őrleményt, mielőtt a szűrőbe öntöttem, de csak rosszabb lett a kihozatal, vagyis a lefolyás. -
prandris
tag
Valóban hülyeséget írtam, a saját észjárásom szerint fogalmaztam amiben benne vagyok pár napja. Felfűtött stabil pid állásnál azaz kb 15-20perc eltelténél +10percnél már ha a pid 93 akkor a fej 100+ körül lehet. Ha nincs rajta fedél akkor 90-92fok a fej ahogy telik az idő x perc alatt.
Vannak pontosabb méréseim meg képek itt mérve meg ott mérve de nincs nálam ezért csak kb értékek. De az tuti hogy a fej folyamatosan forrósodik az idő elteltével.[ Szerkesztve ]
-
prandris
tag
Ad le hőt gondolom idővel stabil lesz az is és nem melegszik tovább. Kivárható idő alatt a fej nem stabilizálódik más a kávé 20 perc elteltével és más lesz 30 vagy 40 perc elteltével. 10-15fok állandó különbség simán lehet ez az én válaszom mdav88-nak. SoundOn topiktársnak is ugyanez volt a gondja ha visszanézitek, a rézbojler tudta ezt orvosolni neki
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
igen az alacsony fordulat miatt jobb, persze a fokozatmentesseg jo dolog de attol az orlemeny meg nem lesz jobb szvsz az nem egy a lenyeges szempont, az idiota garat sepregetes nekem sokkal inkabb fajo pont
bazsee: gondoltam, hogy irom a HC t is de az meg mint a feher hollo, bar nem keresgeltem meg sose
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
hulyen irtam, nekem nem a leglenyegesebb, persze a mechanika elso osztalyu ez ketsegtelen, de ha a san marco nincs leharcolva es pontos jobb valasztas sztem mint a major, amit mar ezer helyrol olvashattunk h ujhullamra nem igazam a legjobb, de lehet trukkozni aki ert hozza fordulatszam szabalyzolval is, de az sem ket forintos tetel ahogy egy szep major sem.
szerk: abbol az arbol mar majdnem kijon a royal is hasznaltba
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Ahogy én látom, ha egy rendes őrlőt akarsz (csapágyazva, felszabályozva), akkor minden út fragolához vezet, akkor meg már lényegtelen, hogy egy SJ-vel toppansz be, vagy egy HeyCafé-val.
Parci: Ha jól tudom, San Marco-t pont nem vállal a mester. Illetve a 84mm késes változat ritka, mint a HC.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest