Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kávé Kálmán

tag

válasz pacuha69 #53483 üzenetére

Én csakis részrehajló véleményt mondhatnék egy "szögegyszerű" karosgép és tizedfokra állítható vízhőmérsékletű pumpás között. Már linkeltem korábban, de nagyon idekívánkozik a home-barista 8 kóstolós tesztje, amin az LM Linea PB-nek eresztették neki a Profitec Pro800-at. 6:2-re verte a "német" gép az "amerikait". Vakteszt. Tisztán az döntött, mi volt a csészében.

http://www.home-barista.com/reviews/profitec-pro-800-review-t44660.html#p511327

Számomra a következő tanulsága van a dolognak. A megfelelő hosszúságú előáztatásnak és a rugós karos gépek nyomásprofiljának lehet, hogy nagyobb jelentősége van mint a rendkívül precízen beállítható vízhőmérsékletnek. A karos gépek ténylegesen (nem mítosz) megbocsátóbbak a nem jelentős hőmérsékleti eltérésekre. Megfelelő előáztatás esetén a shot alatti hőmérséklet-ingadozás minimális.

A gőzteljesítmény elégtelensége engem 118-120 fokos tartományban engem meglepne. Bár a Pro800 3 literes, én soha nem kívántam ennél több gőzt. Egy bringaversenyen 10-től 15.30-ig 300 eszpresszót és cappuccino-t szórtunk ki. csak akkor volt rövid galiba, amikor kiszaladt néhány tea is egymás után.

Új hozzászólás Aktív témák