Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• korikmate

tag

Sziasztok!

Lehet, hogy lerágott csont, de most építettem Gaggia New Baby Classomba PID szabályzást, REX C100 PID vezérlővel.
    A beállításaival szórakozok jelenleg. Autotune szép és jó, de azért szerintem van annál jobb, úgy kb SV -0.4 +1.4 °C között ingadozik.

Mindenhol azt olvasom, hogy a P érték legyen kevés, 5 alatti, az I pedig a D 4-szerese. Az autotune az utóbbi kettőt így is lövi be, de a P-t feltolja 25 környékére. Ha leviszem 5 alá akkor sok-sok fokkal lő fölé.

Tegnap ráakadtam egy honlapra, ERRE ahol azt írják, hogy a P-t kétféleképpen lehet értelmezni, egyrész mint P-gain, ez esetben minél kisebb a P anál kisebb az erősítés, másfelől mint P-band, az összefüggés pedig P-gain=100%/P-band. Gondolom van PID szabályzó, ahol a Gaint, van ahol a band-et lehet állítani, így a REX-em esetében ez utóbbit lehet.

Jól gondolkodom, vagy hülyeségeket beszélek? :)

LÉNYEG: Minden esetre P=50 I=32 D=8 értékkel most úgy állok, hogy -0,3 +0,4 °C. Kicsit talán azon kellene még finomítani, hogy ne a SV alatt 2 tizeddel, hanem még az SV fölött kicsivel kapcsolja a relét, és akkor -0 +0,3 körüli értékkel megbarátkoznék. De ezt nem tudom, hogy érjem el, hogy hamarabb kapcsoljon. Tudtok segíteni?

bocs hogy regény lett.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés